Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Οι έξι τρόποι για να πληρώσετε το πρόστιμο τακτοποίησης του αυθαιρέτου

Μετά την παράταση που ανακοινώθηκε, έχετε χρόνο να σκεφτείτε αν θα τακτοποιήσετε το αυθαίρετό σας και –το κυριότερο- τον τρόπο με τον οποίο θα πληρώσετε. Το fpress.gr, παρουσιάζει τις εναλλακτικές λύσεις. Εσείς θα επιλέξετε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στα μέτρα σας.

Για όλες τις εναλλακτικές λύσεις, θα ............

χρησιμοποιήσουμε το ίδιο παράδειγμα. Εκτιμούμε ότι για την τακτοποίηση του αυθαιρέτου σας, πρέπει να πληρώσετε 10.000 ευρώ/

1. 1η λύση: να καταβάλλετε ολόκληρο το ποσό εφάπαξ. Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσετε έκπτωση 20% επί του προστίμου δηλαδή θα πληρώσετε 8000 ευρώ. Το κέρδος σας θα είναι 2000 ευρώ.

2. 2η λύση: να πληρώσετε ολόκληρο το ποσό εφάπαξ αλλά μέσω της πιστωτικής σας κάρτας. Η τράπεζα θα αποπληρώσει το πρόστιμο και θα φορτώσει την πιστωτική με 8000 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό θα μπορέσετε να το πληρώσετε σε έως και 12 άτοκες δόσεις ανάλογα με την τράπεζα με την οποία συνεργάζεστε. Η λύση δεν απευθύνεται σε όλους. Αφορά μόνο όσους έχουν πιστωτικές κάρτες με υπόλοιπο αρκετό ώστε να σηκώσουν όλο αυτό το ποσό.

3. 3η λύση: να πληρώσετε ολόκληρο το ποσό εφάπαξ μέσω ενός δανείου που χορηγούν οι τράπεζες για να αποπληρωθούν τα πρόστιμα των αυθαιρέτων. Τα δάνεια αυτά έχουν τόκο. Θα φροντίσετε λοιπόν η διάρκεια του δανείου να μην ξεπεράσει τους 18 μήνες. Σε διαφορετική περίπτωση, οι τόκοι που θα κληθείτε να πληρώσετε θα υπερβούν το όφελος των 2000 ευρώ που θα έχετε διότι θα εμφανιστείτε να πληρώνετε το πρόστιμο τοις μετρητοίς

4. 4η λύση: Να πληρώσετε το ποσό στις 48 δόσεις που σας κάνει η πολεοδομία. Κάθε μήνα θα πληρώνετε 208 ευρώ. Συνολικά θα χρεωθείτε και τα 10.000 ευρώ αλλά θα έχετε πολύ καιρό στη διάθεσή σας για να εξοφλήσετε.

5. 5η λύση: Να εκμεταλλευτείτε την καινούργια ρύθμιση που ανακοίνωση το υπουργείο Περιβάλλοντος. Να πληρώσετε το 30% του προστίμου μπροστά (δηλαδή 3000 ευρώ) και να εξασφαλίσετε έκπτωση 10%. Δηλαδή, συνολικά θα πληρώσετε 9000 ευρώ ως εξής: τα 3000 ευρώ μπροστά και τα υπόλοιπα 6000 ευρώ σε 47 δόσεις των 127,5 ευρώ.

6. 6η λύση: Να πληρώσουμε το 30% που ζητάει η πολεοδομία τοις μετρητοίς αλλά μέσω πιστωτικής κάρτας. Το ποσό των 3000 ευρώ θα χρεωθεί στην πιστωτική κάρτα. Τι θα κερδίσετε; Είναι πιθανό η τράπεζα να σας επιτρέψει να πληρώσετε το ποσό σε 12 δόσεις των 250 ευρώ. Τα υπόλοιπα 6000 ευρώ, θα μπορούν να καταβληθούν σε 47 δόσεις των 127,5 ευρώ. Αυτή η λύση ενδείκνυται για όσους έχουν να πληρώσουν μαζεμένα τα τρία χιλιάρικα αλλά θέλουν να κερδίσουν την έκπτωση του 10%. Προσοχή: ρωτήσετε την τράπεζα αν θα σας κάνει αυτή τη ρύθμιση πριν χρεώσετε το ποσό στην πιστωτική κάρτα.

Fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.