Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

EKTAKTH EIΔΗΣΗ: Κλιμάκιο του πρώην ΣΔΟΕ στα Φιλιατρά αύριο Πέμπτη 18/12/2008

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ !!!

Πριν λίγη ώρα μάθαμε ότι αύριο Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου το πρωϊ και για όλη την ημέρα θα βρίσκονται στα Φιλιατρά Κλιμάκιο του Σώματος ειδικών Ελέγχων (Πρώην ΣΔΟΕ).


Το κλιμάκιο αυτό θα αποτελείται από 3 άτομα (2 άντρες και μια γυναίκα).

Επειδή ξέρω ότι αρκετοί επαγγελματίες παρακολουθείτε το Φιλιατρά News, καλό θα είναι να έχετε τον νου σας και να έχετε στα μαγαζιά σας όλα τα απαραίτητα χαρτιά.
Δεν ξέρουμε που θα κάνουν έλεγχο, δεν ξέρουμε που θα κινηθούν.

Έχετε τα μάτια σας ανοικτά γιατί ο Αλογοσκούφης έχει ξαμωλήσει κόσμο να του μαζέψουν φράγκα να κλείσει τις τρύπες του στον προϋπολογισμό.

ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν και τα μάτια σας 1.024 και ενημερώστε και κανέναν άλλο συνάδελφο σας.

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

Οι σημερινές μας αναρτήσεις

Αρκετές ήταν σήμερα οι αναρτήσεις μας σχετικά με ειδήσεις τόσο από τα Φιλιατρά όσο και γενικού ενδιαφέροντος ειδήσεις.

Προκείμενου να μην χάσετε κανένα θέμα σας παραθέτουμε τους τίτλους των σημερινών μας αναρτήσεων.


Δ’ ΕΘΝΙΚΗ Οι διαιτητές σε 6ο όμιλο

Προφυλάχτηκε ο Βαρούχας

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Δημοπρατήθηκε το έργο για ευρυζωνικό δίκτυο

Ενιαία ενίσχυση: «Διορθώσεις» οδηγούν σε πληρωμές μικρών ποσών

Νέα έκδοση του Mozilla Firefox

Ο Ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 λειτουργεί τώρα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ .... ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΥΣ 9-10 ΜΠΟΦΟΡ

Microsoft: Σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας στον Internet Explorer

Νομοσχέδιο για τις εισπρακτικές εταιρείες

Καλή σας ανάγνωση.

Δ’ ΕΘΝΙΚΗ Οι διαιτητές σε 6ο όμιλο

6ος όμιλος (15η αγωνιστική)

Ατρόμητος Λάππα - Εράνη
Γ. Παπαγεωργίου, Δ. Σκορίλας, Ν. Τρανούλης (ΣΔΠ Αρτας)

Αχιλλεύς Καμαρών - Παπυργιακός
Α. Σιδερής, Π. Αδαμίδης, Ι. Αλυμάρας (ΣΔΠ Αθηνών)
Παρατηρητής Γιώργος Θεολόγος (ΣΔΠ Μεσσηνίας)

Τέλος Αγρας - Αχαϊκή
Κ. Δημογέροντας, Ι. Προκόπος, Ι. Μπερδούσης (ΣΔΠ Αρκαδίας)

Διαγόρας Βραχνέικων - Μεσσηνιακός
Δ. Καλιακάτσος, Ν. Γιαλαμάς, Μ. Γουλά (ΣΔΠ Αρτας)

Προφυλάχτηκε ο Βαρούχας

Στο παιχνίδι με την Δάφνη Ανδραβίδας η Εράνη μετά από μια ώρα αγώνα προηγείτο με 1-0 και ο Μαυρέας σήκωσε από τον πάγκο τον Στέφανο Βαρούχα να τον περάσει αλλαγή.
Ομως προερχόταν από τραυματισμό.

Τελικά, μετά από λίγα λεπτά, η Φιλιατρινή ομάδα έκανε το 2-0 και η τεχνική ηγεσία αποφάσισε να προφυλάξει τον 19χρονο μέσο και να μην τον κάνει αλλαγή, μιας και το τερέν ήταν δύσκολα και υπήρχε κίνδυνος υποτροπής.

Ετσι ο Βαρούχας κάθισε στον πάγκο και στη συνέχεια αλλαγές μπήκαν οι Ασημακόπουλος, Κώτσος και Μουχίκας.

Πηγή: Ελευθερία

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Δημοπρατήθηκε το έργο για ευρυζωνικό δίκτυο

Δημοπρατήθηκε χθες στο Δήμο Φιλιατρών το έργο για την ανάπτυξη ευρυζωνικού δικτύου τοπικής πρόσβασης στην πόλη.

Συνολικά κατατέθηκαν τρεις προσφορές για την υλοποίηση του έργου ενώ ο συνολικός του προϋπολογισμός ανέρχεται στις 55,4 χιλ. ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας».
Με την υλοποίησή του θα υπάρξει προηγμένη δικτυακή υποδομή με υψηλές ταχύτητες και χαμηλό κόστος, όπου θα συνδεθούν όλες οι υπηρεσίες του δήμου μεταξύ τους αλλά και δυνητικά με όλους τους φορείς της δημόσιας διοίκησης.

Επίσης για μέσα στον Ιανουάριο έχει προγραμματιστεί η δημοπράτηση ενός σημαντικού έργου για τον δήμο που είναι η μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Φιλιατρών.
Οπως δε τόνισε ο αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παγάνης, το συγκεκριμένο έργο θα δημοπρατηθεί στις 20 Ιανουαρίου και ήδη είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα “Θησέας“.

Το χαρακτήρισε ως ένα από τα σημαντικότερα έργα γα την πόλη η οποία έχει σήμερα σε ισχύ το σχέδιο πόλης που είναι του 1870, το οποίο στις νέες απαιτήσεις που υπάρχουν έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα.
Ετσι, υπογράμμισε, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο θα λύσει αρκετά προβλήματα και θα εκσυγχρονίσει το υπάρχον σχέδιο πόλης.
Το συγκεκριμένο έργο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα “Θησέας“ με το ποσό των 300 χιλ. ευρώ.

Πηγή: Ελευθερία

Ενιαία ενίσχυση: «Διορθώσεις» οδηγούν σε πληρωμές μικρών ποσών

ΛΟΓΩ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Μεταξύ άλλων περιοχών, και στη Μεσσηνία παρατηρείται το φαινόμενο «διορθώσεων» στην ενιαία ενίσχυση, που οδηγούν στην καταβολή πολύ χαμηλών ποσών, σε δικαιούχους με δικαιώματα χιλιάδων ευρώ. Σε παραγωγούς που λαμβάνουν φέτος μόλις μερικές δεκάδες ευρώ και εύλογα αναρωτήθηκαν, δίδεται η απάντηση ότι έγινε διόρθωση επειδή το 2006 υπήρξε λανθασμένος υπολογισμός δικαιωμάτων.


Μάλιστα, ο υπολογισμός αυτός ανάγεται σε επιδότηση ελαιολάδου που καταβλήθηκε για την «αμαρτωλή» χρονιά 2002/03, τη χρονιά με τα περίφημα 27 «κόσκινα» και τις περικοπές. Φαίνεται ότι η έρευνα στα κατάστιχα του ΟΠΕΚΕΠΕ βρήκε αχρεωστήτως καταβληθείσες επιδοτήσεις, οι οποίες παρήγαγαν λάθος δικαιώματα.

Γι’ αυτό και έρχεται τώρα, μετά από 2 πληρωμές των λανθασμένων δικαιωμάτων, το 2006 για πρώτη φορά και πέρυσι για δεύτερη, να αφαιρέσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ τα σχετικά ποσά από τους παραγωγούς, κάτι που οδηγεί σε πληρωμή ενιαίας ενίσχυσης με ελάχιστα χρήματα ή και με μηδενικά ποσά.

Στη Μεσσηνία, οι περιπτώσεις παραγωγών που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία είναι λίγες, ενώ αναφέρονται πολύ περισσότερες στο Νομό Ηρακλείου.

Πηγή: Θάρρος

Νέα έκδοση του Mozilla Firefox

Σημερα κυκλοφόρησε η νεα έκδοση 3.05 του πλέον δημοφιλούς browser της mozilla Foundation.

Στο ενημερωτικό που υπάρχει για το τι περιέχει αυτή η νεα έκδοση σημειώνουν:

Η έκδοση 3.0.5 του Firefox, διορθώνει διάφορα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην έκδοση Firefox 3.0.4:

  • Διορθώθηκαν αρκετά προβλήματα ασφαλείας.
  • Διορθώθηκαν αρκετά προβλήματα σταθερότητας.
  • Υπάρχουν διαθέσιμες επίσημες εκδόσεις σε Μπενγκάλι, Εσπεράντο, Ουαλικά, Ίντι και Λετονικά.
  • Αντικαταστάθηκε το συμφωνητικό αδειοδοτησης τελικού χρήστη με τη νέα εργαλειοθήκη πληροφοριών «Μάθετε τα δικαιώματα σας» που εμφανίζεται κατά την πρώτη εκκίνηση.
  • Διορθώθηκε η αποτυχία ταυτόχρονης εγκατάστασης πολλαπλών υπογεγραμμένων πρόσθετων που παρουσιαζόταν σε παλιότερες εκδόσεις του Firefox.
  • Διορθώθηκαν διάφορα προβλήματα που εντοπίστηκαν στη διάταξη προσιτότητας.
  • Προστέθηκε η δυνατότητα αποστολής συγκεκριμένων σημειώσεων συστήματος ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα κατά την αναφορά κατάρευσης.
  • Δείτε τις σημειώσεις έκδοσης του Firefox 3.0.4 για αλλαγές σε παλιότερες εκδόσεις.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα διορθωμένων σφαλμάτων.

Πηγή: Μozilla Foundation

Σημείωση:
Aν δεν έχετε λάβει ακόμα την τελευταία έκδοση (3.05) μπορείτε να την βαλετε μόνοι σας από το menu Βοήθεια => Έλεγχος ενημερώσεων
Εμφανίζεται η νέα έκδοση και την κατεβάζετε.

Ο Ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 λειτουργεί τώρα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι πολίτες μπορούν τώρα να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης από οποιοδήποτε σημείο της ΕΕ, καλώντας απλώς το 112, τον ενιαίο ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης.
Τώρα που οι κλήσεις προς το 112 είναι δυνατές από οποιοδήποτε τηλέφωνο στη Βουλγαρία, έχει επιτευχθεί
πλήρης κάλυψη ακριβώς πριν από την περίοδο των Χριστουγέννων, που χιλιάδες άνθρωποι μεταβαίνουν σε κράτη μέλη της ΕΕ για να επισκεφθούν τις οικογένειές τους, να κάνουν σκι ή να απολαύσουν το χειμωνιάτικο ήλιο.
Η συμπλήρωση της κάλυψης αποτελεί το επιστέγασμα των συνδυασμένων προσπαθειών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κρατών μελών της ΕΕ να καταστήσουν το 112 πλήρως διαθέσιμο παντού, έτσι ώστε οι Ευρωπαίοι να διαθέτουν πάντα ένα μέσο διάσωσης στην ΕΕ.


«Ο κάθε Ευρωπαίος έλαβε ένα ωραίο δώρο, την κάλυψη όλου του εδάφους της ΕΕ από το 112, και μάλιστα την ιδανική στιγμή: στις διακοπές, που ανεβαίνει κατακόρυφα η ταξιδιωτική κίνηση, πλήθη κόσμου ξοδεύουν πολύ χρόνο σε άλλες χώρες της ΕΕ.
Έχω τη βεβαιότητα ότι εφεξής το 112 θα αποτελεί απαραίτητο ταξιδιωτικό σύντροφο των διακοπών σε κάθε γωνία της ΕΕ», δήλωσε η κ.
Viviane Reding, Ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για τις τηλεπικοινωνίες. «Υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν από τα κράτη μέλη της ΕΕ, ο πρώτος όμως στόχος για έναν ενιαίο αριθμό έκτακτης ανάγκης έχει επιτευχθεί. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που απέδωσαν οι προσπάθειές μας ώστε τα κράτη μέλη να διαθέτουν τον κοινό αριθμό έκτακτης ανάγκης, επειδή μπορούμε τώρα να εξετάσουμε πώς η Ευρώπη μπορεί να βοηθήσει στην πράξη τους πολίτες στην καθημερινή τους ζωή.»

Ο ενιαίος ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 διατίθεται τώρα πλήρως στη Βουλγαρία – μετά από διαδικασία επί παραβάσει που κίνησε η Επιτροπή τον Οκτώβριο του 2007 (IP/07/1530).
Στη συνέχεια, οι βουλγαρικές αρχές κατέβαλαν άοκνες προσπάθειες ώστε να καλύψουν το κενό που τις χώριζε από τις άλλες χώρες και να εγκαταστήσουν το 112.
Στις 18 Σεπτεμβρίου 2008, η Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, αλλά καθυστέρησε την παραπομπή επί τρίμηνο για να επιτρέψει στη Βουλγαρία να ολοκληρώσει το σχέδιο εγκατάστασης (IP/08/1342).
Η Επιτροπή επαλήθευσε, με εμπειρογνώμονες που απέστειλε επιτόπου, ότι το 112 καθώς και ο εντοπισμός της θέσης του καλούντος (που επιτρέπει στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να εντοπίζουν όσους καλούν το 112) διατίθενται τώρα πλήρως στη Βουλγαρία. Σύμφωνα με τις εθνικές αρχές, σύντομα θα ξεκινήσει ενημερωτική εκστρατεία του πληθυσμού με θέμα το 112.
Όλα τα παραπάνω θα επιτρέψουν στην Επιτροπή να κλείσει την υπόθεση παράβασης κατά της Βουλγαρίας στις αρχές του 2009.


Τον Σεπτέμβριο του 2009, η Επιτροπή έδωσε και στη Ρουμανία περιθώριο τρεις επιπλέον μήνες προκειμένου να εξασφαλίσει την διάθεση υπηρεσιών εντοπισμού της θέσης του καλούντος, ώστε οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να μπορούν να εντοπίσουν κάθε κλήση προς το 112 από κινητό τηλέφωνο (IP/08/1342).
Στο τέλος Νοεμβρίου, οι ρουμανικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι διατίθενται στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης οι πληροφορίες εντοπισμού της θέσης του καλούντος για όλες τις κλήσεις από κινητά τηλέφωνα.
Οι πληροφορίες αυτές εξετάζονται από τους εμπειρογνώμονες της Επιτροπής και μπορεί να επιτρέψουν στην Επιτροπή να κλείσει την υπόθεση παράβασης κατά της Ρουμανίας στις αρχές του 2009.


Ιστορικό:

Ο ευρωπαϊκός αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης 112 καθιερώθηκε το 1991, παράλληλα με τους εθνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης, για να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Από το 1998, οι κανόνες της ΕΕ υποχρεώνουν τα κράτη μέλη να εξασφαλίζουν την δωρεάν κλήση του 112 από όλα τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα. Από το 2003, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών πρέπει να διαβιβάζουν στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης τις πληροφορίες εντοπισμού της θέσης του καλούντος.

Από το 2006, με πρωτοβουλία της κ. Viviane Reding, επιτρόπου αρμόδιας για τις τηλεπικοινωνίες, η Επιτροπή κίνησε διαδικασίες επί παραβάσει κατά 14 κρατών μελών για μη εντοπισμό της θέσης του καλούντος, κατά της Ιταλίας για την διεκπεραίωση των κλήσεων προς το 112 και κατά 2 επιπλέον χωρών για μη διάθεση του 112 (βλέπε παράρτημα).

Τον Ιούνιο του 2008, η Επιτροπή εγκαινίασε ιστότοπο (ec.europa.eu/112) αφιερωμένο στο 112, στον οποίο διατίθενται, σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ, πληροφορίες για τους πολίτες που ταξιδεύουν στην ΕΕ (IP/08/836). Υπάρχουν ακόμη τομείς στους οποίους πρέπει να υπάρξει βελτίωση, όπως η δυνατότητα επικοινωνίας των κέντρων 112 σε περισσότερες από μία γλώσσες ή η ύπαρξη υπηρεσιών διερμηνείας. 17 χώρες της ΕΕ ανέφεραν ότι μπορούν να απαντούν τις κλήσεις σε ξένες γλώσσες της ΕΕ (IP/08/836).

Η Επιτροπή θα επικαιροποιήσει τις ιστοσελίδες της, προσθέτοντας πληροφορίες από όλα τα κράτη μέλη σχετικά με τη λειτουργία του 112, στις 11 Φεβρουαρίου 2009, ευρωπαϊκή ημέρα του 112, την οποία η Επιτροπή συνδιοργανώνει με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πηγή: ΑDSLgr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ- ΣΧΟΛΙΟ:
Το 112 είναι προσβάσιμο από όλες τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ SIM στο κινητό.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ .... ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΥΣ 9-10 ΜΠΟΦΟΡ

ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ (17-12-2008) ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (18-12-2008) ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ 9 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΤΑ 10 ΜΠΟΦΟΡ.ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ (18-12-2008) ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ) ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ.

Πηγή: Kosmosnews

Microsoft: Σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας στον Internet Explorer

Οι χρήστες του browser Internet Explorer της Microsoft προειδοποιούνται από ορισμένους ειδικούς να αλλάξουν προσωρινά πρόγραμμα πλοήγησης στο διαδίκτυο λόγω ενός σοβαρότατου προβλήματος ασφάλειας που εμφανίστηκε, έως ότου αυτό διορθωθεί.

Το
κενό ασφάλειας που εντοπίστηκε στον Internet Explorer θα μπορούσε δυνητικά να επιτρέψει σε κακόβουλους χρήστες να υποκλέψουν κωδικούς πρόσβασης υπολογιστών και να πάρουν τον έλεγχο του υπολογιστή, σύμφωνα με ειδικούς.
Η Microsoft προειδοποιεί τους χρήστες του ΙΕ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ενώ παράλληλα προετοιμάζει patch για την διόρθωση του προβλήματος.


O Internet Explorer χρησιμοποιείται από την πλειοψηφία των χρηστών, παγκοσμίως, ενώ browsers όπως ο Firefox, Opera, Chrome και Safari έχουν ελεγχθεί για το ίδιο πρόβλημα και βρέθηκαν ασφαλείς.

Πρόκειται για zero-day exploit (πρόβλημα που δημιουργείται από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας) που δημιουργήθηκε την προηγούμενη Τρίτη 9 Δεκεμβρίου με την κυκλοφορία αναβαθμίσεων ασφάλειας του Internet Explorer. Σύμφωνα με την Microsoft οι αναβαθμίσεις αυτές έλυναν άλλα 28 προβλήματα ασφάλειας εκ των οποίων τα 6 ήταν ζωτικής σημασίας.

To πρόβλημα εντοπίστηκε την αμέσως επόμενη μέρα από τον Bojan Zdrnja του SANS Internet Storm Center (σε αυτό το link μπορείτε να βρείτε πιο εξειδικευμένες πληροφορίες για την φύση του προβλήματος).

Το exploit δημιουργεί ένα XML tag το οποίο μετά από 6 δευτερόλεπτα μπλοκάρει τα προγράμματα antivirus στον υπολογιστή και στην συνέχεια ο browser "κολλάει".
Όταν ξανανοίξει θα τρέχει επικίνδυνο για τον υπολογιστή κώδικα.
Το πρόβλημα καταρχήν αφορά τον Internet Explorer 7 που τρέχει σε λειτουργικό σύστημα Windows XP ή Windows Server 2003, όμως το πρόβλημα έχει επεκταθεί και σε προηγούμενες εκδόσεις τους καθώς και σε λειτουργικά συστήματα Windows Vista.


"Αυτό που έχουμε δει μέχρι στιγμής από το exploit είναι η υποκλοπή κωδικών σε online παιχνίδια, όμως η εκμετάλλευση του κενού ασφάλειας από εγκληματικά στοιχεία είναι αναπόφευκτη", δήλωσε ο Rick Ferguson ειδικός ασφάλειας στην Trend Micro. "Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα οι hackers εντόπισαν το πρόβλημα πιο γρήγορα από την Microsoft, κάτι που δεν είναι ασφαλώς καλό".
Και συμπλήρωσε πως ο ίδιος θεωρεί καλή πρακτική αντιμετώπισης του προβλήματος την αλλαγή browser.


H Microsoft από την δική της πλευρά, ασφαλώς αντιτίθεται στην συμβουλή αντικατάστασης του browser.
"Δεν μπορώ να προτείνω κάτι τέτοιο εξαιτίας ενός κενού ασφάλειας", δηλώνει ο John Curran, επικεφαλής του βρετανικού τμήματος Windows της Microsoft Και συμπληρώνει:
"Προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Προς το παρόν φαίνεται πως το exploit έχει επηρεάσει μόνο το 0.02% των χρηστών του διαδικτύου και αφορά μόνον του χρήστες του IE7 αν και θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες εκδόσεις."


Όμως και άλλοι ειδικοί έρχονται να συμφωνήσουν με την συμβουλή αντικατάστασης του Internet Explorer έστω και προσωρινά.
Ο Richard Cox, ειδικός σε θέματα spamming και στέλεχος στο The Spamhaus Project συμφωνεί με την συμβουλή της Trend Micro.


Οι συμβουλές της Microsoft για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι:
  • Επιλέξτε το ανώτατο επίπεδο ασφάλειας στον Internet Explorer (Tools-> Internet Options-> Security (tab) -> High
  • Βεβαιωθείτε πως οι ενημερώσεις ασφάλειας στον υπολογιστή σας είναι οι πιο πρόσφατες
  • Βεβαιωθείτε πως τo πρόγραμμα antivirus/anti-spyware που διαθέτετε είναι ενημερωμένο
  • Εάν χρησιμοποιείτε Windows Vista, ενεργοποιείστε το Protected Mode

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την σχετικά σελίδα συμβουλών της Microsoft.

Πηγή: ADSLgr

ΣΧΟΛΙΟ:
Εμείς τον Internet Explorer τον έχουμε παροπλισμένο εδώ και κάτι χρόνια.
Χρησιμοποιούμε 95% Μozilla Firefox και 5% Opera.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ΓΙΑΤΙ Χρησιμοποιεί κόσμος τον Internet Explorer. Άχρηστος browser, με δισεκατομμύρια κενά ασφαλείας, γεμάτος προβλήματα και ένα βασικό ΜΕΙΟΝ.
Είναι προϊόν της Microsoft. Αυτό τα λέει όλα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ MOZILLA FIREFOX.
Mε τεράστια ποικιλία Extention που μπορεί να σας βολέψει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!

ΓΙΑΤΙ ταλαιπωρείστε ακόμα με τον Τρισάθλιο Internet Explorer????

Νομοσχέδιο για τις εισπρακτικές εταιρείες

Με αντικείμενο τη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών που χρησιμοποιούν οι τράπεζες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας με τον υπουργό Ανάπτυξης, Χρήστο Φώλια.

Σε ό,τι αφορά στις εισπρακτικές εταιρείες, η θέση της ΟΤΟΕ είναι ότι είναι αντίθετη με τη λειτουργία αυτών των εταιρειών, γιατί υποκαθιστούν μέρος των αρμοδιοτήτων του τραπεζικού επαγγέλματος και κυρίως γιατί εφαρμόζουν μια ξένη, αντισυμβατική και παράνομη πρακτική είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών, που τορπιλίζει την εμπιστοσύνη και την καλή πίστη μεταξύ τραπεζών και συναλλασσόμενου κοινού, ασκεί ψυχολογικές πιέσεις, διαπομπεύοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και διασύροντας την κοινωνική και οικονομική ζωή των δανειοληπτών των τραπεζών, αφού οι εταιρείες αυτές χρησιμοποιούν απόρρητα προσωπικά δεδομένα.

Μάλιστα η ΟΤΟΕ ζήτησε την απαγόρευση της λειτουργίας αυτών των εταιρειών, τονίζοντας στον υπουργό Ανάπτυξης την πλήρη και κάθετη αντίθεσή της.

Ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι, δεν υπάρχει δυνατότητα κατάργησης αυτών των εταιρειών, αλλά η Κυβέρνηση έχει ήδη ετοιμάσει νομοσχέδιο που θα βάζει κανόνες και θα ρυθμίζει τη λειτουργία αυτών των εταιρειών και το οποίο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα εντός της εβδομάδας.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο οι εισπρακτικές εταιρείες θα μετονομαστούν σε «Εταιρείες Ενημέρωσης Οφειλετών για Ληξιπρόθεσμες Απαιτήσεις» και εκτός των άλλων ρυθμίσεων θα περιλαμβάνει και καταγραφή - μαγνητοφώνηση των συνομιλιών των υπαλλήλων αυτών των εταιρειών με τους πολίτες.

Πηγή: Επικαιρότητα