Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Νέος φορέας πιστοποίησης για τη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση

Τη θέσπιση ενός νέου και επιτελικού φορέα, ο οποίος θα πιστοποιεί ΙΕΚ, Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών και «κολέγια» ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, κατά τη συνάντησή της με τους κοινωνικούς εταίρους, στους οποίους έδωσε κείμενο πολιτικών κατευθύνσεων, με στόχο τη δημιουργία Εθνικού Δικτύου Διά Βίου Μάθησης.

Σύμφωνα με την κ. Διαμαντοπούλου, το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα ενσωματώσει την Κοινοτική Οδηγία για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε εν συνεχεία να δοθεί στη δημοσιότητα.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε, επίσης, ότι τα ...........

«κολέγια» δεν είναι πανεπιστήμια, ενώ ανακοίνωσε ότι έχει τεθεί υπό μελέτη ο νέος ρόλος του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ), ώστε τελικά να αρθεί το ασυμβίβαστο της δραστηριότητας παροχής εκπαίδευσης και κατάρτισης παράλληλα με εκείνης της πιστοποίησης μαθησιακών αποτελεσμάτων.

Η κ. Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε επιπλέον τη συγκρότηση μέσα στο 2010 του Εθνικού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων, με στόχο τη συνολική θεώρηση της μάθησης και την έμφαση στα αποτελέσματα των μαθησιακών δραστηριοτήτων, τα οποία κατανέμονται σε τρεις γενικές κατηγορίες: γνώσεις, δεξιότητες, ικανότητες.

Το προτεινόμενο πλαίσιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στις 25 Φεβρουαρίου του 2010.

Τέλος, ανασυγκροτείται εκ νέου η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και αναβαθμίζεται ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων στην Εθνική Επιτροπή Διά Βίου Μάθησης, ενώ θα δημιουργηθεί νέο θεσμικό πλαίσιο που θα αποτυπώνει με σαφήνεια τα τρία χαρακτηριστικά της εν λόγω μάθησης, δηλαδή αναπτυξιακή, ανθρωποκεντρική και κοινωνικά δίκαιη.

Πηγή: Zougla.gr

Νέο Ρεκόρ σε sms και κλήσεις στις γορτές. Τα στοιχεία των εταιριών

Πολύ σημαντική αύξηση παρουσιάζει τόσο ο όγκος των κλήσεων και των SMS, όσο και ο όγκος των δεδομένων μέσω ευρυζωνικών συνδέσεων τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία της κίνησης των ημερών αυτών, που έδωσαν σήμερα οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

Η κίνηση στην Cosmote..........

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Cosmote, μέσω του δικτύου της πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 574 εκατ. κλήσεις, αυξημένες κατά +15% σε σχέση με πέρυσι και διεκπεραιώθηκαν 849 εκατ. λεπτά ομιλίας, αυξημένα κατά +25%. Πολύ σημαντική αύξηση κατά 55% παρουσίασαν και τα γραπτά μηνύματα (SMS) που προσέγγισαν τα 199 εκατ..

Ειδικότερα, την ημέρα των Χριστουγέννων τα μηνύματα ξεπέρασαν τα 25,76 εκατομμύρια (+55 % σε σχέση με τα Χριστούγεννα του 2008) ενώ, την 1/1/2010 τα μηνύματα έφτασαν τα 36,85 εκατ. (+40,4% σε σχέση με την Πρωτοχρονιά του 2009).

Τέλος, ο όγκος δεδομένων που διαχειρίστηκε το δίκτυο της COSMOTE, υπερδιπλασιάστηκε, προσεγγίζοντας τα 95.000 GB (+168%).

Η κίνηση στην Vodafone

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Vodafone τα γραπτά μηνύματα (sms) κατά την εορταστική περίοδο ήταν αυξημένα κατά 20% περίπου, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και κατά 40% σε σχέση με μια τυπική μέρα. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ώρας του 2010 το δίκτυο της Vodafone εξυπηρέτησε κίνηση φωνής αυξημένη κατά 25% σε σχέση με την ώρα αιχμής μιας τυπικής μέρας. Οι υπηρεσίες μετάδοσης δεδομένων (mobile broadband) παρουσίασαν θεαματική αύξηση που ξεπέρασε το 110% καθ' όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η κίνηση στην WIND

Από την πλευρά της η WIND ανακοίνωσε ότι στο διάστημα από 24 Δεκεμβρίου 2009 έως και 1η Ιανουαρίου 2010 εστάλησαν 111,05 εκατ. μηνύματα, παρουσιάζοντας αύξηση 15,3% σε σχέση με πέρσι. Συγκεκριμένα τα Χριστούγεννα εστάλησαν 13,5 εκατ. μηνύματα, αυξημένα κατά 17% σε σύγκριση με πέρσι ενώ την Πρωτοχρονιά εστάλησαν 22,6 εκατ. μηνύματα, αυξημένα κατά 11% σε σχέση με την ίδια μέρα του 2009.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ (Μέρος 2)

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ , δείτε στην πραγματικότητα, για όσους θυμόσαστε την λούμπα του λιμενριού, δείτε που είναι η στάθμη της θάλασσας σήμερα.
Το φαινόμενο έχει έκταση κατα μήκος όλης της ακτογραμμής της χώρας, σε μερικά νησιά δε, έχει 'ανέβει' στις πλατείες.
Εύχομαι να έχουν δίκιο οι επιστήμονες που λένε ότι οφείλεται στους ισχυρούς νοτιάδες που μετακινούν μεγάλους όγκους νερού από τα παράλια της Αφρικής.
ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ.....

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ




Μετρούν όλες οι αποδείξεις αγορών εκτός από ΔΕΚΟ

Όλες οι αποδείξεις αγορών, με εξαίρεση εκείνες που αφορούν πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ και αγορές καταναλωτικών ειδών που λειτουργούν ως τεκμήρια, όπως η αγορά Ι.Χ. αυτοκινήτων, θα υπολογίζονται από φέτος, σύμφωνα με ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως επεσήμαναν, ωστόσο, η διασύνδεση του συνολικού ποσού των αποδείξεων με το αφορολόγητο όριο θα προκύψει από τη διαβούλευση για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.

Από την ίδια διαβούλευση θα προκύψει ........

και η απόφαση για το πώς οι φορολογούμενοι θα υποβάλουν τις αποδείξεις αυτές στην Εφορία και εάν θα πρέπει να συμπληρώνουν ειδικό έντυπο στο οποίο θα αναγράφουν το ΑΦΜ του εμπόρου, τον αριθμό της απόδειξης την ημερομηνία έκδοσης και το ποσό που κατέβαλαν προκειμένου στη συνέχεια οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να προχωρούν στις διασταυρώσεις.

Στις προθέσεις, πάντως, του οικονομικού επιτελείου είναι να υπάρχουν ταμειακές μηχανές σε όλες σχεδόν τις επαγγελματικές ομάδες προκειμένου να είναι εφικτή η έκδοση των αποδείξεων.

Σε ό,τι αφορά το δανεισμό του δημοσίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή, τουλάχιστον το 70% των δανειακών αναγκών του Δημοσίου θα αντληθεί το πρώτο εξάμηνο του 2010.

Ειδικότερα, το 20% του ετήσιου δανεισμού θα αντληθεί το πρώτο τρίμηνο και το 50% το δεύτερο τρίμηνο.

Σημείωσαν ακόμη οι λήξεις ομολόγων και εντόκων γραμματίων του Δημοσίου τον Ιανουάριο είναι περίπου 4 δισ. ευρώ και καλύπτονται σχεδόν από τα ταμειακά υπόλοιπα που υπάρχουν.

Άφησαν, τέλος, ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει δανεισμός του Δημοσίου και σε ξένο νόμισμα (πλην ευρώ) όπως και από τις ασιατικές αγορές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διπλάσια η αύξηση σε ποτά και τσιγάρα

Προς αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα τσιγάρα και στα ποτά κατά 20%, ποσοστό που αναμενόταν να ανέρχεται στο 10%, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες (έναντι του 3,7 που προβλεπόταν αρχικά).

Όπως αναφέρει ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αυτό θα επιτευχθεί μέσω της περικοπής κατά 10% των επιδομάτων (πλην των οικογενειακών επιδομάτων) και το μέτρο αυτό θα αποφέρει εξοικονόμηση πόρων κατά 500 με 600 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο (περίπου 400 εκατ.) θα προέλθει από την αύξηση του φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα και τα ποτά.

Στο τέλος Ιανουαρίου εκτός από την υποβολή του .......

Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κατατεθεί στη Βουλή και το Σχέδιο Νόμου για την Εθνική Στατιστική Αρχή η οποία θα λειτουργεί με μεγαλύτερη ανεξαρτησία από ότι πριν ώστε τα στοιχεία να είναι αξιόπιστα. Στον προγραμματισμό του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης περιλαμβάνεται επίσης και η συμμόρφωση της εθνικής νομοθεσίας προς το κοινοτικό δίκαιο σε ό,τι αφορά την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο δημόσιο συμπεριλαμβανομένων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ένα άλλο θέμα που περιλαμβάνεται στην Ατζέντα του οικονομικού επιτελείου και θα προωθηθεί σύντομα αφορά την απελευθέρωση των υπηρεσιών. Επίσης το θέμα των τυχερών παιχνιδιών για τα οποία ήδη η Ελλάδα λόγω της καταδικαστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου καταβάλλει πρόστιμο 31.000 ευρώ ημερησίως.

Ταμειακές μηχανές σε όλες σχεδόν τις επαγγελματικές ομάδες

Όλες οι αποδείξεις αγορών εκτός από αυτές που αφορούν πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ και αγορές καταναλωτικών ειδών που λειτουργούν ως τεκμήρια, όπως είναι η αγορά Ι.Χ. αυτοκινήτων, θα λογίζονται από φέτος, σύμφωνα με όσα ανέφεραν ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, η διασύνδεση του συνολικού ποσού των αποδείξεων με το αφορολόγητο όριο θα προκύψει από τη διαβούλευση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Επίσης, από την ίδια διαβούλευση θα προκύψει και η απόφαση για το πώς οι φορολογούμενοι θα υποβάλουν τις αποδείξεις αυτές στην Εφορία και εάν θα πρέπει να συμπληρώνουν ειδικό έντυπο στο οποίο θα αναγράφουν το ΑΦΜ του εμπόρου, τον αριθμό της απόδειξης την ημερομηνία έκδοσης και το ποσό που κατέβαλαν προκειμένου στη συνέχεια οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να προχωρούν στις διασταυρώσεις.

Πρόθεση, πάντως, του οικονομικού επιτελείου είναι να υπάρχουν ταμειακές μηχανές σε όλες σχεδόν τις επαγγελματικές ομάδες προκειμένου να είναι εφικτή η έκδοση των αποδείξεων. Τα ίδια ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν σχετικά με το δανεισμό του δημοσίου ότι τουλάχιστον το 70% των δανειακών αναγκών του Δημοσίου θα αντληθεί το πρώτο εξάμηνο του 2010 και ειδικότερα το 20% του ετήσιου δανεισμού το πρώτο τρίμηνο και το 50% το δεύτερο τρίμηνο.

Πηγή: TVXS

Ανοικτά σε ασφαλισμένους άλλων ταμείων θα είναι τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Σε στρατιωτικά νοσοκομεία θα μπορούν να νοσηλεύονται και ασφαλισμένοι άλλων Ταμείων, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Όπως σημείωσε, σε στρατιωτικά νοσοκομεία ήδη νοσηλεύονται ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ, υπό προϋποθέσεις, και το μέτρο θα επεκταθεί και σε άλλα Ταμεία.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα ενισχυθούν με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή τα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας και καταβάλλονται προσπάθειες για την εξυγίανση των οικονομικών τους.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στα ........

προβλήματα της οικονομίας και σημείωσε πως για να αντιμετωπιστεί το ταμειακό πρόβλημα της χώρας πρέπει να αντιμετωπιστεί το οξύ δημοσιονομικό πρόβλημα. Διότι, όπως παρατήρησε, «αν αντιμετωπιστεί το οξύ δημοσιονομικό πρόβλημα θα μας επιτρέψει μετά να εφαρμόσουμε και όλη μας την πολιτική, για την υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης».

Περιοδία στα Φιλιατρά έκανε η Νάντια Γιαννακοπούλου

Την Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2010, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου επισκέφθηκε τα Φιλιατρά, όπου περιόδευσε στην αγορά της πόλης και παρεβρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κέντρου Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Φιλιατρών.

Η κ. Γιαννακοπούλου, σε κατʼιδίαν συζητήσεις με επαγγελματίες της τοπικής αγοράς και πολίτες, αναγνώρισε την δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε και τόνισε την ανάγκη λήψης περισσότερων μέτρων ενίσχυσης ρευστότητας της αγοράς, σε συνέχεια των δίκαιων και αποτελεσματικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση, έως τώρα.
Σε συζήτηση που είχε με αγρότες της περιοχής, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την επιθυμία και ελπίδα της, το 2010 να είναι ένα καλύτερο έτος για τους παραγωγούς.

Υπογράμμισε, ότι το νέο έτος πρέπει να ..........

σηματοδοτήσει το τέλος στην κατρακύλα της τιμής του ελαιόλαδου, με συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση. Ακόμη, η κ. Γιαννακοπούλου τόνισε ότι είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψηφιοποίησης το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να λυθεί οριστικά ένα ζήτημα που απασχολεί δεκαετίες, τώρα, τη χώρα και τους Έλληνες αγρότες.

Η βουλευτής Μεσσηνίας στη συνέχεια παρευρέθηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών όπου συνομίλησε με τους εργαζομένους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του Κέντρου. Η κ. Γιαννακοπούλου ενημερώθηκε για το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Κέντρου και δεσμεύτηκε «να μεταφέρει το ζήτημα στον αρμόδιο Υπουργό, με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων, αλλά και του πολυσήμαντου κοινωνικού έργου που παράγεται και το οποίο οφείλεται, αποκλειστικά, στην αυτοθυσία και αυταπάρνηση με την οποία αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Κέντρου τους ασθενείς.»

Τη συνδρομή των blogs ζητά το Υπουργείο παιδείας.

Τη συνδρομή των blogs, ζητάει το υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στην πληροφόρηση και ενημέρωση των πολιτών, ως προς τα θέματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του.

Έτσι, μέσω της «ηλεκτρονικής διαπίστευσης ........

των blogs» , καλεί όσους bloggers ενδιαφέρονται, ανεξάρτητα από την θεματολογία της σελίδας τους, να δηλώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, έτσι ώστε να έχουν άμεση, έγκυρη και έγκαιρη πρόσβαση στο σύνολο του πληροφοριακού υλικού του διακινεί το Υπουργείο προς τον Τύπο και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του το υπουργείο, «Με αυτό τον τρόπο ευελπιστούμε να βελτιωθεί η ποιότητα της πληροφόρησης των διαδικτυακών μέσων, να αναβαθμιστεί η πρόσβαση τους στη δημόσια πληροφορία καθώς και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η συμμετοχή και ο ρόλος τους στην ενημέρωση των πολιτών και τον συνεχή δημόσιο διάλογο».

«Ναι» σε όλες τις εξεταστικές λέει η Νέα Δημοκρατία

«Ναι» σε όλες τις εξεταστικές επιτροπές που έχουν προταθεί ήδη στη Βουλή λέει η Νέα Δημοκρατία δια του εκπροσώπου της Πάνου Παναγιωτόπουλου, τονίζοντας ότι η θέση της Ρηγίλλης σε θέματα διαφάνειας είναι αταλάντευτη: «όλα στο φως, καμιά σκιά, διαφάνεια παντού και για όλους».

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος ανέφερε:
«Επειδή τις τελευταίες ημέρες, για λόγους που καταλαβαίνει ο καθένας -και παρά τις διαδοχικές ανακοινώσεις του κόμματος- αναπτύσσεται μια παραφιλολογία για τη στάση, που θα τηρήσει η ΝΔ για τις Εξεταστικές Επιτροπές, η αλήθεια είναι μία.
Και την επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά: ........

«Η θέση της ΝΔ σε θέματα διαφάνειας είναι αταλάντευτη: Όλα στο φως. Καμία σκιά. Διαφάνεια παντού και για όλους. Κατά συνέπεια, η θέση μας ήταν και είναι γνωστή και δεδομένη. Ναι, σε όλες τις Εξεταστικές Επιτροπές, που έχουν προταθεί ήδη στη Βουλή».

Ακόμη, τόνισε ότι εξίσου σαφής είναι και η θέση της ΝΔ ότι «δεν θα επιτρέψει οι εξεταστικές αυτές επιτροπές να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό από τα τεράστια προβλήματα, που προκαλεί και συσσωρεύει η κυβερνητική ανεπάρκεια».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Κατεπείγουσα ΕΔΕ για την Νοσηλεία του Νίκου Κακαουνάκη ζήτησε το υπουργειο Υγείας.

Εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την υπόθεση νοσηλείας του δημοσιογράφου, Νίκου Κακαουνάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, έδωσε η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ευαγγελισμός», Γ.Μυλωνά.

Η διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός ...........

άνοιξε τον φάκελο και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν εντόπισε ασάφειες ή ερωτηματικά.

Εγγραφα-φωτιά για κύκλωμα με φάρμακα. Η αντίδραση της Υπουργού Υγείας και κοινωνικής Αλληλεγγύης

Non papers, με βάση τα οποία καταγγέλλεται εκτεταμένη λειτουργία μεγάλου κυκλώματος προώθησης και πώλησης πολλών συγκεκριμένων φαρμάκων σε όλη την Ελλάδα μέσω δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων, με τη συνδρομή διοικητών, γιατρών και φαρμακοποιών, βρίσκονται στα χέρια της «Ε» και, σύμφωνα με την καταγγελία, στα χέρια εισαγγελέα, καθώς και στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Στα σημειώματα αυτά περιλαμβάνονται εκτενείς αναφορές για: .........

- Φάρμακα που δεν... καταναλώνονται και απαιτείται «ανεύρεση ιατρών για παραγγελία».

- Φαρμακοποιούς που προκαλούν «προβλήματα» καθώς έβαλαν «άλλες εταιρείες».

- Ανθρώπους διοικητών που εξ αυτού του λόγου και μόνον ορίζονταν πρόεδροι σε επιτροπές-κλειδιά.

- Ονόματα, διευθύνσεις και κινητά τηλέφωνα διοικητών νοσοκομείων, γιατρών και πανεπιστημιακών, φαρμακοποιών κ.ά.

- Λεπτομέρειες για τα πολιτικά αλλά και τα... αθλητικά πιστεύω συγκεκριμένων γιατρών με τους οποίους «έγινε επικοινωνία».

Το κύκλωμα, σύμφωνα με τα σημειώματα, εμφανίζεται να έχει λεπτομερή εσωτερική πληροφόρηση για το πώς διακινούνται τα φάρμακα μέσα στα νοσοκομεία ώστε στη συνέχεια να προσεγγίζει τους κατάλληλους ανθρώπους για να προωθηθούν συγκεκριμένα φάρμακα.

Οι παραπάνω λεπτομερείς πληροφορίες δίνονται με έγγραφες αναφορές σε ενδιάμεσο κρίκο, του οποίου το όνομα αναφέρεται και που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν ήταν παράγοντας του υπουργείου και τι ρόλο έπαιζε. Ο άνθρωπος αυτός ενημερωνόταν εκτενώς για δεκάδες ραντεβού, τα οποία κλείνονταν κυρίως με υπεύθυνους κλινικών και νοσοκομείων που διαθέτουν φαρμακεία, αλλά και για συστάσεις που γίνονταν αρμοδίως για την προώθηση συγκεκριμένων φαρμάκων.

Πού παραπέμπει

Τα ονόματα όμως και κάθε άλλο προσωπικό στοιχείο, π.χ. οι αριθμοί κινητών τηλεφώνων που περιλαμβάνουν τα έγγραφα αυτά, δεν δημοσιεύονται, καθώς δεν έχει ακόμη επιληφθεί η αρμόδια εισαγγελική αρχή. Το ύφος και το περιεχόμενό τους όμως δεν αποκλείει να παραπέμπει σε ευρύ κύκλωμα που δρούσε μέσω μηχανισμού, ο οποίος είχε στηθεί εντός του υπουργείου Υγείας. Δεν αποκλείεται όμως να πρόκειται για καταγγελία προς τον συγκεκριμένο αποδέκτη προκειμένου να διερευνήσει το μείζον αυτό σκάνδαλο. Για το τι από τα δύο συμβαίνει είναι αρμόδια να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο της Πρωτοβουλίας Πολιτών-ΣΕΑ, Δημ. Γεωργακόπουλο, που, όπως υποστηρίζει, έχει ήδη από 2/1/2010 καταγγείλει την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα, με αποστολή -μέσω φαξ- των επίμαχων στοιχείων, και με κοινοποίηση για να λάβει γνώση στο γραφείο του πρωθυπουργού, το έγγραφο υλικό πετάχτηκε... στα σκουπίδια από τις καθαρίστριες του υπουργείου Υγείας στις 30/12/09 και ώρα 18.30 και όπως προκύπτει από τις ημερομηνίες που φέρουν τα επίμαχα reports, ο μηχανισμός ήταν σε απόλυτη δράση τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο της περασμένης χρονιάς, δηλαδή επί των ημερών διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Τι καταγγέλλει

Συγκεκριμένα στο έγγραφό του προς τις αρμόδιες αρχές ο κ. Γεωργακόπουλος, πρόεδρος ΣΕΑ, γνωρίζει ότι: «Την 30/12/09 και ώρα 18.30 έξω από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην οδό Αριστοτέλους 17 οι καθαρίστριες του υπουργείου έβγαλαν 10 μεγάλες μαύρες σακούλες σκουπιδιών και τις έβαλαν με τα άλλα σκουπίδια. Τέσσερις από τις σακούλες αυτές, τις οποίες πήρα, περιείχαν εκατοντάδες έγγραφα του υπουργείου (από γραφεία κ.κ. υπουργού, υφυπουργού, γενικών γραμματέων, γενικών διευθυντών, επιτρόπων και υπηρεσιακών παραγόντων) έτους 2009 και κατά το πλείστον μήνες 10/11/12/09. Ανάμεσα στα έγγραφα που ήταν πεταμένα και στη σακκούλα από το γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου (αναφέρεται ο προγενέστερος και ο νυν γενικός γραμματέας) ήταν κομμένα σε μικρά κομμάτια το από 26/03/09 report 10 και το από 20/05/09 report 31 υπ' όψιν (σ.σ. αναφέρεται το όνομα), τα οποία αποκαλύπτουν ότι εντός του υπουργείου είχε στηθεί μηχανισμός πώλησης και προώθησης φαρμάκων, υπάρχουν δεκάδες ονόματα και τηλέφωνα διοικητών, καθηγητών ιατρικής, ιατρών, γραμματέων, νοσοκομειακών, φαρμακοποιών, ραντεβού και ώρες συνάντησης, γνωρίζουν μάλιστα και σε ποιο κόμμα είναι ο ιατρός που προσεγγίζουν, π.χ. είναι ΠΑΣΟΚ και ΑΕΚ! γνωρίζουν ότι ο πρόεδρος της επιτροπής... είναι άνθρωπος του διοικητή του νοσοκομείου, αυτό γινόταν σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με Report 10 και 31 έως τον 5/09, μπορεί όμως αυτό να γίνεται και σήμερα, για τον λόγο αυτό πρέπει να γίνει έλεγχος των στοιχείων που σας στέλνω και είναι όλα όπως τα βρήκα, διότι μέχρι σήμερα αυτό κυκλοφορούσε ως φήμη, τώρα υπάρχουν τα ντοκουμέντα και όταν μάλιστα με εντολή του λαού μας ο κ. πρωθυπουργός είπε ότι θα δώσει τέλος στη διαφθορά, να μια μεγάλη ευκαιρία για να τσακίσουμε το κύκλωμα (της καλής κοινωνίας) αυτό.

Σημαντική επισήμανση: το κύκλωμα αυτό είχε στη διάθεσή του τα οικονομικά στοιχεία όλων των νοσοκομείων της χώρας (ο σχετικός κατάλογος είναι και στη διάθεση της "Ε").

Σημείωση: τα άλλα έγγραφα που βρήκα, είναι και αυτά πολύ σοβαρά και θα επανέλθω με νεότερη αναφορά διότι χρειάζεται προσεκτικός έλεγχος για να εντοπίσω τις παράνομες πράξεις αυτές».

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Η αντίδραση της Υπουργού υγείας στο Δημοσίευμα

Το δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας" έφτασε στην Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η οποία παρέπεμψε την υπόθεση στο Γενικό Επιθεωρητή Υγείας κ. Σαμπατακάκη με την εντολή της πλήρους και άμεσης διευρεύνηση της.

Κάπνισμα και αλκοόλ αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Μια νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενες μελέτες ότι το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων ειδών καρκίνου του στομάχου και του οισοφάγου. Η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης μιας μορφής καρκίνου του οισοφάγου.

Στην έρευνα, υπό την Τζέσι Στίβενς της Σχολής Ογκολογίας και Αναπτυξιακής Βιολογίας του πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, η οποία δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό “Gut”, συμμετείχαν πάνω από 120.000 ενήλικοι, ηλικίας 55 έως 70 ετών, επί 16 χρόνια.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το ..........

κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης των δύο κυριότερων μορφών καρκίνου του στομάχου, καθώς και των δύο κυριότερων μορφών καρκίνου του οισοφάγου, από 60% έως 263%, σε σχέση με τους μη καπνιστές. Η νέα έρευνα ενισχύει τις γενικές ιατρικές συστάσεις για συγκρατημένη κατανάλωση αλκοόλ και κόψιμο του τσιγάρου προς αποφυγή των επικίνδυνων παρενεργειών τους.

Το αλκοόλ έχει μικρότερο εύρος επιπτώσεων, αυξάνοντας μόνο τον κίνδυνο για εμφάνιση μιας μορφής καρκίνου του οισοφάγου (στο άνω τμήμα του). Όσοι πίνουν πάνω από 30 γραμμάρια αλκοόλ τη μέρα κατά μέσο όρο (ποσότητα που ισοδυναμεί με δύο έως τρία ποτήρια κρασιού ημερησίως), έχουν σχεδόν πενταπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν καρκίνο του οισοφάγου, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου.

Οι πρώην καπνιστές βρέθηκαν να έχουν επίσης αυξημένο ρίσκο εμφάνισης καρκίνου (αν και μικρότερο σε σχέση με όσους συνεχίζουν να καπνίζουν), γύρω στο 40% περισσότερο έναντι όσων δεν κάπνισαν ποτέ στη ζωή τους.

Σε μια συγκεκριμένη μορφή καρκίνου του άνω οισοφάγου, κάπνισμα και αλκοόλ αλληλοενισχύονται και αυξάνουν περαιτέρω τον κίνδυνο εμφάνισης της ασθένειας. Όσοι είναι καπνιστές και παράλληλα πίνουν περισσότερα από ένα ή δύο ποτήρια κρασί τη μέρα, κινδυνεύουν οκτώ φορές περισσότερο να αναπτύξουν καρκίνο σε σχέση με όσους δεν καπνίζουν, ούτε πίνουν αλκοόλ.

Αυτή η αρνητική «συνέργια» πάντως μεταξύ τσιγάρου και αλκοόλ δεν εμφανίζεται στον καρκίνο του στομάχου, ούτε στον καρκίνο του κάτω οισοφάγου.

Σύμφωνα με τις ως τώρα μελέτες, εκτός από το κάπνισμα, για τον καρκίνο του στομάχου άλλοι παράγοντες αυξημένου κινδύνου είναι το βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό με παρόμοια περιστατικά, η διατροφή που είναι πλούσια σε φαγητά καπνιστά, αλμυρά ή διατηρημένα στην άλμη, καθώς και η μόλυνση με το βακτήριο H.pylori που προκαλεί έλκος (αν και οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν το συγκεκριμένο κοινό βακτήριο, δεν αναπτύσσουν ποτέ καρκίνο).

Οι άνδρες έχουν υψηλότερα ποσοστά τόσο καρκίνου του στομάχου όσο και οισοφάγου σε σχέση με τις γυναίκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στον ανακριτή σήμερα οι αστυνομικοί του Α.Τ.Ακροπόλεως

Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα οι δύο αστυνομικοί και οι τρεις ειδικοί φρουροί που κατηγορούνται για τον βασανισμό 30χρονου Χιλιανού κρατουμένου στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως .

Οι πέντε αστυνομικοί που σημειωτέον σχημάτισαν και δικογραφία με ψεύτικα στοιχεία σε βάρος του κρατουμένου για απόπειρα απόδρασης και αντίσταση, ανιμετωπίζουν τις κατηγορίες των βασανιστηρίων σε βάρος κρατουμένου, της απλής συνέργειας σε βασανιστήρια και της κατάχρησης εξουσίας.

Όλοι τους έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ ...........

αντιμετωπίζουν την πειθαρχική ποινή της απόταξης, πέραν των ποινικών ευθυνών.

Σε διαθεσιμότητα εξάλλου, τέθηκε κι άλλος ένας αστυνομικός που υπηρετούσε στο Τμήμα Κορίνθου, μετά από επεισόδιο που είχε με πολίτη στο Λουτράκι με αφορμή μία θέση στάθμευσης.

Ο 40χρονος αστυνομικός φέρεται ότι εξύβρισε και απείλησε τον πολίτη με φαλτσέτα ύστερα από διαπληκτισμό για το παρκάρισμα.

Τι είχε συμβεί

Τις κατηγορίες των βασανιστηρίων σε βάρος κρατουμένου, της απλής συνέργειας σε βασανιστήρια και της κατάχρησης εξουσίας, αντιμετωπίζουν πέντε αστυνομικοί και ειδικοί φρουροί του Αστυνομικού Τμήματος Ακρόπολης, οι οποίοι έστειλαν στο νοσοκομείο ύστερα από άγριο ξυλοδαρμό Χιλιανό κρατούμενο και σχημάτισαν δικογραφία με ψεύτικα στοιχεία σε βάρος του για απόπειρα απόδρασης και αντίσταση.

Οι πέντε αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ αντιμετωπίζουν την πειθαρχική ποινή της απόταξης, πέραν των ποινικών ευθυνών.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι η αντίδραση της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της Αστυνομίας ήταν άμεση. Το περιστατικό του βασανισμού κρατουμένου διερευνήθηκε μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοσχοΐδης αναφέρει σε δήλωσή του ότι οι δράστες θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Το περιστατικό σημειώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Την επομένη ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου, έδωσε εντολή στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, για τη διενέργεια επείγουσας προανάκρισης σχετικά με τον τραυματισμό 30χρονου Χιλιανού υπηκόου στο Αστυνομικό Τμήμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ο 30χρονος από τη Χιλή είχε συλληφθεί στις 23 Δεκεμβρίου, με την κατηγορία ότι είχε επιτεθεί σε πολίτη χρησιμοποιώντας σιδερένια λάμα.

Από την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων προέκυψε ότι τα γεγονότα εξελίχτηκαν ως εξής:

Το μεσημέρι της 31ης Δεκεμβρίου ο 30χρονος κρατούμενος διαμαρτυρήθηκε στο σκοπό κρατητηρίου, επειδή το καρτοτηλέφωνο δεν λειτουργούσε. Ο σκοπός του απάντησε με ύβρεις, ενώ μπήκε στο κρατητήριο και τον χτύπησε με τα χέρια στο πρόσωπο. Εν συνεχεία τον έβγαλε από το κρατητήριο και συνέχισε να τον χτυπάει σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Ο κρατούμενος αντιστάθηκε κάποια στιγμή, με αποτέλεσμα άλλος ειδικός φρουρός να σπεύσει σε βοήθεια του συναδέλφου του και να αρχίσουν μαζί να χτυπάνε τον κρατούμενο, με πόδια, χέρια και κλομπ.

Στον ίδιο χώρο ήταν άλλος ένας ειδικός φρουρός και ένας αστυφύλακας, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα για να τους αποτρέψουν.

Και σαν να μη έφτανε ο ξυλοδαρμός, σχημάτισαν και δικογραφία σε βάρος του θύματος, με ευθύνη του πέμπτου κατηγορούμενου, ο οποίος είναι αξιωματικός (υπαστυνόμος Β).

Συνελήφθησαν: ο 24χρονος υπαστυνόμος που σχημάτισε τη δικογραφία, οι δύο ειδικοί φρουροί, ηλικίας 28 και 27 ετών που τραυμάτισαν σοβαρά τον κρατούμενο, καθώς και ο αστυφύλακας και ο τρίτος ειδικός φρουρός, ηλικίας 23 και 27 χρόνων που δεν απέτρεψαν τους προηγούμενους.

Αηδιαστική εκπομπή του Αφτιά με νούμερο εταιρίας τηλεφωνικού καταλόγου κάθε λίγο και λιγάκι.

Αηδία έχει καταντήσει η εκπομπή του Γιώργου Αφτιά (ή αλλιώς θέλω τηλεθεασούλα Γιαγιούλα και Παπουλάκο) που κάθε λίγο και λιγάκι πέφτει το τηλέφωνο γνωστής εταιρίας που παράσχει υπηρεσίες τηλεφωνικού καταλόγου με το ..... αζιμίωτο φυσικά στο 1 ευρώ (340,075 δρχ) το λεπτό.
Και εντάξει αυτός είναι διαφημιζόμενος αλλά ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ρε τηλεθεασούλα.
Καταντάει ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΕΜΜΕΤΟΣ το κάθε λίγο και λιγάκι το κοιτάξτε αυτό και να βλέπουμε το νούμερο τηλεφωνικού καταλόγου της εταιρίας τάδε που χρεώνει 1 ευρώ το λεπτό.

Πως την κατάνητσες την εκπομπή σου έτσι ρε Αφτιά ή ...........

αλλιώς Τηλεθεαούλα????
Για να κάνει κανείς εμετό την έκανες. Ήμαρτον πια....

Η Κατρακύλα του "καλημεράκια" σας συνεχίζεται ακάθεκτη!!!!! Ειδικά μετά το κράξιμο που έφαγε ο Αφτιάς για την συνομιλία με τον Ψωμιάδη σε video.
Θυμηθείτε το Video για να γελάσετε με τον Τηλεθεασούλα



Τι προβλέπεται για τον νέο εκλογικό νόμο και τον «Καποδίστρια 2»

Έτοιμα είναι τα κυβερνητικά σχέδια για το νέο εκλογικό νόμο και την καινούρια διοικητική δομή της χώρας. Το μόνο που απομένει είναι η τελική έγκριση του ίδιου του πρωθυπουργού. Πάντως, οι αλλαγές που επιφέρουν τα σχέδια της κυβέρνησης είναι τεράστιες γι' αυτό και πρέπει να ζυγιστεί αφ' ενός ο χρόνος για την εφαρμογή, αφ' ετέρου τα υπέρ και τα κατά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, ο νέος διοικητικός χάρτης θα δοθεί προς διαβούλευση εντός του Ιανουαρίου, αφού ο χρόνος πιέζει και σε 11 μήνες έχουμε δημοτικές εκλογές.

Πολλές μονοεδρικές........

Για το θέμα του εκλογικού νόμου, η συζήτηση οδηγεί στο να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερες μονοεδρικές περιφέρειες, ο αριθμός των οποίων σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη αυτή τη στιγμή θα είναι 170. Οι 125 βουλευτές θα εκλέγονται από λίστα στις ευρείες περιφέρειες και 5 θα εκλέγονται από την ομογένεια. Η αναλογικότητα του νόμου θα διατηρηθεί στο 86% που προβλέπει ο «νόμος Σκανδαλίδη» και θα διατηρηθεί το πριμ των 40 εδρών στο πρώτο κόμμα. Στις μονοεδρικές θα υπάρχει η δυνατότητα σταυρού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος της Κυριακής, μόνο στην σημερινή Β' Αθήνας θα υπάρχουν 25 μονοεδρικές περιφέρειες.

Πάντως, τα σχέδια συναντούν αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς πολλοί βουλευτές εκφράζουν διαφωνίες για τις αλλαγές και μιλούν για «βουλευτές δύο κατηγοριών». Ωστόσο, εκτιμάται ότι δεν θα προκύψει μείζον πρόβλημα, καθώς οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο είχαν αναγγελθεί προεκλογικά.

Θολό είναι το τοπίο στη ΝΔ, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς έχει ταχθεί κατά των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη έχει ταχθεί υπέρ της λογικής των αλλαγών που προωθεί το ΠΑΣΟΚ.

Για τον «Καποδίστρια 2»

Το σχέδιο για το νέο χάρτη της τοπικής αυτοδιοίκησης με συγχωνεύσεις για τη δημιουργία περίπου 500 δήμων, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθεί εντός του Ιανουαρίου στην ΚΕΔΚΕ και τους υπόλοιπους φορείς για διαβούλευση. Η ΚΕΔΚΕ έχει ορίσει συνέδριο στις 18 Ιανουαρίου. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί και το συνέδριο της ΕΝΑΕ.

Ο χρόνος γι' αυτές τις αλλαγές πιέζει, αφού όπως έχει ανακοινώσει ο Γ.Παπανδρέου, οι δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν όχι τον Οκτώβριο, αλλά στις 14 Νοεμβρίου του 2010, θα γίνουν με βάση τον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη.

Επίσης, θα ισχύσει ξανά το 50%+1 αντί για την εκλογή με 42%. Για να προλάβουν να γίνουν οι συνενώσεις δήμων, να καταργηθούν οι νομαρχίες και να προετοιμαστούν εκλογές για περιφερειάρχες, χρειάζεται επαρκής χρόνος. Γι' αυτό, πολλοί στην κυβέρνηση τονίζουν ότι πρέπει οι αλλαγές αυτές να προχωρήσουν σύντομα, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να επικρατήσει χάος.

Πηγή: in.gr

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ 43 ΧΡΟΝΩΝ, ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΝ ΖΩ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΩΝ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΜΩΝΕΣ.

ΠΗΓΑ ΣΗΜΕΡΑ 3-1-2010 ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΟ, ΤΙ ΝΑ ΔΩ;

Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30 ΕΚΑΤΟΣΤΑ, ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ, ΠΗΓΑ ΣΤΗ ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΣΤΟΝ ΑΓΡΙΛΗ, ΠΑΝΤΟΥ Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΗ, ΤΙ ΕΓΙΝΕ ;

ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΛΙΡΙΑΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ Ή ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ........

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ;

ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Απάντηση Φιλιατρά News
Φίλε Γιάννη τι να σου πω; Δεν ξέρω να σου απαντήσω σε αυτό.
Γ. Τ.

Αντισυνταγματική η μη εκτέλεση διαταγών πληρωμής σε βάρος του Δημοσίου

Το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε αντισυνταγματική και αντίθετη με την Διεθνή νομοθεσία, τη διάταξη του Ν. 3301/2004 με την οποία δεν επιτρέπεται η εκτέλεση διαταγών πληρωμής σε βάρος του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Ειδικότερα, ο ‘Αρειος Πάγος απέρριψε αίτηση Πανεπιστημίου και δέχθηκε ότι ήταν εκτελεστή η διαταγή πληρωμής 62.731 ευρώ που είχε εκδώσει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος για δημόσιο έργο σε βάρος του ΑΕΙ.
Το Πανεπιστήμιο είχε υποβάλλει ανακοπή κατά ..........

της εν λόγω διαταγής πληρωμής υποστηρίζοντας ότι είναι άκυρη.

‘Όπως αναφέρεται στην αρεοπαγιτική απόφαση, από το Σύνταγμα, το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου συνάγεται ότι για την αποτελεσματική δικαστική προστασία επιτρέπεται η εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων κατά του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου για χρηματικές απαιτήσεις. Στους δε εκτελεστούς τίτλους, σύμφωνα πάντα με την δικαστική απόφαση, συμπεριλαμβάνονται και οι διαταγές πληρωμής που εξομοιώνονται λειτουργικά με δικαστικές αποφάσεις, γιατί επιλύουν διαφορές και ανταποκρίνονται στα λειτουργικά γνωρίσματα της δικαστικής προστασίας του άρθρου 20 του Συντάγματος.

Συνεπώς, συνεχίζει η απόφαση του Αρείου Πάγου, το άρθρο 20 του Ν. 3301/2004 με το οποίο δεν εκτελούνται οι διαταγές πληρωμής (έπαψαν να θεωρούνται εκτελεστοί τίτλοι) αντίκειται στο Σύνταγμα και στα Διεθνή Σύμφωνα, ενώ, όπως προσθέτει η αρεοπαγιτική απόφαση, επιτρέπεται η έκδοση διαταγής πληρωμής από τον αρμόδιο πολιτικό δικαστή, δηλαδή τον Ειρηνοδίκη ή το δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου.

Εφημερεύον Φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 04 έως 10 Ιανουαρίου 2010 εφημερεύει το φαρμακείο:

Άλκη Ξύγκα

Tηλ: 2761 - 0 - 33560
Κιν. 697 - 7692544




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Ιανουαρίου 2010

Ele4.jpg (714 KB)



Ισαάκ Νεύτωνας

Σε αυτόν τον μεγάλο εφευρέτη τον Ισαάκ Νεύτων πατέρα της Κλασικής Φυσικής που γεννήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 1643 έχει αφιερώσει σήμερα η Google το λογότυπο της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ισαακ Νευτων



Ισαάκ Νεύτωνας

Ο Ισαάκ Νεύτων (Νιούτον, Αγγλ. Isaac Newton Άιζακ Νιούτον) ήταν Άγγλος Φυσικός και Μαθηματικός (4 Ιανουαρίου 1643 – 31 Μαρτίου 1727). Θεωρείται πατέρας της Κλασικής Φυσικής, καθώς ξεκινώντας από τις παρατηρήσεις του Γαλιλαίου αλλά και τους νόμους του Κέπλερ για την κίνηση των πλανητών διατύπωσε τους τρεις μνημειώδεις νόμους της κίνησης και τον περισπούδαστο «νόμο της βαρύτητας» (που ο θρύλος αναφέρει πως αναζήτησε μετά από πτώση μήλου από μια μηλιά).

Μεγάλης ιστορικής σημασίας υπήρξαν ακόμη οι μελέτες του γύρω από την έννοια του φωτός καθώς επίσης και η συμβολή του στη θεμελίωση των σύγχρονων μαθηματικών και συγκεκριμένα επί του διαφορικού και ολοκληρωτικού λογισμού.

Στα 1450, τον καιρό που γεννιόταν η τυπογραφία, έπεφτε η ...........

Βυζαντινή αυτοκρατορία και ο Ρεγκιομοντάνους σήμαινε την αναγέννηση της θετικής επιστήμης στην Κεντρική Ευρώπη, στην Αγγλία ξεκινούσε ένας αιματηρός εμφύλιος, που έμελλε να διαρκέσει πάνω από τριάντα χρόνια, ο πόλεμος των Δύο Ρόδων (1451–1485). Οι συνέπειες του εμφύλιου αυτού οδήγησαν έμμεσα τη χώρα σε μία από τις ενδοξότερες περιόδους της ιστορίας της.

Συγκεκριμένα, όταν ο οίκος του Λάνκαστερ επικράτησε οριστικά επί του οίκου Γιορκ, η ως τότε ισχυρή αγγλική αριστοκρατία είχε ατονήσει ανεπανόρθωτα από τις απώλειες της αναμέτρησης τόσο, ώστε ο Ερρίκος Ζ΄, που ανήλθε στο θρόνο το 1485, είχε την άνεση να κυβερνήσει εποικοδομητικά τη χώρα χωρίς να φθείρεται από εσωτερικές αντιπαλότητες. Ήταν η απαρχή της δυναστείας των Τυδώρ (1485-1603). Το κατοπινό μεγαλείο της Αγγλίας θεμελιώθηκε κατά τη διάρκεια της απολυταρχίας τους: η χώρα αναδεικνύεται ως το σπουδαιότερο ναυτικό και αποικιακό κράτος του κόσμου, η Εκκλησία της ανεξαρτητοποιείται από την Εκκλησία της Ρώμης, οι τέχνες και τα γράμματα, δίπλα στα άλλα, αναγεννώνται και ακμάζουν.

Μετά από μία τέτοια υποδομή ενός και μισού σχεδόν αιώνα και ενώ η δυναστεία των Στιούαρτ βρισκόταν για τέσσερις δεκαετίες στο θρόνο, για πρώτη φορά μετά από την αποδυνάμωση της αριστοκρατίας στον πόλεμο των Δύο Ρόδων, ο λαός της Αγγλίας διεκδικούσε πλέον συνειδητά και σθεναρά τη διαμόρφωση κοινοβουλευτικού πολιτεύματος.

Σε αυτήν την πολιτικά ανήσυχη και μεταβατική περίοδο, την ημέρα των Χριστουγέννων του 1642, στο χωριό Γούλσθορπ, κοντά στο Γκράντχαμ του Λίνκολνσαϊρ, γεννήθηκε ο Νεύτων.

Ο Νεύτων γεννιέται χωρίς πατέρα. Τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής του μένει μαζί με τη μητέρα και τη γιαγιά του. Κατόπιν η μητέρα του, Χάννα, παντρεύεται για δεύτερη φορά και φεύγει από το σπίτι, αφήνοντας το μικρό Ισαάκ στα χέρια της μητέρας της. Όταν ο πατριός πεθαίνει επίσης, μετά από οκτώ χρόνια, η μητέρα γυρίζει στο χωριό με τα τρία ετεροθαλή αδέρφια του, δύο κορίτσια και ένα αγόρι. Είναι γνωστό ότι ο Νεύτων, ως νεαρός, κρατούσε ένα «αμαρτιολόγιο», έναν κατάλογο δηλαδή όπου σημείωνε τις αμαρτίες που πίστευε ότι διέπραττε. Μέσα εκεί αναφέρεται στη μητέρα του και στον πατριό του και έτσι γνωρίζουμε ότι ένιωθε ζήλια και μνησικακία για το γεγονός ότι εκείνη τον άφησε από μικρό για να ξαναπαντρευτεί. Πιστεύεται γενικά ότι η προσωπικότητά του, στρυφνή και αντικοινωνική καθώς διαμορφώθηκε αργότερα, αναμφισβήτητα επηρεάστηκε από το ότι δεν είχε γνωρίσει τον πατέρα του και το ότι η μητέρα του τον άφησε μόνο του στη μικρή εκείνη ηλικία.

Τις πρώτες σπουδές του τις ολοκλήρωσε στο κοντινό Γκράντχαμ . Όταν η μητέρα του πείστηκε ότι ο πρωτότοκος γιος της δεν επρόκειτο να αφοσιωθεί στο γεωργικό τρόπο ζωής για την οποία τον προόριζε, αποφάσισε να τον αφήσει να προετοιμαστεί για περαιτέρω σπουδές στο πανεπιστήμιο. Έτσι, στις 5 Ιουνίου του 1661, ο νεαρός Νεύτων εισάγεται στο Κολλέγιο Τρίνιτι του Καίμπριτζ. Λαμβάνει το πρώτο πτυχίο του το 1665 και με υποτροφία, μετά από τρία χρόνια (1668) ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του3. Στο μεταξύ εκλέγεται μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας και αρχίζει έτσι την επίσημα ερευνητική σταδιοδρομία του.