Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Το πρώτο κρούσμα γρίπης των χοίρων στην Ηλεία

Ένας άνδρας 25 ετών από την Ζαχάρω αποτελεί το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα ιού της γρίπης στην Ηλεία σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ «Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων».

Ο 25χρονος παραμένει κλεισμένος στο σπίτι του και ακολουθεί την θεραπευτική αγωγή με αντιβιώσεις που του έχουν δώσει από το νοσοκομείο του Πύργου, ενώ δεν έχει έρθει σε επαφή με κανένα άλλο .......

εκτός από τους δικούς του, οι οποίοι παραμένουν μαζί του χωρίς να έχουν επαφή με άλλους ανθρώπους.

Πηγή: Πατρίς Ηλείας

Αποκτά ασθενοφόρο η περιοχή της Πυλίας

Ασθενοφόρο αποκτά η περιοχή της Πυλίας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της περιοχής.
Αυτό δήλωσε σήμερα ο νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος σε συνάντηση που είχε με τον Υποδιοικητή της 6ης ΔΥΠΕ κ.Ντίνο Τσερώνη, το Διοικητή του Νοσοκομείου κ.Δημοσθένη Σωτηρόπουλο, το Δήμαρχο Αίπειας κ. Νίκο Αναστασόπουλο, τη Διεθύντρια Υγείας της ΝΑΜ κα Αικατερίνη Σπέντζουρα και την διοικητική υποδιευθύντρια του Νοσοκομείου κα Γεωργία Λιακέα για το θέμα κάλυψης με ασθενοφόρο της περιοχής της ανατολικής & νότιας Πυλίας.

Ο κος Δράκος, σε δηλώσεις που έκανε για το θέμα, είπε:..........


« Ήδη έχει βρεθεί το ασθενοφόρο, θα παραλειφθεί κι ένα καινούργιο ασθενοφόρο, που θα είναι στη διάθεση της περιοχής και συζητήσαμε την κάλυψη με οδηγούς όπου υπάρχει έλλειψη.
Αποφασίστηκε να διατεθεί ένας οδηγός από το Δήμο Αίπειας, ένας οδηγός από το Δήμο Κορώνης, δύο οδηγοί από το Νοσοκομείο κι ένας οδηγός από τη ΝΑΜ και συγκεκριμένα με τη διαδικασία της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ για να καλυφθούν και τα ωράριά τους πλήρως, έτσι ώστε να έχουμε πλήρη κάλυψη της περιοχής αυτής.
Θα εκδώσει απόφαση ο κ.Διοικητής και η Υγειονομική Περιφέρεια για τη στελέχωση και την κίνηση του ασθενοφόρου, τη στάθμευσή του ανάλογα και με τα ωράρια που θα επιλεγούν και δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Σε ότι αφορά τον οδηγό που θα διαθέσει η ΝΑΜ, πρέπει να σας ενημερώσω ότι ήδη επικοινώνησα και με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Νομ/κού Συμβουλίου οι οποίοι συμφώνησαν κι έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ και το απαιτούμενο κονδύλι προκειμένου να προβεί στην εξεύρεση ενός οδηγού, ο οποίος μάλιστα θα είναι από τη συγκεκριμένη περιφέρεια για να αποφεύγονται οι μετακινήσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

Θέλω να χαιρετίσω αυτή την εξέλιξη, να ευχαριστήσω την Υγειονομική Περιφέρεια, Το Νοσοκομείο, το Υπουργείο που έδρασαν γρήγορα και μας έδωσαν τη δυνατότητα χρήσης του ασθενοφόρου αυτού αλλά παράλληλα είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα αντιμετωπιστεί και το ζήτημα του προσωπικού γιατί είναι κάτι που ταλανίζει κι άλλες υπηρεσίες υγείας αλλά και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκηση. Θεωρώ ότι είναι κάτι το οποίο το συντομότερο δυνατόν οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε ως συγκροτημένη ελληνική πολιτεία.

Επιπλέον ο Δήμαρχος Κορώνης κ.Θεόδωρος Σαλαντής συμφωνεί γι΄ όλα αυτά έχουμε συνεννοηθεί, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.»

Ζητά ανάκληση της διαταγής Συνταγματική η καταβολή έκτακτης εισφοράς επιμένει το υπουργείο Οικονομικών

Φωτιές άναψε στο υπουργείο Οικονομίας η «δικαστική βόμβα» που νομιμοποιεί φορολογούμενο να μην καταβάλλει την έκτακτη εισφορά μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση του. Με αυστηρή ανακοίνωση το ΥΠΟΙΟ επιμένει στη συνταγματικότητα του μέτρου, επικαλείται παραδείγματα του παρελθόντος και τονίζει ότι το Δημόσιο θα ζητήσει ανάκληση της προσωρινής διαταγής.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την προσωρινή αναστολή εκτέλεσης εκκαθαριστικού σημειώματος έκτακτης εισφοράς, το υπουργείο επισημαίνει τα εξής:

«Η προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης του συγκεκριμένου εκκαθαριστικού σημειώματος δεν εισέρχεται στην ουσία της προσφυγής του φορολογούμενου και δεν αποτελεί πρόκριμα, ούτε της σχετικής αίτησης αναστολής που θα εκδικασθεί το ...........

Σεπτέμβριο ούτε της προσφυγής, για την οποία δεν έχει ορισθεί ακόμη δικάσιμος.

»Επιπλέον, το ελληνικό Δημόσιο προτίθεται να ζητήσει άμεσα την ανάκληση της παραπάνω προσωρινής διαταγής.

»Εφάπαξ έκτακτες εισφορές είχαν επιβληθεί με αντίστοιχο τρόπο και στο παρελθόν, με τους ν.257/1976, ν.816/1978, ν.1579/1985, ν.1796/1988, ν.1870/1989 και ν.1884/1990, σε περιόδους μάλιστα όπου δεν υπήρχε διεθνής οικονομική κρίση.

»Οι εισφορές αυτές έχουν κριθεί ως συνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας, με πάγια νομολογία του. Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, αναφέρονται οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας υπ' αριθμ. 116, 2050, 3515/1983, 624/1985, 1512/1991, 436, 437, 2269/1995 και 329/2002.

»Η έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε με τη διάταξη του άρθρου 18 του ν. 3758/2009 αποτελεί ένα εφάπαξ μέτρο στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της διεθνούς κρίσης. Είναι ένα μέτρο σύμφωνο με τις φορολογικές αρχές του Συντάγματος, αλλά και με τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης.

»Η ελληνική οικονομία διανύει μια κρίσιμη περίοδο, στην οποία οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα δεν έλαβαν αύξηση και οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα αντιμετωπίζουν το φάσμα της εργασιακής ανασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό δεν νοείται η άρνηση των οικονομικά ευπορότερων πολιτών, να συμμετέχουν και αυτοί, με το μερίδιο που τους αναλογεί, στην αντιμετώπιση μιας έκτακτης και δύσκολης συγκυρίας για τη χώρα μας».

Πηγή: In.gr

1η Αυγούστου δίδεται στην κυκλοφορία η νέα σήραγγα Αρτεμισίου

Έτοιμος είναι ο νέος κλάδος της σήραγγας Αρτεμισίου στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών - Τριπόλεως και αυτές τις ημέρες πραγματοποιούνται οι τελευταίες εργασίες από την κατασκευάστρια κοινοπραξία, προκειμένου να δοθεί στην κυκλοφορία από 1ης Αυγούστου.

Με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αρκαδίας από 1ης Αυγούστου έως και 31 Αυγούστου, αποφασίστηκαν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν τη λειτουργία και των δύο κλάδων της σήραγγας ........

Αρτεμισίου και μόνο όμως της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας ανά κλάδο (δηλαδή σε ένα στοίχο ανά σήραγγα) και ανώτατο όριο ταχύτητας 60 χιλιόμετρα.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

31 Ιουλίου η συναυλία της Άννας Βίσση στην Καλαμάτα. Σημεία πώλησης εισητηρίων.

Πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς η 31η Ιουλίου για την συναυλία της Αννας Βίσση στην Καλαμάτα!
Η απόλυτη Ελληνίδα Star αναμένεται να συγκλονίσει τους θαυμαστές της που θα προσέλθουν στο Εθνικό στάδιο Καλαμάτας για να την ακούσουν να ερμηνεύει τις διαχρονικές αλλά και τις νέες της επιτυχίες από το album “Απαγορευμένο”.

Η παραγωγή της περιοδείας της Αννας Βίσση σε όλη την Ελλάδα είναι διεθνών προδιαγραφών με υπερσύγχρονα συστήματα ήχου και εικόνας, τα οποία αναδεικνύουν την μοναδική σκηνική παρουσία της.
Το σπάνιο υπερθέαμα που ταξιδεύει ήδη σε όλη την Ελλάδα, υπογράφει μια κορυφαία ομάδα συνεργατών.

Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει η ταλαντούχα Κριστίν Κρόκος. Ο Ζερμαίν Μπράουν χορογραφεί την Αννα, και θα εμφανιστεί ως guest star μαζί της για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Tην καλλιτεχνική επιμέλεια της ορχήστρας έχει ο Γιάννης Κυφωνίδης, τον ......

σχεδιασμό φωτισμού ο Γιώργος Τέλλος και την επιμέλεια του ήχου ο Αρης Κουντούρης.

Εισιτήρια για την συναυλία μπορείτε να βρείτε στα εξής σημεία:........

ΦΙΛΙΑΤΡΑ: SMART SHOP, Ηρώων Πολυτεχνείου (Δίπλα από το Γερμανό)

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ: ΚΕΝΤΡΟ ΤΥΠΟΥ - ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, Πλατεία Κολοκοτρώνη, ΤΗΛ. 27630 23738

ΠΥΛΟΣ: GREEK ART - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ, Πλατεία Τριών Ναυάρχων ΤΗΛ. 27230 22140

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: ΚΕΝΤΡΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΡΑΤΣΑΜΗ ΜΑΡΙΑ, Ελ. Βενιζέλου 23, ΤΗΛ. 27610 23735

ΚΑΛΑΜΑΤΑ:
1. ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΟ «ΗΧΟΡΑΜΑ» - ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ 13, ΤΗΛ. 27210 81447
2. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ 33, ΤΗΛ. 27210 94819
3. HONDOS CENTER - Βασ. Αμαλίας 6 & Αριστοδήμου, ΤΗΛ. 27210 93660
4. VIDEO CLUB “MOVIES” - Φαρών & Ευριπίδου 23, ΤΗΛ. 27210 82216
5. ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ - Ναυαρίνου δίπλα στο "Πανελλήνιο"
6. COSMOS ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ 39, ΤΗΛ. 27210 23300 - Νέα είσοδος Καλαμάτας ΤΗΛ. 27210 24999

Tο εισιτήριο για την συναυλία κοστίζει 20 Ευρω.




ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Λειτουργεί δοκιμαστικά ο βιολογικός καθαρισμός

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η μονάδα του βιολογικού καθαρισμού των Φιλιατρών στον οποίο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησής του.
Οπως μας είπε ο δήμαρχος Αλκης Ξύγκας ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που χρειάζοταν και πλέον γίνεται η δοκιμαστική του λειτουργία και όπως όλα δείχνουν δουλεύει πολύ καλά - πράγμα που είναι πολύ θετικό.

Επισήμανε δε ότι η εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο έκανε μια πολύ δουλειά.
Να σημειώσουμε ότι στην μονάδα του βιολογικού καθαρισμού χρειάστηκε να γίνουν .........

εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των φθορών που είχαν προκληθεί κυρίως από το χρόνο και τη μη λειτουργία του, καθώς από τότε που κατασκευάστηκε δεν λειτούργησε λόγω των γνωστών προβλημάτων που υπήρχαν στο δίκτυο της αποχέτευσης το οποίο δεν ήταν δυνατό να μεταφέρει τα λύματα στη μονάδα επεξεργασίας.

Οσον αφορά το έργο της αποχέτευσης ήδη έχει ξεκινήσει η αντικατάστασή του και ένα αρκετά σημαντικό τμήμα σε πρώτη φάση έχει ολοκληρωθεί, όμως η δεύτερη φάση του έργου που μεταξύ άλλων περιλάμβανε και τη σύνδεση των αποχετεύσεων με το δίκτυο έχει προς το παρόν «κολλήσει» αφού η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για απευθείας ανάθεση του έργου έχει ακυρωθεί από την Περιφέρεια μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης.

Τα τηλέφωνα του Νοσοκομείου άναψαν... φωτιά στο λογαριασμό

Σε δυσθεώρητα... ύψη έφθασαν οι λογαριασμοί τηλεφώνου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και στις μονάδες ευθύνης του στην περιφέρεια της Μεσσηνίας, λόγω του υπερβολικού αριθμού κλήσεων από τα σταθερά τηλέφωνα του ιδρύματος προς κινητά τηλέφωνα - ακόμα και από... όροφο σε όροφο.
Αυτό γνωστοποιήθηκε στην «Ε» από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, ως απάντηση σε ερώτηση σχετικά με τον αυστηρό περιορισμό που -κατά πληροφορίες- έχει επιβληθεί πλέον στις κλήσεις από το τηλεφωνικό κέντρο του ιδρύματος προς κινητά τηλέφωνα, τόσο του μόνιμου προσωπικού όσο και των αποκλειστικών νοσοκόμων.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα εδώ και λίγο καιρό, οι γιατροί και τα στελέχη του νοσηλευτικού προσωπικού που καλύπτουν υπεύθυνες θέσεις, καλούνται στους βομβητές -στα μπίπερ, όπως ίσως είναι γνωστότερες οι συσκευές αυτές- τους οποίους υποχρεώνονται να έχουν μαζί τους.
Στο μεταξύ, κατηγορηματικά απέρριψε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας .........

Δημοσθένης Σωτηρόπουλος πως από το ίδρυμα διαγράφονται από την ειδική λίστα αποκλειστικών νοσοκόμων -που έχει το ίδρυμα στη διάθεσή του- όσες από αυτές τύχει να μην απαντήσουν σε κλήση από το Νοσοκομείο προς το σταθερό τους τηλέφωνο.

Ο διοικητής επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν περιορισμοί πλέον στις κλήσεις προς κινητά τηλέφωνα, ωστόσο υποστήριξε ότι δεν είναι τόσο αυστηρή η εφαρμογή του μέτρου αυτού όταν προκύπτει ζήτημα ανάγκης και η κλήση προς κινητό δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Πηγή: Ελευθερία

Ημιυπαίθριοι: Σε 15 ημέρες οι δηλώσεις

Σε δύο εβδομάδες από τώρα ξεκινά η διαδικασία υποβολής δηλώσεων για την τακτοποίηση των ημιυπαιθρίων.

Ήδη προχτές δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η τροπολογία Σουφλιά. Για να ξεκινήσει η διαδικασία θα πρέπει να περάσουν 15 ημέρες ώστε να τυπωθεί η απόφαση και να σταλεί η εγκύκλιος στις πολεοδομίες.

Ετσι από τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα σε διάστημα έξι μηνών να υποβάλουν απευθείας (ή συστημένα σε διάστημα τεσσάρων μηνών) στις κατά τόπους πολεοδομίες αίτηση τακτοποίησης. Θα πρέπει παράλληλα να καταβάλουν παράβολο 250 ευρώ εάν πρόκειται για ημιυπαίθριους ή 350 ευρώ εάν πρόκειται για ισόγεια και υπόγεια που άλλαξαν χρήση.

Τα ποσά αυτά θα συμψηφίζονται στο ποσό του προστίμου που θα καταβληθεί ........

τελικά. Έπειτα η πολεοδομία θα αποστέλλει εντός 40 ημερών στον αιτούντα ειδικό έντυπο το οποίο θα αναγράφει το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί. Αυτό θα ισούται με το 10% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου επί το εμβαδόν του δηλούμενου χώρου.

Με το έντυπο αυτό ο ιδιοκτήτης θα πρέπει έως τις αρχές Αυγούστου 2010 να πληρώσει στο Δημόσιο Ταμείο το πρόστιμο σε τρεις ισόποσες δόσεις (η πρώτη εννιά μήνες από την δημοσίευση του νόμου) ή εφάπαξ με έκπτωση 10%.

Τα παρασταστικά της εξόφλησης θα πρέπει να προσκομιστούν στην πολεοδομία και δίνει βεβαίωση στον αιτούντα με την οποία απαλλάσσεται από τα προβλεπόμενα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης. Σημειώνεται ότι δεν δίνεται οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση.

Πηγή: Ημερησία

Ξεκρέμαστοι..όσοι μπήκαν στην πρόωρη συνταξιοδότηση!

Τo ζήτημα της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται με το πρόγραμμα της πρόωρης συνταξιοδότησης των αγροτών, επισημαίνει με ερώτησή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Σούλα Μερεντίτη.

Ειδικότερα στην ερώτησή της η Τρικαλινή βουλευτής αναφέρει τα εξής: ........

Από το καλοκαίρι του 2007, ένας σημαντικός αριθμός αγροτών και του νομού μας αλλά και ολόκληρης της χώρας, υπέβαλλαν τα δικαιολογητικά τους προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης. Όμως, αν και έχουν περάσει περί τα δύο χρόνια, οι αγρότες αυτοί, όχι μόνο δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ, αλλά δεν έχουν καν ενημερωθεί για την τύχη του αιτήματος τους.

Δεδομένου δε ότι, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα, υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους, να μισθώσουν τα χωράφια τους σε τρίτους και όχι εντός της οικογένειας τους, ή να παραχωρήσουν τα κτήματα τους, είναι ανεπάγγελτοι και χωρίς εισοδήματα αφού δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Η εκκρεμότητα αυτή τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση.

Επειδή πρόκειται για αρκετούς αγρότες στο νομό μας, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα με πολύ μικρά εισοδήματα, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1. Τι συμβαίνει με το νέο πρόγραμμα συνταξιοδότησης των νέων αγροτών;
2. Σκοπεύετε να ενημερώσετε τους αγρότες και πότε για την τύχη του αιτήματος τους; Θα τους καταβληθεί η σύνταξη ή θα πρέπει να επανέλθουν στην αγροτική τους δραστηριότητα;
3. Για ποιους λόγους καθυστερεί τόσο πολύ η διαδικασία;
4. Προτίθεται να ενισχύσει τους αγρότες που βρίσκονται σε εκκρεμότητα προκειμένου να ενταχθούν στο καθεστώς της πρόωρης σύνταξης και σύνταξης Ο.Γ.Α.;

Πηγή: trikalaland.gr

35 χρόνια από την απόκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Στις 11 ξεκινά η δεξίωση που θα γίνει στο προεδρικό μέγαρο με την ευκαιρία της 35ης επετείου της απόκατάστασης της Δημοκρατίας.
Τα πολιτικά κόμματα στα μηνύματά τους αναφέρονται ιδιαίτερα στην οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα, αλλά και σε ζητήματα ποιότητας της Δημοκρατίας.

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι η συμπλήρωση 35 χρόνων από την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας προσφέρεται για προβληματισμό στο λαό και τη νεολαία, προκειμένου να βγουν συμπεράσματα από τη λεγόμενη «καλύτερη δημοκρατία που έχουμε γνωρίσει».

Το κόμμα αναφέρεται στην περικοπή εργασιακών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αλλά και σε ζητήματα όπως ο αντικομμουνισμός σε επίπεδο ΕΕ, οι διώξεις οικονομικών μεταναστών και ........

πολιτικών προσφύγων, η χρήση καμερών και DNA.

«Επιβεβαιώνεται ανάγλυφα ότι αυτό το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο, δεν γιατρεύεται. Ενάντια πολιτική του κεφαλαίου και των κομμάτων του, οι εργαζόμενοι έχουν να επιλέξουν το δικό τους δρόμο: Αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, αποφασιστική ανάπτυξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, ισχυρό ΚΚΕ, για τη λαϊκή αντεπίθεση. Για να ανοίξει ο δρόμος της φιλολαϊκής προοπτικής, τη λαϊκή εξουσία και οικονομία» καταλήγει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η μέρα αποκατάστασης της δημοκρατίας δεν είναι άλλη μια επέτειος που πρέπει να τιμήσουμε τυπικά. Είναι, πάνω από όλα, μια μέρα απόδοσης φόρου τιμής στους χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν και θυσιάστηκαν για την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και την δημοκρατία.

«Το δικό μας χρέος ως Αριστερά είναι, όπως και τότε, να απελευθερώσουμε τις κοινωνικές εκείνες δυνάμεις που θα παλέψουν για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο.

» Ειδικά αυτή την εποχή, η πολιτική και η δημοκρατία πλήττονται και απαξιώνονται και λόγω της διαπλοκής και της διαφθοράς. Την ίδια στιγμή επιχειρείται η συρρίκνωσή της δημοκρατίας μέσω της περιστολής των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και η προώθηση ενός μοντέλου κοινωνίας τύπου 'Όργουελ'.»

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την ενίσχυση της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, αναμένεται οδηγός εφαρμογής

Εν αναμονή του οδηγού εφαρμογής καθώς και της πρόσκλησης ενδιαφέροντος διατελεί πλέον η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία θα εφαρμοστεί το μέτρο για την ενίσχυση της μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων., καθώς δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης και πλέον έχει ισχύ νόμου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την ΚΥΑ με Αριθμ. 292313/2622 που αφορά τον «Καθορισμό Διαδικασίας Υπαγωγής Αιτήσεων Ενίσχυσης Μεταποίησης και Εμπορίας Γεωργικών Προϊόντων σε Προγράμματα Ενίσχυσης για την Περίοδο 2007-2013 καθώς και της Διαδικασίας Καταβολής των Ενισχύσεων στους Δικαιούχους».
Η εν λόγω ΚΥΑ δημοσιεύθηκε στο δεύτερο τεύχος του ΦΕΚ με αριθμό 1391 της ........

13ης Ιουλίου του 2009-07-23


Για το πλήρες κείμενο της ΚΥΑ, σε pdf μορφή, πιέστε εδώ:

Πηγή: ΠΑΣΕΓΕΣ

Προεκλογικά τσεκ σε 50.000 επαγγελματίες

Μετρητά μοιράζει το υπουργείο Οικονομικών σε 50.000 ελεύθερους επαγγελματίες (γιατρούς, οδοντιάτρους, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, λογιστές, οικονομολόγους- συμβούλους και μηχανικούς) με τη μορφή επιδότησης για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Πρόκειται για μια ακόμη κίνηση με έντονο προεκλογικό άρωμα καθώς, εκτός των άλλων, τα χρήματα θα δοθούν με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να προηγηθεί έλεγχος της αξίας και των δικαιολογητικών της επένδυσης θυμίζοντας σε πολλά τα γνωστά «τριχίλιαρα» που μοιράζονταν από την κυβέρνηση ως ενίσχυση σε πυρόπληκτους κατά την προεκλογική περίοδο του 2007.

Ενδεικτικό της βιασύνης του υπουργείου είναι ότι .........

οι σχετικές αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω Ίντερνετ και τα χρήματα θα καταβάλλονται με διαδικασίες εξπρές.
Θα ελέγχεται μόνον αν ο ελεύθερος έχει έγκυρο ΑΦΜ, αν είναι φορολογικά ενήμερος, και αν έχει δηλώσει εισόδημα πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο που προβλέπει το πρόγραμμα του υπουργείου. Η προϋπόθεση του ελάχιστου εισοδήματος δεν ισχύει για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες με δραστηριότητα έως πέντε ετών.

Έως και το 80% της δαπάνης
Το πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από κοινοτικά κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ, προβλέπει ότι η επιδότηση ανάλογα με την κατηγορία των ελεύθερων επαγγελματιών θα κυμαίνεται από 3.000 έως και 20.000 ευρώ και θα καλύπτει έως και το 80% της δαπάνης για την αγορά εξοπλισμού. Ειδικότερα, το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε χθες προβλέπει:

● Την παροχή της ενίσχυσης σε ιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, λογιστές και οικονομολόγους- συμβούλους. Δικαιούχοι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι ενεργοί, έχουν πραγματοποιήσει έναρξη επαγγέλματος πριν από την 1η Ιανουαρίου 2009 και δεν απασχολούνται με σχέση εξαρτημένης εργασίας. Η συνολική δαπάνη για το πρόγραμμα με εθνική και κοινοτική συμμετοχή ανέρχεται σε 250 εκατ. ευρώ, ενώ η αγορά του εξοπλισμού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός τεσσάρων μηνών από την έγκριση της σχετικής δαπάνης.

●Την επιχορήγηση για αγορά εξοπλισμού πληροφορικής (ηλεκτρονικούς υπολογιστές και περιφερειακά), ειδικό λογισμικό (software), εξειδικευμένο εξοπλισμό για την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών (π.χ. ιατρικά μηχανήματα για ιατρούς, σχεδιαστικά μηχανήματα για μηχανικούς κ.λπ.).
● Το ποσοστό της επιχορήγησης για τους νέους επαγγελματίες, δηλαδή σε όσους έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος από την 1/1/2004 έως 31/12/2008 ανέρχεται στο 80% της δαπάνης, ενώ για όσους έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος πριν από το 2004 το ποσοστό της επιχορήγησης ανέρχεται με 50%.

Διαδικασία εξπρές

Η υποβολή των αιτήσεων από τους ελεύθερους επαγγελματίες θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας www. ependyseis.gr, χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών. Ο ενδιαφερόμενος θα συμπληρώνει ηλεκτρονικά μόνο τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του, τα στοιχεία του, έναν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού για την καταβολή της επιχορήγησης (εφόσον το σχέδιό του εγκριθεί) και περιγραφή του εξοπλισμού και των δαπανών, στις οποίες επιθυμεί να προβεί.

Ο έλεγχος για το αν έχει πραγματοποιηθεί η αγορά του εξοπλισμού και αν το ποσό του δαπανήθηκε είναι αυτό που είχε δηλώσει ο επαγγελματίας, θα ελέγχεται εκ των υστέρων, σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Άστοχες ενισχύσεις

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας Λούκα Κατσέλη τόνισε ότι «την κρίσιμη αυτή για τη χώρα περίοδο, η κυβέρνηση της Ν.Δ. σπαταλά τους πόρους του ΕΣΠΑ χωρίς καμιά σοβαρή ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Ενώ η αγορά έχει παγώσει και χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες βλέπουν τις δουλειές τους να συρρικνώνονται, η κυβέρνηση αναγάγει σε πρώτη προτεραιότητα την εισοδηματική ενίσχυση ελεύθερων επαγγελματιών, χωρίς ουσιαστικά κριτήρια, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού».

Τα κριτήρια για την επιδότηση

ΒΑΣΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ για την καταβολή της επιδότησης είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες να διαθέτουν έγκυρο ΑΦΜ, ενεργό και ενταγμένο σε συγκεκριμένους Κωδικούς Αριθμούς δραστηριότητας της Εφορίας, να έχουν κάνει πρώτη έναρξη επιτηδεύματος πριν από την 1/1/2009, και να διαθέτουν φορολογική ενημερότητα. Παράλληλα, εφόσον ασκούν το επάγγελμά τους για περισσότερα από 5 χρόνια, θα πρέπει να εμφανίζουν στις φορολογικές τους δηλώσεις μέσο όρο ακαθάριστων εσόδων πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο για τα τελευταία δύο έτη.

Για παράδειγμα, για να ενταχθεί στο πρόγραμμα ένας δικηγόρος που εργάζεται στην Αττική, θα πρέπει να έχει δηλώσει τα τελευταία δύο έτη ακαθάριστα έσοδα τουλάχιστον 25.000 ευρώ ανά έτος, ενώ ένας ιατρός ή οδοντίατρος θα πρέπει να έχει δηλώσει τα τελευταία δύο έτη ακαθάριστα έσοδα τουλάχιστον 35.000 ευρώ. Το εισοδηματικό κριτήριο δεν ισχύει και για τους ελεύθερους επαγγελματίες που κατοικούν και ασκούν το επάγγελμά τους σε νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 3.100 κατοίκων και τους ανάπηρους.

ImageHost.org

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δικαστικό «μπλόκο» στην έκτακτη εισφορά

Το δρόμο για μαζικές προσφυγές κατά του «κεφαλικού φόρου» ανοίγει απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά την Πέμπτη για αναστολή πληρωμής της έκτακτης εισφοράς έπειτα από σχετική προσφυγή φορολογούμενου.

Παράλληλα απειλεί να τινάξει στον αέρα τον εισπρακτικό σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, το οποίου προσδοκά από το μέτρο του «κεφαλικού φόρου» έσοδα 320 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Μετά τις απόψεις νομικών και συνταγματολόγων για ........

την αντισυνταγματικότητα της ρύθμισης ήλθε την Πέμπτη και η απόφαση του Πρωτοδικείου για να δικαιώσει τους φορολογούμενους οι οποίοι το 2007 δήλωσαν εισοδήματα άνω των 60.000, πλήρωσαν φόρο εισοδήματος και δύο χρόνια μετά καλούνται να καταβάλουν από 1000 έως και 25.000 ευρώ.

Πηγή: Ημερησία

Σε ετοιμότητα Νομαρχία και Δήμοι για τον επερχόμενο καύσωνα.

Στο ζήτημα των υψηλών θερμοκρασιών που θα υπάρξουν το Σαββατοκύριακο, αναφέρθηκε στην χθεσινή ενημέρωση των Δημοσιογράφων ο Νομάρχης Μεσσηνίας κος Δημήτρς Δράκος
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ. οι θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο θα υπερβούν τους 40 βαθμούς.

Σε δηλώσεις του ο Κος Νομάρχης είπε ότι:

"Έχουμε έκτακτα δελτία πρόγνωσης επικινδύνων καιρικών φαινομένων, έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών τη Γενική Γραμματεία και το Κέντρο Επιχειρήσεων οδηγίες σχετικές.
Εμείς ήδη έχουμε επικοινωνήσει με όλα τα Συντονιστικά Τοπικά Όργανα, με όλους τους Δήμους, τα γραφεία Πολιτικής Προστασίας θα είναι ανοικτά συνεχώς.
Οι μηχανισμοί τα μηχανήματα, αυτοκίνητα και ..........

όλο το σύστημα της ΝΑΜ θα είναι σε επιφυλακή και το ίδιο έχουμε ζητήσει να γίνει κι από πλευράς των Δήμων του Νομού."

Με την ταινία "Ισοβίτες" συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής Λέσχης Φιλιατρών

Με την ταινία του Θεόδωρου Μαραγκού "Ισοβίτες" συνεχίζει το ταξίδι της στην 7η Τέχνη η Κινηματογραφική Λέσχη Φιλιατρών σήμερα Παρασκευή 24 Ιουλίου και ώρα 21:30 στο αίθριο του Δημαρχείου φυσικά κάτω από τ' αστέρια.

Η ταινία «Ισοβίτες» είναι μια σύγχρονη κωμωδία που πραγματεύεται το περιεχόμενο της ελευθερίας του ανθρώπου και την προσωπική ευθύνη του καθενός σ’ αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.
Προβάλλεται στα πλαίσια των ειδικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η κινηματογραφική λέσχη Φιλιατρών με θέμα: «Ο Ελληνικός κινηματογράφος και η δημιουργία του».
Στην εκδήλωση (την Παρασκευή) θα παρευρεθεί και ο ίδιος ο σκηνοθέτης ο οποίος θα προλογίσει την ταινία.

Οι ισοβίτες θα προβάλλονται από σήμερα Παρασκευή 24 Ιουλίου έως και 27 Ιουλίου στις 21:30.

Για Λεπτομέρειες της ταινίας >> πατήστε εδώ. <<

Για το πρόγραμμα προβολών >> πατήστε εδώ. <<



Μου την είχαν στημένη 3 Αλβανοί λέει ο αστυνομικός

Στον ισχυρισμό του ότι οι Αλβανοί του την έστησαν αναμένεται να επιμείνει και σήμερα κατά την απολογία του στον Ανακριτή ο 42χρονος αστυνομικός του Α.Τ. Πεταλιδίου που πριν μία εβδομάδα μπήκε ξημερώματα στο σπίτι ζευγαριού από την Αλβανία.

Κλείδωσε την υπηρεσία του και με πολιτικά πήγε στο σπίτι τής 24χρονης παντρεμένης Αλβανής πιστεύοντας πως ο άντρας της απουσιάζει.
Ο σύζυγος όμως τον ξυλοκόπησε, τον έδεσε και κάλεσε το “100”.
Ο αστυνομικός ωστόσο, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ισχυρίζεται σύμφωνα με πληροφορίες πως πέρα από το ζευγάρι τού επιτέθηκαν ακόμα 3 Αλβανοί.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους...........


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετα την απολογία του στον ανακριτή ο αστυνομικός τού Α.Τ. Πεταλιδίου ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα αφού όπως κατηγορείται εν ώρα υπηρεσίας παράτησε το αστυνομικό τμήμα και πήγε να συναντ΄λησει στο σπίτι της παντρεμένη Αλβανίδα.

Στους περιοριστικούς όρους που έχουν τεθεί στον αστυνομικό υπάρχει ακόμα ένας.
Να μην διέλεθει απο τον Δήμο Πεταλιδίου προκειμένου να μην δημιουργηθεί θέμα.

Θυμίζουμε ότι ο αστυνομικός, που κατέληξε τα ξημερώματα της προηγούμενης Πέμπτης χτυπημένος και δεμένος στο σπίτι τού ζευγαριού, ισχυρίστηκε πως οι Αλβανοί του την είχαν στήσει.
Οτι τον περίμεναν για να τον χτυπήσουν, αφού προηγουμένως του είχε τηλεφωνήσει η 24χρονη γυναίκα.

Εορτασμοί Αγίου Παντελεήμονα και Αγίας Παρασκευής στη Βάλτα

Όπως κάθε χρόνο το διήμερο 26 και 27 Ιουλίου η Βάλτα γιορτάζει. Την Κυριακή 26 Ιουλίου, ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής, θα γίνει λειτουργία στο ομώνυμο εξωκλήσι που βρίσκεται πριν από την Βάλτα στη θέση Δίδυμα.

Την Δευτέρα 27 Ιουλίου η Βάλτα πανηγυρίζει τον πολιούχο της Άγιο Παντελεήμονα, με λειτουργία στην εκκλησία του χωριού και περιφορά της εικόνας.
Εννοείται ότι το βράδυ η κρύα μπύρα θα ρέει άφθονη στην πλατεία του χωριού με συνοδεία μεζέδων...

Πηγή: Bάλτα Τριφυλίας



Πρωτοσέλιδα Μεσσηνιακού τύπου της 24ης Ιουλίου

ele24.jpg (664 KB) 8arr24.jpg (226 KB) foni24.jpg (198 KB) messlogos.jpg (429 KB)


-