Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΦΙΛΙΑΤΡΑ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΚΤΑ.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Διακοπή νερού θα έχουμε από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μέχρι -όπως αναφέρει η ανακοίνωση- μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής.
Φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν να παίξουν με τα νεύρα μας και να μας αφήσουν χωρίς νερό πάλι..... για ώρες.


Ως εδώ... Άρθρο του Ηλία Γιαννόπουλου στο "ΘΑΡΡΟΣ"

Το σκεφτόμουν εδώ και αρκετό καιρό και, τελικά, αποφάσισα να το μοιραστώ μαζί σας. Η «μαυρίλα» που παντού μεταφέρουν τα κανάλια, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες, προκαλεί πρόβλημα στην ψυχολογία του πολίτη, λένε πολλοί.

«Ανοίγεις να.......

δεις τηλεόραση και βλέπεις τη μαυρίλα. Σε πιάνει η ψυχή σου. Ούτε μια καλή είδηση. Διαβάζεις εφημερίδα και στο χαρτί πόνος και δυστυχία».
Μη μου πείτε ότι δεν το έχετε ακούσει ή ακόμη και δεν το έχετε πει ή σκεφτεί κι εσείς. Το βρήκαμε, όμως. Τα ΜΜΕ φταίνε. Τα ΜΜΕ φταίνε που οι κυβερνήσεις ξεζουμίζουν τον κόσμο; Τα ΜΜΕ φταίνε που τα μέτρα και τα χαράτσια είναι τέτοια και τόσα, απανωτά, που έχουμε πάθει ταράκουλο; Τα ΜΜΕ φταίνε που οι κυβερνήσεις, αντί να μειώσουν την ασύστολη σπατάλη του Δημοσίου, τις λαμογιές και τις αρπαχτές σε βάρος των φορολογουμένων, επιλέγουν την εύκολη για αυτούς οδό των μειώσεων και περικοπών μισθών - συντάξεων και την επιβολή νέων φόρων και χαρατσιών; Μειώσεις και περικοπές μισθών - συντάξεων και νέους φόρους που υφίστανται, κυρίως, οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι και φόρους που πληρώνουν οι μεροκαματιάρηδες.

Γι' αυτό και ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση και εξαθλιώνεται κάθε μέρα και περισσότερο η ζωή του, ενώ καταρρακώνεται η προσωπική του αξιοπρέπεια. Γιατί να πληρώνει την κρίση ο λαός; Γιατί να πεινάει ο κόσμος και να μην τα παίρνουν από τους έχοντες; Οι λίγοι πλούσιοι και «πλουτοκράτες» συνεχίζουν στη χλιδή τους και ο λαός ψωμοζεί στη φτώχεια του. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αρέσει - δεν αρέσει σε κάποιους. Ο λαός, όμως, δεν αντέχει άλλο να πληρώνει την κρίση του πολιτικού συστήματος. Κρίση που προκάλεσαν και δημιούργησαν οι κυβερνήσεις, τα πολιτικά κόμματα και μαζί τους τα διαπλεκόμενα οικονομικά συμφέροντα. Όλα τα κόμματα και όλοι τους, στη Βουλή, από το '74 και δώθε, έχουν ευθύνες! Αυτή την κρίση, λοιπόν, γιατί να την πληρώνει ο λαός; Δεν αντέχει πια. Ως εδώ! Να πληρώσουν οι έχοντες.

Να τους βρει η Πολιτεία και να τους τα πάρει νταηλίκι, όπως τα κόβει και τα παίρνει από τον απλό κοσμάκη.
Όσα μέτρα κι αν έχουν βάλει, όσους φόρους κι αν έχουν επιβάλλει, τα έσοδα του κρατικού κορβανά δεν αυξάνουν. Πώς να αυξηθούν όταν εκείνοι στους οποίους επιβάλλονται τα μέτρα και οι φόροι δεν έχουν να πληρώσουν, αφού προηγουμένως τους έχει κόψει και τους έχει αρπάξει το κράτος τα όποια εισοδήματα είχαν; Να τα πάρει, λοιπόν, το κράτος από εκείνους που τα έχουν! Αμπελοφιλοσοφίες και κουραφέξαλα για την κρίση και βαθυστόχαστες αναλύσεις, με γεμάτη την τσέπη, κομμένες. Ο κόσμος εξαθλιώνεται. Ας πληρώσουν, επιτέλους, οι έχοντες! Δεν μπορεί στο μεροκαματιάρη, το κράτος, να του παίρνει ακόμη και το κομμάτι το ψωμί που του έχει απομείνει για να θρέψει την οικογένειά του και τους πλούσιους, με τα έτσι, τα αλλιώς τους, τα ακίνητα, τα αυτοκίνητα, τα σκάφη, τις καταθέσεις, να τους αφήνει στο απυρόβλητο!

Υ.Γ. Αφορμή για τη σημερινή μας επικοινωνία είναι η εικόνα που αντίκρισα την Παρασκευή το βράδυ, παραμονή του Αϊ Λιός, στην Κυπαρισσία. Δεν κυκλοφορούσε ψυχή, τα μαγαζιά άδεια και ο κόσμος ούτε σε μπαλκόνια ή αυλές. Κλεισμένοι μέσα. Και την ίδια στιγμή, ακούω, βλέπω και διαβάζω βαθυστόχαστες αναλύσεις από «πλουτοκράτες» για την κρίση. Ε, όχι! Πάει πολύ. Δε λέω ότι τα κλέψανε, αλλά να πληρώσουν και αυτοί που έχουν!