Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Υποβαθμίζεται η τουριστική εκπαίδευση στην Πελοπόννησο

Γράφει η Αντωνία Μπούζα

Σε ημερίδες, εκδηλώσεις, συνέδρια, σχεδιασμούς όλοι μας αναφερόμαστε στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού μας και πόσο αυτός θα βοηθούσε στη διέξοδό μας από το σημερινό αδιέξοδο. Επενδύουμε λοιπόν στη μοναδικότητα του Ελληνικού τουρισμού, σε όλα τα φυσικά μας πλεονεκτήματα, στον πολιτισμό και στην παράδοσή μας, κυρίως όμως στη δυναμική της Ελληνικής φιλοξενίας.

Αυτή για να υπάρξει, προϋποθέτει επαγγελματίες που να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και τα εφόδια εκείνα που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος. Η άριστη παροχή υπηρεσιών είναι ένα από τα συν του τουρισμού μας.
Η Πελοπόννησος, είναι μία μοναδικού κάλλους περιοχή του ...........

Ελλαδικού χώρου, που απαιτεί ιδιαίτερο και εξειδικευμένο πλάνο ενεργειών, προκειμένου να αναδειχθεί ως ενιαίος προορισμός και ως τέτοιος να προωθηθεί στις τουριστικές αγορές του κόσμου.

Με δεδομένη την κρίση και την αλλαγή των αυτοδιοικητικών θεσμών, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, βρισκόμαστε ακόμη στο σημείο πριν την εκκίνηση και αυτό διότι ο πολυκερματισμός των δομών της αυτοδιοίκησης , έχει αναδείξει τρελές δυσκολίες σε όσους πασχίζουν να διαχειρισθούν στοιχειωδώς τη δύσκολη αυτήν αποστολή.,

Δεν υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός , ούτε που θα στραφούμε ξέρουμε , ούτε τι θα αναδείξουμε , ούτε ποίες προτεραιότητες έχουμε θέσει και ποία καινοτόμα στοιχεία θα μπουν ως πλεονεκτήματα στη φαρέτρα μας. ακόμη πως θα κινητοποιήσουμε τους επαγγελματίες του χώρου που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και με ποίες ενέργειες θα αναδείξουμε το θεματικό τουρισμό ,πως θα γίνουμε ανταγωνιστικοί έναντι άλλων που έχουν συγκεκριμένη στρατηγική αλλά και πως θα διευρύνουμε τη βάση της τουριστικής μας περιόδου.,

Με όλα αυτά τα καυτά και βασανιστικά μας ερωτήματα για το μέλλον του τουρισμού της Πελοποννήσου , ως πλήγμα μπορεί να χαρακτηρισθεί η αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού να αναστείλει την λειτουργία της ΕΠΑΣ ΟΤΕΚ Ναυπλίου (πρώην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων)., Η ΕΠΑΣ Ναυπλίου, η μόνη τέτοια Σχολή της Πελοποννήσου ,είναι σήμερα ενταγμένη στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας τόσο της Αργολίδας όσο και ολόκληρης της Πελοποννήσου και τροφοδοτεί με εξειδικευμένα στελέχη τις τουριστικές επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής .,

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός ανέδειξε το θέμα της αναστολής λειτουργίας της σχολής με ερώτησή του προς τον Παύλο Γερουλάνο αναφέροντας: «Η τουριστική εκπαίδευση είναι βασικό εργαλείο της τουριστικής ανάπτυξης επομένως πρέπει να δοθεί το απαιτούμενο βάρος στην αναβάθμισή της και όχι στην υποβάθμισή της». Και επισημαίνει ο βουλευτής: «Με δεδομένα λοιπόν αφενός την ανάγκη ενεργούς στήριξης της τουριστικής ανάπτυξης -στόχο που πιστεύω ότι συμμερίζεται η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου και στον οποίο οι σχολές του ΟΤΕΚ συμβάλλουν καθοριστικά με την παραγωγή καταρτισμένων στελεχών-, και αφετέρου την ύπαρξη εναλλακτικών λύσεων οι οποίες επισημαίνονται στο σχετικό Υπόμνημα και εξασφαλίζουν τη συνέχιση της λειτουργίας της Σχολής με σημαντικά μειωμένο κόστος».

Πραγματικά θα θέλαμε να ακούσουμε τις αιτιάσεις του κ. Γερουλάνου και πως σκέπτεται να ενισχύσει την τουριστική εκπαίδευση στη Χώρα μας , τη στιγμή που γνωρίζουμε πως η τουριστική μας βιομηχανία είναι η μοναδική αχτίδα ελπίδας μας για τιθάσευση της ανεργίας και ενίσχυση των εσόδων μας.

Show Τράγκα στο Extra Channel 3. Ξεφτιλίζει το ΕΣΡ

Ρόμπα ξεκούμπωτη έχει κανει απόψε ο Γιώργος Τράγκας το ΕΣΡ για το πρόστιμο των 25 χιλιάδων ευρώ που του επέβαλαν τα μέλη του ΕΣΡ γιατί έβριζε την Μέρκελ από την εκπομπή του στον Real Fm 97.8 υποβαθμίζοντας όπως λέει η απόφαση την ποιότητα

Αυτήν την ώρα ο Τράγκας είναι στην εκπομπή του στο Εxtra Channel 3 και πίσω του έχει δυο Γερμαναράδες και καλά να προσέχουν τι λέει για την Μέρκελ και τους Γερμανούς, ξεφτιλίζοντας ταυτόχρονα τα μέλη του ΕΣΡ.
Ρόμπα έκανε απόψε τον .......

Λασκαρίδη και την παρέα του. ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΤΡΑΓΚΑ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΗΣΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ.





Αγνοεί το κράτος την ΄΄μαφία΄΄ του Ελαιολάδου;

Το Ελληνικό κράτος φαίνεται να μην γνωρίζει τίποτα για παράνομη διακίνηση και νόθευση του Ελληνικού Ελαιολάδου. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την απάντηση που δόθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο οποίος απαντώντας στη Βουλή στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου τόνισε μεταξύ άλλων όπως αποκαλύπτει το Agroschannel οτι το Τμήμα Προστασίας Οικονομίας του Υπουργείου Οικονομικών που αρμόδιο για την έρευνα και τη δίωξη εγκλημάτων τα οποία έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στα έσοδα του Δημοσίου και επηρεάζουν σημαντικά την ομαλή λειτουργία της αγοράς δεν έχει επιληφθεί μέχρι σήμερα σε υποθέσεις νοθείας και παράνομης διακίνησης Ελληνικού Ελαιολάδου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπουτσής με την ίδρυση ........

του ΕΦΕΤ οι αστυκτηνίατροι της αστυνομίας αποσπάστηκαν στον Φορέα επομένως δεν υπάρχει το εξειδικευμένο προσωπικό για την διενέργεια επίσημου ελέγχου στα Τρόφιμα. Το μόνο που καλείται η αστυνομία είναι να παρέχει ΄΄χαρακτήρα συνδρομής ΄΄ σε ελέγχους που γίνονται. Αυτή είναι η αλήθεια όπως ειπώθηκε απο τον κ. Παπουτσή και αφήνει εκτεθειμένους όλους εκείνους που λένε για προώθηση , διαφήμιση και στήριξη του κατά τα άλλα ΄΄Ελληνικού χρυσού΄΄την ώρα μάλιστα που κάποιοι το αγοράζουν φθηνά και οι κερδοσκόποι το πουλάνε σε τριπλή τιμή. Ακόμη περιμένουμε να δούμε τι έχει γίνει με τα όσα έχουν αποκαλυφθεί για τις ΄΄λαδιές΄΄ που γίνονται και έχουν έρθει στην επιφάνεια απο τους ξένους. ( Αμερική , Ιταλία).

Η ΄΄μαφία΄΄ του ελαιολάδου και η νοθεία με Ελληνικά και όχι μόνο λάδια στην Ιταλία έχει χτυπήσει ΄΄κόκκινο΄΄ κάτι που επιβεβαιώνεται και με τα στοιχεία της Ιταλικής Αστυνομίας αναφέρει στην αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής κ. Φραγκίσκος Παρασύρης επικαλούμενος δημοσίευμα της εφημερίδας Νέα Κρήτη

agroschannel.com

ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO ΑΠΟ ΤΟ BEST TV



Ακόμα μια πικρή αλήθεια... στο Ευρωκοινοβούλιο από τον Nigel Farage (video)

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά ο ευρωβουλευτής Nigel Farage εξέπληξε τους πάντες γιατί είπε τα πράγματα με το όνομα τους που δυστυχώς για μας τους Έλληνες είναι αλήθεια..

Δείτε το video




Best Tv

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω του 1,5 τόνου την Καθαρά Δευτέρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας στα φορτηγά στους οδικούς άξονες της χώρας ανακοίνωσε η Ελληνική αστυνομία σχετικά με τον επικείμενο εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο του εορτασμού της Καθαρής Δευτέρας, ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Διευκρινίζεται ότι μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου:

Συγκεκριμένα: ............

1. Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012, για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012 για το ρεύμα εξόδου από 08:00 έως 13:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

2. Την Καθαρή Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012 για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 21:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμία και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

3. Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις

4. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας :

α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα Διόδια του Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

στ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., Φυσικό Αέριο κ.λ.π.) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

ζ) Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού»

Επισημαίνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την επικειμένη εορταστική περίοδο, κατά την οποία αναμένεται αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων σε όλη τη χώρα, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστά στους πολίτες :

Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημα τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός κ.λπ.).
Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

Η Δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου σχετικά με τα επεισόδια κατά τη μαθητική παρέλαση στα Ιωάννινα

Στο επεισόδιο με τις ύβρεις από μαθητές προς του επισήμους στην μαθητική παρέλαση για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου για την Έρευνα και Τεχνολογία
η Υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου σε σχετική ερώτηση που τέθηκε από Δημοσιογράφο.

Το χθεσινό φαινόμενο είναι απαράδεκτο και .........

νομίζω ότι λύπησε βαθιά όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Προσέβαλε μια εθνική ημέρα, το συμβολισμό μιας πόλης και προσέβαλε περισσότερο αυτούς που το έκαναν και όχι αυτούς στους οποίους απευθυνόταν.
Ας αφήσουμε μακριά τα νέα παιδιά από όλες τις πολώσεις και τις συγκρούσεις που έχουν πολλών ειδών χαρακτηριστικά.
Οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που πραγματικά οργίζονται και θυμώνουν περισσότερο από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Οι νέοι άνθρωποι, όμως, είναι αυτοί που εκφράζουν και το ήθος της Ελλάδας.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, έχει δοθεί εντολή στους Διευθυντές και έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα, για το πώς έγιναν αυτά τα επεισόδια ώστε να καταλογιστούν ευθύνες όπου υπάρχουν, σε όλα τα επίπεδα.

Ψήφισμα της ομοσπονδίας Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας

Το Δ.Σ. της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε την αποστολή ψηφίσματος διαμαρτυρίας στον Υπουργό Υγείας και στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, καθώς με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από τον υπουργό Υγείας καταργείτε η αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με κίνδυνο να υποβαθμιστούν οι φροντίδες υγείας που προσφέρει στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας.

Όπως έχουμε προαναφερθεί και εσείς γνωρίζετε, ...........

το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας εξυπηρετεί την ευρύτερη βορειο-δυτική περιοχή του νομού μας και όχι μόνο, διότι οι αποστάσεις από τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Πύργου είναι μεγάλες.

Η αναγκαιότητα λειτουργίας του για τους κατοίκους είναι μεγάλης σημασίας. Ζητάμε από τον Υπουργό Υγείας και κάθε αρμόδιο την επανεξέταση του θέματος αυτού και την ενίσχυση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής μας.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝ. ΛΟΥΤΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Λοβέρδος: Το Νοσοκομείο Κυπαρισσσίας δεν θα κλείσει.

Συνάντηση με τον Ανδρέα Λοβέρδο είχαν σήμερα οι Βουλευτές Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς και Νάντια Βουδούρη απο το ΠΑΣΟΚ και Ιωάννης Λαμπρόπουλος από την ΝΔ όπου συζήτησαν με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο για την συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Ο κ. Λοβέρδος έδωσε κατηγορηματική ............

διαβεβαίωση, πως δεν πρόκειται να καταργηθεί το Νοσοκομείο και ούτε θα υποβαθμισθεί.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 22ας Φεβρουρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.