Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Κατα τ' άλλα η Κυπαρισσία διεκδικεί έδρα Καλλικρατικού Δήμου......

Αφορμή γι αυτή την ανάρτηση είναι ένα e-mail που λάβαμε απο αναγνώστη 2-3 μέρες πρίν την μεγάλη εβδομάδα. Είπαμε να μην το δημοσιεύσουμε άμεσα και να το κάνουμε μετά το Πάσχα. Πράγμα με το οποίο συμφώνησε και ο αναγνώστης σε ανταλλαγή e-mail που είχαμε.

Στο e-mail του ο φίλος μας, μας μεταφέρει μια αποκρουστική εικόνα που συνάντησε μπαίνοντας - όπως μας είπε - για κακή του τύχη στις τουαλέτες του ΟΣΕ Κυπαρισσίας προφανώς για την ανάγκη του.

Ο φίλος μας γράφει στο mail του. (Ήταν σε ..............

greeklish και το μετατρέψαμε σε Ελληνική γραμματοσειρά)

Αγαπητό Φιλιατρά News.
Απευθύνομαι σε σένα καθότι το θέμα που θίγω παρακάτω το έχω αποστείλει και σε άλλα Blog της Κυπαρισσίας όπως το radio 936 κλπ αλλά δυστυχώς δεν το δημοσίευσαν.
Ελπίζω ότι εσύ θα το βγάλεις το θέμα μου.

Βρέθηκα αυτές τις μέρες στην Κυπαρισσία (είμαι από Αθήνα) και ενώ βρισκόμουν έξω από τον ΟΣΕ της πόλης ένιωσα την ανάγκη να χρησιμοποιήσω την τουαλέτα.
Με το που μπήκα, -για κακή μου τύχη- έμεινα άναυδος με την κατάσταση που επικρατούσε εκεί και τις ακαθαρσίες να βρίσκονται παντού. Στην κυριολεξία όμως παντού.
Παραλίγο να κάνω εμετό από το αποκρουστικό θέαμα που συνάντησα.
Και θέλω να ρωτήσω τον Δήμαρχο μας τον Κο Σαμπαζιώτη.

Κε Δήμαρχε.
Από τον Αύγουστο που έκλεισε ο ΟΣΕ υπήρξε κανένας από τον Δήμο να πάει να καθαρίσει τις τουαλέτες του ΟΣΕ?
Θα μου πείτε ότι δεν ανήκει στις αρμοδιότητες του Δήμου ο καθαρισμός των τουαλετών του ΟΣΕ αλλα Κε Δήμαρχε, έστω και παράτυπα δεν μπορείτε να κάνετε κάτι?
Δεν μπορείτε να έρθετε σε συνεννόηση με τον ΟΣΕ και να αναλάβει κάποιος τον καθαρισμό των συγκεκριμένων τουαλετών?
Αν δεν το γνωρίζετε κε Σαμπαζιώτη οι εν λόγω τουαλέτες βρίσκονται 80 περίπου μέτρα απο την πλατεία της πόλης.
ΠΩΣ ΑΝΕΧΕΣΤΕ να επικρατεί αυτή η κατάσταση?
Δυστυχώς δεν είχα φωτογραφική μηχανή μαζί μου για να τραβήξω φωτογραφίες να δείτε με τα μάτια σας τι επικρατεί εκεί.
Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ΑΙΣΧΟΣ.


Εμείς πήγαμε στις τουαλέτες του ΟΣΕ Κυπαρισσίας αφού πρώτα προμηθευτήκαμε 5 μάσκες προσώπου, γάντια μιας χρήσης, κλπ κλπ και φωτογραφήσαμε την επικρατούσα κατάσταση εκεί.
Το θέαμα πραγματικά αποκρουστικό. Ακαθαρσίες παντού, η βρώμα και η δυσωδία να χτυπάνε σταθερά κόκκινα. Ευτυχώς που την κατάσταση έσωσαν λίγο οι 5 μάσκες που είχαμε προμηθευτεί.
Στο τέλος της ανάρτησης θα έχετε την δυνατότητα να δείτε τις φωτό που τραβήξαμε.
Σας προειδοποιούμε ότι το θέαμα είναι αποκρουστικό. Οσοι δείτε τις φωτό να το κάνετε ΜΟΝΟ με δική σας ευθύνη.

Και τίθεται το ερώτημα.
Υποτίθεται η Κυπαρισσία διεκδικεί ΕΔΡΑ καλλικρατικού Δήμου.
Έχουν όμως τα φόντα για έδρα καλλικρτικού Δήμου???
Εμείς λέμε ΟΧΙ. Δεν μπορούν να είναι έδρα. Δημοτικό διαμέρισμα άλλου δήμου ΝΑΙ, έδρα δήμου ΟΧΙ.

► Γιατί είναι η 5η σε πληθυσμό πόλη στον Νομό μετά από Καλαμάτα, Φιλιατρά, Μεσσήνη, Γαργαλιάνους.

► Είναι μία πόλη όπου στην Εθνική οικονομία προσφέρει λιγότερα και από ένα χωριό 50 κατοίκων με μεταπρατική οικονομία, λόγω πολλών Δημοσίων υπαλλήλων.

► Είναι ανάξιος ο Δήμος να οργανώσει μια μέρα χαράς για τους πολίτες της όπως για παράδειγμα την Κυριακή της Αποκριάς.
Την ώρα που η πλατεία των Φιλιατρών βούλιαζε από κόσμο, και όλοι χόρευαν στους τρελούς ρυθμούς του καρναβαλιού, στην Πλατεία της Κυπαρισσίας βασίλευε η Μεγάλη Παρασκευή. 40 ολόκληρες μέρες πρίν την ώρα της .......

► Είναι ένας δήμος όπου αν και 80 μέτρα από την πλατεία τους βρίσκονται οι τουαλέτες του ΟΣΕ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να τις κρατήσουν καθαρές από την 1η Αυγούστου 2009 ημέρα που καλώς η κακώς έκλεισε ο ΟΣΕ.

Καμαρώστε την πόλη που θέλει να είναι έδρα Καλλικρατικού Δήμου.

DSC01942.jpg (407 KB) DSC01941.jpg (305 KB) DSC01938.jpg (308 KB) DSC01939.jpg (256 KB) DSC01940.jpg (274 KB)

Συλλήψεις για βεγγαλικά και κροτίδες σε Μεσσηνία και Αρκαδία

Τρία άτομα συνέλαβαν τις προηγούμενες ημέρες αστυνομικοί στην Μεσσηνία για κατοχή 4.681 κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνικών παιδικών αθυρμάτων τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επίσης στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών έγιναν έρευνες σε οικίες και αγροικίες δύο Ελλήνων πολιτών όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στην κατοχή του ενός, 24 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί αποτελούμενοι από άγνωστη εκρηκτική ύλη, πιθανόν ΑΝFΟ, βάρους 4 κιλών έκαστος και οι οποίοι ήταν συνδεδεμένοι με βραδύκαυστο φυτίλι, με ενσωματωμένο κοινό πυροκροτητή.
Δύο κοινοί πυροκροτητές προσαρμοσμένοι σε ...............

βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινίο. Ένας σάκος με 38 κιλά εκρηκτική ύλη AΝFO, 84 κοινοί πυροκροτητές, 780 αυτοσχέδιες κατασκευές με πυροτεχνική σύνδεση (βαρελότα), ένα πλαστικό δοχείο περιέχον πυροτεχνική σύνθεση ενός κιλού. Μία ακαριαία θρυαλλίδα 0,96 μέτρων, δύο βραδύκαυστα φυτίλια μήκους το ένα 2,75 μέτρων και 0,55 μέτρων το δεύτερο και 3.400 κροτίδες.

Στην κατοχή του άλλου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 749 κροτίδες διαφόρων τύπων, 173 αυτοσχέδιες κατασκευές με πυροτεχνική σύνθεση, τέσσερα καπνογόνα «φωτοβολίδες χειρός ερυθρά», 3,30 μέτρα βραδύκαυστο φυτίλι, 2.90 μέτρα ακαριαίο φυτίλι, ένα κουτί καθαρό θειάφι καθαρού βάρους ενός κιλού, μια νάιλον σακούλα περιέχουσα 0,5 Κg χλωρικού καλίου, είδη συσκευασίας και 76 χάρτινοι κάλυκες που περιείχαν ψηφίδα, βοηθητικό υλικό για την έκρηξη της εκρηκτικής ύλης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές.

Απαγορεύεται δια νόμου να ενοχλούν οι εισπρακτικές εταιρείες

Πάει το νταβατζηλίκι των εισπρακτικών εταιρειών που έπαιρναν τηλέφωνο σε σπίτια συγγενών και απειλούσαν ή εκβίαζαν τον κοσμάκη.

Από εδώ και πέρα σύμφωνα με τον νέο νόμο οι εισπρακτικές θα είναι ενημερωτικές και απαγορεύεται να ενοχλούν συγγενείς ενώ τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα πρέπει να τα παίρνουν μόνο μια φορά τον μήνα και σε ωράριο εργασίας.
Άντε γιατί πολλά μας τα έλεγαν και ο κόσμος είχε ..........

αγανακτήσει.

Πηγή: Ανατολική Αττική News

Το δευτερο DVD της Τζούλιας, έρχεται.......

"Έρχεται συνέχεια με το δεύτερο DVD πια"... είπε η Τζούλια την Κυριακή του Πάσχα την ώρα που βρισκόταν στην πίστα, κάνοντας τους θαμώνες του μαγαζιού να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα...

Το θέμα είναι ότι δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες...Παρά τις επίμονες ερωτήσεις της δημοσιογράφου του Star, ούτε η Τζούλια αλλά ούτε και ο μάνατζερ της Μένιος Φουρθιώτης δέχθηκαν να αποκαλύψουν περισσότερα για το επίμαχο θέμα...

Κυριακή ...κοντή γιορτή. Ο χρόνος θα δείξει αν ..........

η Τζούλια λέει αλήθεια , ή η ανακοίνωση ήταν ακόμα ένα κόλπο για να είναι κάθε μέρα στη δημοσιότητα!
Όλες οι λεπτομέρειες για το 2ο DVD της Τζούλιας!

Το "απαγορευμένο Νο 2" βρίσκεται ήδη στη διαδικασία του μοντάζ. Αυτή τη φορά οι "δημιουργοί" εμπνεύστηκαν και πραγματοποιήσαν το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων σε σκάφος στη μαρίνα Αλίμου. Σύμφωνα μεε την Espresso, πριν από 15 μέρες, η Τζούλια συνοδεία κινηματογραφικών εθεάθη σε πολυτελές σκάφος της μαρίνας!

Κομβόι αυτοκινήτων έφτασε στο χώρο από τις πρωινές ώρες και ξεφόρτωσαν κάμερες και φώτα. Αν και οι "έκπληκτοι" γείτονες περίμεναν ότι το πλεούμενο θα σηκώσει άγκυρα και θα σαλπάρει, εντούτοις παρέμεινε αγκυροβολημένο καθ' όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Η θαλαμηγός φυλασσόταν καλά και δεν επιτρεπόταν η είσοδος σε κανέναν. Στους όποιους περίεργους ρωτούσαν: "Τι γυρίζετε;" η απάντηση ήταν: "Ένα video-clip".
To συγκεκριμένο σκάφος ανήκει σε γνωστή εταιρεία ενοικίασης.

ΣΧΟΛΙΟ
Η αρχιπουτανάρα ανακοίνωσε πότε θα την δούμε να ξαναπηδιέται με μπουκάλια και άλλα σχετικά....


Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών

Συνεδριάζει την Πέμπτη 8 Απριλίου και ώρα 20.00 μ.μ. το δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών.
Την πρόσκληση υπογράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κος Κώστας Σαραντόπουλος και τα θέματα που θα συζητηθούν στην συνεδρίαση είναι: ......

1. Ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού έτους 2010.
2. Αποζημίωση προέδρων και μελών των ΝΠΔΔ του Δήμου.
3. Ετήσια επιχορήγηση ΚΑΠΗ.
4. Ετήσια επιχορήγηση Ο.Α.& Ν.
5. Ετήσια επιχορήγηση Δημοτικού Παιδικού Σταθμού.
6. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 7/2010 απόφασης Δ.Σ. Δημοτικού Παιδικού Σταθμού, περί «προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2010».
7. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης χαμηλής ζώνης Δ. Φιλιατρών».
8. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Ασφαλτόστρωση οδών».
9. Χορήγηση άδειας λειτουργίας κινητής καντίνας στη θέση Στόμιο.
10. Μετονομασία του Τοπικού Διαμερίσματος Χαλαζονίου (ως προς την ορθογραφία).
11. Έγκριση δαπάνης εορτασμού Αγίας Μαύρας.
12. Το μεταναστευτικό ζήτημα στην πόλη μας.

Ημιυπαίθριοι: Νόμιμοι με 3 όρους

Με το «πράσινο ταμείο» φιλοδοξεί να κάνει τη διαφορά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος στις προτάσεις για την αντιμετώπιση των παρανομιών σε ημιυπαίθριους, πιλοτές και υπόγεια, που πιθανότατα να παρουσιαστούν μέσα στην εβδομάδα. Τα πρόστιμα, που σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμαίνονται από 8 έως και 14% της αντικειμενικής αξίας των παράνομων τετραγωνικών, θα διατίθενται αποκλειστικά για τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου, κατά προτεραιότητα στον δήμο όπου βρίσκεται το ακίνητο, και δεν θα καταλήξουν στα άδεια δημόσια ταμεία.

Είναι η φόρμουλα που επιστρατεύεται για να καμφθούν οι ..........

αντιρρήσεις του ΣτΕ απέναντι σε μια διάταξη που κινείται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας, αλλά έχει γενικευμένο χαρακτήρα αφού θεωρείται ότι αφορά 1,5 εκατ. οικοδομές. Θα υπάρχει επίσης αναφορά που θα διασαφηνίζει ότι το κλείσιμο του ημιυπαίθριου συνιστά υποβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος. Με αυτή τη φιλοπεριβαλλοντική διάσταση θα επιχειρηθεί να ακυρωθεί και ο έντονα εισπρακτικός χαρακτήρας των ρυθμίσεων του νόμου 3775 του Ιουλίου του 2009, που έχουν «παγώσει» από τα τέλη Οκτωβρίου. Το δεύτερο ενισχυτικό στοιχείο είναι η δέσμευση ότι η «τακτοποίηση» θα ισχύει μόνο για όσο διάστημα υπάρχει η κάθε οικοδομή και δεν θα καλύπτει τους ιδιοκτήτες μετά την κατεδάφισή της. Με αυτό τον τρόπο κατοχυρώνονται τα δικαιώματα των συνιδιοκτητών που δεν έχουν κάνει παρανομίες αλλά θίγονται.

Σημείο-κλειδί στις προτάσεις στις οποίες φέρεται να έχει καταλήξει η Τίνα Μπιρμπίλη είναι το νόμιμο περίγραμμα της οικοδομής. Πρόκειται για το «αποτύπωμα» του κάθε κτιρίου στο έδαφος που περιλαμβάνει τους εξώστες και τα μπαλκόνια. Οι παράνομα κλεισμένοι χώροι που εντάσσονται σε αυτό το όριο θα μπορούν να τακτοποιηθούν. Θα συνοδεύονται και από άλλες δύο προϋποθέσεις:

* Να έχουν χρήση που επιτρέπεται στην περιοχή. Δεν θα μπορούν, για παράδειγμα, να τακτοποιηθούν χώροι καταστημάτων που δημιουργήθηκαν σε πιλοτή πολυκατοικίας, η οποία βρίσκεται σε περιοχή αμιγούς κατοικίας.

* Αναζητείται επίσης διατύπωση που θα αποκλείει «τακτοποίηση» σε παρανομίες που έγιναν για εμπορική εκμετάλλευση. Υπάρχουν υπόγεια και πιλοτές που έχουν αλλάξει χρήση και λειτουργούν ακόμη και ως μπαρ, αποφέροντας μεγάλα εισοδήματα.

Στόχος η αξιοποίηση

Είναι δύο παρανομίες που έγιναν κυρίως από ιδιοκτήτες και κατασκευαστές κτιρίων, οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση της οικοδομής είχαν παρακρατήσει τη δικαιοδοσία σε πιλοτές και υπόγεια ποντάροντας στην παράνομη αξιοποίησή τους.

Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι να καλυφθούν παρανομίες από οικογένειες που θέλησαν με αυτό τον τρόπο να καλύψουν τις ανάγκες τους. Γι' αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθούν κίνητρα σε όποιους το επιθυμούν ώστε να ακυρώσουν από μόνοι τους την παρανομία αφαιρώντας τις πρόσθετες κατασκευές που συνήθως είναι ελαφρές, π.χ. τζαμαρίες ή κουφώματα. Απορρίφθηκαν για τους ίδιους λόγους προτάσεις που προέβλεπαν «τακτοποίηση» με βάση το ιδεατό στερεό. Είναι ευρύτερο από το νόμιμο περίγραμμα της οικοδομής, προκύπτει με βάση διάφορα στοιχεία, όπως το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος, το πλάτος του δρόμου κ.λπ., μέσα στο οποίο κατασκευάζονται τα ρετιρέ και το κουβούκλιο του ασανσέρ μιας πολυκατοικίας.

Θα δοθεί έμφαση στους ελέγχους, στους οποίους προβλέπεται να έχουν σημαντικό ρόλο οι επιθεωρητές περιβάλλοντος, αλλά και οι ψηφιακοί χάρτες που μπορεί να διαθέτει πλέον το κτηματολόγιο. Με αυτό τον τρόπο θα τσεκαριστούν όλες οι οικοδομές και σε αντιπαραβολή με τις οικοδομικές άδειες θα εντοπιστούν οι παρανομούντες. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα θεσπιστεί χρηματική ποινή για όσους δεν θα δηλώσουν τους παράνομα κλεισμένους χώρους.

Τα έσοδα θα πηγαίνουν στο «πράσινο ταμείο», το οποίο θα αποτελεί μετεξέλιξη του αδιαφανούς ΕΤΕΡΠΣ που υπάρχει στο τέως υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, αλλά και του Ταμείου Δασών που κληρονόμησε το νεοσύστατο υπουργείο Περιβάλλοντος. Η διαχείριση και αξιοποίησή τους θα γίνεται από τους δήμους.

Το μεγάλο ερώτημα είναι ο θεσμός του ημιυπαίθριου στις νέες οικοδομές. Ο όρος είχε θεσπιστεί για πρώτη φορά με τον ΓΟΚ του 1985 και θεωρείται μέτρο για τη θωράκιση των οικοδομών απέναντι στις καιρικές συνθήκες, το οποίο ταιριάζει ιδιαίτερα στις γεωγραφικές συντεταγμένες της χώρας μας. Η επιφάνειά τους είχε οριστεί στο 40% των τετραγωνικών της οικοδομής. Στην πραγματικότητα όμως χρησιμοποιήθηκε ως «παραθυράκι» για την αύξηση των συντελεστών δόμησης και γι' αυτό το 2000, με την αναθεώρηση του ΓΟΚ, η επιφάνειά τους μειώθηκε στο 20%, χωρίς όμως να περιοριστούν οι παρανομίες. Με τον νόμο 3775 η επιφάνεια μειώθηκε στο 15% και, σε συνδυασμό με τα νέα μέτρα για τα υπόγεια, είναι η βασική αιτία για την ύφεση στην οικοδομική δραστηριότητα το τελευταίο οκτάμηνο. Η Τίνα Μπιρμπίλη διατήρησε τις διατάξεις του νόμου για τις νέες οικοδομές, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες τις επανεξετάζει εν όψει της νέας ρύθμισης.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Βίωσε τις ελλείψεις του ΕΣΥ ο Ανδρέας Λοβέρδος

Μια λυχνία που παρουσίασε... εξάντληση και δεν μπορούσε να αντικατασταθεί λόγω των γιορτών του Πάσχα ήταν αρκετή ώστε να βγάλει εκτός λειτουργίας από τη Μεγάλη Πέμπτη τον αξονικό τομογράφο στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας.

Το γεγονός θα απασχολούσε μόνο τους ασθενείς που κατέφυγαν αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο, εάν ανάμεσά τους δεν περιλαμβανόταν και ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος!

Ο υπουργός βρέθηκε στον τόπο καταγωγής της συζύγου του, στην Ημαθία, αλλά ένα πρόβλημα στο γαστρεντερικό, που είχε αμελήσει, έδωσε άδοξο τέλος στην ολιγοήμερη ξεκούρασή του.

Ο κ. Λοβέρδος πέρασε μια ολονύχτια περιπέτεια .......

υγείας, κατά τη διάρκεια της οποίας βίωσε και ο ίδιος τις ελλείψεις του ΕΣΥ, και ιδιαίτερα των επαρχιακών νοσοκομείων, καθώς χρειάστηκε να μεταφερθεί από το ένα νοσοκομείο σε άλλο για να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία, λόγω μη λειτουργίας του τομογράφου στο Νοσοκομείο Βέροιας.

Ο υπουργός Εργασίας με τη σύζυγο και τα τρία τους παιδιά (δύο γιους και μία κόρη) βρέθηκε στην περιοχή της Βεργίνας, όπου διαμένει ο πεθερός του, για τις ημέρες των εορτών. Παρακολούθησε την Ανάσταση στον Ι.Ν. Αγίου Φωτίου στη Βεργίνα και το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα αισθάνθηκε έντονο πόνο στο στομάχι.

Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Βέροιας, όπου εισήχθη στη Χειρουργική Κλινική για εξετάσεις, αλλά αυτές δεν ήταν δυνατό να ολοκληρωθούν λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος. Ετσι αποφασίστηκε η μεταφορά του στο Νοσοκομείο της Νάουσας, όπου υποβλήθηκε σε αξονική κι επέστρεψε στη Βέροια.

Υστερα από τέσσερις ώρες νοσηλείας και ενώ οι πόνοι επέμεναν, ζήτησε ο ίδιος να μεταφερθεί στην Αθήνα και στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, όπου υπηρετεί ο θεράπων γιατρός του. Στις 3.30 τα ξημερώματα ξεκίνησε με ασθενοφόρο από τη Βέροια για την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από γιατρούς του Νοσοκομείου Βέροιας, ο υπουργός Εργασίας αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα στο γαστρεντερικό, που δεν σχετίζεται με το πασχαλινό γεύμα. Αυτό προϋπήρχε και ήταν σε γνώση του κ. Λοβέρδου, αλλά ανέβαλλε την αντιμετώπισή του.

Τι λένε οι γιατροί

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο υπουργός διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ με άλγος υπογαστρίου. Ο κλινικοεργαστηριακός έλεγχος που διενεργήθηκε έδειξε φλεγμονώδη νόσο, ενώ η γενική κατάσταση του ασθενούς είναι πολύ καλή και αντιμετωπίζεται με συντηρητική αγωγή.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αν Λοβέρδο είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Αξονικός τομογράφος στη Βέροια
Παρουσίασε... εξάντληση η λυχνία


Σε ό,τι αφορά τη μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου, ο διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Βέροιας, Ε. Γουναράς, ανέφερε πως οφείλεται στην εξάντληση της λυχνίας.

Το μηχάνημα τέθηκε εκτός λειτουργίας από τη Μεγάλη Πέμπτη και δεν ήταν δυνατή η άμεση αντικατάσταση της λυχνίας λόγω των εορτών του Πάσχα. Για την εξυπηρέτηση των ασθενών μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, αυτοί μεταφέρονται είτε στο Νοσοκομείο της Νάουσας είτε σε αυτό των Γιαννιτσών, που βρίσκονται σε απόσταση μισής ώρας από τη Βέροια.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών της Ημαθίας, Γ. Βογιατζής, επεσήμανε πως εντονότερο ακόμα είναι το πρόβλημα της έλλειψης χειριστών του αξονικού τομογράφου, καθώς «κόβουμε μέχρι και ρεπό για να λειτουργεί το μηχάνημα».

«Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον υπουργό. Το να ζούνε, όμως, οι πολιτικοί -και μάλιστα οι άμεσα εμπλεκόμενοι- τις φοβερές ελλείψεις στο σύστημα υγείας, είναι καλό, με την έννοια ότι θα τους αναγκάσει να ασχοληθούν σοβαρότερα με τα προβλήματα των επαρχιακών νοσοκομείων», τόνισε ο προεδρεύων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Δ. Βαρνάβας.

Πηγή: Έθνος

ΣΧΟΛΙΟ
Αυτό κε Λοβέρδο ήταν ένα μικρο τμήμα της ταλαιπωρίας που δέχονται καθημερινά οι πολίτες.
Κάντε και μια επίσκεψη σε τμήμα επειγόντων περιστατικών εφημερεύοντος νοσοκομείου να δείτε τι συμβαίνει και πόσο ταλαιπωρούνται οι πολίτες.
Αυτά τα προβλήματα Κε Λοβέρδο τα γνωρίζετε?????