Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Κόβουν την πίτα τους στον Πυρσό.

Την πίτα του κόβει αύριο Κυριακή στις 5 το απόγευμα ο Μορωτικός Σύλλογος Φιλιατρών " Ο Πυρσός" σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Λιμενάρι Φιλιατρών.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, η είσοδος είναι δωρεάν και είστε όλοι καλεσμένοι.



Μήνυμα αναγνώστη: Θαυμάστε το κράτος...........

Εκανε, λένε, ο δήμαρχος Φιλιατρών κατάληψη στα γραφεία του ΙΚΑ Φιλιατρών, για να διαμαρτυρηθεί για το άδειο από προσωπικό γραφείο του υποκαταστήματος, αφού εγγράφως και τηλεφωνικώς είχε διαμαρτυρηθεί αρμοδίως. Αλλά δεν μπορεί να γίνεται κατάληψη -απαγορεύεται- στο Δημόσιο κ.λπ. κ.λπ. Ρε παιδιά, είμαστε κράτος για γέλια ή για κλάματα; Αληθινά είμαι πάρα πολύ μπερδεμένος. Εγινε κατάληψη ενός γραφείου, που και με ανοικτές πόρτες, πάλι δεν λειτουργούσε... διότι μόνο ο προϊστάμενος υπάρχει.

Ερωτώ: Οι δρόμοι είναι ιδιωτικοί, και κάθε ..........

χρόνο ίδια εποχή που δεν υπάρχουν αγροτικές εργασίες κλείνουμε με τα τρακτέρ τους δημόσιους -έως τώρα τουλάχιστον- δρόμους, εμποδίζοντας όλους τους άλλους, όλα τ‘ άλλα επαγγέλματα να δουλέψουν;
Ναι στην απεργία, αναφαίρετο δικαίωμα, αναφαίρετο όμως και η εργασία.
Δημοκρατία έχουμε, αλλά με τι κράτος;
Τώρα τι έγινε, τι συνεννόηση με την προσαγωγή του δημάρχου στην Εισαγγελία, ας το σχολιάσουν οι αρμόδιοι.

Λεωνίδας Καραβίτης
κάτοικος Μπανανίας


Και άλλες εξελίξεις στην ψηφιακή. Έρχονται τα κανάλια της επαρχίας με την Digital Union!

Tην ώρα που η Digea, η επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα των επτά μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών, λειτουργεί με προσωρινή άδεια και προετοιμάζεται από τη Θεσσαλονίκη να κατέβει και στην Αθήνα μια άλλη ψηφιακή πλατφόρμα πραγματοποίησε σιωπηλά την εμφάνιση της.

Είναι η Digital Union η ένωση των καναλιών της επαρχίας η οποία, μάλιστα, είναι η πρώτη που έλαβε επίσημη άδεια από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων).

Αυτό σημαίνει στη ψηφιακή εποχή ότι τα κανάλια της .........

επαρχίας από τοπικής εμβέλειας γίνονται επικράτειας με αποτέλεσμα στη Κρήτη να βλέπουμε κανάλια της Θεσσαλονίκης, στα Ιωάννινα κανάλια της Κρήτης κ.ο.κ.

Η πλατφόρμα Digital Union είναι ικανή, με την άδεια που πήρε, να εξυπηρετήσει και άλλες υπηρεσίες της ψηφιακής τηλεόρασης μερικές από τις οποίες έχουν να κάνουν με αμφίδρομη επικοινωνία.

Δε γνωρίζουμε από η Digital Union επιλέξει MPEG-4 ή MPEG-1 όπως δεν γνωρίζουμε την ημερομηνία εκκίνησης των εκπομπών της.

Με αυτά τα δεδομένα η χώρα μας έχει αυτή τη στιγμή τρία μπουκέτα επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Την ERT Ψηφιακή, τη Digea και τη Digital Union. Άντε να τα χιλιάσουμε!

Τα κανάλια-μέλη της Digital Union

ΤΗΛΕΚΡΗΤΗ, Λασίθι

GTV, Γαλάτσι

Βlu Sky, Αττική

Super B, Πάτρα

ΤV Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη

Lepanto, Ναύπακτος

Έψιλον ΤV, Κεντρική Στερεά

Cosmos TV, Αλεξανδρούπολη

Tine Cannel, Θεσσαλονίκη

Πηγή: Φρέσκο Πράγμα

Μεγάλο μαχαίρι στα επιδόματα του Δημοσίου

Σε μεγαλύτερες περικοπές στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων από αυτές που κυκλοφόρησαν με βάση τα πρώτα σενάρια οδηγείται το υπουργείο Οικονομικών, καθώς διαπιστώνεται ότι διαφορετικά δεν θα μπορέσουν να εξοικονομηθούν τα 650 εκατ. ευρώ, για τα οποία έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Στο υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζονταν όλη την προηγούμενη εβδομάδα διάφορα εναλλακτικά σενάρια, από τα οποία προέκυψε ότι ακόμη και με άγριες περικοπές στα υψηλά επιδόματα, η άσκηση «δεν βγαίνει», αν δεν υπάρξουν έστω και μικρές μειώσεις στα επιδόματα του μεγάλου αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων που βρίσκονται στα χαμηλότερα εισοδήματα.

Τα εναλλακτικά σενάρια..............

Συγκεκριμένα, τα σενάρια που εξετάστηκαν προβλέπουν εναλλακτικά:

1 Να μη θιγούν καθόλου οι υπάλληλοι με καθαρές αποδοχές γύρω στα 1.350

- 1.400 ευρώ (περίπου 2.000 ευρώ μεικτά) και να επιβαρυνθούν κλιμακωτά τα υψηλότερα εισοδήματα. Σε αυτή την εκδοχή, η μείωση για κάποια πολύ υψηλά εισοδήματα φτάνει το 50%. Ακόμη κι έτσι όμως, επειδή ο αριθμός αυτών που παίρνουν τα πολύ υψηλά εισοδήματα είναι μικρός, δεν προκύπτει η απαιτούμενη εξοικονόμηση. Επιπλέον, οι αντιδράσεις από τις συγκεκριμένες ομάδες αναμένονται έντονες και η κυβέρνηση φοβάται μήπως ακυρωθεί εντελώς η προσπάθειά της. Αν π.χ. οι δικαστές ή οι εφοριακοί προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, θα αντιμετωπίσει προβλήματα μαζικών προσφυγών ή αδυναμίας συλλογής φόρων.

2 Να επιβληθεί γραμμικά η μείωση του 10% σε όλα τα επιδόματα, οπότε θα συγκεντρωθεί το ποσό, αλλά θα υπάρξουν απώλειες εισοδήματος ακόμη και σε χαμηλόμισθους, καθώς επιπλέον παγώνουν οι μισθοί και καταργείται η αυτοτελής φορολόγηση που ισχύει σε κάποια από αυτά τα επιδόματα. Εδώ η κοινωνική αντίδραση αναμένεται να είναι μεγάλη και επιπλέον θα παραβιάζεται η αρχή της κοινωνικής δικαιοσύνης, στην οποία αναφέρθηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

3 Να επιβληθεί μια μικρή περικοπή, της τάξεως του 5%, σε κάποια χαμηλά εισοδήματα και στη συνέχεια να επιβαρυνθούν τα υψηλότερα εισοδήματα με υψηλότερους συντελεστές, χωρίς όμως να υποστούν τις πολύ μεγάλες περικοπές του πρώτου σεναρίου. Ο συνδυασμός που θα εξασφαλίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα με βάση αυτό το σενάριο ήταν μέχρι χθες ακόμη υπό αναζήτηση.

Εναλλακτικά, εξετάστηκε και το ενδεχόμενο να επιβληθεί μια περικοπή προσωρινού χαρακτήρα, η οποία θα γινόταν ευκολότερα αποδεκτή από τους υπαλλήλους. Η λύση όμως αυτή απορρίφθηκε, διότι οι Βρυξέλλες περιμένουν μέτρα μόνιμου χαρακτήρα και έχουν ήδη εκφράσει αντιρρήσεις για τα πολλά προσωρινά που θεωρούν ότι υπάρχουν στον προϋπολογισμό. Η περικοπή των επιδομάτων πρέπει όχι μόνο να εξοικονομεί το απαιτούμενο ποσό, αλλά να αποτελεί και ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση του ενιαίου μισθολογίου. Έτσι, όσο κι αν είναι δύσκολο υπό συνθήκες πίεσης, πρέπει να μπει με την ευκαιρία μια τάξη στο χάος και το καθεστώς ανισοτήτων των επιδομάτων.

Πράγματι, όπως προκύπτει από μία όχι πλήρη καταγραφή των επιδομάτων που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών (δεν περιλαμβάνει τις παροχές των βουλευτών, των στρατιωτικών, των δικαστών και των διπλωματών, που φέρουν διαφορετικές ονομασίες), οι ανισότητες στα επιδόματα είναι τεράστιες και όχι απαραιτήτως δικαιολογημένες.

Για παράδειγμα, στο υπουργείο Οικονομικών, που βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτές τις μέρες, το επίδομα είναι σχεδόν το ίδιο, τόσο για τους υπαλλήλους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (970- 1.800 ευρώ) όσο και γι΄ αυτούς της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (1.200-

2.100 ευρώ). Συνεπώς, το επίδομα είναι θέμα υπουργείου και όχι θέσης που απαιτεί ευθύνη. Υπάλληλοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης σε άλλα υπουργεία έχουν πολύ χαμηλότερες αμοιβές από αυτές των υπαλλήλων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (της 9χρονης) του υπουργείου Οικονομικών.

Ακόμη, στο υπουργείο Υγείας, οι νοσηλευτές παίρνουν επιδόματα 280- 310 ευρώ, μικρότερα από των διοικητικών υπαλλήλων (476 ευρώ).

Τα υψηλότερα επιδόματα πάντως, με βάση την καταγραφή αυτήν, παίρνουν οι ελεγκτές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που φτάνουν τα 2.410 ευρώ τον μήνα.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Η φημολογία για επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ υποδαυλίζει ανατιμήσεις

«Η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ θα οδηγήσει την αγορά σε αλλεπάλληλες αυξήσεις τιμών ενώ ακόμη και οι πληροφορίες για επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ υποδαυλίζουν αυξήσεις», επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών «Η Παρέμβαση» στις χώρες της ευρωζώνης, «η Ελλάδα έχει από τους μεγαλύτερους συντελεστές ΦΠΑ στα τρόφιμα. Είναι η 4η κατά σειρά, με το μεγαλύτερο συντελεστή 9%, μετά την Φιλανδία και Σουηδία, που έχουν 12% και την Αυστρία που έχει 10%».

Μετά την Ελλάδα ακολουθούν οι: Γερμανία και Ισπανία με 7%, Βέλγιο και Ολλανδία με 6%, .........

Γαλλία με 5,5 %, Πορτογαλία με 5%, Ιταλία με 4%, Αγγλία 0%και Ιρλανδία 0%.

Η ΠΟΜΕΚ καλεί τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και την κυβέρνηση - τηρώντας την προεκλογική τους δέσμευση - να μην προχωρήσουν σε καμία αύξηση του Φ.Π.Α..

«Μάλιστα για τα τρόφιμα και τα αγαθά της παιδείας ζητάμε μείωση του συντελεστή» αναφέρει η οργάνωση των καταναλωτών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ερχεται η νέα φορολογική κλίμακα

Ευνοημένοι αναμένεται να είναι οι φορολογούμενοι με ατομικό ετήσιο εισόδημα έως και 30.000 ευρώ από την εφαρμογή της νέας τιμαριθμοποιημένης φορολογικής κλίμακας, η οποία όμως θα φέρει επιβαρύνσεις σε εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ.

Aπό την άλλη πλευρά μεγάλοι «χαμένοι» θα είναι όσοι εντοπιστούν να φοροδιαφεύγουν, αφού με το νέο φορολογικό σύστημα, οι βασικοί άξονες του οποίου θα δημοσιοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα, θεσπίζονται αυστηρότερες ποινές.

Το έργο μάλιστα των ελεγκτικών αρχών θα γίνει .........

ευκολότερο, όσον αφορά στον εντοπισμό όσων φοροδιαφεύγουν, αφού η υποβολή όλων των δηλώσεων ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτύου και η καθολική εφαρμογή του «πόθεν έσχες» αναμένεται να αποφέρουν σημαντικά αποτελέσματα στη "μάχη" κατά της φοροδιαφυγής.

Οι ανατροπές, πάντως, που θα επέλθουν γενικότερα στο φορολογικό σύστημα θα είναι μεγάλες αφού, εκτός από τη νέα φορολογική κλίμακα, την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων και την υιοθέτηση του "πόθεν έσχες", η φορολογική μεταρρύθμιση φέρνει μεταξύ των άλλων και τις κατωτέρω αλλαγές:

1. Κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης. Έτσι, τα επιδόματα και οι αμοιβές που σήμερα φορολογούνται αυτοτελώς με συντελεστές 5% - 20% θα προστίθενται με τα υπόλοιπα εισοδήματα, τα οποία θα φορολογούνται με βάση τη νέα κλίμακα.

Το νέο σύστημα οδηγεί αναπόφευκτα στην επιβάρυνση χιλιάδων ελευθέρων επαγγελματιών, επιτηδευματιών κ.ά., καθώς θα εμφανίσουν σημαντικά μεγαλύτερα εισοδήματα στην Εφορία με αποτέλεσμα να φορολογηθούν με υψηλότερους συντελεστές.

Επισημαίνεται, πάντως, ότι από το συγκεκριμένο μέτρο θα εξαιρεθούν οι τόκοι των καταθέσεων και οι αποζημιώσεις απόλυσης.

2. Περικοπή των περισσοτέρων από τις 980 φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα, για τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα χωρίς μάλιστα γι αυτά να αποκλείεται και η πλήρης κατάργησή τους. Από την άλλη πλευρά ενισχύονται ορισμένες εκπτώσεις δαπανών για τα χαμηλά εισοδήματα, όπως οι τόκοι στεγαστικών δανείων για πρώτη κατοικία.

Το οικονομικό επιτελείο προσδοκά έσοδα ύψους 900 εκατομ. ευρώ από την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης και την περικοπή των φοροαπαλλαγών.

3. Σύνδεση των αποδείξεων με το αφορολόγητο όριο. Με το νέο σύστημα οι φορολογούμενοι που δηλώνουν υψηλά εισοδήματα θα πρέπει να συγκεντρώνουν περισσότερες αποδείξεις, σε αντίθεση με τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους για τους οποίους το αφορολόγητο όριο θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και επομένως θα χρειάζονται λιγότερες αποδείξεις.

4. Με λογιστικό τρόπο, έσοδα μείον έξοδα, θα προκύπτουν τα εισοδήματα όλων των επιτηδευματιών, με αποτέλεσμα να καταργηθεί ο ειδικός τρόπος φορολόγησης ορισμένων επαγγελμάτων, όπως επιχειρήσεων ανέγερσης οικοδομών, εργολάβων, υπεργολάβων, μηχανικών, αρχιτεκτόνων, ΤΑΧΙ, ενοικιαζόμενων δωματίων κ.λπ., οι οποίοι μάλιστα δεν θα μπορούν να δηλώνουν εισοδήματα κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο.

5. Φορολόγηση των διανεμόμενων κερδών ως προσωπικό εισόδημα, το οποίο θα φορολογείται με βάση την κλίμακα και όχι με ένα σταθερό φορολογικό συντελεστή επί των κερδών όπως ισχύει σήμερα. Τα κέρδη των εταιρειών που επανεπενδύονται θα υπόκεινται σε χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή.

6. Ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας αντικαθιστά το ΕΤΑΚ. Ο νέος ΦΜΑΠ θα επιβαρύνει τους μεγαλοϊδιοκτήτες των οποίων η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας τους ξεπερνά τις 300.000 - 400.000 ευρώ.

Εισπρακτικοί μηχανισμοί

Θα πρέπει ακόμη να αναφερθεί ότι για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των εισπρακτικών μηχανισμών και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει αποφασίσει και τα εξής:

* Υποχρεωτική τήρηση από τις επιχειρήσεις επιχειρηματικών λογαριασμών στις εμπορικές τράπεζες με τις οποίες συναλλάσσονται και μείωση του κατώτατου ορίου πάνω από το οποίο είναι υποχρεωτικός ο διακανονισμός πληρωμών μέσω του τραπεζικού συστήματος.

* Προσέγγιση των υποθέσεων με βάση τον κίνδυνο κατά τη διαδικασία ελέγχου, εγκαταλείποντας την υποχρέωση ελέγχου όλων των αρχείων μέσα σε διάστημα πέντε ετών.

* Ελεγχο και φορολόγηση των μερισμάτων από υπεράκτιες εταιρείες.

* Παροχή της δυνατότητας στους εγγεγραμμένους φορολογούμενους να αναφέρουν εταιρείες και ιδιώτες που φοροδιαφεύγουν. Οι αναφορές αυτές θα χρησιμοποιούνται για τη στατιστική ανάλυση των χαρακτηριστικών των φοροφυγάδων και για τη διεξαγωγή ελέγχων, ενώ οι καταγγέλλοντες θα λαμβάνουν επιστολή η οποία θα αναφέρει τα φορολογικά έσοδα στα οποία συνέβαλαν.

* Παρακολούθηση των βυτιοφόρων μεταφοράς καυσίμων με σύστημα GPS έτσι ώστε να ανιχνευθεί ύποπτη διακίνηση.

* Επαναφορά του point-system, ώστε οι έλεγχοι να βασίζονται σε αντικειμενικά κριτήρια.

* Ηλεκτρονικό πόθεν έσχες για τους εφοριακούς και τελωνειακούς υπαλλήλους.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Μήνυμα Αναγνώστη: Μνημείο Πεσόντων Φιλιατρινών Αεροπόρων‏

Στα πλαίσια της δράσης του άτυπου Συλλόγου των Φιλιατρινών Αεροπόρων ευρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσω τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία Συναδέλφους για την κατασκευή από τον Δήμο Φιλιατρών ενός Μνημείου Πεσόντων Φιλιατρινών Αεροπόρων μετά από αίτηση του του Συλλόγου μας.

Για όσους δεν γνωρίζουν το θέμα ας μου επιτραπεί να παραθέσω ιστορικά τα γεγονότα. Στις 10 Ιανουαρίου 2009 έστειλα επιστολή στο Δήμο Φιλιατρών με αίτημα την ονομασία ανωνύμου οδού σε "ΟΔΟΣ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ" ή την ονομασία ανωνύμου πλατείας σε "ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ" και κατασκευή Μνημείου Πεσόντων Φιλιατρινών Αεροπόρων για να τιμήσουμε τους πεσόντες συναδέλφους Ανθσγό (Ι) Ανδριανόπουλο Γεώργιο, Ανθσγό (Ι) Πανταζόπουλο Γεώργιο και Σμία (ΕΦ) Τσιούτσια Δημήτριο.

Τελικά το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο απο τον Πρόεδρο του Δ.Σ. στις 17 Μαρτίου 2009 ......

και αποφασίσθηκε ομόφωνα με την υπ΄αριθμόν 54/2009 απόφαση η ονομασία της Πλατείας στη συμβολή των οδών Δεκατεσσάρων και Λιμεναριού σε "ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ" και κατασκευή μνημείου στη ίδια πλατεία με την τοποθέτηση ενός UHT (Unit Horizontial Tail) αεροσκάφους Α-7.
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας συμφώνησε με τα κατατεθέντα σχέδια κατασκευής του μνημείου και διέθεσε το UHT από την 116 Πτέρυγας Μάχης. Το UHT παρελήφθει από τον Αντιδήμαρχο Τάσο Παναγιωτόπουλο και αναμένεται η αποπεράτωση του μνημείου.
Ο Δήμος Φιλιατρών σε συνεργασία με την Διεύθυνση Α5 του ΓΕΑ θα κάνει τα αποκαλυπτήρια με κάθε επισημότητα.
Η ημερομηνία θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα σε όλους τους συναδέλφους.

Λίγα λόγια για τους πεσόντες Συναδέλφους από το ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΦΥΛΛΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ της Β4

Ο Ανθσγός (Ι) Ανδριανόπουλος Γεώργιος του Ιωάννη και της Ελένης γεννηθείς έτος 1933 εγγεγραμένος στα μητρώα του Δήμου Φιλιατρών.
01-04-54 Κατετάγει μαθητης στη Σ.Α (ΕΚΕΧ)
10-11-55 Ονομάσθηκε Έφεδρος Ανθσγός (Ι)
15-08-58 Μονιμοποιήθηκε Ανθσγός (Ι)
14-05-59 Φονεύθηκε σε αεροπορικό ατύχημα


Ο Ανθσγός (Ι) Πανταζόπουλος Γεώργιος του Κων/νου και της Τούλας γεννηθείς έτος 1934 εγγεγραμένος στα μητρώα του Δήμου Φιλιατρών.
02-04-56 Κατετάγει μαθητης στη Σ.Α (ΕΚΕΧ)
22-03-58 Ονομάσθηκε Έφεδρος Ανθσγός (Ι)
26-04-60 Φονεύθηκε σε αεροπορικό ατύχημα


Ο Σμίας (ΥΛ)Τσιούτσιας Δημήτριος του Παναγιώτη γεννηθείς έτος 1934 εγγεγραμένος στα μητρώα του Δήμου Φιλιατρών.
Εισήλθε στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας το έτος 1953 με την 5η Σειρά και αποφοίτησε το έτος 1955 με την ειδικότητα του Γενικού Υλικονόμου.
Φονεύθηκε το 1957 ατύχημα εντός της 11ΠΜ.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Ασμχος (ΤΗΓ) Χαράλαμπος Θεοδοσόπουλος
ΕMAIL babis_th@hotmail.com
Τηλ. 2610 431984
VPN 6983509211

Οι Ιταλοί προωθούν επωνυμία «100% ιταλικό εξαιρετικώς παρθένο ελαιόλαδο»

Παρουσιάσθηκε, πρόσφατα, η σύσταση της εταιρείας 100% Italian Olive Oil στην οποία συμμετέχουν περί τις 130 ιταλικές εταιρείες ελαιολάδου (παραγωγοί, ελαιοτριβεία, συνεταιρισμοί, μονάδες τυποποίησης).

Σε έγγραφο της πρεσβείας μας αναφέρεται ότι η πρωτοβουλία για τη σύσταση αυτής της εταιρείας, που αναλήφθηκε από την Unaprol, την Εθνική Ένωση Παραγωγών Ελαιολάδου στην Ιταλία, αποσκοπεί αφενός, στην παραγωγή και εμπορία εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου υψηλής ποιότητας και αφετέρου, στη διαφύλαξη της ποιότητας του ιταλικού ελαιολάδου και την προώθησή του στο εξωτερικό.

Σημαντικό κίνητρο για τη δημιουργία αυτής της εταιρείας απετέλεσε η, από 1.7.2009 υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης των παρθένων ελαιολάδων, σύμφωνα με την τροποποίηση του κοινοτικού κανονισμού 1019/2002 για την εμπορία του ελαιολάδου.
Παράλληλα, η πρωτοβουλία αυτή θεωρείται ως .........

αντίδραση/απάντηση στην επιθετική πολιτική της ισπανικής εταιρείας Sos Cuetara, η οποία, τα δύο τελευταία έτη, προχώρησε στην εξαγορά σημαντικών ιταλικών επωνυμιών, που ως αποτέλεσμα είχε, να εμπορεύεται το 50% του ελαιολάδου στην Ιταλία.

Στην νέα αυτή κατηγορία ελαιολάδου τίθενται αυστηρότεροι κανόνες για την ποιότητα του ελαιολάδου σε σχέση με το συμβατικό εξαιρετικώς παρθένο όπως, βαθμός οξύτητας έως 0,4 %, οξείδωση έως 12% καθώς και άλλα χαρακτηριστικά.

Η όλη προσπάθεια χρηματοδοτήθηκε μέσω του κανονισμού 867/08 και συμπεριέλαβε όλους τους εμπλεκόμενους με την παραγωγή και προώθηση του ελαιολάδου (παραγωγούς, συνεταιρισμούς, χονδρέμπορους, τυποποιητές, εστιατόρια, μεγάλες αλυσίδες, ενώσεις ελαιοτριβείων, επιστημονική κοινότητα, συναφής τεχνολογία, γευσιγνώστες, τις διωκτικές αρχές για περιπτώσεις απάτης, καταναλωτές, δημοσιογράφους καθώς και άλλους φορείς που σχετίζονται με το ελαιόλαδο). Παράλληλα, προβλέπονται και δράσεις για την προώθηση του προϊόντος στις ΗΠΑ, Ινδία, Σιγκαπούρη, Γαλλία, Γερμανία και Μ. Βρετανία.

Στόχος της εταιρείας αποτελεί η ένταξη και άλλων παραγωγών ελαιολάδου στη χώρα, ούτως ώστε να παράγεται, ως υψηλή ποιότητα, τουλάχιστον το 40 έως 50% του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στη Ιταλία (σημειώνεται ότι η παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στην Ιταλία εκτιμάται στις 200.000 περίπου τόνους, ετησίως).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η νέα αυτή κατηγορία ελαιολάδου θα αποφέρει υψηλότερες τιμές στον παραγωγό, τουλάχιστον 4-5 ευρώ ανά κιλό.

Υπενθυμίζεται ότι η Unaprol συνήψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Ιταλικό υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου οι συμμετέχοντες παραγωγοί και συνεταιρισμοί στην παραγωγή αυτού του νέου τύπου ελαιολάδου να τύχουν ευνοϊκών όρων χρηματοδότησης για τις επενδύσεις που θα πρέπει να πραγματοποιήσουν (νέες γραμμές παραγωγής, εκσυγχρονισμό των μονάδων, ποιοτικοί έλεγχοι κλπ).

Τέλος, η ιταλική πλευρά προτίθεται να ζητήσει την καθιέρωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο της νέας αυτής κατηγορίας ελαιολάδου.

Πηγή: Πύργος Τριφυλίας

ΣΧΟΛΙΟ
Έτσι Κε Κοζομπόλη γίνεται η προώθηση του Ελαιολάδου........ Όχι οι μπούρδες που λέγατε στο Βορέειον και κάνατε τον Βασίλη τον Κίτσο να βγει στην κυριολεξία από τα ρούχα του ο Χριστιανός και να σας τα χώσει χωρίς οίκτο. (Ν'αγιάσει το στόμα σου Βασίλη, έπρεπε να του χώσεις και άλλα).
Είστε ένα ανθρωπάκι που ΔΥΣΤΥΧΩΣ κατέχετε μια θέση που δεν είστε άξιος να κατέχετε γιατί πολύ απλά είστε ανεπαρκής.
Μετά από αυτό ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ να έχετε την στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθείτε από πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας.
ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ!!!!!!!!!!


Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 6ης Φεβρουαρίου 2010

ele6.jpg (658 KB) 8arr6.jpg (222 KB) foni6.jpg (254 KB) logos4.jpg (595 KB)