Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Τα αποτελέσματα απο την ημερίδα για την κοινή άλεση στην Καλαμάτα


H συνεχής (κοινή) άλεση αποτελεί μια εφικτή λύση που έχει αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους προς όφελος του ελαιοτριβέα, άρα και τη μείωση του “δικαιώματος” προς όφελος του ελαιοπαραγωγού, όπως επίσης και τη σημαντική βελτίωση της ποιότητας αλλά και τη μείωση των αποβλήτων.

Αυτό ήταν το μήνυμα της ιδιαίτερα επιτυχημένης ημερίδας που διοργάνωσε στην Καλαμάτα το περιοδικό ΕΛΙΑ & ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (Άξιον Εκδοτική), υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νίκας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αλευράς και ο δήμαρχος Μεσσήνης κ. Αναστασόπουλος. Στην ημερίδα και στον πλούσιο διάλογο συμμετείχαν ελαιοτριβείς, διοικήσεις των αγροτικών συνεταιρισμών, ελαιοπαραγωγοί, πυρηνελαιουργοί και επιστήμονες γεωπόνοι, χημικοί κ.α.

Κύριοι ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του ............

Α.Σ. Πετρίνας Λακωνίας κ. Κυριάκος Λιαδής και ο αναπληρωτής διευθυντής της ΕΑΣ Πεζών κ. Ανέστης Βασιλειάδης που περιέγραψαν την επιτυχή εμπειρία εφαρμογής του συστήματος. Στη σύντομη εισήγησή του ο εκδότης και διευθυντής του ΕΛΙΑ & ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ κ. Βασίλης Ζαμπούνης, αναφέρθηκε στην επίκαιρη συγχώνευση εταιρειών στην Ισπανία που δημιουργεί «την Coca Cola του ελαιολάδου» και την ανάγκη να προχωρήσουμε σε μέτρα για να υπερασπίσουμε το ελληνικό ελαιόλαδο. Οι εκπρόσωποι των χρυσών χορηγών, εταιρειών, Alfa Laval και Βιοδυναμική Α.Ε. παρουσίασαν τα προϊόντα των εταιρειών τους.

Χορηγοί ήταν επίσης και οι εταιρείες ΓΑΙΑ ΑΒΕΕ, GΕΑ Westfalia Separator, MΕΣΣΗΝΙΑΚΗ Γεωργικές Βιομηχανίες ΑΒΕΕ, Μηχανουργοηλεκτρική Καλαμάτας, ΜICOChem, OLIOtech I. Aσπιώτης & ΣΙΑ Ο.Ε. και UNITY Ε.Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.