Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Στο Θάρρος η ανάρτηση μας για το μουσείο σχολικής ζωής στα Φιλιατρά

Με πραγματική έκπληξη είδαμε αναφορά στο Φιλιατρά News απο την Μεσσηνιακή εφημερίδα "Θάρρος" για την ανάρτηση που είχε κάνει το blog μας σχετικά με την ίδρυση μουσείου σχολικής ζωής στην πόλη μας. Συγκεκριμένα στην στήλη "αδιακρίτως" γράφει:
Μουσείο Σχολικής Ζωής στα Φιλιατρά

Στην ίδρυση ενός πρωτότυπου μουσείου προχωρούν εκπαιδευτικοί των Φιλιατρών (Σύλλογος Διαφύλαξης Σχολικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Ο Μαυροπίνακας»), όπως διαβάσαμε στην ιστοσελίδα «Filiatra News».
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Είκοσι τρεις εκπαιδευτικοί της πόλης μας, έχοντας πάντα κατά νου τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας, πήραμε την πρωτοβουλία ίδρυσης ενός Μουσείου Σχολικής Ζωής στα Φιλιατρά.

Σ’ αυτό το μουσείο φιλοδοξούμε να στεγάσουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτήριζαν τη σχολική ζωή του παρελθόντος, όπως έντυπα, διάφορα αντικείμενα, εποπτικά μέσα διδασκαλίας κ.λπ. Έχουμε συγκεντρώσει ήδη αρκετό υλικό και ζητάμε τη βοήθειά σας για να συγκεντρώσουμε κι άλλο, σε μια ύστατη προσπάθεια να διασώσουμε ό,τι έχει απομείνει από τη σχολική ζωή και την εκπαιδευτική διαδικασία των παλαιότερων γενεών. Μας ενδιαφέρει, λοιπόν, οτιδήποτε σχετικό έχετε και μπορείτε να μας προσφέρετε, από το πιο μεγάλο μέχρι το πιο μικρό, όπως θρανία, σχολικές τσάντες, ποδιές, μαθητικά πηλήκια, βιβλία σχολικά, τετράδια, ξύστρες, γόμες, σχολικές φωτογραφίες, πλάκες και κοντύλια κ.λπ. Μας ενδιαφέρουν επίσης παρά πολύ οι αναμνήσεις σας, καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία σχετική έχετε. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε στο να καταγραφούν αυτές οι πληροφορίες σε ένα μαγνητόφωνο. Οτιδήποτε μας δώσετε θέλουμε να είστε σίγουροι ότι θα αντιμετωπιστεί ως κομμάτι ενός πολύτιμου θησαυρού.

Αγαπητοί φίλοι, σε μια εποχή που όλα αλλάζουν με ταχύτητα ισοπεδωτική, βοηθήστε μας να φτιάξουμε ένα σπουδαίο χώρο έλξης για τα Φιλιατρά που θα τον επισκέπτονται σχολεία, και όχι μόνο βέβαια, απ’ όλη την Πελοπόννησο και ευρύτερα».
Πηγή: Θάρρος [ Στήλη Αδιακρίτως ]

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ την εφημερίδα "Θάρρος" για την αναφορά που έκανε στο Φιλιατρά News.


Νέα Δωρεάν Υπηρεσία απο τον ΟΤΕ: "Απόκρυψη καλούντος αριθμού ανά κλήση".

Εμπλουτίζοντας τις ψηφιακές του ευκολίες ο ΟΤΕ παρέχει στους πελάτες του ΔΩΡΕΑΝ μια καινούρια υπηρεσία με την ονομασία "Απόκρυψη καλούντος αριθμού ανά κλήση.

O ΟΤΕ εμπλουτίζει τις ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχει στους πελάτες του με τη δωρεάν προσφορά της υπηρεσίας Απόκρυψης Καλούντος Αριθμού ανά Κλήση.

Με τη νέα αυτή υπηρεσία οι πελάτες μπορούν να καλούν με απόκρυψη κατά περίπτωση και όποτε το επιθυμούν.

Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας γίνεται δωρεάν με ένα απλό αίτημα είτε καλώντας στο 134 χωρίς χρέωση, είτε στο online κατάστημα του ΟΤΕ www.oteshop.gr στην Ενότητα «Έξυπνο Σταθερό».
Στη συνέχεια πριν από κάθε κλήση οι πελάτες απλώς πληκτρολογούν * 31 * και τον αριθμό κλήσης.

Μετά την ολοκλήρωση της κλήσης, η υπηρεσία απενεργοποιείται αυτόματα και μπορεί να επαναληφθεί για κάθε επόμενη κλήση.
Διευκρινίζεται ότι οι πελάτες που διαθέτουν ήδη την ψηφιακή υπηρεσία "Μη εμφάνιση Αριθμού" δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν και την υπηρεσία "Απόκρυψη καλούντος ανά κλήση".

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες ψηφιακές υπηρεσίες του ΟΤΕ, διατίθενται και στο online κατάστημα www.oteshop.gr , όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις σύγχρονες λύσεις του «Έξυπνου Σταθερού» που προσθέτουν αξία στο σταθερό σας τηλέφωνο.

Υποχωρούν και σήμερα οι τιμές του πετρελαίου

Σχεδόν αδύνατο φαίνεται αυτή την περίοδο να στηριχθούν οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς και όποιοι στόχοι έχουν τεθεί το τελευταίο διάστημα αποδεικνύονται ανέφικτοι παρά τις δραστικές μειώσεις στην ημερησία παραγωγή.

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 3,5 ετών στο Λονδίνο και σχεδόν δύο ετών στη Νέα Υόρκη υποχώρησαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, συνεχίζοντας την πτώση τους για πέμπτη συνεχή μέρα.

Από το πρωί, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent στα συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου υποχωρούσε κατά 90 σεντς, ή 1,74%, στα 50,82 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα είχε υποχωρήσει έως τα 50,48 δολάρια το βαρέλι, το χαμηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2005.

Στο Nymex, η τιμή του ελαφρού αργού παράδοσης Δεκεμβρίου υποχωρούσε κατά 1,05 δολάρια, ή 1,96%, στα 52,57 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα έως τα 52,50 δολάρια το βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2007.

«Η βασική εικόνα παραμένει αυτή της αδύναμης ζήτησης, των ανησυχιών όσον αφορά στην οικονομία και της πτώσης της αγοράς», επισημαίνει αναλυτής της Newedge USA LLC στη Νέα Υόρκη. Όπως σημειώνει, «η ζήτηση στις ΗΠΑ έχει πραγματικά καταρρεύσει».

Σημειώνεται ότι οι τιμές του αργού έχουν «βυθιστεί» κατά 64% από το ρεκόρ των 147,27 δολαρίων το βαρέλι, στο οποίο είχαν ανέλθει στις 11 Ιουλίου. Χθες, το συμβόλαιο του Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 77 σεντς στα 53,62 δολάρια το βαρέλι, το χαμηλότερο επίπεδο κλεισίματος από τις 22 Ιανουαρίου του 2007.

Πηγή: Zougla.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Μακάρι να φτάσει 5 cents το βαρέλι.

Πληρώνουν «χρυσά» τα SMS

Την παρέμβαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), προκάλεσε η πληθώρα καταγγελιών από συνδρομητές περί υπερβολικών χρεώσεων για υπηρεσίες πολυμεσικής πληροφόρησης (ΥΠΠ) που παρέχονται μέσω αποστολής και λήψης SMS στους σύντομους κωδικούς της σειράς 54ΧΧΧ, που χρησιμοποιούνται κυρίως για ψηφοφορίες, διαγωνισμούς, αγορά (downloading) ringtones, logos, videos, παιχνιδιών μέσω SMS και συνομιλία SMS (chat)

Όπωςαναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η ΕΕΤΤ επεξεργάζεται επί του παρόντος το περιεχόμενο των συγκεκριμένων καταγγελιών και ελέγχει εάν υφίσταται παράβαση της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας από τους παρόχους στους οποίους έχουν εκχωρηθεί οι σύντομοι κωδικοί της σειράς 54ΧΧΧ.
Ωστόσο, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα η ΕΕΤΤ, για την προστασία των καταναλωτών που επιθυμούν να κάνουν χρήση υπηρεσιών πολυμεσικής πληροφόρησης, συστήνει στους συνδρομητές να μην καταχωρούν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου σε ιστοσελίδα, αν δεν έχετε πρώτα διαβάσει προσεκτικά, όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις με τους οποίους παρέχεται η υπηρεσία που σας ενδιαφέρει.

Διαφημίσεις για δωρεάν προσφορές ή συμμετοχή σε κληρώσεις, ενδέχεται να συνοδεύουν συνδρομητικές υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΟ
Δεν είναι κοροϊδία να πληρώνετε χρυσά τα SMS και να τα κονομάνε ορισμένοι επιχειρηματίες??? Δεν λέμε εταιρίες.
Γιατι επιτρέπετε σε ορισμενους να πίνουν και να τα κονομάνε στην υγεία των κορόϊδων (δηλαδή εσας)??????

Ρίξε μπουνιές στον Αλογοσκούφη

Βρήκαμε στο Zougla blog ένα φοβερό παιχνίδι.
Παίξαμε βγάλαμε τα απωθημένα μας στο "Θύμα" και σας το συνιστούμε.
Έχετε άχτι του υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη για τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει???

Τώρα μπορείτε να τον έχετε μπροστά σας να του ρίξετε όσο ξύλο θέλετε προκειμένου να ξεθυμάνετε.
Βγάλτε επάνω του τα απωθημένα σας και κάντε όσο μεγαλύτερο σκορ μπορείτε.
Περιμένετε λίγο να φορτώσει, πατήστε το Play και .... βαρέστε τον ΑΛΥΠΗΤΑ!!!