Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Εγκρίθηκε η κατανομή ΣΑΤΑ για τα ετη 2012 και 2013 [ VIDEO ]

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας η κατανομή ΣΑΤΑ ετών γ και δ δόσης 2012 και ΣΑΤΑ 2013.
Την τοποθέτηση στο θέμα έκανε ο αρμόδιος για οικονομικα του Δήμου Γιώργος Σαμπαζιώτης.

Τα ποσά που κατανέμονται ανα Δημοτική ενότητα είναι: ........

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 830.000 ευρώ και όπως είπε στην εισήγησή του ο δημοτικός σύμβουλος και Εντεταλμένος για τα Οικονομικά του δήμου, Γιώργος Σαμπαζιώτης, αρχή της κατανομής είναι να γίνεται με κριτήρια πληθυσμιακά καθώς και της έκτασης κάθε Δημοτικής Ενότητας.

Ο Γιώργος Σαμπαζιώτης δέχτηκε ερωτ΄΄ηματα για τα ποσά και τα έργα που θα καλύψουν και απάντησε διαβάζοντας όλα τα έργα και τι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν από τη ΣΑΤΑ.

Τα ποσά ανά Δ.Ε. είναι:
Κυπαρισσίας 190.000 ευρώ,
Αετού 105.000 ευρώ,
Φιλιατρών 195.000 ευρώ,
Γαργαλιάνων 195.000 ευρώ,
Τριπύλης 50.000 ευρώ και
Αυλώνος 95.000 ευρώ.

Δείτε το σχετικό Video



Ποίο το μέλλον της Αυτοδιοίκησης;

Γράφει η Αντωνία Μπούζα

Καποδίστριας, Καλλικράτης και ότι άλλο …πιασάρικο μπορούσε να σκεφτεί όποιος προσπάθησε να μείνει στην ιστορία ως μεταρρυθμιστής, χρησιμοποιήθηκε για να ονομάσει τις μεταρρυθμιστικές του πρωτοβουλίες , σχετικά με την Περιφερειακή Δημοκρατία.

Πόσο Δημοκρατία .......

όμως είναι ο σφιχτός εναγκαλισμός με την κεντρική διοίκηση; Πόσο Δημοκρατία είναι η …αιώνια παρουσία αιρετών; Πόσο Δημοκρατία είναι οι κομματικές στοιχίσεις;

Φυσικά είναι κατ΄επίφασιν Δημοκρατία , διότι εκτός της καθεστωτικής μονιμότητας, δημιουργούνται επιπλέον στο εκλογικό σώμα, πολλές σκέψεις -κυρίως άδικες - για προθέσεις , πράξεις, συμπλεύσεις και σκοπιμότητες.
Από το 2009 ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις στην πατρίδα μας , που μας οδηγούν σε αναθεώρηση όσων πιστέψαμε και αγωνιστήκαμε.
Σήμερα επιβάλλεται να δούμε υπό άλλη οπτική τη ζωή μας και να επανασχεδιάσουμε πάνω σε άλλες υγιείς βάσεις.
Εδώ έρχεται η αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού να φέρει το νέο αέρα της αλλαγής νοοτροπιών και αντίληψης και να επαναφέρει στο προσκήνιο τον άδολο πατριωτισμό όπως αρέσκεται να λέει η σημερινή αιρετή διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τι συνεχίζουμε όμως και βλέπουμε ως επαναλαμβανόμενο έργο, εκτός ολίγων φωτεινών εξαιρέσεων;
Διεκδίκηση αρμοδιοτήτων από την κεντρική εξουσία, διεκδίκηση πόρων, διεκδίκηση στελεχιακού δυναμικού, διεκδίκηση κτιριακών εγκαταστάσεων, διεκδίκηση όσων αρμοδιοτήτων είχε στην αρμοδιότητά του το Κράτος κ.α. πολλά.
Κριτική όμως για τις εγγενείς αδυναμίες που σε αρκετές περιπτώσεις δυναμιτίζουν την ανάπτυξη της υπαίθρου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών δεν είδαμε! Κριτική για τη στασιμότητα έργων, την μη απορρόφηση κονδυλίων, την οριακή κατάσταση υποδομών, την έλλειψη αναπτυξιακής κατεύθυνσης και οραμάτων ,την μη αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού πάλι δεν είδαμε! Εν κατακλείδι αυτό που ίσως είδαμε ,είναι η εμφανής προσπάθεια ικανοποίησης προσωπικών ανασφαλειών που πολλές φορές γίνονται ορατές στους πολίτες μέσω της υπερέκθεσης και της υπερβολής..

Η κοινωνία αλλάζει, οι προτεραιότητες αλλάζουν, οι ανάγκες αλλάζουν. Η Πολιτεία δείχνει πως αρχίζει και αντιλαμβάνεται την ανάγκη επένδυσης στον παράγοντα άνθρωπο και όχι στον απρόσωπο και ίσως όχι απόλυτα αποδεκτό από τους πολίτες πλέον, κομματικό εκλεκτό , που απλά εισπράττει την αποδοχή των πολιτών στο κόμμα που τον στήριξε ή στα πρόσωπα των πολυπληθών συνεργατών του.
Η Κυβέρνηση, δια της προτάσεως του Υπουργού Εσωτερικών κ.Ευριπίδη Στυλιανίδη σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο που θα δώσει την κρίσιμη ώρα, ώθηση στην Περιφερειακή Δημοκρατία , παραβλέποντας τις όποιες κομματικές αφετηρίες και την όποια κομματική οργάνωση, με ικανό κριτήριο , μόνο την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Το χθες αντιδρά και δυσανασχετεί στο νέο αξιακό σύστημα .Ήδη το συνέδριο της ΚΕΔΕ οριοθέτησε τις θέσεις και τις προτεραιότητές του ,χωρίς αποδοχή ακόμη και της σκέψης για αλλαγές.
Ακόμη όμως και να μην γίνει εφικτό, μπήκε ο σπόρος της υγιούς ανανέωσης της Περιφερειακής Δημοκρατικής διοίκησης του τόπου.-

Εγκρίθηκαν καταστατικό και Τροποποίηση εισφορών υδρευομένων μελών Συνδέσμου Καπετάν Τέλος Άγρας. [ VIDEO ]

Εγκρίθηκαν κατα πλειοψηφία (λευκό ο Σαράντος Κουκούμης) από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, το καταστατικό λειτουργίας καθώς και η Τροποποίηση εισφορών υδρευομένων μελών του Συνδέσμου Καπετάν Τέλος Άγρας.

Αν και θέμα .......

καθαρά τυπικής διαδικασίας ο Πρόεδρος του συνδέσμου Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος δέχτηκε και απάντησε σε ερωτήσεις του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντου Κουκούμη.

Δείτε το σχετικό Video



Μεγάλες ελλείψεις αστυνομικών στην Τριφυλία. Σε 104 οργανικές θέσεις υπηρετούν 70 αστυνομικοί!!!! [ VIDEO ]

Συνάντηση με το Διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Μεσσηνίας είχε χθες ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας όπου υπήρξε ένας ουσιαστικός Διάλογος πάνω στην απόφαση που έχει ληφθεί και έχει αποσταλεί στο υπουργείο και σε άλλους αρμόδιους για να μην κλείσει κανένα αστυνομικό τμήμα από αυτά που λειτουργούν στον Δήμο Τριφυλίας και τόνισε ότι υπάρχουν χώροι να στεγαστούν τα αστυνομικά τμήματα τόσο σε Κυπαρισσία όσος και Φιλιατρά Γαργαλιάνους Κοπανάκι κλπ κλπ.

Αποκάλυψε ότι οι ο αριθμός οργανικών θέσεων στον Δήμο .........

Τριφυλίας είναι 104 και στην πραγματικότητα υπηρετούν μόνο 70 από τους οποίους όχι όλοι καθώς άλλοι είναι υπάλληλοι γραφείου άλλοι μετακινούνται στην Κόρινθο, Καλαμάτα με αποτέλεσμα την ελλειπή αστυνόμευση του Δήμου.

Συμφωνήθηκε ότι εν όψει του ερχομού Δένδια στην Μεσσηνία να τεθούν τα θέματα των αστυνομικών τμημάτων αλλά και της ενίσχυσης του προσωπικού.

Από την Ελασσονα αντιπολίτευση ο Σαράντος Κουκούμης ζήτησε να σταλεί έγγραφο στο Υπουργείο που να ζητά την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων



Αυτοψία Αλευρά στις πληγείσες από την φωτιά περιοχές της Κυπαρισσίας

Κάτω από εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες δόθηκε η μάχη της πυρόσβεσης στη μεγάλη πυρκαγιά της Κυπαρισσίας.
Από την πρώτη ........

στιγμή η Περιφέρεια, σε άριστη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Δήμο Τριφυλίας και τους εθελοντές, κατόρθωσαν με 20 πυροσβεστικά οχήματα και 60 πυροσβέστες από όλες τις Π.Ε. Πελοποννήσου, να ελέγξουν τις πρωϊνές ώρες την πυρκαγιά, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς.

Ο κ. Αλευράς όλη τη νύχτα της Τρίτης βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και το Δήμαρχο Τριφυλίας. Από νωρίς το πρωΐ της Τετάρτης βρέθηκε στην περιοχή, όπου έκανε αυτοψία στις πληγείσες καλλιέργειες, συνοδευόμενος από τον Προΐστάμενο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας κ. Αντώνιο Παρασκευόπουλο.

Η βραδιά ήταν δύσκολη για τη Μεσσηνία και εφιαλτική για την Κυπαρισσία, όπως τόνισε ο κ. Αλευράς. Φυσούσαν θυελλώδεις άνεμοι που δυσχέραιναν το έργο της Πυροσβεστικής .Η φωτιά εκδηλώθηκε σε τρεις εστίες, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Κυπαρισσία - Φιλιατρά και κινδύνευσαν ξενοδοχεία , οικίες , επιχειρήσεις και λοιπές υποδομές. που ευτυχώς σώθηκαν χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες όλων.

Όμως, πολύ μεγάλη είναι η καταστροφή στα ελαιόδεντρα. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς κάηκαν περίπου 3000 δέντρα. Για αυτό και ο Αντιπεριφερειάρχης, απευθυνόμενος προς τους παραγωγούς, τους συμβούλευσε να απευθυνθούν στον ΕΛΓΑ για να ενταχθούν στο Πρόγραμμα ΠΣΕΑ, ενώ τόνισε ότι όλοι πρέπει να καθαρίζουν προληπτικά τα κτήματά τους από ξερά χόρτα.

Κόλλιας για την πυρκαγιά στην Κυπαρισσία: Ευτυχώς που ο "Στρατηγός Ανεμος" επέμενε να κοιτά κατά την Θάλασσα [ VIDEO ]

Ευτυχώς που ο "Στρατηγός Ανεμος" επέμενε να κοιτά κατά την κατα την Θάλασσα γιατί καμία πυροσβεστική δύναμη δεν θα άντεχε να σώσει την πόλη" Με αυτή την φράση ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας έκανε χθες ενημέρωση για το πρόβλημα που είχε ανακύψει στις 28 του μήνα στην Κυπαρισσία με την μεγάλη Πυρκαγιά.

Έκανε ενημέρωση ........

για την ανυπολόγιστη καταστροφή που υπέστησαν περίπου 3.000 ελαιόδεντρα από την φωτιά.
Απέδωσε τα εύσημα στις δυνάμεις της πυροσβεστικής για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν με την συμβολή ιδιωτών στην κατάσβεση και αναφέρθηκε στις αιτίες που μπήκαν οι πυρκαγιές.

Ο Σωτήρης Μπακούρος από την μείζονα αντιπολίτευση ζήτησε από τον Δήμαρχο να συντάξει μια ευχαριστήρια επιστολή προς τους πυροσβέστες που υπερέβαλαν εαυτόν για την κατάσβεση της Πυρκαγιάς και ζήτησε να ενταθούν οι προσπάθειες της πολιτικής προστασίας.

Ο Επικεφαλής της Ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης είπε ότι και ο γιος του ήταν πλήρωμα πυροσβεστικού και επεσήμανε ότι πρεπει αν διεκδικηθεί απο την πολιτεία η επάνδρωση από την πολιτεία με πυροσβέστες. Ζήτησε από τον Δήμο για την καταβολή της ΣΑΤΑ να δωθούν περισσότερα κονδύλια για πυροπροστασία.
Ζήτησε να γίνει ένα ψήφισμα προς το υπουργείο για να παρακαμφθούν οι διαδικασίες και να αποζημιωθούν οι πληγέντες από το Φυτικό κεφάλαιο.
Ο Γιάννης Μερκούρης τόνισε ότι πρέπει να καθαριστούν οικόπεδα να επισκευαστούν οι κρουνοί και να επισκευαστούν τα πυροσβεστικά.

Λεπτομέρειες στο Video που ακολουθεί.



Ενημέρωση Κόλλια για την υπόθεση NATURA 2000 [ VIDEO ]

Ενημέρωση για το θέμα της Natura στον Κυπαρισιακό κόλπο έκανε στο χθεσινό δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας.
Ο Δήμαρχος ..........

είπε ότι η συνάντηση του με τον αναπληρωτή υπουργό ΥΠΕΚΑ του τέθηκαν οι αποφάσεις που είχαν ληφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας και αφορούσαν όχι στην ερημοποίηση της περιοχής, ναι σε μορφές ήπιας ανάπτυξης, Θέσπιση κανονιστικού πλαισίου για την προστασία του περιβάλλοντος κλπ.

Ο Δήμαρχος είπε ότι υπήρξε συνάντηση του κ. Καλαφάτη με τους βουλευτές του νομού Μεσσηνίας και ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι έχει αναθέσει νέα μελέτη στο Πανεπιστήμιο Πατρών για την προστασία της περιοχής εφαρμογής άρα ουσιαστικά όπως εξήγησε ο κ. Κόλλιας μιλάμε για επικαιροποίηση της παλιάς μελέτης. Η νέα μελέτη θα είναι έτοιμη σε 1-2 μήνες, ενώ προχωρά τις εργασίες η επιτροπή του ΥΠΕΚΑ που συστάθηκε προκειμένου να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για τη περιοχή.
Ο κ. Καλαφάτης δεσμεύτηκε ότι πριν την υπουργική απόφαση θα τεθούν υπόψη του Δήμου όλα τα τελικά κείμενα που αφορούν τον Κυπαρισσιακό κόλπο αλλά μέχρι τότε ήδη έχει υπογράψει την αναστολή οικοδομικών αδειών και οικονομικών εργασιών στη περιοχή ωοτοκίας στη περιοχή προστασίας της φύσης που χωροθετείται μεταξύ Μπρατζέρι και Ελαίας. Τέλος υποσχέθηκε ότι θα εγκρίνει την αδειοδότηση αιγιαλού με περιορισμούς για την χρήση του από τους Δήμους, ενώ η αποτίμηση με το θετικό κλίμα της συνάντησης αποτυπώθηκε στις δηλώσεις του Δημάρχου Τριφυλίας.

Δειτε το Video με την ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος στο χθεσινό δημοτικό Συμβούλιο.

Οστόσω Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση του υπουργού ΠΕΚΑ Σταύρου Καλαφάτη, με Αριθμ. 28353, "Αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών, εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών και εκτέλεσης άλλων εργασιών σε τμήμα της περιοχής «Θίνες Κυπαρισσίας GR 2550005» του Δήμου Τριφυλίας (N. Μεσσηνίας)", η οποία έχει υπογραφεί από τις 23 Μαίου. Συγκεκριμένα στο Άρθρο 1 αναγράφεται: 1. Αναστέλλεται μέχρι την έκδοση της Υπουργικής απόφασης Προσωρινής προστασίας βάσει του άρθρου 9 του Ν. 3937/2011 σε τμήμα της περιοχής «Θίνες Κυπαρισ− σίας GR 2550005» του Δήμου Τριφυλίας (Ν. Μεσσηνίας):
α) Η έκδοση οικοδομικών αδειών.

β) Η έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, όσον αφορά στις περιπτώσεις: δοκιμαστικών τομών του εδάφους και εκσκαφής, κατασκευής αποθηκών σε νέα καλλιερ− γούμενα αγροκτήματα, αντλητικές εγκαταστάσεις και κτίσματα, γεωτρήσεις νερού. γ
) Η εκτέλεση εργασιών βάσει 48ωρης ενημέρωσης που αφορούν σε: απλή περιτοίχιση ή περίφραξη γηπέ− δων, κατασκευή ξύλινης πέργκολας και πλατφόρμας σε ακάλυπτους χώρους, καθώς και μικρές διαμορφώσεις του εδάφους.

δ) Η εκτέλεση έργων και επεμβάσεων, όπως αγροτικές καλλιέργειες στις περιοχές που βρίσκονται μεταξύ του αιγιαλού και του πευκοδάσους, αμμοληψίες, διάνοιξη και επίστρωση δρόμων, μηχανικός καθαρισμός της πα− ραλίας, τοποθέτηση διαδρόμων διέλευσης πεζών, έργα αποστράγγισης καλλιεργούμενων εκτάσεων και γενικά όσων δραστηριοτήτων βλάπτουν το προοτατευτέο αντι− κείμενο και την ακεραιότητα της περιοχής προστασίας. 2. Η περιοχή αναστολής σύμφωνα με την παρ. 1 του παρόντος άρθρου ορίζεται στον επισυναπτόμενο στην παρούσα χάρτη σε κλίμακα 1:20.000, με τις ακριβείς συντεταγμένες της παρ. 3 του παρόντος, ο οποίος θεωρήθηκε απ τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Το− πογραφικών Εφαρμογών με την υπ αριθμ. 28353/2013 πράξη του και που αντίτυπό του δημοσιεύεται με την παρούσα απόφαση.

TO ΦΕΚ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ

Και με πληροφορίες και από το Radio 936



Η εκπομπή του Χατζηνικολάου στο Star Channel

Σχολιαστής στο νέο δελτίο ειδήσεων του καναλιού ο εκδότης της “Real News”

Συμφωνία του Star Channel με την Enikos AE για την αγορά δικαιωμάτων της εβδομαδίαιας ιντερνετικής εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου.

Η εκπομπή .......

θα μεταδίδεται παράλληλα από το Star Channel και το www.enikos.gr , ενώ ο Νίκος Χατζηνικολάου θα συμμετέχει ως σχολιαστής, με την ιδιότητα του εκδότη της “Real News” στο δελτίο ειδήσεων του Star, το οποίο και μετατρέπεται σε πολιτικό

paron.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 30ης Μαΐου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Διεθνές ενδιαφέρον για την Καλαμάτα σε ανώτατο επίπεδο
Κρουαζιέρα θα σε πάω

Κινητοποίηση για την ανάπτυξή της προανήγγειλε ο δήμαρχος Παν. Νίκας


Μεγάλη κινητικότητα καταγράφεται στο χώρο της κρουαζιέρας, όσον ,.....

αφορά στην Καλαμάτα και το λιμάνι της. Ο δήμαρχος Παν. Νίκας σε δηλώσεις του χθες το μεσημέρι ανέφερε ότι «πολύ σύντομα θα έλθει στην Καλαμάτα η ηγεσία της διεθνούς κρουαζιέρας» και θα γίνουν σχετικές συνομιλίες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΚΟΛΑΣΜΕΝΗ νύχτα έζησε η Κυπαρισσία, απο το ξέσπασμα τριών πυρκαγιών σχεδόν ταυτόχρονα. Ο ισχυρός λίβας που έπνεε με 10 μποφόρ δημιούργησε εφιαλτική κατάσταση στον ιστορικό ελαιώνα. Η αυτοθυσία των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών διέσωσαν την πόλη που απειλήθηκε!
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ επιχειρηματική διάκριση της Καπνοβιομηχανίας Καρέλια.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ του τουρισμού μπορούμε να το κερδίσουμε είπε στους επιχειρηματίες του χώρου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ για την πυρασφάλεια και προστασία του Δάσους και της Παραλίας της Ελαίας απο το Σύλλογο Φίλων.
ΝΙΚΑΣ: Οι Δήμοι απέναντι στις κυοφορούμενες απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων Ο δήμαρχος μεταβαίνει στα Γιάννενα για τη Σύνοδο της ΚΕΔΕ.
ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ μάλλον τη φορολογία τα αγροτεμάχια των κατ' επάγγελμα αγροτών.
ΤΑΥΤΙΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ του Δήμου Τριφυλίας με την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας.
● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!