Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Τατούλης σε Πετράκο: Ρωτήστε τον κ. Τσίπρα για τις διαδικασίες των δημοπρασιών και για «εργολαβικές συμπάθειες»

Ερωτηθείς ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σχετικά με δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πετράκου για την απόφαση του Σ.τ.Ε, σχετικά με το δρόμο Ριζόμυλος – Κορώνη, τμήμα Τζάνε- Καλαμάκι, δήλωσε:

«Για ακόμη μία ..........

φορά ο κ. Πετράκος κατέστησε σαφές σε όλες τις κατευθύνσεις ότι το ενδιαφέρον του δεν είναι ασφαλώς ούτε οι νόμοι, ούτε οι νομολογίες, ούτε οι διαδικασίες, ούτε ασφαλώς το δημόσιο συμφέρον. Αυτό το οποίο γνωρίζει πολύ καλά είναι τα ονόματα των εργολάβων και αυτό δεν μας εκπλήσσει.

Ας ρωτήσει ο κ. Πετράκος τον κ. Τσίπρα, περί των διαδικασιών των δημοπρασιών. Αν τον έχει ήδη ρωτήσει, ας μας ενημερώσει αν του έχει εκμυστηρευτεί τις «εργολαβικές του συμπάθειες» ή έστω τη «συμπάθεια» της συνιστώσας που ανήκει.

Η δήλωση του κ. Πετράκου για μία ακόμη φορά υπηρετεί το λαϊκισμό, έχει αναφορά σε ψευδή στοιχεία και προσπαθεί να αποκρύψει από τους πολίτες το «ενδιαφέρον» του για συγκεκριμένα συμφέροντα. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα θεσμικά της όργανα λειτουργούν εφαρμόζοντας πιστά τους νόμους, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μάλιστα, είχε προηγηθεί νομική γνωμοδότηση, βάσει της οποίας είχε ληφθεί η σχετική απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή.
Κύριοι του Συριζα σοβαρευτείτε επιτέλους, συγκρατηθείτε γιατί εκτίθεστε.

ΠΑΜΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Με 9 αθλητές στο Πανελλήνιο Κύπελλο Shito Ryu Καράτε 2013»

Το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαΐου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Κύπελλο Shito Ryu Καράτε 2013 Παίδων - Κορασίδων, Εφήβων -Νεανίδων, Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών και Ανδρών - Γυναικών .

Ο Παμμεσσηνιακός Αθλητικός Σύλλογος θα πάρει μέρος με εννέα (9) αθλητές και αθλήτριες, που είναι οι κάτωθι:

● Τζαβάρα Αικατερίνη (γεν. 1999), κατηγορία +54 κιλά ΚΑΤΑ και ΚΟΥΜΙΤΕ
● Αποστολόπουλος Δημήτρης (γεν. 1997), κατηγορία -63 κιλά, ΚΑΤΑ και ΚΟΥΜΙΤΕ
● Ζόμπολας Γεώργιος (γεν. 2002) κατηγορία -45 κιλά ΚΑΤΑ και ΚΟΥΜΙΤΕ
● Ζόμπολας Φώτης (γεν. 2005) ΚΑΤΑ
● Κακούνης Περικλής (γεν. 2004) κατηγορία +35 κιλά, ΚΑΤΑ και ΚΟΥΜΙΤΕ
● Κάπελας Δημήτρης (γεν. 2001), κατηγορία -35 κιλά, ΚΑΤΑ και ΚΟΥΜΙΤΕ
● Σταθόπουλος Κωνσταντίνος (γεν. 2007) ΚΑΤΑ
● Σταθόπουλος Συμεών (γεν. 2007) ΚΑΤΑ
● Νικολοπούλου Διονυσία (γεν. 2004) ΚΑΤΑ

Κόουτς των αγώνων είναι οι Βαγγέλης και Ιωάννης Μπούρας, οι οποίοι δηλώνουν: «Όλα τα παιδιά έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον, είναι έτοιμα για να χαρούν τις προσπάθειές τους και να αποκτήσουν ακόμη περισσότερες εμπειρίες και γιατί όχι να καταφέρουν και κάτι παραπάνω, που είναι μια θέση στο βάθρο».

Την αποστολή θα συνοδεύσει και ο προπονητής Ευθύμιος Μπούρας.

Λαγκούβαρδος Φιλιατρών: Μέχρι το τέλος του 2013 η ολοκλήρωση του γεφυριού. [ VIDEO ]

Μέχρι το τέλος του 2013 θα γίνει η αποκατάσταση του Φονικού "S" στον Λαγκούβαρδο Φιλιατρών δήλωσε σήμερα κατα την επίσκεψη του στην τριφυλία ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς.

Απαντώντας σε .........

ερώτηση του Φιλιατρά News για το ποιό στάδιο βρίσκεται το έργο τώρα πια ο κ. Αλευράς είπε ότι μέσα στο 2013 θα ολοκληρωθεί το έργο που αφορά το γεφυράκι του Λαγκουβάρδου.
Το έργο είχε ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του 2011 αποτελώντας προτεραιότητα για την περιφέρεια αλλά η καθυστέρηση του οφείλεται στον ενάμισι χρόνο που καθυστέρησε η έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων.
Μέχρι το Τέλος Μαϊου αρχές Ιουνίου το έργο συμβασιοποιείται και εγκαθίσταται ο εργολάβος.
Ο κ. Αλευράς Θεώρησε το έργο σημαντικό για την περιοχή εξ αιτίας των πολλών θανατηφόρων ατυχημάτων που σημειώνονται κάθε χρόνο. Είναι ένας δρόμος -τόνισε- με πολύ μεγάλη κυκλοφορία και θεώρησε απαράδεκτο να κυκλοφορούν τουρίστες σε τέτοιο δρόμο που τα γεφύρια τους να σχηματίζουν αυτό το δολοφονικό "S".

Μίλησε ακόμα για το Δρόμο Περδικονέρι - Πλάτη λέγοντας ότι έχει συμβασιοποιηθεί και έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος και από αύριο μεθαύριο ξεκινούν οι εργασίες.

αλλά και για το λιμάνι της Κυπαρισσίας είπε ότι έχει παραληφθεί η μελέτη από τις τεχνικές υπηρεσίες και αναζητούνται χρηματοδοτήσεις καθώς είναι ένα έργο του ΕΣΠΑ και δεν μπορεί να ξαναχρηματοδοτηθεί.

Δείτε το Video



Τριφυλία: Σύσκεψη Αλευρά στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και επίσκεψη σε καρπουζοχώραφα της περιοχής [ 2 Video ]

Επίσκεψη στην Τριφυλία πραγματοποίησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς όπου το πρωί προέδρευσε σε σύσκεψη στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας στην Κυπαρισσία παρουσία .......

υπηρεσιακών παραγόντων (γεωπόνους ποιοτικούς ελεγκτές, εξαγωγικοούς φορείς της περιοχής και καρπουζοπαραγωγών) με αντικείμενο την Πορεία συγκομιδής και εξαγωγής καρπουζιού.

Ο κ Αλευράς είπε ότι η αρμονική συνεργασία αγροτών, γεωπόνων, συνεταιριστών, Εξαγωγέων, είναι το σύνολο που μπορεί να προωθήσει τις εξαγωγές μας στο Εξωτερικό ώστε τα Αγροτικά μας προϊόντα να καταλάβουν ένα μεγάλο κομμάτι της αγροάς.
Το καρπούζι τόνισε είναι μια δυναμική και υπερπρώϊμη καλλιέργεια στην περιοχή μας αλλά μόνο του δεν φτάνει αν δεν έχει ποιότητα. Σήμερα έχουμε ένα εξαιρετικό προίόν προς διάθεση στις διεθνείς αγορές, με πολύ καλή τιμή.
Τόνισε ότι οι αγορές κατακτώνται με αγώνα και λιαθαράκι λιθαράακι που αν δεν το προσέξουμε γκρεμίζεται εύκολα.

Βούληση της περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η κατάκτηση των αγορών με την ποιότητα. Ποιότητα που επιτυγχάνεται με την σήμανση την επωνυμ/ία και την ταυτότητα του προϊόντος.
Φέτος τόνισε υπήρξε λόγω των εξαιρετικών καιρικών συνθηκών υπήρξε μια αύξηση στην παραγωγή της τάξης του 20%.
Ζήτησε να μην εφησυχάζουν οι παραγωγοί και με συνεχή αγώνα εμείς θα απαντήσουμε με την ποιότητα μας.

Ο Παραγωγός και Εξαγωγέας καρπουζιού Παναγιώτης Λεβεντογιάννης είπε ότι η καλή συνεργασία της Διεύθυνσης γεωργίας με τους παραγωγούες είναι η τεχνική που έγινε στο καρπούζι και εφαρμόζεται πιστά με αποτέλεσμα την ποιότητα.
Εκτίμησε ότι όλοι οι παραγωγοί καρπουζιού κάνουν πολύ καλή δουλειά με πολλούς και αυστηρούς Ελέγχους παντού.

Ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος αφού ευχαρίστησε τον κ. Αλευρά είπε ότι τα προίόντα της περιοχής είναι πιστοποιημένα σε πολύ μεγάλο ποσοστό,. λειτουργούμε όλοι στην διεύθυνση ως ομάδα και έτσι έχουμε πετύχει αρμονική συνεργασία.

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας συνοδευόμενος από τους Περιφερειακό σύμβουλο Μεσσηνίας Γιώργο Μπακούρο και Παρασκευόπουλο Αντώνη επισκέφθηκαν παραγωγούς καρπουζιών σε Τερψιθέα, Ανρίλη και Αγία Κυριακή όπου συνομίλησε με παραγωγούς για την συγκομιδή και είπε ότι η φετινή χρονιά για το καρπούζι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς έχοντας την καλύτερη ποιότητα προίόντος. Επεσήμανε ότι η συγκομιδή του προϊόντος ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, με αύξηση παραγωγής κατα 20% και το απέδωσε στην εμπειρία των παραγωγών, τις επιστημονικές συμβουλές των γεωπόνων.

Από την πλευρά του ο Παραγωγός Κώστας Μαλάμος από τον Αγρίλη Φιλιατρών είπε ότι η χρονιά χαρακτηρίζεται ως η πιο τέλεια χωρίς προβλήματα. Οι τιμές ξεκίνησαν από 0,53€ έως 0,32€ ανάλογα με την ποικιλία και το μέγεθος.

Δείτε τα Πλούσιο ρεπορτάζ από την Επίσκεψη του κ. Αλευρά στην Τριφυλία.





Γιώργος Ασημακόπουλος: "Στόχος μου η ΟΝΝΕΔ να γίνει κοινωνική οργάνωση"

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ απαντά σε 6 ερωτήσεις του parapolitika.gr

1)Προέρχεσαι από ΤΕΙ. Ποτέ κανένας πρόεδρος της νεολαίας δεν προέρχεται από Τεχνολογικά Ιδρύματα. Το θεωρείς πλεονέκτημα ή μειονέκτημα;

Διανύουμε μια .........

εξαιρετικά δύσκολη εποχή όπου η νεολαία μας καλείται να ανταπεξέλθει σε καταστάσεις πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας και την αβεβαιότητα. Οι απαιτήσεις για άμεσες και δραστικές λύσεις, για σθεναρή εκπροσώπηση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων των νέων δε σχετίζονται και δεν εξαρτώνται σε καμία περίπτωση από το χώρο προέλευσης του καθενός από εμάς. Η εγρήγορση και η ετοιμότητα στην οποία βρίσκομαι, έτσι ώστε να μπορώ να προσφέρω λύσεις στα παραπάνω προβλήματα αλλά και να συμβάλλω στο να παραχθεί έργο τόσο για τους νέους όσο και για το κοινωνικό σύνολο, αποτελεί το δικό μου πλεονέκτημα σε αυτόν τον αγώνα. Η προέλευση μου από τα ΤΕΙ αποτελεί μόνο τιμή για εμένα, καθώς πρόκειται για μια από τις μαζικότερες οργανώσεις στην Ελλάδα, με ιστορία και με ποσοστά αυτοδυναμίας που πολλοί θα ζήλευαν.

2)Σε μια εποχή που οι νέοι σνομπάρουν την πολιτική , εσύ όχι μόνο ασχολείσαι αλλά επιθυμείς να ηγηθείς και της μεγαλύτερης νεολαίας στη χώρα; Ο λόγος;

Η σημερινή νεολαία βρίσκεται αντιμέτωπη με λάθη του παρελθόντος. Οι επί ετών λανθασμένες πολιτικές επιλογές έχουν οδηγήσει την κοινωνία σε αδιέξοδο και την πολιτική σε πλήρη απαξίωση. Η αποχή από τα κοινωνικά δρώμενα και η χλιαρή αντιμετώπιση των γεγονότων δεν συμβάλει σε καμία περίπτωση στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για τα προβλήματά μας. Πεποίθηση μου είναι ότι δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τις υπάρχουσες καταστάσεις. Οφείλουμε να προσπαθήσουμε ακόμα πιο ενεργά έτσι ώστε να καταφέρουμε να τις αλλάξουμε. Στόχος μου είναι η άμεση μετατροπή της ΟΝΝΕΔ από μια άχρωμη κομματική νεολαία, σε ένα πολιτικό φορέα με άποψη και αξιοπιστία, πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Η μετατροπή της σε ένα ζωντανό πόλο έκφρασης μέσα στην κοινωνία.

3)Με τα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης συμφωνείς σε όλα;

Η σημερινή κυβέρνηση καλείται να πάρει αποφάσεις και να εφαρμόσει πολιτικές ικανές να προσφέρουν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις που θα βγάλουν τη χώρα από το οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο και θα αντιμετωπίσουν δραστικά την ανεργία δημιουργώντας νέες θέσεις απασχόλησης και συνθήκες ανάπτυξης.

Μέσω της συζήτησης των προτάσεων και των παρεμβάσεων, που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ως εκπρόσωποι ενός σημαντικού κομματιού της νεολαίας μας, θεωρώ ότι μπορούμε να συμβάλλουμε και εμείς ενεργά στη διαμόρφωση κοινά αποδεκτών λύσεων και να πρωτοστατήσουμε στον καθορισμό θεμελιωδών αλλαγών στην παραπάνω κατεύθυνση.

4)Δεν πήγες σε κανένα προσυνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Γιατί;

Η ΟΝΝΕΔ είναι η μεγαλύτερη οργάνωση νέων σε όλη την Ελλάδα. Αποτελεί το χώρο μέσα στον οποίο πραγματοποιείται καθημερινός και διαρκής διάλογος σχετικά με τον ιδεολογικό και κοινωνικό προσανατολισμό της, καθώς και για την ανάληψη δράσεων για σημαντικά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και τη νεολαία μας.

Εκδηλώσεις διαδικαστικού χαρακτήρα, που πραγματοποιούνται βεβιασμένα και ανοργάνωτα με θεματολογία που απλά περιορίζεται γύρω από τον τρόπο λειτουργίας της Οργάνωσης μας, χωρίς να θίγονται καίρια ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και τη νεολαία μας, με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Η ΟΝΝΕΔ πρέπει να καταστεί ένας ανοιχτός χώρος έκφρασης, δημιουργίας & συνεργασίας.

5)Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κέρδισε για μια ακόμη φορά στις φοιτητικές εκλογές. Που πιστεύεις ότι οφείλετε αυτό, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, στις δημοσκοπήσεις έχει ρεύμα στην νέα γενιά.

Η συντριπτική επικράτηση της ΔΑΠ ΝΔΦΚ στον χώρο των πανεπιστημίων & των ΤΕΙ, για ακόμη μια φορά τα τελευταία χρόνια, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια ένα πολυσυλλεκτικό χώρο δημιουργίας, έκφρασης και δραστηριοποίησης για νέους που δε θέλουν να είναι απλά θεατές της ζωής. Τα στελέχη της είναι φοιτητές που ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντικά τις ιδέες και την ορμή τους. Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ αποτελεί οργανικό κομμάτι των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μας και δηλώνει καθημερινά το παρόν σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ διεκδικώντας και υπερασπίζοντας απρόσκοπτα τα συμφέροντα όλων των φοιτητών. Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ μιλάει με έργα και όχι λόγια.

6)Tι απαντάς σε αυτούς που λένε πως δεν έχεις καταθέσει καμία πρόταση πολιτική για την οργάνωση;

Οι πολιτικές προτάσεις δεν πρέπει να αποτελούν πυροτεχνήματα με σκοπό τη δημιουργία ενθουσιασμού και εντυπώσεων, ούτε πρέπει να περιορίζονται αποκλειστικά και μόνο στην οργάνωσή μας, αποξενώνοντάς τη από την κοινωνία. Στην κατεύθυνση αυτή παρουσίασα ένα συγκεκριμένο πλάνο με πολιτικές προτάσεις που αφορούν την ενίσχυση της ιδεολογικής ταυτότητας της ΟΝΝΕΔ, το ρόλο της ως δύναμη πρωτοπορίας και εκσυγχρονισμού και τη μετατροπή της σε χώρο οργάνωσης όλων των ενεργών και ικανών νέων της κοινωνίας μας καθώς και την επανασύνδεση της με αυτή. Ο μετασχηματισμός της οργάνωσης από μια απλή κομματική νεολαία σε μια κοινωνική οργάνωση νέων με έρεισμα και αναφορά στην κοινωνία είναι και η μεγαλύτερη πολιτική πρόταση.

parapolitika.gr

Πανελλαδικές: Καταγγελία από μέλος της Ενωσης Φυσικών για το θέμα στη Φυσική

Σε μια καταγγελία - βόμβα προχώρησε το πρωί της Πέμπτης στον ΒΗΜΑ 99,5 ο α' αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φιλντίσης.

Σύμφωνα με.......

τον κ. Φιλντίση, το 4ο θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα της Φυσικής, που εξετάστηκε χθες, Τετάρτη, είχε αναρτηθεί προ δύο μηνών σε ιστοσελίδα που παρακολουθούν καθηγητές.

Την εν λόγω ιστοσελίδα συνδιαχειρίζεται μέλος της κεντρικής επιτροπής εξετάσεων, όπως είπε ο α' αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Όπως τόνισε, το εν λόγω θέμα είχε προκαλέσει αναλυτική συζήτηση για τη λύση του μεταξύ των μελών της ιστοσελίδας. Σύμφωνα με τον κ. Φιλντίση, τουλάχιστον 50 καθηγητές αντάλλαξαν απόψεις για το πως μπορεί να λυθεί το εν λόγω ζήτημα.

Σε παρέμβασή του, ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών Αττικής Κ. Λουράντος, του οποίου το παιδί συμμετέχει στις εξετάσεις, δήλωσε ότι θα επικοινωνήσει άμεσα με το υπουργείο Παιδείας για να διαμαρτυρηθεί και τόνισε ότι εάν χρειαστεί θα προσφύγει και στη Δικαιοσύνη.

«Δεν μπορούν να παίζουν με τα παιδιά μας» δήλωσε.

Ενστάσεις για την ποιότητα των θεμάτων της Φυσικής, στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, διατύπωσε χθες η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Σε ανακοίνωση της επιτροπής επίλυσης των θεμάτων, επισημαίνεται ότι τα θέματα της Φυσικής κάλυπταν σχεδόν το εύρος της εξεταστέας ύλης. Ήταν απαιτητικά και απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους μαθητές, ωστόσο δεν είχαν την απαραίτητη διαβάθμιση, όπως τόνισαν οι φυσικοί.

parapolitika

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Μαΐου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στις 10 ευρωπαϊκές περιφέρειες με την υψηλότερη ανεργία στους νέους ο Μοριάς
Ποιος τη ζωή μας, ποιος την κυνηγά;


Θλιβερές πρωτιές στην ανεργία κατέγραψαν το 2012 οι ,........

ελληνικές περιφέρειες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Eurostat για την ανεργία στις περιφέρειες της Ε.Ε.

Σύμφωνα με αυτά, μέσα στις δέκα ευρωπαϊκές περιφέρειες με την υψηλότερη ανεργία στους νέους κατατάσσονται η Πελοπόννησος (61,4%), η Ήπειρος (60,5%), η Κεντρική Μακεδονία (60,4%)...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» για το νέο δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος! Ουσιαστική η χθεσινή σύσκεψη στην Πάτρα υπό τον Μανώλη Αγγελάκα με τη συμμετοχή του δημάρχου Μεσσήνης και των επικεφαλής των παρατάξεων.
Οι τελικές προτάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επί της μελέτης αλλάζουν το κλίμα – Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:
• «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ» η Μεσσηνία στις ευρωπαϊκές περιφέρειες με τη μεγαλύτερη μακροχρόνια ανεργία και δεύτερη στην ανεργία νέων κάτω των 25 ετών, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Eurostat.
• ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ στα Φιλιατρά για το δίκτυο υψηλής τάσης της ΔΕΗ στα Φιλιατρά μετά το σοβαρό ατύχημα με θύματα τρία μέλη της ίδιας οικογένειας.
• ΞΕΚΙΝΗΣΕ με καλές προοπτικές η παραγωγή καρπουζιού στην Τριφυλία. Αναμένεται αύξηση παραγωγής 10-20% και καλύτερες τιμές από πέρυσι.
• ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ στη διοίκηση της 120 ΠΕΑ Καλαμάτας αύριο. Εθιμοτυπική επίσκεψη χθες του νέου και του απερχόμενου διοικητή στον αντιπεριφερειάρχη Παν. Αλευρά.
• ΚΑΛΑ ΝΕΑ για τη δημόσια υγεία στη Μεσσηνία. Παραλαμβάνεται σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, για τις κλινικές, ενώ με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα βελτίωσης του κτιρίου και των ηλεκτρομηχανολογικών στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης.
• ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ εντός κι εκτός του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας, όπου επανέρχεται το σκουπιδαριό.
• ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΗΚΕ νωρίς η «τράπουλα» των δημοτικών εκλογών στην Καλαμάτα. Σενάρια, υποψηφιότητες και λαγοί…
• ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ τα ΠΟΠ Καλαμάτα ελιάς και ελαιόλαδο. Η ύφεση ευκαιρία για κοινή πολιτική στο Μεσσηνιακό ελαιόλαδο (άρθρο του Μιχάλη Αντωνόπουλου).
• ΕΡΩΤΗΣΗ Λαμπρόπουλου για την τύχη του φακέλου και τις εκκρεμότητες στην επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα στην υπόλοιπη Μεσσηνία.


● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!