Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Μαΐου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στις 10 ευρωπαϊκές περιφέρειες με την υψηλότερη ανεργία στους νέους ο Μοριάς
Ποιος τη ζωή μας, ποιος την κυνηγά;


Θλιβερές πρωτιές στην ανεργία κατέγραψαν το 2012 οι ,........

ελληνικές περιφέρειες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Eurostat για την ανεργία στις περιφέρειες της Ε.Ε.

Σύμφωνα με αυτά, μέσα στις δέκα ευρωπαϊκές περιφέρειες με την υψηλότερη ανεργία στους νέους κατατάσσονται η Πελοπόννησος (61,4%), η Ήπειρος (60,5%), η Κεντρική Μακεδονία (60,4%)...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» για το νέο δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος! Ουσιαστική η χθεσινή σύσκεψη στην Πάτρα υπό τον Μανώλη Αγγελάκα με τη συμμετοχή του δημάρχου Μεσσήνης και των επικεφαλής των παρατάξεων.
Οι τελικές προτάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επί της μελέτης αλλάζουν το κλίμα – Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:
• «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ» η Μεσσηνία στις ευρωπαϊκές περιφέρειες με τη μεγαλύτερη μακροχρόνια ανεργία και δεύτερη στην ανεργία νέων κάτω των 25 ετών, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Eurostat.
• ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ στα Φιλιατρά για το δίκτυο υψηλής τάσης της ΔΕΗ στα Φιλιατρά μετά το σοβαρό ατύχημα με θύματα τρία μέλη της ίδιας οικογένειας.
• ΞΕΚΙΝΗΣΕ με καλές προοπτικές η παραγωγή καρπουζιού στην Τριφυλία. Αναμένεται αύξηση παραγωγής 10-20% και καλύτερες τιμές από πέρυσι.
• ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ στη διοίκηση της 120 ΠΕΑ Καλαμάτας αύριο. Εθιμοτυπική επίσκεψη χθες του νέου και του απερχόμενου διοικητή στον αντιπεριφερειάρχη Παν. Αλευρά.
• ΚΑΛΑ ΝΕΑ για τη δημόσια υγεία στη Μεσσηνία. Παραλαμβάνεται σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, για τις κλινικές, ενώ με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα βελτίωσης του κτιρίου και των ηλεκτρομηχανολογικών στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης.
• ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ εντός κι εκτός του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας, όπου επανέρχεται το σκουπιδαριό.
• ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΗΚΕ νωρίς η «τράπουλα» των δημοτικών εκλογών στην Καλαμάτα. Σενάρια, υποψηφιότητες και λαγοί…
• ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ τα ΠΟΠ Καλαμάτα ελιάς και ελαιόλαδο. Η ύφεση ευκαιρία για κοινή πολιτική στο Μεσσηνιακό ελαιόλαδο (άρθρο του Μιχάλη Αντωνόπουλου).
• ΕΡΩΤΗΣΗ Λαμπρόπουλου για την τύχη του φακέλου και τις εκκρεμότητες στην επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα στην υπόλοιπη Μεσσηνία.


● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!