Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΕΟΠΥΥ: Φυλλορροεί το μεγαλύτερο Ταμείο

Δραματικές εξελίξεις συντελούνται στον μεγαλύτερο φορέα παροχής υπηρεσιών Υγείας.

Τρία Ταμεία τραπεζών (ΤΑΥΤΕΚΩ) ζητούν να αποχωρήσουν από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), κάνοντας χρήση πρόσφατης τροπολογίας Λοβέρδου (Νόμος 4075/2012).

Η σχετική απόφαση εγκρίθηκε από τον υπουργό Εργασίας κ. Αντώνιο Ρουπακιώτη και αφορά τα Ταμεία των τραπεζών ΕΤΒΑ (ΤΑΠ – ΕΤΒΑ), Εθνικής (ΤΑΠ – ΕΤΕ) και των Πίστεως, Γενικής και Αμέρικαν Εξπρές (ΤΑΠΤΠΓΑΕ), τα οποία υπάγονται στο ΤΑΥΤΕΚΩ.

Για την αποχώρησή τους από τον ...........

ΕΟΠΥΥ, τα διοικητικά συμβούλια των εν λόγω Ταμείων επικαλέστηκαν την 324/2012 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Με την έγκριση της απόφασης, αναστέλλεται η από 31 Δεκεμβρίου 2012 ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ, καθώς έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας και τη μετατροπή τους σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.

ΕΤΑΑ

Σε ανάλογη ενέργεια προχωρεί και το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ).

Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, αποφάσισε στις 26 Απριλίου την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 44 του νόμου 4075/2012, η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε τομείς Υγείας να εξαιρούνται από την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ.

Στο πλαίσιο της απόφασής του, κάλεσε τους επιστημονικούς συλλόγους των ασφαλισμένων να αποφασίσει περί της ένταξης ή μη. Στο σύνολό τους, οι Σύλλογοι έχουν αποφασίσει την εξαίρεσή τους.

Εκκρεμεί η σύνταξη αναλογιστικής μελέτης, ώστε να ληφθεί η απόφαση εξαίρεσης από τον ΕΟΠΥΥ πριν τις 31 Δεκεμβρίου.

Στις 31 Μαΐου, το διοικητικό συμβούλιο του ΕΤΑΑ αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση της λειτουργίας των Τομέων Υγείας του Ταμείου με το ήδη υπάρχον καθεστώς.

iatronet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.