Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Εμποροπανήγυρη Γαργαλίανων: 4 - 10 Οκτωβρίου 2010

ΜΕΓΑΛΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ
ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
.


4 - 10 Οκτωβρίου 2010

Ρούχα, υποδήματα, Είδη δώρων, Είδη Προικός, παιχνίδια, είδη Λαϊκής τέχνης, και άλλα πολλά.

Επισκεφθείτε το. Αξίζει.





Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις τρίτεκνες οικογένειες

Ξεκίνησαν από την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στην Κυπαρισσία οι εγγραφές για τις τρίτεκνες οικογένειες.
Οι γονείς τριών τέκνων ανεξαρτήτου ηλικίας που διαμένουν στον ευρύτερο δήμο Κυπαρισσίας Τριφυλίας και επιθυμούν να γίνουν μέλη του Συλλόγου, μπορούν να απευθύνονται στο κατάστημα υδραυλικών Κου Χαραλαμπόπουλου Λεωνίδα,
Κοκκέβη 23 - Κυπαρισσία
Τηλ. 27610-25303
Υπεύθυνη για τις εγγραφές είναι η Κα Ελευθερία Νικολοπούλου από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 12.30 - 14.00.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά ..........

που θα χρειαστείτε για την εγγραφή σας είναι:

1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
2. Μία φωτογραφία του συζύγου και μία της συζύγου
3. Ετήσια συνδρομή 20 ευρώ.

Η Εγκύκλιος για τις Μετεγγραφές φοιτητών και σπουδαστών εσωτερικού, ακαδημαϊκού έτους 2010-2011.

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ανακοινώνει τη δημοσίευση της εγκυκλίου που αφορά στις μετεγγραφές φοιτητών και σπουδαστών εσωτερικού ακαδημαϊκού έτους 2010-2011.

Οι κατηγορίες των δικαιούχων, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τον ηλεκτρονικό και έντυπο τρόπο υποβολής των αιτήσεων μετεγγραφών αναλύονται στην εγκύκλιο, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου

Κατεβάστε την εύκολα και γρήγορα πατώντας εδώ



ΜΗΝΥΜΑ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Τρίτης Ηλικίας, ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος, δήλωσε τα εξής:

«Την παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, δεν θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε ως έναν τυπικό εορτασμό και μια ευκαιρία για απόδοση πρόσκαιρων τιμών προς τους ηλικιωμένους. Επιβάλλεται η ουσιαστικότερη, βαθύτερη προσέγγιση ενός πολύ σοβαρού κοινωνικού ζητήματος, που καταδεικνύει εν τέλει και το επίπεδο του πολιτισμού μας.

Οι Ηλικιωμένοι για μας, δεν είναι απόμαχοι της ζωής. Τους θεωρούμε – και είναι – ενεργά μέλη της κοινωνίας με ανεκτίμητη προσφορά, που αξίζουν ιδιαίτερης φροντίδας και σεβασμού κάθε μέρα. Νοιαζόμαστε γι’ αυτούς και περισσότερο για τους μοναχικούς και ανήμπορους συνανθρώπους μας, για τους οποίους επιδεικνύουμε ιδιαίτερη μέριμνα.

Κύριο μέλημα μας η διασφάλιση στην πράξη για ......

τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας μιας ζωής με αξιοπρέπεια, με δικαιώματα. Μιας ζωής όπου το άτομο της τρίτης ηλικίας θα νιώθει ότι η προσφορά του αποτιμάται σωστά, η γνώση, η εμπειρία του αξιοποιείται και η ιδιαιτερότητά του αναγνωρίζεται».


Δημήτρης Δράκος
Νομάρχης Μεσσηνίας

Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης για τις φοιτητικές εστίες

Σε πιλοτική εφαρμογή τίθεται, από σήμερα 30/09/2010 και έως τις 05/10/2010, η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Υποβολής Αιτήσεων Εισαγωγής σε Φοιτητικές Εστίες, που λειτουργούν με ευθύνη του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ). Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΙΝ, κάνοντας χρήση του Κωδικού Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο ...........

στους πρωτοετείς και όχι σε φοιτητές από το εξωτερικό, ομογενείς ή παλαιοτέρων ετών. Στόχος είναι από την επόμενη ακαδημαϊκή xρονιά η όλη διαδικασία να γίνεται εξολοκλήρου ηλεκτρονικά.
Σκοπός είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η καλύτερη εξυπηρέτηση των επιτυχόντων, όπως τόνισε και η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, στην πρόσφατη επίσκεψή της στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας.

Η υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων εισαγωγής στις φοιτητικές εστίες είναι διαθέσιμη στην διεύθυνση: http://esties.ein.gr

Μελέτες πραγματοποιούν στο Λιμάνι Κυπαρισσίας

Κλιμάκιο από το Ινστιτούτο αλιευτικών ερευνών ( ΙΝ.ΑΛ.Ε. ) αποτελούμενο από έξη επιστήμονες με επικεφαλής τον Διευθυντή του καθηγητή Κύριο Καλλιανιώτη Αργύρη, πραγματοποιούν έρευνες στον θαλάσσιο χώρο του Κυπαρισσιακού κόλπου.

Στις έρευνες συμμετέχει μία μηχανότρατα και ένα σκάφος επαγγελματικό για τις ανάγκες της πειραματικής αλιείας και της υποβρύχιας καταγραφής του βυθού της θάλασσας.

Οι έρευνες γίνονται στα πλαίσια της ........

ολοκλήρωσης των μελετών ωρίμανσης για την δημιουργία του τεχνητού ύφαλου.

Σε λιγότερο από 20 ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί οι συμβασιακές υποχρεώσεις από το ΙΝ.ΑΛ.Ε. και θα κατατεθεί ο φάκελος στην Νομαρχία Μεσσηνίας και στον Δήμο Κυπαρισσίας ώστε να χρηματοδοτηθεί το έργο απο το ΕΠΑΛ 2007-2013 .

Κυπαρισσία 30-9-2010

Σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων Κυπαρισσίας

Ένα όμορφο blog για το Δημοτικό σχολείο Αυλώνα

Ένα πολυ όμορφο ιστολόγιο για το Δημοτικό Σχολείο Αυλώνας αποφάσισε εδώ και λίγες μέρες να δημιουργήσει η Προιστάμενη του μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου Αυλώνας που βρίσκεται στην ορεινή Τριφυλία.
Σκοπός του blog -όπως μας ..........

ανέφερε στο σημείωμα της η εκπαιδευτικός κα Ευτυχία Τούλιου- είναι να εμπλουτίζεται με θέματα που αφορούν την περιοχή της ορεινής Τριφυλίας (ιστορικά- πολιτιστικά- αλλά και επικαιρότητα).

Εμείς το επισκεφθήκαμε στην διεύθυνση http://diavlona.blogspot.com και το βρήκαμε ενδιαφέρον. Μακάρι να μπορέσει να προχωρήσει και να εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Το ψηφοδέλτιο της Λακωνίας από τον Πέτρο Τατούλη.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, συνεπής στο συμβόλαιο εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας που σύναψε από την πρώτη στιγμή με τους πολίτες της Πελοποννήσου, ξεκινά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» από το Νομό Λακωνίας.

Ο κ. Τατούλης δεσμεύτηκε από την πρώτη στιγμή για τη συγκρότηση ενός ανεξάρτητου ενωτικού ψηφοδελτίου. Απευθύνθηκε στους πολίτες της Λακωνίας και ζήτησε να συμπορευτούν μαζί στο δρόμο της ευημερίας και της ανάπτυξης. Κάλεσε τους Λάκωνες πολίτες να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των δύσκολων καιρών και να απαντήσουν θετικά σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Έδωσε το μήνυμα της συστράτευσης όλων των πολιτών, ως μοναδική επιλογή για την επίλυση των κοινών μας προβλημάτων. Δεσμεύτηκε για τη συγκρότηση ενός συγκεκριμένου πλαισίου αρχών και δράσεων, που θα διαμορφώνεται και θα συνεχίσει να εξελίσσεται μέσα από τον καθημερινό διάλογο με τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας, η συμμετοχή των οποίων θα εξασφαλίζει στο μέγιστο τη διαφάνεια και το συνεχή έλεγχο της διοίκησης.

Εξέφρασε τη βαθιά του πεποίθηση ότι η ...........

Πελοπόννησος μπορεί να εξεύρει τη θέση που της αναλογεί στον ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο και να αξιοποιήσει τις μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγονται.

Στην κατεύθυνση αυτή βρίσκονται δίπλα του πολίτες με επιτυχημένη πορεία στον κλάδο τους, επαγγελματίες και επιστήμονες, άνθρωποι της προσφοράς, οι οποίοι μπορούν να εγγυηθούν το όραμα για μια δυναμική Λακωνία στο πλαίσιο μιας ενωμένης και ισχυρής Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο κ. Τατούλης ευχαριστεί τους Λάκωνες, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει την πολιτική πρόταση που κατέθεσε ενώπιον τους, ως τη μοναδική προοπτική ευημερίας και ανάπτυξης για την περιφέρεια Πελοποννήσου, στη βάση της κοινωνικής αλληλεγγύης, της συνοχής και του κοινού οράματος για τη «Νέα Πελοπόννησο» και για μια νέα πατρίδα.

Από τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» ανακοινώνονται οι κάτωθι υποψήφιοι:

1. Τζανετέα Ντία, φιλόλογος, τ. αντινομάρχης, τ. υποψήφια βουλευτής Ν.Δ. , πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λακωνίας.
2. Βελισσάρης Σάββας, οδοντίατρος – ορθοδοντικός.
3. Καρράς Παναγιώτης, αστυνομικός, πρόεδρος Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λακωνίας.
4. Λιάρος Παναγιώτης, επιχειρηματίας.
5. Πολλάλης Δημήτρης, επιχειρηματίας, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας, σύμβουλος διοικούσας επιτροπής Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
6. Σκούρος Χαράλαμπος, ιατρός- καρδιολόγος, τ. Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Σπάρτης.
7. Φλώρος Σπύρος, τ. Δήμαρχος Δήμου Θεραπνών.
8. Χελιώτης Γιώργος, επιχειρηματίας.

Η κ. Ντία Τζανετέα ορίζεται υποψήφια αντιπεριφερειάρχης του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» για το Δήμο Λακωνίας.

Δύο μήνες νωρίτερα σε ισχύ τα «πράσινα» τέλη κυκλοφορίας

Επισπεύδεται κατά δύο μήνες η ισχύς του νέου συστήματος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων, βάσει των εκπομπών ρύπων.

Το νέο σύστημα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας θα ισχύσει για όσα αυτοκίνητα ταξινομηθούν από 1-11-2010 και όχι από 1-1-2011 που προέβλεπε αρχικά το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Σχετική ρύθμιση συμπεριλήφθηκε από το .........

υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο.

Από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τροποποιήσεις στο ν/σ για την περαίωση

Με τροποποιήσεις στη διάταξη για τα εικονικά τιμολόγια και εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το νομοσχέδιο για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου οι επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 20 εκατ. ευρώ που υπάγονται στη ρύθμιση, δεν είναι οι εκδίδουσες πλαστά τιμολόγια (οι οποίες μάλιστα, δεν απαλλάσσονται από την ποινική δίωξη), αλλά εκείνες που λαμβάνουν πλαστά και εικονικά τιμολόγια εν αγνοία τους, ή εκδίδουν εικονικά - και τις οποίες, δεν έχουν συλλάβει οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, αλλά οικειοθελώς προσέρχονται να τα δηλώσουν (στην περίπτωση αυτή, επιβαρύνονται με φόρο 55% της αξίας τους αν είναι Α.Ε. και 40% αν είναι Ε.Π.Ε.).

Στην περαίωση επίσης υπάγονται και οι επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ήδη.........

ελεγχθεί και βρίσκονται στη διαδικασία του συμβιβασμού ή της ένστασης.

Ο υπουργός Οικονομικών επικαλέστηκε συνταγματικές επιταγές για τις εξαιρέσεις που έθεσε, ενώ στο τέλος της συνεδρίασης, προκειμένου όπως τόνισε, να μην υπάρχουν υπόνοιες σχετικά με τις προθέσεις του υπουργείου, πρόσθεσε ρητή αναφορά, πως για τις επιχειρήσεις που έχουν λάβει μη νόμιμα τιμολόγια, ή έχουν εκδώσει εικονικά, για να υπαχθούν στην περαίωση δεν θα πρέπει να έχει βεβαιωθεί πρόστιμο από τις φορολογικές αρχές και δεν θα πρέπει να βρίσκονται σε διαδικασία ελέγχου.

Έντονη κριτική άσκησαν βουλευτές της αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για ενδεχόμενα «χαριστικές», αν όχι και «φωτογραφικές» ρυθμίσεις.

Επικρίσεις διατύπωσε η αντιπολίτευση και για την επιλογή εισαγωγής νομοσχεδίου με τον χαρακτήρα του «κατεπείγοντος» για δέκατη φορά μέχρι τώρα.

Ειδικότερα, ο Δ. Παπαδημούλης από το ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τη δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση, επιχειρήσεων που έχουν λάβει πλαστά και εικονικά τιμολόγια, ή έχουν εκδώσει εικονικά, ακόμα κι αν έχουν τζίρο πάνω από 20 εκατ. ευρώ ή έχουν εισαχθεί στο Χρηματιστήριο - κι ακόμα κι αν έχουν ελεγχθεί και καταδικαστεί πρωτόδικα.

«Ο κ. υπουργός οφείλει να μας εξηγήσει, γιατί μπήκε η τροποποίηση, ποιους αφορά, και με πόσα θα καθαρίσουν αυτοί οι κύριοι. Γιατί δεν μπορώ να δεχτώ ότι κάποιος που δεν έκοψε μια απόδειξη 5 ευρώ μπορεί να πάει φυλακή και οι άλλοι μπαίνουν στην φορολογική αμνηστία» ανέφερε.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Παπακωνσταντίνου που διέκρινε ακόμα και «ποινικές» συνέπειες για τον καταγγέλλοντα βουλευτή, εφόσον δεν στοιχειοθετήσει τις καταγγελίες του.

Το νομοσχέδιο εισάγεται αύριο Πέμπτη προς συζήτηση και ψήφιση στο Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Το Δεκέμβριο του 2011 η Κάρτα του Πολίτη

Σε δημόσια διαβούλευση αναμένεται να τεθούν τις επόμενες μέρες οι βασικοί άξονες του σχεδίου για την Κάρτα του Πολίτη, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κάρτα θα χρησιμοποιείται για όλες τις συναλλαγές του πολίτη με το κράτος, αλλά και ως ταξιδιωτικό έγγραφο για προορισμούς που περιλαμβάνονται στη Συνθήκη Σέγκεν. Στις χρήσεις της κάρτας θα εντάσσεται και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Στην Κάρτα θα περιέχονται, μεταξύ ...........

άλλων, οι αριθμοί της αστυνομικής ταυτότητας, του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ, καθώς επίσης και το δημοτολόγιο.

Κατά τις ίδιες πληφορορίες, ο αριθμός της κάρτας ενδέχεται να είναι ίδιος με εκείνον του ΑΜΚΑ, ωστόσο, αυτά τα ζητήματα θα τεθούν προς διαβούλευση.

Η κυβέρνηση μελετά ακόμη την χρήση της Κάρτας και στον ιδιωτικό τομέα, όπως π.χ. για συναλλαγές με τις τράπεζες.

Η Κάρτα του Πολίτη εκτιμάται ότι θα αρχίσει να διατίθεται από το Δεκέμβριο του 2011 και θα αντικαταστήσει σταδιακά την αστυνομική ταυτότητα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Γιάννης Ραγκούσης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Παπουτσής, Κώστας Σκανδαλίδης, Ανδρέας Λοβέρδος και Λούκα Κατσέλη.

Από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 30ης Σεπτεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.






Flintstones

50 χρόνια συμπληρώνουν οι Flintstones και η google αφιερεωνει σε αυτους το λογότυπο της--