Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Στα 20.000 ευρώ ο πραγματικός μισθός του κάθε βουλευτή

Μια προσφυγή δικαστικών λειτουργών στο Μισθοδικείο για να κηρυχθούν παράνομες οι μειώσεις στον κλάδο τους, φέρνει πονοκέφαλο στη Βουλή, καθώς αποκαλύπτεται ότι το πραγματικό κόστος του κάθε ενός από τους 300 βουλευτές μας ξεπερνά τα 20.000 ευρώ μηνιαίως ή, αν προτιμάτε, τα 700 ευρώ την ημέρα!

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην ............

εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής», το ειδικό τμήμα του Μισθοδικείου με κατεπείγον έγγραφό του ζητά από τον γενικό γραμματέα της Βουλής, κ. Θάνο Παπαϊωάννου, διευκρινίσεις προκειμένου να καθοριστεί ο μισθός των δικαστικών, καθώς το Σύνταγμα προβλέπει ότι «οι βουλευτές δικαιούνται αποζημίωσης ίσης με το σύνολο των πάσης φύσεως μηνιαίων αποδοχών του ανώτατου δικαστικού λειτουργού».

Αυτήν την παράγραφο του Συντάγματος αντέστρεψαν οι δικαστικοί που ζητούν από τον περασμένο Μάρτιο να μάθουν πόσες είναι οι πάσης φύσεως αποδοχές των βουλευτών μας. Μάλιστα το έγγραφο έδινε προθεσμία δύο μηνών στη Βουλή για να απαντήσει, καθώς υπήρχε νέα δικάσιμος στο Μισθοδικείο στις 12 Ιουνίου. Ωστόσο, απάντηση δεν υπήρξε ποτέ.

Αιτία, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι ότι οι πραγματικές πάσης φύσεως αποδοχές των βουλευτών είναι υπερδιπλάσιες από αυτές που δηλώνουν ως βουλευτική αποζημίωση. Ειδικότερα:

8.000 ευρώ είναι ο μηνιαίος μισθός κάθε βουλευτή
1.100 ευρω είναι η κατά μέσο όρο πρόσθετη αμοιβή για συμμετοχη σε επιτροπές
150 ευρώ το μήνα για συμμετοχή στα θερινά τμήματα
350 ευρώ το μήνα είναι οι ασφαλιστικές εισφορές για κάθε βουλεύτη στον ΕΟΠΥΥ
1000 ευρώ το μήνα κοστίζει των leasing των αυτοκινήτων που έχει κάθε βουλευτής
473 ευρώ το μήνα είναι τα έξοδα κίνησης των βουλευτών κατά μέσο όρο
2.263 ευρώ το μήνα είναι κατά μέσο όσο το επίδομα οργάνωσης γραφείου
1.000 ευρώ το μήνα είναι το επίδομα ενοικίου που λαμβάνουν οι βουλευτές της περιφέρειας
983 ευρώ είναι κατά μέσο όρο η δαπάνη για τα σταθερά τηλέφωνα κάθε βουλευτή
200 ευρώ το μήνα το πλαφόν στα κινητά τους.


Σύνολο μέχρι τώρα, 15.519 ευρώ είναι μηνιαίως οι πάσης φύσεως αποδοχές των βουλευτών. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και άλλες παροχές, όπως τα 4.000 ευρώ μηνιαίως για τους δύο επιστημονικούς συνεργάτες που δικαιούται κάθε βουλευτής αλλά και τα 960 ευρώ το μήνα που κοστίζουν κατά μέσο όρο το μήνα τα 104 μονά αεροπορικά εισιτήρια που δικαιούται κάθε βουλευτής της περιφέρειας.

Επομένως, οι συνολικές μηνιαίες «πάσης φύσεως» αποδοχές των βουλευτών μας ξεπερνούν όντως τα 20.000 ευρώ το μήνα. Φυσικό είναι λοιπόν να μην απαντά η Βουλή στο επίσημο αίτημα του Μισθοδικείου εδώ και μήνες, καθώς οι υπεύθυνοι αναζητούν, σύμφωνα με το «Έθνος» φόρμουλα για να δικαιολογήσουν αυτές τις δαπάνες διαφορετικά ή να τις βγάλουν τελείως από τις αμοιβές των βουλευτών...

iefhmerida

Τι αλλάζει στον νόμο «Ραγκούση» - Πού συμβιβάζονται τα τρία κόμματα

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι κυβερνητικές διαβουλεύσεις για την τροποποίηση του γνωστού ως «νόμου Ραγκούση» για την χορήγηση της ιθαγένειας στους αλλοδαπούς.

Ακριβώς όμως επειδή πρόκειται για μία κυβέρνηση συνεργασίας, κανένα από τα τρία κόμματα δεν μπορεί να επιβάλλει πλήρως τις απόψεις του.
Έτσι, από την μία η Νέα Δημοκρατία ............

κρατά μία πιο μετριοπαθή στάση από αυτήν της προεκλογικής περιόδου. Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ που είχε περάσει τον συγκεκριμένο νόμο ως μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου, κρατά μία επιφυλακτική στάση, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά εμφανίζεται αδιάλλακτη ως προς το ενδεχόμενο κατάργησής του.

Έτσι τα τρία κόμματα εναρμονίζονται προς μία κατεύθυνση αυστηροποίησης. Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει για τους μετανάστες, κυρίως από την Αφρική και την Ασία, ένας ελκυστικός προορισμός. Μάλιστα τα κυκλώματα που τους διακινούν, τους «ενημερώνουν» πως εδώ θα νομιμοποιηθούν εύκολα.

Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2012 συνελήφθησαν 44.062 παράνομοι μετανάστες την ίδια ώρα που το αντίστοιχο διάστημα του 2011 είχαν συλληφθεί 38.061. Στους αριθμούς αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι δεν συνελήφθησαν.

Με το μεταναστευτικό να είναι όσο ποτέ άλλοτε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για αρκετά κόμματα, η κυβέρνηση συνεργασίας προτιμά μία λύση η οποία ευελπιστεί πως θα κατευνάσει κάπως τα πνεύματα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή όμως έχουν ήδη καταθέσει στην Βουλή προτάσεις σχετικά με την κατάργηση του νόμου, στηριζόμενοι στις αρχικές μέχρι τώρα αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε την διάταξη αυτή ως αντισυνταγματική.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναφέρει τον Κώδικα Ιθαγένειας που ίσχυε πριν από την αναθεώρηση. Αυτό σημαίνει πως κάθε αλλοδαπός που θα επιθυμεί να πολιτογραφηθεί θα πρέπει να έχει συμπληρώσει δέκα χρόνια παραμονής στην χώρα μας και όχι επτά. Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο να χορηγείται αυτόματα η ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών που εισάγονται στα ελληνικά πανεπιστήμια, καθώς θα σημαίνει ό,τι η εισαγωγή τους αποδεικνύει πως γνωρίζουν επαρκώς την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό.

Επίσης, για τους μετανάστες δεύτερης γενιάς, δηλαδή για τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα, θα πρέπει οι γονείς τους να διαμένουν οχτώ χρόνια στην χώρα μας αντί για πέντε, προκειμένου αυτά να έχουν την δυνατότητα να λάβουν την ιθαγένεια. Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο να δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουν αυτά, εάν επιθυμούν ή όχι να λάβουν την ιθαγένεια.

iefhmerida

Σταθείτε δίπλα στους Μεσσήνιους κ.Τατούλη!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Εν μέσω θέρους και καύσωνα, επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα του λιγνιτωρυχείου στη Φαλάνθη και το Χωματερό Μεσσηνίας , το οποίο η τοπική κοινωνία έχει απορρίψει ακόμη και ως σκέψη.

Το παράδοξο είναι πως εμμένουν οι επενδυτές, που από το 1997 αρχικά και το 2005 μεταγενέστερα, επιδιώκουν να δημιουργήσουν τη συγκεκριμένη επένδυση καίτοι γνωρίζουν τη βούληση της τοπικής κοινωνίας.

Θα συζητηθεί αύριο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το ............

οποίο έχει και την αρμοδιότητα έγκρισης της ΜΠΕ, λόγω της κατάτμισης της επένδυσης στα 477 στρέμματα.

Οι φορείς και οι πολίτες της Μεσσηνίας έχουν δηλώσει εξ΄αρχής πως είναι καθολικά αντίθετοι σε τέτοιου είδους επενδύσεις , δικαιολογώντας επαρκώς τις θέσεις τους , που βασίζονται στις προοπτικές που έχουν σχεδιασθεί για τον τόπο.

Εκτός της ολοσχερούς περιβαλλοντικής υποβάθμισης , αυτό που υπερισχύει είναι η αναπτυξιακή υποβάθμιση όλης της Ανατολικής Πυλίας σε περίπτωση που λειτουργήσει το λιγνιτωρυχείο.

Επιπρόσθετα,η κυκλοφορία οχημάτων μεταφοράς του λιγνίτη στο μειονεκτικό οδικό δίκτυο , που διασχίζει σχεδόν όλες τις κωμοπόλεις και τις τουριστικές περιοχές της περιοχής, θα υποβαθμίσει ανεπανόρθωτα την εξαίρετου φυσικού κάλλους περιοχή και θα βυθίσει ακόμη περισσότερο στην ανέχεια τους κατοίκους.

Η Περιφερειακή Αρχή και ο κ.Περιφερειάρχης προσωπικά, θέλω να πιστεύω ότι δε θα συναινέσει σε ένα τέτοιο περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό έγκλημα σε βάρος μίας τόσο προικισμένης από τη φύση περιοχής της Πελοποννήσου.

Ευελπιστώ πως θα αφουγκραστεί την τοπική κοινωνία και θα πράξει το καλύτερο για τον τόπο και τους κατοίκους της.

Αντωνία Μπούζα

Αναπλ.Γραμματέας Γυν.Θεμάτων Ν.Δ.

Ευχαριστήριο για την Υπεύθυνη στάση δύο υπαλλήλων της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών.

Επειδή σε αυτή τη ζωή υπάρχουν πολλά ανάποδα και δυσάρεστα καλό είναι να λέμε και κάτι θετικό όταν υπάρχει....

''Το Σάββατο 14-7-12 το μεσημέρι καθώς επέστρεψα στο σπίτι μου είχε βουλώσει ο κεντρικός αγωγός της αποχέτευσης της πόλης και η δυσοσμία από τα λήμματα να είναι αφόρητη και επικίνδυνη για την δημόσια υγεία.
Στην επικοινωνία μας ο κ. Πούλος .......

ανταποκρίθηκε ταχύτατα ο οποίος έστειλε τους τεχνικούς και σε λίγες ώρες το θέμα είχε λήξει.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πούλο και τους τεχνικούς του Δήμου Παναγιώτη και Λεωνίδα που σε αυτές τις δύσκολες εποχές που οι υπερωρίες οι αργίες και τα Σαββατοκύριακα έχουν κοπεί και δεν πληρώνονται, έδειξαν ευαισθησία και αποκαταστάθηκε το πρόβλημα.''

Δημήτρης Τσάφος

ΣΧΟΛΙΟ
Και τα δικά μας συγχαρητήρια στους δυο Δημοτικούς υπαλλήλους των Φιλιατρών.
Είναι αλήθεια ότι ορισμένοι υπάλληλοι της Δημοτικής ενότητας Φιλιατρών ακόμα και εκτός ωραρίου μπορεί να κληθούν να εργαστούν σε έκτακτη βλάβη γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν θα πληρωθούν υπερωριακή εργασία.
Τα θερμά μας συγχαρητήρια για την προσφορά τους.

Κορυφώνεται την Δευτέρα ο Καύσωνας. Απο Τρίτη γερό κύμα δροσιάς

Οι πιο καυτές μέρες του καλοκαιριού θα είναι η Κυριακή, με τη θερμοκρασία να χτυπάει 40άρι, και η Δευτέρα με την Ελλάδα να μετατρέπεται σε τροπική χώρα, καθώς το θερμόμετρο θα φτάσει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου, με καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές. Από την Τρίτη όμως η θερμοκρασία θα πέσει ως και 10 βαθμούς.

Ειδικότερα, ο καύσωνας εντείνεται από ............

σήμερα με τη θερμοκρασία στην Αθήνα να ξεπερνά τους 40, ενώ σε κάποιες περιοχές της χώρας ο υδράργυρος θα δείξει 42. Τη Δευτέρα, η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα περισσότερο, κάνοντας τη μέρα αυτή την πιο θερμή του παρατεταμένου καύσωνα που βιώνουμε από τις 5 Ιουλίου. Μειωμένη θα είναι η θερμοκρασία μόνο στα νότια προάστια και στην ανατολική Αττική. Σε ορισμένες περιοχές της χώρας δεν αποκλείεται το θερμόμετρο να δείξει 43 ενώ σε άλλες, όπως τη Θράκη και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, ενισχύοντας όσους μιλούν για τροπικό κλίμα!

Ήδη, το όζον ξεπέρασε τις ανώτερες επιτρεπόμενες τιμές του στο Περιστέρι, στη Γεωπονική Σχολή και τη Νέα Σμύρνη.

Από το βράδυ της Δευτέρα όμως ο καύσωνας μας αποχαιρετά καθώς ο υδράργυρος θα αποκλιμακωθεί απότομα. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας κατά οκτώ με δέκα βαθμούς. Την Τρίτη, η θερμοκρασία θα πέσει στους 34 βαθμούς Κελσίου, και θα μειωθεί περαιτέρω την Τετάρτη και την Πέμπτη ενώ την Παρασκευή δεν αποκλείεται να έχουμε σχετικά χαμηλότερες θερμοκρασίες.

12 μηνη στρατιωτική θητεία από τον Σεπτέμβριο

Η αύξηση της στρατωτικής θητείας, από 9 μήνες σε 12, ήταν το θέμα που «άνοιξε» προχθές την διυπουργική σύσκεψη, προκειμένου να μειωθούν οι μελλοντικές προσλήψεις επαγγελματιών και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να καλύψει τις ανάγκες του σε προσωπικό με οπλίτες.

Με το νέο αυτό μέτρο εκτιμάται ότι ο ...........

αριθμός των νεοσύλλεκτων οπλιτών θα φτάσει τους 10.000 ανα δίμηνο και θα αυξήσει τους υπηρετούντες κληρωτούς σε ετήσια βάση κατά περίπου 12.000

Η 12μηνη θητεία θα τεθεί σε εφαρμογή πιθανότατα από τον Σεπτέμβρη, εφόσον τα ισοδύναμα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση για να αποφευχθεί η μείωση στο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών γίνουν αποδεκτά από την Τρόϊκα.

Στην περίπτωση αυτή, θα ισχύσουν μεταβατικές ρυθμίσεις και για τους οπλίτες που ήδη υπηρετούν

iefhmerida

Συνεδριάζει αύριο το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου. Η Μεσσηνία στο επίκεντρο

Την Δευτέρα το μεσημέρι και ώρα 4μ.μ. θα συνεδριάσει στην Τρίπολη το περιφερειακό συμβούλιο. Για πρώτη φορά ολόκληρη η συνεδρίαση είναι αφιερωμένη στην Μεσσηνία.

Ολα τα θέματα αφορούν έργα που είναι κρίσιμα για την περιφερειακή ενότητα και αποτελούν δεσμεύσεις του Πέτρου Τατούλη απέναντι στους Μεσσήνιους.
Ο περιφερειάρχης έχει πολλές φορές χαρακτηρίσει την Καλαμάτα ως “ατμομηχανή της ανάπτυξης για την Πελοπόννησο” και με αυτή την οπτική γωνία το περιφερειακό συμβούλιο θα εγκρίνει έργα εκατομμυρίων ευρώ που θα συμπληρώνουν τα ήδη εξελισσόμενα.

Είναι γεγονός ότι αυτή την στιγμή η περιφέρεια ..........

κάνει μία επαναστατική παρέμβαση στον χώρο της υγείας στην Μεσσηνία. Στο νοσοκομείο και στα κέντρα υγείας είναι σε πλήρη εξέλιξη έργα αναβάθμισης των υποδομών τους. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η παρέμβαση που γίνεται για πρώτη φορά στο οδικό δίκτυο του νομού.

Την Δευτέρα το μεσημέρι στις 4μ.μ το Φιλιατρά News θα σας δώσει την δυνατότητα να παρακολουθήσετε ζωντανά μέσα από το blog την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την συνεδρίαση είναι:

1. Επικύρωση πρακτικών της 33ης &34ης/2011 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

2. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, για την υλοποίηση της πράξης: Βελτίωση κτιριακών εγκαταστάσεων και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου

3. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: Βελτίωση οδού και υποστηρικτικές μελέτες δρόμων ΕΟ 22η και 24η, Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη και Αρσινόη – Αρχαιολογικός χώρος (Αρχαίο Στάδιο).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

4. Έγκριση της μελέτης «Συμπλήρωση – επικαιροποίηση μελέτης ‘Νέα οδογέφυρα Νεοχωρίου, προστασία κοίτης, οδών πρόσβασης και υποστηρικτικές μελέτες’».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

5. Παραλαβή της μελέτης με τίτλο: Αποκατάσταση Ανδρομονάστηρου Ν. Μεσσηνίας αναδόχου της ομάδας συμπραττόντων γραφείων μελετών: ΑΓΕΜ ‘Σωτήρης Βογιατζής και συνεργάτες.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

6. Έγκριση προγραμματικής σύμβασης για το έργο με τίτλο: Δρόμος Αυλώνα – Πτέρη – Πανόραμα – Καρυές – Ελαία (Β’ φάση).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

7. Ματαίωση διαδικασίας για την ανάδειξη αναδόχου μελετητικού σχήματος της μελέτης με τίτλο: «Ανέγερση 6ου Δημοτικού – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

8. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Βελτίωση της Εθνικής Οδού Σπάρτης – Γυθείου στο Νομό Λακωνίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

9. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο: Μονάδα συνεχούς εξέλασης χαλκού της εταιρείας FULGOR Α.Ε. στο Σουσάκι Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Εγκατάσταση προσωρινής αποθήκευσης και μεταφόρτωσης μη επικίνδυνων ανακυκλώσιμων στερεών αποβλήτων – διαλυτήριο οχημάτων τέλος κύκλου ζωής τους» ιδιοκτησίας Σώτηρας Δημήτριος και ΣΙΑ ΕΕ στη θέση βάλτος, εκτός σχεδίου ΤΔ Σπερχογείας του Δήμου Καλαμάτας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

11. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Εγκατάσταση προσωρινής αποθήκευσης και μεταφόρτωσης μη επικίνδυνων ανακυκλώσιμων στερεών αποβλήτων – διαλυτήριο οχημάτων τέλος κύκλου ζωής τους», ιδιοκτησίας Χάϊδος Ιωάννης, εντός ΒΙ.ΠΕ. Καλαμάτας, ΤΔ Σπερχογείας του Δήμου Καλαμάτας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

12. Συγκρότηση της επιτροπής της παρ.2 του άρθρου 7 του Ν.2323/1995 της ΠΕ Μεσσηνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

13. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο: Εκμετάλλευση λιγνιτωρυχείων έκτασης 477,005 στρεμμάτων εντός της 30 Ο.Π. του Νομού Μεσσηνίας (θέμα εξ αναβολής).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης

14. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ της πράξης με τίτλο: «Πρόληψη και Αντιμετώπιση Καρκίνου Τραχήλου της Μήτρας & Καρκίνου Μαστού σε ευάλωτες Ομάδες του Γυναικείου Πληθυσμού» και δημόσια δαπάνη 1.000.000,00 ευρώ, στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013 ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 13 «Εδραίωση της μεταρρύθμισης στον Τομέα της Ψυχικής Υγείας. Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προάσπισης της Δημόσιας υγείας του πληθυσμού στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Πουλάς.

15. ΈΓΚΡΙΣΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ της πράξης με τίτλο: «Πρόληψη και Αντιμετώπιση Καρκίνου της Μήτρας και του Μαστού σε Ευάλωτες Ομάδες του Γυναικείου Πληθυσμού» και δημόσια δαπάνη 1.000.000,00 ευρώ, στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013 ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 13 «Εδραίωση της μεταρρύθμισης στον Τομέα Ψυχικής Υγείας. Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας του πληθυσμού στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Πουλάς.

16. Ορισμός Περιφερειακού Συμβούλου, ως εκπροσώπου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μούστου.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.