Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Χωρίς ενημέρωση από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Απόφαση των blogger της Τριφυλίας να μην καταγράψουμε ΤΙΠΟΤΑ από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Υλοποιήθηκε η απόφαση των Blogger της Τριφυλίας (Όσοι είχαν συνταχθεί με την ανοικτή επιστολή που παρατίθεται παρακάτω) σχετικά με......

τον -κατα δική μας κρίση- άδικο αποκλεισμό του blog Kopanaki News από την λήψη προσκλήσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Μπασδάνη λόγω προσωπικών διαφορών.
Την θεωρούμε απαράδεκτη και στην επιστολή παρακάτω εξηγούμε τους λόγους.
Για χθες είχε προγραμματιστεί να ζητήσουμε να συζητηθεί ΠΡΟ ημερησίας διάταξης η παρακάτω ανοικτή επιστολή προκειμένου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να ενημερωθούν και να τοποθετηθούν επί του κειμένου.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στην Δημοτική ομάδα πριν την έναρξη της 8ης Συνεδρίασης και αποφασίστηκε να συζητηθεί το θέμα σε μεταξύ τους συνάντηση και να δωθεί λύση.
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας ζήτησε από τους blogger να μην γίνει τίποτα, (δηλαδή να μην αναγνώσουμε στο σώμα την επιστολή) και δεσμεύτηκε να δώσει εκείνος λύση στο πρόβλημα.
Σεβαστήκαμε την απόφαση του Δημάρχου και δεν προσχωρήσαμε στην ανάγνωση της ανοικτής επιστολής. Την μοιράσαμε όμως σε όλους τους Συμβούλους απλά και μόνο προς ενημέρωση τους.
Δηλώσαμε στον Δήμαρχο ότι αν γίνει ξανά το ίδιο και δεν λάβει το kopanaki News τις προσκλήσεις όπως τις λαμβάνουν όλοι, τότε το θέμα θα το φέρουμε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση πλέον με όλο το σώμα.

Σας παραθέτουμε την Επιστολή Διαμαρτυρίας μας

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Τον τελευταίο καιρό, έχει παρατηρηθεί το θλιβερό – κατ’ εμάς – φαινόμενο, αποκλεισμού στην λήψη προσκλήσεων για τα δημοτικά συμβούλια του Δήμου Τριφυλίας, ενός συνάδελφου Blogger.
Πρόκειται για το Blog με την επωνυμία “Kopanaki News”με ΕΠΩΝΥΜΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ τον αγαπητό και φίλο Δημήτρη Γιαννόπουλο.

Το πρόσωπο που με εντολή του –η οποία σημειωτέων αποτελεί ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ – απόκλεισε από την αποστολή προσκλήσεων το Kopanaki News είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Μπασδάνης. Αποκλεισμός Απαράδεκτος, Άδικος και Προκλητικός!
Αποκλεισμός ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ του ισχύοντος Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας σύμφωνα με το Άρθρο 5, Δημοσιότητα των συνεδριάσεων, Αναφορές – Προτάσεις - Πληροφόρηση Πολιτών και την Παράγραφο 3.

Στους δημοσιογράφους και γενικά σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, παρέχεται κάθε διευκόλυνση. Επιτρέπεται η ραδιοφωνική και τηλεοπτική κάλυψη των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και με την Παράγραφο 8. Το Δημοτικό Συμβούλιο εξασφαλίζει στους δημότες πλήρη πληροφόρηση για τα, κάθε είδους, προβλήματα της περιφέρειας του, καθώς και για τη δραστηριότητα του, αναφορικά με την αντιμετώπιση και λύση των προβλημάτων αυτών.

Αποκλεισμός, με πρόφαση – όπως έχει παραδεχτεί σε εμένα προσωπικά o κ. Πρόεδρος – την απρεπή δημόσια συμπεριφορά του κ. Δημήτρη Γιαννόπουλου μέσω του Blog του Kopanaki News, προς το πρόσωπο του.
Δεν μας απασχολεί και δεν μας ενδιαφέρει τι ακριβώς υπάρχει σε διαπροσωπικό επίπεδο ανάμεσα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπασδάνη και στον Δημήτρη Γιαννόπουλο ο οποίος τυγχάνει φίλος μας.

Πρόκειται για ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ και αυτή την στιγμή, τον κρίνουμε αποκλειστικά και μόνο ΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Ο κύριος Μπασδάνης ως πρόσωπο και ξεχωριστή προσωπικότητα, στην προσωπική και ιδιωτική ζωή του και συμπεριφορά, έχει το δικαίωμα να κάνει όποιες επιλογές θέλει και να έχει και να εκδηλώνει όποιες προτιμήσεις και συμπάθειες ο ίδιος θέλει.

Ως Πρόεδρος όμως του Δημοτικού Συμβουλίου, πρέπει να σέβεται τον θεσμό που εκπροσωπεί και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο!
Ποιος του έδωσε το δικαίωμα προσωπικών επιλογών και ιδιοτελών πολιτικών αποφάσεων αποκλεισμού στην Ενημέρωση των πολιτών; Κανένας δεν του έδωσε αυτό το δικαίωμα και είναι Υποχρέωσή του να σέβεται το θεσμό που εκπροσωπεί, να σέβεται το Δημοτικό Συμβούλιο και να σέβεται το δικαίωμα των πολιτών στην Ενημέρωση!
Αυτό που μας ενοχλεί και μας εξοργίζει αλλά ταυτόχρονα και μας οδηγεί σε αυτήν την ανοικτή δημόσια επιστολή προς εσάς αλλά και προς το Δημοτικό Συμβούλιο (η οποία αναρτάται από το πρωί Δευτέρας –ημέρα που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας - στα blogs τα οποία εκπροσωπούμε) είναι ο αποκλεισμός του Kopanaki News από την αποστολή προσκλήσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Προσκλήσεις για συνεδριάσεις που είναι Ανοιχτές και Δημόσιες και οι πολίτες πρέπει να Ενημερώνονται για αυτές!
Το ότι στην συνέχεια με ...έξωθεν παρέμβαση, απεστάλη το ΔΤ στο Kopanakinews, δεν αλλάζει την ουσία του προβλήματος.

Πιθανόν ο κ. Μπασδάνης να θεωρεί ιδιωτική επιχείρησή του το Δημοτικό Συμβούλιο και με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΝΤΟΛΗ απέκλεισε την λήψη των ενημερώσεων και θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου το blog Kopanaki News, το οποίο είναι και γνωστό και επώνυμο!

Blog το οποίο δηλώνει ανελλιπώς την παρουσία του από το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Νέου Δήμου Τριφυλίας σε σχέση με τα υπόλοιπα Τριφυλιακά blog τα οποία παρευρισκόμαστε.
Ούτε αυτό δεν σεβάστηκε ο Αξιότιμος κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σας δηλώνουμε ότι οι bloggers της Τριφυλίας αντιτιθέμεθα σθεναρά σε αυτήν την απαράδεκτη αδικία και προκλητική συμπεριφορά του κ. Προέδρου για τον αποκλεισμό του Κopanaki News.
Δια του λόγου του αληθές σας αναφέρουμε τα E-mail που ήταν παραλήπτες για την σημερινή 8η και 9η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

[ Εδώ υπάρχουν τα E-mail των παραληπτών που δεν χρειάζεται να δημοσιευθούν ]

Ζ Η Τ Ο Υ Μ Ε

1. Από εσάς κ. Δήμαρχε να τοποθετηθείτε επί του θέματος

2. Την τοποθέτηση (εκτός του κ. Δημάρχου) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ των Επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Σωτηρόπουλου και Κουκούμη για το θέμα που θίγουμε καθώς αν το επιθυμούν και τοποθέτηση όσων Δημοτικών Συμβούλων θέλουν (ανεξαρτήτου παρατάξεως)

3. Την άμεση άρση του αποκλεισμού του Kopanaki News σε ότι αφορά τις ενημερώσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

4. Την Δημόσια Συγνώμη του κ.Μπασδάνη για το πολιτικό ατόπημα στο οποίο έπεσε και αποτελεί ευθέως φίμωση στην ενημέρωση αναγνωστών του Blog Kopanaki News. Γιατι ακόμα και ένας να διαβάζει Kopanaki News και να μην διαβάζει κανένα άλλο blog, έχει αναφαίρετο δικαίωμα να ενημερωθεί.

5. Σε περίπτωση που το αίτημα για άρση του αποκλεισμού απορριφθεί από τον κ. Πρόεδρο και δεν ζητήσει Δημόσια Συγγνώμη, ζητούμε από εσάς κ. Δήμαρχε να δώσετε ρητή εντολή ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα blog να ενημερώνονται το ίδιο άμεσα και ισότιμα χωρίς κανέναν απολύτως αποκλεισμό.
Δηλώνουμε δε ότι θα παραμείνουμε να ακούσουμε με προσοχή τις τοποθετήσεις σας για το θέμα που θίγουμε και αμέσως μετά, θα αποχωρήσουμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Αναλόγως των τοποθετήσεων και όσων ισχυριστεί ή όχι ο κ. Πρόεδρος, θα εξετάσουμε συλλογικά και συνολικά τη στάση μας και τη θέση μας, έναντι του Προέδρου, του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δημάρχου και του Δήμου Τριφυλίας με ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην δημοσιεύουμε τίποτα στο εξής από όλα όσα μας στέλνει ο Δήμος αλλά να βάλουμε μαύρο φόντο πάνω από το Δημαρχείο της έδρας για διαμαρτυρία μέχρι να αποκατασταθεί η αδικία και η ίδια η Δημοκρατία στην Ενημέρωση των πολιτών από όλα – ΟΛΑ – τα blogs!

Η ΦΙΜΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Η ΕΝΗΜEΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Η παρούσα ανοικτή επιστολή θα αναρτηθεί και στα ιστολόγια που εκπροσωπούμε.

8 σχόλια:

 1. ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΑΣ? ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ!! ΕΣΕΙΣ ΔΙΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΜΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ... ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΘΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ! ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Την έχουμε αποκλείσει εμείς;;;;;;;
   Μέσα στην ενημέρωση σε βρίσκουμε...
   Εμάς έχει αποκλείσει η εφημερίδα και οχι εμείς εκείνη.
   ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΛΕΜΜΕΝΟΥ.
   Οπότε τα υπόλοιπα που γράφεις δεν μας αγγίζουν στο ελάχιστο.
   Φρόντισε να μάθεις και μετά μίλα.

   Διαγραφή
 2. μπραβο σας γιατι αντιδρατε στο φασισμο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο ανώνυμος από όλη την ανοιχτή επιστολή δεν βρήκε να σχολιάσει τίποτε για το φασισμό του προέδρου και τον αποκλεισμό και σχολιάζει για τη φυλλάδα; Υπάλληλος της είναι ή υπάλληλος του κυρίου Προέδρου ή του Δημάρχου; Ο φασισμός συνεχίζεται αδέρφια. Αγωνιστείτε ενωμένοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μάλλον άσχετος είναι και είπε κάτι για να πει ότι είπε.

   Διαγραφή
 4. Και από που και ωσ που τα μπλοκ πρέπει να λαμβάνουν δελτία τύπου , προσωπικά ιστολόγια είναι δεν είναι ενημερωτικά πόρταλ.

  Μην τρελαθούμε κιόλας
  δεν είναι υποχρεωμένοσ κανένας να σας στέλνει δελτία τύπου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΩΡΑΙΑ, ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΟΦΙΜΩΣΗΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.