Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Μαρτίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
«Μαύρες» οι προβλέψεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Πλήρως αποθαρρυντική είναι η εικόνα της κερδοφορίας


Στο ναδίρ, χωρίς άμεση προοπτική ανάκαμψης, βρίσκονται.....

τζίρος και κέρδη του ελληνικού εμπορίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Στο 54,6% φτάνει η μείωση του τζίρου στο λιανικό εμπόριο, ενώ η συνολική πτώση της κερδοφορίας το 85,6%.

Μάλιστα, η ΕΣΕΕ απέστειλε στον πρωθυπουργό και στα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών τα αποτελέσματα από την «Έρευνα πεδίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα ΜΜ εμπορικών επιχειρήσεων», που διενεργεί σε τρίμηνη βάση. Η εν λόγω έρευνα αφορά στη συστηματική και διαχρονική παρακολούθηση μίας σειράς βασικών μεγεθών των εμπορικών επιχειρήσεων, όπως κύκλος εργασιών, κερδοφορία, απασχόληση, ενώ προσεγγίζει και ποιοτικές μεταβλητές που αφορούν στη γνώμη των Ελλήνων εμπόρων από τις τρέχουσες εξελίξεις και τις προοπτικές των επιχειρήσεών τους στο μέλλον.

Όπως διαφαίνεται, η κατάσταση στην αγορά επιδεινώνεται σημαντικά. Ειδικότερα, ο μέσος όρος του κύκλου εργασιών χονδρικού και λιανικού εμπορίου εκτιμάται από την έρευνα ότι δε θα ξεπεράσει το 2013 τα 270.000 ευρώ, μειωμένος, δηλαδή, κατά 15,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ το συνολικό ποσοστό μείωσης του τζίρου από το 2009 φτάνει το 37%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ διεθνώς με τις τιμές ελαιολάδου.
Κατά το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου οι μικρές διαθέσιμες ποσότητες και η… ισπανική υποχώρηση (που παραδέχονται και οι Ισπανοί) κρατάνε σε υψηλά επίπεδα τις τιμές.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
● ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ στο ΚαλοΝερό με τους κατοίκους, την τοπική κοινότητα και φορείς να εναντιώνονται στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε δασική περιοχή.
● ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ζήτησε χθες σε ειδική συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ. ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.
● ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ διατάραξη σχέσεων με τη Ν.Δ. δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, ωστόσο παραδέχτηκε ότι «υπάρχουν 4-5 άτομα που σπέρνουν ζιζάνια».
● 4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ στο Δήμο Καλαμάτας για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
● ΚΑΘΑΡΗ πόλη, κομποστοποίηση και μείωση του όγκου των απορριμμάτων, ο σταθερός προσανατολισμός του Δήμου Καλαμάτας.
● ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ δημοτικά τέλη ΔΕΗ και ΟΤΕ ζητεί ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θεόδωρος Μπρεδήμας.
● ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ από το ΚΕΘΕΑ-ΚΥΤΤΑΡΟ με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.