Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ο Φιλιατρινός Γιώργος Ασημακόπουλος ανακοίνωσε υποψηφιότητα για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ

Του πρώην Διαχειριστή μας

Με Φιλιατρινό άρωμα οι εκλογές για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ καθώς ο Δικός μας Φιλιατρινός Γιώργος Ασημακόπουλος ανακοίνωσε πρίν λίγη ώρα την υποψηφιότητα για την προεδρία της νεολάιας της ΝΔ.
Ο Γιώργος ..........

Ασημακόπουλος, που σπουδάζει στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, είναι το τέταρτο όνομα, που ανακοίνωσε υποψηφιότητα για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ μετα από τους Σάκη Ιωαννίδη, Αντρεα Τσώκο και Στράτο Γρομπανόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Ασημακόπουλος έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον έτερο υποψήφιο Στράτο Γρομπανόπουλο ο οποίος όμως θα ανακοινώσει την αποχώρηση του από την διεκδίκηση της προεδρίας και θα ανακοινώσει την στήριξη του στο πρόσωπο του Γιώργου.
Στο παρασκηνιακό κομμάτι, ο Σάκης Ιωαννίδης, έχει την υποστήριξη του απερχόμενου προέδρου Ανδρέα Παπαμιμίκου, ενώ σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο Ανδρέας Τσώκος δεν έχει ιδιαίτερη δυναμική, αλλά αναμένεται να παίξει ρυθμιστικό ρόλο στις εξελίξεις, χωρίς όμως να αποκλείεται ενδεχόμενη συνεργασία με τις άλλες δύο πλευρές.
Πάντως από το περιβάλλον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο Γιώργος Ασημακόπουλος αποτελεί ιδανική υποψηφιότητα τόσο λόγω καταγωγής όσο και δυναμικής που έχει αναπτύξει σπουδάζοντας στην Θεσσαλονίκη και καταφέρνοντας να κερδίσει την αγάπη και εμπιστοσύνη των συμφοιτητών του.

Άνθρωποι που τον ξέρουν καλά μιλάνε για ένα σοβαρό παιδί που και με την παρουσία του και μόνο προβάλλει κύρος, ένα παιδί με χαμηλό προφίλ, δυναμικός, που πρωτοστατούσε σε εκδηλώσεις του κόμματος στην Θεσσαλονίκη.

Το θέμα πλέον πρέπει να απασχολήσει την Νεολαία του τόπου καθώς ο Γιώργος θα πρέπει να στηριχθεί από όλους τους συμπατριώτες μας, όλους τους αυτοδιοικητικόυς της Μεσσηνίας ώστε να βγάλουμε στην προεδρία της ΟΝΝΕΔ έναν Τριφύλιο που αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα.
Τι λέτε κύριοι?? Δεν πρέπει να στηριχθεί με όλες σας τις δυνάμεις? Υπάρχει κάτι καλύτερο από τον Γιώργο???

Μεσσηνία: Ξανά στον... αέρα οι μαθητές.

Στον αέρα ξανά οι μαθητές από αύριο, αφού το Υπεραστικό ΚΤΕΛ αναστέλλει επ' αόριστον το εν λόγω έργο .

Όπως σημειώνεται.......

από τον συγκοινωνιακό φορέα εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια, όμως παραμένουν οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις, ενώ προέκυψε και ζήτημα μη... σύννομης περικοπής.

Η κατάσταση αυτή έχει επιφέρει μια αναστάτωση στους γονείς αλλά και τους αρμοδίους, όμως, το θέμα αυτή την φορά
δεν μοιάζει εύκολο να λυθεί άμεσα και ίσως από αύριο έχουμε μια απίστευτη κατάσταση με μαθητές να μην μπορούν να πάνε σχολείο.

BEST TV

Πρακτικο διενέργειας κλήρωσης για την ανάδειξη μελών επιτροπών του Δήμου Τριφυλίας που αποτελούνται και από Δημ. Υπαλλήλους.

Στην Κυπαρισσία και στο Δημοτικό Κατάστημα Τριφυλίας, σήμερα την 1η του μήνα Μαρτίου του έτους 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου , συνήλθε σε δημόσια συνεδρίαση η αρμόδια επιτροπή, αποτελούμενη από τα πιο κάτω μέλη :.....

1. Γώγος Κων/νος , Προϊστάμενος Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Τριφυλίας,
2. Καραολάνη Μαρία, υπάλληλος Δήμου Τριφυλίας,
3. Θεοδωροπούλου Γεωργία, υπάλληλος Δήμου Τριφυλίας,
προκειμένου να διενεργήσουν κλήρωση για τον ορισμό μελών των επιτροπών έτους 2013, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 26 του Ν. 4024/2011 και της αριθ.
ΔΙΣΚΠΟ/Φ.18/οικ.21526/4-11-2011 εγκυκλίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Τα καθήκοντα του Γραμματέα της Επιτροπής ανέλαβε ο τακτικός υπάλληλος του Δήμου Τριφυλίας, Ζαφειρόπουλος Θεοφάνης του Λάμπρου. Κατά τη διαδικασία παρευρίσκοντο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπασδάνης Δημήτριος,
ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Κουκούμης Σαράντος & ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σαμπαζιώτης Γεώργιος .
Για την ορθή και αντικειμενική λειτουργία τους, οι επιτροπές συγκροτούνται από Δημοτικούς Υπαλλήλους που έχουν αντικείμενο σχετικό με την υπηρεσία που θα προσφέρουν. Διάρκεια της θητείας των επιτροπών ορίζεται το οικονομικό έτος 2013.

Η άσκηση των καθηκόντων των Δημοτικών Υπαλλήλων που συμμετέχουν στις κατωτέρω επιτροπές, ορίζονται από το Δημοσιονομικό Κώδικα.
Οι επιτροπές οι οποίες θα συγκροτηθούν από την κλήρωση είναι οι ακόλουθες:

1. Επιτροπή σφράγισης των άνευ άδειας λειτουργούντων καταστημάτων, επιχειρήσεων κ.λ.π. καθώς και των καταστημάτων στα οποία επιβάλλονται διοικητικές ποινές.

2. Επιτροπή αρμόδια για το κλείσιμο των επιχειρήσεων των Α.Ν. 445 και 446/37 όπως συμπληρώθηκαν και τροποποιήθηκαν μεταγενέστερα (κινηματογράφων, θεάτρων ,κέντρων διασκέδασης άνω των 200 θέσεων κ.τ.λ.) όπου προβλέπεται καθώς και των ψυχαγωγικών παιχνιδιών κάθε φύσεως.

3. Επιτροπή ελέγχου παιγνιομηχανημάτων (τεχνικών παιγνίων) - Internet.

4. Αρμόδιο όργανο για την εκτέλεση των διοικητικών κυρώσεων στα καταστήματα διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων (σφράγιση καταστημάτων ή σφράγιση τεχνικών παιγνίων )- Internet.

5. Αρμόδιο όργανο για τον προέλεγχο των αιτημάτων για χορήγηση αδειών διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων – Internet , από τρεις Δημοτικούς Υπαλλήλους.
Μετά την συμπλήρωση της ώρας που ορίζεται στην ανακοίνωση για τη
διεξαγωγή της κλήρωσης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Τριφυλίας, προχώρησε στην κλήρωση των μελών των Επιτροπών από τους αναφερόμενους στη λίστα Δημοτικούς Υπαλλήλους που μας
προσκόμισε το Γραφείο Προσωπικού.
Πρώτα διενεργήθηκε η κλήρωση για τα τακτικά μέλη κάθε επιτροπής και στην συνέχεια για τα αναπληρωματικά.
Από την κλήρωση προέκυψαν τα μέλη για τις επιτροπές ως εξής :

1. Επιτροπή σφράγισης των άνευ άδειας λειτουργούντων καταστημάτων, επιχειρήσεων κ.λ.π. καθώς και των καταστημάτων στα οποία επιβάλλονται διοικητικές ποινές.
α. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ με αναπληρωματικό μέλος την
ΜΠΑΛΤΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ για τις Δ.Ε. Κυπαρισσίας και Τριπύλης.
β. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ με αναπληρωματικό μέλος ΤΣΑΦΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
για τη Δ.Ε. Φιλιατρών
γ. ΚΑΡΑΜΠΟΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ με αναπληρωματικό μέλος
ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ για τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων
δ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ με αναπληρώτρια την
ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ για τη Δ.Ε. ΑΥΛΩΝΟΣ
ε. ΠΑΤΣΙΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ με αναπληρώτρια τη ΦΙΛΝΤΙΣΗ ΦΩΤΕΙΝΗ για τη
Δ.Ε. Αετού.

2. Επιτροπή αρμόδια για το κλείσιμο των επιχειρήσεων των Α.Ν. 445 και 446/37 όπως συμπληρώθηκαν και τροποποιήθηκαν μεταγενέστερα (κινηματογράφων, θεάτρων, κέντρων διασκέδασης άνω των 200 θέσεων κ.τ.λ.) όπου προβλέπεται καθώς και των ψυχαγωγικών παιχνιδιών κάθε φύσεως.
ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ με αναπληρωματικό μέλος
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

3. Επιτροπή ελέγχου παιγνιομηχανημάτων (τεχνικών παιγνίων) - Internet.
α. ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ με αναπληρωματικό μέλος
ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
β. ΤΣΑΦΑΡΑ ΣΟΦΙΑ με αναπληρωματικό μέλος ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
γ. ΚΑΡΑΜΠΟΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ με αναπληρωματικό μέλος
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

4.Αρμόδιο όργανο για την εκτέλεση των διοικητικών κυρώσεων στα καταστήματα διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων (σφράγιση καταστημάτων ή σφράγιση τεχνικών παιγνίων )- Internet.
α. ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, με αναπληρωματικό μέλος
ΜΠΑΛΤΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
β. ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, με αναπληρωματικό μέλος
ΠΑΤΣΙΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ
γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, με αναπληρωματικό μέλος
ΚΑΡΑΜΠΟΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

5. Αρμόδιο όργανο για τον προέλεγχο των αιτημάτων για χορήγηση αδειών διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων – Internet.
Αποτελείται από τρεις (3) Δημοτικούς Υπαλλήλους
α. ΜΠΑΛΤΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
β. ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
γ. ΜΗΛΙΩΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ, με αναπληρωματικά μέλη τους
α. ΤΣΑΦΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
β. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
γ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Καλό Νερό: ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ

ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ οι κάτοικοι στο Καλονερό αλλά και στο Άνω καλονερό για την δημιουργία χώρου εγκατάστασης φωτοβολταικών πάνελ σε δασική έκταση, εκτιμώντας ότι η προστασία του περιβάλλοντος προηγείται των επενδύσεων που αποζητά η περιοχή.
Πιο αναλυτικά επίσκεψη στο Δασάρχη Κυπαρισσίας προέβησαν .......

το πρωί ο Αντιδήμαρχος Αυλώνος κ. Φιλντίσης με τον δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Χρονόπουλο, τον εκπρόσωπο του Οικολογικόυ εξωραιστικού Συλλόγου των Απανταχού Καλονεριτών κ. Ιώαννη Ψαρρό, τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Σπύρο Παπαηλιού όπου μετέφεραν την ανησυχία και τον προβληματισμό των κατοίκων σε ότι αφορά την καταστροφή δασικής έκτασης στην τοποθεσία Χαλικούρα στο Άνω Καλονερό για εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων.
Ο Δασάρχης άκουσε τα αιτήματα των κατοίκων που διαμαρτυρήθηκαν για την αποψίλωση της δασικής έκτασης η οποία παραμένει για όλους φυσικός πνεύμονας προστασίας, εκτιμώντας ότι η προστασία του περιβάλλοντος προέχει με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον του τόπου ώστε να μην λειτουργήσει αρνητικά για την ανάπτυξη του τόπου στο μέλλον.

ΝΑΙ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ

Σε δηλώσεις του στο www.kyparissianews.com ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σπύρος Παπαηλιού τόνισε ότι οι κάτοικοι είναι ανάστατοι "με την δημιουργία για δεύτερη φορά φωτοβοτλατικού πάρκου σε δασική έκταση καθιστώντας το Άνω Καλονερό ως μια περιοχή που μένει χωρίς δασικό πνεύμονα οξυγόνου". Μάλιστα αναρωτήθηκε πως οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να προστατεύουν το δάσος τώρα να αποψιλώνεται στο όνομα των εγκαταστάσεων χωρίς λογική συνέπεια. Διευκρίνισε επίσης ότι "δεν είμαστε αντίθετοι σε επενδύσεις αλλά χωρίς σχέδιο ο τόπος μας που σχεδιάζει ήπια τουριστική ανάπτυξη δεν γνωρίζει πλέον ποιο μέλλον θα έχει χωρίς σαφή προσανατολισμό με πρόγραμμα".

Τις ίδιες ανησυχίες σύμφωνα με το Radio936 kyparissia, εξέφρασε το μέλος του Οικολογικού εξωραιστικού συλλόγου Γιάννης Ψαρρός απαριθμώντας ότι "είναι παράλογο να κάνουμε δενδροφυτεύσεις και από την άλλη να σιωπούμε ξεριζώνοντας το δάσος" ζητώντας από τις αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς θα μπορούσε να γίνει εγκατάσταση τέτοιου πάρκου σε χέρσα περιοχή με θαμνώδη έκταση σε άλλο σημείο της περιοχής χωρίς να χάνεται η αξία της επένδυσης. Πάντως ο Σύλλογος προέβη σε ενέργειες ενημερώνοντας την Εισαγγελία Κυπαρισσίας για το μέγεθος της εγκατάστασης ζητώντας να μην απαξιωθεί τουριστικά μια περιοχή που αναπτύσσεται από νομοθετικές πράξεις που δεν υπολογίζουν την βούληση της τοπικής κοινωνίας και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της περιοχής. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο Αντιδήμαρχος Αυλώνος κ. Φιλντίσης τασσόμενος υπέρ των επενδύσεων με ορατό χρονοδιάγραμμα πάνω στη βάση της αμοιβαίας προστασίας του οικοσυστήματος δηλώνοντας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση παρακολουθεί από κοντά την υπόθεση.

Radio 936

ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2013.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα ( Ν. 3463/2006), των Π. Δ/των 28/1980, 270/81, 609/86, Ν.1418/84 και Π.Δ/τος 171/87,που αφορούν τη συγκρότηση διαφόρων επιτροπών, για την παραλαβή έργων και προμηθειών Ο.Τ.Α., υποχρεούμεθα να ορίσουμε δημοτικούς συμβούλους, ως μέλη διαφόρων επιτροπών του Δήμου για τα έτη 2013-2014.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 26 του Ν. 4024/2011 και της ........

αριθ.ΔΙΣΚΠΟ/Φ.18/οικ. 21526/4-11-2011 εγκυκλίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης οι πιο πάνω Επιτροπές στελεχώνονται μετά από κλήρωση.
Κατόπιν τούτου παρακαλώ να ορισθούν ψηφολέκτες και να προχωρήσουμε στην κλήρωση των Δημοτικών Συμβούλων που θα στελεχώσουν τις αναφερόμενες στο θέμα Επιτροπές.
Το Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του κ. Προέδρου κι έλαβε υπόψη του τις διατάξεις
των Π. Δ/των 28/1980, 270/81, 609/86, 171/87 των νόμων 1418/84, 3463/2006, 3852/2010 και 4024/2011 προχώρησε στη διαδικασία της κλήρωσης των μελών των Επιτροπών.
Τέλος συνοψίζοντας ο κ. Πρόεδρος ανακοίνωσε στο Σώμα τα εκλεγέντα μέλη των Επιτροπών που έχουν ως εξής :

1. Επιτροπή παραλαβής εργασιών και μεταφορών (άρθρο 67 του Π.Δ.28/80).
Φιλντίσης Ιωάννης Δ.Σ. με αναπληρωματικό μέλος τον Βασιλόπουλο Ιωάννη Δ.Σ.

2. Διενέργεια Δημοπρασιών για εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων του Δήμου
(Άρθρα 1 & 2 Π.Δ/τος 270/81).
α) Δριμής Ιωάννης Δ.Σ.
β) Κατσούλας Ιωάννης Δ.Σ. , με αναπληρωματικά μέλη αντίστοιχα, τους
α) Χρονόπουλο Σπυρίδωνα Δ.Σ.
β) Κατσαργύρη Ιωάννη Δ.Σ.

3. Επιτροπή καταλληλότητας (άρθρο 7 Π.Δ/τος 270/81)
α. Παντελάκη Παρασκευή Δ.Σ.
β. Πετρόπουλος Αθανάσιος Δ.Σ., με αναπληρωματικά μέλη αντίστοιχα, τους
α. Κυριακουλόπουλο Καλλίνικο Δ.Σ.
β. Κανελλόπουλο Ζαχαρία Δ.Σ.

4. Επιτροπή παραλαβής έργων αξίας μέχρι 6.925,80 € (άρθρα 15,16 Π.Δ.171/87).
α. Αντωνόπουλος Σταύρος Δ.Σ.
β. Σουρέτης Παναγιώτης Δ.Σ. με αναπληρωματικά μέλη αντίστοιχα, τους
α. Αγγελόπουλο Κων/νο Δ.Σ.
β. Πανουσιοπούλου Μαρία Δ.Σ.

5. Επιτροπή παραλαβής έργων άνω των 6.925,80 € (άρθρο 15 παρ.2 και 16 του Π.Δ/τος 171/87).
Αντωνόπουλος Σταύρος Δ.Σ. με αναπληρωματικό μέλος τον
Αθανασόπουλο Βασίλειο Δ.Σ.

Το τελικό σχέδιο Αθηνά για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Με σημαντικές αλλαγές –όπως η θέσπιση μεταβατικότητας σε δέκα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που τελικά δεν θα μετακινηθούν σε άλλη πόλη μέχρι να αποφοιτήσουν οι σημερινές φοιτητές τους- σε σχέση με την αρχική πρόταση που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος την 1η Φεβρουαρίου, θα παρουσιαστεί το τελικό σχέδιο «Αθηνά» στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Την τελική πρόταση του υπουργείου για τις συγχωνεύσεις στα .........

πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας παρουσιάζουν σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα, «ΤΑ ΝΕΑ». Τα τμήματα που σύμφωνα με την αρχική πρόταση επρόκειτο να συμπεριληφθούν στο Μηχανογραφικό Δελτίο των Πανελλαδικών του 2013 ήταν 386 (249 στα πανεπιστήμια και 137 στα ΤΕΙ), ενώ στην τελική πρόταση θα είναι κατά δύο λιγότερα, ήτοι 384 (250 στα πανεπιστήμια και 134 στα ΤΕΙ).

Οι αλλαγές σε σχέση με το αρχικό σχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση αφορούν βελτιώσεις ακαδημαϊκού χαρακτήρα και ιδίως βελτιώσεις που έγιναν με στόχο τον περιορισμό των μετακινήσεων φοιτητών από πόλη σε πόλη –και συνεπώς των κοινωνικών επιπτώσεων της μεταρρύθμισης.

Πατήστε εδώ και δείτε αναλυτικά ποια τμήματα διατηρούνται, ποια καταργούνται και ποια αποκτούν μεταβατικό χαρακτήρα

ΤΑ ΝΕΑ

Σκουπίδια: Μεγάλο το κόστος μεταφοράς τους εκτός Περιφέρειας Πελοποννήσου Ερωτήσεις και Ενημέρωση από Δήμαρχο [ VIDEO ]

Διαθέσιμα 2 Video

Για μια σοβαρή εξέλιξη σχετικά με τα σκουπίδια ενημέρωσε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας όπου όπως δήλωσε, μετά την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, υπήρξε άμεση σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ και αποφασίστηκε το άμεσο κλείσιμο όλων των ΧΑΔΑ.
Θα μας επιβληθεί η μεταφορά των σκουπιδιών από όλη την ........

Πελοπόννησο σε αδειοδοτημένους ΧΑΔΑ εκτός περιφέρειας Πελοποννήσου και με δαπάνες των Δήμων.
Αφού έκανε μια ανάλυση στο Θέμα κατέληξε ότι τους κανόνες μεταφοράς των σκουπιοδιών την έχει η περιφέρεια και με βάση το νομικό πλαίσιο κάτι το οποίο ο Περιφερειάρχης πελοποννήσου με συνέντευξη του έριξε το μπαλάκι στους δήμους, και ο θεός να βαλει το ΄χερι του όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Τριφυλίας.

Ο Επικεφαλής της Ελασσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης είπε ότι οι κυβερνήσεις εχουν κανει το θέμα μπαλάκι. Από την Περιφέρεια στους Δήμους και το αντίστροφο.
Ο λαός πρέπει αν ρίξει όλα αυτά τα μπαλάκια στα κεφάλια των κυβερνώντων και επέρριψε ευθύνες στους Δήμους γιατί η συζήτηση για τα σκουπίδια ενώ γίνεται επί δυο χρόνια, ουδέποτε έγινε τίποτα.
Ο Σωτήρης Μπακούρος επεσήμανε ότι το θέμα τωβν σκουπιδιών είναι πολύ μεγάλο και θα παιχτεί χοντρό φαγοπότι με την υπόθεση αυτή.
Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Κατσαργύρης είπε οτι είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει από την αρχή το θέμα της ανακλύκλωσης και επεσήμανε ότι αν το θέμα αυτό είχε λειτουργήσει, τότε θα είχαμε εξοικονομήσει πολύ πετρέλαιο από τις συνεχείς κινήσεις των απορριμματοφόρων.
Εθεσε θέμα με την υπόθεση κατασχέσεων από εργολάβους προς τον Δήμο, λέγοντας ότι όταν ένας πολίτης απευθύνει ερώτημα σε μια υπηρεσία, η τελευταία είναι υποχρεωμένη να απαντήσει.
Και τόνισε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί προτιμούνται ξανά και ξανά οι εργολάβοι που έχουν προβεί σε κατάσχεση κατά του Δήμου.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος από τους Γαργαλιάνους Γιάννης Καλκαβούρας, μίλησε για την άμεση επίπτωση του περιβάλλοντος από τα σκουπίδια αν δεν μειωθεί ο όγκος τους. Εχουν παρθεί αποφάσεις για τα σκουπίδια. Τι έγιναν; αναρρωτήθηκε ο κ. Καλκαβούρας.
Εθεσε θέμα ασφάλειας μαθητών Δημοτικού στο 1ο Δημοτικό Γαργαλιάνων και ζήτησε από τον Δήμο να γίνει παρέμβαση για να αποκατασταθούν τα πλακάκια που γλιστράνε με κίνδυνο σωματικής ακεραιότητας των μαθητών.
Εθεσε ερωτήματα για τον Σύνδεσμο ύδρευσης Τέλος Άγρας και τα χρέη που υπάρχουν προς αυτόν από άλλους δήμους.

Ο Σαράντος Κουκούμης Εθεσε θέμα για το ΑΙΦ και ζήτησε από τον Δήμαρχο να μάθει τι έχει γίνει με αυτό καθώς και αν ε΄χει γίνει μια έρευνα για την κατάνταια του.
Ο Γιάννης Φιλντίσης αναφέρθηκε στην χθεσινή (προχθεσινή) δεντροφύτευση που έκανε το Δεύτερο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας στο δάσος της Ελαίας και έθεσε θέμα για την πανετλή έλλειψη εκπροσώπου του Δήμου.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ύδρευσης Γαργαλιάνων "Καπετάν Τέλος Άγρας" καλλίνικος Κυριακουλόπουλος απαντώντας στον κ. Καλκαβούρα είπε οτι οι οφειλές άγγιξαν τα 144 χιλιάδες ευρώ που οφείλουν ο Δήμος Τριφυλίας, ο Δήμος Πύλου Νέστορος και ο Δήμος Μεσσήνης και επιμέρους τα ποσά είναι Δήμος Τριφυλίας για το 2011 και 2012 οφείλει 81.000 ευρώ, ο Δήμος Πύλου Νέστορος για το 2011 και 2012 οφείλει 47 χιλιάδες ευρώ, ενω για τα ίδια έτη ο Δήμος Μεσσήνης οφείλει 5.000 ευρώ.

Δείτε το σχετικό Video



Απαντώντας ο Δήμαρχος στα ερωτήματα που τέθηκαν είπε ότι είχαν γίνει εξαντλητικές συζητήσεις για την χωροθέτηση του Μπαλοποιητή, κάτι που τελικά δεν προχωράει.
Και αναφέρθηκε στην τωρινή πρόταση για κεντρική διαχείριση σκουπιδιών.
Για την ανακύκλωση είπε οτι δεν ξέρει κατα πόσο μπορεί αν ξαναρχίσει. Εϊναι σωστό να γίνει, και θα πρέπει να ξαναξεκινήσει το πρόγραμμα. Δεν υπάρχει εκτιμώμενο κόστος.

Στο θέμα των σχολείων το έχει αναλάβει η τεχνική υπηρεσία για να διορθωθούν τα πλακάκια, και τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν προβλήματα που κληρονομήσαμε ή και που έγιναν τώρα με μια μονοκοντιλιά να διορθωθούν.
Για τον Βιολογικό Γαργαλιάνων είπε ότι θα συναντηθούν με τον περιφερειάρχη για το θέμα μέσα στην εβδομάδα.
Για τους δρόμους της Κυπαρισσίας είπε ότι δεν το επέτρεψε ο καιρός να προχωρήσει το έργο.
Για την δεντροφύτευση και την παντελή έλλειψη εκπροσώπου του Δήμου είπε ότι του έτυχε μια έκτακτη υπόθεση και δεν μπόρεσε να πάει.
Για το ΑΙΦ είπε ότι είναι μεγάλη περιπέτεια. Ξεκίνησε το 1991 με την ίδρυση του. Το 1994 χτίστηκα το κτήριο με LEADER. Το 1995 έγινε προκήρυξή για την προμήθεια εξοπλισμού μέσω LEADER. Το 1998 μισθώθηκε σε ιδιώτες και λειτούργησε από το 1998 έως το 2004.
Το 2004 το εγκατέλειψαν οι ιδιώτες, πήραν τεχνογνωσία, δεν ξέρουμε αν πήραν και τίποτε άλλο και άνοιξαν στην Καλαμάτα δικό τους κέντρο.
Το 2006 ο χώρος δώθηκε σε εργολάβο να το καθαρίσει,
το 2007 εγκαταστάθηκε ο έργολάβος πόυ εκανε το δίκτυο ύδρευσης Φιλιατρών
Ακολούθως ο χώρος παραχωρήθηκε από τον δήμο για συγκέντρωση των πλαστικών από τα καρπούζια,
Το 2008 κατασκευάστηκε το ειδικό σχολείο δίπλα.
Το 2009 Εκδηλώθηκε ενδιαφέρον απο ένα Γεωπόνο που έδειξε ενδιαφέρον αν το μισθώσει, δεν εμφανίστηκε και εγκαταλείφθηκε η προσπάθεια. Έγινε διάρρηξη στο ΑΙΦ και το λεηλατήσανε, το 2011 ομάδα μηχανικών του Δήμου είδαν που μένουν εκεί αλλοδαπούς που το είχαν καταλάβει και από πέρσι το καλοκαίρι κοιμάται εκεί ένας Φιλιατρινός για να το φυλάει και να μην μπουν αλλοδαποί.

Παρακολουθείστε το σχετικό Video



Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι: Την επόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσουν Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να λειτουργήσουν Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με αυτά που είπε ο Δήμαρχος το υπουργείο .......

οικονομικών αποδέχτηκε να εξοπλίσει και τα τρία γραφεία (Κυπαρισσίας Φιλιατρών και Γαργαλιάνων) με δυο Computer το καθένα τα οποία θα παραληφθούν από την εφορία.
Αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα να στελεχωθεί και με προσωπικό όπως είπε η προϊσταμένη της ΔΟΥ Καλαμάτας.

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 4-3-2013 ]




Φιλιατρά: Λαθροϋλοτομία στην Μώραινα. [ Μηνυμα Αναγνώστη ]

Αγαπητό Filiatra News,

Σας κάνω γνωστό ότι στην Περιοχή της Μόρενας και συγκεκριμένα στην Πικρόβρυση κατά το διάστημα από 27 Φλεβάρη Λαθροϋλοτόμοι έκοψαν 2 Πουρνάρια 80 ετών ,2 Αριές 30 Ετών μέσα στην Ιδιοκτησία μου.
Τα πιο πάνω Δένδρα ήταν ακριβώς δίπλα σε .........

χωματόδρομο και έτσι ήταν πολύ εύκολη η φόρτωση.

Αφού έγινε αυτό σε δύο συνεχόμενες βραδιές(είναι σίγουρο ότι η επιχείρηση αυτή έγινε βραδυνές ώρες δηλ. μεσάνυχτα) την Κυριακή το βράδυ χτύπησαν οι Αθεόφοβοι και την 35 ετών Λεύκα που βρισκόταν δίπλα στην Πηγή της Πικρόβρυσης και μας δρόσιζε το καλοκαίρι με την σκιά της.

Η Λεύκα αυτή είχε 2 μέτρα διάμετρο................

Παρακαλώ όπως δημοσιεύσετε τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες.

Φιλικά,
....... (Όνομα Αναγνώστη)





Αυτές είναι οι πέντε κατηγορίες ασφαλισμένων που μπορούν να λάβουν σύνταξη πριν το 60ο έτος

Οι ασφαλισμένοι που εξακολουθούν και μένουν αλώβητοι από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης χωρίζονται σε πέντε μεγάλες κατηγορίες, που αφορούν πάνω από 2,5 εκατ. ασφαλισμένους σε όλα τα Ταμεία.

Υπολογίζεται δε ότι με τις ευνοϊκές αυτές διατάξεις...........

κατοχυρώνουν δικαίωμα για σύνταξη σε ηλικίες 50, 55 και 60 ετών πάνω από 700.000 ασφαλισμένοι, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται από φέτος και θα συνεχίσουν να αποχωρούν κατά κύματα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» οι πέντε κατηγορίες είναι:

α) Άνδρες και γυναίκες που προσλήφθηκαν στο Δημόσιο, στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες πριν από το 1983 και κατοχυρώνουν σύνταξη με 35ετία χωρίς όριο ηλικίας. Αν η ημερομηνία διορισμού τους είναι μέχρι το 1978, τότε η συνταξιοδότηση γίνεται με 32,5 ως 35 έτη ασφάλισης, ανάλογα με το πότε έχουν συμπληρώσει την 25ετία.

β) Γυναίκες που διορίστηκαν στο Δημόσιο μέχρι το 1982 και θεμελιώνουν δικαίωμα μετά το 2011 με μόλις 17,5 έτη ασφάλισης. Στην περίπτωση αυτή μπορούν να αποχωρήσουν με συνολική συντάξιμη υπηρεσία 27,5 ετών χωρίς όριο ηλικίας ή σε ηλικία 61ετών αν είχαν συμπληρώσει τα 17,5 έτη υπηρεσίας το 2011 και σε ηλικία 63 ετών αν έχουν τα 17,5 έτη υπηρεσίας το 2012. Αν τα 17,5 συμπληρώνονται απ” το 2013 και μετά τότε η συνταξιοδότηση γίνεται στο 67ο έτος.

γ) Μητέρες με ανήλικο παιδί που είναι ασφαλισμένες στα Ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπζών και διορίστηκαν πριν από το 1983. Εδώ το δικαίωμα συνταξιοδότησης κατοχυρώνεται με απώτατο όριο ηλικίας το 52ο έτος και με συμπληρωμένη 25ετία ακόμη και το 2017.

δ) Μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα με ασφάλιση στο ΙΚΑ και με συμπληρωμένη 35ετία ως το 2012. Η κατηγορία αυτή αποχωρεί με όριο ηλικίας 58 ή 59 ετών.

ε) Ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ, επίσης πριν από το 1983, θεμελιώνει δικαίωμα σε σύνταξη με 35 έτη πληρωμής εισφορών και με όριο ηλικίας το 60ο έτος.

newmoney

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Μαρτίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
«Μαύρες» οι προβλέψεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Πλήρως αποθαρρυντική είναι η εικόνα της κερδοφορίας


Στο ναδίρ, χωρίς άμεση προοπτική ανάκαμψης, βρίσκονται.....

τζίρος και κέρδη του ελληνικού εμπορίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Στο 54,6% φτάνει η μείωση του τζίρου στο λιανικό εμπόριο, ενώ η συνολική πτώση της κερδοφορίας το 85,6%.

Μάλιστα, η ΕΣΕΕ απέστειλε στον πρωθυπουργό και στα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών τα αποτελέσματα από την «Έρευνα πεδίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα ΜΜ εμπορικών επιχειρήσεων», που διενεργεί σε τρίμηνη βάση. Η εν λόγω έρευνα αφορά στη συστηματική και διαχρονική παρακολούθηση μίας σειράς βασικών μεγεθών των εμπορικών επιχειρήσεων, όπως κύκλος εργασιών, κερδοφορία, απασχόληση, ενώ προσεγγίζει και ποιοτικές μεταβλητές που αφορούν στη γνώμη των Ελλήνων εμπόρων από τις τρέχουσες εξελίξεις και τις προοπτικές των επιχειρήσεών τους στο μέλλον.

Όπως διαφαίνεται, η κατάσταση στην αγορά επιδεινώνεται σημαντικά. Ειδικότερα, ο μέσος όρος του κύκλου εργασιών χονδρικού και λιανικού εμπορίου εκτιμάται από την έρευνα ότι δε θα ξεπεράσει το 2013 τα 270.000 ευρώ, μειωμένος, δηλαδή, κατά 15,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ το συνολικό ποσοστό μείωσης του τζίρου από το 2009 φτάνει το 37%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ διεθνώς με τις τιμές ελαιολάδου.
Κατά το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου οι μικρές διαθέσιμες ποσότητες και η… ισπανική υποχώρηση (που παραδέχονται και οι Ισπανοί) κρατάνε σε υψηλά επίπεδα τις τιμές.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
● ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ στο ΚαλοΝερό με τους κατοίκους, την τοπική κοινότητα και φορείς να εναντιώνονται στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε δασική περιοχή.
● ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ζήτησε χθες σε ειδική συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ. ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.
● ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ διατάραξη σχέσεων με τη Ν.Δ. δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, ωστόσο παραδέχτηκε ότι «υπάρχουν 4-5 άτομα που σπέρνουν ζιζάνια».
● 4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ στο Δήμο Καλαμάτας για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
● ΚΑΘΑΡΗ πόλη, κομποστοποίηση και μείωση του όγκου των απορριμμάτων, ο σταθερός προσανατολισμός του Δήμου Καλαμάτας.
● ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ δημοτικά τέλη ΔΕΗ και ΟΤΕ ζητεί ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θεόδωρος Μπρεδήμας.
● ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ από το ΚΕΘΕΑ-ΚΥΤΤΑΡΟ με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!