Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Extra Παρθένο Ελαιόλαδο από τον "ΝΗΛΕΑ" στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών

Με Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο θα προμηθεύει για όλο το 2012 το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών ο Συνεταιρισμός Πιστοποιημένων Αγροτικών Προϊόντων "Νηλέας" που εδρεύει στη περιοχή του Δήμου Πύλου - Νέστορος της Μεσσηνίας.

Ο "Νηλέας" ξεκίνησε το 2002 στη Χώρα Μεσσηνίας, απο μια ομάδα 55 ελαιοπαραγωγών από την ευρύτερη περιοχή της δυτικής Μεσσηνίας, ιδρύωντας την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την Επωνυμία Ομάδα Παραγωγών Ελαιολάδου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης με τον διακριτικό τίτλο «Νηλέας».
Σκοπός της εταιρίας, ήταν η εφαρμογή ...........

συστήματος ολοκληρωμένης / περιβαλλοντικής διαχείρισης στα αγροτεμάχια των παραγωγών μελών.
Στις αρχές του 2004 μέλη της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας ιδρύσαμε τον ομώνυμο Αγροτικό Συνεταιρισμό με σκοπό την εμπορία και προώθηση του ελαιολάδου που παράγουν τα μέλη μας.
Από τότε ο Νηλέας καταβάλει συστηματικές προσπάθειες να διαθέσει το ελαιόλαδο των μελών του, ως τυποποιημένο ελαιόλαδο υψηλής περιβαλλοντικής ποιότητας και υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών με την ομώνυμη επωνυμία.

Σήμερα στην ομάδα Παραγωγών Νηλέας συμμετέχουν 177 παραγωγοί με 6367 στρέμματα και 119.497 ελαιόδεντρα. Η μέση παραγωγή κυμαίνεται στους 550 τόνους.
Η ομάδα παραγωγών του Νηλέα συμμετέχει επίσης με πολύ μεγάλη επιτυχία και στις 5 μέχρι τώρα γιορτές καρπουζιού που έχουν γίνει στον Αγρίλη Φιλιατρών με δικό του περίπτερο προσελκύοντας το ενδιαφέρον των χιλιάδων επισκεπτών.

Έχει σημαντικές διακρίσεις στο ενεργητκό του όπου το 2003 πιστοποιείται με ISO 14001 για το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης που εφαρμόζει και το 2006 με AGRO 2,1 και AGRO 2,2 για το Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.

Στις 11/3/2009 με απόφαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργου Σουφλιά και σύμφωνα με τις διατάξεις του κοινοτικού κανονισμού 761/2001, εγκρίθηκε η «Περιβαλλοντική δήλωση ΕΜΑS» του ΝΗΛΕΑ, η πρώτη στην Ευρώπη στον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας.

Ο "Νηλέας" έχει αποσπάσει ακόμα σημαντικότερες διακρίσεις για την ποιότητα του παραγόμενου Ελαιολάδου παίρνοντας Αργυρό βραβείο ποιότητας στην Ελαιοτεχνία 2008 και Χρυσό Βραβείο ποιότητας στην Ελαιοτεχνία 2009.

Φέτος ο Νηλεας κατάφερε να υπογράψει σύμβαση με το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών για την προμήθεια Ειδων τροφίμων και συγκεκριμένα Εξαιρετικά παρθένο Ελαιόλαδο Προϋπολογισμού 8.000,00 Ευρώ, όπως προκύπτει από την σύμβαση.

Το Φιλιατρά News απευθύνθηκε στον κ. Κόκκινο Γεώργιο μέλος του Δ.Σ. του "ΝΗΛΕΑ" και τον ρωτήσαμε γι αυτή την επιτυχία του Συνεταιρισμού ο οποίος μας είπε:

Φιλιατρά News: Θα ήθελα να μου πείτε πως αποφασίσατε να μπει ο "Νηλέας" σε διαδικασία διαγωνισμού για την προμήθεια Extra παρθένου Ελαιολάδου σε μια δημόσια υπηρεσία όπως είναι το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών;

Κόκκινος Γιώργος: Μας ενδιαφέρει η προώθηση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου που παράγουμε στον τόπο μας και αρχής γενομένης από επιχειρήσεις και ιδρύματα που βρίσκονται και δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.

Φ.Ν.: Έχετε κάνει κάποια ανάλογη συμφωνία με κρατικό φορέα στο παρελθόν;

Κ.Γ.: Όχι, δεν είχαμε διότι αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με την έκδοση των εγγυητικών για την εκτέλεση.

Φ.Ν.: Ως πρόεδρος του συνεταιρισμού είστε ικανοποιημένος με την Εξέλιξη αυτή; Νομίζω ότι μπαίνει στα θετικά του συνεταιρισμού δικαιώνοντας τις μέχρι τώρα διακρίσεις που έχει.

Κ.Γ.: Φυσικά και είμαι ικανοποιημένος και εγώ αλλά και οι συνεργάτες μου και προσπαθούμε για ακόμα καλύτερα και περισσότερα αποτελέσματα. Είναι πολύ σημαντική υπόθεση για εμάς στο να δοκιμάζει και να τρώει ο κόσμος καλό Μεσσηνιακό ελαιόλαδο.

Φ.Ν.: Ευχαριστούμε.

Κ.Γ.: Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία.

Εμείς ευχόμαστε στο ΝΗΛΕΑ να συνεχίσει πιο δυνατά την καλή δουλειά του και να καταφέρει να δίνει το γνήσιο Έξτρα παρθένο Ελαιόλαδο σε όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς. Ευχόμαστε καλή επιτυχία για την συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.