Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: Οχι στο ξεπούλημα της παιδείας.

ΠΡΟΣ ΕΛΜΕ Β' Περιφέρειας Μεσσηνίας

Το Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Φιλθατρών αποφάσισε και καλεί σε συμπαράσταση τους αγρότες στο δίκαιο αγώνα που ξεκινήσαμε
Επιδή γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Δημόσιας Παιδείας και θέλουμε ίσες ευκαιρίες στην εκπάιδευση για όλα τα παιδιά των Ελλήνων πολιτών,

Βιώνοντας τις καταστροφικές συνέπειες των αποφάσεων της ........

E.Ε. και εμείς οι αγρότες προτείνουμε σε όλες τις κοινωνικές τάξεις να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί ΟΧΙ στις πολιτικές της Λιτότητας και του Μνημονίου.

                                       Για το ΔΣ

           Ο Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας
  Γιώργος Αλεξανδρόπουλος           Γιάννης Γριβοκωστόπουλος

Τα Κούλουμα στη Μαραθόπολη! (φωτογραφίες)

Με παραδοσιακό τρόπο, αποκριάτικα δρώμενα, μουσικές, τραγούδια (σκωπτικά και παραδοσιακά), χορούς γιόρτασαν τα Κούλουμα στη Μαραθόπολη Τριφυλίας, η οποία «βούλιαξε» από κόσμο που απόλαυσε την Καθαρά Δευτέρα στο μαγευτικό παραθαλάσσιο αυτό τουριστικό τόπο! Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαραθόπολης, με τις γυναίκες της Μαραθόπολης και τη νεολαία, στον πεζόδρομο, ετοίμασαν παραδοσιακή φασολάδα και Σαρακοστιανά (γαρίδες, χταπόδι, σουπιές, ελιές, σαλάτες κ.α.) και μοίρασαν σε ντόπιους και επισκέπτες, μαζί βεβαίως, με άφθονο κρασί.

Αναβίωσαν ......

«του παπά μας το γαϊδούρι έβγαλε σπυριά στη μούρη», «τα λαγουδάκια», «τον Αράπη», το «Γανοματζή» κ.α. Χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ σήκωσαν και έβαλαν στο χορό ντόπιους και επισκέπτες και έγιναν όλοι μια μεγάλη όμορφη παρέα που διασκέδασαν και γλέντησαν!
Παράλληλα, μικροί και μεγαλύτεροι, έκαναν τις βόλτες τους στον παραλιακό δρόμο - πεζόδρομο, απόλαυσαν τον καφέ και το φαγητό τους στα καταστήματα της Μαραθόπολης και πέταξαν τους χαρταετούς τους!

«Της Καθαρής Δευτέρας το στρατί.. Σε πάει Μάραθο για φασολάδα και κρασί!», ανέφερε στην ανοιχτή πρόσκλησή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαραθόπολης και ο κόσμος ανταποκρίθηκε, συμμετείχε, πέραασε όμορφα και γιόρτασαν όλοι μαζί, παραδοσιακά, τα Κούλουμα!







Του Ηλία Γιαννόπουλου - θάρρος

Μουσικοχορευτική βραδιά του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας