Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

3η Συνάντηση Ομάδας περιβαλλοντικής δράσης:

" Σχολεία με κήπο"
14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΣΤΙΣ 4.00 Μ.Μ.

Το παράρτημα της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Πελοποννήσου (Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση) σε συνεργασία με την ομάδα : « Ανώνυμοι Σποροφύλακες», το αγρόκτημα φυσικής καλλιέργειας Φοίφα, το “RE:THINK PROJECT”, τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας και άλλων Δήμων του ν. Μεσσηνίας, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και με την επιστημονική καθοδήγηση του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού " ΔΗΜΗΤΡΑ", δημιούργησε την ομάδα των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που θα υλοποιήσουν όλη τη σχολική χρονιά 2012-2013 την περιβαλλοντική δράση: "Σχολεία με κήπο", δημιουργώντας κήπους στα σχολεία τους.

Η ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας ήταν............

πολύ μεγάλη και συνολικά συμμετέχουν 60 σχολεία κα πάνω από 170 εκπαιδευτικοί.
Αναλυτικότερα συμμετέχουν τα παρακάτω σχολεία:

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ: 1ο, 2ο Νηπ. Γαργαλιάνων, 2ο Νηπ. Κυπ/σίας, Νηπ. Καλονερού και Νηπ. Κοπανακίου, 2ο Δ.Σ. Γαργαλιάνων

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ: 1o και 2ο Νηπ/γείο Πύλου, Λύκειο Μεθώνης

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ: 3ο Δ.Σ. Μεσσήνης, Δ.Σ. Χαροκοπιού, Δ.Σ. Εύας, Δ.Σ. Λογγά, Δ.Σ. Βαλύρας

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤ. ΜΑΝΗΣ: Νηπ. Σταυροπηγίου, Γυμνάσιο Καρδαμύλης

ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ: Νηπ. Άνθειας, Δ.Σ. Μερόπης, Γυμνάσιο Μελιγαλά

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: 2ος Παιδικός Σταθμός Καλαμάτας, 1ο, 14ο, 16, και 26ο Νηπ/γείο Καλαμάτας, Νηπ. Πλατέος, Νηπ. Θουρίας,
4ο, 7ο, 8ο, 9ο, 10ο, 11ο, 12ο, 13ο, 14ο, 17ο, 18ο, 21ο, 24ο, 26ο Δημ. Σχολ. Καλαμάτας, Δ.Σ. Παραλίας Βέργας, Δ.Σ. Πλατέος, Δ.Σ. Άριος, Δ.Σ. Θουρίας,
Γυμνάσιο Παραλίας, 1ο, 2ο, 4ο, 5ο, 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, 1ο, 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας, ΙΕΚ Δημόσιο, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, 5ο ΓΕΛ Καλαμάτας.
Επίσης συμμετέχουν και 3 σχολεία εκτός Μεσσηνίας: Το 3/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Μελιγούς Αρκαδίας, το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και το Μουσικό Σχολείο Άμφισσας.

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 στις 4.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η 3η κατά σειρά συνάντηση- δραστηριότητα της ομάδας στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας ( Δήμητρας 53, στην περιοχή του παλιού νοσοκομείου).
Στη συνάντηση θα παρουσιαστεί ο στόχος και ο σχεδιασμός της δράσης των κήπων, θα δοθούν στα σχολεία παραδοσιακοί σπόροι για φύτεμα και θα δοθούν βασικές οδηγίες καλλιεργητικής φροντίδας, θα γίνει ξενάγηση στο σχολικό κήπο του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, ενημέρωση για τα βότανα και για την κομποστοποίηση, περιήγηση στο blog της ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου, παρουσιάσεις σχεδίων περιβαλλοντικών προγραμμάτων από τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και καταγραφή αναγκών και αιτημάτων των σχολείων, που ξεκινούν τη δημιουργία κήπων.

Θα σας παρακαλούσαμε:
• να συμμετέχει τουλάχιστον ένας εκπαιδευτικός από κάθε σχολείο για τον καλύτερο συντονισμό της περιβαλλοντικής ομάδας δράσης.
• να έχετε καταγράψει τις ανάγκες σας στη φόρμα, που είναι συνημμένη.
• να επικοινωνείτε μαζί μας με το παρακάτω τρόπο:
Όλα τα σχολεία της Β/θμιας εκπαίδευσης του Νομού θα μπορούν να απευθύνονται στην Ελένη Στραβάκου ( ΠΕΕΚΠΕ) τηλ.6977441638

Τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του δήμου Καλαμάτας στην Αφροδίτη Χριστοπούλου ( ΠΕΕΚΠΕ) τηλ.6936470427
Τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία των υπολοίπων δήμων του νομού Μεσσηνίας στο Δημήτρη Δημητρίου ( ΠΕΕΚΠΕ) τηλ. 6972612275
Για πληροφορίες σχετικά με την κομποστοποίηση και τους κομποστοποιητές να επικοινωνούν με την Μυρτώ Φοίφα τηλ. 6972755079
Υπεύθυνη του blog και των κατασκευών για τους κήπους είναι η Λίλιαν Καραβά ( ΠΕΕΚΠΕ) τηλ. 6972373426

Για οποιοδήποτε άλλο θέμα μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Σίση Πλακονούρη τηλ. 6976390430. Επίσης με μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση peekpe.pel@gmail.com.
Σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα της συνάντησης και τη φόρμα, που χρειάζεται να συμπληρώσετε, με τα στοιχεία σας και τα αιτήματα καλλιεργητικής φροντίδας, για να καταγραφούν και να γίνει εγκαίρως ο προγραμματισμός από το Δήμο.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΕΕΚΠΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Το Πρόγραμμα:

4.00μ.μ. - 4.10μ.μ: Καλωσόρισμα ... και με καφέ
4.10μ.μ - 4.20μ.μ.: "Πάμε μια βόλτα ", στο σχολικό κήπο του 14ου Δ. Σχ. Καλαμάτας
4.20μ.μ. - 4.40μ.μ: " Σχολεία με κήπο", σχέδια και προγραμματισμός, Σίση Παλκονούρη
4.40 μ. μ.- 5.00μ.μ.: " Φυτεύουμε; τι ; πώς; πού; ", Μυρτώ Φοίφα
5.00μ.μ.-5.20μ.μ.: " Η απαξίωση των σχολικών κήπων και των βοτάνων" , Γιάννης Λύρας
5.20μ.μ.-5.40 μ.μ. : "Περιήγηση στo blog της ΠΕΕΚΠΕ ", Λίλιαν Καραβά
5.40 μ.μ. - 6.00μ.μ.: Συζήτηση
6.00 μ.μ.- 6.15μ.μ.: Διάλλειμα

Χωρισμός σε ομάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

6.15μ.μ- 6.30μ.μ.: "Σχέδιο προγράμματος Π.Ε. στη Δ.Ε.", Μάριος Αθανασόπουλος
6.15μ.μ- 6.30μ.μ.: "Σχέδιο προγράμματος Π.Ε. στην Π.Ε.", Δημήτρης Σαρρής
6.30 μ.μ. - 7.00 μ.μ.: Συζήτηση , καταγραφή αναγκών και συμπλήρωση στοιχείων φόρμας, Ελένη Στραβάκου, Δημήτρης Δημητρίου, Αφροδίτη Χριστοπούλου
7.00μ.μ - 7.15μ.μ.: Μοίρασμα σπόρων....
7.15μ.μ - 7.30μ.μ.: Ολομέλεια .....πλάνο δράσεων...... ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ

Οργάνωση: Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Πελοποννήσου σε συνεργασία με τους "Ανώνυμους Σποροφύλακες" το αγρόκτημα φυσικής καλλιέργειας Φοίφα, το “RE:THINK PROJECT, Δήμους Ν. Μεσσηνίας, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων ,ΕΛΓΟ.

Η ξηρασία... τσακίζει τις καλλιέργειες σε Πυλία και Τριφυλία

Μια δύσκολη χρονιά για τους αγρότες της Πυλίας και της Τριφυλίας η φετινή , καθώς μεγάλες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες λόγω της ξηρασίας.

Πολλές φορές οι ζημιές αγγίζουν έως και το 100%, με την απόγνωση των αγροτών να είναι διάχυτη, καθώς βλέπουν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται.
Γι αυτό το λόγο η περιφερειακή ενότητα .............

Μεσσηνίας καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για την αποζημίωση των αγροτών,
με την ένταξη στον κανονισμό του ΕΛΓΑ αυτών των καλλιεργειών να είναι δύσκολή και με ενέργειες να γίνονται για ένταξη στα ΠΣΕΑ.

BEST TV

Τί προτείνουν οι δήμαρχοι για τη μετεξέλιξη του Καλλικράτη

Με μια σειρά προτάσεων για τον ''Καλλικράτη'' και την μετεξέλιξή του απαντά αναλυτικά η ΠΕΔ Πελοποννήσου στην ανάγκη αναδιαμόρφωσης του προγράμματος. Αναλυτικά τα όσα συζητήθηκαν περιέχονται στις κάτωθι κατευθύνσεις που δίνει η απόφαση του οργάνου των δημάρχων.

1. Προτάσεις Διοικητικού Συμβουλίου .............

ΠΕΔ Πελοποννήσου για την τροποποίηση του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης»
ΜΕΡΟΣ Α'
ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β
Σύσταση Περιφερειών (άρθρο 3-5)
Α) Επαναφορά των όρων ΝΟΜΟΣ και ΝΟΜΑΡΧΙΑ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ
Σύσταση Αποκεντρωμένης Διοίκησης (άρθρο 6)
Α) Ο αριθμός δομών και των Γενικών Γραμματειών Αποκεντρωμένης Διοίκησης να ταυτίζεται με τον αριθμό των Αιρετών Περιφερειών.

ΜΕΡΟΣ Β'
ΠΡΩΤΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
(Κεφάλαια Α, Β, Γ, / άρθρα 7-78)
Α) Αποσυνδέονται οι Αυτοδιοικητικές εκλογές από τις Ευρωεκλογές.
Β) Καταργείται η εκτελεστική επιτροπή (άρθρο 62)
Γ) Καταργείται η υποχρέωση του Δημοτικού Συμβουλίου για σύσταση επιτροπών και συμβουλίων και δίδεται η διακριτική ευχέρεια σ' αυτό να συστήνει επιτροπές και συμβούλια κατά βούληση και σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε περιοχής (άρθρα 70,76,78,)
Δ) Συγχωνεύεται η οικονομική επιτροπή και η επιτροπή ποιότητας ζωής για Δήμους κάτω από 100.000 κατοίκους και επανασυστήνεται η Δημαρχιακή Επιτροπή (άρθρα 72-73).
Ε) Καταργείται ο θεσμός του συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης (άρθρο 77)

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ'
Λειτουργία Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων ( άρθρα 79-91)
Α) Ο αριθμός των Δημοτικών Συμβούλων μειώνεται κατά 10%.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε'
Καταστατική θέση αιρετών (άρθρα 92-93)
Α) Αίρεται η αναστολή άσκησης της επαγγελματικής δραστηριότητας των Δημάρχων.
Β) Συνδέεται η αντιμισθία Βουλευτών, Περιφερειαρχών και Δημάρχων κατά τρόπο αντικειμενικό και δίκαιο χωρίς να αυξάνεται το κόστος για το κοινωνικό σύνολο.
Γ) Σε όλα τα αιρετά στελέχη της Τ.Α. να δίδεται η ελάχιστη αποζημίωση για έξοδα τους, που γίνονται με σκοπό την υπηρέτηση της θέσης τους.
Δ) Να ισχύει το άρθρο του Ν. 3852/2010 για τον αριθμό των Αντιδημάρχων.
Ε) Οι αιρετοί εκπρόσωποι των ΠΕΔ και ΦΟΔΣΑ που μετέχουν στο προεδρείο ή στην Ε.Ε. και υπηρετούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ή σε Ν.Π.Ι.Δ. να διευκολύνονται στο έργο τους, με άδειες απουσίας από την εργασία τους.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ'
Μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες στους Δήμους (άρθρα 94-98)
Α) Δε μεταβιβάζεται στους Δήμους αρμοδιότητα χωρίς αντίστοιχους κοστολογημένους πόρους και χωρίς τη μεταφορά του προσωπικού της υπηρεσίας που ασκούσε την αρμοδιότητα, αλλά και του αντίστοιχου υλικοτεχνικού εξοπλισμού (οχήματα, Η/Υ κ.λ.π.).
Β) Εφαρμόζεται άμεσα το άρθρο 103 του Ν 3852/2010 για την ίδρυση και λειτουργία Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.
Γ) Μεταφέρεται στους Δήμους το σύνολο της αρμοδιότητας για την ίδρυση και λειτουργία Λαϊκών Αγορών (χωροθέτηση, ημερομηνίες λειτουργίας, άδειες, τέλη, έλεγχος).
Δ) Η τοπική αυτοδιοίκηση δια των Π.Ε.Δ. εκπροσωπείται σ' όλα τα Δ.Σ. των Ν.Π.Δ.Δ., που έχουν ως αντικείμενο την υγεία και την πρόνοια.
Ε) Στα πλαίσια των ΦΟΔΣΑ λειτουργούν και Ε.Σ.ΔΙ.Σ.Α. σε επίπεδο Νομών προς τους οποίους οι ΦΟΔΣΑ μπορούν να εκχωρούν αρμοδιότητες διαχείρισης των απορριμμάτων.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ'
Διαδημοτική συνεργασία – Νομικά Πρόσωπα (άρθρα 99-112)
Α) Δίδεται η δυνατότητα σύστασης και επανασύστασης Δημοτικών επιχειρήσεων με καταληκτική ημερομηνία την 31/12/2013.

ΜΕΡΟΣ Γ
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
(άρθρα 113-213)
Α) Η Διαχειριστική Αρχή να λειτουργεί εκτός της Αιρετής Περιφέρειας.
Β) Να ενισχυθεί η παρουσία και ο ρόλος των ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ στα θέματα του Δημοκρατικού Προγραμματισμού και στις εντάξεις και απεντάξεις έργων, όπως και στο Δ.Σ. του περιφερειακού ταμείου.
Γ) Να ζητείται υποχρεωτικά η γνώμη των Δημοτικών Συμβουλίων και του Δ.Σ. της ΠΕΔ για κάθε θέμα που συζητείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τους αφορά.

ΜΕΡΟΣ ΣΤ'
ΕΠΟΠΤΕΙΑ
(άρθρα 214-240)
Α) Περιορίζεται η προθεσμία για την έγκριση των αποφάσεων από τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τον ελεγκτή νομιμότητας σε 10 ημέρες.
Β) Διασφαλίζεται ο έλεγχος νομιμότητας των πράξεων και όχι σκοπιμότητας.

ΜΕΡΟΣ Ζ'
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
(άρθρα 241 – 258)

Α) Το τεχνικό προσωπικό των πρώην ΤΥΔΚ μετατίθεται στους Περιφερειακούς Δήμους κάθε Νομού, κατά τις ανάγκες τους και κατά προτεραιότητα με πράξη της Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ύστερα από γνωμοδότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.
Β) Επιτρέπονται οι προσλήψεις προσωπικού σε Δήμους και σε Υπηρεσίες ανταποδοτικού και προνοιακού χαρακτήρα (π.χ. Διαχείριση απορριμμάτων, βρεφονηπιακοί σταθμοί κ.λ.π.).
Γ) Το ύψος της αντιμισθίας των Δικηγόρων με έμμισθη εντολή ταυτίζεται με το ύψος της αντιμισθίας των ειδικών συμβούλων.
Δ) Να μη μειωθεί ο αριθμός ειδικών συμβούλων, συνεργατών, γραμματέων και να θεσμοθετηθεί η θέση του γενικού γραμματέα για όλους τους Δήμους.

ΜΕΡΟΣ Η'
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
(άρθρα 259-279)
Α) Θεσπίζεται και εφαρμόζεται άμεσα η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Β) Αναπροσαρμόζονται οι κατανομές των επιχορηγήσεων των ΟΤΑ (ΚΑΠ, ΣΑΤΑ κ.λ.π.) σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής του 2011 και προωθείται η συνολική αλλαγή των κριτηρίων κατανομής τους.
Γ) Παραχωρούνται ακίνητα ιδιοκτησίας του Δημοσίου στο Δήμο, όπου ευρίσκονται, για την επιτέλεση συγκεκριμένου κοινωφελούς έργου ή τη στέγαση Δημοτικών Υπηρεσιών ή κατασκευή αναπτυξιακών έργων.
Δ) Αναστέλλονται πληρωμές και ρυθμίζονται μακροχρόνια οι πάσης φύσεως οφειλές των Δήμων προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ε) Μειώνεται το εργολαβικό όφελος για τα πάσης φύσεως έργα των Δήμων από 28% ή 18% σε 12%.
ΣΤ) Αναπροσαρμόζεται ο συντελεστής των Ηλεκτροδοτούμενων χώρων και το ύψος του ρυθμίζεται κεντρικά.
Ζ) Η αξία του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνεται για το φωτισμό κοινόχρηστων χώρων και εγκαταστάσεων (π.χ. βιολογικοί καθαρισμοί, αντλιοστάσια) υπολογίζεται όπως και για τη βιομηχανία.

Η) Προωθείται συνολική αλλαγή και εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη διαχείριση των κληροδοτημάτων στην κατεύθυνση η αρμοδιότητα να περιέλθει στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Θ) Τροποποιείται η νομοθεσία για την κατανάλωση καυσίμων, ιδιαίτερα για την κίνηση των απορριμματοφόρων.
Ι) Χρηματοδοτούνται οι Δήμοι για την κατασκευή έργων στο πεδίο των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας, μέχρι του ποσού που καταβάλλουν οι Δήμοι για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών τους.
Ια) Οι ΔΕΥΑ παραμένουν στο ισχύον καθεστώς που διέπει τη λειτουργία τους, μέχρι το τέλος της τρέχουσας διαχειριστικής περιόδου.
Ιβ) Συστήνεται αυτόνομος οργανισμός διαχείρισης όλων των θεσμοθετημένων πόρων της Αυτοδιοίκησης υπό μορφή Ν.Π.Δ.Δ..
Ιγ) Επαναφέρεται το τέλος παρεπιδημούντων .
Ιδ) Ρυθμίζονται τα πρόστιμα που επιβάλλουν οι Δημοτικές Υπηρεσίες σύμφωνα με την 172/2012 ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ. Πελοποννήσου.
Ιε) Καταργείται το μονοπώλιο του ΔΕΔΔΗΕ στην εκτέλεση έργων δημοτικού φωτισμού.

2. Η ΠΕΔ στηρίζει τους εργαζόμενους στους Δήμους.
Με ομόφωνο ψήφισμά του, το Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου, στηρίζει τους εργαζόμενους στους Δήμους που απειλούνται με απόλυση και τονίζει ότι κανένας Δήμαρχος δεν θα δώσει στοιχεία και δε θα διευκολύνει διαδικασίες απολύσεων.

3. Η ΠΕΔ στηρίζει τους εργαζόμενους στην ΠΕΔ & ΚΕΔΕ.
Με άλλο ομόφωνο ψήφισμά του, το Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου στηρίζει τους εργαζόμενους στις ΠΕΔ και στην ΚΕΔΕ και το αίτημά τους να μεταφερθούν σε Δήμους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση), όπως άλλωστε προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Το Δ.Σ. της ΠΕΔ τονίζει ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχθεί επιβολή βλαπτικών αποφάσεων για τους εργαζόμενους στις ΠΕΔ και στην ΚΕΔΕ.

4. Το Δ.Σ. κατά του μεσοπρόθεσμου

Με ομόφωνο ψήφισμα, επίσης, το Δ.Σ. της ΠΕΔ αναφέρεται στις παρενέργειες του μεσοπρόθεσμου και τονίζει ότι κατεδαφίζεται η αυτοδιοίκηση, ότι απαξιώνονται οι αιρετοί, ότι υπάρχει πλήρης αδυναμία ανταπόκρισης στο Αυτοδιοικητικό έργο και ότι κυρίως από την αποδυνάμωση μέχρι σημείων διάλυσης της Αυτοδιοίκησης, πλήττονται τα φτωχότερα στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου
Παναγιώτης Νίκας
Δήμαρχος Καλαμάτας

BEST TV

Μήνυμα Αναγνώστη: Ελιές καλαμάτας σε ξένα Super Market

Είμαι κάτοικος Αμερικής εδώ και πολλά χρόνια. Κάθε φορά που πηγαίνω για ψώνια στα SuperMarket βλέπω προϊόντα που είναι εγγεγραμμένα ως προϊόντα προέλευσης Ελληνικής, είτε Εθνικής είτε τοπικής όπως Ελιές Καλαμάτας.

Δεν έχουν καμία σχέση με με Ελληνική Προέλευση. Μιλάω για φέτα απο Γαλλία, Ιταλία Βουλγαρία, και Domestic όπως τις λένε φτιαγμένη στην Wisconsin των Ηνωμένων Πολιτειών (USA).

Σας στέλνω Φωτό από Ελιές Καλαμάτας, που......

πωλούνται σε τοπικό SuperMarket.
κοιτάξτε τον τόπο προέλευσης στην ετικέτα. ITALY.
Αν προσέξετε το Super Market αναγράφει στην τιμή άλλο όνομα απο αυτό που λέει η συσκευασία.

Δείτε φωτογραφίες που μας έστειλε ο Αναγνώστης μας:
Κλικ στις φωτογραφίες (Λίγη αναμονή να φορτώσουν οι εικόνες)



Τα αποτελέσματα απο την ημερίδα για την κοινή άλεση στην Καλαμάτα


H συνεχής (κοινή) άλεση αποτελεί μια εφικτή λύση που έχει αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους προς όφελος του ελαιοτριβέα, άρα και τη μείωση του “δικαιώματος” προς όφελος του ελαιοπαραγωγού, όπως επίσης και τη σημαντική βελτίωση της ποιότητας αλλά και τη μείωση των αποβλήτων.

Αυτό ήταν το μήνυμα της ιδιαίτερα επιτυχημένης ημερίδας που διοργάνωσε στην Καλαμάτα το περιοδικό ΕΛΙΑ & ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (Άξιον Εκδοτική), υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νίκας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αλευράς και ο δήμαρχος Μεσσήνης κ. Αναστασόπουλος. Στην ημερίδα και στον πλούσιο διάλογο συμμετείχαν ελαιοτριβείς, διοικήσεις των αγροτικών συνεταιρισμών, ελαιοπαραγωγοί, πυρηνελαιουργοί και επιστήμονες γεωπόνοι, χημικοί κ.α.

Κύριοι ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του ............

Α.Σ. Πετρίνας Λακωνίας κ. Κυριάκος Λιαδής και ο αναπληρωτής διευθυντής της ΕΑΣ Πεζών κ. Ανέστης Βασιλειάδης που περιέγραψαν την επιτυχή εμπειρία εφαρμογής του συστήματος. Στη σύντομη εισήγησή του ο εκδότης και διευθυντής του ΕΛΙΑ & ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ κ. Βασίλης Ζαμπούνης, αναφέρθηκε στην επίκαιρη συγχώνευση εταιρειών στην Ισπανία που δημιουργεί «την Coca Cola του ελαιολάδου» και την ανάγκη να προχωρήσουμε σε μέτρα για να υπερασπίσουμε το ελληνικό ελαιόλαδο. Οι εκπρόσωποι των χρυσών χορηγών, εταιρειών, Alfa Laval και Βιοδυναμική Α.Ε. παρουσίασαν τα προϊόντα των εταιρειών τους.

Χορηγοί ήταν επίσης και οι εταιρείες ΓΑΙΑ ΑΒΕΕ, GΕΑ Westfalia Separator, MΕΣΣΗΝΙΑΚΗ Γεωργικές Βιομηχανίες ΑΒΕΕ, Μηχανουργοηλεκτρική Καλαμάτας, ΜICOChem, OLIOtech I. Aσπιώτης & ΣΙΑ Ο.Ε. και UNITY Ε.Π.Ε.

Τα "Αδιακρίτως" του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

Πάλι οι πολίτες θα πληρώσουν τα σπασμένα.

Απογοητευμένοι, αηδιασμένοι και οργισμένοι είναι οι πολίτες της Τριφυλίας με τις περικοπές και τα επώδυνα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο και σκληρό Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, καθώς και από τον προϋπολογισμό του 2013. Όπως λένε, πάλι οι πολίτες θα πληρώσουν τα σπασμένα των κυβερνώντων.


Αυξήσεις ξανά στα δημοτικά τέλη στην Τριφυλία.

Η αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών .............

καθαριότητας και φωτισμού είναι μεταξύ των θεμάτων της προσεχούς συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής. Αυξήσεις, υπερβολικές, καταχρηστικές και παρά το νόμο - λέω εγώ - που από πέρυσι, θυμίζω, ήταν γνωστές πως θα γίνουν και το 2013, μετά από αυτές που έγιναν για το 2012. Σε πολλές περιπτώσεις, δε, Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων οι νέοι συντελεστές ξεπερνούν το όριο που θέτει η ίδια η νομοθεσία, ασχέτως βέβαια αν στην «μπανανία» χώρα μας τέτοιες αποφάσεις «εγκρίνονται» από τον Ελεγκτή Νομιμότητας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ MOTOCROSS 10ος στη Βέροια ο περσινός Κυπελλούχος Μεσσηνίας Γιώργος Σπύρης

ΟΙ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΕΣ συμμετοχές και ο υψηλός ανταγωνισμός αποτέλεσαν τα στοιχεία ενός εξαιρετικά δύσκολου και απαιτητικό αγώνα, αυτόν του Πανελληνίου πρωταθλήματος scramble, που έγινε την περασμένη Κυριακή στην Βέροια. Ένας αγώνας που έκρινε τους πρωταθλητές Ελλάδος στο Scramble και τα είχε όλα!
Από τον αγώνα δεν έλειπε τίποτε… Οργανωτικά και αγωνιστικά, οι διοργανωτές ετοίμασαν μια πίστα υψηλών απαιτήσεων (με ποτάμια, λάσπες, ποικίλα εμπόδια κλπ), συνολικής διάρκειας 2 ωρών και 20 λεπτών, 24 γύρων.

Εκεί, ο περσινός Κυπελλούχος Πελοποννήσου στο ..........

Scramble και 8ος στην Ελλάδα, Γιώργος Σπύρης αγωνίστηκε στην κατηγορία S1, με την ελπίδα της διάκρισης απέναντι σε διακεκριμένους αναβάτες του χώρου.
Η «παρθενική» του εμφάνιση στην πίστα της Βέροιας συνοδεύτηκε από την 10η θέση με χρόνο 5΄52, σύμφωνα με την οποία είχε ελπίδες για μια καλύτερη θέση στην κατάταξη αλλά και μια θέση στο βάθρο.
Το ξεκίνημα του Γιώργου Σπύρη στον αγώνα (Κατηγορία S1 250 cc) ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Ο Μεσσήνιος Κυπελλούχος διατήρησε την 2η θέση στον 1ο γύρο πλησιάζοντας στην συνέχεια ακόμη και την 4 και 5 θέση μέχρι και το πρώτο μισό του αγώνα. Όμως στη συνέχεια τα άγνωστα γι’ αυτόν σημεία της πίστας - γεμάτα με εμπόδια από κορμούς δένδρων - δυσκόλεψαν την προσπάθειά του, με αποτέλεσμα την απώλεια πολύτιμου χρόνου και θέσεων στην κατάταξη.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκα ανάμεσα σε τόσο καλούς αναβάτες στο Enduro και στο Motocross. Έφτασα μια ανάσα από τη διάκριση, αλλά τα εμπόδια που είχε η πίστα μου κόστισαν πολύτιμο χρόνο, με αποτέλεσμα από την σταθερή μου παρουσία μεταξύ των 6 πρώτων να βρεθώ με την κόψη του νήματος στην 10η θέση.
Παρόλα αυτά, αποκόμισα εμπειρίες πάνω σε ένα κομμάτι που δεν είχα δουλέψει μέχρι σήμερα και του χρόνου θα είμαι σε θέση ν’ αντεπεξέλθω ακόμη καλύτερα στις προκλήσεις κάθε αγώνα», δηλώνει ο Κυπελλούχος του Scramble, διακεκριμένος αναβάτης της Μεσσηνιακής Ομάδας Motocross, Γιώργος Σπύρης.

Πρωτιά για Ζόρα και Σκύβαλο
Πρώτος στην Κατηγορία SI (250 cc), αναδείχθηκε ο Αλέξιος Ζόρας με ταχύτερο χρόνο 5΄30, ενώ στην κατηγορία S2 (450 cc), την πρωτιά κατέκτησε ο Μανώλης Σκύβαλος Μανώλης με ταχύτερο χρόνο: 5΄13.
Τα αποτελέσματα του αγώνα της Βέροιας:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ SI (250 cc)

1. Ζόρας Αλέξιος Ταχύτερος χρόνος: 5΄30

2. Καδόγλου Παναγιώτης Ταχύτερος χρόνος: 5΄32

3. Πακαταρίδης Βασίλης Ταχύτερος χρόνος: 5΄37

4. Γεωργαντάς Αλέξανδρος Ταχύτερος χρόνος: 5΄28

5. Καπεγρίδης Σάββας Ταχύτερος χρόνος: 5΄46

6. Κωνσταντινούλης Ηλίας Ταχύτερος χρόνος: 5΄44

7. Θεοδωρίδης Γιώργος Ταχύτερος χρόνος: 5΄46

8. Καραποστόλης Απόστολος Ταχύτερος χρόνος: 5΄53

9. Γαλεάδης Τάσος Ταχύτερος χρόνος: 5΄56

10. Γιώργος Σπύρης Ταχύτερος χρόνος: 5΄52

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ S2 (450 cc)

1. Σκύβαλος Μανώλης Ταχύτερος χρόνος: 5΄13

2. Ηλιόπουλος Γιώργος Ταχύτερος χρόνος: 5΄14

3. Σεφαρίκης Βασίλης Ταχύτερος χρόνος: 5΄13

4. Κουτσάκης Θεόδωρος Ταχύτερος χρόνος: 5΄35

5. Συμεωνίδης άγγελος Ταχύτερος χρόνος: 5΄36

6. Πράσσος Αδάμος Ταχύτερος χρόνος: 5΄34

7. Νανάκος Μανώλης Ταχύτερος χρόνος: 6΄04

8. Κυρτσούδης Χρήστος Ταχύτερος χρόνος: 5΄56

9. Γκοσκίνος Κωνσταντίνος Ταχύτερος χρόνος: 6΄00

10. Γκάγτσης Σάκης Ταχύτερος χρόνος: 6΄06

Δεν ευνοήθηκε η Ελλάδα στη χτεσινή Συνάντηση!…

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Καταθέτω στο blog σε ελεύθερη μετάφραση αυτά που γράφουν σε σχετικά άρθρα οι Financial Times, το CNBC, και άλλα διεθνή πρακτορεία αναφορικά με τη χθεσινοβραδινή (Δευτέρα 12 Νοεμβρίου) συνάντηση των
Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ήδη γνωρίζουμε ότι χθες βράδυ αναβλήθηκε .............

η συζήτηση και οι αποφάσεις για την καταβολή του ποσού των € 31.3 δις για μια ακόμη εβδομάδα, καθώς υπήρξαν και σαφείς και έντονες αντιπαραθέσεις και διάσταση εκτιμήσεων μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ΕΕ ως πιστωτές στο πόσο γρήγορα η Αθήνα πρέπει να μειώσει τα επίπεδα του χρέους της σε συνάρτηση με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της..

Η σύγκρουση ανάμεσα στην επικεφαλής του ΔΝΤ κ Christine Lagarde, και του κ Jean-Claude Juncker, προέδρου της ευρώ-ομάδας των Υπουργών Οικονομικών, επικεντρώθηκε στην ικανότητα της Ελλάδας να μειώσει τα επίπεδα του χρέους της σε 120 τοις εκατό του ΑΕΠ (ης οικονομικής της παραγωγής) μέχρι το 2020, εφόσον αυτό είχε τεθεί στις συμφωνίες ως στόχος για να θεωρηθεί βιώσιμο το επίπεδο του ελληνικού χρέους.

Μια συμφωνία μεταξύ του ΔΝΤ και τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης είναι απαραίτητη για την απελευθέρωση της δόσης διάσωσης αφού και οι δύο πιστωτές υποχρεούνται στην καταβολή της οικονομικής βοήθειας ταυτόχρονα.

Ο κ. Juncker δήλωσε ότι ο στόχος για την Ελλάδα θα πρέπει να μετακινηθεί στο 2022, ενώ η κ. Λαγκάρντ επέμενε ότι το ΔΝΤ εμμένει στο αρχικό χρονοδιάγραμμα δηλαδή «120 τοις εκατό από το 2020,"
Οι αξιωματούχοι θα συναντηθούν και πάλι 20, Νοεμβρίου, σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε συμφωνία, ο κ. Γιούνκερ είπε.

Παρά την καθυστέρηση καταβολής της επίμαχης δόσης των 31,5 δις ευρώ οι αξιωματούχοι επέμειναν ότι η Ελλάδα δεν θα «αποτύχει» την Πέμπτη, που η Αθήνα πρέπει να προβεί σε πληρωμή του χρέους των περίπου 5 δισ. €, χωρίς το όφελος της διεθνούς βοήθειας.
Η δυνατότητα της Ελλάδας να διαθέσει τα χρήματα αυτά από μόνη της έχει τεθεί σε αμφιβολία από την στιγμή που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρνήθηκε να αυξήσει το ποσό των εντόκων γραμματίων που θα δέχεται ως εγγύηση από τις ελληνικές τράπεζες που θα αναζητήσουν δάνεια με επιδοτούμενο επιτόκιο της ΕΚΤ.
Χωρίς την ικανότητα να χρησιμοποιούν έντοκα γραμμάτια ως ενέχυρο, οι ελληνικές τράπεζες έχουν λίγα οικονομικά κίνητρα για την αγορά τους.

Βέβαια ο κ Όλι Ρεν, κορυφαίος οικονομικός αξιωματούχος της ΕΕ, δήλωσε ότι ακόμη και αν η ΕΚΤ δεν αυξήσει το ανώτατο όριο των εντόκων γραμματίων που θα δεχόταν, οι ελληνικές τράπεζες είχαν βελτιωμένη ταμειακή θέση τους για να αποφευχθεί αυτό που κάποιοι, όπως είπε ο κ. Ρεν χαρακτηρίζουν ως «ελληνικό δημοσιονομικό γκρεμό".
Η σύγκρουση της κ Lagarde με τον κ Juncker στη χτεσινή συνάντηση ήταν μια δημόσια εκδήλωση μιας αντιπαράθεσης που σιγοβράζει πίσω από κλειστές πόρτες εδώ και αρκετούς μήνες.
Το ΔΝΤ επιμένει ότι το αναθεωρημένο σχέδιο διάσωσης περιλαμβάνει μια αξιόπιστη πρόταση μείωσης του χρέους, η οποία μπορεί να αναγκάσει τις χώρες της ευρωζώνης να αποδεχθούν απώλειες επί των δανείων διάσωσης.
Ωστόσο, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτιμούν ότι το ΔΝΤ είναι υπερβολικά απαισιόδοξο, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει ταχύτερους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης και θα πρέπει να της δοθεί μεγαλύτερη ευχέρεια για να επιτύχει τους στόχους του χρέους.

Το ΔΝΤ πιστεύει ότι ελληνικό χρέος θα ανέλθει σε σχεδόν 150 τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος μέχρι το 2020, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιστεύει ότι θα είναι λίγο πάνω από 140 τοις εκατό.
Εάν ο στόχος μετατεθεί στο 2022, οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα έχουν έναν ευκολότερο χρόνο τη διαμόρφωση ενός σχεδίου, δεδομένου ότι πιθανότατα αυτό που θα απαιτηθεί θα αφορά μόνο τη μείωση των επιτοκίων για τα δάνεια διάσωσης.
Εμμένοντας στο 2020 που ζητά το ΔΝΤ μπορεί να απαιτήσει πιθανό «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων κάτι που η Γερμανία και άλλες πιστώτριες χώρες έχουν αρνηθεί να κάνουν.
"Αρχίσαμε να συζητάμε ορισμένες διαδρομές επίλυσης του προβλήματος» δήλωσε ο κ. Juncker και έσπευσε να προσθέσει "η προσωπική μου αίσθηση είναι πως μια (επίσημη υποτίμηση ομολόγων) δεν είναι αυτή που θα είναι προνομιακή.."

Δεμένος με ελάχιστο φαγητό, Ξέφυγε και γύρισε

Να μπορούσε να μιλήσει ο Μπένι για να μας πει ποιος τον κατάντησε έτσι. Ποιος πήρε ένα υγιέστατο αδέσποτο σκυλί που ήταν κάτω από την φροντίδα της ομάδας μας στα Φιλιατρά και τον έδεσε κάπου για να γυρίσει μετά από έξι μήνες μία σκιά του πρώην εαυτού του! Τι βασανιστήριο πέρασε, πώς ξέφυγε και με τι κουράγιο βρήκε τον δρόμο για να γυρίσει στην πλατεία στα Φιλιατρά;

Ο Μπένι ήταν ένα από τα ήσυχα αδέσποτα που σχεδόν δεν ξέραμε πώς ήταν η φωνή του γιατί δεν ήταν τέτοιο σκυλί. Την τελευταία φόρα που τον είδα ήταν το απόγευμα στις 20 Μαΐου, 2012. Την επόμενη μέρα δεν εμφανίστηκε και αρχίσαμε να τον αναζητούμε. Σαν αρσενικός, σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσε να είχε πάει σε κάποιο θηλυκό που ζευγάρωνε. Περιμέναμε, ψάχναμε, περνάγανε η μέρες και πουθενά ο Μπένι. Χάσαμέ κάθε ελπίδα πιστεύοντας ότι κάτι σοβαρό του συνέβη για να χαθεί χωρίς ίχνος.

Φανταστείτε την έκπληξη και τον τρόμο μας όταν, .............

το Σάββατο το απόγευμα που μας πέρασε, γύρισε στην πλατεία και καταλάβαμε ότι αυτό το βασανισμένο ζώο που στεκόταν μπροστά μας ήταν ο Μπένι!!! Ποτέ, μα ποτέ, δεν θα καταλάβω αυτούς τους ανθρώπους που παίρνουν ένα σκυλί και τον δένουν μόνιμα σε ένα μέρος για όλη του την ζωή. Είναι εμφανές ότι ο Μπένι ήταν δεμένος από το σημάδι γύρο από το λαιμό του. Για πιο λόγο δεν τον τάισαν;

Τι μαρτύριο τράβηξε, να μην μπορεί να ξεφύγει από τα δεσμά του, δεμένος με ελάχιστο φαγητό για έξι μήνες!!! Είναι γεγονός ότι τα σκυλιά είναι γενετικά προγραμματισμένα να ζούνε σε ομάδες. Η φύση τους είναι να ζουν σε πολύπλοκες κοινωνίες όπου, σύμφωνα με τους κανόνες της ομάδας τρώνε, παίζουν και κοιμούνται μαζί. Για ένα σκυλί είναι τυραννία να είναι μόνιμα δεμένο. Προσθέσετε σε αυτό και την έλλειψη τροφής, όπως στην περίπτωση μας εδώ.

Τον πήγα τον Μπένι στον κτηνίατρο για να ήμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει λόγος δλδ κάποια ασθένεια για την κατάσταση του. Μετά από της εξετάσεις το μόνο πρόβλημα του Μπένι είναι η ασιτία και αυτά που προέρχονται από αυτήν- αναιμία, αφυδατώσει, αβιταμίνωση κτλ. Με καλό φαγητό, την σωστή φροντίδα και αγάπη θα γίνει ο όμορφος Μπένι που ήταν και πριν. Θα σας ενημερώνουμε για την πορεία του.

Τι άλλο να πω, η φωτογραφίες τα λένε όλα! Θέλω να ευχαριστήσω αυτά τα άτομα στην πλατεία των Φιλιατρών που νοιάζονται πραγματικά και που είναι το ‘επίνειο’ των αδέσποτων. Ξέρετε ποιοι ήσαστε.

Κ.Κ.

Ζωοφιλική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας

Ανακοίνωση Π.Ε Μεσσηνίας στους διορισθέντες Κοινωφελούς Εργασίας

Oι προσληφθέντες του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 8.30, να προσέλθουν στο Αμφιθέατρο της Π.Ε. Μεσσηνίας «ΑΛΕΞ. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ» (Διοικητήριο Οδός Αριστομένους) προκειμένου να ενημερωθούν για την έναρξη της εργασίας τους.


Επίθεση στο BEST από το Επιμελητήριο που δεν απαντά προκλητικά για την «ταμπακέρα»

Σε μια επίθεση στην τηλεόραση BEST αλλά και του διευθυντή της και μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Ν.Μπελογιάννη προέβη το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με ένα δελτίο τύπου (Κλικ) χωρίς κανενός... την υπογραφή αλλά με υπογραφή του άγνωστου... γραφείου τύπου. Το δελτίο τύπου όπως θα διαβάσετε πιο κάτω εγκαλεί τόσο την τηλεόραση BEST αλλά και τον Νίκο Μπελογιάννη για επίθεση που δέχεται...!

Το θέμα συζητήθηκε εχθές στο κεντρικό ............

δελτίο της τηλεόρασης BEST με τον Θέμη Κανελλόπουλο, τον Θανάση Τσαμούλη και τον Νίκο Μπελογιάννη. Ο τελευταίος απάντησε σαφέστατα σε όλα όσα των κατηγορούν οι συνάδελφοι του( Γραφείο Τύπου) και έθεσε τα έξεις ερωτήματα.
• Θα γίνει έλεγχος στην ΕΤΑΠ σε βάθος 10ετίας όπως είχε ζητηθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του σώματος την οποία την «έπνιξαν»..;
• Θα γίνει μείωση στην επιχορήγηση της ΕΤΑΠ από το επιμελητήριο όπως και αυτό πήγε να συζητηθεί και αυτό το «έπνιξαν»;
• Θα δοθούν τα αναλυτικά στοιχεία στην δημοσιότητα για το που έχουν πάει τα χρήματα της ΕΤΑΠ και ποιος έχει πάρει τι;

Στην συζήτηση έπαιξε και video με τις προεκλογικές δηλώσεις του επικεφαλής του «Νέο Επιμελητήριο» Γ.Γκούμα που δυστυχώς αλλά έλεγε τότε και άλλα τώρα..
Στο θέμα αν και έγινε έκκληση να παρέμβει κάποιος από την νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου δεν παρενέβη κανένας! αλλά μόνο ο πρώην πρόεδρος Δ.Αδαμόπουλος που αναφέρει και το Δελτίο Τύπου το όνομα του, ο οποίος σημείωσε για μια ακόμα φορά γιατί τον «έφαγε» ο Καραμπάτος καθώς και για το νέο «χειρουργείο» που έκανε με την τροποποίηση του καταστατικού της ΕΤΑΠ.

Ο κ Αδαμόπουλος τόνισε επιπλέον ότι είχε κάνει συμφωνία με το Γ. Καραμπάτο προκειμένου να του δώσει την προεδρία και μάλιστα γραπτή αφήνοντας έτσι ερωτηματικά για το τι γράφει το νέο κείμενο της συμφωνίας Γκούμα- Καραμπάτου.
Μάλλον πρέπει να θυμηθούμε ξανά την φράση που έγραψε ο Θανάσης Τσαμούλης, καληνύχτα «Νέο Επιμελητήριο» που έγινες με παλιά νοοτροπία.

*Αυτός με τα sms ποιος ήταν τελικά εχθές στο Θέμη Κανελλόπουλο την ώρα του δελτίου που κρυβόταν πίσω από το κινητό τηλέφωνο;

*κάποιος ψηλά ιστάμενος μου είπε πρόσεχε το παιχνίδι που παίζετε εκεί είναι πολύ μεγάλο... άραγε τι «σατανικό» υπάρχει βρε παιδιά εκεί που θέλετε να τα κουκουλώσετε όλα... για το παρελθόν;

*Βλέπω να παίρνετε στο λαιμό σας (Ξεφτιλίζετε) στο τέλος και τον Δ. Μανιάτη που όλοι ξέρουμε ποιος είναι.

BEST TV

Πώς η… Μεσσηνία «χαρίζει» ελιές. Αποδυνάμωση από την αποκλειστική χρήση της ονομασίας «Kalamata olives»

Η βιωσιμότητα των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων επιτραπέζιων ελιών απειλείται, όπως καταγγέλλουν οι επιχειρήσεις μεταποίησης, καθώς είναι οι εισαγωγείς από τρίτες χώρες (ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Τουρκία κ.ά.) που ωφελούνται από την προστιθέμενη αξία του προϊόντος η οποία προκύπτει με την τυποποίησή του σε μικρές συσκευασίες.

Η ιστορία ξεκινά το 1993, όταν το προϊόν ..............

αναγνωρίστηκε ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ). Εκτοτε η ονομασία «Kalamata olives» μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την παραγωγή στη γεωγραφική περιοχή (ζώνη) του Νομού Μεσσηνίας, αποκλείοντας τις ελιές Καλαμών που παράγονται σε Αιτωλοακαρνανία, Λακωνία και Φθιώτιδα. Ετσι οι εκτός Μεσσηνίας ελιές της ποικιλίας Καλαμών δεν μπορούν να εξαχθούν με την ονομασία «Kalamata olives» – όπως συνέβαινε από τις αρχές του 20ού αιώνα – με συνέπεια την αποδυνάμωση των ελληνικών εξαγωγών του προϊόντος και των εξαγωγικών μεταποιητικών-τυποποιητικών μονάδων της χώρας και τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εγχώρια παραγωγή της συγκεκριμένης ποικιλίας κυμαίνεται από 30.000 ως 40.000 τόνους ετησίως (εκ των οποίων εξάγεται το 80%), όταν στη ζώνη ΠΟΠ η παραγωγή επιτραπέζιων ελιών της ποικιλίας κυμαίνεται από 1.200 ως 2.000 τόνους. Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος ζητεί τη γεωγραφική διεύρυνση της ζώνης ΠΟΠ ώστε να μη «χαρίζεται» η παραγωγή σε τρίτες χώρες οι οποίες «συστηματικά κάνουν παράνομη χρήση τους τα τελευταία χρόνια».
Αγρότες σε όλη την ελληνική ύπαιθρο έχουν να το λένε ότι ξένοι επιχειρηματίες παίρνουν χύμα τους πολύτιμους καρπούς της ελληνικής γης, «τους βάζουν… φιόγκο στις χώρες τους» και τα μοσχοπουλούν με δικές τους ετικέτες. Αυτό συμβαίνει με το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο και τις ελιές, το κρασί, το σιτάρι, ακόμη και τη μικρή παραγωγή οσπρίων. Οσο στην Ελλάδα δεν στηρίζεται η τυποποίηση, η συσκευασία, η μεταποίηση, τα ελληνικά προϊόντα χάνουν… πόντους στις διεθνείς αγορές.

«Είναι πολύ σημαντικό να παράγουμε, αλλά είναι εξίσου σημαντικό, αν όχι περισσότερο, να μεταποιούμε την παραγωγή μας ώστε να προσφέρουμε το ποιοτικό προϊόν που ο καταναλωτής χρειάζεται, στη σωστή συσκευασία και με τη σωστή παρουσίαση» λέει στο «Βήμα» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης. Ετσι, όπως αναφέρει ο υπουργός, εξασφαλίζεται ένα μεγάλο κομμάτι της προστιθέμενης αξίας για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και δεν πιστώνεται σε κάποιον μεταποιητή του εξωτερικού, όπως συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια.
Η καλύτερη συσκευασία και η ανάδειξη σημαντικών διατροφικών και υγειονομικών πλεονεκτημάτων των ελληνικών τροφίμων μπορούν να επιτευχθούν μέσω της μεταποίησης, της τεχνολογικής αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού των μονάδων. «Με αυτόν τον τρόπο το ποιοτικό ελληνικό προϊόν αποκτά “διαβατήριο” για να ταξιδέψει με ασφάλεια σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, κερδίζοντας καλύτερη διεισδυτικότητα στις πιο απαιτητικές και ακριβές αγορές» επισημαίνει ο κ. Τσαυτάρης.

Γραφειοκρατία

Σήμερα ο κλάδος των τροφίμων πληρώνει την ανυπαρξία στρατηγικής και πολιτικής για την αποτελεσματική σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τις μεταποιητικές επιχειρήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης της Ελλάδας και ειδικότερα το Μέτρο 123Α για επενδύσεις στον τομέα της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων είχαν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση το 2007. Η πρώτη πρόσκληση ενδιαφέροντος ωστόσο έγινε με δύο χρόνια καθυστέρηση, το 2009, και η αξιολόγηση τελικά τελειώνει το 2012. Και αυτό οφείλεται στις καθυστερήσεις συνεδριάσεων που προκάλεσαν οι συχνές αλλαγές των μελών της Πρωτοβάθμιας Γνωμοδοτικής Επιτροπής μετά την πρώτη αξιολόγηση στις 24.3.2010 έπειτα από εντολή τού τότε υπουργού.
Σήμερα έχουν εγκριθεί 77 επενδυτικά σχέδια (από τις 194 αρχικές αιτήσεις), τα οποία και υλοποιούνται. Συνεχίζεται επίσης η εξέταση των ενστάσεων και αιτημάτων πληρωμής. Υπολογίζεται ότι η συνολική επένδυση θα φθάσει στα 200 εκατ. ευρώ και αφορά: αβγά και πουλερικά, γάλα, δημητριακά, διάφορα ζώα, ελαιούχα προϊόντα, ζωοτροφές, κρέας, οίνο, οπωροκηπευτικά και επιτραπέζιες ελιές, σπόρους και πολλαπλασιαστικό υλικό, φαρμακολογικά και αρωματικά φυτά.

Καινοτομία

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης πρόσκλησης του Μέτρου 123Α (φθινόπωρο του 2011) κατατέθηκαν 414 αιτήσεις ενίσχυσης με προϋπολογισμό 426 εκατ. ευρώ και με αιτούμενη δημόσια δαπάνη 205 εκατ. ευρώ. Από αυτές τις αιτήσεις, οι 188 έχουν ελεγχθεί ως προς την πληρότητα και αξιολογήθηκαν σε πρώτη φάση. Η συνολική δαπάνη για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στη δεύτερη φάση υπολογίζεται στα 215 εκατ. ευρώ.
Στόχος του υπουργείου είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της δεύτερης προγραμματικής περιόδου στις αρχές του επόμενου έτους ώστε μέσα στο 2013 να γίνει νέα προκήρυξη με έμφαση στην καινοτομία προκειμένου να αξιοποιηθούν τα κονδύλια που δεν θα έχουν απορροφηθεί.
Το πρόγραμμα της ενίσχυσης των επενδύσεων στη μεταποίηση φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος στις αγορές και στον παραγωγό. «Φέρνουμε δηλαδή τους έλληνες παραγωγούς ποιοτικών αγροτικών προϊόντων δίπλα στις διεθνείς αγορές. Με το πρόγραμμα αυτό αναβαθμίζεται συνολικά η ποιότητα του ελληνικού προϊόντος» τονίζει ο κ. Τσαυτάρης.

Τι ζητούν οι βιομήχανοι

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), το 14% του αριθμού των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών είναι εγκατεστημένες στην Κεντρική Μακεδονία και απασχολούν το 29% των εργαζομένων στη βιομηχανία της περιφέρειας. Το 2010 οι επιχειρήσεις αυτές μαζί με τα αγροτικά προϊόντα έκαναν το 35% των εθνικών εξαγωγών σε απαιτητικές αγορές του εξωτερικού.

«Η πίεση που δέχονται οι επιχειρήσεις από τον διεθνή ανταγωνισμό και κυρίως στο πεδίο του κόστους παραγωγής μάς υπαγορεύει να αξιοποιήσουμε καινοτόμες λύσεις οι οποίες θα διαφοροποιήσουν τα προϊόντα μας, θα καλύψουν νέες ανάγκες στις διεθνείς αγορές και θα μπορέσουν τελικά να ανοίξουν νέους δρόμους διεθνοποίησης και νέες αγορές» αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Νικόλαος Πέντζος.

Ωστόσο, για να μπορέσουν να επιτευχθούν όλα αυτά εν μέσω ύφεσης, οι βιομήχανοι ζητούν την επαναφορά της μεταποίησης στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής και τη θέσπιση συγκεκριμένων μέτρων που θα στηρίξουν εμπράκτως την παραγωγική βάση της χώρας καθώς, όπως λένε χαρακτηριστικά, «περισσότερες από τις μισές μεταποιητικές επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος εργάζονται πλέον με ζημιές», όταν το 2007 (προ της κρίσης) το ποσοστό των ζημιογόνων επιχειρήσεων ήταν 16%. Ειδικά το 2011 μία στις τρεις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών ήταν ζημιογόνες.

MAXH ΤΡΑΤΣΑ ΒΗΜΑ - messinea

Οδοιπορικό στην Μάλη Φιλιατρών από το Flash της Μεσσηνίας

Οδοιπορικό στην Μάλη έχει κάνει στο τεύχος 279 (Νοεμβρίου 2012) το Μεσσηνιακό Περιοδικό "Flash της Μεσσηνίας" όπου μέσα από το άρθρο του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναδεικνύει την εκπληκτικής ομορφιάς περιοχή των Φιλιατρών την παράδοση της, την ιστορία της, το σήμερα της Μάλης.

Το άρθρο του κ. Παναγιωτόπουλου υποστηρίζει φωτογραφικά ο Ανδρέας Γκόνης με μοναδικής ομορφιάς εικόνες της περιοχής.

Το Flash της Μεσσηνίας είναι ήδη στα ............

περίπτερα με μόνο 5 ευρώ. Μην το χάσετε.

ΕΕΤΤ, Πρόστιμα σε Cosmote, Vodafone και WIND για αυθαίρετες χρεώσεις σε καταναλωτές

Κατόπιν διερεύνησης καταγγελιών για αυθαίρετες και υπέρογκες χρεώσεις που προέκυψαν σε βάρος συνδρομητών κυρίως από υπηρεσίες πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω κινητών συσκευών, η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ επέβαλε ομόφωνα πρόστιμα συνολικού ύψους 6.650.000 ευρώ στις τρεις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, ήτοι 3,5 εκατ. ευρώ για την COSMOTE, 2,5 εκατ. ευρώ για τη VODAFONE και 650.000 ευρώ για τη WIND αντίστοιχα.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε η κατά παράβαση της νομοθεσίας ενεργοποίηση της υπηρεσίας μεταφοράς δεδομένων, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των συνδρομητών, με συνέπεια τις υψηλές χρεώσεις.
Αυτές προέκυψαν κυρίως για χρήστες «έξυπνων»...........

κινητών (smartphones), λόγω αυτόματων ενημερώσεων που συνεπάγονταν τη μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων. Για την παράβαση αυτή επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στην COSMOTE, 1 εκατ. ευρώ στη VODAFONE και 500 χιλ. ευρώ στη WIND.

Για την παράβαση της αυτόματης ενεργοποίησης προγράμματος ημερήσιας χρέωσης σε συνδρομητές, που δεν είχαν επιλέξει ανάλογο πακέτο, το πρόστιμο ανήλθε σε 2 εκατ. ευρώ για την COSMOTE (υπηρεσία «Internet Day Pass») και 1,5 εκατ. ευρώ για τη VODAFONE (υπηρεσία «Internet όλη μέρα»). Επιπλέον, επιβλήθηκε, στην ίδια συνεδρίαση, σε βάρος της WIND πρόστιμο ύψους 150 χιλ. ευρώ για αυθαίρετη ενεργοποίηση υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας σε συνδρομητές που δεν είχαν υποβάλει σχετική αίτηση.

Για την επιμέτρηση των προστίμων συνεκτιμήθηκε η έκταση της παράβασης ανά εταιρία, ο συνολικός αριθμός των θιγομένων συνδρομητών, η προκληθείσα οικονομική βλάβη στους καταναλωτές, τα αυξημένα έσοδα των εταιριών που προέκυψαν από τις διαπιστωθείσες παραβάσεις και η ανάγκη αποτροπής παρόμοιων αθέμιτων πρακτικών στο μέλλον. Η ΕΕΤΤ θα συνεχίσει τους ελέγχους προασπίζοντας σθεναρά το δημόσιο συμφέρον, τα δικαιώματα των καταναλωτών και τη διαφάνεια στην αγορά.

Tech blog

Ελαφρύνσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους, βάρη για ελεύθερους επαγγελματίες

Tο προσχέδιο της έκθεσης αξιολόγησης για την προωθούμενη φορολογική μεταρρύθμιση αναμένεται να φέρει προσθετα 1 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία, κυρίως από την κατάργηση υφιστάμενων επιδομάτων αλλά και από την κατάργηση του αφορολογήτου για τους αυτοαπασχολούμενους.
Αναλυτικά οι φορολογικές ελαφρύνσεις και ..........

επιβαρύνσεις:

ΜΙΣΘΩΤΟΙ

Μειώνονται σε τρία από οκτώ τα κλιμάκια στη φορολογική κλίμακα
Αυξάνεται το αφορολόγητο, με αποτέλεσμα ένα εκατομμύριο μισθωτοί και συνταξιούχοι να μην πληρώνουν φόρο.
Καταργούνται επιλεκτικές εκπτώσεις στο φόρο από δαπάνες, όπως τόκων στεγαστικών δανείων, ασφαλίστρων και διδάκτρων.
Οι φοροαπαλλαγές για παιδιά μετατρέπονται σε επιδόματα.
Καταργούνται ειδικά φορολογικά καθεστώτα, όπως για αγρότες και ναυτικούς.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Καταργείται το αφορολόγητο. Δηλαδή, τα εισοδήματα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ.
Καθιερώνονται δύο φορολογικοί συντελεστές :
26% για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ
35% για εισοδήματα από 50.001 ευρώ και άνω.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εταιρικός συντελεστής 26%
Συντελεστής μερισμάτων 10%
Συνολικός φόρος στα διανεμόμενα κέρδη 33,4%

24Η

ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ 13.......... ΓΚΡΡΡΡ!!!!!!!!!

Προλήψεις και δεισιδαιμονίες που συσσωρεύτηκαν με το πέρας των αιώνων στη σύγχρονη εποχή, χαρακτήρισαν την Τρίτη (ή την Παρασκευή) ως μαύρες ημέρες.

Για τους μεν Έλληνες και Ισπανούς «μαύρη» μέρα θεωρείται η Τρίτη, για τους υπόλοιπους δε, η Παρασκευή!
Το 13 είναι ο κατεξοχήν κακότυχος αριθμός σε όλους τους λαούς.

Από πού όμως προέρχονται οι προλήψεις γι .............

αυτές τις αποφράδες ημέρες;

Κατά την ελληνική παράδοση η Τρίτη θεωρείται γρουσούζικη καθώς είναι η μέρα που έπεσε η Κωνσταντινούπολη στα χέρια των στρατευμάτων του Μωάμεθ του Πορθητή (Τρίτη 29 Μαΐου 1453).
Έκτοτε γιορτές και γλέντια δεν γίνονταν ποτέ Τρίτη και τα σπιτικά παρέμεναν κλειστά για τους επισκέπτες. Ήταν ένας τρόπος για να μη λησμονήσουμε ως έθνος τη μελανή εκείνη μέρα της ελληνικής ιστορίας.

Η κακοτυχία της Παρασκευής είναι μια ξενόφερτη για τον λαό μας δεισιδαιμονία καθώς δεν προσιδιάζει με την ελληνική παράδοση και ιστορία.
Προέρχεται ίσως από την ημέρα εξολόθρευσης του Τάγματος των Ναϊτών, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 1307 (να και το 13!), από τον στρατό του βασιλιά Φιλίππου της Γαλλίας. Επιπλέον λέγεται πως ήταν μέρα Παρασκευή όταν η Εύα έδωσε στον Αδάμ τον απαγορευμένο καρπό, με αποτέλεσμα να εκδιωχθούν από τον Παράδεισο, Παρασκευή όταν η μεγάλη πλημμύρα της Βίβλου αφάνισε τα μιασματικά όντα της γης και, η μέρα που ο Χριστός σταυρώθηκε ήταν σίγουρα Παρασκευή.

Ο αριθμός 13 λογίζεται ως γρουσούζικος από την πρώιμη αρχαιότητα, ο οποίος συνδυάστηκε αργότερα με τις αποφράδες ημέρες (Τρίτη και Παρασκευή) και γεννήθηκαν σωρεία προλήψεων που «ταλανίζουν» το νου μας ως σήμερα.

Οι σχετικές με το 13 προλήψεις δημιουργήθηκαν με την ανακάλυψη του δωδεκαδικού συστήματος, σύμφωνα με το οποίο το 12 είναι ο τέλειος αριθμός:
12 οι ώρες της μέρας και της νύχτας, 12 οι μήνες, τα ζώδια, 12 και οι άθλοι του Ηρακλή!
Με την προσθήκη του αριθμού «ένα» σ' αυτό το "ιερό" 12 σχηματιζόταν η αρχή ενός νέου κύκλου. Το συμβολικό αυτό άλμα προς το καινούριο «άγνωστο», που αντιπροσώπευε ο αριθμός 13, προκάλεσε ανησυχία στους ανθρώπους κι έτσι άρχισαν να του αποδίδουν ευθύνες για τα ατυχή συμβάντα.

Ο Φίλιππος Β' της Μακεδονίας λέγεται πως πέθανε αφότου τοποθέτησε το άγαλμά του δίπλα σε αυτά των δώδεκα θεών του Ολύμπου.

Σύμφωνα με τις χριστιανικές θεωρίες στο μυστικό δείπνο παρίστανται 12 μαθητές και ο 13ος συνδαιτυμόνας ήταν ο Ιησούς. (Και τον Ιησού να μετρούσαμε ως πρώτο, ο 13ος θα ήταν ο Ιούδας..).

Το 13ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης αναφέρεται στο θηρίο και τον Αντίχριστο, τα δύο δημιουργήματα του Διαβόλου.

Ο αριθμός 13 φιγουράρει στην πιο κακότυχη κάρτα των Ταρό, τον θάνατο.

Γενικότερα, το δεκατρία μπορεί να θεωρείται "κακός" αριθμός απλά επειδή είναι μία μονάδα πάνω απ' το δώδεκα το οποίο είναι δημοφιλές σε πολλούς πολιτισμούς. Όταν μία ομάδα δεκατριών αντικειμένων διαιρεθεί στα δύο, στα τρία, στα τέσσερα ή στα έξι, πάντα ένα αντικείμενο περισσεύει. Το "κακό"!...

Τρίτη και 13 του μήνα σήμερα και ο λαός μας, έχει αρκετές προλήψεις, που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, χωρίς ωστόσο κανένας να νοιάζεται για εγκυρότητα καθώς και τη σοβαρότητά τους.

Οι 10 γνωστότερες από αυτές είναι:

- Αν δεις μαύρη γάτα στο δρόμο, είναι γρουσουζιά
- Αν ένα σκύλος σε ακολουθήσει μέχρι το σπίτι σου, θα έχεις καλή τύχη
- Αν βρεις στο δρόμο χρήματα, θα κερδίσεις χρήματα στη δουλειά σου
- Όταν ένα παιδί βγάζει δόντια, θα πρέπει να τα πετάξει στα κεραμίδια, ώστε τα νέα δόντια να είναι γερά
- Το πέταλο αλόγου φέρνει οικονομική ανάταση
- Αν σπάσεις καθρέφτη, θα έχεις 7 χρόνια γρουσουζιά
- Όταν δεις αστέρι να πέφτει από τον ουρανό, η ευχή που θα κάνεις θα γίνει πραγματικότητα
- Ο ιστός αράχνης στις γωνίες του σπιτιού, αλλά και το σκόρδο, φέρνει καλή τύχη
- Είναι γρουσουζιά να περνάς κάτω από σκάλα ή να αφήνεις τα παπούτσια σου ανάποδα
- Για να στεριώσει το σπίτι που χτίζεις, πρέπει να σφαχτεί ένας κόκορας στα θεμέλια
- Όταν αφήνεις τις ντουλάπες του σπιτιού ανοιχτές, ευνοείς τις κακές γλώσσες

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις προλήψεις που περιλαμβάνονται στη λαογραφία μας.
Πολλοί τις πιστεύουν, ενώ άλλοι, πάλι, όχι. Και όχι μόνο δεν τις πιστεύουν, αλλά γελούν και μόνο ακούγοντας ή διαβάζοντάς τες...

Εμείς να σας ευχηθούμε να έχετε μιά πραγματικά καλή μέρα!!!!!!!!!!

Αλλα .... Καλού κακού φτύστε στον κόρφο σας...........

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 13ης Νοεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Νέα συνεδρίαση του Ελεγκτικού για το Παραδείσια - Τσακώνα

Από «τα χείλη» του Ελεγκτικού Συνεδρίου «κρέμονταν» μέχρι ..............

χθες το μεσημέρι οι φορείς της Μεσσηνίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, όσον αφορά στην τύχη του οδικού τμήματος Παραδείσια-Τσακώνα.

Κι όπως όλοι είχαμε αντιληφθεί, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, το πόρισμα ήταν αρνητικό! Κάτι τέτοιο σημαίνει «πάγωμα» των τελικών κατασκευών και αναβολή της παράδοσης του δρόμου για αρκετό χρονικό διάστημα.

Πλέον το υπουργείο αναμένεται να κινηθεί προς την υποβολή αιτήματος ανάκλησης της απόφασης, ενώ εκτιμάται πως - και με την πίεση που έχει ασκηθεί υπό το βλέμμα του πρωθυπουργού - άμεσα θα γίνει η νέα συνεδρίαση του Ελεγκτικού (οι πληροφορίες μας λένε την ερχόμενη εβδομάδα), για να ξεπεραστεί το όλο πρόβλημα και να δοθεί, επιτέλους, ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΚΕΡΑΥΝΟΙ από τον δήμαρχο για την Τσακώνα. «Θα τους φάει η βουή του κόσμου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Παν. Νίκας για τον αυτοκινητόδρομο.
Η αρνητική απόφαση με 2-1 του Ελεγκτικού Συνεδρίου «φρενάρει» το δρόμο και το υπουργείο Υποδομών θα υποβάλλει αίτημα ανάκλησης.
ΑΥΤΟ είναι το πρώτο θέμα της σημερινής «ΦΩΝΗΣ», στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΟΙ ΔΗΜΟΙ στηρίζουν (και πληρώνουν) για τον τουρισμό στη Μεσσηνία και με φορέα υλοποίησης το Επιμελητήριο προχωρούν στην καθιέρωση πτήσης από και προς Μιλάνο για 30 εβδομάδες, κάτι που θα φέρει έσοδα περίπου 6,5 εκατ. ευρώ.
• ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ στην περιφέρεια με τα Επιμελητήρια, τους Εμπορικούς Συλλόγους με το ΕΤΕΑΝ, ο διευθύνων σύμβουλος του οποίου δήλωσε ότι: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι προχωρημένη με τη δημιουργία Ταμείου Στήριξης της Επιχειρηματικότητας».
• ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗ προστασία των ακτών από Αρχοντικό μέχρι Κιτριές (Σύσκεψη εργασίας υπό τον αντιπεριφερειάρχη Παν. Αλευρά με τη συμμετοχή του δημάρχου Δυτικής Μάνης Δημ. Γιαννημάρα).
• ΑΝΟΙΓΕΙ μέχρι αύριο το μεσημέρι ο κλάδος της Μεσσήνης του αυτοκινητόδρομου.
• ΜΕΧΡΙ το παγκάρι της εκκλησίας Εισόδια της Θεοτόκου στην Κυπαρισσία «χτύπησαν» αδίστακτοι διαρρήκτες, ενώ «μπούκαραν» νύχτα σε σπίτι στα Φιλιατρά ξαφρίζοντας χρήματα και κοσμήματα.


● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!