Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Υπάλληλος των εργολάβων ο Δημήτρης Ρέππας

Από το Fimotro

Γκάλοπ χαστούκι στην στημένη δημοσκόπηση που είχε δημοσιεύσει η Ημερησία και σύμφωνα με την οποία 9 στους 10 πολίτες έλεγαν όχι στο κίνημα "Δεν Πληρώνω"(!), δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με την εταιρεία Alco το 66% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι ο Ρέππας ευνοεί τους εργολάβους!
Υπάρχει τίποτα χειρότερο για..........

έναν με αρμοδιότητα τα δημόσια έργα;

ΣΧΟΛΙΟ
Tzefry Papandreos... πάρτο αλλιώς γιατί δεν σε βλέπουμε καλά.....


Άμεση αντίδραση Νάντιας Γιαννακοπούλου στο κλεισιμο του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων

Άμεση ήταν η αντίδραση της βουλευτού Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Νάντιας Γιαννακοπούλου όταν της κοινοποιήσαμε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το έγγραφο με το επερχόμενο κλείσιμο του ΙΚΑ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων.

Η Κα Γιαννακοπούλου κατέθεσε επείγουσα ερώτηση στην βουλή με την οποία ρωτά την υπουργό Εργασίας και κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη αναφορικά με το επερχόμενοι κλείσιμο στις δυο υπηρεσίες.

Αναλυτικά η ερώτηση της αναφέρει:

Έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τοπικούς φορείς και επαγγελματίες του Δήμου Τριφυλίας και ιδιαίτερα της περιοχής Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, προκάλεσε η απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου για αναστολή –ουσιαστικά παύση της λειτουργίας των υποκατασημάτων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ των Γαργαλιάνων και των Φιλιατρών Μεσσηνίας η οποία τίθεται σε ισχύ από τις 14/3/2011.

Οι τοπικοί φορείς, οι επαγελματίες και οι ..........

πολίτες γενικότερα, διαμαρτύρονται ιδιαίτερα ότι δεν έγινε καμία διαβούλευση μαζί τους, καμιά συνεννόηση, καμιά προειδοποίηση και δεν εκτιμήθηκε καθόλου η πραγματική κατάσταση των προβλημάτων της περιοχής, αλλά εντελώς αιφνιδιαστικά και με συνοπτικές διαδικασίες έκλεισαν τα υποκαταστήματα Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, πράξη που θα έχει ως συνέπεια την ταλαιπωρία των επαγγελματιών και των πολιτών γενικότερα να μεταβαίνουν στο ΙΚΑ Κυπαρισσίας το οποίο βρισκεται σε ικανή απόσταση ιδιαίτερα από το ΙΚΑ Γαργαλιάνων. Επισημαίνουν επίσης με έμφαση οι παραπάνω φορείς ότι το κλείσιμο μιας ακόμη υπηρεσίας στις πόλεις τους οξύνει και οδηγεί σε μεγαλύτερο μαρασμό τις περιοχές τους. Προειδοποιούν δε ότι θα προβούν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις τις οποίες δεν προσδιορίζουν επακριβώς στο άμεσο μέλλον.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΩΝ ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1-Γιατί έκλεισαν αιφνιδιαστικά και για ποιους λόγους τα υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, χωρίς να γνωρίζει κανείς τίποτα (βουλευτές, Δήμος, φορείς κλπ);

2-Ποια είναι τα κριτήρια που λήφθηκαν υπ’όψιν για την παραπάνω απόφαση και αν υπάρχουν τέτοια κριτήρια ισχύσαν ενιαία σε άλλες περιπτώσεις στη χώρα και σε ποιες;

3-Σκοπεύει η κυβέρνηση άμεσα να επανεξετάσει το ζήτημα αυτό, κάνοντας ουσιαστικό διάλογο με τους φορείς, με τους βουλευτές κλπ για να βρεθεί μια λογική και κοινά αποδεκτή λύση;

Η ερωτώσα βουλευτής

ΣΧΟΛΙΟ
Κ. Γιαννακοπούλου πρίν ακριβώς ένα χρόνο ο υφυπουργός κ. Κουτρουμάνης είχε δηλώσει -όπως αποδείχτηκε ΨΕΥΔΩΣ- ότι το ΙΚΑ Φιλιατρών δεν θα κλείσει αλλά θα αναβαθμιστεί και ότι εντός τριών μηνών θα προσλαμβάνονταν τρεις υπάλληλοι μέσω ΑΣΕΠ για την στελέχωση του.
Εκτός του ότι μέχρι σήμερα δεν προσελήφθη κανένας, ένα χρόνο μετά μας έρχεται το κατάπτυστο έγγραφο το οποίο μιλάει για κλείσιμο στο ΙΚΑ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων.
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΡΧΙΨΕΥΤΗΣ ο Υφυπουργός τι άλλο είναι κ. Γιαννακοπούλου;;;

Καταγγελία από το "δεν πληρώνω"

Περιστατικό «παράνομης κατακράτησης» επιβάτη που δεν πλήρωσε εισιτήριο σε αστικό λεωφορείο της Θεσσαλονίκης κατήγγειλε το Συντονιστικό των Επιβατών Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε ο κ. Γ. Θεοδωρόπουλος, μέλος του συντονιστικού των Επιβατών Θεσσαλονίκης (έχουν διοργανώσει σειρά κινητοποιήσεων κατά της αύξησης του εισιτηρίου του ΟΑΣΘ), το περιστατικό σημειώθηκε στη γραμμή Άνω Τούμπα - Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, όταν μαθήτρια Λυκείου δεν πλήρωσε εισιτήριο.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρόπουλο, στη στάση ............

Αγίας Σοφίας ανέβηκαν τρεις ελεγκτές του ΟΑΣΘ, οι οποίοι δεν άφησαν την κοπέλα να κατέβει μέχρι και τον σιδηροδρομικό σταθμό, όπου κάνει τέρμα το λεωφορείο. Εκεί, μετά από αίτημα της νεαρής σε αστυνομικούς που είχαν ειδοποιηθεί, οι ελεγκτές οδηγήθηκαν στο τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας για να εξακριβωθεί αν ευσταθεί η κατηγορία της παράνομης κατακράτησης, που διώκεται αυτεπαγγέλτως, χωρίς να χρειάζεται δηλαδή να υποβληθεί μήνυση.

Το συμβάν καταγράφηκε και οι ελεγκτές αφέθηκαν ελεύθεροι.

zougla.gr

ΣΧΟΛΙΟ: ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΠΕΛΙΑ. ΤΟΥΣ ΕΣΠΑΣΕΣ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ.
Ο (Χ)Ρέππας τρώει το ένα χαστούκι μετά το άλλο.


Έρχεται και ο ποδοσφαιρικός Καλλικράτης.

Η Καλλικρατική μανία της κυβέρνησης συνεχίζεται...

Η καλλικρατική μανία της κυβέρνησης από την οποία έχει κυριευθεί εδώ και ένα χρόνο δεν φαίνεται να σταματά.
Πρώτα το κράτος μετά τα σχολεία με τις συγχωνεύσεις τους, οι δημόσιες υπηρεσίες.... αποτελούν τα στοιχεία εκείνα τα οποία δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει βαλθεί να ισσοπεδώσει τα πάντα. Μα τα πάντα.
Έτσι λοιπόν μετά από όλα αυτά σειρά παίρνει και το ........

ποδόσφαιρο. Ένα ποδόσφαιρο το οποίο η ίδια η πολιτεία έχει φροντίσει να έχει αυτά τα χάλια.
Σύμφωνα με το σχέδιο η αναδιάρθρωση στα μικρά πρωταθλήματα, θα είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα.

Ποδοσφαιρικός «Καλλικράτης»!

Ύστερα από συνεργασία και συμφωνία με τον Γεννικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Πάνο Μπιτσαξή, ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σοφοκλής Πιλάβιος έφτιαξε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει ποδοσφαιρικό «Καλλικράτη».

Με το σχέδιο αυτό, ανατρέπονται πολλά από τα μέχρι σήμερα καθιερωμένα, όπως οι μικρές κατηγορίες, η Γ’ Εθνική, η οποία κυριολεκτικά διαλύεται και συγχωνεύεται με την Εθνική Ερασιτεχνική, αλλά και η Β’ Εθνική, στην οποία μειώνεται σε αριθμό ομάδων, οι οποίες θα έχουν εναλλακτικές επιλογές να διατηρούν την επαγγελματική ή αμειβόμενη μορφή τους. Το σχέδιο αυτό στάλθηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ χθες το μεσημέρι σε όλα τα μέλη του ΔΣ, προκειμένου να ενημερωθούν και να αρχίσει η συζήτησή του.

Ιδού τα βασικά σημεία του ποδοσφαιρικού Καλλικράτη:

«Η αναγκαιότητα εφαρμογής αυτού του σχεδίου, αποδίδεται στο .... Μνημόνιο, «το οποίο διαμόρφωσε τις ευρύτερες οικονομικές, θεσμικές και διοικητικές αλλαγές συνθηκών στη χώρα», αλλά και «στις σαφείς προβλέψεις της κυβέρνησης και των ειδικών για τις άμεσες και μακροπρόθεσμες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία», πού «δεν μπορεί παρά να επηρεάσουν άμεσα τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα»

Οι επιπτώσεις αυτές «είναι ορατές ήδη σε όλο το εύρος των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων στη χώρα και συνδέονται άμεσα με :

1. Την σαφή και διακηρυγμένη απόφαση της Πολιτείας να προβεί σε σημαντικές περικοπές στο επίπεδο της επιχορήγησης, τόσο των αθλητικών Ομοσπονδιών, όσο και σ’ αυτό των ερασιτεχνικών σωματείων, με στόχο την δραστική μείωση του κόστους συντήρησης και λειτουργίας τους.

2. Την δεδομένη άρνηση του ΟΠΑΠ να συμμετάσχει, μέσω χορηγικών πακέτων, στη χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, αλλά και την περιορισμένη συμμετοχή του στα πρωταθλήματα Β’ και Γ’ εθνικής.

3. Το έντονα αρνητικό κλίμα στην αγορά και στις επιχειρήσεις, πού επηρεάζει άμεσα τις χορηγίες προς το ποδόσφαιρο, σε συνάρτηση με την διαχρονική αδυναμία να στηρίξει η εγχώρια αγορά τόσες επαγγελματικές ομάδες.

4. Την θεαματική αύξηση του κόστους συντήρησης τόσο για τις ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκ και της Β’ εθνικής, όσο και των Σωματείων της Δ’ εθνικής

5. Την σταδιακή, από τώρα, και ολοκληρωτική για το 2012 επιβολή του financial fair play από την ΟΥΕΦΑ.


Στο περιβάλλον πού έχει διαμορφωθεί, έρχεται να προστεθεί η μεγάλη αλλαγή της διοικητικής δομής της χώρας με το σχέδιο Καλλικράτης, η οποία είτε ενοποίησε τις παλιές διοικητικές δομές, είτε τις κατάργησε και τις αντικατέστησε με νέες. Η αλλαγή αυτή διαμορφώνει ήδη ένα νέο διοικητικό πεδίο, στο οποίο αναγκαστικά περιλαμβάνονται και τα σωματεία πού έχουν ως έδρες τους παλιούς δήμους ή τις νομαρχίες.

Γιατί Καλλικράτης

Η παρέμβαση πού θα οδηγήσει σε λιγότερες κατηγορίες με μείωση των ομάδων πού συμμετέχουν και μετατροπή του νομικού καθεστώτος των κατηγοριών, είναι απολύτως απαραίτητη επειδή :

1. Θα εξορθολογήσει την σημερινή διάρθρωση πού έχει προ πολλού απωλέσει κάθε επαφή με την ελληνική οικονομική πραγματικότητα και στηρίζεται, επί της ουσίας, στην παραδοσιακή κρατικοδίαιτη λογική των επιχορηγήσεων από την Πολιτεία, των χορηγιών, κατόπιν παρακλήσεων από τον ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά συμβόλαια

2. Θα μειώσει σημαντικά, μέσω της αλλαγής του νομικού καθεστώτος το κόστος λειτουργίας των ΠΑΕ σε συνδυασμό με την αναγκαία στροφή όλων στην ποδοσφαιρική παραγωγικότητα

3. Θα βελτιώσει σημαντικά το επίπεδο ελληνοποίησης των πρωταθλημάτων, άρα θα αυξήσει το ενδιαφέρον της ποδοσφαιρικής οικογένειας και των φιλάθλων

4. Θα αναδείξει, ως κομβικό σημείο την περιφέρεια, άρα θα δημιουργήσει συνθήκες σύνδεσης με την περιφερειακή αγορά και οικονομία

5. Θα οδηγήσει στην επιδιωκόμενη συγχώνευση σωματείων, άρα θα μειώσει τον αριθμό τους και θα διευρύνει την δυνατότητα πρόσβασης στην αγορά και την κρατική επιχορήγηση

6. Θα υποδεχτεί θετικά και παραγωγικά το δεδομένο άνοιγμα της αγοράς των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ και ειδικώς του ποδοσφαιρικού στοιχήματος ( πάνω από είκοσι άδειες ) το οποίο θα προσφέρει νέο χρήμα στην αγορά με βασικό αποδέκτη το ποδόσφαιρο

Η Γ’ Εθνική

Σε πρώτη φάση με απόφαση της ΓΣ της ΕΠΟ και τη συνδρομή της Ενωσης Β – Γ Εθνικής του ΟΠΑΠ και της ΓΓΑ, οποιαδήποτε θεσμική παρέμβαση πρέπει να ξεκινήσει με την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ τόσο της σημερινής Γ’ Εθνικής ( με την μετατροπή των ΠΑΕ και ΤΑΠ πού τη συγκροτούν σε ερασιτεχνικά σωματεία ) όσο και της Δ’ εθνικής και την συγχώνευσή τους σε μία ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Περιφερειακού πρωταθλήματος, την ΝΕΑ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ, με τους παρακάτω όρους :

1. Νομική μορφή : Ερασιτεχνική κατηγορία ειδικού τύπου, με προδιαγραφές αδειοδότησης σε θέματα οικονομικά, υποδομής, γηπέδου και διοίκησης. Ο κανονισμός αδειοδότησης θα εκπονηθεί από την ΕΠΟ

2. Αριθμός ομάδων : Εξήντα τέσσερις ( τέσσερις όμιλοι των 16 ομάδων ο καθένας ) στη λογική, «μία πόλη, μία ομάδα» ώστε το πρωτάθλημα να έχει πανελλήνιο χαρακτήρα και να κινητοποιεί όλη τη χώρα

Προϋποθέσεις συμμετοχής


1. Γήπεδο : Χωρητικότητα ελάχιστη πεντακοσίων καθημένων

2. Μέλη : Τετρακόσια, ως ελάχιστος αριθμός με υποχρεωτική ετήσια συνδρομή εκατό ευρώ !

3. Προϋπολογισμός : Πλαφόν εσόδων – εξόδων και ισοσκελισμένος. Το ανώτατο ύψος δεν θα ξεπερνάει τις 300.000 ευρώ

4. Δυναμικό : Αποκλειστικά Ελληνες ποδοσφαιριστές, αποκλειομένων όλων των ξένων και κοινοτικών.

5. Υποδομές : Υποχρεωτική διατήρηση ομάδων Παίδων και Νέων και συμμετοχή σε αντίστοιχα πρωταθλήματα

6. Προπονητής : Υποχρεωτικώς Ελληνας με δίπλωμα ΟΥΕΦΑ Β’

7. Τηλεοπτικά – Εμπορικά – Χορηγικά δικαιώματα : Κεντρική διαχείριση από την ΕΠΟ

8. Προβιβασμός – Υποβιβασμός : Η πρωταθλήτρια ομάδα κάθε Ομίλου προβιβάζεται στη Β’ Εθνική. Οι τέσσερις τελευταίες υποβιβάζονται στα τοπικά

9. Πρώτη εφαρμογή : Σε πρώτη φάση, η νέα Γ’ εθνική θα μπορούσε να συγκροτηθεί στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου από τις ομάδες της σημερινής Γ’ εθνικής πού θα παραμείνουν στην κατηγορία και επιθυμούν, με τον αριθμό να συμπληρώνεται από ομάδες της Δ’ Εθνικής

10. Τακτική επιχορήγηση : Σε ετήσια βάση, ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ για κάθε σωματείο

Η Β΄ εθνική

1. Νομική μορφή : 1η επιλογή, αμοιβόμενη – 2η επιλογή, επαγγελματική

2. Αριθμός ομάδων : 1η επιλογή, 16 σε πρωτάθλημα δύο γύρων, χωρίς αγώνες κατάταξης. 2η επιλογή, 12 σε πρωτάθλημα τριών γύρων

3. Γήπεδο : Χωρητικότητα ελάχιστη δύο χιλιάδες θέσεις καθημένων

4. Προϋπολογισμός : Ισοσκελισμένος, με ανώτατο όριο το ένα εκατομμύριο ευρώ

5. Προπονητής : Ελληνας υποχρεωτικός με δίπλωμα ΟΥΕΦΑ Α’

6. Υποδομές : Ομάδες Νέων και Παίδων

7. Εμπορικά – χορηγικά - τηλεοπτικά δικαιώματα : Κεντρική διαχείριση από την ΕΠΟ»

* Ανάλογες διατάξεις προτείνονται και για τα τοπικά – περιφερειακά πρωταθλήματα, το γυναικείο ποδόσφαιρο κ.λ.π.

Will Eisner

Το όνομα του Will Eisner είναι σχεδόν ταυτόσημο με τα comics τα οποία και υπηρέτησε πιστά σε όλη του τη ζωή. Γεννήθηκε σαν σήμερα 6 Μαρτίου 1917 και προς τιμήν του η google του αφιερώνει το logo της.

Η τέχνη του Will Eisner έφερε την .........

επανάσταση στα κόμικς. Τους έδωσε νέα ώθηση και άλλαξε τον τρόπο που ο κόσμος έβλεπε τα comics. Και όλα αυτά, λόγω της μεγάλης του αγάπης για το Μέσο που γι’ αυτόν ήταν η ζωή του.

Από τη δεκαετία του 1930 βοήθησε τα κόμικς να βρουν το δρόμο τους και τη δεκαετία του 1940 έφερε επανάσταση στις αφηγηματικές σειρές κόμικς με το διάσημο The Spirit.

Αν και έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από το SPIRIT το έργο του ήταν μεγαλύτερο και άφησε μια τεράστια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές δημιουργών! Καθιέρωσε τα comics ως λογοτεχνικό είδος. Άλλαξε το τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονταν οι άνθρωποι τα comics. Από ευτελή περιοδικά σε graphic novels. Ο δρόμος ήταν δύσκολος για αυτό και καθυστέρησε. Δεν είναι τυχαίο ότι τα αντίστοιχά βραβεία oscar των comics φέρουν το όνομα του!

Η καριέρα του ως cartoonist διήρκησε, συνολικά, σχεδόν εβδομήντα χρόνια και απλώνεται σε οκτώ διαφορετικές δεκαετίες.

Διεκδίκησε και κατέκτησε την καταξίωση του σχεδιαστή κόμικς ως δημιουργού — και όχι πλέον ως απρόσωπου εργάτη

Η άποψη του Eisner για τα comics ήταν ότι μπορεί ο δημιουργός να αφηγηθεί μια ιστορία όπως και σε ένα λογοτεχνικό κείμενο με τη χρήση εικόνων. Την ιδέα αυτή την είχε συλλάβει αρκετά νωρίς αλλά κανένας δεν έδειχνε ενδιαφέρον ούτε πίστευε σ' αυτό. Ίσως και ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος για κάτι τέτοιο. Έπρεπε να περάσουν δεκαετίες για να καταφέρει ο Eisner να πραγματοποιήσει το όνειρο του. Και η αρχή έγινε με το βιβλίο "Συμβόλαιο με το Θεό".

Τα κορυφαία ετήσια βραβεία των κόμικς ονομάζονται προς τιμήν του «Eisners».

Τα πρώτα σχέδιά του δημοσιεύονται στην εφημερίδα του σχολείου του στο Bronx.

Αναγνωρισμένος ο Will Eisner ως γίγαντας της «sequential art» -όρος που επινόησε ο ίδιος- ήταν ένας εξαιρετικός κομίστας, καλλιτέχνης, αφηγητής και συγγραφέας. Στην πολύχρονη καριέρα του, που κάλυψε όλα τα στάδια ανάπτυξης των κόμικς, άνοιξε νέους δρόμους στην ανάπτυξη της οπτικής αφήγησης και τη γλώσσα των κόμικς και δημιούργησε αμέτρητους χαρακτήρες.

Πέθανε στη Φλόριντα στις 3 Ιανουαρίου 2005 εξαιτίας επιπλοκών στην επέμβαση ανοιχτής καρδίας στην οποία υποβλήθηκε. Ενταφιάστηκε δίπλα στην κόρη του Άλις, που είχε πεθάνει από λευχαιμία μόλις στα 16 της.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Μαρτίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.