Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Οι Σκλάβοι στα Δεσμά τους από αύριο Παρασκευή και μέχρι την Δευτέρα στο Αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών

Με την ταινία του Τώνη Λυκουρέση "Σκλάβοι στα δεσμά τους" συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής λέσχης στα Φιλιατρά όπως πάντα κάτω από τ' αστέρια.

Απόρροια επίπονης δουλειάς, δέκα και πλέον χρόνων «Οι Σκλάβοι στα Δεσμά τους» εκδόθηκε το 1922 και θεωρείται κατάθεση ψυχής του Κωσταντίνου Θεοτόκη.
Πολυπρόσωπο, αιχμηρό πάνω στον κοινωνικό ιστό της Κέρκυρας των αρχών του αιώνα, το βιβλίο του Θεοτόκη δίνει ανάγλυφα το πέρασμα από την αριστοκρατική στην αστική τάξη. Μία αριστοκρατική τάξη που κυριάρχησε για πάνω από τέσσερις αιώνες στα Ιόνια νησιά, και άφησε τη θέση της στην νέα τάξη πραγμάτων, συχνά επώδυνα.

«Οι Σκλάβοι στα δεσμά τους», κατά τον Τερζάκη, είναι « ένα μυθιστόρημα οργανωμένο περισσότερο σαν σκηνές». «Η κινηματογραφικότητα της αφήγησης», είναι κοινή παρατήρηση όλων των μελετητών του Θεοτόκη.

Βασικός πυρήνας του βιβλίου όσο και του σεναρίου .....

είναι η παλιά αριστοκρατική οικογένεια των Οφιομάχων που ζει το τέλος της κυριαρχίας της.
Οι κινήσεις απελπισίας και πανικού που κάνει η οικογένεια δεν οδηγούν πουθενά αφού η εποχή προβάλλει την κυριαρχία των αστών και το γέννημα του σοσιαλιστικού οράματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο παρασκευή θα βρίσκεται στα Φιλιατρά ο Τώνη Λυκουρέσης ο οποίος θα προλογίσει την ταινία του.

Τrailer της ταινίας μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Πυρσού πατώντας στα παρακάτω link.

Για Λεπτομέρειες της ταινίας >> πατήστε εδώ. <<

Για το πρόγραμμα προβολών >> πατήστε εδώ. <<

Mεσσήνιος για καλό σκοπό

Από την Καταπράσινη Ζάκυνθο στην εξίσου καταπράσινη Μεσσηνία θα βρεθεί για ένα βράδυ και μάλιστα με φεγγάρι ο Τώνης Λυκουρέσης.
Η κινηματογραφική Λέσχη Φιλιατρών (ναι υπάρχουν ακόμα τέτοιες ηρωϊκές παρέες στην επαρχία που στηρίζουν το καλό cinema) τον κάλεσε να παρουσιάσει αύριο το βράδυ την πολυβραβευμένη ταινία του "Σκλάβοι στα δεσμά τους" Και θα πάει.
Εχει ένα ακόμα λόγο. Θέλει να στηρίξει με την σειρά του την προσπάθεια των ντόπιων να αποκτήσουν ένα ουσιαστικό Πολιτιστικό κέντρο .

Όσοι προερχόμαστε από την επαρχία ξέρουμε ότι όταν .....

η περιφέρεια είναι ζωντανή καλλιτεχνικά βάζει κάτω όλες τις κουραστικές μητροπόλεις του κόσμου.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Η προκήρυξη του Τρωκτικού

Το σημερινό μας λουκέτο το αφιερώνουμε σε όλους τους πολίτες που υποφέρουν από την αδίστακτη διαπλοκή των ΜΜΕ και της πολιτικής. Ορισμένοι μαφιόζοι και γκάγκστερ με μυθική περιουσία εξουσιάζουν σήμερα τη χώρα έχοντας υπό τις διαταγές τους την πολιτική εξουσία.

Οι λούμπεν της καπιταλιστικής τάξης έχουν όνομα και επώνυμο. Έχουν Πόρσε Καγιέν και είναι εκδότες, υπουργοί και βουλευτές. Διαθέτουν επιρροή στον χώρο των μέσων μαζικής επικοινωνίας με τις εφημερίδες και τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, τον τραπεζικό χώρο. Για να κλείσουν το troktiko ακολούθησαν μεθόδους γκαγκστερικής μαφίας. Κατέθεσαν μηνύσεις εν κρυπτώ (Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ο φίλος των Γερμανών του ALPHA Β.Παπαδρόσος) ενώ εδώ και λίγες ημέρες αναρτήθηκαν και απειλητικά σχόλια από τον γνωστό εκπρόσωπο της χλιδής και της μεγαλοαστικής τάξης της Εκάλης.

Σήμερα πήγε για πρώτη φορά στο γραφείο του .........

μετά από τις διακοπές γεμάτος χαρά ΠΡΙΝ κλείσει το troktiko. Το γνώριζε και είναι σαφές. Ο δημοκράτης-δημοσιογράφος που ξεμπροστάστηκε από τους bloggers.
Η δημοκρατική του ευαισθησία είναι τέτοια που καταφεύγει σε άθλιες μεθόδους για να κλείσει blogs. Δεν είμαστε οι πρώτοι. Όπως έλεγε στην τηλεόραση ότι ξήλωσαν τα γαλόνια του πατέρα του επί χούντας, ενήργησε και ο ίδιος. Με τις μεθόδους της επταετίας. Συκοφαντία, μηνύσεις και παρασκήνιο. Κάποιοι άλλοι με "πρακτόρισσες" συζύγους στην ΕΥΠ και οι ίδιοι να δημιουργούν την επικαιρότητα έχοντας την δυνατότητα να παίρνουν ...χαφιεδίστικες πληροφορίες.

Οι λόγοι "εθνικής ασφάλειας" δεν επιτρέπουν να βγει το troktiko στον ...αέρα. Ένα οργανωμένο σχέδιο μιας ξεπερασμένης εποχής αφού τα troktika θα τους σαρώσουν πολύ σύντομα.

Οι συνεχείς μας αναφορές στα σκάνδαλα και την χλιδή υπουργών όπως και στην συγκάλυψη του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπαθανασίου και τα εικονικά τιμολόγια στην υπόθεση Κουρή, οι επιθέσεις με στοιχεία στον Μάκη Τ, το ξεγύμνωμα του υποστηριχτή της Σαηεντολογίας Κ.Γαβρά αλλά και οι θέσεις μας για την ΜΗΔΕΝΙΚΗ εξωτερική πολιτική στο Τουρκικό είναι οι λόγοι που το troktiko δεν είναι αρεστό. Χθες το πρωί μάλιστα ΕΠΙΣΗΜΑ μας ενηνέρωσαν να μην ασχολούμαστε με τα εθνικά θέματα γιατί επηρεάζουμε τον κόσμο. Να αφήνουμε δηλαδή να κάνουν τσάρκα τα f-16 των Τούρκων και να μην μιλάμε. Όλα αυτά είναι γεγονότα. Όπως και ότι ο υπουργός δικαιοσύνης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δ/ντη του ALPHA να καταθέσει μήνυση και όπως γράφτηκε του είπε: "Μετά άστο σε μένα". Έτσι και έγινε αλλά ο Δένδιας δεν απάντησε και δεν διέψευσε ποτέ το δημοσίευμα.

Κάναμε λάθη και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Όταν πλένεις πιάτα θα σπάσεις κιόλας. Όμως ποτέ δεν είπαμε ότι δεν θα επανορθώσουμε. Δεν συκοφαντήσαμε(τουλάχιστον δεν είχαμε πρόθεση) και ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΜΕ όταν η δικαιοσύνη μας το ζήτησε (για κακούργημα). Δεν εκμεταλλευτήκαμε δηλαδή την ανωνυμία μας και παρουσιαστήκαμε στην ΓΑΔΑ και την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Ίσως αυτό είναι που τους ενόχλησε γιατί πλέον δεν μπορούσαν να κάνουν την πολυπόθητη άρση απορρήτου και την εισβολή στα σπίτια ανθρώπων που έχουν οικογένειες (σαν να πρόκειται για τρομοκράτες). Όμως εμείς τηρήσαμετο νόμο ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ και αυτοί βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο. Αποφάσισαν με ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ τρόπο και μέσω επαφής με την google(την καλοαναθρεμμένη από όλους εμάς τα κορόιδα)να βάλουν λουκέτο χωρίς να μας ενημερώσουν.

Στην αρχή έβαλαν την φραγή με τον όρο ΠΙΘΑΝΗ παραβίαση και όταν διαπίστωσαν ότι ξεπερνάει κάθε όριο η φίμωση, αφαίρεσαν μετά από μια ώρα τον όρο "ΠΙΘΑΝΗ" για να έχουν λόγο.

Ποια όμως είναι η παραβίαση των όρων; Αν λειτουργούσαμε σαν εφημερίδα θα μας έκλειναν; Όποιος θίχτηκε πήγε στην δικαιοσύνη και εκεί θα μας αντιμετώπιζε. ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΜΕ - το ξαναλέμε - και δεν κρυφτήκαμε. Οι απόψεις μας είναι και τις υποστηρίζουμε.

Μπορεί ο καθένας να διαφωνεί με όσα γράφουμε αλλά όχι με την δολοφονία και την εκτέλεση των blogς.

Οι συμπαραστάτες μας είναι οι φίλοι bloggers που θα έρθει και η σειρά τους, αλλά όπως τους έχουμε υποσχεθεί θα κάνουμε την αρχή και δεν θα τους χαριστούμε. Επιστρέφουμε πολύ πολύ σύντομα ίσως και σε ώρες. Όμως τα πράγματα θα είναι πιο άγρια. Αντάρτικο μέσα στο διαδίκτυο δεν θέλετε; ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ. Αλλά αυτή την φορά θα είναι κυνηγητό. Κανονικό όμως.

Ενοχλήσαμε τους αδίστακτους μεγαλοαπατεώνες μαφιόζους, εκδότες και πολιτικούς. Ξέρουν αυτοί ποιοι είναι. Είδωλο-σύμβολό τους έχουν τον εύκολο, γρήγορο, παρασιτικό κι ακόρεστο πλουτισμό, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε απάτη και παρανομία διανοηθούν και μη διστάζοντας μπροστά σ' οποιοδήποτε έγκλημα κατά της δημοκρατίας.

Όπως λέει και ο ...ποιητής: «ένας εκατομμυριούχος, στο βάθος των χρηματοκιβωτίων του, έχει στη διάθεση του περισσότερες ανθρώπινες ζωές από τον οποιονδήποτε μονάρχη»

Αναρτήσαμε δεκάδες καταγγελίες πολιτών που ήταν επώνυμες και ήταν επιλογή μας να βάζουμε ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ γιατί ξέραμε ότι τα σκυλόψαρα μπορεί να τους κυνηγήσουν. Ο κόσμος γιαυτό έκανε το troktiko to No1 blogspot σε όλο τον κόσμο και το Νο1 από όλα τα portal στην Ελλάδα αφήνοντας δεύτερο το πολυδιαφημισμένο portal της διαπλοκής της εξουσίας, της απόκρυψης θεμάτων που ανήκει σε συκοφάντη και διαφημίζεται από τους ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ του μεγαλοδημοσιογράφους.

Πολλοί έλεγαν: "Θα τα πούμε στο troktiko" έβρισκαν μια δίοδο επικοινωνίας αλλά θα φροντίσουμε να γίνουν περισσότεροι. Όπως θα φροντίσουμε να βελτιωθούμε κάτι που το κάναμε πολλές φορές. Χρησιμοποιήσαμε το χιούμορ και την σάτιρα πολλές φορές γιατί είναι μέρος της ζωής μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους αποφάσισαν να μας εκτελέσουν. ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ! Λειτούργησαν σαν τους εγκληματίες της πρωτότυπης αυτής προκήρυξης που εμείς παραφράσαμε.

Κάποιες επιχειρήσεις του δημοσίου ξεπουλιούνται σε απίστευτα χαμηλές τιμές, με τους διάφορους απατεώνες να βρίσκονται σε εμφύλιο για το ποιος θα εισπράξει τις μεγαλύτερες μίζες.

Σ' αυτό το γενικό ξεπούλημα της χώρας σημαντικό ρόλο παίζουν και κάποια μαφιόζικα μέσα επικοινωνίας τόσο τα ηλεκτρονικά όσο και τα έντυπα. Ο δρόμος μας ήταν το διαδίκτυο. Αλλά και αυτό είναι ελεγχόμενο. Θα παίξουμε στο γήπεδο τους αλλά με τους ΌΡΟΥΣ ΜΑΣ. ς κομισάριους για το περιβόητο δάνειο.

Η απόφαση αυτή του σημερινού Τέταρτου Ράιχ είναι καθαρά ναζιστική αφού πουθενά δεν παραβιάστηκαν ανθρώπινα δικαίωματα και δεν διαπράχθηκαν κακουργήματα.

Και αν οι Γραικύλοι, ατζέντηδες του κεφαλαίου, πολιτικοί ηγέτες αδιαφορούν γι' αυτό, ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να το επιτρέψει. Ήρθε η ώρα να ανοίξουν όλοι από ένα blog και να τάσσονται κατά του πολιτικού και εκδοτικού κατεσημένου που λυμαίνεται τον τόπο.

Κλείνει ένα και ανοίγουν δέκα.

Μόνο που αυτό που θα ανοίξουμε σε λίγες ώρες θα είναι πολύ πιο ισχυρό από το προηγούμενο. Το δυσάρεστο γιαυτούς είναι ότι δεν μπορούν να το κλείσουν.

Έπαιξαν και έχασαν! Δεν είμαστε ένας είμαστε πολλοί.

troktiko

Από το Mediasoup

Γ.Σ.Ε.Ε.: Πώς αμείβεται η 15η Αυγούστου

Ενημέρωση για το πώς αμείβεται η 15η Αυγούστου παρέχει η Γ.Σ.Ε.Ε.. Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο κ. Αγγελος Φραγκόπουλος, μέλος του δς της Γ.Σ.Ε.Ε., η 15η Αυγούστου ανήκει στις υποχρεωτικές αργίες κατά τις οποίες απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών, καθώς και η λειτουργία των επιχειρήσεων εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν τις Κυριακές και κατά τις υποχρεωτικές αργίες.

Φέτος η 15η Αυγούστου συμπίπτει με...

την ημέρα του Σαββάτου με αποτέλεσμα να ισχύουν τα εξής:
Για τους μισθωτούς που δεν θα απασχοληθούν κατά την 15η Αυγούστου ισχύουν τα εξής:
1) Επί συστήματος εξαημέρου εργασίας.
α) οι ημερομίσθιοι που δεν θα απασχοληθούν για λόγους που δεν οφείλονται σ' αυτούς, θα πάρουν το συνήθως καταβαλλόμενο για τη συγκεκριμένη ημέρα ημερομίσθιό τους.
β) οι επί μηνιαίο μισθό, δεν δικαιούνται άλλη αμοιβή πέρα από το καταβαλλόμενο μισθό τους.
2) Επί συστήματος πενθημέρου εργασίας
Για την βδομάδα από 10 έως 15 Αυγούστου οι μισθωτοί που θα απασχοληθούν από Δευτέρα έως Παρασκευή δικαιούνται τα εξής:
α) οι ημερομίσθιοι , ένα ημερομίσθιο επιπλέον.
β) οι μισθωτοί δεν δικαιούνται άλλη αμοιβή πέραν του μισθού τους.
Για τους μισθωτούς που θα απασχοληθούν κατά την 15η Αυγούστου ισχύουν τα εξής:
α) οι ημερομίσθιοι θα λάβουν το συνηθισμένο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους, για όσες ώρες απασχοληθούν.
β) οι επί μηνιαίο μισθό θα λάβουν τόσα ωρομίσθια όσες ώρες απασχοληθούν και προσαύξηση 75% στο νόμιμο ωρομίσθιό τους.

Επιπλέον οι εργαζόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:
o Δεν υπάρχει θέμα μεταθέσεως της γιορτής σε άλλη μέρα διότι με το άρθρο 7 του ν.1400/83, καταργήθηκαν τόσο για τον ιδιωτικό όσο και για το δημόσιο τομέα οι διατάξεις περί μεταθέσεως εορτών- αργιών όταν συμπίπτουν με Κυριακή ή Σάββατο
o Εάν η απασχόληση τόσο των ημερομισθίων όσο και των επί μηνιαίο μισθό κατά την 15η Αυγούστου είναι πέρα των 40 ωρών, οφείλεται εκτός από την προσαύξηση και πρόσθετη αμοιβή λόγω υπερεργασίας κλπ.
o Το ημερομίσθιο της 15ης Αυγούστου το δικαιούνται και οι μισθωτοί που βρίσκονται σε άδεια, χωρίς να προσμετρήσουν όμως τη μέρα αυτή στις εργάσιμες μέρες της άδειάς τους. Οι αμειβόμενοι με μηνιαίο μισθό δεν θα πάρουν πρόσθετο ημερομίσθιο για την αργία, αλλά και στην περίπτωση αυτή δεν θα προσμετρηθεί η ημέρα της αργίας στις εργάσιμες ημέρες της άδειάς τους.
o Δεν δικαιούνται το ημερομίσθιο οι μισθωτοί που θα απέχουν από την εργασία τους για τους δικούς τους λόγους, αν η επιχείρηση λειτουργεί νόμιμα κατά τις Κυριακές και τις αργίες.


Κέρδος online





«Κατέρρευσε» το blogspot της Google

Kαμία ιστοσελίδα του blogspot της google δεν εμφανίζεται σήμερα το απόγευμα, καθώς η υπηρεσία εμφανίζει μήνυμα ασφαλείας που «μπλοκάρει» την εισαγωγή των χρηστών, αναγνωρίζοντάς τους ως Hackers.

Συγκεκριμένα το μήνυμα που εμφανίζεται σε κάθε χρήστη που επιχειρεί να επισκεφτεί σελίδα του blogspot.comείναι:

«Λυπούμαστε... αλλά το ερώτημά σας φαίνεται να είναι όμοιο με αυτόματα αιτήματα που δημιουργούνται από κάποιον ιό υπολογιστή ή εφαρμογές spyware. Για να προστατεύσουμε τους χρήστες μας, δεν είμαστε σε θέση να επεξεργαστούμε το αίτημά σας αυτήν τη στιγμή.

Η πρόσβασή σας θα αποκατασταθεί ...

το συντομότερο δυνατό. Δοκιμάστε ξανά αργότερα. Στο μεταξύ, εάν υποπτεύεστε ότι ο υπολογιστής ή το δίκτυό σας έχουν μολυνθεί, ενδεχομένως να θέλετε να εκτελέσετε κάποιο πρόγραμμα ελέγχου για ιούς ή κατάργησης spyware προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι το σύστημά σας είναι απαλλαγμένο από ιούς και άλλο παρασιτικό λογισμικό.

Εάν εξακολουθείτε να λαμβάνετε αυτό το σφάλμα, ενδεχομένως το πρόβλημά σας να λυθεί εάν διαγράψετε το cookie Google και μεταβείτε ξανά στην ιστοσελίδα Google. Για πληροφορίες που αφορούν ειδικά στο πρόγραμμα περιήγησής σας, απευθυνθείτε στο διαδικτυακό κέντρο υποστήριξης του προγράμματος περιήγησής σας.

Εάν έχει μολυνθεί ολόκληρο το δίκτυό σας, περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο Κέντρο βοήθειας Αναζήτησης ιστού Google.

Σας ζητούμε συγνώμη για την όποια ταλαιπωρία και ευελπιστούμε να συνεχίσετε τη χρήση του Google».

ΤΑ ΝΕΑ




Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Γ.ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΡΟΚΤΙΚΟΥ

Φίλοι του skeftomasteellhnika, έγραψα στα παιδιά του τρωκτικού αλλά δεν πήρα ακόμη απάντηση Υπάρχει το παιχνίδι - μου λένε φίλοι νομικοί - να κατατέθηκε στα ελληνικά δικαστήρια αγωγή/μήνυση και πατώντας πάνω σε αυτήν έγινε κοινοποίηση στην Google η οποία μπορεί (εφόσον το θέλει και εδώ τίθεται ένα τεράστιο ερώτημα στο "θέλει") να αναστείλει τη λειτουργία μέχρι νεωτερας από τα ελληνικά δικαστήρια!!!! Εάν αυτό ισχύει, και εάν κάποιοι καταφέρουν να ορίσουν δικάσιμη το 2011 αντιλαμβάνεστε τι λέμε.... Εάν η επίθεση στοχεύει στα ΔΗΜΟΦΙΛΗ τότε θα αφήσουν τα μικρά και ανόητα και πολύ πιό αήθη και αισχρά στο περιεχόμενό τους blogs να παίζουν για να δημιουργείται έτσι η αίσθηση ότι υπάρχει...ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ!!!

Μεταξύ μας, λοιπόν, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα και .........

εξαιτίας του σημερινού ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ, να αναρτήσετε ξανά το άρθρο μου με τίτλο "ερμηνεύοντας τις πρόσφατες επιθέσεις κατά των blogs" πριν....σας κλείσου και εσάς!!!!(ήμαρτον κύριε) Τί θα κάνω εγώ τώρα ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ υποψήφιος Δήμαρχος; Θα υποχρεωθώ να πληρώνων καταχωρήσεις σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις; Με τί λεφτά;;;; φιλικά
γιώργος πιπερόπουλος

Πηγή: Σκεφτόμαστε Ελληνικά

"Θα ξαναβγεί το troktiko"!

Αιφνιδίασε η διακοπή λειτουργίας (ή καλύτερα προβολής) του δημοφιλούς blog, troktiko. Το gazzetta μίλησε με άνθρωπο που ξέρει πράγματα για το συγκεκριμένο blog και εξέφρασε την βεβαιότητα πως το troktiko θα βγει ίσως και σήμερα ξανά στον "αέρα"...

Ήταν εντελώς ξαφνικό. Έβαλαν λουκέτο απ' ευθείας απ' το google. Δεν υπήρχε κάποιο προμήνυμα. Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξαναβγεί το troktiko στον "αέρα". Πιστεύω πως ίσως και μέχρι το τέλος της ημέρας να το ξαναδούμε στο διαδίκτυο", ήταν τα λόγια της πηγής μας.

Αποψη της στήλης είναι πως το troktiko πέρα απ' .......

τις όποιες υπερβολές του κάλυπτε ένα συγκεκριμένο κενό ενημέρωσης και δεν φοβόταν να βγάλει τα πάντα προς τα έξω. Ελπίζουμε στο πλαίσιο της αντικειμενικότητας και της πολυφωνίας στο ίντερνετ να το διαβάσουμε πάλι σύντομα...

Satleo.gr

Πρώτη αντίδραση από την oμάδα του troktikou

Πήραμε αυτό το e-mail από την ομάδα του troktikou και το ανεβαζουμε


"Μπάμ κάνει ότι είναι παρέμβαση.
παιδιά πάνε να μας κλείσουν(μας έκλεισαν δηλαδή) διαδώστε ότι η ομάδα είναι εδώ δεν αλλάζει. είναι δουλειές μάκη και των πολιτικών. το γράφει στην AL KAIDA χθες ότι "θα δείτε τι σας περιμένει" έχει έναν στην google και το έκανε"

Πηγή: Καφενείο



ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ????????

Εδω και λίγη ώρα η πρόσβαση στο blog Τροκτικό είναι αδύνατη.

Πηγαίνοντας κάποιος στην διεύθυνση του μεγαλύτερου blog στην Ελλάδα διαπιστώνει να λεει:
"Αυτό το ιστολόγιο βρίσκεται υπό εξέταση λόγω πιθανής παράβασης των Όρων Υπηρεσιών Blogger και η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο στους συντάκτες"

ImageHost.org



Σκληρή ανακοίνωση του Δήμου Κυπαρισσίας για την χθεσινοβραδυνή ακυρωθείσα συναυλία της Γλυκερίας

Ο ΔΗΜΟΣ Κυπαρισσίας ανακοίνωσε επίσημα τους λόγους αναβολής της συναυλίας της γνωστής καλλιτέχνιδος Γλυκερία που επρόκειτο να διεξαχθεί χθές βράδυ στο Λιμάνι της πόλης μας και αναφέρεται σε φήμες που κυκλοφόρησαν χωρίς λόγο από ορισμένους σπερματολόγους και κακόβουλους θύτες που δεν ασχολούνται με τον Πολιτισμό.

Ειδικότερα όπως τονίζεται η ίδια η καλλιτέχνης Γλυκερία δυόμιση ώρες πριν την πραγματοποίηση της συναυλίας επικοινώνησε με τους διοργανωτές του Πολιτιστικού Καλοκαιριού και ανακοίνωσε ότι η συναυλία δεν θα διεξαχθεί για καθάρα προσωπικούς λόγους, χωρίς παραπέρα διευκρινίσεις.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο Μάνατζερ της καλλιτέχνιδος με την υπόσχεση ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μελλοντικά σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί. Μάλιστα όπως μάθαμε η ίδια συναυλία ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί σήμερα ούτε στην Πάτρα όπου ήταν προγραμματισμένη.

Παράλληλα εκφράζεται η έκπληξη του Δήμου σε ......

διάφορες ανυπόστατες φήμες που κυκλοφόρησαν από ανώνυμους εκφραστές της απαξίωσης του Πολιτιστικού καλοκαιριού για τα αίτια αναβολής της εκδήλωσης, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ως εκ τούτου διαχέονται από ανεγκέφαλους κατά την ταπεινή άποψή μας.

Πηγή: Kyparisiotis

Ιωαννίδης υπέρ “Καποδίστρια 2”

ΥΠΕΡ του “Καποδίστρια 2” τάχθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάν. Ιωαννίδης, εκφράζοντας τη δυσφορία του που οι δήμοι σήμερα δεν μπορούν να κάνουν απλές μελέτες για έργα αθλητικής υποδομής. Στον Παυλόπουλο και στον Καραμανλή που φοβούνται το πολιτικό κόστος και την αντίδραση των “γαλάζιων” δημάρχων, πρέπει να τα πεις κόουτς. Ονειρεμένη, αλλά...

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ με την Πύλο δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, την οποία χαρακτήρισε ονειρεμένη.
Ομως, υποστήριξε ότι πιο ονειρεμένες είναι οι περιοχές στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής (Αρμενιστής κ.λπ.), απέναντι από το Αγιον Ορος. Πάντως, παραδέχθηκε ότι η Πύλος είναι πιο όμορφη από το πρώτο πόδι, από το οποίο κατάγεται.

Μεσσηνία και Λάουντα.......

ΤΣΑΝΤΙΣΤΗΚΕ ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης με το άθλιο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου, από την Τρίπολη και κάτω, καθώς και της Μεσσηνίας. Δεν έβγαλε όμως και δεν πέταξε το σακάκι, όπως έκανε στους πάγκους του μπάσκετ, αλλά "κάρφωσε" με ευγένεια, λέγοντας:
«Είναι κρίμα από το Θεό τέτοια ευλογημένα μέρη, να έχουν τέτοιους δρόμους. Αν δεν ήταν το περιπολικό, όχι το τελευταίο, αλλά το προηγούμενο, που ο οδηγός του ήταν Λάουντα, θα φθάναμε μετά από 1,5 ώρα». Τόνισε πως «η Πελοπόννησος είναι πραγματικά αδικημένη και μεις νομίζαμε πως είμαστε εμείς στη Βόρεια Ελλάδα. Ομως, είμαστε πολύ καλύτερα».

Ο κόουτς ευχαριστούσε το "Λάουντα", τον οδηγό του περιπολικού, χάρις στον οποίο έφθασε έγκαιρα στην Πύλο.

Από Ελευθερία


ΣΧΟΛΙΑ
"ΥΠΕΡ του “Καποδίστρια 2” τάχθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάν. Ιωαννίδης,..."
Και ποιος τον ρώτησε??? Του ζήτησε κανένας την γνώμη του??? Ορίστε ο Κόουτς... Έχει και άποψη για τον Καποδίστρια 2...

"ΤΣΑΝΤΙΣΤΗΚΕ ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης με το άθλιο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου, από την Τρίπολη και κάτω, καθώς και της Μεσσηνίας.
....«Είναι κρίμα από το Θεό τέτοια ευλογημένα μέρη, να έχουν τέτοιους δρόμους."

Τράβα στον Καραμανλή να του επισημάνεις τα χάλια της Σεμνής και ταπεινής διακυβέρνησης.
Εντάξει το "βρωμερό ΠΑΣΟΚ (όπως το αποκαλείτε εσείς) δεν το έφτιαξε.
Εσείς... Οι σεμνοί και ταπεινοί... Γιατί δεν κάνατε τίποτα??????????

"«η Πελοπόννησος είναι πραγματικά αδικημένη και μεις νομίζαμε πως είμαστε εμείς στη Βόρεια Ελλάδα. Ομως, είμαστε πολύ καλύτερα»."
Στην Βόρεια Ελλάδα όταν γεννηθεί κάποιο παιδάκι οι πρώτες φράσεις που μαθαίνει είναι:
α.) Είμαστε αδικημένοι και
β.) Το κράτος των Αθηνών...
Μετά λένε το μαμά και το μπαμπά.
Τουλάχιστον κόουτς έχεις αυτοκριτική.... Εδώ δεν μπορώ να σου πω τίποτα.

Αποκωδικοποιήθηκε το γονιδίωμα του ιού του AIDS

Αμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι αποκωδικοποίησαν το πλήρες γενετικό περιεχόμενο του ιού HIV-1 που προκαλεί το AIDS. Ελπίζουν πλέον ότι, μετά από την «ανάγνωση» του πλήρους γονιδιώματος του ιού, θα ανοίξει ο δρόμος για την καλύτερη κατανόηση της δράσης του και θα επιταχυνθεί η ανακάλυψη νέων αποτελεσματικότερων φαρμακευτικών θεραπειών.

Η αποκωδικοποίηση έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Β.Καρολίνα, υπό τον Κέβιν Γουίκς του Τμήματος Χημείας, και παρουσιάστηκε στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ.

Η "χαρτογράφηση" του ιού επιτεύχθηκε με την ανακάλυψη μιας νέας χημικής και απεικονιστικής μεθόδου, με την ονομασία "SHAPE", που στο μέλλον μπορεί να αξιοποιηθεί και σε άλλους ιούς, όπως της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος.

Ο ιός HIV μεταφέρει τις γενετικές πληροφορίες του με πιο πολύπλοκες δομές σε ...........

σχέση με μερικούς άλλους ιούς. Ο HIV, όπως και οι ιοί της γρίπης, της ηπατίτιδας C και της πολιομυελίτιδας, κωδικοποιούν το γενετικό υλικό τους σε μόρια RNA (με μονή έλικα) και όχι DNA (διπλή έλικα), όπου η κωδικοποίηση είναι σχετικά απλούστερη. Το RNA, αντίθετα, μπορεί να παίρνει διάφορα σχήματα και δομές.

Η αποκωδικοποίηση του πλήρους γονιδιώματος πλέον προσφέρει στους επιστήμονες νέες πληροφορίες, στις οποίες δεν είχαν πρόσβαση ως τώρα, και ίσως τους δώσει νέες απαντήσεις για τον τρόπο λειτουργίας του ιού.

Οι αμερικανοί επιστήμονες δήλωσαν ότι, χάρη στις νέες γενετικές πληροφορίες, θα επιχειρήσουν να κάνουν μικρές αλλαγές στον ιό.

Ανέφεραν επίσης ότι άρχισαν πλέον να κατανοούν τα γενετικά "κόλπα" που χρησιμοποιεί ο ιός για να ξεφύγει από τον εντοπισμό του από το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

4η Ημερίδα ΣΥ.ΜΕ.Φ. στην Κυπαρισσία

Ο Σύλλογος Μεσσηνίων Φοιτητών (ΣΥ.ΜΕ.Φ) είναι ένας σύλλογος που απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές της Μεσσηνίας. Επειδή πιστεύουμε πως Μεσσηνία δεν είναι μόνο η Καλαμάτα, προσκαλούμε όλους τους Μεσσήνιους φοιτητές στην 4η ημερίδα του Συλλόγου στην Κυπαρισσία.
H εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Κυπαρισσία την Τρίτη 11 Αυγούστου σε αίθουσα εκδηλώσεων "Αλέκος Παπαδόπουλος" του ΤΕΕ Κυπαρισσίας, στις 8μμ.

Τηλέφωνο για πληροφορίες 694 - 51 64 610

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα χορηγηθούν χρηματικές υποτροφίες στους τρεις πρώτους αριστούχους μαθητές της Μεσσηνίας στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Ακόμα, θα γίνει σύντομη αναφορά στη διαχρονική .........

δράση και το έργο των Mεσσήνιων φοιτητών στο ελληνικό πανεπιστήμιο.

** Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει πάρτυ στο club Bossa Nostra στην παραλία Κυπαρισσίας **

Πολυτεκνικά επιδόματα ΟΓΑ. Από σήμερα και μέχρι 14 Αυγούστου η καταβολή τους. Ποιοι τα δικαιούνται? Τα απαραίτητα δικαιολογητκά.

Ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη και θα διαρκέσει μέχρι και τις 14 Αυγούστου η καταβολή από τον ΟΓΑ σε περίπου 430.000 οικογένειες τα πολυτεκνικά επιδόματα (επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειας, ισόβιες συντάξεις και εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ) του δ' διμήνου του 2009.

Για τη χορήγηση του επιδόματος, οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθυνθούν στον ανταποκριτή του ΟΓΑ του Δημοτικού Διαμερίσματος ή της Κοινότητας του τόπου κατοικίας τους, όπου θα υποβάλλουν αίτηση-δήλωση στο ειδικό έντυπο ΟΕ1, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Αναλυτικά τα επιδόματα που θα δοθούν έχουν ως εξής: ..........




Για τα παραπάνω επιδόματα δεν παρακρατείται φόρος από 1-1-2007.

* Το κατώτερο ποσό που καταβάλλεται ως πολυτεκνικό επίδομα στην πολύτεκνη μητέρα καθώς και στην τρίτεκνη μητέρα, δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το ποσό 100,24 €.
Προϋποθέσεις για τη χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος τρίτεκνης οικογένειας:

1. Η μητέρα που έχει ή αποκτά τρία ζώντα τέκνα για κάθε άγαμο παιδί της κάτω των 23 ετών. Το επίδομα αυτό διακόπτεται την 1η του επομένου έτους εκείνου, κατά το οποίο το επιδοτούμενο άγαμο τέκνο συμπληρώνει το 23ο έτος της ηλικίας του.
Τα τέκνα τα οποία λαμβάνονται υπόψη για τη θεμελίωση του δικαιώματος λήψης του παραπάνω επιδόματος, είναι αυτά που αποκτώνται από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους, τα νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα, καθώς και τα γεννηθέντα εκτός γάμου.
Το ως άνω επίδομα χορηγείται με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις και στον πατέρα, ο οποίος έχει τρία ζώντα τέκνα από διαφορετικούς γάμους ή και νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα από τον ίδιο τέκνα, εφόσον όμως έχει την αποκλειστική ευθύνη διατροφής τους και η μητέρα δεν επιδοτείται για τα παιδιά αυτά.

2. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος αποβιώσει ή εγκαταλείψει υπαίτια τα παιδιά του ή διακόψει οριστικά τη συγκατοίκησή του με αυτά, η παροχή καταβάλλεται στο πρόσωπο που έχει την ευθύνη διατροφής των παιδιών.

3. Το ανωτέρω επίδομα δικαιούνται οι ακόλουθες κατηγορίες προσώπων:
α) Οι Έλληνες πολίτες.
β) Οι ομογενείς αλλοδαπής υπηκοότητας.
γ) Οι πολίτες Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
δ) Οι πολίτες χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Λιχτενστάιν και Ισλανδία) καθώς και οι Ελβετοί πολίτες.
ε) Οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες (Ν.Δ. 3989/1959, Α.Ν.389/1968).
στ) Οι ανιθαγενείς που διέπονται από Διεθνείς Συμβάσεις (Ν.139/1975).
ζ) Αλλοδαποί, δικαιούχοι ανθρωπιστικού καθεστώτος παραμονής στην Ελλάδα (άρθρο 8 Π.Δ. 61/1999).
η) Οι πολίτες άλλων κρατών που είναι γονείς τέκνων ελληνικής υπηκοότητας.

Δικαιολογητικά –διαδικασία χορήγησης:

Για τη χορήγηση του επιδόματος οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθυνθούν στον Ανταποκριτή του Ο.Γ.Α. του Δημοτικού Διαμερίσματος ή της Κοινότητας του τόπου κατοικίας τους, όπου θα υποβάλλουν αίτηση-δήλωση στο ειδικό έντυπο ΟΕ1, προσκομίζοντας τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) Πιστοποιητικό για την οικογενειακή κατάσταση,

β) Σε περίπτωση που ο δικαιούχος αποβιώσει ή είναι υπαίτιος για εγκατάλειψη των παιδιών του ή διακόψει οριστικά τη συγκατοίκησή του με αυτά, πρέπει να υποβάλλεται, αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης θανάτου του ή απόφαση δικαστηρίου περί αφάνειας ή δικαστικής συμπαράστασής του ή αμετάκλητη δικαστική απόφαση περί καταδίκης του ή δικαστική απόφαση ανάθεσης επιτροπείας σε φυσικό πρόσωπο ή οποιοδήποτε στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ποιος έχει αναλάβει την ευθύνη διατροφής των τέκνων.

Σε κάθε περίπτωση οι δικαιούχοι του πολυτεκνικού επιδόματος πρέπει να διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα.

Εράνια 2009. Εκδηλώσεις από σήμερα 6 έως και 8 Αυγούστου

Βρισκόμαστε κοντά στα μέσα του Αυγούστου και οι εκδηλώσεις στα πλαίσια των Ερανίων συνεχίζονται.
Εκδηλώσεις για κάθε γούστο και κέφι.

Οι προτάσεις που υπάρχουν σήμερα για έξοδο είναι οι εξής:......


α.) Συνεχίζεται για τελευταία μέρα το πανηγύρι στο Χαλαζόνι

β.) Αγώνες κατάδυσης στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών
Ωρα 10 το πρωί (Δήμος Φιλιατρών)

γ.) Αυγουστιάτικο Φεγγάρι στην Αγία Κυριακή: Βαρκαρόλες, Βεγγαλικά, και μουσικό Λαίκό πρόγραμμα με την ορχήστρα του Γιώργου Παράμερου και την Μπέττυ Μακρή.
ΩΡΑ 22:00 (Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών)

δ.) Καλλιτεχνικό Εργαστήρι στο πάρκο της Βλαχέρνας για μικρά παιδιά.
Ωρα 18:00 - 21:00 (Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών)

ε.) Έκθεση Ζωγραφικής του τμήματος ζωγραφικής στο πάρκο της Βλαχέρνας του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου
Ωρα 18:00 - 21:00 (Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου)


Αναλυτικά οι εκδηλώσεις στο σύλλογο Φιλοπροόδων.

Ένα πλούσιο τριήμερο δραστηριοτήτων που απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες οργανώνει από τις 6 ως και τις 8 Αυγούστου ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών στο πάρκο της Βλαχέρνας, στα Φιλιατρά.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Βορρέειου Πνευματικού Κέντρου από την Πέμπτη 6 ως και το Σάββατο 8 Αυγούστου 2009, τις ώρες 6.30 - 10.00 μ.μ., έκθεση έντυπου υλικού με τίτλο «Η ζωή στα Φιλιατρά μέσα από εφημερίδες και έντυπα του 19ου και 20ου αιώνα». Σκοπός αυτής της έκθεσης είναι μέσα από τα έντυπα να παρουσιαστεί η κοινωνική ζωή αλλά και δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν στο Δήμο Φιλιατρών την περίοδο αυτή.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, 6 και 7 Αυγούστου, από τις 6.30 ως τις 9.00 μ.μ. στο χώρο του Πάρκου θα δημιουργηθεί ένα «Καλλιτεχνικό Εργαστήρι». Σ` αυτό παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικών σχολείων μπορούν να κάνουν γκράφιτι, να ζωγραφίσουν, να κάνουν κατασκευές με χαρτί, κολάζ, πλαστελίνη, κ.λ.π. . Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία και πάρα πολλές συμμετοχές παιδιών.

Το Σάββατο 8 Αυγούστου, στις 9.30 μ.μ., πάλι στο Πάρκο της Βλαχέρνας θα πραγματοποιηθεί η «Βραδιά Φιλοξενίας». Η «Βραδιά Φιλοξενίας» είναι από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του Συλλόγου Φιλοπροόδων. Σ` αυτήν τα μέλη του Δ.Σ. προσκαλούν τους Φιλιατρινούς στο χώρο τους και τους παρουσιάζουν τις δικές τους πολιτιστικές παραγωγές μέσα από τις δραστηριότητες των τμημάτων τους. Έτσι το βράδυ αυτό θα δοθεί συναυλία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου και θα γίνει παράσταση των Χορευτικών Τμημάτων τους. Παράλληλα το Σάββατο στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθεί και η έκθεση ζωγραφικής του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών με έργα ζωγραφικής που δημιουργήθηκαν στο τμήμα ζωγραφικής του Συλλόγου.

Στο τέλος της εκδήλωσης το κοινό θα φιλοξενηθεί με γλυκά και αναψυκτικά.

"Καμπανάκι" για πλαστά προφυλακτικά

Πλαστά προφυλακτικά Durex σε πακέτα τριών τεμαχίων εντοπίστηκαν στην ελληνική αγορά, ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, σύμφωνα με ενημέρωση της εταιρείας SSL Hellas S.A.

Τα προφυλακτικά αυτά είναι αγνώστου κατασκευής και αμφιβόλου ποιότητας, φέρουν τρύπες και έχουν κακή ποιότητα κατασκευής, με αποτέλεσμα να συνιστούν ενδεχόμενη απειλή για τη δημόσια υγεία.
Τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν τα πλαστά προφυλακτικά από τα αυθεντικά, είναι τα εξής: ........

* Η εξωτερική επισήμανση και το φυλλάδιο οδηγιών χρήσης είναι στα ουγγρικά η κροάτικα.
* κακή ποιότητα εκτύπωσης συσκευασιών και φυλλαδίου οδηγιών χρήσης (εκδορές, γραμμώσεις, κακή ποιότητα χαρτιού)
* διαφορετικούς αριθμούς παρτίδων ( lot number) στο κουτί και στην αλουμινένια ατομική συσκευασία
* οι συσκευασίες εσωτερικά είναι ενωμένες, ενώ στη περίπτωση των αυθεντικών είναι ξεχωριστές μία-μία.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών και σε περίπτωση που έρθουν στη κατοχή τους προϊόντα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Με μελέτη οπτικής ίνας οι νέες άδειες οικοδομής

AΠO το φθινόπωρο για την έκδοση νέων οικοδομικών αδειών θα είναι απαραίτητη η μελέτη για την εγκατάσταση οπτικής ίνας στα κτίρια. Αυτό προβλέπει σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μεταφορών για την ανάπτυξη του πανελλαδικού δικτύου οπτικών ινών, προϋπολογισμού 2,1 δισ. ευρώ, στο οποίο εκτιμάται ότι έως το 2017 θα έχουν πρόσβαση 2 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Για την υλοποίηση του έργου, η οποία θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ, θα προκηρυχτούν το πρώτο εξάμηνο του 2010 τρεις διαγωνισμοί, ενώ οι εκτιμήσεις της ηγεσίας του ΥΜΕ είναι ότι το 2011 να γίνουν οι πρώτες συνδέσεις οπτικών ινών.
Η διάρκεια της σύμβασης είναι 30ετής με προβλεπόμενο...

χρόνο απόσβεσης 15 έτη, ενώ η κρατική χρηματοδότηση ανέρχεται σε 700 εκατ. ευρώ. Το κράτος θα επιδοτήσει με 350 ευρώ κάθε νοικοκυριό ή επιχείρηση για τη διάθεση οπτικής ίνας, υπό την προϋπόθεση ότι η κίνηση αυτή θα είναι συμβατή με τους όρους ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Eνωσης, ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Πηγή: Express.gr





Χίλιοι οι Ελληνες ασθενείς της γρίπης

Ξεπέρασαν τα 1000 τα εργαστηριακώς επιβεβαιωμένα κρούσματα νέας γρίπης στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης, την οποία εκδίδει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων διατηρείται κατά τις τελευταίες εβδομάδες σταθερός.

Γεωγραφικώς, η κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής:........


Κεντρική Μακεδονία 87

Δυτική Μακεδονία 4

Θεσσαλία 14

Ήπειρος 11

Ιόνια Νησιά 127

Δυτική Ελλάδα 27

Στερεά Ελλάδα 16

Πελοπόννησος 42

Αττική 460

Βόρειο Αιγαίο 18

Νότιο Αιγαίο 37

Κρήτη 159

Σύνολο χώρας: 1002

ΕΑΣ Μεσσηνίας: Δέχεται αιτήσεις παραγωγών για το Μέτρο 132

Αιτήσεις παραγωγών για ένταξη στο Μέτρο 132 «Συμμετοχή γεωργών σε συστήματα για την ποιότητα τροφίμων» του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-13 «Αλ. Μπαλτατζής» δέχεται η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν. Μεσσηνίας σταφιδοπαραγωγούς, οινοαμπελουργούς και παραγωγούς επιτραπέζιου σταφυλιού του νομού.

Παράλληλα, η Ένωση σε συνεργασία με τη διαχειριστική επιτροπή σταφίδας θα καταθέσει και σχετικό επιχειρησιακό σχέδιο με σκοπό τον εφοδιασμό των σταφιδοπαραγωγών της ομάδας της ΕΑΣ με εξοπλισμό κατάλληλο για την διευκόλυνση της παραγωγικής διαδικασίας.

Προς διευκόλυνσή τους οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί θα πρέπει να επικοινωνήσουν .....

άμεσα (λόγω περιορισμένης χρονικής προθεσμίας) με τα κατά τόπους υποκαταστήματα της ΕΑΣ Μεσσηνίας και με τους υπεύθυνους της διαχειριστικής επιτροπής σταφίδας.

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Κάτοικος... Φιλιατρών ο Σάκης Ψάρρης

Ταχύτητα και ποιότητα στο ρόστερ της πρόσθεσε η Εράνη Φιλιατρών με την απόκτηση του Σάκη Ψάρρη. Ο 22χρονος επιθετικός με το «κοντέρ» του να έχει γράψει τέσσερα χρόνια παρουσίας στη Γ΄ εθνική, αναμένεται να αποτελέσει την αιχμή… του δόρατος στην επιθετική γραμμή της ομάδας των Φιλιατρών.
Ο Ψάρρης είναι ζακυνθινός και έχει γεννηθεί στις 27/6/1987. Στη Γ΄ εθνική έχει φορέσει τις φανέλες της Ζακύνθου, του Κορωπίου, της Κορίνθου και του Βύζαντα Μεγάρων.

Ο νεαρός επιθετικός υπέγραψε σήμερα (Τετάρτη) το μεσημέρι τη συμφωνία με τους εκπροσώπους της Εράνης και αμέσως μετά δήλωσε στο ioniansports.gr:

«Είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο συμπεριφοράς των .....

ανθρώπων της Εράνης. Μου έδειξαν πόσο με ήθελαν και με κέρδισαν. Έχουν οργάνωση, εγκαταστάσεις, ανθρώπους στη διοίκηση που ενδιαφέρονται για την ομάδα και τον κ. Ενγκεμά προπονητή του οποίου γνωρίζω την αξία».

Ο Σάκης Ψάρρης θα ενσωματωθεί με την αποστολή την ερχόμενη Παρασκευή, αφού θα πρέπει να τακτοποιήσει τα πράγματά του και να μετακομίσει στην πόλη των Φιλιατρών.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στην Εράνη φέτος θα αγωνίζονται τρεις συνολικά Zακυνθινοί, οι Χαριάτης, Τσιριγώτης και Ψάρρης.

Πηγή: ioniansports

Στη λίστα με τα βαρέα οι ψεκαστές στα θερμοκήπια

Την ένταξη στη λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά αυτών που ασχολούνται με τους ψεκασμούς στα θερμοκήπια εισηγείται η αρμόδια επιτροπή στην υπουργό Απασχόλησης κα Φάνη Πετραλιά. Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής την Τρίτη.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης να προταθεί στην υπουργό Απασχόλησης και η ένταξη άλλων δύο ειδικοτήτων στη λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά: των ηλεκτροτεχνιτών δικτύων της ΔΕΗ (εναερίτες, διανομείς...

και όσοι εργάζονται υπογείως) και των απασχολουμένων στην απομάκρυνση του αμίαντου από τα κτίρια.
ΠΑΣΕΓΕΣ



Ξεκινά από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για διορισμούς εκπαιδευτικών

Από σήμερα 6 Αυγούστους μέχρι και τις 11 Αυγούστου έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση διορισμού για το σχολικό έτος 2009-2010 οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ60 και ΠΕ70 μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε οποιαδήποτε Διεύθυνση ή Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επιθυμούν.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους νηπιαγωγούς οι οποίοι περιλαμβάνονται στον πίνακα του 30μήνου, στον πίνακα του 24μήνου, στον ενιαίο πίνακα διορισμών και έχουν τουλάχιστον 17 μόρια πραγματικής προϋπηρεσίας και στον πίνακα διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2008.

Αιτήσεις διορισμού μέσα στις συγκεκριμένες .......

ημερομηνίες καλούνται να υποβάλλουν και οι δάσκαλοι οι οποίοι περιλαμβάνονται στον πίνακα 30μήνου, στον πίνακα 24μήνου, στον ενιαίο πίνακα διορισμών και έχουν τουλάχιστον 9 μόρια πραγματικής προϋπηρεσίας και στον πίνακα διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2008.

Σωρεία παραβάσεων σε συσκευαστήρια σε Λακωνία και Φιλιατρά

Σωρεία παραβάσεων διαπίστωσε το ΥΠΑΝ σε συσκευαστήρια στην περιοχή της Λακωνίας και των Φιλιατρών μετά από ενδελεχείς ελέγχους στους οποίους και συμμετείχαν κλιμάκια της ΥΠΕΕ και του ΥΠ.Α.Α.Τ από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού ελέγχου Αχαΐας.

Η Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς πραγματοποίησε ελέγχους στις 21,22,27 και 28-7-09 έπειτα από εντολή του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γιώργου Βλάχου στον Αγροτικό Κηπευτικό Συνεταιρισμό Φιλιατρών "Αγιαννάκη" (1ο χιλ. Ε.Ο Φιλιατρών - Μαραθόπολης), στην εταιρία αγροτικών προϊόντων Αντώνιος Π. Κυριακάκος & ΣΙΑ Ο.Ε (Γλυκόβρυση Λακωνίας) καθώς και στην επιχείρηση της Ειρήνης Γ. Ζαχαροπούλου στην Κυπαρισσία (3ο χιλ. Ε.Ο Κυπαρισσίας - Φιλιατρών).

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων ζητήθηκε η .......

ενίσχυση από την ΥΠ.Ε.Ε του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών καθώς και από κλιμάκιο προκειμένου ο έλεγχος να γενικευθεί και σε τομείς των αρμοδιοτήτων τους.

Από τους συνδυασμένους ελέγχους διαπιστώθηκε:

Α) Αγροτικός Κηπευτικός Συνεταιρισμός Φιλιατρών "Αγιαννάκη"

· Την ώρα του ελέγχου γινόταν ανασυσκευασία σε τομάτες Πολωνίας
· Το συσκευαστήριο του Αγροτικού Κηπευτικού Συνεταιρισμού Φιλιατρών δεν διέθετε άδεια.
· Βρέθηκαν άδεια χαρτοκιβώτια για τα οποία δεν δόθηκε εξήγηση για την ύπαρξή τους.
· Γινόταν συσκευασία πολωνικής τομάτας σε χάρτινα κιβώτια του "Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων και Περιχώρων - Ο Λαγγούβαρδος ο οποίος βρίσκεται σε αδράνεια και πώληση με τιμολόγια -Δελτία Αποστολής του Αγροτικού Κηπευτικού Συνεταιρισμού Φιλιατρών - Αγιαννάκη. (Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν δημιουργήσει Αγροτικό Συνεταιρισμό τα 3 αδέρφια (Μιχαλακόπουλοι) με τις γυναίκες τους πρώτα με την επωνυμία Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων "ο Λαγγοάβαρδος" που τον έχουν σε αδράνεια από τον Μάρτιο του 2008 και κατόπιν δημιούργησαν τον Αγροτικό Κηπευτικό Συνεταιρισμό Φιλιατρών "Ο Αγιαννάκης").

· Τα δελτία αποστολής των αγροτών προς τον συνεταιρισμό δεν ανέγραφαν τα στοιχεία που όφειλαν σύμφωνα με τον ΚΒΣ (ποσότητα σε κιλά και τιμή πώλησης ανά κιλό).

· Εισήγαγαν τομάτες από την Πολωνία με κόστος 0,85 λεπτά και τις εξήγαγαν στην Βουλγαρία με 0.05 λεπτά.

· Δεν έγιναν οι προβλεπόμενες εκ του νόμου αναγγελίες των εισαγωγών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία επιβλήθηκαν πρόστιμα :

- Συνολικού ποσού 175.000 ευρώ σύμφωνα με το ν. 3668/08, άρθρο 3, παρ.2.

Επίσης, εκλήθη κλιμάκιο του ΥΠ.Α.Α.Τ προκειμένου να δεσμεύσει και στη συνέχεια να κατασχέσει αδήλωτες ποσότητες και άνευ σημάνσεως εισαγόμενες ποσότητες προϊόντων που βρέθηκαν.

Επιπλέον ο Αγροτικός Κηπευτικός Συνεταιρισμός Φιλιατρών "Αγιαννάκη" παραπέμπεται:

- Στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή προκειμένου να επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία σχετικά με την παραπλάνηση του καταναλωτή.

- Στον Εισαγγελέα για παράβαση του άρθρου 11, της Α.Δ 7/09, για τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών μες σούπερ - μάρκετ σύμφωνα με της οποίες αποδέχεται την έκδοση Τιμολογίων Παροχής Υπηρεσιών σε ποσοστό (συγκεκαλυμμένη έκπτωση) πέραν του 2%.

- Στον Ο.Κ.Α.Α, διότι από το υποκατάστημα που διατηρεί στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών (οδός Β32) πουλούσε ελληνοποιημένα προϊόντα, με το ερώτημα της αποπομπής.

- Στο Υπουργείο Απασχόλησης (Επιθεώρηση Εργασίας Ν. Μεσσηνίας) γιατί κατά την ώρα του ελέγχου βρέθηκαν δέκα άτομα (αλλοδαποί εργάτες) που δεν ήταν δηλωμένοι.

- Στη Γ.Γ. Βιομηχανίας του ΥΠ.ΑΝ. και στη Δ/νση Βιομηχανίας της Νομαρχίας Μεσσηνίας

Β) Εταιρεία αγροτικών προϊόντων Αντώνιος Π. Κυριακάκος & ΣΙΑ Ο.Ε

· Η εταιρεία είχε αγοράσει λεμόνια από την Ιταλία 143.460 κιλά, χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες εκ του νόμου αναγγελίες στο ΥΠ.Α.Α.Τ.

· Οι αγορές λεμονιών από Ιταλία ανήλθαν σε 143.460 κιλά και οι πωλήσεις που έγιναν μέχρι τις 27.7.09 ανήλθαν σε 108.250 κιλά (λεμόνια Ιταλία). Στα ψυγεία - αποθήκες βρέθηκαν 4.910 κιλά (λεμόνια Ιταλία) και περίπου 3.710 κιλά (λεμόνια Ιταλίας) σαπισμένα στους χώρους της αποθήκης. Συνολικά 116.870 κιλά. Υπάρχει μια διαφορά 26.590 κιλά που πουλήθηκαν χωρίς τιμολόγια.

· Στα δελτία ποσοτικής παραλαβής η εταιρεία δεν ανέγραφε την τιμή αγοράς ενώ ταυτόχρονα πουλούσε σε χονδρέμπορους και σούπερ - μάρκετ, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα στους ελεγκτές να ελέγξουν τη νομιμότητα ή μη της διαμόρφωσης της χονδρικής τιμής πώλησης.

· Η ελεγχθείσα εταιρία πουλούσε πατάτες Λακωνίας σε χονδρέμπορους και σούπερ μάρκετ εισπράττοντας μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους από το καθοριζόμενο σύμφωνα με την Α.Δ. 7/09, άρθρο
· Βρέθηκαν περισσότεροι από δέκα αλλοδαποί εργάτες, οι οποίοι δεν είχαν συμπεριληφθεί στις καταστάσεις προσωπικού της Επιθεώρησης Εργασίας

Επίσης,

1. Η εταιρία ΑΝΤΩΝΙΟΣ Π. ΚΥΡΙΑΚΑΚΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. προμηθεύτηκε 20.170 κιλά πατάτες από την Ελένη Σταματάκου, σύζυγο Αντώνη Κυριακάκου, παραγωγό Γλυκόβρυσης Λακωνίας. |

Η παραγωγός παρέδωσε υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρει ότι α) καλλιέργησε 7 στρέμματα πατάτες για το έτος 2009, β) ότι δεν έχει κάνει δήλωση στον ΟΠΕΚΕΠΕ, γ) ότι δεν έχει τιμολόγια αγοράς πατατόσπορου και δ) ότι το χωράφι στη θέση "Παύλακας" φρεζαρίστηκε και φυτεύτηκε με λεμονιές που αγοράστηκαν από το φυτώριο του Ιωάννη Σταματάκου, Έλος Λακωνίας με το Δ.Α. 3077/22.7.09. Τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις, υπήρχαν ελιές στο παραπάνω αγροτεμάχιο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου στην εταιρία ΑΝΤΩΝΙΟΣ Π. ΚΥΡΙΑΚΑΚΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. δεν βρέθηκαν στις αποθήκες-ψυγεία λεμόνια ελληνικά Λακωνίας. Από τον έλεγχο στο λογιστήριο διαπιστώθηκε ότι κατά το έτος 2009 αγοράστηκαν από τους παραγωγούς α) Πίτσα Κοκλάνη 15.013 κιλά β) Ιωάννη Σταματάκο 64.172 κιλά και γ) από Κωνσταντίνο Λουκάκο 7092 κιλά λεμόνια Λακωνίας.

Στις 28.7.09 κατά τη διάρκεια του ελέγχου στον παραγωγό-φυτωριούχο Ιωάννη Σταματάκο του ζητήθηκαν στοιχεία, βιβλία, φορολογικές δηλώσεις και αρνήθηκε να τα παραδώσει στο αρμόδιο κλιμάκιο και κλήθηκε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων Πελοποννήσου από την Τρίπολη.

Μετά την άφιξη του κλιμακίου της ΥΠΕΕ ο Ιωάννης Σταματάκος παρέδωσε υπεύθυνη δήλωση. Σε αυτήν αναφέρει ότι α) τα λεμόνια ήταν βιολογικής καλλιέργειας, β) τα παραστατικά πώλησης λεμονιών (δελτία ποσ. παραλ. και τιμολόγια. αγοράς) προς την ΑΝΤΩΝΙΟΣ Π. ΚΥΡΙΑΚΑΚΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ουδέποτε παρέλαβε μέχρι τις 28.7.09 και γ) δήλωσε ότι εκτιμά ότι φέτος πούλησε στην ΑΝΤΩΝΙΟΣ Π. ΚΥΡΙΑΚΑΚΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ποσότητα 20-25 τόνους λεμονιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία ΑΝΤΩΝΙΟΣ Π. ΚΥΡΙΑΚΑΚΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. επέδειξε δελτία ποσοτικής παραλαβής για το διάστημα από 12.5.09 έως 23.7.09 από τον παραγωγό Ιωάννη Σταματάκο συνολικής ποσότητας 64.172 κιλών.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία επιβλήθηκαν πρόστιμα :

- Συνολικού ποσού 60.000 ευρώ, σύμφωνα με το ν. 3668/08.

Επιπλέον η εταιρία ΑΝΤΩΝΙΟΣ Π. ΚΥΡΙΑΚΑΚΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. παραπέμπεται,

- Στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του ΥΠ.ΑΝ. και στη Διεύθυνση Βιομηχανίας της Ν.Α.Λακωνίας, γιατί στερείται αδείας.
- Στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Α.Λακωνίας
- Στην Επιθεώρηση Εργασίας της Ν.Α. Λακωνίας, γιατί βρέθηκαν περισσότεροι από δέκα αλλοδαποί εργάτες, οι οποίοι δεν είχαν συμπεριληφθεί στις καταστάσεις προσωπικού της Επιθεώρησης Εργασίας.
- Στη Νομαρχιακή Επιτροπή Εμπορίου της Ν.Α.Λακωνίας για να επιβληθούν τα πρόστιμα κατά το υπερβάλλον σύμφωνα με το ν. 3668/08.

Επιχείρηση Ειρήνης Γ. Ζαχαροπούλου στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας.

· Διαπιστώθηκε ότι στα δελτία αποστολής των αγροτών δεν αναγραφόταν η τιμή μονάδας και η ποσότητα των προϊόντων (τομάτες - αγγούρια), με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται ο έλεγχος.

Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 40.000 ευρώ για παράβαση του άρθρου 30 Αγορ. Κώδικα παρ, 14, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το ν. 3668/08.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα των ελέγχων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βλάχος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Πριν λίγες μέρες δώσαμε στη δημοσιότητα στοιχεία που προέκυψαν από ελέγχους της Υ.ΠΕ.Α σε κέντρα αδυνατίσματος και γυμναστήρια.Συνεχίζοντας την προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και πιο συγκεκριμένα για την πάταξη του φαινομένου των ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων, δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα νέα στοιχεία που προέκυψαν από ελέγχους της Υπηρεσίας Εποπτείας της Αγοράς (ΥΠΕΑ) σε συσκευαστήρια νομών της Πελοποννήσου.
Ο αγώνας για την πάταξη της παρανομίας συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση.
Η ΥΠΕΑ συνεχώς ενισχύεται για να μπορέσει ν α εκπληρώσει το έργο της που είναι η προστασία της υγιούς αγοράς και των καταναλωτών.
Στην προσπάθεια αυτή από σήμερα συμμετέχει και ο κ. Γιώργος Στεργίου που αναλαμβάνει Ειδικός Γραμματέας, επικεφαλής της ΥΠ.Ε.Α."

Πηγή: Εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ

2 Ανέκδοτα για να ξεκινήσει η μέρα μας με γέλιο.

Η δίκη είχε ξεκινήσει. Ένας πολύ ανθυγιεινός τύπος δικαζόταν και ο δικαστής απευθυνόμενος σ αυτόν λέει:
-Κατηγορείσαι ότι σκότωσες μια δασκάλα με ένα αλυσοπρίονο...
-Παλιοψεύτη ! Ακούγεται μια φωνή από το βάθος της αίθουσας του δικαστηρίου.
-Ησυχία στο ακροατήριο, φωνάζει ο δικαστής, και κοιτάζει πάλι τον κατηγορούμενο λέγοντας του:
-Κατηγορείσαι επίσης, ότι σκότωσες το παιδί που μοιράζει τις εφημερίδες με ένα φτυάρι...
-Παλιομίζερε ! Ακούγεται η ίδια φωνή από το βάθος της αίθουσας του δικαστηρίου.
-Είπα ησυχία ! Φωνάζει ο δικαστής, κοιτάζει πάλι τον κατηγορούμενο και ......

του λέει:
-Κατηγορείσαι επίσης, ότι σκότωσες και ένα ταχυδρόμο με ένα ηλεκτρικό τρυπάνι...
-Εγωιστικό γαϊδούρι ! Ξεφωνίζει ο ίδιος τύπος.
-Τι ξεσπάσματα είναι αυτά κύριε μου; Ρωτά ο δικαστής.
-Κύριε Δικαστά, είμαι γείτονας του κατηγορούμενου 10 χρόνια τώρα, και ξέρετε... ποτέ δε μου δάνεισε ένα εργαλείο όταν το χρειαζόμουν.

========================================================================

Μετά το τέλος του Μεγάλου Φεστιβάλ Μπύρας στην Γερμανία, όλοι οι πρόεδροι των εταιριών Ζυθοποιϊας αποφάσισαν να βγουν έξω για . . μια μπύρα.
Το αφεντικό της Corona κάθεται στο μπαρ και λέει: "Θα ήθελα την καλύτερη μπύρα στον κόσμο, Μια Corora, παρακαλώ.
Ο μπάρμαν πιάνει ένα μπουκάλι από το ράφι και του το δίνει.
To αφεντικό της Βudweiser λέει: "Θάθελα την καλύτερη μπύρα στον κόσμο!
The King of Beers!! Μια Budweiser, παρακαλώ!"
Ο μπάρμαν του δίνει μία.
Ο τύπος από την Coors: "Θάθελα την μόνη μπύρα που είναι φτιαγμένη με πραγματικό νερό πηγής από τα Βραχώδη 'Όρη. Δώσε μου μια Coors!!"
Παίρνει κι αυτός την μπύρα του!!
Ο τύπος από την Calsberg κάθεται και λέει: Δώστε μου μια Κόκα Κόλα".
Ο μπάρμαν ξαφνιάζεται λίγο, αλλά του δίνει ό,τι παράγγειλε.
Οι άλλοι όμως ζυθοπαραγωγοί τον κοιτάζουν περίεργα και ρωτάνε γιατί δεν πήρε Calsberg!
Kι εκείνος: "Να, σκέφτηκα αφού δεν πίνετε εσείς μπύρα, γιατί να πιω εγώ?"

Πρωτοσέλιδα Μεσσηνιακού Τύπου 6ης Αυγούστου 2009

Κλικ για πλήρες μέγεθος

ele6.jpg (662 KB) 8arr06.jpg (237 KB) foni6.jpg (596 KB)