Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Όταν οι απορίες ενοχλούν κάποιοι ενοχλούνται και αντιδρούν σπασμωδικά. Ας πρόσεχαν τι έγραφαν.

Ενόχλησε ορισμένους η ανάρτηση που κάναμε σχετικά με την απορία μας. Και είναι απόλυτα λογικό γιατι ότι γράψαμε ήταν αλήθεια.
Προφανώς απο τον Δήμο Κυπαρισσίας κυκλοφόρησε σε εφημερίδες κλπ κλπ κάποιο δελτίο τύπου ή ανακοίνωση που έκανε λόγω για 3ήμερες εκδηλώσεις κυρίως για παιδιά τις μερες της αποκριάς.
Είδηση η οποία γράφτηκε και σε τοπικό blog.

Ενόχλησε η απορία μας γιατι ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (με εξαιρετικά προσεκτική λήψη της) απο εκδηλώσεις 3ημερών και "ωραιοποίηση" μιας κατάστασης η οποία δεν υπήρξε ποτέ.

Για να δουμε τι ακριβώς συνέβη...............

Στο Blog Ραδιο 936 διαβάσαμε για τις "Πλούσιες και κεφάτες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Τριφυλία"
Σχετικά με την Κυπαρισσία διαβάζουμε τα εξής:

Στην Κυπαρισσία, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή θα στηθεί παιδότοπος για τα πιτσιρίκια στην κεντρική πλατεία, από τις 10 το πρωί. Το απόγευμα της Κυριακής στο λιμάνι θα κάψουν τον Καρνάβαλο, το άρμα που έχει φτιαχτεί από το δήμο, και θα αφεθούν στον ουρανό αυτοσχέδια μικρά αερόστατα - εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Τα κούλουμα θα γιορταστούν στην παραλία του Αϊ-Λαγούδη με πέταγμα χαρταετών και προσφορά νηστήσιμων.

Αλήθεια. Τι απ΄όλα αυτά έγινε???

Στην Κυπαρισσία, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή θα στηθεί παιδότοπος για τα πιτσιρίκια στην κεντρική πλατεία, από τις 10 το πρωί.

Πράγματι ο "παιδότοπος" ήταν ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΦΟΥΣΚΩΤΟ (το λιχνάρι του Αλαντίν), και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
Είναι ψέματα αγαπητέ φίλε που γράφεις στο Radio 936??????????????????
Στήθηκε κανένας παιδότοπος στην πλατεία της Κυπαρισσίας???
Αυτά μέχρι στιγμής. Πάμε παρακάτω.

Το απόγευμα της Κυριακής στο λιμάνι θα κάψουν τον Καρνάβαλο, το άρμα που έχει φτιαχτεί από το δήμο

Αλήθεια. Ποιόν Καρνάβαλο????????? Αυτόν που θα ήταν στην κεφαλή της παρέλασης που δεν θα γινόταν???
Δηλαδή ο Δήμος έφτιαξε ένα άρμα με τον βασιλιά καρνάβαλο, για ενα καρναβάλι που ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ, -όπως και δεν έγινε- και θα τον έκαιγαν κι όλας.....
Ο βασιλιάς καρνάβαλος παραδίδεται στην πυρά μετα την παρέλαση. Οχι έτσι ξεκάρφωτα.

και θα αφεθούν στον ουρανό αυτοσχέδια μικρά αερόστατα - εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Απ΄ότι μάθαμε δεν θα γινόταν πέταμα μικρών αυτοσχέδιων αερόστατων. Κάτι ψησταριές μάθαμε στήθηκαν στην πάνω πόλη, αλλα μικρά αυτοσχέδια αερόστατα δεν τα ειδε κανενας ΟΥΤΕ με κυάλια.

Για τα κούλουμα δεν παίρνουμε όρκο αν εγιναν ή όχι. Όχι όμως ότι είναι δύσκολο να μάθουμε αν έγιναν και τι έγινε ακριβώς.

Αυτά για να τελειώνουμε με το τι γράφτηκε και τι πραγματικά έγινε.

Πάμε παρακάτω και επιστρέφουμε στην πλατεία.

Στην Πλατεία της Κυπαρισσίας την Κυριακή της αποκριάς επικρατούσε η Μεγάλη παρασκευή.
10 άντε βία 12 παιδάκια που έπαιζαν στο φουσκωτό λιχνάρι του αλαντίν σε μια άδεια πλατεία.
Τόσο άδεια μάλιστα, που ούτε σκύλος δεν κυκλοφορούσε.

Λέμε ψέματα αγαπητέ φίλε - συντάκτη του radio 936???? Δεν νομίζουμε.....

Μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις.

Δείτε το τι κατάσταση επικρατούσε στην πλατεία της Κυπαρισσίας το μεσημέρι της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου.
Πραγματικά η Μεγάλη παρασκευή και η κορύφωση του θείου δράματος.

DSCI0077.jpg (237 KB) DSCI0121.jpg (171 KB) DSCI0124.jpg (199 KB)

Και δείτε τώρα την κατάσταση που επικρατούσε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στην πλατεία των Φιλιατρών.

DSC01848.jpg (316 KB) DSC01849.jpg (293 KB) DSC01850.jpg (418 KB) DSC01851.jpg (387 KB) DSC01852.jpg (366 KB) DSC01853.jpg (298 KB) DSC01854.jpg (324 KB) DSC01857.jpg (284 KB) DSC01859.jpg (232 KB)

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ!!!!!

Προσπαθώντας κάποιοι να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, κατέφυγαν σε ένα "λαϊκίστικο" επιχείρημα περί δήθεν κομμένων κονδυλίων από έργα και επιχορήγηση συλλόγων για να διεξαχθεί καρναβάλι και να πουν ότι υπάρχει πολιτισμός στην πολή τους.

Πραγματικά αστείο το "λαϊκίστικο" επιχείρημα τους.
Αλήθεια. Με ένα ποσό της τάξης των 20.000 ευρώ ΠΟΣΑ ΕΡΓΑ θα γίνονταν σε μια πόλη βάση του δήθεν επιχειρήματος που ξαμόλησε να κυκλοφορεί ελεύθερα κάποιος??????
θα περιμέναμε σκληρή κριτική απο το radio 936 προς τον Δήμο Κυπαρισσίας για τις δήθεν εκδηλώσεις που θα γίνονταν. Και πολυ περισσότερο την άδεια πλατεία την Κυριακή της Αποκριάς.
Φαίνεται ότι κάποιος προσπαθεί να δικαιολογήσει τα δικαιολόγητα για ένα ας το πούμε φιάσκο. Προσπαθεί να πείσει - ανεπιτυχώς - ότι έγιναν εκδηλώσεις, στην πόλη και ότι εμείς (Φιλιατρά news και trifylianews) γράφουμε ψέματα.
Μόνο που τα "ψέματα μας" τα δείχνουμε με εικόνα. Για τόσα ψέματα μιλάμε.....

Ο δήμος Φιλιατρών δαπάνησε περί τις 20 - 25 χιλιάδες ευρώ για να διοργανώσει δυο μία μέρα γεμάτη χαρά για τους πολίτες του, για τα παιδιά αλλα και για τους επισκέπτες που θα έρχονταν στην πόλη για να διασκεδάσουν.

Όταν ένας δήμος και πολυ δεν περισσότερο σύλλογοι αδυνατούν να οργανώσουν για τους
πολίτες τους τουλάχιστον μια μέρα χαράς, σημαίνει ότι ο δήμος αυτός έχει αποτύχει παταγωδώς. Και πολύ δεν περισσότερο όταν αυτός ο Δήμος σε ενδεχόμενο καλλικράτη διεκδικεί και επιθυμεί να παραμείενι έδρα ενός δήμου ΠΧ της τρυφυλίας.
Φέρνοντας πολυ πρόωρα την μεγάλη παρασκευή στην πόλη του θα την φέρει και στις υπόλοιπες δύστυχες πόλεις που θα έχουν την ατυχία να συνενωθούν με τον Δήμο της θλίψης.

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ καλε φίλε, ουδείς ισχυριστηκε ότι γράψατε ψέμματα ούτε προσπαθήσανε να δικαιολογήοουμε κανέναν. Οπως γράψαμε στην ψηφοφορία για το Καραναβάλι με πλειοψηφία απο τους φορείς αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί αφού μόνο 2 σύλλογοι Γονέων μαζί είπαν το ναι και ο Αθλητικός σύλλογος Ταεκβοντό. Ωστόσο αναφέρθηκε ότι λόγω του καιρού καποιες εκδηλώσεις αναβλήθηκαν. Φυσικά αυτό δεν αποτελεί μομφή για το άξιο Καρναβάλι των Φιλιατρών το οποίο έγινε με ομοφωνία απο όλους τους φορείς. Απο εκει και πέρα του χρόνου θα συσταθεί απο ότι μάθαμε ειδική επιτροπή για το Καρναβάλι και ήδη έγινε σχετική πρόταση στον Δήμο.
    Παντως οι σύλλογοι σε όλες μα ΟΛΕΣ τις εκδηλώσεις χρηματοδοτούνται όπως γνωρίζουμε αλλά φέτος ζητήθηκε όλο το κόστος να το επωμιστει μόνο ο Δήμος. Δηλαδή δεν φτάνει που δίνει κονδύλια σε συλλόγους όπως οφείλει άλλωστε αλλά ζητήθηκε εξ ολοκλήρου κάλυψη του καρναβαλιού εκτός απο 2 φορείς που είπαν ότι θα ξοδέψουν χρήματα μόνοι τους για να στήσουν έστω ένα άρμα ο καθένας.
    Απο εκει και πέρα νομίζω ότι το Καρναβάλι που διεξήχθη στα ομορφα Φιλιατρά ΔΕΝ αποτελεί λόγο δημιουργίας Καλλικράτειου Δήμου καθώς οι προυποθέσεις πρέπει να είναι αρκετές. Αυτό απλά σχολιάστηκε γιατί όπως αναγνωριζετε αποτελεί υπερβολη ,ΜΑΚΑΡΙ καιτα Φιλιατρά που πάνα εχει τόσο δραστήριους συλλόγους σε τέτοιες περιπτώσεις να βάζει τα γυαλιά και στους Κυπαρίσσιους και τριφύλιους με όμορφες εκδηλώσεις....
    Ευχαριστούμε και πάλι για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου φίλε.

    ΟΥΔΕΠΟΤΕ ειπωθηκε (τουλάχιστον απο το Φιλιατρά News) ότι και μόνο η διεξαγωγή του Καρναβαλιού αποτελεί τον μονο λόγο που πρέπει αν γίνουν τα Φιλιατρά Έδρα του ΟΠΟΙΟΥ Νέου Δήμου γίνει, αν γίνει δηλαδή.
    Είπαμε ότι αποτελεί έναν ακόμα λόγο. Εχει πάρα πολυ μεγάλη διαφορά.

    Φυσικά συντρέχουν και άλλοι πάρα πολλοί λόγοι στο να παραμείνουν έδρα τα Φιλιατρά είτε ως αυτόνομου δήμου, είτε ως Καλλικρατικού.
    Μην κάτσω να τους αναφέρω. Τους εχει πει ο Δήμαρχος των Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας, τα εχει επικαλεστεί στην επιστολή του ο Μητροπολίτης Τριφυλίας Χρυσόστομος.... Ίδια άποψη έχει εκφραστεί και απο τον Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.....

    Στα Φιλιατρά είναι η έβδομη συνεχόμενη χρονιά που ο Δήμος διοργανώνει Καρναβάλι.
    Είναι μια μέρα χαράς, και διασκέδασης τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους. Και ιδίως για μικρούς.
    Ένα ποσό της τάξης των 20 χιλιάδων ή 30 χιλιάδων ευρώ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΟΣΟ για να μην γινει αυτή η μέρα χαράς για τους πολίτες μιας πόλης.
    Οποιος το ισχυριστεί σίγουρα θα τον περάσουν το λιγότερο για βλάκα.
    Και θεωρώ ότι Δήμος ο οποίος δεν μπορεί να κάνει ένα καρναβάλι, άρα δεν μπορεί να "διοικήσει" κάποιους συλλόγους τους οποίους επιχορηγεί κάθε που το ζητάνε σε ενδεχόμενο που γίνει έδρα Δημου θα φέρει την Μεγάλη Εβδομάδα 40 μερες νωρίτεα απο την ώρα της.
    Όπως και την έφερε. Μην μου πεις ότι αυτές οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν ήταν εικόνα πλατείας Κυριακή της Μεγάλης αποκριάς.....
    Ηταν το λιγότερο Μεγάλη Παρασκευή.

    Όταν διαβάζω τίτλο που λέει:
    "Ας καταργήσει έργα και εκδηλώσεις ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας και να διεξάγει Καρναβάλι να αποδείξει ότι είμαστε 'κοιτίδα Πολιτισμού'..." συγνώμη αλλα αυτό είναι λαϊκισμός και μάλιστα χειρίστου είδους.
    Γιατι με το ποσό των 20.000 ευρώ δεν πληρώνεις ΟΥΤΕ καν τμήμα μελέτης για ένα έργο. Πόσο μάλλον για έργο.

    Ατυχές το δημοσίευμα και προκάλεσε γέλωτες.
    Ιδιαιτέρως τμήμα του κειμένου της δημοσίευσης.
    "Ας κόψει ο Δήμαρχος έργα και ποσά απο τους Συλλόγους που επιχορηγούνται κάθε χρόνο όχι μόνο με τακτική επιχορήγηση αλλά και με έκτακτα ποσά για Εκδηλώσεις τους, για να κάνουμε Καρναβάλι με τιμή κι δόξα! Τότε μάλιστα. Θα έχουμε Πολιτισμό......"

    Κάτι τέτοιο δεν θα το έγραφε ΟΥΤΕ Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ.
    Οι σύλλογοι αν δεν κανω λάθος δεν είναι διακοσμητικά στοιχεία σε μια πόλη. Εκτός και αν νομίζουν οι σύλλογοι της Κυπαρισσίας ότι ειναι διακοσμητικά στοιχεία.
    ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να παράγουν πολιτισμό. Αυτός είναι και ο σκοπός της ύπαρξης τους. Τουλάχιστον για τους περισσότερους Συλλόγους.
    Οι σύλλογοι που επιχρηγούνται με ποσό απο τον Δήμο θα πρέπει να ξερουν ότι όπως ξερουν να ζητάνε και να παίρνουν (και σωστά παίρνουν) θα πρέπει να ξέρουν και να προσφέρουν. Ειδάλως να διαλυθούν αφού δεν μπορούν να προσφέρουν.

    θα μου πεις κόπηκες για την Κυπαρισσία και αν έκανε καρναβάλι??
    ΟΧΙ. Αλλα εξ όσων γνωρίζω πρίν ένα χρόνο ο Δήμος είχε πει ότι του χρόνου (φέτος δηλαδή) θα κανανε καρναβάλι. Πρέπει να υπάρχουν τα σχετικά πρακτικά. Απλά ψάξτα.
    Εν τούτοις δεν εγινε τίποτα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
    Να μου πεις ότι ήθελε 1 εκατομμύριο ευρώ να σου πω και εγω ΝΑΙ να μην γίνει. Αλλα για ένα ψωροποσό 20 χιλιάδων περίπου να υπάρχει η κατάσταση στις φωτο που αναρτησα (παρμένες απο το Τριφυλία News) ε συγνώμη το κράξιμο ΕΠΙΒΑΛΛΟΤΑΝ.

    Αλλα κάπου με χάλασε και η αντιμετώπιση σου μεσα απο το blog να παρουσίασεις μια κατάσταση η οποία ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΝ.....
    Ευτυχώς εδώ που τα λεμε δεν έγραψες ότι ήταν καταμεστη η πλατεία από κόσμο. Θα είχες εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.