Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Συσκέψεις στην Κυπαρισσία για νομιμότητα στο πανηγύρι

Αλλεπάλληλες συσκέψεις στην Εισαγγελία Κυπαρισσίας και την Αστυνομία διεξήχθησαν χθες, παρουσία του δημάρχου, για τη νομιμότητα στη λειτουργία και την ευταξία του πανηγυριού.

Όπως, από χθες, αναφέρθηκε στο «Θ», «οι Έλληνες μικροπωλητές ζητούν από το Δήμο και την Αστυνομία να ελέγξουν τους παράνομους»: «Ακόμη δεν ξεκίνησε την πλήρη λειτουργία του το πανηγύρι τις Κυπαρισσίας και ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από μικροπωλητές για παράνομους αλλοδαπούς που κυκλοφορούν με εμπορεύματα.
Μάλιστα, όπως μας έλεγαν μικροπωλητές, οι ................

παράνομοι αλλοδαποί - λαθρομετανάστες κάθε χρόνο και σε κάθε πανηγύρι κάπως έτσι κάνουν: τις πρώτες μέρες γυρνούν στους χώρους και στο φουλ του πανηγυριού απλώνουν τα εμπορεύματά τους και τα πουλάνε σε πολύ χαμηλές τιμές, αφού δεν πληρώνουν τίποτα και πουθενά, ενώ οι ίδιοι, με όλες τις άδειες, νόμιμοι και φορολογούμενοι, δεν κάνουν σεφτέ εξαιτίας τους!
Οι μικροπωλητές κάνουν έκκληση στο Δήμο και την Αστυνομία να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να μη γεμίσει το πανηγύρι με παράνομους μικροπωλητές, σημειώνοντας πως σε άλλα μέρη οι Δήμοι λαμβάνουν μέτρα για να λειτουργούν σωστά και με νόμιμους μικροπωλητές τα πανηγύρια τους!».

Μιλώντας σχετικά στο «Θ», χθες το μεσημέρι, μετά τη σύσκεψη με την εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, αναφέρθηκε στη λειτουργία του πανηγυριού, ενώ έμμεσα αλλά με σαφείς υπαινιγμούς τόνισε: «Οποιαδήποτε διασάλευση της τάξης δε θα πληγώσει μόνο την τοπική οικονομία, αλλά και το θρησκευτικό συναίσθημα των συμπολιτών μας». Συγκεκριμένα, σημείωσε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να περιφρουρήσουμε την ευταξία στο χώρο του πανηγυριού. Εμείς λειτουργούμε υπέρ των συμπολιτών μας που θέλουν να επισκεφθούν το ιστορικό πανηγύρι της “Αρκαδιάς”, να περάσουν καλά και να κάνουν τα ψώνια τους. Αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να το διασφαλίσουμε.

Ένα μερίδιο της ευθύνης για τη διασφάλισή του ανήκει στο Δήμο και ένα μερίδιο, βεβαίως, ανήκει στις αστυνομικές Αρχές, που πρέπει να συνεπικουρήσουν αυτή την προσπάθεια. Όσον αφορά στην περιφρούρηση της νομιμότητας, από αυτούς που θα εκθέτουν τα προϊόντα τους, εμείς στο Δήμο έχουμε τηρήσει απαρεγκλίτως τη νομιμότητα. Όσον αφορά στους αλλοδαπούς, στοιχείο της νομιμότητας είναι η άδεια παραμονής τους και με βάση αυτό ξεκινάμε! Βεβαίως, πάντα, και στα πανηγύρια, παρεισφρύουν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν πάρει άδεια, αλλά απλώνουν την πραμάτεια τους στους δρόμους. Πρέπει και αυτό το ζήτημα να το αντιμετωπίσουμε, γιατί έχουν δίκιο οι επαγγελματίες. Στη βάση αυτή, είχαμε σήμερα (σ.σ. χθες) μια συνεργασία στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση για να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας, κατ’ αρχάς στην ελεγκτική διαδικασία. Μας ενδιαφέρει απόλυτα η επιτυχία του πανηγυριού και όσον αφορά στο εμπορικό και όσον αφορά στο θρησκευτικό μέρος.

Οποιαδήποτε διασάλευση της τάξης δε θα πληγώσει μόνο την τοπική οικονομία, αλλά και το θρησκευτικό συναίσθημα των συμπολιτών μας. Εκτός από την Αστυνομία, ενημέρωσα και την κυρία εισαγγελέα για το πώς σκεφτόμαστε να κινηθούμε. Επίσης, θα κάνω μία συζήτηση με τον πρόεδρο των μικροπωλητών της Πάτρας, που εκθέτει και αυτός εδώ την πραμάτεια του».

Άγνωστο είναι αν στις θρησκευτικές τελετές συμμετάσχουν πολιτικοί της Μεσσηνίας, από φόβο, ακόμη και για ενδεχόμενο λιντσάρισμα από οργισμένους πολίτες, λόγω των αλλεπάλληλων σκληρών και βίαιων κυβερνητικών μέτρων, των χαρατσιών και φόρων που έχουν επιβληθεί, αλλά και εν όψει των νέων!

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.