Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Κυπαρισσία: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκε στον Κυνηγετικό Σύλλογο

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου στον κυνηγετικό Σύλλογο Κυπαρισσίας.
Τα μέλη του Συλλόγου προσήλθαν για την ψηφοφορία όπου μετά το πέρας της τα αποτελέσματα που βγήκαν έχουν ως εξής:

Σε σύνολο 141 ψηφισάντων βρέθηκε ένα λευκό ψηφοδέλτιο
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι ψήφοι που έλαβαν: ......

Κατσαρελάς Νικόλαος έλαβε 129 ψήφους
Χρονόπουλος Δημήτριος έλαβε 94 ψήφους
Γαρατζιώτης Αθανάσιος έλαβε 89 ψήφους
Καραβούλιας Αντώνης έλαβε 80 ψήφους
Πανουσιόπουλος Γεώργιος έλαβε 68 ψήφους
Τριπόδης Σωτήριος έλαβε 51 ψήφους

Για την ελεγκτική επιτροπή
Τσάφος Δημήτριος έλαβε 76 ψήφους
Μέρμηγκας Γεώργιος έλαβε 49 ψήφους

Τα εκλεγέντα μέλη θα συνέλθουν σε συνέλευση τις επόμενες ημέρες για να ορίσουν το προεδρείο του Συλλόγου.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κυπαρισσίας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλα τα μέλη που παρευρέθησαν στην ψηφοφορία.

Για τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κυπαρισσίας
Ο Πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής
Μαυρομμάτης Γεώργιος


ΤΕΘ Το Δεν πληρώνω Δεν πληρώνω πάει και στην Χώρα

Το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο ταξιδεύει αυτή την φορά για την Χώρα του Δήμου Πύλου Νέστορος.

Η παράσταση θα παιχτεί το Σάββατο 20 Απριλίου στις 21:30 στον κινηματογράφο REX

Υπόθεση: ........

Σε μια κοινωνία που οι τιμές ανεβαίνουν και οι μισθοί κατεβαίνουν, δυο απελπισμένες νοικοκυρές αποφασίζουν να περάσουν στην αντεπίθεση.

Η ξεκαρδιστική κωμωδία του νομπελίστα συγγραφέα σε μια σύγχρονη μετάφραση που φέρνει το έργο στην Ελλάδα του 2013.

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Κώστας Δριμυλής
Σκηνικά – Κοστούμια: Κώστας Δριμυλής

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:
Αλεξανδρόπουλος Γιάννης, Βελισσάρη Τότα, Βλαχαδάμη Ελίζα, Γαραντζιώτη Άσπα,Ζαχαροπούλου Γιούλα, Μαγγανά Νάνσυ, Μακρής Βασίλης, Μερκούρη Ντίντα,Μίχος Κωνσταντίνος, Πετροπούλου Ελένη, Ράλλης Λεωνίδας, Σαρδέλη Ευγενία, Σταθόπουλος Γιάννης, Φιλντίσης Κωνσταντίνος , Χριστοδουλοπούλου Μαρία, Χρυσανθακόπουλος Τάκης.

Όνειρα θερινής νυκτός

Η χειρότερη συνέπεια της κρίσεις σε Ελλάδα και Κύπρο ,κατά την άποψή μου ,έχει να κάνει με το γεγονός ότι η διαχείριση της όπως έγινε έχει κατάστρεψε ανεπίστρεπτοι τα βασικότερα επενδυτικά λιμάνια όχι μόνο των Ελλήνων και των Κυπρίων πολιτών άλλα συνολικά όλων των Ευρωπαίων καταθετών-επενδυτών δηλαδή τις αποταμιεύσεις και τις επενδύσεις που κανείς δεν τολμούσε μέχρι σήμερα να αγγίξει.

Για όλο το δυτικό κόσμο οι ......

τοποθετήσεις σε αποταμιευτές θεωρούνταν το ασφαλέστερο καταφύγιο. Τα ομόλογα, οι καταθέσεις, τα ακίνητα, οι τραπεζικές μετοχές ήταν οι ιερές αγελάδες για την Ελλάδα και την Κύπρο . Ωστόσο η Ευρώπη, ξεκίνησε μια σφαγή όλων των «ιερών αγελάδων», μια σφαγή που μας ενοχλεί, μας αιφνιδιάζει, μας ζημιώνει αλλά που τελικά συνέβη.
Το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων ήταν το πιο βάναυσο αποτέλεσμα της κρίσης. Ομολογιούχοι, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, ιδιώτες μικροαποταμιευτές, φαρμακευτικές και άλλες επιχειρήσεις είχαν τοποθετήσει τις αποταμιεύσεις τους σε ελληνικά ομόλογα. Η Ελλάδα ουσιαστικά, αν όχι τύποις, πτώχευσε και κούρεψε τα ομόλογα. Όσοι είχαν τα λεφτά τους σε αυτά, καταστράφηκαν χάνοντας το 70% της αξίας τους. Θεωρητικά τα ομόλογα είναι η ασφαλέστερη επένδυση διότι χάνεις τα λεφτά σου μόνο αν πτωχεύσει το κράτος που τα εκδίδει. Και το κράτος πτώχευσε και έτσι έχασαν οι ομολογιούχοι. Μικρή πιθανότητα να συμβεί αυτό σε χώρα της ΟΝΕ έλεγαν πάντοτε με στόμφο οι πιο καταξιωμένοι οικονομολόγοι, αλλά …συνέβη.

Οι συντηρητικότεροι επενδυτές του Χρηματιστηρίου είχαν τα λεφτά τους σε τραπεζικές μετοχές. Η κατάρρευση των τραπεζών φάνταζε αδύνατη πριν από μερικά χρόνια. Σήμερα έχουν χάσει το 90% και περισσότερο της αξίας τους. Γιατί; Γιατί οι τράπεζες είναι πτωχευμένες και συντηρούνται ελέω Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Νέοι μέτοχοι θα μπουν στις αυξήσεις κεφαλαίου και θα πάρουν τις μετοχές των τραπεζών και ίσως μελλοντικά κερδίσουν, όποτε στρώσει η κατάσταση. Τα ακίνητα ήταν (και παραμένει) το προσφιλέστερο καταφύγιο για τον Έλληνα. Όμως με την κρίση συνέβησαν δύο πράγματα: πρώτον, αυξήθηκαν εξωφρενικά οι φόροι που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες και, δεύτερον, κατέρρευσαν οι αξίες των ακινήτων. Η Ελλάδα ζούσε μέσω του κράτους. Το Δημόσιο ήταν πάντα ο καλύτερος εργοδότης. Ήταν και ο καλύτερος πελάτης, αφού ακόμη και όταν αργούσε να πληρώσει, τελικά πάντα πλήρωνε. Όχι πια. Το Δημόσιο είναι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Καθώς έλεγχε ασφυκτικά την οικονομία, δεν άφηνε να αναπτυχθεί ο ιδιωτικός τομέας ,όσες ιδιωτικές επιχειρήσεις μεγάλωσαν, το κατάφεραν επειδή είχαν έναν πελάτη το Δημόσιο. Οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, οι μεγάλες εταιρείες πληροφορικής, οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, ακόμη και οι μεγάλες τράπεζες στηρίχτηκαν στον πελάτη «Δημόσιο». Και η Ελλάδα θα συνέχιζε έτσι εσαεί αν ..δεν έσκαγε από το έλλειμμα και το χρέος.

Πάμε στην Κύπρο,το σύνολο του ΑΕΠ της είναι μικρότερο από το ετήσιο ελληνικό έλλειμμα. Κατάφερε, όμως, επενδύοντας στο τραπεζικό της σύστημα, να αναπτύσσεται. Χιλιάδες εταιρείες συμβούλων, ορκωτών λογιστών, ειδικών δικηγόρων δημιούργησαν offshore και βόλεψαν φορολογικά επενδυτές και επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο. Με εύκολες διαδικασίες ανοίγματος λογαριασμών, χωρίς έλεγχο για την προέλευση των χρημάτων, με υψηλά επιτόκια και χαμηλούς φόρους η Κύπρος έγινε ένας τραπεζικός και φορολογικός παράδεισος. Εκεί βρέθηκε και το ρωσικό μαύρο χρήμα, το οποίο δεν γινόταν δεκτό στην υπόλοιπη Ευρώπη. Και η Κύπρος θα μπορούσε να συνεχίζει έτσι εσαεί, αν ...δεν έσκαγε. Αλλά έσκασε και σε αυτό συνέτεινε το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, από την κακή διαχείριση των τραπεζών της και από την άρνηση του προηγούμενου προέδρου να κάνει οποιαδήποτε προσπάθεια συμμαζέματος της οικονομίας καθώς έδινε μικρή πιθανότητα να συμβεί στην Κύπρο ότι και στη χώρα μας αλλά συνέβη.

Δυστυχώς ο κόσμος γύρο μας άλλαξε, η αλλαγή δεν μας αρέσει, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι ζώντες με όνειρα θερινής νυκτός πρέπει να τα ξεχάσουμε και να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, όχι μόνο για να ευημερήσουμε, αλλά και για να επιβιώσουμε. Και όσο πιο γρήγορα το κάνουμε τόσο το καλύτερο για εμάς αλλά και για τις επόμενες γενιές της δύσμοιρης πατρίδας μας.

ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ Δ. ΧΡΗΣΤΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ,Μaster ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΤΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ «πέτυχε» και ο Τιτανικός!..

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Περιχαρής ο Υπουργός Οικονομικών και Πανεπιστημιακός συνάδελφος καθηγητής κ Στουρνάρας για το ΟΚ που του έδωσε η τρόικα ανοίγοντας τους συμβολικούς κρουνούς για να γεμίσει το σύγχρονο ελληνικό οικονομικό πιθάρι των Δαναΐδων με την νέα δόση 2,8 δις ευρώ!..

Εξ ίσου χαρούμενο είδα τον .......

συμπολίτη μου και Πανεπιστημιακό συνάδελφο Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ Μανιτάκη με την «επιτυχία» της Ελληνικής τρόικα να πείσει την εισαγόμενη τρόικα να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014, δηλαδή μετά από 20 μήνες(!), η «απομάκρυνση» περίπου 15,000 υπαλλήλων. Αυτοί θα προέλθουν μάλλον από τον τόσο ευρηματικά αποκαλούμενο «ευρύτερο δημόσιο τομέα».

«Ικανοποιημένοι» δήλωσαν οι τρεις που συνθέτουν την εισαγόμενη τρόικα από την «επιτυχή πορεία της ελληνικής οικονομίας και την σταθερή προσπάθεια της εγχώριας τρόικα να ικανοποιεί τις μνημονιακές απαιτήσεις!»
«Ικανοποιημένοι» δεν διαπιστώνω, όμως, να είναι οι άνεργοι που έχουν «πετύχει» ιστορική πρωτιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση παίρνοντας τα σκήπτρα από την Ισπανία και την Πορτογαλία!...
«Ικανοποιημένοι» δεν διαπιστώνω να είναι οι άνεργοι νέοι μας ακόμη και οι κάτοχοι πτυχίων και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών που φτάνουν και ξεπερνούν τα πρωτόγνωρα επίπεδα άνω του 60% σε περίοδο ειρήνης!..
«Ικανοποιημένοι» δεν διαπιστώνω να είναι οι συνταξιούχοι και του Δημοσίου (στενού και ευρύτερου τομέα) και του ιδιωτικού τομέα όπως και όσοι και όσες ακόμη «εργάζονται» και «απασχολούνται» με δραματικά μειωμένες αποδοχές, μισθούς και μεροκάματα!...
«Ικανοποιημένοι» δεν διαπιστώνω να είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων, ακόμη και εκείνοι που έχουν ένα όλο-και-όλο διαμέρισμα όπου κατοικούν με τα χαράτσια και τις εισφορές και τις επιβαρύνσεις που δεν έχουν τελειωμό!..
«Ικανοποιημένοι», όμως, ΔΕΝ φαίνεται να είναι ούτε οι Τραπεζίτες μας οι οποίοι μάλλον τρέμουν την αστάθεια που προξενεί η μείωση του κύκλου εργασιών τους, η μείωση των απαραίτητων αποθεματικών τους, η μείωση της ρευστότητάς τους, η μείωσης της φερεγγυότητάς τους σε μετρήσεις ξένων Οίκων αξιολόγησης, παρά την έντονη, συνεχή, χρηματοδότησή τους!..

Έκανε το διάγγελμά του ο κ Σαμαράς, πρώτος στην ιεραρχία των 3 «Συν-Πρωθυπουργών» μας και δήλωσε «ικανοποιημένος» με τα όσα βλέπει και διαπιστώνει (μάλλον συμφώνησαν και οι άλλοι 2 «Συν-Πρωθυπουργοί»)
Με τέτοια ανεργία, τέτοια κεσάτια, τόσες αυτοκτονίες, τέτοια εθνική κατάθλιψη ο κ Σαμαράς διαπίστωσε:
ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ!..

Υποθέτω, με τον προσήκοντα σεβασμό στη μνήμη των πνιγμένων επιβατών του ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ ότι και εκείνοι, έστω μεταφυσικά, θα πρέπει να διαπίστωσαν ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ του σκάφους στο οποίο επέβαιναν και το οποίο μετά την πρόσκρουση στο παγόβουνο, τελικά, αγγίζοντας τον πάτο του Ατλαντικού Ωκεανού… «Σταθεροποιήθηκε!»
Να υποθέσω ότι η ΕΛΛΑΔΑ «έπιασε» πάτο κ Σαμαρά;

Χωρίς ενημέρωση από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Απόφαση των blogger της Τριφυλίας να μην καταγράψουμε ΤΙΠΟΤΑ από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Υλοποιήθηκε η απόφαση των Blogger της Τριφυλίας (Όσοι είχαν συνταχθεί με την ανοικτή επιστολή που παρατίθεται παρακάτω) σχετικά με......

τον -κατα δική μας κρίση- άδικο αποκλεισμό του blog Kopanaki News από την λήψη προσκλήσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Μπασδάνη λόγω προσωπικών διαφορών.
Την θεωρούμε απαράδεκτη και στην επιστολή παρακάτω εξηγούμε τους λόγους.
Για χθες είχε προγραμματιστεί να ζητήσουμε να συζητηθεί ΠΡΟ ημερησίας διάταξης η παρακάτω ανοικτή επιστολή προκειμένου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να ενημερωθούν και να τοποθετηθούν επί του κειμένου.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στην Δημοτική ομάδα πριν την έναρξη της 8ης Συνεδρίασης και αποφασίστηκε να συζητηθεί το θέμα σε μεταξύ τους συνάντηση και να δωθεί λύση.
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας ζήτησε από τους blogger να μην γίνει τίποτα, (δηλαδή να μην αναγνώσουμε στο σώμα την επιστολή) και δεσμεύτηκε να δώσει εκείνος λύση στο πρόβλημα.
Σεβαστήκαμε την απόφαση του Δημάρχου και δεν προσχωρήσαμε στην ανάγνωση της ανοικτής επιστολής. Την μοιράσαμε όμως σε όλους τους Συμβούλους απλά και μόνο προς ενημέρωση τους.
Δηλώσαμε στον Δήμαρχο ότι αν γίνει ξανά το ίδιο και δεν λάβει το kopanaki News τις προσκλήσεις όπως τις λαμβάνουν όλοι, τότε το θέμα θα το φέρουμε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση πλέον με όλο το σώμα.

Σας παραθέτουμε την Επιστολή Διαμαρτυρίας μας

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Τον τελευταίο καιρό, έχει παρατηρηθεί το θλιβερό – κατ’ εμάς – φαινόμενο, αποκλεισμού στην λήψη προσκλήσεων για τα δημοτικά συμβούλια του Δήμου Τριφυλίας, ενός συνάδελφου Blogger.
Πρόκειται για το Blog με την επωνυμία “Kopanaki News”με ΕΠΩΝΥΜΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ τον αγαπητό και φίλο Δημήτρη Γιαννόπουλο.

Το πρόσωπο που με εντολή του –η οποία σημειωτέων αποτελεί ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ – απόκλεισε από την αποστολή προσκλήσεων το Kopanaki News είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Μπασδάνης. Αποκλεισμός Απαράδεκτος, Άδικος και Προκλητικός!
Αποκλεισμός ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ του ισχύοντος Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας σύμφωνα με το Άρθρο 5, Δημοσιότητα των συνεδριάσεων, Αναφορές – Προτάσεις - Πληροφόρηση Πολιτών και την Παράγραφο 3.

Στους δημοσιογράφους και γενικά σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, παρέχεται κάθε διευκόλυνση. Επιτρέπεται η ραδιοφωνική και τηλεοπτική κάλυψη των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και με την Παράγραφο 8. Το Δημοτικό Συμβούλιο εξασφαλίζει στους δημότες πλήρη πληροφόρηση για τα, κάθε είδους, προβλήματα της περιφέρειας του, καθώς και για τη δραστηριότητα του, αναφορικά με την αντιμετώπιση και λύση των προβλημάτων αυτών.

Αποκλεισμός, με πρόφαση – όπως έχει παραδεχτεί σε εμένα προσωπικά o κ. Πρόεδρος – την απρεπή δημόσια συμπεριφορά του κ. Δημήτρη Γιαννόπουλου μέσω του Blog του Kopanaki News, προς το πρόσωπο του.
Δεν μας απασχολεί και δεν μας ενδιαφέρει τι ακριβώς υπάρχει σε διαπροσωπικό επίπεδο ανάμεσα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπασδάνη και στον Δημήτρη Γιαννόπουλο ο οποίος τυγχάνει φίλος μας.

Πρόκειται για ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ και αυτή την στιγμή, τον κρίνουμε αποκλειστικά και μόνο ΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Ο κύριος Μπασδάνης ως πρόσωπο και ξεχωριστή προσωπικότητα, στην προσωπική και ιδιωτική ζωή του και συμπεριφορά, έχει το δικαίωμα να κάνει όποιες επιλογές θέλει και να έχει και να εκδηλώνει όποιες προτιμήσεις και συμπάθειες ο ίδιος θέλει.

Ως Πρόεδρος όμως του Δημοτικού Συμβουλίου, πρέπει να σέβεται τον θεσμό που εκπροσωπεί και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο!
Ποιος του έδωσε το δικαίωμα προσωπικών επιλογών και ιδιοτελών πολιτικών αποφάσεων αποκλεισμού στην Ενημέρωση των πολιτών; Κανένας δεν του έδωσε αυτό το δικαίωμα και είναι Υποχρέωσή του να σέβεται το θεσμό που εκπροσωπεί, να σέβεται το Δημοτικό Συμβούλιο και να σέβεται το δικαίωμα των πολιτών στην Ενημέρωση!
Αυτό που μας ενοχλεί και μας εξοργίζει αλλά ταυτόχρονα και μας οδηγεί σε αυτήν την ανοικτή δημόσια επιστολή προς εσάς αλλά και προς το Δημοτικό Συμβούλιο (η οποία αναρτάται από το πρωί Δευτέρας –ημέρα που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας - στα blogs τα οποία εκπροσωπούμε) είναι ο αποκλεισμός του Kopanaki News από την αποστολή προσκλήσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Προσκλήσεις για συνεδριάσεις που είναι Ανοιχτές και Δημόσιες και οι πολίτες πρέπει να Ενημερώνονται για αυτές!
Το ότι στην συνέχεια με ...έξωθεν παρέμβαση, απεστάλη το ΔΤ στο Kopanakinews, δεν αλλάζει την ουσία του προβλήματος.

Πιθανόν ο κ. Μπασδάνης να θεωρεί ιδιωτική επιχείρησή του το Δημοτικό Συμβούλιο και με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΝΤΟΛΗ απέκλεισε την λήψη των ενημερώσεων και θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου το blog Kopanaki News, το οποίο είναι και γνωστό και επώνυμο!

Blog το οποίο δηλώνει ανελλιπώς την παρουσία του από το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Νέου Δήμου Τριφυλίας σε σχέση με τα υπόλοιπα Τριφυλιακά blog τα οποία παρευρισκόμαστε.
Ούτε αυτό δεν σεβάστηκε ο Αξιότιμος κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σας δηλώνουμε ότι οι bloggers της Τριφυλίας αντιτιθέμεθα σθεναρά σε αυτήν την απαράδεκτη αδικία και προκλητική συμπεριφορά του κ. Προέδρου για τον αποκλεισμό του Κopanaki News.
Δια του λόγου του αληθές σας αναφέρουμε τα E-mail που ήταν παραλήπτες για την σημερινή 8η και 9η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

[ Εδώ υπάρχουν τα E-mail των παραληπτών που δεν χρειάζεται να δημοσιευθούν ]

Ζ Η Τ Ο Υ Μ Ε

1. Από εσάς κ. Δήμαρχε να τοποθετηθείτε επί του θέματος

2. Την τοποθέτηση (εκτός του κ. Δημάρχου) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ των Επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Σωτηρόπουλου και Κουκούμη για το θέμα που θίγουμε καθώς αν το επιθυμούν και τοποθέτηση όσων Δημοτικών Συμβούλων θέλουν (ανεξαρτήτου παρατάξεως)

3. Την άμεση άρση του αποκλεισμού του Kopanaki News σε ότι αφορά τις ενημερώσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

4. Την Δημόσια Συγνώμη του κ.Μπασδάνη για το πολιτικό ατόπημα στο οποίο έπεσε και αποτελεί ευθέως φίμωση στην ενημέρωση αναγνωστών του Blog Kopanaki News. Γιατι ακόμα και ένας να διαβάζει Kopanaki News και να μην διαβάζει κανένα άλλο blog, έχει αναφαίρετο δικαίωμα να ενημερωθεί.

5. Σε περίπτωση που το αίτημα για άρση του αποκλεισμού απορριφθεί από τον κ. Πρόεδρο και δεν ζητήσει Δημόσια Συγγνώμη, ζητούμε από εσάς κ. Δήμαρχε να δώσετε ρητή εντολή ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα blog να ενημερώνονται το ίδιο άμεσα και ισότιμα χωρίς κανέναν απολύτως αποκλεισμό.
Δηλώνουμε δε ότι θα παραμείνουμε να ακούσουμε με προσοχή τις τοποθετήσεις σας για το θέμα που θίγουμε και αμέσως μετά, θα αποχωρήσουμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Αναλόγως των τοποθετήσεων και όσων ισχυριστεί ή όχι ο κ. Πρόεδρος, θα εξετάσουμε συλλογικά και συνολικά τη στάση μας και τη θέση μας, έναντι του Προέδρου, του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δημάρχου και του Δήμου Τριφυλίας με ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην δημοσιεύουμε τίποτα στο εξής από όλα όσα μας στέλνει ο Δήμος αλλά να βάλουμε μαύρο φόντο πάνω από το Δημαρχείο της έδρας για διαμαρτυρία μέχρι να αποκατασταθεί η αδικία και η ίδια η Δημοκρατία στην Ενημέρωση των πολιτών από όλα – ΟΛΑ – τα blogs!

Η ΦΙΜΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Η ΕΝΗΜEΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Η παρούσα ανοικτή επιστολή θα αναρτηθεί και στα ιστολόγια που εκπροσωπούμε.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Απριλίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ»
«Βράζουν» ο Νομός Ηλείας και η… μισή Αχαΐα για το έργο
Πάνε σε Σαμαρά και… Βρυξέλλες


«Βράζει» η Ηλεία από την απόφαση της κυβέρνησης να ..........

μεταθέσει για αργότερα το κομμάτι της «Ολυμπίας» Οδού από την Πάτρα ως τον Πύργο και την Τσακώνα. Οι παράγοντες της Ηλείας, όπως αποφασίστηκε και στη σύσκεψη του Σαββάτου, θα επιδιώξουν άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (το περιλάλητο ραντεβού που είχε αποφασιστεί προ μηνών δεν έγινε ποτέ…), ενώ ξεκινούν και γύρο κινητοποιήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«ΒΛΕΠΕΙ» ΦΩΣ και ρευστότητα στην οικονομία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στο διάγγελμά του μετά τη συμφωνία με την τρόικα, είπε ότι είναι θέμα χρόνου η απαλλαγή από τα μνημόνια και η πορεία για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη είναι ορατή. Δεν θεωρεί ανθρωποθυσία την απόλυση επιόρκων και την αντικατάστασή τους από νέους ανθρώπους με αξιοκρατική κριτήρια. Υπογράμμισε τέλος ότι το αίτημα για μείωση του ΦΠΑ στον τουρισμό μπαίνει τώρα στην ατζέντα. Εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη θωράκιση των τραπεζών και τη διασφάλιση των καταθέσεων με παραμονή στο ευρώ και το σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, με ανταγωνιστικότητα που θα φέρει νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ο Αχιλλέας! Μετά το Σπύρο Λάτση, που ανταποκρίθηκε στην έκκληση Τουρκολιά στην εθνική προσπάθεια για την αύξηση κεφαλαίου της ΕΤΕ, ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος θα συμμετάσχει σ’ αυτή με 50 εκατ. ευρώ.
• CASSUS BELLI για την Περιφέρεια το «κούρεμα» της Ολυμπίας Οδού, δηλώνει ο Π. Τατούλης που σήμερα επισκέπτεται στο Δήμο Μεσσήνης τα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ έργα.
• ΕΛΛΕΙΨΗ πυροσβεστικών υποδομών στην Πελοπόννησο και όχι μόνο… ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου. Καθηλωμένα οχήματα χωρίς ελαστικά, χωρίς αεροπλάνα και άλλες ελλείψεις.
• ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι τιμές του ελαιολάδου τον Μάρτιο.
• ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ενόψει Πάσχα για τις τιμές των κηπευτικών.
• ΤΟ ΤΡΕΝΟ είναι πολιτισμός και συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη. Η θερμή υποδοχή στην Κυπαρισσία όπου ξαναπήγε το τρένο μετά από τρία χρόνια!

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!