Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Μόλις 16 ετών ο δότης, που χάρισε ζωή με το θάνατό του



Μόλις 16 ετών ήταν ο δότης οργάνων, ο οποίος χάρισε ζωή σε επτά συνανθρώπους μας την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012.

Το νεαρό αγόρι κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο», ύστερα από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.
Η οικογένειά του, επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του για ..........

μεταμόσχευση.

Έτσι, από χθες η καρδιά του νεαρού άνδρα χτυπά στο στήθος μιας 29χρονης κοπέλας, η οποία βρισκόταν στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση.

Το ήπαρ μεταμοσχεύθηκε σε γυναίκα 53 ετών στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης.

Ο ένας νεφρός σε άνδρα 26 ετών στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ο οποίος υποβαλλόταν 1,5 χρόνο σε αιμοκάθαρση και βρισκόταν σε επείγουσα κατάσταση λόγω αδυναμίας αγγειακής προσπέλασης για την αιμοκάθαρσή του.

Ο δεύτερος νεφρός σε άνδρα 55 ετών στο νοσοκομείο «Λαϊκό», ο οποίος υποβαλλόταν 7,5 χρόνια σε αιμοκάθαρση.

Οι πνεύμονες σε ασθενή στο Μόναχο της Γερμανίας.

Οι κερατοειδείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς με σοβαρά προβλήματα όρασης.

Ο ΕΟΜ, μαζί με τα θερμά του συλλυπητήρια, επιθυμεί να ευχαριστήσει από καρδιάς την οικογένεια του νεαρού δότη, για την απόφαση να δωρίσει τα όργανα του εκλιπόντος και να δώσει με αυτό τον τρόπο ζωή σε επτά συνανθρώπους μας, με την ευχή η πράξη αυτή να απαλύνει τον πόνο της απώλειας.

Εθνικός Οργανισμός μεταμοσχεύσεων

Ο Πανος Καμμένος στο MEGA 12/6/2012




Μήνυμα Αναγνώστη: Οι αγρότες μόνο τον Μπένι είδαν…

Η αγροτιά και η γη, καθ' όλη τη διάρκεια των δύο προεκλογικών περιόδων, έμειναν στην απέξω.

Κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί τους. Ούτε ΜΜΕ, ούτε πολιτικοί, ούτε κανένας.

Αν εξαιρέσει κανείς και ένα πέρασμα του Βενιζέλου από εμάς τους ροδακινοπαραγωγούς, μας έφαγε το μαύρο σκοτάδι!

Αλλά τι να μας πει κι αυτός, στην κατάσταση που είμαστε;
Μας έκανε την καρδιά μποστάνι με τη μαυρίλα που μας κέρασε!

Αν όπως είπε, πάμε για μετωπική με την Ευρώπη, ...........

πρέπει να αποχαιρετήσουμε και τις επιδοτήσεις.

Τώρα που πήγαμε να πάρουμε μια ανάσα με την αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ, θα πάμε μου φαίνεται για φούντο.

Κάτι σαν την αναλαμπή πριν το θάνατο!

Άντε και ας ελπίσουμε ότι οι επιδοτήσεις που πήραμε μέχρι σήμερα, δεν θα' ναι οι τελευταίες.

Πρώην πυροσβέστης "ανένηψε" ξαφνικά και άναψε φωτιές στο ΣΥΡΙΖΑ

Μια περίεργη ιστορία έφεραν στο φως σήμερα τα ΝΕΑ. Ο Νϊκος Χανιάς, πρώην αξιωματικός της πυροσβεστικής στην Ηλεία... κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία, ο οποίος πριν λίγες μέρες όχι μόνο συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο αλλά και αρθρογραφούσε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, έπαιρνε μέρος σε περιοδείες και μιλούσε σε συγκεντρώσεις, "ανένηψε" ξαφνικά δημοσίως και προέβη σε σοβαρές καταγγελίες για το πρόγραμμα του κόμματός του.
Με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του ...........

να χαρακτηρίσει περίεργη και ανήθικη την ξαφνική αλλαγή της στάσης του.

Στην επιστολή που δημοσιεύει σήμερα ο Μικροπολιτικός στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο Χανιάς γράφει απευθυνόμενος στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ Δημήτρη Βίτσα.
«Φίλε Δημήτρη, είμαι πλέον σίγουρος ότι έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας»
Ο Νίκος Χανιάς γράφει ακόμα ότι τρέμει στην προοπτική να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία καθώς «αν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι»

Και συνεχίζει: «Είναι αισχρό και ανέντιμο, εκμεταλλευόμενοι τη δίκαιη οργή της κοινωνίας, να τζογάρετε το μέλλον μας, ποντάροντας στην ανύπαρκτη πιθανότητα ότι οι δανειστές μας μπλοφάρουν, χωρίς να προτείνετε κάτι για την αντίθετη περίπτωση, όταν μάλιστα γνωρίζετε ότι οι μαξιμαλιστικές και σουρεαλιστικές θέσεις σας δεν ακουμπάνε καν στην πραγματικότητα».

Και καταλήγει κλείνοντας την επιστολή αποχώρησής του δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει σε ένα κόμμα του οποίου η κυβερνητική προοπτική «είναι άκρως επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και το μέλλον του».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Με μια σκληρή ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στο πρώην στέλεχος του, Νίκο Χανιά για τα όσα έγραψε στην επιστολή του.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η στάση του κ. Χανιά αποτελεί ανεξήγητη και ανήθικη πράξη που δεν ταιριάζει με τη συμπεριφορά του οποιουδήποτε πολιτεύεται πόσο μάλλον όποιου επικαλείται την ιδιότητα του ενεργού αριστερού πολίτη».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, με έκπληξη αλλά και οργή δεχτήκαμε από τον Νίκο Χανιά ένα αληθινά απαράδεκτο ηλεκτρονικό μήνυμα με το οποίο μας ανακοίνωνε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν εντελώς εσφαλμένη και ότι τη λύση στο πρόβλημα και το αδιέξοδο που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι τα μνημόνια και η περεταίρω αφαίμαξη του κόσμου της εργασίας τόσο στη χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη (για όσους δε το γνωρίζουν ο κ. Χανιάς ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία στις εκλογές της 6ης Μαϊου και είναι εκ νέου υποψήφιος για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου). Μαζί μας κοινοποίησε και μία επιστολή την οποία είχε στείλει στο Δημήτρη Βίτσα, γραμματέα της κεντρικής επιτροπής του Συνασπισμού με αντίστοιχο απαράδεκτο περιεχόμενο.

Κάναμε προσπάθειες να συζητήσουμε μαζί του το θέμα, για να καταλάβουμε – κυρίως – τι έγινε. Με έκπληξη αντιμετωπίσαμε ένα προσωπικό του πρόβλημα που αφορούσε την μη εκλογή του στις εκλογές της 6ης Μαίου.
Επειδή τόσο πριν τις εκλογές της εκλογές της 6ης Μαΐου όσο και κυρίως μετά από αυτές ο κ. Χανιάς δεν είχε εκφράσει την παραμικρή επιφύλαξη για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Επειδή συμμετείχε ενεργά και με προτάσεις σε όλες τις προεκλογικές συσκέψεις της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή συμμετέχει εκ νέου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου παρά τη δυνατότητα που είχε να ζητήσει την εξαίρεσή του από αυτό.
Επειδή έχει δημοσιεύσει άρθρο μετά τις εκλογές στις 27 Μαΐου δηλώνοντας ξεκάθαρα την πεποίθησή του ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και η υπερψήφισή του αποτελούν τη μόνη διέξοδο για τη χώρα.

Επειδή μέχρι και την Τετάρτη 5/6 συμμετείχε με ιδιαίτερη θέρμη στις προεκλογικές εξορμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (Τετάρτη 5/6 ομιλία στο Διμηνιό, Τρίτη 4/6 περιοδεία σε Τιτάνι, Μποζικά, Καστράκι και ομιλία στη Δάφνη, Δευτέρα 3/6 συμμετοχή του στην κεντρική εκδήλωση στην Κόρινθο κ.ο.κ.).

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ:
Η στάση του κ. Χανιά αποτελεί ανεξήγητη και ανήθικη πράξη που δεν ταιριάζει με τη συμπεριφορά του οποιουδήποτε πολιτεύεται πόσο μάλλον όποιου επικαλείται την ιδιότητα του ενεργού αριστερού πολίτη.
Αναρωτιόμαστε τι συνέβη τις τελευταίες 5 μέρες και άλλαξαν οι πολιτικές απόψεις του Νίκου Χανιά.
Γιατί στις τηλεφωνικές επικοινωνίες με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, αναφερόταν στη σειρά που κατέλαβε στη σταυροδοσία της 6ης Μάη και όχι σε πολιτικά ζητήματα.

Η φυγομαχία αυτή προσβάλλει βάναυσα όλους τους ανθρώπους που τον στήριξαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου (2.100 Κορίνθιες και Κορίνθιοι), όλους τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του νομού μας που εν δυνάμει είχε κληθεί να αντιπροσωπεύσει στη βουλή.

Το να δειλιάζει κανείς μπροστά στο βάρος της κρίσιμης σύγκρουσης είναι ανθρώπινο και δεν το αντέχουν όλοι, το να εγκαλεί όμως όλους όσους εξακολουθούν να δίνουν τον αγώνα από την πρώτη γραμμή δημιουργεί σε όλους μας περίεργα και αναπάντητα ερωτήματα που μόνο με όρους αποστασίας μπορούν να απαντηθούν.
Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες της Κορινθίας ότι το ήθος και η αγωνιστικότητα εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν όλους εμάς που δίνουμε τον αγώνα στην Κορινθία για την επικράτηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές και ότι τέτοιου είδους πρακτικές μας δυναμώνουν περισσότερο και μας διαβεβαιώνουν ότι η ανατροπή του σκηνικού της διαφθοράς και της υποταγής είναι πιο κοντά από ποτέ και γι΄ αυτό τις επόμενες μέρες ο πόλεμος που θα δεχτούμε θα είναι λυσσαλέος. Όσοι όμως επιχειρήσουν αντίστοιχες πρακτικές υπονόμευσης του αγώνα μας να ξέρουν ότι δε μας φοβίζουν γιατί οι ιδέες και οι αρχές μας δεν είναι διαπραγματεύσιμες».

ΕΟΠΥΥ: Φυλλορροεί το μεγαλύτερο Ταμείο

Δραματικές εξελίξεις συντελούνται στον μεγαλύτερο φορέα παροχής υπηρεσιών Υγείας.

Τρία Ταμεία τραπεζών (ΤΑΥΤΕΚΩ) ζητούν να αποχωρήσουν από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), κάνοντας χρήση πρόσφατης τροπολογίας Λοβέρδου (Νόμος 4075/2012).

Η σχετική απόφαση εγκρίθηκε από τον υπουργό Εργασίας κ. Αντώνιο Ρουπακιώτη και αφορά τα Ταμεία των τραπεζών ΕΤΒΑ (ΤΑΠ – ΕΤΒΑ), Εθνικής (ΤΑΠ – ΕΤΕ) και των Πίστεως, Γενικής και Αμέρικαν Εξπρές (ΤΑΠΤΠΓΑΕ), τα οποία υπάγονται στο ΤΑΥΤΕΚΩ.

Για την αποχώρησή τους από τον ...........

ΕΟΠΥΥ, τα διοικητικά συμβούλια των εν λόγω Ταμείων επικαλέστηκαν την 324/2012 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Με την έγκριση της απόφασης, αναστέλλεται η από 31 Δεκεμβρίου 2012 ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ, καθώς έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας και τη μετατροπή τους σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.

ΕΤΑΑ

Σε ανάλογη ενέργεια προχωρεί και το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ).

Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, αποφάσισε στις 26 Απριλίου την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 44 του νόμου 4075/2012, η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε τομείς Υγείας να εξαιρούνται από την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ.

Στο πλαίσιο της απόφασής του, κάλεσε τους επιστημονικούς συλλόγους των ασφαλισμένων να αποφασίσει περί της ένταξης ή μη. Στο σύνολό τους, οι Σύλλογοι έχουν αποφασίσει την εξαίρεσή τους.

Εκκρεμεί η σύνταξη αναλογιστικής μελέτης, ώστε να ληφθεί η απόφαση εξαίρεσης από τον ΕΟΠΥΥ πριν τις 31 Δεκεμβρίου.

Στις 31 Μαΐου, το διοικητικό συμβούλιο του ΕΤΑΑ αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση της λειτουργίας των Τομέων Υγείας του Ταμείου με το ήδη υπάρχον καθεστώς.

iatronet

Προσχωρούν στους Ανεξάρτητους Έλληνες δυο μέλη της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ

Με μεγάλη θλίψη διαπιστώνουμε ακόμη και σήμερα πως ο σημερινός Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ως υπάλληλος της Μέρκελ, της Λαγκάρντ και της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Σα να μη βλέπει τι έχει προκαλέσει η πολιτική του μνημονίου στον ελληνικό λαό, που και ο ίδιος συνυπέγραψε.

Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε έστω την ύστατη στιγμή να αναθεωρήσει τις απόψεις του για το καλό πάντα της ίδιας μας της χώρας. Άλλωστε προερχόμαστε από μια γενιά που γαλουχήθηκε από τις απόψεις και τις ιδέες του Κώστα Καραμανλή που πρότασσε πάντοτε το εθνικό συμφέρον.
Αυτή λοιπόν η Νέα Δημοκρατία δεν έχει............

καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία και την παρακαταθήκη που άφησε ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής. Είναι πλέον φανερό πως μέσα στις τάξεις της έχουν παρεισφρήσει άνθρωποι με ακραίες απόψεις και αμαρτωλό παρελθόν που λίγο – πολύ είναι γνωστοί σε όλους.

Όσο αναφορά την ΟΝΝΕΔ που τόσο αγαπήσαμε και παλέψαμε για μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία, έχει πάψει να υπάρχει εδώ και καιρό. Απούσα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα, ειδικά σήμερα, η νεολαία της πατρίδας μας, μην τολμώντας να υψώσει τη φωνή της απέναντι σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω δηλώνουμε ότι παραιτούμαστε από την Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, όσο και από απλά μέλη της ΟΝΝΕΔ και της Νέας Δημοκρατίας.

Δηλώνουμε επίσης με πλήρες αίσθημα ευθύνης πως προσχωρούμε στο μόνο λαϊκό και πατριωτικό χώρο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη πατρίδα μας, προσπαθώντας να αποδεσμεύσει τη χώρα από τους «παγκόσμιους τοκογλύφους» και αυτός δεν είναι άλλος παρά το κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με μπροστάρη τον Πάνο Καμμένο.

Καλούμε ακόμα κάθε νέα και νέο ανεξαρτήτως τι πίστευε μέχρι χθες να συμπορευτεί στον αγώνα που γίνεται για να απαλλαγεί η Ελλάδα μας από τη μέγγενη των μνημονίων που μας έβαλαν προσωπικά με τις υπογραφές τους τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου στην αρχή όσο και ο Αντώνης Σαμαράς στη συνέχεια.

Μετά τιμής
Γιώνας Σωτήρης, Μέλος Κ. Ε ΟΝΝΕΔ
Καλογρίδης Κώστας, Μέλος Κ.Ε ΟΝΝΕΔ

Μήνυμα Αναγνώστη: Που είναι το "ρεύμα" Σαμαρά;

Καλά θα μας τρελάνουν οι δημοσκόποι;;
Ας αφήσουμε τις μυστικές αλλά οι φανερές δημοσκοπήσεις προ εβδομάδος έδειχναν το Σαμαρά να φτάνει μέχρι και στο 30%
Που είναι όμως αυτό το "ρεύμα";

Εμείς βλέπουμε το Σαμαρά σε όποια πόλη πηγαίνει, ένα κοριτσάκι να του δίνει λουλούδια, καμία δεκάρια να χειροκρότανε και μετά να ξημεροβραδιάζεται σε καφετεριες!
Αντίθετα ο Τσίπρας που επίσης τον δείχνουν ενισχυμένο όπου πήγε τις γέμισε τις πλατείες (ακόμη και στη Σπαρτή).
Τι γίνεται κύριοι δημοσκόποι μας δουλεύετε;;;;
Δεν πήρατε το μάθημα στις 6 Μαΐου;;

Και τότε εμφανίζατε το Σαμαρά σχεδόν με αυτοδυναμία κι ..........

εμείς βλέπαμε να μιλάει σε μισοάδεια κλειστά γυμναστήρια.
Τόσο ηλίθιο θεωρείτε τον ελληνικό λαό ή σας έχουν πάρει στο ψιλό οι ερωτώμενοι απαντώντας αλλά ντ άλλων στις δημοσκοπήσεις σας;
Πάντως αν κρίνω και από τις σπασμωδικές κινήσεις της ΝΔ και των νταβατζήδων της τελευταίας εβδομάδας να αναγορεύουν επίσημα( Ψωμιάδης) και από φιλικά blog (δεξιεξτρεμ κλπ) τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής στο επίσημο κόμμα υποδοχής ψήφου διαμαρτυρίας από τη Δεξιά τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά.
Eλλείψη του Λάος, με τον Τζημερο ακυρωμένο από τη γλοιώδη επιστολή του στη Μέρκελ και τον Καμένο εξαφανισμένο από τα κανάλια ( μήπως γιατί έχει επί της ουσίας αντιμνημονιακές διαφωνίες με τους νταβατζήδες;) η επιλογή των ναζιστών της Χρυσής Αυγής (που επί της ουσίας είναι οι μπράβοι των νταβατζήδων) για να μαντρώσει τους οργισμένους δεξιούς ψηφοφόρους συνιστά καταστρεπτική για τη χωρά και τη Δημοκρατία επιλογή και ανίερη "συμμαχία με τον Διάβολο".
Κι έτσι η ΝΔ γίνεται το μοναδικό κόμμα της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς που αβαντάρει ναζιστικό κόμμα!
Τελικά Γαπ και Σαμαράς όντως υπήρξαν συμφοιτητές.
Ο ένας συμμάχησε με το ΔΝΤ και κατέστρεψε την κεντροαριστερά και τη χώρα και ο άλλος συμμαχεί με τους ναζιστές καταστρέφοντας την κεντροδεξιά και ότι απέμεινε από τη Δημοκρατία.
Πραγματικοί ολετήρες!
Μόνη ελπίδα ο δημοκρατικός ελληνικός λαός, Αριστεροί και Δεξιοί, να στείλουν στον αγύριστο τους ίδιους και τις καταστρεπτικές για τον τόπο ακραίες επιλογές τους (ΔΝΤ και Χρυσή Αυγή)!

ΥΓ: Δεν ξέρω αλλά αυτές οι επαναλαμβανόμενες σκηνές με το Σαμαρά και το κοριτσάκι να του δίνει λουλούδια και μετά με το "καφέ της παρηγοριάς" δεν θυμιζουν προεκλογική εκστρατεία αλλά αποχαιρετιστήριες εκδηλώσεις σε πολιτική κηδεία- η Ντόρα τις σχεδίασε;-

Νικολόπουλος Βασίλης.

Παπαδάκης: Εύχομαι να είστε πρόεδρος Βενιζέλος: Κι εγώ να έχετε εκπομπή... [ VIDEO ]

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η τηλεοπτική παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, έγινε ένας διάλογος ανάμεσα στους δύο με μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και χιουμοριστική διάθεση.

Ο παρουσιαστής ευχήθηκε στον κ.Βενιζέλο την ..........

επόμενη φορά που θα τα πούνε να συνεχίζει να είναι πρόεδρος του κόμματος και εκείνος του είπε «με την ίδια χαρά θα σας ξαναδώ στην εκπομπή σας αν την έχετε».



Πελοπόννησος: €2 εκατ. για «Ανάπλαση οδικού άξονα Φαρών στην Καλαμάτα»

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από τη θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση ακόλουθου έργου στο ΔΕΠΙΝ - Πελοποννήσου 2007 - 2013 συνολικού προϋπολογισμού 1.977.898,46 ευρώ.

Ειδικότερα, ..............

«Ανάπλαση οδικού άξονα Φαρών στην Καλαμάτα» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 1.977.898,46 €.

Αντικείμενο της πράξης είναι η διεύρυνση του δυτικού πεζοδρομίου της οδού Φαρών από το ύψος της οδού Αριστοτέλους μέχρι την οδό Ναυαρίνου, έτσι ώστε να παρέχεται η δυνατότητα της ασφαλούς και άνετης κίνησης των πεζών, και η ανακατασκευή και διαπλάτυνση του νότιου πεζοδρομίου της οδού Πλάτωνος, από την Φαρών έως την συμβολή της με το ανατολικό πεζοδρόμιο της οδού Αριστομένους.

Το συνολικό μήκος της ανάπλασης ανέρχεται σε 1.200 μέτρα. (950 μέτρα της οδού Φαρών και 250 μέτρα της οδού Πλάτωνος).

Περιορίζεται το πλάτος του σημερινού οδοστρώματος στους προαναφερθέντες δρόμους κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να εξασφαλίζεται για μεν την οδό Φαρών μία λωρίδα ανά κατεύθυνση πλάτους 3,5 μέτρων για τη διέλευση αυτοκινήτων, μικρών φορτηγών διανομής εμπορευμάτων και λεωφορείων, για δε την Πλάτωνος , δύο λωρίδες κυκλοφορίας στην ίδια κατεύθυνση (ανατολή - δύση) πλάτους 3 μέτρων.

Το πλάτος του δυτικού πεζοδρομίου σε όλο το μήκος της Φαρών θα ανέλθει κατά μέσο όρο σε 5 μέτρα, από περίπου 3,25 - 3,30 που είναι σήμερα, στην δε Πλάτωνος το μέσο πλάτος του νέου πεζοδρομίου θα κυμαίνεται από 3 μέτρα κατ΄ ελάχιστο έως 4 μέτρα, με εξαίρεση το τμήμα μπροστά από το ΙΚΑ, όπου το πλάτος του πεζοδρομίου θα φτάσει και τα 8 μέτρα.

Σε όλα τα διευρυμένα πεζοδρόμια και σε κάθε ΟΤ, προβλέπονται εσοχές πλάτους 2,10 μ για την στάθμευση επιβατικών οχημάτων, αυτοκινήτων διανομής εμπορευμάτων και οχημάτων ΑμεΑ. Στις γωνίες των Οικοδομικών Τετραγώνων τα πεζοδρόμια θα είναι πιο πεπλατυσμένα, ιδιαίτερα σε αυτά όπου θα υπάρχουν διαβάσεις πεζών και υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων. Στα σημεία αυτά το πλάτος του πεζοδρομίου θα φτάνει μέχρι και τα 7 μέτρα.

Το έργο αφορά σε επιφάνειες συνολικού εμβαδού 5.800μ2 για τα διευρυμένα πεζοδρόμια και 1.270μ2 για τις θέσεις στάθμευσης σε εσοχή, εκτός του οδοστρώματος της οδού Φαρών και Πλάτωνος και των συναρμογών τους με τους κάθετους σε αυτούς δρόμους, που καταλαμβάνουν επιφάνεια περίπου 11.000μ2.

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας της 11-6-2012




Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στο Αρκαδικό Πανόραμα

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, στα πλαίσια των προσπαθειών του για προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νομού στον ελλαδικό χώρο, θα συμμετέχει στην 7η Περιφερειακή Έκθεση «Αρκαδικό Πανόραμα», που θα διεξαχθεί στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης από 20 έως 25 Ιουνίου 2012.

Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας θα φιλοξενηθούν και θα προβληθούν επιχειρήσεις του νομού άμεσα συνδεδεμένες με τον τουρισμό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, στο ..........

περίπτερο θα διανέμεται έντυπο τουριστικό υλικό του νομού, θα παρέχονται πληροφορίες για τουριστικά καταλύματα, αξιοθέατα και λοιπές δραστηριότητες της περιοχής μας, με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών στη Μεσσηνία.
Καλούμε να επισκεφτούν το περίπτερο και να στηρίξουν την προσπάθεια προβολής όλοι οι επαγγελματίες της Μεσσηνίας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 1ου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 1ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών αποχαιρετούμε τη σχολική χρονιά που τελειώνει με τη θεατρική παράσταση «Ο Μέρμηγκας δουλεύει και ο Τζίτζικας χορεύει», την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012, στις 8.00μ.μ., στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών.

Θα χαρούμε πολύ να δούμε τους φίλους μας και όλους όσους ..........

θέλουν να καμαρώσουν τους μικρούς μας μαθητές να ζωντανεύουν το γνωστό παραμύθι του Αισώπου.

Οι εκπαιδευτικοί

Παντελάκη Βιβή
Κουτσούκου Βενετία

Μια όμορφη εκδήλωση από το ειδικό Σχολείο Φιλιατρών

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΓΡΑΦΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ...!!!!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 6:30 μ.μ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΙΑΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ!!


Αντίο Θανάση..... Καλό σου ταξίδι.



Καλό σου ταξείδι Θανάση.

Θερμά συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένεια του άτυχου παιδιού

Ας είναι ελαφρύ το χώμα και ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου…

Από την ομάδα Διαχείρισης του Φιλιατρά News



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Ιουνίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.