Με αντικείμενο τη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών που χρησιμοποιούν οι τράπεζες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας με τον υπουργό Ανάπτυξης, Χρήστο Φώλια.
Σε ό,τι αφορά στις εισπρακτικές εταιρείες, η θέση της ΟΤΟΕ είναι ότι είναι αντίθετη με τη λειτουργία αυτών των εταιρειών, γιατί υποκαθιστούν μέρος των αρμοδιοτήτων του τραπεζικού επαγγέλματος και κυρίως γιατί εφαρμόζουν μια ξένη, αντισυμβατική και παράνομη πρακτική είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών, που τορπιλίζει την εμπιστοσύνη και την καλή πίστη μεταξύ τραπεζών και συναλλασσόμενου κοινού, ασκεί ψυχολογικές πιέσεις, διαπομπεύοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και διασύροντας την κοινωνική και οικονομική ζωή των δανειοληπτών των τραπεζών, αφού οι εταιρείες αυτές χρησιμοποιούν απόρρητα προσωπικά δεδομένα.
Μάλιστα η ΟΤΟΕ ζήτησε την απαγόρευση της λειτουργίας αυτών των εταιρειών, τονίζοντας στον υπουργό Ανάπτυξης την πλήρη και κάθετη αντίθεσή της.
Ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι, δεν υπάρχει δυνατότητα κατάργησης αυτών των εταιρειών, αλλά η Κυβέρνηση έχει ήδη ετοιμάσει νομοσχέδιο που θα βάζει κανόνες και θα ρυθμίζει τη λειτουργία αυτών των εταιρειών και το οποίο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα εντός της εβδομάδας.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο οι εισπρακτικές εταιρείες θα μετονομαστούν σε «Εταιρείες Ενημέρωσης Οφειλετών για Ληξιπρόθεσμες Απαιτήσεις» και εκτός των άλλων ρυθμίσεων θα περιλαμβάνει και καταγραφή - μαγνητοφώνηση των συνομιλιών των υπαλλήλων αυτών των εταιρειών με τους πολίτες.
Πηγή: Επικαιρότητα
Το θέμα είναι να αλλάξει ουσιαστικά ο ρόλος τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟχι μια κατάσταση "Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς".
Όπως έχουμε δει πολλές φορές σε ειδήσεις και ρεπορτάζ του Ευαγγελάτου, η συμπεριφορά των υπαλλήλων των εταιριών αυτών είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ταπεινώνοντας και ξεφτιλίζοντας την προσωπικότητα του οφειλέτη.
Φυσικά για την συμπεριφορά αυτή σιγοντάρουν και οι εργοδότες των υπαλλήλων αυτών.
Ο πολίτης απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές, πρέπει να είναι πολύ βρωμόστομος.
Να ανοίξει το στόμα του και να βγάλει οχετό στον υπάλληλο που τον βρίζει.
Όσο για τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Φώλια που είπε ότι "δεν υπάρχει δυνατότητα κατάργησης αυτών των εταιρειών", καλό θα ήταν αν δεν μπορεί, να μας αδειάσει την γωνιά και να πάει σπίτι του.
Αν δεν μπορεί ο υπουργός να καταργήσει αυτές τις εταιρίες σημαίνει ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΥΔΩΣΙΑ τόσο από το Υπουργείο, όσο και από την Κυβέρνηση γενικότερα.
Όσο για την ΟΤΟΕ, να μην πάρει και όρκο για τις θέσεις που εξέφρασε.
ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥΣ οι τράπεζες αναθέτουν σε αυτές τις εταιρίες την είσπραξη των οφειλών.
Μην μας δουλεύει η ΟΤΟΕ.
Καλό θα ήταν να μας πει και ο Δημήτρης Κουσελάς που διατέλεσε πρόεδρος της ΟΤΟΕ για το καθεστώς που επικρατούσε τότε.
Δεν υπάρχει περίπτωση να καταργηθούν αυτές οι εταιρείες-μαφίες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχουν τέτοια δύναμη που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις. Αυτοί είναι τα μεγάλα αφεντικά
Tote τι στο διάλολο θέλουμε τις κυβερνήσεις ρε Χαράλαμπε????
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να είναι οι σγούφτηδες των επιχειρηματιών??????
Σε προσωπικό επίπεδο ο καθένας θα πρέπει να απλώνεται όσο τον παίρνει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν πρέπει να μπαίνουμε στο λούκι του καταναλωτισμού με δανεικά και τέτοια. Δεν υπάρχει περίπτωση να γλυτώσει κανείς από αυτά τα αρπακτικά, περιουσίες χάνονται, άνθρωποι καταστρέφονται ψυχολογικά και βιολογικά.
Οι παλιότεροι από εμάς κατάφεραν και επιβίωσαν χωρίς σκεφτόμενοι απλά και προσγειωμένα.
Μακρυααααά από τις Τράπεζες.
Οι κυβερνήσεις υπάρχουν όχι για να συντονίζουν τις ανάγκες της κοινωνίας και να διαχειρίζονται τον παραγόμενο πλούτο δίκαια και αντικειμενικά, όπως νομίζουμε, αλλά για να εξυπηρετούν τα αφεντικά τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟσο καλές προθέσεις και να έχει ένας πρωθυπουργός τίποτα δεν μπορεί να κάνει.
Αυτοί που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς, τα τελευταία χρόνια ειδικά μετά την Ιδιωτικοποίηση των Τραπεζών, που άρχισε πριν 20 χρόνια, περίπου είναι το Χρηματοπιστωτικό σύστημα.