Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Ενιαία ενίσχυση: «Διορθώσεις» οδηγούν σε πληρωμές μικρών ποσών

ΛΟΓΩ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Μεταξύ άλλων περιοχών, και στη Μεσσηνία παρατηρείται το φαινόμενο «διορθώσεων» στην ενιαία ενίσχυση, που οδηγούν στην καταβολή πολύ χαμηλών ποσών, σε δικαιούχους με δικαιώματα χιλιάδων ευρώ. Σε παραγωγούς που λαμβάνουν φέτος μόλις μερικές δεκάδες ευρώ και εύλογα αναρωτήθηκαν, δίδεται η απάντηση ότι έγινε διόρθωση επειδή το 2006 υπήρξε λανθασμένος υπολογισμός δικαιωμάτων.


Μάλιστα, ο υπολογισμός αυτός ανάγεται σε επιδότηση ελαιολάδου που καταβλήθηκε για την «αμαρτωλή» χρονιά 2002/03, τη χρονιά με τα περίφημα 27 «κόσκινα» και τις περικοπές. Φαίνεται ότι η έρευνα στα κατάστιχα του ΟΠΕΚΕΠΕ βρήκε αχρεωστήτως καταβληθείσες επιδοτήσεις, οι οποίες παρήγαγαν λάθος δικαιώματα.

Γι’ αυτό και έρχεται τώρα, μετά από 2 πληρωμές των λανθασμένων δικαιωμάτων, το 2006 για πρώτη φορά και πέρυσι για δεύτερη, να αφαιρέσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ τα σχετικά ποσά από τους παραγωγούς, κάτι που οδηγεί σε πληρωμή ενιαίας ενίσχυσης με ελάχιστα χρήματα ή και με μηδενικά ποσά.

Στη Μεσσηνία, οι περιπτώσεις παραγωγών που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία είναι λίγες, ενώ αναφέρονται πολύ περισσότερες στο Νομό Ηρακλείου.

Πηγή: Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.