Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Μιχάλης Τιμοσίδης «Δεν καταργούμε τίποτε, δεν κλείνει κανένα νοσοκομείο»

Στις αλλαγές που σχεδιάζονται στον τομέα της υγείας αλλά και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης, σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη φορέων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών και του ιού του Δυτικού Νείλου.

«Δεν καταργούμε τίποτε, δεν κλείνει ........

κανένα νοσοκομείο, δεν απολύεται κανείς εργαζόμενος. Μειώνουμε τις διοικήσεις στα νοσοκομεία της χώρας χωρίς να καταργηθεί κανένα νοσοκομείο» είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι οι διοικήσεις από 132 θα γίνουν 83 και θα υπάρχουν και 50 αναπληρωτές διοικητές με συμβούλιο διοίκησης.

Σε ό,τι αφορά τις κλινικές τμήματα τόνισε ότι θα γίνουν συνενώσεις καθώς ο αριθμός τους έχει φτάσει τις 1960 ενώ πριν 15 χρόνια ήταν μόλις 950. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη επισήμανε ότι δεν προωθούνται μεγάλες αλλαγές. «Προχωρούμε απλώς ώστε να δώσουμε άλλο ρόλο στο νοσοκομείο Λοιμωδών και στο Δερματολογικών Νοσημάτων» σχολίασε και παρέπεμψε στις τελικές ανακοινώσεις της ηγεσίας του υπουργείου που θα γίνουν μεθαύριο.

Ερωτηθείς για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, ο κ. Τιμοσίδης απάντησε: «αναγνωρίζω την αγωνία και το φόβο όσων κινητοποιούνται γιατί υπήρξε μεγάλη παραπληροφόρηση αυτό το χρονικό διάστημα». Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι μετά τις απαραίτητες διορθώσεις και την επεξεργασία όλων των παρατηρήσεων που έχουν υποβληθεί, «οι τελικές ανακοινώσεις δεν θα δικαιολογούν αυτού του είδους τις κινητοποιήσεις».

Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.