Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Έμμεση απειλή του ΣτΕ για τα νέα μέτρα

Αν και διαφοροποιούνται από τους υπόλοιπους συναδέλφους τους οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας στη στάση που προτίθενται να κρατήσουν στις σχεδιαζόμενες νέες περικοπές των αποδοχών τους, ωστόσο από το κείμενο της απόφασης γίνεται κατανοητό πως στην ουσία περιμένουν την ώρα που θα κληθούν να κρίνουν τη συνταγματικότητα των μέτρων...

Όπως αποφάσισε την Πέμπτη το Διοικητικό............

Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα συμμετάσχουν στην πανδικαστική συγκέντρωση της 17ης Σεπτεμβρίου, αλλά δεν θα προχωρήσουν, όπως οι άλλοι συνάδελφοί τους, σε διακοπές των συνεδριάσεων. Σπεύδουν πάντως να τονίσουν πως αυτή η στάση τους δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως «αδυναμία», αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί πως ενδεχομένως εκείνοι ν’ ακολουθήσουν άλλες μορφές αγώνα που σε αυτό το στάδιο δεν θέλουν να διευκρινίσουν. Ξεκαθαρίζουν πάντως την πρόθεσή τους να κινηθούν εντός των ορίων που τίθενται από την ιδιότητά τους ως δημόσιοι λειτουργοί.

Είναι γνωστό πάντως σε όλους, πως στο Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνονται οι εφαρμοστικοί νόμοι του Μνημονίου και τα μέτρα που το συνοδεύουν.

Στην ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρεται:

«Επί του ζητήματος των περικοπών των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας δηλώνει τα εξής: Ολοκληρώθηκε ένας κύκλος επαφών των Δικαστικών Ενώσεων με τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση, καθώς και με τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών. Στις συναντήσεις αυτές οι δικαστικοί λειτουργοί δεν παρουσιάστηκαν αδιάλλακτοι ή αποκομμένοι από τον κοινωνικό περίγυρο ούτε στράφηκαν εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων και δη εκείνων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, συναισθανόμενοι, ως δημόσιοι λειτουργοί, την κρισιμότητα των στιγμών. Και ενώ ο Πρωθυπουργός και οι δύο Αρχηγοί εξέφρασαν την κατανόησή τους και υποσχέθηκαν να εξετάσουν το ζήτημα λαμβάνοντας υπόψη τον θεσμικό ρόλο των δικαστικών λειτουργών και τις ιδιαίτερες συνθήκες άσκησης του δικαστικού λειτουργήματος, το οικονομικό επιτελείο αντιπαρέταξε μια ισοπεδωτική και εξοντωτική εισπρακτική λογική, που αγγίζει τα όρια της θεσμικής αναλγησίας, και προτείνει τη μείωση των αποδοχών μας κατά 23% μεσοσταθμικά, χωρίς περαιτέρω εξειδικεύσεις.

»Είναι αυτονόητο ότι, σε μια δημοκρατική κοινωνία, μέλημα της Πολιτείας θα έπρεπε να αποτελεί η υπεράσπιση της ισοτιμίας της δικαστικής εξουσίας με τις άλλες δύο εξουσίες και τους λειτουργούς τους και κατ’ επέκταση η διασφάλιση της ίδιας της λειτουργίας του θεσμού της Δικαιοσύνης. Η Εκτελεστική Εξουσία, επομένως, δεν θα έπρεπε να μετακυλύει το βάρος αυτό στους δικαστικούς λειτουργούς, εμφανίζοντάς τους σε αντιπαράθεση με την κοινωνία. Το μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών αποτελεί, ως μέσο εξασφάλισης της λειτουργικής ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, συνταγματική επιταγή, την οποία οι ίδιοι, τελικώς, οι δικαστές πρέπει να υπερασπιστούν. Εντούτοις, το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι το Σύνταγμα δεν αποτελεί μόνο το έρεισμα των αιτημάτων των δικαστικών λειτουργών, αλλά ταυτόχρονα και το όριο του τρόπου διεκδίκησής τους. Η Εκτελεστική Εξουσία, πάντως, ας μην εκλάβει τη θεσμική υπευθυνότητα των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας ως αδυναμία.

»Ενόψει λοιπόν της διαφαινόμενης υπέρμετρης περικοπής των αποδοχών μας και μάλιστα αναδρομικά από 1-7-2012, η οποία, συνυπολογιζομένων των έως σήμερα μειώσεων, μπορεί να ανέλθει και σε ποσοστό ανώτερο του 50% επί των συνολικών καθαρών αποδοχών, μέσα σε μία μόλις διετία, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας προκρίνει, ως θεμιτό μέσο άμυνας, τη συμμετοχή στις πανδικαστικές συγκεντρώσεις, χωρίς διακοπή συνεδριάσεων, και την άσκηση ενδίκων βοηθημάτων κατά πράξεων και ρυθμίσεων που θέτουν υπό αμφισβήτηση την ιδιότητά μας ως δημόσιων λειτουργών και θίγουν τα δικαιώματά μας ως πολιτών, καθώς, όπως έχει ήδη κριθεί με την 668/2012 απόφαση της Ολομέλειας του Δικαστηρίου, επί των εφαρμοστικών του Μνημονίου διατάξεων, «δεν είναι επιτρεπτό η επιβάρυνση από τα μέτρα που λαμβάνονται προς αντιμετώπιση της δυσμενούς και παρατεταμένης οικονομικής συγκυρίας να κατανέμεται πάντοτε σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, οι οποίοι, κατά κανόνα, είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους, και να ευνοούνται άλλες κατηγορίες από την ασυνέπεια των οποίων –κυρίως στο πεδίο της εκπλήρωσης των φορολογικών τους υποχρεώσεων– προκαλείται σε μεγάλο ποσοστό η δυσμενής αυτή συγκυρία.

»Τέλος, εκφράζουμε την ανεπιφύλακτη αλληλεγγύη μας προς τις λοιπές δικαστικές ενώσεις, με τις οποίες συνεργαζόμαστε για την επίτευξη των κοινών μας στόχων, καλούμε τα μέλη μας σε μαζική συμμετοχή στην Πανδικαστική Συγκέντρωση της 17ης Σεπτεμβρίου 2012 και συγκαλούμε έκτακτη Γενική Συνέλευση για την Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012».

Zougla.gr

Η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας είναι πλέον γεγονός

Ένα διαχρονικό αίτημα των πολιτών της Μεσσηνίας

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΜΕ ΗΧΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Εξαιρετικά σημαντική και κρίσιμη εξέλιξη για την προώθηση του της τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου το έγγραφο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που παρουσίασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012, για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Ένα διαχρονικό αίτημα των πολιτών της Μεσσηνίας για ............

την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας είναι πλέον γεγονός, αφού στο έγγραφο αυτό γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα έργα υποδομών, τα οποία είναι ήδη ενταγμένα στο πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, όπως αναφέρει η Διοικήτρια κα Φώφη Παπαδημητροπούλου.

Μετά την εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τις ενέργειες της Περιφέρειας για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στον κόμβο και σε άλλα έργα υποδομών, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας μετατρέπεται σε ανταγωνιστικό διεθνή αερολιμένα, για τη διασύνδεσή του με σημαντικά αεροδρόμια της Ευρώπης, όπως επίσης για την προσέλκυση low cost αεροπορικών εταιρειών μετά τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια.
Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται η θετική εξέλιξη για την παράλληλη πολιτική χρήση του αεροδρομίου, με την υπογραφή από τον Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη της σύμβασης EGNOS, η οποία επιτρέπει πλέον την εγκατάσταση του συστήματος αυτού προσέγγισης – απογείωσης, του τελευταίου προσκόμματος για την έναρξη διαδικασιών μετατροπής του.

«Όλες οι Κασσάνδρες που εδώ και καιρό προσπαθούν να απαξιώσουν το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας διαψεύστηκαν. Με τις ενέργειές μας αποδείξαμε ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αποτελεί έργο στρατηγικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σε ότι αφορά το αεροδρόμιο της Τρίπολης εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου για την υπογραφή της σύμβασης Egnos από τον κ. Υπουργό, που ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση, με τη διαδικασία ΣΔΙΤ, του πρώτου αμιγούς low cost αεροδρομίου στη χώρα, το οποίο θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη και της αγροτικής οικονομίας καθώς θα λειτουργεί και ως εμπορικό» δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης.

Ακούστε τι δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε συνεργάτη του Φιλιατρά News και δείτε παρακάτω και το σχετικό έγγραφο.





ΣΧΟΛΙΟ
«Όλες οι Κασσάνδρες που εδώ και καιρό προσπαθούν να απαξιώσουν το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας διαψεύστηκαν.
Για ποια εφημερίδα χτυπάει η καμπάνα;;; Βοηθάμε. Για μια εφημερίδα που ο εκδότης της και η εφημερίδα του τρώει κράξιμο τουλάχιστον μια φορά το μήνα...

Κλειστά αύριο τα φαρμακεία της Μεσσηνίας

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία της Μεσσηνίας αύριο Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου ανήμερα της ύψωσης του Τιμίου Σταυρού.
Ο λόγος είναι ότι η 14η Σεπτεμβρίου είναι επίσημη αργία για τα Φαρμακεία και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας ανακοίνωσε οτι οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετούνται από τα κατατόπους εφημερεύοντα Φαρμακεία.

Στα Φιλιατρά το εφημερεύον φαρμακείο (που εφημερεύει και όλη την εβδομάδα) είναι ..............

αυτό του κ.Βασίλη Παπαθεοδοσίου

Tηλέφωνα Επικοινωνίας: 2761 - 0 - 32 229 και κινητό 693 - 23 37 104

Πρωτόκολλο συνεργασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

«Καταρτίζουμε και εφαρμόζουμε μια δυναμική και συνεπή πολιτική για την ενέργεια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το πρωτόκολλο συνεργασίας με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) αποτελεί την απαρχή της συνεργασίας μας με ένα σημαντικό διεθνή ενεργειακό παράγοντα με μεγάλη τεχνογνωσία», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου 2012.

Ο Περιφερειάρχης επανέλαβε ότι φιλοδοξία της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι να καταστεί στρατηγικός ενεργειακός διαμετακομιστικός κόμβος Μέσης Ανατολής – Ευρώπης, με τον αγωγό φυσικού αερίου και το υποθαλάσσιο ηλεκτρικό καλώδιο που θα διατρέχει το Ισραήλ την Κύπρο την Περιφέρεια Πελοποννήσου και από το σημείο αυτό θα μεταφέρεται στην Ευρώπη.

«Μπαίνουμε δυναμικά στα νέα δίκτυα με μεγάλες .............

αξιώσεις και αυτή η συμφωνία αποτελεί σημαντικό παράγοντα μιας σαφούς στρατηγικής για την πολιτική παραγωγής και μεταφοράς ενέργειας, όπου κρίσιμο ζήτημα και προτεραιότητα αποτελεί ο εκσυγχρονισμός των δικτύων μεταφοράς» τόνισε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι με τις ενέργειες αυτές «ανεβάζουμε το γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό προφίλ της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης έκανε επίσης εκτενή αναφορά στην ίδρυση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του πρώτου Ευρω – Μεσογειακού Ινστιτούτου Έρευνας και Καινοτομίας για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα με ταυτόχρονη εκμετάλλευση της κυματικής ενέργειας, με σύμπραξη της ΡΑΕ Ελλάδας, της ΡΑΕ Κύπρου και σουηδικών, γερμανικών, αμερικανικών, ολλανδικών και κινέζικων κεφαλαίων.

Εκτός αυτού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα δημιουργηθεί για πρώτη φορά σε διεθνές επίπεδο το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο με ταυτόχρονη εκμετάλλευση της κυματικής ενέργειας, το οποίο έχει κατά 30% μικρότερο κόστος κατασκευής και 10πλάσια απόδοση.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε τέλος το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη συμφωνία με τον Ρώσο φυσικό, βραβευμένο με το βραβείο Νόμπελ το 2000, κ. Αλφιόροφ για συνεργασία μεταξύ της Ακαδημίας Επιστημών της Αγίας Πετρούπολης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Διεθνή Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Crash Test: Samsung Galaxy S3 Vs i phone 5

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του iPhone 5 και την αποκάλυψη όλων των «μυστικών όπλων» του, ήρθε η ώρα για το σημαντικότερο crash test. Βάζουμε απέναντι το Samsung Galaxy S3 και το νέο iPhone 5 της Apple και τα περνάμε απο εξονυχιστικό συγκριτικό έλεγχο. Ποιά απο τις δύο εταιρίες έχει το πάνω χέρι;
Η απόφαση δική σας..............

1. Σχεδιασμός
Αν ψάχνουμε για πρώτης τάξεως υλικά, η Apple έχει σίγουρα κερδίσει αυτή τη μάχη. Γυαλί και στις δύο πλευρές του iPhone 5, καθώς και μια βιομηχανική εμφάνιση και αισθητική. Το Galaxy S3 της Samsung παραμένει στο παραδοσιακό πλαστικό που χρησιμοποιεί συνήθως, αλλά ομολογουμένως το S3 είναι πιο κομψό από τα προηγούμενα μοντέλα. Όσον αφορά το μέγεθος, το iPhone 5 έχει σαφώς μεγαλύτερη οθόνη, αλλά είναι λίγο πιο μεγάλο από το 4S και συνεπώς και από το Galaxy S3 που έχει το ίδιο μέγεθος (αλλά μεγαλύτερη οθόνη). Και τα δύο χωράνε στο χέρι του καταναλωτή, αλλά ορισμένος κόσμος προτιμά μία συσκευή με μεγάλη οθόνη που να χωράει στην παλάμη του. Η επιλογή είναι στο... χέρι σας! Κυριολεκτικά...

2. Οθόνη
Η Apple έχει αποδείξει ότι είναι μανιακή με την ποιότητα της οθόνης. Το νέο iPhone είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία IMC. Ωστόσο η υψηλή ανάλυση του Galaxy S3 με την super AMOLED οθόνη έχει πλούσια χρωματική αντίθεση. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία AMOLED κάνει ενοχλητικά πολύ φωτεινή την οθόνη του S3 και σε ένα βαθμό αυτό μάλλον αληθεύει. Σημαντικό ωστόσο είναι και το μέγεθος της οθόνης. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η 4.8-ιντσών οθόνη του Galaxy S3 μπορεί να φαίνεται σαν υπερβολή για κάποιους, αλλά σίγουρα θα αισθάνονται λιγότερο στριμωγμένοι από ότι με το iPhone το οποίο έχει 4 ιντσών οθόνη και πλέον χωράει 6 σειρές εικονίδια.

3. Επεξεργαστής
Η Samsung και η Qualcomm συνεργάστηκαν για να εφαρμόσουν ένα διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon S4 στο Galaxy S3, ο οποίος το καθιστά ένα από τα ταχύτερα τηλέφωνα στις ΗΠΑ. Η Apple από την άλλη βασίζεται στο να εξελίσσει τους επεξεργαστές σε κάθε επόμενο μοντέλο. To iPhone 5 έχει επεξεργαστή Α6, αντί για το Α5 του 4S καθώς και τον διπύρινο επεξεργαστή του iPad 3. Εσωτερικά και τα δύο τηλέφωνα ομολογουμένως θα σας εντυπωσιάσουν

4. Ταχύτητα Δεδομένων
Το Samsung Galaxy S3 και το Apple iPhone 5 για πρώτη φορά συμφωνούν σε κάτι. Και τα δύο τηλέφωνα έρχονται με υποστήριξη 4G LTE. Από κει και πέρα η ταχύτητα των δεδομένων εξαρτάται από το εκάστοτε δίκτυο.

5. Τιμή
Στις ΗΠΑ, το Samsung Galaxy S3 έχει αρχική τιμή με συμβόλαιο τα 199,99 δολάρια για τα 16GB και 249,99 δολάρια για το μοντέλο 32GB. Όσο για το iPhone 5, οι τιμές του δε θα διαφέρουν καθόλου από αυτές του 4S το οποίο στοίχιζε 199,99 δολάρια για το 16GB μοντέλο, 299,99 δολάρια για το μοντέλο των 32GB και 399,99 δολάρια για 64GB μοντέλο της.

iefimerida

-

Φιλιατρά «Κλειστά» και το Ειδικό Δημοτικό και το Ειδικό Νηπιαγωγείο

Δεν ξεκίνησαν, ακόμη, τη λειτουργία τους για το σχολικό έτος 2012 – 2013 το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο, τα οποία συστεγάζονται, στα Φιλιατρά! Το ίδιο συμβαίνει, όπως και στο χθεσινό φύλλο του «Θ» γράψαμε, με το Ειδικό Εργαστήρι Φιλιατρών!

Ο λόγος που το Ειδικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο δεν άνοιξαν τις πόρτες τους και αυτές παραμένουν κλειδαμπαρωμένες με αλυσίδα και λουκέτο (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία), είναι η τεράστια καθυστέρηση που σημειώθηκε φέτος, ιδίως σε σχέση με πέρυσι, στη διαδικασία προσλήψεων αναπληρωτών!
Φέτος η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ήταν από ...............

8 έως 17 Αυγούστου, ενώ πέρυσι οι αιτήσεις είχαν υποβληθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου! Εξ αυτού του γεγονότος καθυστερεί η σύνταξη του πίνακα αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και μέχρι χθες δεν είχε εκδοθεί ούτε ο προσωρινός πίνακας! Κι αυτό, παρά τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Παιδείας ότι, τάχα, όλα τα Ειδικά Σχολεία είναι στελεχωμένα με μόνιμους εκπαιδευτικούς και λείπουν μόνο οι ειδικότητες.

Για να ανοίξουν και λειτουργήσουν εύρυθμα το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Φιλιατρών χρειάζονται, τουλάχιστον, 3 δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής, Νηπιαγωγός, Βοηθητικό Προσωπικό, Ψυχολόγος, Κοινωνικός Λειτουργός, καθώς και Σχολικός Νοσηλευτής, Γυμναστής, Φυσικοθεραπευτής – Εργοθεραπευτής, ενώ χρήσιμες είναι και άλλες ειδικότητες, όπως Μουσικός, Δάσκαλος Καλλιτεχνικών κ.α.

Εκτιμάται πως μετά από 10 μέρες θα έχει προχωρήσει η διαδικασία και θα γίνουν, επιτέλους, οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών (αναπληρωτών).

Όπως και χθες γράψαμε, η σχολική χρονιά δεν ξεκίνησε προχθές στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Φιλιατρών, επειδή δεν έχει καθηγητές! Το «φαινόμενο» να μην έχουν τοποθετηθεί καθηγητές με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Ειδικό Εργαστήρι Φιλιατρών δεν είναι καινούργιο και τείνει να γίνει σύνηθες!

Πάντως και σε αυτό, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία τοποθέτησης διευθυντή και καθηγητών (αναπληρωτών). Για να μπορέσει να λειτουργήσει εύρυθμα το Ειδικό Εργαστήρι απαιτείται η τοποθέτηση καθηγητών γενικής εκπαίδευσης (όπως Μαθηματικός, Φιλόλογος, Γεωπόνος, Καλλιτεχνικών, Μουσικής, Φυσικής Αγωγής), ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (Κοινωνικός Λειτουργός, Ψυχολόγος, Λογοθεραπευτής, Φυσικοθεραπευτής) και ειδικό βοηθητικό προσωπικό.

Ωστόσο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας οφείλει τάχιστα να αντιληφθεί πως τα Ειδικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία και Εργαστήρια χρειάζονται, για την εύρυθμη λειτουργία τους, μόνιμο προσωπικό και να μεριμνήσει, λαμβάνοντας όλες τις αποφάσεις, για τη θεσμοθέτηση οργανικών θέσεων σε αυτά και την προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, ώστε και τα προβλήματα στην έναρξη και τη λειτουργία των σχολείων αυτών να επιλυθούν και να μπει τέλος στην ομηρία των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής!

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Συσκέψεις στην Κυπαρισσία για νομιμότητα στο πανηγύρι

Αλλεπάλληλες συσκέψεις στην Εισαγγελία Κυπαρισσίας και την Αστυνομία διεξήχθησαν χθες, παρουσία του δημάρχου, για τη νομιμότητα στη λειτουργία και την ευταξία του πανηγυριού.

Όπως, από χθες, αναφέρθηκε στο «Θ», «οι Έλληνες μικροπωλητές ζητούν από το Δήμο και την Αστυνομία να ελέγξουν τους παράνομους»: «Ακόμη δεν ξεκίνησε την πλήρη λειτουργία του το πανηγύρι τις Κυπαρισσίας και ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από μικροπωλητές για παράνομους αλλοδαπούς που κυκλοφορούν με εμπορεύματα.
Μάλιστα, όπως μας έλεγαν μικροπωλητές, οι ................

παράνομοι αλλοδαποί - λαθρομετανάστες κάθε χρόνο και σε κάθε πανηγύρι κάπως έτσι κάνουν: τις πρώτες μέρες γυρνούν στους χώρους και στο φουλ του πανηγυριού απλώνουν τα εμπορεύματά τους και τα πουλάνε σε πολύ χαμηλές τιμές, αφού δεν πληρώνουν τίποτα και πουθενά, ενώ οι ίδιοι, με όλες τις άδειες, νόμιμοι και φορολογούμενοι, δεν κάνουν σεφτέ εξαιτίας τους!
Οι μικροπωλητές κάνουν έκκληση στο Δήμο και την Αστυνομία να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να μη γεμίσει το πανηγύρι με παράνομους μικροπωλητές, σημειώνοντας πως σε άλλα μέρη οι Δήμοι λαμβάνουν μέτρα για να λειτουργούν σωστά και με νόμιμους μικροπωλητές τα πανηγύρια τους!».

Μιλώντας σχετικά στο «Θ», χθες το μεσημέρι, μετά τη σύσκεψη με την εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, αναφέρθηκε στη λειτουργία του πανηγυριού, ενώ έμμεσα αλλά με σαφείς υπαινιγμούς τόνισε: «Οποιαδήποτε διασάλευση της τάξης δε θα πληγώσει μόνο την τοπική οικονομία, αλλά και το θρησκευτικό συναίσθημα των συμπολιτών μας». Συγκεκριμένα, σημείωσε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να περιφρουρήσουμε την ευταξία στο χώρο του πανηγυριού. Εμείς λειτουργούμε υπέρ των συμπολιτών μας που θέλουν να επισκεφθούν το ιστορικό πανηγύρι της “Αρκαδιάς”, να περάσουν καλά και να κάνουν τα ψώνια τους. Αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να το διασφαλίσουμε.

Ένα μερίδιο της ευθύνης για τη διασφάλισή του ανήκει στο Δήμο και ένα μερίδιο, βεβαίως, ανήκει στις αστυνομικές Αρχές, που πρέπει να συνεπικουρήσουν αυτή την προσπάθεια. Όσον αφορά στην περιφρούρηση της νομιμότητας, από αυτούς που θα εκθέτουν τα προϊόντα τους, εμείς στο Δήμο έχουμε τηρήσει απαρεγκλίτως τη νομιμότητα. Όσον αφορά στους αλλοδαπούς, στοιχείο της νομιμότητας είναι η άδεια παραμονής τους και με βάση αυτό ξεκινάμε! Βεβαίως, πάντα, και στα πανηγύρια, παρεισφρύουν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν πάρει άδεια, αλλά απλώνουν την πραμάτεια τους στους δρόμους. Πρέπει και αυτό το ζήτημα να το αντιμετωπίσουμε, γιατί έχουν δίκιο οι επαγγελματίες. Στη βάση αυτή, είχαμε σήμερα (σ.σ. χθες) μια συνεργασία στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση για να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας, κατ’ αρχάς στην ελεγκτική διαδικασία. Μας ενδιαφέρει απόλυτα η επιτυχία του πανηγυριού και όσον αφορά στο εμπορικό και όσον αφορά στο θρησκευτικό μέρος.

Οποιαδήποτε διασάλευση της τάξης δε θα πληγώσει μόνο την τοπική οικονομία, αλλά και το θρησκευτικό συναίσθημα των συμπολιτών μας. Εκτός από την Αστυνομία, ενημέρωσα και την κυρία εισαγγελέα για το πώς σκεφτόμαστε να κινηθούμε. Επίσης, θα κάνω μία συζήτηση με τον πρόεδρο των μικροπωλητών της Πάτρας, που εκθέτει και αυτός εδώ την πραμάτεια του».

Άγνωστο είναι αν στις θρησκευτικές τελετές συμμετάσχουν πολιτικοί της Μεσσηνίας, από φόβο, ακόμη και για ενδεχόμενο λιντσάρισμα από οργισμένους πολίτες, λόγω των αλλεπάλληλων σκληρών και βίαιων κυβερνητικών μέτρων, των χαρατσιών και φόρων που έχουν επιβληθεί, αλλά και εν όψει των νέων!

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Η κατά Νίκα ερμηνεία της προστασίας του στεγασμένου εμπορίου!

… και η κοροϊδία δεν έχει τέλος. Δεν πάνε μήτε 2 μήνες από τότε που ο δήμαρχος εξεμάνει στα τοπικά ΜΜΕ και στο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή τη διοργάνωση στη παραλία Καλαμάτας του 7ου Μανιάτικου Πανοράματος από τον σύνδεσμο Τσεριωτών. Ποιος είδε τον Δήμαρχο και δεν τον φοβήθηκε… Κορώνες, καταγγελίες, απειλές και υποσχέσεις στο όνομα ‘της προστασίας του στεγασμένου εμπορίου’ της πόλης που απειλήθηκε από τη ‘πώληση’ προϊόντων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Και από κοντά και οι ‘εκπρόσωποι΄ των εμπόρων!!(Αλήθεια πόσους από τους εμπόρους της Καλαμάτας εκπροσωπούν;) Έκανε η δημοτική αρχή τον επικοινωνιακό τζερτζελέ της στους ιθαγενείς της πόλης και πάει και αυτό…
Έλα μου που στις 10/9 λάβαμε τη πρόσκληση για τα ...............

εγκαίνια της εκδήλωσης του δήμου ‘Άρτος-Οίνος-Έλαιον’!

Παρένθεση: Καλή η προσπάθεια, θέση που υποστηρίξαμε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στο δημοτικό συμβούλιο, με επισημάνσεις για τη βελτίωση της όπως ένταξή της σε ένα γενικότερο πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων, αλλαγή του χρόνου διεξαγωγής της, κ.α..

Αλλά το ζουμί βρίσκεται αλλού, καθώς διαβάσαμε (τώρα αν πούμε με έκπληξη, ψέματα θα είναι…) στην πρόσκληση: ‘…να αγοράσουν ή να απολαύσουν δωρεάν προϊόντα…’ Και το στεγασμένο εμπόριο της πόλης δήμαρχε;;;; Δεν απειλείται τώρα; Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο δεν δηλώσατε ότι δεν θα γινόταν πώληση προϊόντων κατά τη διάρκειά της; Μάλιστα ο δημοτικός σύμβουλός σας και εισηγητής του θέματος είχε ρητά δηλώσει το ίδιο και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Στον τρόπο που αντιμετωπίζετε βέβαια το δημοτικό συμβούλιο και τους συμβούλους έχουν αναφερθεί όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αλλά γιατί να ιδρώσει το αυτί σας; Πού είναι αλήθεια τώρα οι ‘δεξιοί ψάλτες’ σας, νυν και πρώην ‘προστάτες’ των εμπόρων της Καλαμάτας; Δεν αισθάνονται τώρα την ανάγκη να κάνουν οργισμένες δηλώσεις στα ΜΜΕ;
Φυσικά και όχι κύριοι! Μα η εκδήλωση των ‘Τσεριωτών’ έγινε μέσω του Λιμενικού Ταμείου, ενώ η εκδήλωση ‘Άρτος-Οίνος-Έλαιον’ ήταν ιδέα (έστω της τελευταίας στιγμής…) του Δήμου! Και ως γνωστόν στους παροικούντες εν τη Ιερουσαλήμ, ότι κάνει ο δήμαρχος και η αυλή του είναι καλώς καμωμένο! Κανείς άλλος δεν έχει μυαλό και ιδέες! Στο τέλος απαγορέψτε την αντιπολίτευση και την κριτική (ειδικά από δημοσιογράφους…) να τελειώνουμε!
Το μόνο που έχουμε να σας πούμε κύριοι είναι ότι, όπως ακούγεται και σε γνωστή διαφήμιση, έχετε ξεφύγει… Δυστυχώς για τη πόλη και τους δημότες της έχετε ξεφύγει τελείως!

Υ.Γ. Για την αλήθεια των παραπάνω, πέρα από τις δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ, υπάρχουν και τα πρακτικά των συνεδριάσεων .

Γιάννης Σωτ. Γκλεγκλές
Δημ. Σύμβουλος Ανεξ. Δημ. Παράταξης ‘Πρωτοπορία’
Γραμματέας Δ.Σ. Καλαμάτας

Στις 5 Οκτωβρίου στην Ελλάδα το i phone 5

Νεότερα για τους φαν του iPhone 5.

Στην Ελλάδα αναμένεται στις 5 Οκτωβρίου, ενώ από τις 21 Σεπτεμβρίου ξεκινά η διάθεσή του σε ΗΠΑ, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρη. Οι προ-παραγγελίες, πάντως, αρχίζουν στις 14 του μήνα.


ΣΧΟΛΙΟ
Μην τρελαίνεστε ρε παιδιά... Όνομα έχει μόνο. Υπάρχουν ...........

τηλέφωνα που είναι πολύ ανώτερα από τα i phone... Ήμαρτον με την I phoneμλανια....

Ο Υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε τον Δ. Σαμπαζιώτη πως το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο Ανδρέας Λυκουρέντζος κατέστησε σαφές πως το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Ο Υπουργός Υγείας απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ. Δημήτρη Σαμπαζιώτη υπογράμμισε στην παρέμβασή του χαρακτηριστικά «...θέμα να μην λειτουργήσει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν τίθεται. Είναι ξεκάθαρο αυτό από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας» και συνέχισε «...σας επαινώ για το ενδιαφέρον σας και σας διαβεβαιώνω ότι δεν τίθεται θέμα να μην λειτουργήσει στην συνέχεια το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας».

Νωρίτερα στην ερώτησή του ο κ. Σαμπαζιώτης είχε επισημάνει την ανησυχία που έχει προκληθεί στην ευρύτερη περιοχή, ενάντια στην όποια πιθανότητα συγχώνευσης και λειτουργικής ενσωμάτωσης τονίζοντας: «το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας λειτουργεί από το 1948 ως ‘’φίλτρο’’ συγκρατώντας ένα μεγάλο εύρος περιστατικών.
Τομέας ευθύνης είναι ο δήμος Τριφυλίας με πληθυσμό ..............

που τριπλασσιάζεται τους θερινούς μήνες και εξυπηρετεί το συνολο σχεδόν της πρώην επαρχίας Ολυμπίας αλλά και μέρος της πρώην επαρχίας Πυλίας. Μέσα σε αυτά θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η παρουσία της τουριστικής ναυαρχίδας της Costa Navarino.

Παράλληλα παρουσίασε με στοιχεία την πληρότητα και τη δυναμική του Νοσηλευτικού ιδρύματος και στάθηκε και στην μεγάλη προσφορά των ευεργετών του που χάριν σε αυτήν προχώρησαν σημαντικά έργα αναβάθμισής του, χωρίς να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός.

«...η ύπαρξη και η λειτουργία του Νοσοκομείου όχι μόνο κρίνεται απαραίτητη, αλλά επιβάλλεται να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί ο ρόλος του ώστε οι πολίτες τουλάχιστον σε θέματα υγείας να νιώθουν ασφαλείς. Η προσφορά στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Μεσσηνίας και της Τριφυλίας είναι ανυπολόγιστη», ανέφερε ο Βουλευτής Μεσσηνίας.

Ο κος Λυκουρέντζος μεταξύ άλλων τόνισε χαρακτηριστικά πως θα υπάρξει αξιολόγηση σε όλες τις νοσηλευτικές μονάδες στο πλαίσιο της νέας οργάνωσης του ΕΣΥ, δηλώνοντας:

«...για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχουν από το Υπουργείο στηριχθεί οι λειτουργικές του ανάγκες, έχει στο μέτρο του δυνατού εξασφαλιστεί το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Βεβαίως κι αυτό το Νοσοκομείο θα αξιολογηθεί μεταξύ όλων των άλλων στο νέο οργανωτικό πρότυπο του ΕΣΥ, των νέων οργανισμών-κανονισμών λειτουργίας των νοσοκομείων και βεβαίως δεν θα εξαιρεθεί από τη διαδικασία αξιολόγησης κλινικών και τμημάτων. Αλλά εν πάσει περιπτώσει, θέμα να μην λειτουργήσει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν τίθεται. Είναι ξεκάθαρο αυτό από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας.»

Επανερχόμενος στο θέμα ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης ζήτησε να μην εφαρμοστεί ένας ‘’οριζόντιος Καλλικράτης στην υγεία και να προσεχθούν οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής για να μην υπάρξουν αντίθετα αποτελέσματα. «...εάν ο Καλλικράτης εφαρμοστεί με αυτόν τον τρόπο και καταργήσουμε οριζόντια όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία, φοβάμαι ότι οι ναυαρχίδες της υγείας υπό το βάρος ων νέων δεδομένων να καταρρεύσουν».

Απαντώντας ο κος Λυκουρέντζος σημείωσε πως δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο " αλλά υπάρχει ανάγκη εξορθολογισμού στη λειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων, των κέντρων υγείας, εξορθολογισμού στη χρήση των διαθέσιμων πόρων. Η περιστολή της σπατάλης στην υγεία πρέπει να είναι έγνοια, αγωνία, της κάθε Ελληνίδας του κάθε Έλληνα. Δίνουμε μάχη κάθε ευρώ να πιάνει τόπο, να ανταποκρίνεται σε πραγματική ανάγκη η οποία εκδηλώνεται από την ελληνική κοινωνία για περίθαλψη και για διάθεση φαρμάκων».

Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας: Καθορισμός ανώτατων τιμών σε Κυλικεία.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ανακοινώνεται ότι με την με αρ.πρωτ. Α4-442/30-08-2012 Απόφαση Υφυπουργού Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αγορανομική Διάταξη 3/2012), που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2432/Β΄/04-09-2012) αντικαταστάθηκαν οι παρ. 1 και 2 του άρθρου 66 της κωδικοποιημένης Αγορανομικής Διάταξης 7/2009, που αφορούν τον καθορισμό των ανώτατων τιμών διάθεσης ορισμένων ειδών που προσφέρονται ή παρέχονται από επιχειρήσεις (κυλικεία, αναψυκτήρια, µπαρ, εστιατόρια και άλλα καταστήµατα) και λοιπούς πωλητές, που δραστηριοποιούνται εντός των χώρων-σηµείων, που αναφέρονται στον ΠΙΝΑΚΑ 2 της παραγράφου 6 του άρθρου 1 της Α.Δ. 7/2009 ( αεροδρόμια, στάδια, γήπεδα, αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, επιβατικά πλοία, κινηματογράφοι, θέατρα, Δικαστήρια, νοσοκομεία, κλινικές, σταθμοί υπεραστικών λεωφορείων, Ιδρύματα Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης, Τεχνικές σχολές κ.λ.π.) καθώς και από επιχειρήσεις (κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες κ.λ.π.), που δραστηριοποιούνται εντός των ∆ηµοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων (δηµοτικών, γυµνασίων, λυκείων, ηµερήσιων και νυχτερινών), ως εξής: ..........

1.Καθορίζουµε κατωτέρω τις ανώτατες τιµές των ειδών του ΠΙΝΑΚΑ 1 της παραγράφου 6 του άρθρου 1, όταν αυτά προσφέρονται ή παρέχονται από επιχειρήσεις (κυλικεία, αναψυκτήρια, µπαρ, εστιατόρια και άλλα καταστήµατα) και λοιπούς πωλητές, που δραστηριοποιούνται εντός των χώρων-σηµείων, που αναφέρονται στον ΠΙΝΑΚΑ 2 της παραγράφου 6 του άρθρου 1 της Α.Δ. 7/2009( αεροδρόμια, στάδια, γήπεδα, αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, επιβατικά πλοία, κινηματογράφοι, θέατρα, Δικαστήρια, νοσοκομεία, κλινικές, σταθμοί υπεραστικών λεωφορείων, Ιδρύματα Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης, Τεχνικές σχολές κ.λ.π.), ήτοι :



2. Καθορίζουµε κατωτέρω τις ανώτατες τιµές των ειδών του ΠΙΝΑΚΑ 3 της Παραγράφου 7 του άρθρου 1 Α.Δ. 7/2009, όταν αυτά διατίθενται από τις επιχειρήσεις (κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες κ.λ.π) που δραστηριοποιούνται εντός των ∆ηµοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων (δηµοτικών, γυµνασίων, λυκείων, ηµερήσιων και νυχτερινών) και συγκεκριμένα:



1. Οι παραβάτες των διατάξεων της παρούσας διώκονται και τιµωρούνται σύµφωνα µε τις διατάξεις του ν.δ. 136/1946 «Περί Αγορανοµικού Κώδικος», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
2. Με την έναρξη ισχύος της παρούσας καταργούνται οι παράγραφοι 1 και 2 του άρθρου 66 της κωδικοποιημένης Α.Δ. 7/2009.

Δεν είναι ασφαλείς οι τραπεζικές κάρτες με chip!

Ευπάθεια στο ευρέως χρησιμοποιούμενο σύστημα πληρωμών "chip and pin" διαπίστωσαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Cambridge.

Οι τραπεζικές κάρτες με ενσωματωμένο τσιπ, βρέθηκαν να είναι τελικά πρόσφορες για κλωνοποίηση, παρά τις διαβεβαιώσεις από τις τράπεζες ότι η τεχνολογία chip and pin είναι απολύτως ασφαλής.

Η κακή εφαρμογή των μεθόδων κρυπτογραφίας ..............

φαίνεται να βρίσκεται πίσω από το ελάττωμα, λένε οι ερευνητές.

Μάλιστα, κατηγόρησαν ορισμένες τράπεζες ότι αποκρύπτουν "συστηματικά" πληροφορίες σχετικά με τα τρωτά σημεία του συστήματος, προκειμένου να μην καταβάλουν αποζημιώσεις σε πελάτες θύματα απάτης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, παρουσιάστηκαν σε συνέδριο κρυπτογραφίας στο Βέλγιο, την Τρίτη.

Σύμφωνα με αυτά, παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία του τσιπ χρησιμοποιείται για πάνω από μία δεκαετία, μόλις πρόσφατα κατέστη δυνατή η εξέτασή της απο ακαδημαϊκούς, τα ΜΜΕ και τη βιομηχανία.

Λάθος στην κρυπτογράφηση

Κάθε φορά που ένας πελάτης εμπλέκεται σε συναλλαγή chip and pin, είτε πρόκειται για ανάληψη μετρητών είτε για την αγορά προϊόντων, ένας μοναδικός "απρόβλεπτος αριθμός" ("unpredictable number" - UN) δημιουργείται για να επικυρώσει τη συναλλαγή.

Ο απρόβλεπτος αριθμός (UN), που παράγεται από το λογισμικό στα ATM και άλλες παρόμοιες συσκευές, υποτίθεται ότι πρέπει να επιλέγεται τυχαία.

Όμως, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι σε πολλές περιπτώσεις, ο φθηνός εξοπλισμός καθιστούσε τον αριθμό πολύ προβλέψιμο, επειδή χρησιμοποιούσε ημερομηνίες ή την ώρα της συναλλαγής.

Chipandpin2_13-9-2012 "Αν μπορείς να προβλέψεις [τον UN], μπορείς να καταγράψεις ό, τι χρειάζεσαι από μια στιγμιαία πρόσβαση στο τσιπ κάρτα και να το αναπαράγεις και να υποκαταστήσεις την κάρτα σε μια μελλοντική ημερομηνία και τόπο", δήλωσε ο ερευνητής Mike Bond σε ένα blog.

"Μπορείς κάλλιστα να κλωνοποιήσεις το τσιπ. Λέγεται επίθεση pre-play".

"Το είδος της απάτης που βλέπουμε, είναι εύκολο να εξηγηθεί από αυτό και από κανένα άλλο modus operandi που μπορούμε να σκεφτούμε", δήλωσε στο BBC o ερευνητής καθηγητής Ross Anderson.

"Για παράδειγμα, ένας καθηγητής φυσικής από την Στοκχόλμη, τα περασμένα Χριστούγεννα αγόρασε ένα γεύμα για μερικούς ανθρώπους για € 255 και μόλις μιάμιση ώρα αργότερα, υπήρχαν δύο αναλήψεις από € 750 από ένα κοντινό ΑΤΜ όπου φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε ένας κλώνος της κάρτας του".

Αποκρύπτουν το πρόβλημα οι τράπεζες

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι επικοινώνησαν με κορυφαίες τράπεζες για να τους ενημερώσουν για τον κίνδυνο, αλλά μερικές είχαν "σαφώς επίγνωση του προβλήματος για πολλά χρόνια".

"Η έκταση και το μέγεθος του προβλήματος ήταν μια έκπληξη για μερικούς" αναφέρει η έκθεση. "Άλλοι ανέφεραν ότι είχαν ήδη υποψίες για την αποτελεσματικότητα των απρόβλεπτων αριθμών".

Η μελέτη προσθέτει: "Αν οι ισχυρισμοί είναι αληθείς, είναι περαιτέρω απόδειξη ότι οι τράπεζες αποκρύπτουν συστηματικά πληροφορίες σχετικά με γνωστά τρωτά σημεία, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να αρνούνται αποζημίωση στα θύματα απάτης".

Η τεχνολογία chip and pin είναι η επικρατούσα μέθοδος επεξεργασίας και έγκρισης συναλλαγών με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, με περισσότερες από 1 δισ. κάρτες σε χρήση παγκοσμίως.

Λόγω της πεποίθησης ότι ήταν πολύ πιο ασφαλείς από την προηγούμενη τεχνολογία της μαγνητικής ταινίας, οι τράπεζες υιοθέτησαν πιο επιθετική στάση σε περιπτώσεις αμφισβήτησης συναλλαγών από πελάτες.

Σύμφωνα με έρευνα στη Βρετανία, το διάστημα 2008-9 μόνο το 44% των θυμάτων απάτης αποζημιώθηκαν πλήρως. Από αυτό το 44%, το 55% κατά 25 – 499 λίρες και το 32% έχασε πάνω από 500 λίρες.

Ωστόσο, η άρνηση των τραπεζών για αποζημίωση, οδήγησε κάποιες περιπτώσεις σε περαιτέρω διερεύνηση και αποκαλύφθηκαν οι ευπάθειες του συστήματος.

Προηγούμενες έρευνες από την ίδια ομάδα ερευνητών, έδειξαν πως μια σχετικά απλή επίθεση τύπου "man-in-the-middle" - κατά την οποία κάποιος παρεμβάλεται μεταξύ δύο συσκευών στη διάρκεια μιας διαδικασίας, όπως η κάρτα και το μηχάνημα – μπορεί να ξεγελάσει το σύστημα, κάνοντάς το να πιστέψει ότι έχει εισαχθεί το σωστό pin.

Επιπλέον, επιθέσεις με κακόβουλο λογισμικό σε τερματικά, μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την στεγανότητά τους.

Difernews

Την ίδια ημέρα εγκαίνια εμποροπανήγυρης Κυπαρισσίας και γραφείων Χρυσής Αυγής...

Ακόμη δεν ξεκίνησε την πλήρη λειτουργία του το πανηγύρι της Κυπαρισσίας και ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από μικροπωλητές για παράνομους αλλοδαπούς που κυκλοφορούν με εμπορεύματα.

Μάλιστα, όπως έλεγαν (στην τοπική ...........

εφημερίδα «ΘΑΡΡΟΣ») μικροπωλητές, οι παράνομοι αλλοδαποί - λαθρομετανάστες κάθε χρόνο και σε κάθε πανηγύρι κάπως έτσι κάνουν: τις πρώτες μέρες γυρνούν στους χώρους και στο φουλ του πανηγυριού απλώνουν τα εμπορεύματά τους και τα πουλάνε σε πολύ χαμηλές τιμές, αφού δεν πληρώνουν τίποτα και πουθενά, ενώ οι ίδιοι, με όλες τις άδειες, νόμιμοι και φορολογούμενοι, δεν κάνουν σεφτέ εξαιτίας τους!

Οι μικροπωλητές κάνουν έκκληση στο Δήμο και την αστυνομία να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη γεμίσει το πανηγύρι με παράνομους μικροπωλητές, σημειώνοντας πως σε άλλα μέρη οι Δήμοι λαμβάνουν μέτρα για να λειτουργούν σωστά και με νόμιμους μικροπωλητές τα πανηγύρια τους!

Χαρακτηριστικά, ο Απόστολος Παναγόπουλος, πρόεδρος Μικροπωλητών Πάτρας, είπε στο «Θ»: «Παρακαλούμε όλες τις υπηρεσίες που υπάρχουν να μας φροντίσουνε στο πανηγύρι που ήρθαμε εδώ πέρα στην Κυπαρισσία. Γιατί όπου έχουμε πάει, όλοι οι Δήμοι μάς έχουνε στηρίξει. Θέλουμε να μας στηρίξει και ο Δήμος Κυπαρισσίας (σ.σ. Τριφυλίας). Εμείς έχουμε κάποιες άδειες, εμείς έχουμε ταμειακές μηχανές, εμείς είμαστε φορολογούμενοι Έλληνες. Δεν μπορεί να ’ρχεται ο κάθε ένας, χωρίς να έχει τα απαραίτητα αυτά και να δουλεύει και να παίρνει τα χρήματα και να τα βγάζει έξω! Αυτό θέλουμε εμείς. Δεν είμαστε ούτε ρατσιστές ούτε τίποτα! Έχει άδεια; Έχει μηχανή; Ναι, να κάτσει να δουλέψει. Ας είναι αλλοδαπός, ας είναι Κινέζος, ας είναι οτιδήποτε. Αρκεί να έχει ταμειακή μηχανή, όπως έχω εγώ και να ‘ρθει να με ελέγξει! Πώς θα έρθει ο καθένας δίπλα μου να δουλεύει και να παίρνει μεροκάματο; Πώς γίνεται αυτό το πράγμα; Γι’ αυτό έχουμε καταντήσει έτσι…».

Με τη σειρά του, ο Παναγιώτης Λάμπρος, αντιπρόεδρος Μικροπωλητών Πάτρας, σημείωσε: «Έρχομαι στο πανηγύρι της Κυπαρισσίας για πάρα πολλά χρόνια. Για να μας χορηγήσουν την άδεια των πάγκων, μας ζητάνε διάφορα έγγραφα, όπως έναρξη της Εφορίας, ταμειακές μηχανές και διάφορα άλλα συναφή. Επειδή πάω σε πολλά πανηγύρια σε όλη την Ελλάδα και βλέπω το φαινόμενο των παράνομων μικροπωλητών, ζητάμε από το Δήμο όσο μπορεί να το προβλέψει και να μη δώσει άδειες χωρίς να έχουν τα έγγραφα που ζητάει σε εμάς. Ήδη βλέπω σήμερα, ακόμη δεν έχει στηθεί όλο το πανηγύρι, διάφορους μετανάστες με πράματα να κυκλοφορούν, γι’ αυτό ζητάω από το Δήμο και την Αστυνομία να λάβουν γνώση». Τόνισε δε, ότι «ζητάμε να δώσουν έμφαση στο θέμα αυτό. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα στο να πουλήσουμε τα εμπορεύματά μας. Πουλάνε φτηνότερα γιατί δεν έχουνε εφορίες, δεν έχουν τίποτα, δεν πληρώνουνε τίποτα…».

Στο μεταξύ, επειδή την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, διαρκούντος του πανηγυριού, θα γίνει η τελετή εγκαινίων και ο αγιασμός των γραφείων του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή» στην Κυπαρισσία, όπου θα παραβρεθούν δώδεκα βουλευτές καθώς και μέλη και οπαδοί του κόμματος, υπάρχει –σημειώνει πάντα η εφημερίδα «ΘΑΡΡΟΣ»- μια σχετική ανησυχία στην Κυπαρισσία, μετά και τις εκκλήσεις των μικροπωλητών για ισονομία, ώστε να μην επαναληφθούν γεγονότα ανάλογα εκείνων της Ραφήνας και του Μεσολογγίου.

«ΘΑΡΡΟΣ»

Συνάντηση Λαμπρόπουλου Αναστασόπουλου με τον υπουργό πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα.

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Στάθης Αναστασόπουλος είχαν σήμερα το πρωί συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού με τον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Τζαβάρα , την Γεν. Γραμματέα Κα Λίνα Μενδώνη και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν η δημιουργία νέου Μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη , η συνέχιση των αναστηλώσεων στο Ανδρομονάστηρο και η μελέτη και προστασία του Καθολικού της Ιεράς Μονής Βουλκάνου.

Από την σύσκεψη προέκυψαν τα ακόλουθα:..........

1.] Επαναβεβαιώθηκε από κάθε πλευρά η αναγκαιότητα για την κατασκευή του Μουσείου και αποφασίσθηκε να μεταβεί το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το συντομότερο δυνατό στο χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης για να μελετήσει από την αρχή τα νέα δεδομένα , σε ότι αφορά τον χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του .

2.] Το Υπουργείο Πολιτισμού , όπως και η Περιφέρεια Πελοποννήσου , θα δρομολογήσουν την συνέχιση της αναστύλωσης του Ανδρομονάστηρου .

3.] Η Γενική Γραμματέας και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, θα επισκεφθούν το Καθολικό της Ιεράς Μονής Βουλκάνου και θα μελετήσουν τις εργασίες που πρέπει άμεσα να γίνουν για την προστασία του μνημείου. -

ΤΡΙΖΕΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ!

Μπαρούτι μυρίζει η Ν.Δ με τα στελέχη της να διαμαρτύρονται έντονα για τα όσα αποφασίζει ερήμην τους, ο Σαμαράς!

«Συνεννοείται με την τρόικα και το μόνο που ξέρει να λέει είναι "θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας". Τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στον λαό δεν της λογαριάζει;», αναρωτιούνται βουλευτές της ΝΔ και συνεχίζουν.
"Εμείς ήμασταν αντιμνημονιακό κόμμα κι έχουμε .............

μετατραπεί σε παράταξη χειρότερη από το ΠΑΣΟΚ που οδήγησε την χώρα ως εδώ! Έχουν εξοργιστεί μαζί μας οι ψηφοφόροι μας. Με τι μούτρα θα τους αντικρύσουμε στην περιφέρειά μας;".

Άλλοι πλέον το δηλώνουν ανοιχτά μέσα στα γραφεία της Συγγρού: «Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε αυτά τα εξοντωτικά μέτρα. Ο Πρωθυπουργός κανονίζει μόνος του, αδιαφορώντας για τον λαό; Εμείς έχουμε δώσει λόγο στον λαό και δεν πρόκειται να τον αθετήσουμε».

Ο Α. Σαμαράς, γνώστης πλέον των έντονων εσωκομματικών αντιδράσεων έδωσε εντολή στον κ. Βρούτση να μην δεσμευτεί για τίποτα απένατι στην τρόικα αναφορικά με τα εργασιακά.

Μάλιστα όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, χθες στη Συγγρού έγινε χαμός με βουλευτές και συνδικαλιστές να στρέφονται κατά άλλων βουλευτών! Σύμφωνα με "Το Βήμα" ο πρώτος που την "πλήρωσε" ήταν ο Κώστας Τζαβάρας: "Προσέξτε τι θα κάνετε, εμείς σας ψηφίζουμε με το ξεχνάτε. Τι πάτε να κάνετε;". Κάποιος μάλιστα εκτόξευσε και ένα ποτήρι με νερό κατά του υπουργού.

Ο Σίμος Κεδίκογλου αποδοκίμασε τις πρακτικές των γαλάζιων συνδικαλιστών και ονομαστικά τον επικεφαλής τους Νίκο Κιουτσούκη αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι πρακτικές να εξυβρίζονται υπουργοί, να εκσφενδονίζονται αντικείμενα και να προφέρεται απειλές δεν θα γίνουν δεκτές από την κυβέρνηση.

Σημ συντάκτη: Ενώ οι απειλές, οι εκβιασμοί της τρόικας και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, γίνονται δεκτά από την κυβέρνηση!!!

makeleio.gr

Καλαμάτα: Αγωνιστικό Διήμερο Τριάθλου

Ο Δήμος Καλαμάτας και η εταιρία θεματικού αθλητικού τουρισμού Active-Greece, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου διοργανώνουν παγκόσμια συνάντηση αθλητών τριάθλου «Three Level Power» και σας προσκαλούν στο αθλητικό διήμερο: τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και της Κυριακής 15&16 Σεπτεμβρίου 2012, στο τέρμα της οδού Ναυαρίνου.

Δεκάδες υπεραθλητές του τριάθλου θα ...........

πάρουν μέρος στο μικρό αγώνα τριάθλου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου και στο μεγάλο, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για αγώνες αντοχής σε τρία διαδοχικά αθλήματα (κολύμπι, ποδήλατο, τρέξιμο) και το σημείο έναρξης, η ζώνη αλλαγής και το σημείο λήξης του αγώνα θα είναι το Ξενοδοχείο Filoxenia .

Αναλυτικό πρόγραμμα αγώνων:

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 – μικρός αγώνας τριάθλου (25.75 χλμ)

(κολύμβηση: 750μ, ποδήλατο: 20 χλμ, τρέξιμο: 5 χλμ)

- ώρα 10:15 ΄Εναρξη

¨ ώρα 13:30 Τελετή λήξης / Απονομές

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 –μεγάλος αγώνας τριάθλου (112.9 χλμ)

(κολύμβηση: 1.9 χλμ, ποδήλατο: 90 χλμ, τρέξιμο: 21 χλμ)

¨ ώρα 7:30 ΄Εναρξη

¨ ώρα 14:30 Τελετή λήξης / Απονομές

Μια έκπληξη περιμένει τους μικρούς θαυμαστές του Τριάθλου την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου!!!

Οι μικροί μας φίλοι μπορούν να λάβουν μέρος δωρεάν στο Άκουαθλον, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 10:00 π.μ. στο τέρμα της παραλιακής οδού Ναβαρίνου.

Το άκουαθλον είναι μία μορφή σύνθετου αθλήματος όπως και ο τρίαθλος, με τη διαφορά ότι γίνονται δύο αθλήματα διαδοχικά αντί για τρία, το κολύμπι και το τρέξιμο, όχι το ποδήλατο.

Το άκουαθλoν ασκείται συνήθως από παιδιά με παρότρυνση των γονέων και των δασκάλων τους, υπό τη μορφή παιχνιδιού… Έτσι ώστε σιγά σιγά να επιτυγχάνεται η μύηση στον αθλητισμό και στον αθλητικό τρόπο ζωής γενικότερα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά μέχρι 16 ετών. Οι εγγραφές θα γίνονται στη γραμματεία των αγώνων (πάρκινγ Ξενοδοχείου Filoxenia) την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου από τις 9:30 π.μ. μέχρι τις 10:00 π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αγωνιστικό διήμερο, Διαβάστε το συνημμένο αρχείο pdf που ακολουθεί.



Οι έξι τρόποι για να πληρώσετε το πρόστιμο τακτοποίησης του αυθαιρέτου

Μετά την παράταση που ανακοινώθηκε, έχετε χρόνο να σκεφτείτε αν θα τακτοποιήσετε το αυθαίρετό σας και –το κυριότερο- τον τρόπο με τον οποίο θα πληρώσετε. Το fpress.gr, παρουσιάζει τις εναλλακτικές λύσεις. Εσείς θα επιλέξετε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στα μέτρα σας.

Για όλες τις εναλλακτικές λύσεις, θα ............

χρησιμοποιήσουμε το ίδιο παράδειγμα. Εκτιμούμε ότι για την τακτοποίηση του αυθαιρέτου σας, πρέπει να πληρώσετε 10.000 ευρώ/

1. 1η λύση: να καταβάλλετε ολόκληρο το ποσό εφάπαξ. Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσετε έκπτωση 20% επί του προστίμου δηλαδή θα πληρώσετε 8000 ευρώ. Το κέρδος σας θα είναι 2000 ευρώ.

2. 2η λύση: να πληρώσετε ολόκληρο το ποσό εφάπαξ αλλά μέσω της πιστωτικής σας κάρτας. Η τράπεζα θα αποπληρώσει το πρόστιμο και θα φορτώσει την πιστωτική με 8000 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό θα μπορέσετε να το πληρώσετε σε έως και 12 άτοκες δόσεις ανάλογα με την τράπεζα με την οποία συνεργάζεστε. Η λύση δεν απευθύνεται σε όλους. Αφορά μόνο όσους έχουν πιστωτικές κάρτες με υπόλοιπο αρκετό ώστε να σηκώσουν όλο αυτό το ποσό.

3. 3η λύση: να πληρώσετε ολόκληρο το ποσό εφάπαξ μέσω ενός δανείου που χορηγούν οι τράπεζες για να αποπληρωθούν τα πρόστιμα των αυθαιρέτων. Τα δάνεια αυτά έχουν τόκο. Θα φροντίσετε λοιπόν η διάρκεια του δανείου να μην ξεπεράσει τους 18 μήνες. Σε διαφορετική περίπτωση, οι τόκοι που θα κληθείτε να πληρώσετε θα υπερβούν το όφελος των 2000 ευρώ που θα έχετε διότι θα εμφανιστείτε να πληρώνετε το πρόστιμο τοις μετρητοίς

4. 4η λύση: Να πληρώσετε το ποσό στις 48 δόσεις που σας κάνει η πολεοδομία. Κάθε μήνα θα πληρώνετε 208 ευρώ. Συνολικά θα χρεωθείτε και τα 10.000 ευρώ αλλά θα έχετε πολύ καιρό στη διάθεσή σας για να εξοφλήσετε.

5. 5η λύση: Να εκμεταλλευτείτε την καινούργια ρύθμιση που ανακοίνωση το υπουργείο Περιβάλλοντος. Να πληρώσετε το 30% του προστίμου μπροστά (δηλαδή 3000 ευρώ) και να εξασφαλίσετε έκπτωση 10%. Δηλαδή, συνολικά θα πληρώσετε 9000 ευρώ ως εξής: τα 3000 ευρώ μπροστά και τα υπόλοιπα 6000 ευρώ σε 47 δόσεις των 127,5 ευρώ.

6. 6η λύση: Να πληρώσουμε το 30% που ζητάει η πολεοδομία τοις μετρητοίς αλλά μέσω πιστωτικής κάρτας. Το ποσό των 3000 ευρώ θα χρεωθεί στην πιστωτική κάρτα. Τι θα κερδίσετε; Είναι πιθανό η τράπεζα να σας επιτρέψει να πληρώσετε το ποσό σε 12 δόσεις των 250 ευρώ. Τα υπόλοιπα 6000 ευρώ, θα μπορούν να καταβληθούν σε 47 δόσεις των 127,5 ευρώ. Αυτή η λύση ενδείκνυται για όσους έχουν να πληρώσουν μαζεμένα τα τρία χιλιάρικα αλλά θέλουν να κερδίσουν την έκπτωση του 10%. Προσοχή: ρωτήσετε την τράπεζα αν θα σας κάνει αυτή τη ρύθμιση πριν χρεώσετε το ποσό στην πιστωτική κάρτα.

Fpress.gr

Ποια νησιά ενοικιάζονται

Με διαδικασίες fast track, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) «τρέχει» το πρόγραμμα αξιοποίησης ακινήτων και μέσα σε αυτό εντάσσει την ενοικίαση ακατοίκητων ελληνικών νησιών και νησίδων.

Η σχετική λίστα είναι έτοιμη και σε αυτήν..............

περιλαμβάνονται 40 ελληνικά νησιά, τα οποία θα ενοικιαστούν σε ιδιώτες για διάστημα από 30 έως 50 έτη, προκειμένου να αξιοποιηθούν τουριστικά.

*Η νήσος Φλέβες με έκταση 1.400 στρέμματα στον Πειραιά. Έχει χρησιμοποιηθεί ως πεδίο βολής του Πολεμικού Ναυτικού και γίνονται συχνά ασκήσεις.

*Τα νησάκια Νέων Στύρων, έκτασης 2.763 στρεμμάτων στην Εύβοια.

*Τρία νησάκια στα Σύβοτα: Το Μαύρος Όρος με 742 στρέμματα, ο Άγιος Νικόλαος με 540 στρέμματα και η Μπέλα Βράκα με έκταση 154 στρέμματα

*Δύο νησιά στη Σητεία απέναντι από την Ελούντα: η Ελάσα με 1.700 στρέμματα και το νησί Γράντες Ήρα με έκταση 3000 στρέμματα.

*Τέσσερα νησιά στην Αλόννησο: Η βραχονησίδα Μανώλας 96 στρεμμάτων, το Μίκρο 83 στρεμμάτων, το Στρογγυλό 15 στρεμμάτων και το Σκαντήλι. Στην περιοχή του Θαλάσσιου Πάρκου Σποράδων υπάρχουν ακόμα δεκάδες βραχονησίδες προς αξιοποίηση.

*Το νησί Αβγό στα Κύθηρα, έκτασης 40 στρεμμάτων που βρίσκεται απέναντι από το Καψάλι. Έχει σπήλαιο και εύκολη πρόσβαση.

*Στη Ζάκυνθο, οι νήσοι Στροφάδες.

*Στην Καβάλα, η Θαλασσοπούλα.

*Στη Μεσσηνία, το νησί Πρώτη με έκταση 3.100 στρέμματα.

*Στη Σκιάθο, το νησί Τσουγκριά με έκταση 1.100 στρέμματα. Βρίσκεται μόλις δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Σκιάθου.

*Στην Άνδρο, δύο πολύ μικρά νησάκια: το Λαγονήσι με έκταση 11 στρέμματα και το Μεγάλο Νησί με 20 στρέμματα. Στην περιοχή υπάρχουν δεκάδες ακόμα νησάκια όπως το Πρασονήσι, η Κοπητήτα, και τα οκτώ Γαυρονήσια κοντά στο Γαύριο.

*Στη Μήλο, η νησίδα Άγιος Γεώργιος με έκταση 120 στρέμματα. Βρίσκεται ανάμεσα στη Μήλο και την Κίμωλο.

*Στη Σύρο, τρία νησάκια: η νησίδα Σχοινονήσι 42 στρεμμάτων, το Ασπρονήσι 110 στρεμμάτων και το Ψαθονήσι μόλις 6 στρεμμάτων. Και τα τρία βρίσκονται κοντά στην παραλία Αγκαθοπές.

*Στην Λευκάδα, δύο νησάκια: Ο Άγιος Νικόλαος 15 στρεμμάτων και το νησάκι Αλεξάνδρου 12 στρεμμάτων.

*Στην Τήνο, δύο ακόμα νησίδες: Το Δρακονήσι 20 στρεμμάτων και η νησίδα Απόκοφτος 14 στρεμμάτων.

*Στον Πόρο, το νησί Πλατεία 25 στρεμμάτων.

*Στην Άρτα το Πέρα Νησί 270 στρεμμάτων.

*Στις Σπέτσες το νησί Φαλκονέρα με έκταση 6.700 στρέμματα. Απέχει 42 χιλιόμετρα από το Ακρωτήριο Μαλέας.

Σημειώνεται ότι από τα 598 καταγεγραμμένα νησάκια που ανήκουν στο κράτος και υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας, τα 400 είναι ελεύθερα, ενώ για τα υπόλοιπα υπάρχουν διεκδικήσεις από ιδιώτες ή από μοναστήρια.

“Ανοίγει” το επάγγελμα του περιπτερά

Την πλήρη απελευθέρωση της πώλησης καπνικών προϊόντων καθώς και το άνοιγμα του επαγγέλματος του περιπτερά, προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα σε εφαρμογή του Ν.3919/2011 «Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας, κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων» καταργούνται οι εξής περιορισμοί για την εκμετάλλευση περιπτέρων:............


- Καταργείται ο περιορισμός στον αριθμό των αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων με βάση πληθυσμιακά κριτήρια.

- Καταργείται η ύπαρξη περιορισμένου αριθμού προσώπων που δικαιούνται να εκμεταλλεύονται τα περίπτερα.

- Καταργείται ο περιορισμός της μόνιμης κατοικίας των δικαιούχων άδειας για την εκμετάλλευση περιπτέρων.

- Καταργείται ο περιορισμός της εκμίσθωσης μόνο από φυσικά πρόσωπα και μόνο μιας άδειας κι επιτρέπεται πλέον σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, ημεδαπά και αλλοδαπά.

- Καταργείται ο περιορισμός της μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερομένου προς εκμετάλλευση περιπτέρου.

Αναφορικά με την πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων προβλέπεται ότι:

- Καταργείται η μέχρι τώρα απαγόρευση χορήγησης άδειας σε νομικά πρόσωπα, ημεδαπά και αλλοδαπά. Επιπλέον αίρεται η προσωρινότητα των αδειών σε ικανούς προς εργασία ιδιώτες.

- Καταργείται η ύπαρξη περιορισμένου αριθμού προσώπων που δικαιούνται να ασκήσουν το επάγγελμα καθώς και ο αποκλεισμός της άσκησης υπό ορισμένη εταιρική μορφή, επιτρεπόμενης μόνο της ατομικής άσκησης αυτού επειδή αντίκειται στο άρθρο 2 παρ.2α και στο άρθρο 2παρ.2ζ του Ν.3919/2011.

- Καταργείται η απαίτηση προηγούμενης διοικητικής άδειας σε κατοικημένες περιοχές και το επάγγελμα ασκείται ελεύθερα μετά πάροδο 3μήνου από την αναγγελία έναρξης ασκήσεώς του.

- Καταργείται η απαγόρευση διάθεσης είδους αγαθών από ορισμένη κατηγορία επαγγελματικών εγκαταστάσεων.

- Καταργείται ο περιορισμός στον αριθμό των αδειών με βάση πληθυσμιακά κριτήρια.

- Καταργείται ο περιορισμός που αφορά στην εξάρτηση της χορήγησης προσωρινών συμπληρωματικών αδειών σε τόπους παραθερισμού κατά τους θερινούς μήνες από την εκτίμηση της Διοίκησης. Στο ίδιο πλαίσιο καταργείται και ο περιορισμός που προβλέπει ότι ο συνολικός αριθμός των αδειών αυτών καθορίζεται αναλογικά με τον αριθμό των κατοίκων στους τόπους παραθερισμού.

- Καταργείται ο περιορισμός που προβλέπει ότι απαιτείται η έκδοση χορήγησης προηγούμενης διοικητικής άδειας για την πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων σε μη κατοικημένες περιοχές καθώς και ο περιορισμός της παραπάνω πώλησης σε μη κατοικημένες περιοχές και σε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις

- Καταργείται ο περιορισμός που προβλέπει ότι σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, η χορήγηση συμπληρωματικών αδειών εξαρτάται από την εκτίμηση της Διοίκησης ως προς την ύπαρξη της ανάγκης εξυπηρέτησης του κοινού καθώς και υπολογισμός των αδειών αυτών με βάση τον αριθμό των κατοίκων.

Για την εκμετάλλευση κυλικείων:

- Καταργείται η ύπαρξη συγκεκριμένων προσώπων που δικαιούνται να εκμεταλλεύονται κυλικεία καθώς και ο αποκλεισμός της άσκησης υπό ορισμένη εταιρική μορφη.

- Καταργείται η απαγόρευση για ένα πρόσωπο της δημιουργίας περισσότερων εγκαταστάσεων ή επαγγελματικής δραστηριοποίησης σε περισσότερες εγκαταστάσεις καθώς και η απαγόρευση της άσκησης επαγγέλματος ή η απαγόρευση της άσκησής του υπό ορισμένη εταιρική μορφή.

Euro2day

Επιστροφή φόρου αντί για επίδομα θέρμανσης εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών

Oι δυσκολίες στην υλοποίηση της δέσμευσης προκαταβολικής καταβολής επιδόματος θέρμανσης πριν από την εξίσωση των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης, τέθηκαν επί τάπητος στη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη στο υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των «Νέων», η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής φόρου, αντί χορήγησης επιδόματος θέρμανσης, ανάλογα με το εισόδημα, τις κλιματικές συνθήκες κάθε περιοχής και τα τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας.

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, ο καταναλωτής ............

κατά την αγορά πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να μπαίνει στο ηλεκτρονικό σύστημα «Ήφαιστος» και θα αποκτά έναν μοναδικό προσωπικό κωδικό, αφού περάσει τα προσωπικά του στοιχεία και την ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης που αγόρασε.

Η εξίσωση των φόρων ίσως γίνει στο 100% του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης, κάτι που θα εκτοξεύσει τη λιανική τιμή στο 1,60 ευρώ το λίτρο περίπου.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σε νέα σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα.

in.gr

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του Best Tv καλαμάτας [ 13/9/2012 ]




ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Ανδριόπουλος: Θέλουμε και μπορούμε την πρόκριση

Όπως και στο πρώτο παιχνίδι στα Φιλιατρά, έτσι και στη ρεβάνς την προσεχή Κυριακή (5 μ.μ.) στο «Γ. Λουκαρέας» η Εράνη θα παραταχθεί κόντρα στην Ομόνοια χωρίς τον Κώστα Λυμπερόπουλο που θεωρείται δύσκολο να ξεπεράσει στις μέρες που απομένουν το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει. Οι Τριφύλιοι όμως θα είναι ενισχυμένοι με τους Γιώργο Παναγόπουλο και Νίκο Ζώη και πιο έτοιμοι αγωνιστικά κατά μια εβδομάδα.

Ο προπονητής των «πρασίνων» Θοδωρής Ανδριόπουλος, τονίζει στο «Θ» σχετικά:
«Υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα, όπως οι .............

επαγγελματικές υποχρεώσεις κάποιων παικτών, μικροτραυματισμοί ή ο νεαρός Σπύρος Αντωνόπουλος, που απουσιάζει τις τελευταίες μέρες για λόγους υγείας, αλλά το σημαντικό είναι ότι δουλεύουμε με αρκετή όρεξη. Θα είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα, αλλά δίνουμε μεγάλη βαρύτητα και στον κύπελλο, καθώς θέλουμε την πρόκριση.

Όλα τα παιχνίδια κρύβουν δυσκολίες αυτή την περίοδο που οι ομάδες είναι ακόμη στο στάδιο της προετοιμασίας. Κι εμείς έχουμε ένα μεγάλο διάστημα καλής απόδοσης, αλλά είναι λογικό μετά από κάποιο σημείο να υπάρχει κόπωση.
Τη δεδομένη στιγμή μας ενδιαφέρει ο επαναληπτικός αγώνας με την Ομόνοια και μπορεί να έχουμε ένα προβάδισμα 3-2, αλλά θα κυνηγήσουμε τη νίκη και στην Καλαμάτα. Σε κάθε παιχνίδι η Εράνη παίζει για τη νίκη, πολύ περισσότερο εδώ που θα πρέπει να δικαιολογήσουμε και τη διαφορά κατηγορίας που μας χωρίζει από τον αντίπαλο.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι το έργο μας είναι πολύ δύσκολο, καθώς και η Ομόνοια θα παίξει με μεγάλο πάθος για να μας κερδίσει και μάλιστα σε ένα γήπεδο, με συνθετικό τάπητα, που την ευνοεί.

Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε στο γήπεδο την τακτική που έχουμε δουλέψει και να παρουσιάσουμε την ταυτότητα που έχει αρχίσει να αποκτά η Εράνη. Στο στάδιο που βρισκόμαστε πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον αντίπαλό μας και να πάρουμε την πρόκριση».

Θάρρος - Χριστίνα Ελευθεράκη

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 13ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

Ο Μιχαλολιάκος με δώδεκα βουλευτές στην «Πηγάδα»

Ο γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή», Νίκος Μιχαλολιάκος, και ............

δώδεκα βουλευτές του κόμματος αναμένεται να παραστούν στο μνημόσυνο που θα τελεστεί την Κυριακή το πρωί στην «Πηγάδα» του Μελιγαλά.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως και μετά, στο χώρο της «Πηγάδας», επιμνημόσυνη δέηση για τους σφαγιασθέντες, από τους συγγενείς των θυμάτων. Επίτιμος ομιλητής θα είναι ο καθηγητής και συγγραφέας Ιωάννης Μπουγάς, απόδημος Έλληνας του Καναδά.

Η παρουσία στην «Πηγάδα» πολυμελούς κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της «Χρυσής Αυγής», καθώς και μελών και οπαδών του κόμματος, με λεωφορεία από την Αθήνα και άλλες περιοχές, έχει σημάνει συναγερμό στις τοπικές αρχές και αστυνομικές υπηρεσίες, μετά και τα γεγονότα στο Μεσολόγγι και τη Ραφήνα.

Μετά το μνημόσυνο, στη 1.00 μετά το μεσημέρι, θα γίνουν τα εγκαίνια του γραφείου της «Χρυσής Αυγής» στην Κυπαρισσία...

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΖΑΡΙ για το «κούρεμα» της Ολυμπίας Οδού, αφού… λεφτά δεν υπάρχουν και οι τράπεζες πάνε πάσο!
ΤΙ παίζεται με το Τσακώνα-Καλονερό τι προσδοκά το υπουργείο, ενώ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος ζητεί την ατόφια ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου.
● ΑΥΤΟ είναι το σημερινό πρώτο θέμα της «ΦΩΝΗΣ», στην οποία ακόμη διαβάστε:
● ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ πλειοψηφία πέρασε στο ΠΕ.ΣΥ. το Περιφερειακό Ταμείο Επιχειρηματικότητας που εισηγήθηκε ο Πέτρος Τατούλης. Πρόκειται για καινοτομία και πρωτοπορία για τη χώρα που όμως συναντά την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!!!
● «ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ». Αυτό σηματοδότησε χθεσινή παρουσία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Καλαμάτας στα «γύφτικα» της Αγίας Τριάδος, όπου ο Δήμος συνεχίζει τις προσπάθειες για απομάκρυνση των τσιγγάνων.
● ΖΩΝΤΑΝΟ ΛΙΜΑΝΙ, θέσεις εργασίας και χρήματα θέλει η Καλαμάτα, δηλώνει ο δήμαρχος Παν. Νίκας, τοποθετούμενος θετικά στο master plan που αναμένεται η έγκρισή του μέσα στο μήνα και προβλέπει επενδύσεις 32 εκατ. ευρώ.
● ΔΑΝΕΙΑ-ΑΝΑΣΑ για τον αγροτικό κόσμο από την ΑΤΕbank-Πειραιώς προανήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
● ΕΛΕΓΧΟΥΣ νομιμότητας ζωνών οι μικροπωλητές στο πανηγύρι Κυπαρισσίας, όπου εκφράζονται φόβοι για γεγονότα αλα Μεσολόγγι με πρωταγωνιστές Χρυσαυγίτες.
● ΕΜΠΑΡΓΚΟ και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας λόγω οφειλών, από τους προμηθευτές φαρμάκων και υγειονομικού υλικού.
● ΠΡΟΕΔΡΟΙ Δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων ζητούν νέους Δήμους Ανατολικής Πυλίας και Φιλιατρών.
● ΔΕΣΜΕΥΣΗ Τατούλη για ένταξη στο ΕΣΠΑ του δρόμου προς Αρχαία Μεσσήνη με 30 περίπου εκατ. ευρώ και σύσκεψη για την πορεία των έργων στο Δήμο Μεσσήνης.
● ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ σήμερα στο Πάρκο ΟΣΕ η έκθεση του Δήμου Καλαμάτας για τα τοπικά προϊόντα.
● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!