Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Προσθήκη νέου ραδοφωνικού σταθμού

Νέος σταθμός προστέθηκε στην λίστα μας για να απολαμβάνετε όσοι θέλετε πλούσια Ελληνική μουσική σε εξαιρετική ποιότητα ήχου.

Στην δεξιά πλευρά του Blog στην κατηγορία Ραδιόφωνα LIVE η νέα προσθήκη σταθμού είναι ο Play 88.9 από την Αθήνα.
Ένας σταθμός με πολύ πλούσια Ελληνική μουσική. Αξίζει να .........

τον ακούσετε.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΩΡΑ PLAY 88,9

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΚΡΟΑΣΗ

Πριν αγοράσετε βιντεοκάμερα

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Παλαιότερα οι βιντεοκάμερες θεωρούνταν είδος πολυτελείας. Πλέον αποτελούν ένα προσιτό μέσο για τους περισσότερους, αφού οι διαθέσιμες επιλογές χαμηλού budget, αλλά ταυτόχρονα και υψηλών δυνατοτήτων είναι πάρα πολλές.

Προτού επιλέξετε την κατάλληλη βιντεοκάμερα για τις προσωπικές σας ανάγκες, καλό είναι να γνωρίζετε σε ποια από τα χαρακτηριστικά της πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή.
Πλέον οι ψηφιακές βιντεοκάμερες, οι οποίες ...........

μετατρέπουν την εικόνα σε ψηφιακό σήμα και την αποθηκεύουν, έχουν κυριαρχήσει έναντι των αναλογικών, αφού έχουν πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας, κατά την αντιγραφή δεν υπάρχει απώλεια ποιότητας, ενώ και η επεξεργασία του βίντεο γίνεται πολύ ευκολότερα.
Στο πρώτο χαρακτηριστικό που πρέπει να επικεντρωθείτε πριν την αγορά βιντεοκάμερας είναι η ποιότητα λήψης (ανάλυση εικόνας) και οι επιλογές που έχετε είναι δύο, Standard ή High Definition. Οι HD είναι αυτές που αναμφισβήτητα προσφέρουν καλύτερη ποιότητα θέασης στις σύγχρονες τηλεοράσεις πολλών ιντσών.

Μέθοδος αποθήκευσης

Το επόμενο σημαντικό ερώτημα που θα πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας, είναι πού θέλετε να αποθηκεύονται τα δεδομένα. Οι πιο συνηθισμένε και καθιερωμένες λύσεις είναι οι κασέτες MiniDV, το Mini DVD, οι σκληροί δίσκοι και οι μνήμες SD. Oι κάμερες miniDV θεωρούνται το πλέον διαδεδομένο φορμάτ. Το μικρό τους μέγεθος και η χαμηλή τιμή τους τις κάνουν ιδιαίτερα δημοφιλείς. Η αποθήκευση σε miniDV δεν συμπιέζει το βίντεο και έτσι διατηρεί υψηλή ποιότητα ανάλογα με τις δυνατότητες της κάμερας.
Αυτό προσφέρει το πλεονέκτημα ότι αν αναπτυχθεί κάποιος τρόπος συμπίεσης καλύτερος από αυτόν που χρησιμοποιούν σήμερα τα DVD, θα μπορέσετε να μεταφέρετε το βίντεο στο νέο μέσο χωρίς μεγάλες απώλειες στην ποιότητα, φτάνει να έχετε κρατήσει τις αρχικές κασέτες.

Μειονέκτημα αποτελεί σ' αυτήν την περίπτωση η ανάγκη φύλαξης των κασετών και το γεγονός ότι εάν θελήσετε να δημιουργήσετε ένα dvd, να το ανεβάσετε στο Internet, να το διανείμετε ή να το αρχειοθετήσετε στον υπολογιστή, θα χρειαστεί να κάνετε εισαγωγή (import video) με κάποιο κατάλληλο πρόγραμμα στον Η/Υ και να το μετατρέψετε σε συμπιεσμένη μορφή βίντεο για οικονομία χώρου αποθήκευσης.
Εξέλιξη του format miniDV είναι οι κασέτες HDV, οι οποίες χρησιμοποιούνται στην λήψη βίντεο υψηλής ανάλυσης (High Definition). Το mini DVD από την πλευρά του, αποτελεί μια μικρότερη έκδοση των κανονικών DVD που γνωρίζουμε. Με το mini DVD θα έχετε αμέσως τη δυνατότητα να δείτε και να διαχειριστείτε τα βίντεό σας στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή. Τα σημαντικότερα μειονεκτήματα είναι η μικρή χωρητικότητα της τάξεως των 30 λεπτών, η απώλεια ποιότητας λόγω της συμπίεσης και η συνεχής ανάγκη σε αναλώσιμα.

Οι σκληροί δίσκοι καταρχήν σάς εξοικονομούν χρήματα, αφού δεν χρειάζεται να αγοράζετε dvd ή κασέτες. Μπορείτε εύκολα να περνάτε τα βίντεο στον υπολογιστή σας, ενώ μερικές κάμερες σάς δίνουν τη δυνατότητα να τα επεξεργαστείτε απευθείας. Από την άλλη, επειδή ο σκληρός δίσκος έχει μια συγκεκριμένη χωρητικότητα, ίσως κάποιες φορές να μην μπορείτε να τραβήξετε τα βίντεο που θέλετε λόγω περιορισμένου χώρου.
Γι' αυτό καλό είναι αν διαλέξετε τέτοιου τύπου κάμερα να προτιμήσετε κάποια με μεγάλο σκληρό δίσκο. Επίσης, οι κάμερες που έχουν σκληρό δίσκο για την αποθήκευση, είθισται να είναι λίγο πιο βαριές. Αντίθετα, οι βιντεοκάμερες που διαθέτουν τις κάρτες μνήμης SD ως μέθοδο αποθήκευσης είναι πιο ελαφριές, αφού οι μνήμες είναι πολύ μικρές σε μέγεθος. Έχουν ωστόσο περιορισμένη χωρητικότητα και κάποιες φορές ίσως δεν είναι αρκετές εάν θέλετε να βιντεοσκοπήσετε κάτι μεγάλης διάρκειας.
Παρόλα αυτά, είναι ενθαρρυντικό ότι η χωρητικότητα των SD καρτών συνεχώς αυξάνεται. Μία ακόμη μέθοδος αποθήκευσης (πιο πρόσφατη) είναι η μονάδα SSD (Solid State Drive). Είναι 7 φορές μικρότερη και 12 φορές ελαφρύτερη από έναν συμβατικό σκληρό δίσκο 1,8 ιντσών. Στα θετικά της λοιπόν, περιλαμβάνονται το μικρό βάρος, η ταχύτητα και η έλλειψη θορύβου, ενώ στα αρνητικά το κόστος της.

Οπτικό zoom Vs Ψηφιακό zoom

Το zoom αποτελεί ένα ακόμη κριτήριο στην αγορά βιντεοκάμερας. Οπτικό zoom είναι το πόσες φορές μπορεί να μεγεθυνθεί η εικόνα μέσω των φακών της κάμερας, ενώ το ψηφιακό zoom γίνεται με τη χρήση του επεξεργαστή και του ενσωματωμένου στην κάμερα λογισμικού με αποτέλεσμα να υπάρχει απώλεια ποιότητας και παραμόρφωση. Γι΄ αυτό προτιμήστε η κάμερα που θα επιλέξετε να έχει όσον το δυνατόν περισσότερο οπτικό zoom και όχι περισσότερο ψηφιακό (digital).
Ωστόσο, αν διαλέξετε κάμερα με μεγάλο οπτικό zoom, καλό θα είναι να διαθέτει image stabilizer γιατί με το zoom το παραμικρό κούνημα του χεριού θα γίνεται αντιληπτό.

Θύρες επικοινωνίας

Αν και οι περισσότερες κάμερες πλέον διαθέτουν τους πιο κοινούς τρόπους επικοινωνίας με υπολογιστή ή τηλεόραση, καλό είναι να το προσέξετε για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων. Συγκεκριμένα, USB 2.0 για σύνδεση με υπολογιστή ή A/V, SVideo για σύνδεση με τηλεόραση θα πρέπει να τα θεωρήσετε στάνταρ στην αγορά σας. Οι πιο σύγχρονες κάμερες διαθέτουν και έξοδο HDMI για σύνδεση σε τηλεοράσεις που υποστηρίζουν HD (HD Ready και Full HD).

"Κόπηκε" από διεθνής ο Κωνσταντινέας

O Πέτρος Κωνσταντινέας δεν θα γίνει τελικά διεθνής διαιτητής.

Ο Καλαματιανός ρέφερι κόπηκε στα "τεστ" της UEFA στην Τουρκία διότι δεν ήξερε την προβλεπόμενη από τους κανονισμούς γλώσσα.

H EΠΟ ενημερώθηκε αρμοδίως για την εξέλιξη το μεσημέρι της Παρασκευής και με τη σειρά της θα ενημερώσει τα αρμόδια όργανα.

Ο Κωνσταντινέας είχε όλα τα άλλα τυπικά .............

προσόντα για να πάρει το χρίσμα αλλά η μη γνώση της αγγλικής αποτέλεσε απροσπέλαστο εμπόδιο.

Θυμίζουμε ότι ο Ελληνας διαιτητής βρίσκεται ανεπισήμως στο "ψυγείο" για τα λάθη του στον αγώνα Ξάνθη-Ολυμπιακός.

Αντιθέτως, ο Θανάσης Γιάχος πέρασε τα τεστ και λογίζεται πλέον ως διεθνής διαιτητής.

Difernews

ΣΧΟΛΙΟ
Που πας ρε Κωνσταντινέα χωρίς Αγγλικά;;;;; Που πας ξυπόλυτος;

Aνύπαρκτο το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα

Γράφει η Αντωνία Μπούζα, Πολιτευτής της Ν.Δ.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα πολλών φυσικών πλεονεκτημάτων ,στην οποία η φύση χάρισε απλόχερα ομορφιά , μοναδικό πολιτισμό ,φάρος και οδηγός του υπολοίπου κόσμου, με έξυπνους και φιλεύσπλαχνους κατοίκους που έχουν ιδιαίτερα αυξημένο το αίσθημα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.

Έχει όμως πέραν των πολλών προτερημάτων και αρκετά αρνητικά και «μελανά» σημεία που έχουν να κάνουν με την κρατική μέριμνα, σε δομές κοινωνικού χαρακτήρα και με την κρατική αλληλεγγύη και στοργή.

Μέχρι στιγμής στη Χώρα μας οι προσφερόμενες υπηρεσίες κοινωνικού περιεχομένου είναι από επιφανειακές , έως ανύπαρκτες .

Ρανίδες «ανθρωπιάς» που προσφέρονται στον ...........

τόπο αυτό , κατά κύριο λόγο, οφείλονται στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Με προεξάρχουσα την εκκλησία και σε αρκετές περπτώσεις και την αυτοδιοίκηση ,πλήθος συλλόγων, εθελοντικών σωματείων , αλλά και απλών πολιτών έχουν υποκαταστήσει αυτό που όφειλε να κάνει σε πάμπολλες περιπτώσεις η οργανωμένη πολιτεία σε ένα ευνομούμενο κράτος.

Παρά το ότι τόσα χρόνια είμαστε στην Ε.Ε. , δεν παραδειγματιστήκαμε από τις πρακτικές πολλών χωρών της Ευρώπης που έχουν ως πρώτιστο μέλημα την παροχή στους πολίτες τους, ενός συγκροτημένου συστήματος προστασίας που εξασφαλίζει όχι απλώς το μίνιμουμ ενός εγγυημένου βιοτικού επιπέδου αλλά και την εγγύηση σιγουριάς σε θέματα υγείας, συνταξιοδότησης κλπ.

Τα σκληρά οικονομικά μέτρα που υλοποιούν όλες σχεδόν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να προσεγγισθούν τα αυστηρά κριτήρια της Οικονομικής Ένωσης ,έχουν ερμηνευθεί- παρερμηνευτεί θα λέγαμε- από ορισμένους κύκλους στην Ελλάδα ως μήνυμα για να περιορισθεί αποφασιστικά το κοινωνικό κράτος και οι κοινωνικές παροχές στη χώρα μας.

Πράγμα το οποίο, ήδη το βιώνουμε.

Με υποτυπώδες ήδη το κοινωνικό μας κράτος, βλέπουμε να πραγματοποιούνται ανερυθρίαστα περικοπές επώδυνες για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους που ουσιαστικά αίρουν το όποιο σύστημα προστασίας υπήρχε και να λαμβάνονται μέτρα ευκαιριακά, «σπασμωδικά» θα λέγαμε χωρίς κάποιο μακροχρόνιο σχεδιασμό.

Πολλές φορές η κοινωνική πολιτική ασκήθηκε στη βάση πελατειακών σχέσεων μεταξύ του κράτους και ομάδων πολιτών.

Παρατηρούμε σε περιόδους κατά τις οποίες εμφανίζεται κάποιο έντονο κοινωνικό πρόβλημα να αποφασίζονται δράσεις «του ποδαριού» να ιδρύονται ορισμένοι οργανισμοί που προσφέρουν μόνο πρόχειρη λύση και να γίνονται αποσπασματικές ενέργειες κοινωνικού σχεδιασμού από το κράτος, απλώς και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους.

Ιδίως αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, πρέπει να υπάρξουν πολιτικές που θα εγγυώνται τη βιωσιμότητα των Ταμείων και θα αντιμετωπίζουν τις ανισότητες στη βάση της ανταποδοτικότητας, θα προστατεύουν τις συντάξεις και τον κόπο της ζωής των ασφαλισμένων και θα εξασφαλίζουν ένα ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης.

Διότι η ορμή της οικονομικής κρίσης σε συνδυασμό με της έλλειψη κοινωνικών δομών στην Ελλάδα διογκώνει τη δυστυχία ,με τους νεόπτωχους ,τους ανέργους και τους άστεγους, να πολλαπλασιάζονται .

Οι ιδιώτες εθελοντές προσπαθούν να προσφέρουν αγάπη και ανθρωπιά, αλλά δε φτάνει μόνο αυτό !

Απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση και λήψη άμεσων μέτρων !

ΣΧΟΛΙΟ
Και αυτήν την ισχυρή πολιτική βούληση Κ. Μπούζα θα την δώσει η ΝΔ;
Μα Η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψαν την Ελλάδα. Και τώρα θα δώσει η ΝΔ ισχυρή πολιτική βούληση και λήψη άμεσων μέτρων που θα οδηγήσουν ει δυνατόν σε περιορισμό αν όχι εξάλειψης των όποιων ανισοτήτων δημιουργήθηκαν;
Μάλλον μας κάνετε πλάκα.....

Πυρετώδης οι ετοιμασίες για το παζάρι των Φιλιατρών

Με πυρετώδης ρυθμούς συνεχίζονται οι ετοιμασίες στησίματος του στεγάστρου που θα φιλοξενήσει τους μικροπωλητές για το πανηγύρι των Φιλιατρών.

Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί σε όλο τον δρόμο από το τέλος του πεζόδρομου μέχρι και επάνω την Εκκλησία και συνεχίζονται στην οδό Βασιλέως Γεωργίου (1ος παράλληλος της αγοράς) και θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με πληροφορίες μας μπροστά από το κατάστημα ρούχων του κ. Φλιντίση.

Ωστόσο ήδη τα πρώτα αυτοκίνητα των ...........

μικροπωλητών έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην πόλη και αναμένουν το τέλος των εργασιών για να ξεκινήσουν από αύριο 4 του μηνός να στήνουν τους πάγκους με τα εμπορεύματα.

Όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενη δημοσίευση μας η έναρξη του πανηγυριού θα γίνει στις 5 Φεβρουαρίου και θα λήξει στις 10 του ίδιου μήνα παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που κάνει λόγο για ημερομηνίες 8-12.
Την επιβεβαίωση για τις ημερομηνίες 5-10 Φεβρουαρίου έδωσε σε συνεργάτη μας με δήλωση του αποκλειστικά στο Φιλιατρά News ο πρόεδρος του συνδικάτου μικροπωλητών Ελλάδος κ. Σταμάτης Μέλλος.
Μιλώντας στο Φιλιατρά News ο κ. Μέλος είπε ότι πιστεύει πως ο κόσμος θα έρθει στο πανηγύρι, θα το αγκαλιάσει θα το στηρίξει όπως πάντα και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το ίδιο θα γίνει και φέτος στην φιλόξενη πόλη των Φιλιατρών.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις ημερομηνίες 8-12 που έχουν ανακοινώσει ο κ. Μέλλος υποστήριξε ότι είναι ένα λάθος που έχει γίνει από την Δημοτική αρχή όπου με μια ορθή επανάληψη με τις σωστές ημερομηνίες θα λυθεί το θέμα.

Ακούστε την δήλωση του κ. Μέλλου που μίλησε στον πρώην Διαχειριστή μας για το θέμα.




Το βραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Kαλαμάτας 2-2-2012





Extra Παρθένο Ελαιόλαδο από τον "ΝΗΛΕΑ" στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών

Με Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο θα προμηθεύει για όλο το 2012 το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών ο Συνεταιρισμός Πιστοποιημένων Αγροτικών Προϊόντων "Νηλέας" που εδρεύει στη περιοχή του Δήμου Πύλου - Νέστορος της Μεσσηνίας.

Ο "Νηλέας" ξεκίνησε το 2002 στη Χώρα Μεσσηνίας, απο μια ομάδα 55 ελαιοπαραγωγών από την ευρύτερη περιοχή της δυτικής Μεσσηνίας, ιδρύωντας την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την Επωνυμία Ομάδα Παραγωγών Ελαιολάδου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης με τον διακριτικό τίτλο «Νηλέας».
Σκοπός της εταιρίας, ήταν η εφαρμογή ...........

συστήματος ολοκληρωμένης / περιβαλλοντικής διαχείρισης στα αγροτεμάχια των παραγωγών μελών.
Στις αρχές του 2004 μέλη της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας ιδρύσαμε τον ομώνυμο Αγροτικό Συνεταιρισμό με σκοπό την εμπορία και προώθηση του ελαιολάδου που παράγουν τα μέλη μας.
Από τότε ο Νηλέας καταβάλει συστηματικές προσπάθειες να διαθέσει το ελαιόλαδο των μελών του, ως τυποποιημένο ελαιόλαδο υψηλής περιβαλλοντικής ποιότητας και υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών με την ομώνυμη επωνυμία.

Σήμερα στην ομάδα Παραγωγών Νηλέας συμμετέχουν 177 παραγωγοί με 6367 στρέμματα και 119.497 ελαιόδεντρα. Η μέση παραγωγή κυμαίνεται στους 550 τόνους.
Η ομάδα παραγωγών του Νηλέα συμμετέχει επίσης με πολύ μεγάλη επιτυχία και στις 5 μέχρι τώρα γιορτές καρπουζιού που έχουν γίνει στον Αγρίλη Φιλιατρών με δικό του περίπτερο προσελκύοντας το ενδιαφέρον των χιλιάδων επισκεπτών.

Έχει σημαντικές διακρίσεις στο ενεργητκό του όπου το 2003 πιστοποιείται με ISO 14001 για το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης που εφαρμόζει και το 2006 με AGRO 2,1 και AGRO 2,2 για το Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.

Στις 11/3/2009 με απόφαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργου Σουφλιά και σύμφωνα με τις διατάξεις του κοινοτικού κανονισμού 761/2001, εγκρίθηκε η «Περιβαλλοντική δήλωση ΕΜΑS» του ΝΗΛΕΑ, η πρώτη στην Ευρώπη στον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας.

Ο "Νηλέας" έχει αποσπάσει ακόμα σημαντικότερες διακρίσεις για την ποιότητα του παραγόμενου Ελαιολάδου παίρνοντας Αργυρό βραβείο ποιότητας στην Ελαιοτεχνία 2008 και Χρυσό Βραβείο ποιότητας στην Ελαιοτεχνία 2009.

Φέτος ο Νηλεας κατάφερε να υπογράψει σύμβαση με το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών για την προμήθεια Ειδων τροφίμων και συγκεκριμένα Εξαιρετικά παρθένο Ελαιόλαδο Προϋπολογισμού 8.000,00 Ευρώ, όπως προκύπτει από την σύμβαση.

Το Φιλιατρά News απευθύνθηκε στον κ. Κόκκινο Γεώργιο μέλος του Δ.Σ. του "ΝΗΛΕΑ" και τον ρωτήσαμε γι αυτή την επιτυχία του Συνεταιρισμού ο οποίος μας είπε:

Φιλιατρά News: Θα ήθελα να μου πείτε πως αποφασίσατε να μπει ο "Νηλέας" σε διαδικασία διαγωνισμού για την προμήθεια Extra παρθένου Ελαιολάδου σε μια δημόσια υπηρεσία όπως είναι το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών;

Κόκκινος Γιώργος: Μας ενδιαφέρει η προώθηση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου που παράγουμε στον τόπο μας και αρχής γενομένης από επιχειρήσεις και ιδρύματα που βρίσκονται και δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.

Φ.Ν.: Έχετε κάνει κάποια ανάλογη συμφωνία με κρατικό φορέα στο παρελθόν;

Κ.Γ.: Όχι, δεν είχαμε διότι αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με την έκδοση των εγγυητικών για την εκτέλεση.

Φ.Ν.: Ως πρόεδρος του συνεταιρισμού είστε ικανοποιημένος με την Εξέλιξη αυτή; Νομίζω ότι μπαίνει στα θετικά του συνεταιρισμού δικαιώνοντας τις μέχρι τώρα διακρίσεις που έχει.

Κ.Γ.: Φυσικά και είμαι ικανοποιημένος και εγώ αλλά και οι συνεργάτες μου και προσπαθούμε για ακόμα καλύτερα και περισσότερα αποτελέσματα. Είναι πολύ σημαντική υπόθεση για εμάς στο να δοκιμάζει και να τρώει ο κόσμος καλό Μεσσηνιακό ελαιόλαδο.

Φ.Ν.: Ευχαριστούμε.

Κ.Γ.: Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία.

Εμείς ευχόμαστε στο ΝΗΛΕΑ να συνεχίσει πιο δυνατά την καλή δουλειά του και να καταφέρει να δίνει το γνήσιο Έξτρα παρθένο Ελαιόλαδο σε όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς. Ευχόμαστε καλή επιτυχία για την συνέχεια.

Έκοψε την πίτα της η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων.

Την πίτα της έκοψετο τοπικό τμήμα Μεσσηνίας της ΠΕΠΤΕΓ(ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ) στις 29/1/2012 στο ξενοδοχείο REX.
Ήταν μια επιτυχημένη συνάντηση των Γεωπόνων ΤΕ της μεσσηνίας όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα του χώρου αλλά και η καλή πορεία του κατα την διάρκεια του προηγούμεου έτους.

Κατα τον χαιρετισμό της προέδρου του Δ.Σ. κυρίας ...............

Δήμητρας Λυμπεροπούλου τονίστηκε η ανάγκη ενότητας του συλλόγου διότι όπως χαρακτηριστικά είπε "σε καιρούς δύσκολους όπως οι τωρινοί όπου η οικονομική κρίση γονατίζει όλες τις κοινωνικές ομάδες, η ενότητα και η Αλληλεγγύη είναι ίσως ενας αποτελεσματικός τρόπος αντίδρασης και ταυτόχρονα προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο γι αυτό και επειδή η ανεργία είναι δεδομένη, όχι μόνο στον δικό μας επαγγελματικό χώρο αλλά σε όλους τους Επαγγελματικούς χώρους, ας προσπαθήσουμε να είμαστε ενωμένοι και Αλληλέγγυοι".

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δ.Σ. Αποφάσισε να μην ζητήσει την ετήσια συνδρομή από τα μέλη του Συλλόγου αναγνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα μέλη του Συλλόγου λόγω της ανεργίας που αντιμτωπίζουν.