Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Νάντια Γιαννακοπούλου: Η κρίση δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμούς, αλλά απαιτεί συμπαράταξη στην πρώτη γραμμή

Ομιλία στη Βουλή πραγματοποίησε, σήμερα 27/04/10, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το αίτημα της κυβέρνησης για ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.

Στην ομιλία της, η κ. Γιαννακοπούλου σημείωσε ότι:

- Για να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών του λαού, ταυτόχρονα με τις δύσκολες αποφάσεις που παίρνουμε, οφείλουμε να κινηθούμε σε τρία διαφορετικά επίπεδα, α) τη διατήρηση άμεσης επαφής με τον λαό και την κοινωνία, β) την θεμελίωση της κοινωνικής δικαιοσύνης και γ) την επιτάχυνση της αναπτυξιακής διαδικασίας.

Όσον αφορά την υλοποίηση του πρώτου στόχου, η ..........

κ. Γιαννακοπούλου σημείωσε ότι:

- Ζούμε στιγμές απόλυτου θριάμβου της απορρύθμισης των αγορών, της ασυδοσίας των κερδοσκόπων και δυστυχώς της πιο μεγάλης ήττας της πολιτικής Ευρώπης.

- Δεν μπορούμε να μιλάμε για περικοπές στο Ασφαλιστικό και να μην ξέρουμε τους «επαγγελματίες χημικούς» των τοξικών ομολόγων, ούτε να ζητάμε θυσίες και να μην αποδίδουμε δικαιοσύνη στους «επιστήμονες πυροτεχνουργούς» του εκρηκτικού σκανδάλου του Βατοπεδίου.

- Η διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ στάθηκε μοιραία για τον τόπο καθώς, από την απογραφή του 2004 μέχρι τις τελευταίες της στιγμές, από τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2009 μέχρι τα κρυμμένα ελλείμματα, από την αύξηση κατά 40% της μισθολογικής δημόσιας δαπάνης μέχρι την καθήλωση των επενδύσεων και από τις πυρκαγιές μέχρι την εξαφάνιση στο διπλωματικό επίπεδο, δε σταμάτησε να γεμίζει ρήγματα την αξιοπιστία και τραύματα την οικονομία της χώρας.

Για τη θεμελίωση της κοινωνικής δικαιοσύνης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η βουλευτής Μεσσηνίας τόνισε ότι:

- Δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε αποτελεσματικό να πληρώσουν οι πολλοί και αδύναμοι, που ήδη πληρώνουν την εξαετή διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

- Ξέρουμε καλά ότι η ιδέα και μόνο της ανάμειξης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σκορπά φόβο και ανασφάλεια στην κοινωνία.

- Η συνδρομή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τη συμμετοχή του στο μηχανισμό στήριξης είναι πια απαραίτητη, για να μην πληρώσει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού την χρεοκοπία της χώρας.

Για την αναγκαιότητα επιτάχυνσης της αναπτυξιακής διαδικασίας, η κ. Γιαννακοπούλου υπογράμμισε ότι:

- Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα στην αξιοποίηση της ποιότητας των αγροτικών μας προϊόντων που αποτελούν το ισχυρότερο όπλο στην φαρέτρα της αναπτυξιακής διαδικασίας της χώρας μας

- Η κρίση και ο μηχανισμός εξόδου πρέπει να αποτελέσει το όχημα διαφυγής από τη μιζέρια, από ένα αναπτυξιακό πρότυπο που χρεοκόπησε.

- Πρέπει να εμπλουτίσουμε τις ιδέες μας, να εμπιστευτούμε τους επιστήμονές μας, να ενισχύσουμε την έρευνα, την τεχνολογία, την καινοτομία.

- Το περιβάλλον μας, η περιφέρεια, η ολυμπιακή κληρονομιά, η γη μας, η γεωργία μας, μπορούν να στραφούν στην ποιότητα, στις νέες καλλιέργειες, στην εξωστρέφεια, στη νέα ανάπτυξη της υπαίθρου.

Η κ. Γιαννακοπούλου έκλεισε την εισήγηση της απευθυνόμενη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι : «Χρέος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, είναι να συναντηθεί με το αύριο, να προβάλει το όραμα της νέας εθνικής αναγέννησης και να κινηθεί άμεσα στους δρόμους της δημιουργίας, της παραγωγής, της ανάπτυξης».

Από αύριο 28 Απριλίου η ενεργοποίηση των αγροτικών δικαιωμάτων

Στα υποκαταστήματα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας θα πρέπει να μεταβούν από αύριο 28/4/2010 οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Μεσσηνίας, προκειμένου να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματά τους στις κοινοτικές αγροτικές επιδοτήσεις.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί καθημερινά εκτός Κυριακής μέχρι τις 9 Ιουνίου.

Πηγή: Βάλτα Τριφυλίας



Έκλεισαν ραδιοφωνικό σταθμό στην Άρτα που λειτουργεί εδώ και 22 χρόνια!!!

Σήμερα το πρωί ο/η εισαγγελέας Άρτας εισέβαλε στο ραδιοφωνικό σταθμό, Ράδιο Άρτα, επέβαλλε το κλείσιμο του σταθμού και σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησε στην κατάσχεση του ραδιοφωνικού εξοπλισμού.
Η δικαιολογία που υφάνθηκε σε δίωξη και ολοκληρωτικό κλείσιμο του σταθμού είναι ότι υπήρχε ανεξόφλητο χρέος του σταθμού προς την ΑΕΠΙ.

Η ΑΕΠΙ είναι ιδιωτική εταιρεία που πληρώνεται για λογαριασμό ορισμένων ελλήνων καλλιτεχνών να “προστατεύει” τα πνευματικά τους δικαιώματα και ουσιαστικά να απαγορεύει την ελεύθερη διακίνησή τους.
Το χρέος του σταθμού προς την ιδιωτική εταιρεία .........

ΑΕΠΙ χρησιμοποιήθηκε για να κλείσει ο σταθμός.

Ο συγκεκριμένος ραδιοσταθμός λειτουργεί εδώ και 22 χρόνια και είναι ο πιο διαδεδομένος τόσο στην πόλη της Άρτας όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Έχει ανοιχτά τα μικρόφωνά του για ανθρώπους και φωνές που ανήκουν σε όλους(είτε καλώς είτε κακώς) τους πολιτικούς χώρους. Έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο των τοπικών αρχών και εκεί οφείλει και το φασιστικό κλείσιμό του.

Έχει αποκαλύψει σωρεία επεισοδίων της τοπικής διαφθοράς με πρόσωπα και μηχανισμούς που παίζουν κεντρικό ρόλο στην τοπική εξουσία.Πριν λίγους μήνες ο σταθμός δέχθηκε εξώδικο από το Δήμαρχο Αρταίων με απειλές μυνήσεων ύστερα από ραδιοφωνικές εκπομπές που αποκάλυπταν τις μεθοδεύσεις με τις οποίες η δημοτική αρχή προσπαθούσε να κατασκευάσει πάρκιγκ σε δημόσια πλατεία στην πόλη της Άρτας.
Επίσης ο συγκεκριμένος σταθμός αποκάλυψε σε εκπομπές του, ύστερα απο καταγγελίες ακροατών και όχι μόνο, ύποπτες συναλλαγές του δημάρχου Άρτας Π. Οικονομίδη ο οποίος ως πρόεδρος της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας (Αναγέννησης)εμπλέκεται σε αγοραπωλησίες παικτών (μέχρι και στον Κούγια πούλησε παίκτη) όπου σύμφωνα με τις καταγγελίες δεν εμφανίζονται στα ταμεία της ομάδας τα χρήματα που εισπράχθηκαν από την πώληση των παικτών.

Τέλος ο συγκεκριμένος ραδιοσταθμός είχε αποκαλύψει και καταθέσει και μηνύσεις κατά του νυν δημάρχου του ΠΑΣΟΚ(Π.Οικονομίδη) όταν ο τελευταίος έκαιγε σκουπίδια σε πάρκιγκ στο κέντρο της πόλης , μία ενέργεια που κατατέθηκε και στο ευρωκοινοβούλιο από ευρωβουλευτές του ΣΥΝ. Η μήνυση που έγινε από ανθρώπους του σταθμού κατά του δημάρχου έχει μείνει με ευθύνη στα αζήτητα αν και έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα.Το κλείσιμο του συγκεκριμένου ραδιοφωνικού σταθμού έγινε με όρους “επταετίας” από νεοδιορισμένα μέλη του τοπικού ΠΑΣΟΚ και αποτελεί πολιτική αντισυνταγματική δίωξη.

Είναι εμφανής ο πολιτικός μηχανισμός που προχώρησε στο κλείσιμο του σταθμού χρησιμοποιώντας την πίεση που μπορεί να ασκήσει η εξουσία. Το κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού του Ράδιο Άρτα είναι ένα ακόμη επεισόδιο της τεράστιας θεσμικής διαφθοράς που κυριαρχεί σε υπηρεσίες και θεσμούς στην Άρτα και που ελέγχει και βιαιοπραγεί σε βάρος της τοπικής κοινωνίας των πολιτών της και των συνταγματικών τους δικαιωμάτων.

Πηγή: Epirus Gate

ΣΧΟΛΙΟ
Με αυτήν την ιδιόρρυθμη χούντα που ονομάζεται ΑΕΠΙ τι θα γίνει???
Παίρνουν λεφτά από 1000 μεριές.
Χρησιμοποιούν απίστευτες μεθόδους για να μπουν στην τσέπη μας.

Κουσελάς: Θα ξαναβάλουμε τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου!»

Ο Δημήτρης Κουσελάς στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα εξής:

«Αγαπητέ Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Είναι στη μοίρα φαίνεται της μεγάλης δημοκρατικής ........

παράταξης, όταν διαδέχεται στην εξουσία τη Ν.Δ., να βγάζει τα «κάστανα από τη φωτιά». Δεν ξέρω αν σήμερα υπάρχουν «κάστανα», όμως είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε. Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Σε σας Πρόεδρε έλαχε αυτός ο ιστορικός ρόλος.

Δεν έχει νόημα να συζητάμε εάν έπρεπε να προσφύγουμε ή όχι στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Το ζήτημα είναι τι εναλλακτικές λύσεις είχαμε. Εάν δεν υπήρχε αυτός ο μηχανισμός – που έγινε χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και στις άοκνες προσπάθειες του Γιώργου Παπανδρέου – ή θα χρεοκοπούσαμε, ή θα επιλέγαμε σκέτο το Δ.Ν.Τ !

Προσφυγή όμως δεν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε a priori τις προτεινόμενες συνταγές για την έξοδο από την κρίση. Δεν ξέρω εάν οι διαπραγματευτικές μας δυνατότητες επιτρέπουν να βάλουμε κόκκινες γραμμές. Για το ΠΑΣΟΚ όμως υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Είναι οι αρχές και οι αξίες του. Για παράδειγμα, στο ιδεολογικό και πολιτικό DNA του ΠΑΣΟΚ δεν χωράνε απολύσεις.

Αναμφισβήτητα η δραστική μείωση των ελλειμμάτων και το νοικοκύρεμα της οικονομίας σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια, είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα. Όμως ο στόχος δεν είναι να πετύχει η εγχείρηση και να πεθάνει ο ασθενής.Γι΄ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή και επιλογή του κατάλληλου μείγματος στην πολιτική που θα ακολουθήσουμε. Δεν πρέπει να διασπάσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.

Χρειάζεται να προτάξουμε ένα εθνικό σχέδιο σωτηρίας για τη χώρα μας. Ο λαός πρέπει να ξέρει που πάμε και τι θέλουμε να κάνουμε. Πρέπει να κάμψουμε την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το αύριο.

Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο με μεγάλες αλλαγές και ανατροπές :
• στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος
• στη δημόσια διοίκηση και στο κράτος που λειτουργεί ως τρύπιο λαγήνι, που ότι και αν του ρίχνεις, το χάνει
• με μια νέου τύπου ανάπτυξη, ιδιαίτερα για την περιφέρεια
• με στήριξη της απασχόλησης και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Αυτό το εθνικό σχέδιο, για να υλοποιηθεί χρειάζεται τη δημιουργία ενός εθνικού μετώπου από πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς και από τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.

Σ΄ αυτή τη δύσκολη για την πατρίδα στιγμή, πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Είμαι αισιόδοξος ότι στο πλαίσιο μιας τέτοιας πορείας, θα τα καταφέρουμε.

Θα ξαναβάλουμε τη χώρα μας στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου!»

Έρχονται μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ έρχονται ίσως και από φέτος και θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2013 στο πλαίσιο των οδηγιών για απελευθέρωση των τιμολογίων της ηλεκτρικής ενέργειας.
Όπως έκανε γνωστό σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Α. Ζερεβός κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους έχει γίνει ήδη πρόταση από την ΔΕΗ στην ΡΑΕ, όπου προτείνεται η συγχώνευση των 32 τιμολογίων της εταιρίας σε 8.
Κατόπιν και σχετικής κοινοτικής οδηγίας αλλά και των επιταγών του ΔΝΤ όπως υπαινίχθηκε ο κ. Ζερεβός η ΔΕΗ θα πρέπει προκειμένου να ανοίξει ο ανταγωνισμός να ανεβάσει τις τιμές στο ρεύμα για οικιακή και αγροτική χρήση αλλά και να μειώσει τις τιμές στο ρεύμα για τις εμπορικές επιχειρήσεις.
Σημειώνεται ότι ο τρόπος με τον οποίο ...........

διαμορφώνονται σήμερα τα τιμολόγια είναι στρεβλός καθώς για το φθηνό ρεύμα σε καταναλωτές και αγρότες γίνεται ουσιαστικά επιδότηση από τα τιμολόγια για εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις.

Εξάλλου, ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ αναφερόμενος στα υπόλοιπα θέματα της επιχείρησης τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του 51% της επιχείρησης στο Δημόσιο και όπως υποστήριξε μέχρι στιγμής αυτή είναι και η θέση της κυβέρνησης.
Σε ότι αφορά το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα της εταιρίας εκτίμησε ότι θα είναι έτοιμο σε ένα με ενάμιση μήνα και το οποίο μεταξύ άλλων θα προβλέπει αντικατάσταση παλιών μονάδων της ΔΕΗ με νέες και ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Ζερεβός σημείωσε ότι η ΔΕΗ είναι ανοικτή σε συνεργασίες με ιδιώτες, ιδιώς στον τομέα των ΑΠΕ αλλά και στην έξοδο της εταιρίας προς τα Βαλκάνια.
Είναι επίσης κατηγορηματικά αντίθετος σε οποιαδήποτε συνεργασία της ΔΕΗ στο σκέλος της λιγνιτικής παραγωγής αλλά και στο ενδεχόμενο πώλησης μονάδων της εταιρίας.

Πηγή: Ημερησία

Η Ελλάδα δεύτερη ακριβότερη χώρα διεθνώς στα καύσιμα!

Στη δεύτερη θέση των υψηλότερων τιμών των καυσίμων σε ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το νέο ΙΝΚΑ, ενώ παράλληλα καταγράφονται τα μεγαλύτερα έσοδα στην Ευρώπη για το σύστημα παραγωγής - διακίνησης.
Σύμφωνα με το ΙΝΚΑ ο μέσος όρος των τιμών της αμόλυβδης και του πετρελαίου κίνησης της Ελλάδας ήταν ο δεύτερος υψηλότερος στην Ευρώπη και παγκοσμίως (1,433 ευρώ ανά λίτρο) με την Ολλανδία μόνο να μας ξεπερνά.
Επιπλέον αναφέρεται ότι τα έσοδα των εταιρειών παραγωγής - διακίνησης και εμπορίας καυσίμων στην Ελλάδα είναι τα υψηλότερα σε όλη την Ευρώπη: 0,58 ευρώ ανά λίτρο για την αμόλυβδη, 0,72 για τη σούπερ αμόλυβδη και 0,64 για το πετρέλαιο κίνησης. Το ΙΝΚΑ κάνει λόγο για έλλειψη κανόνων...
-
στην τιμολόγηση για όλους τους παράγοντες της αγοράς, ενώ σημειώνει ότι η άκριτη αύξηση των φόρων στα καύσιμα έφερε σοβαρές αυξήσεις σε όλα τα επίπεδα.

Παράλληλα, το ΙΝΚΑ κάνει λόγο για ανακρίβεια των στοιχείων που δίνουν οι ελληνικές στατιστικές υπηρεσίες προς τον ελληνικό λαό και συνεπώς προς την Ε.Ε., τονίζοντας ότι είτε η σκοπιμότητα είτε η ασυνεννοησία και ο γενικός αποσυντονισμός αποτελούν αιτίες συνέχισης μιας εσφαλμένης τακτικής.

Αναφέρει δε ότι από το Παρατηρητήριο Καυσίμων η μέση τιμή διαμορφώνεται σε 1,46 ευρώ ανά λίτρο για την αμόλυβδη ενώ στην Ε.Ε. δίνεται τιμή 1,45 ευρώ, ενώ η μέση τιμή της σούπερ αμόλυβδης δεν είναι 1,52 αλλά 1,633 ευρώ. Επίσης, σημειώνει το ΙΝΚΑ, οι μέσες τιμές εξήχθησαν με εισαγωγή στο σύστημα ελάχιστων τιμών πώλησης 0,71 ευρώ ανά λίτρο για την αμόλυβδη και 0,73 ευρώ για τη σούπερ αμόλυβδη για τον Μάρτιο (που διορθώθηκαν χθες σε 1,17 και 1,15 αντίστοιχα, ενώ σε 0,67 παραμένει η ελάχιστη τιμή στο πετρέλαιο κίνησης). Στην αντλία η μέση τιμή της αμόλυβδης πανελλαδικά φτάνει να προσεγγίζει πλέον το 1,50 ευρώ ανά λίτρο.
Ζούντα Αντιγόνη

Απόφαση - Κόλαφος για Φλαούνα και ΝΕΤ. Αποκάλυψη της Μεσσηνιακής Εφημερίδας "ΦΩΝΗ".

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ


15ΕΤΗΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΙΣΘΩΝ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΚΑΤΑΒΟΛΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ ΕΥΘΥΝΩΝ

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΑΤΖΕΛΗ Η ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ είναι οι εξελίξεις στην «υπόθεση Φλαούνα» που είχε αποκαλύψει ο δημοσιογράφος Γεράσιμος Λιόντος στην εφημερίδα «Κόντρα», τον περασμένο Ιανουάριο και δημοσιοποίησαν στη Μεσσηνία η τηλεόραση Best και η «ΦΩΝΗ».

Πρόκειται για την αργομισθία του δημοσίου υπαλλήλου - φάντασμα Νίκου Φλαούνα, διευθυντή, διευθύνοντος συμβούλου και μετόχου της Νότιας Ελληνικής Τηλεόρασης (ΝΕΤ), στην οποία ο εν λόγω δημοσιογράφος και καναλάρχης σχολιάζει καθημερινά, ως τιμητής των πάντων την πολιτική και τοπική επικαιρότητα, με ιδιαίτερα έφεση στα… οικονομικά ζητήματα!
Μάλιστα ο ίδιος σε μια πολύωρη «απολογία» του, ........

στο κανάλι του ΝΕΤ, τρεις ημέρες μετά την αποκάλυψη είχε αρνηθεί ότι ήταν δημόσιος υπάλληλος, υποστηρίζοντας ότι είναι στόχος ο ίδιος και το κανάλι του… ύποπτων καταστάσεων!!! Βέβαια, την ίδια στιγμή που έλεγε αυτά είχε υποβάλλει παραίτηση ζητώντας να έχει αυτή… αναδρομική ισχύ από τις αρχές του χρόνου(!!!) προφανώς για να θολώσει τα νερά…
Μετά τις αποκαλύψεις και τα δημοσιεύματα η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή απευθύνθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για τη νομική διερεύνηση της υπόθεσης.

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με ομόφωνη απόφασή του εξέδωσε την υπ’ αρ. 134/2010 γνωμοδότησή του, η οποία αποτελεί κόλαφο για τον Νίκο Φλαούνα, αφού διαπιστώνει ότι από τις 2-8-1996 περιήλθε σε κατάσταση αργομισθίας, για την οποία ευθύνεται, αφού ελάμβανε μισθούς από το Δημόσιο χωρίς να προσφέρει υπηρεσίες σε αυτό.

Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ

Σύμφωνα με την ομόφωνη γνωμοδότηση, που ήδη παραδόθηκε στην υπουργό Κ. Μπατζελή, του Ν.Σ.Κ., τη σύνθεση του οποίου αποτελούσαν ο Δημ. Αναστασόπουλος, αντιπρόεδρος του Ν.Σ.Κ., ως πρόεδρος, Ανδρέας Φυτράκης, Ιωάννης Χαλκιάς, νομικοί σύμβουλοι, ως μέλη και Κων/να Χριστοπούλου, πάρεδρος Ν.Σ.Κ., ως εισηγήτρια έχουμε:

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

«Από την υπαγωγή των συγκεκριμένων πραγματικών περιστατικών υπό τις προεκτεθείσες διατάξεις συνάγονται τα εξής:

Α. Ο Νικ. Φλαούνας, διοικητικός υπάλληλος ΔΕ με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), με τις υπ' αριθ. 315172/31-5-1989 και 319161/9-6-1989 ,Κ-ΥΑ, μεταφέρθηκε, ως πλεονάζον προσωπικό από την ΑΓΡΕΞ στο Υπουργείο Γεωργίας και τοποθετήθηκε, με την υπ' αριθ. πρωτ. 353355/17-10-1989 απόφαση του Γενικού Γραμματέα του παραπάνω Υπουργείου, στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου. Ακολούθως με την υπ' αριθ. πρωτ. 336384/17-7-1996 απόφαση του Γενικού Γραμματέα του ιδίου Υπουργείου , μετακινήθηκε λόγω υπηρεσιακών αναγκών στη Δ/νση Οικον. Ελέγχου και Επιθεώρησης.

Όμως, όπως προκύπτει από τα υπ' αριθ. πρωτ. 63600/27-1-2010 και 30891/29-1-2010 έγγραφα της Διεύθυνσης Οικονομικού Ελέγχου και Επιθεώρησης και Οικονομικής Διεύθυνσης αντίστοιχα, ο Νικος Φλαούνας ουδέποτε παρουσιάστηκε, ούτε εργάστηκε στην Διεύθυνση Οικονομικού Ελέγχου και Επιθεώρησης από την ημερομηνία μετακίνησής του μέχρι σήμερα, δεν υπέγραψε ποτέ στα παρουσιολόγια της Διεύθυνσης, δεν συνέταξε ποτέ έγγραφα, ούτε υπέβαλε ποτέ αιτήσεις για χορήγηση κανονικής άδειας κατά το διάστημα από 17-7-1996 μέχρι σήμερα.
Παρά ταύτα μισθοδοτείτο κανονικά καθ' όλο το ανωτέρω διάστημα, έχοντας περιέλθει έτσι σε κατάσταση αργομισθίας, για την οποία ευθύνεται, αφού ελάμβανε μισθούς από το Δημόσιο χωρίς να προσφέρει υπηρεσίες σε αυτό.

Η μη εμφάνιση του στην υπηρεσία που τοποθετήθηκε την 17-7-1996, επί συνεχές διάστημα 15 ημερών και η εν συνεχεία επί τόσο μακρό χρονικό διάστημα αδικαιολόγητη πλήρης απουσία από την εργασία του, σύμφωνα με όσα προεκτέθηκαν, αντικειμενικά κρινομένη, σύμφωνα με τις αρχές της καλής πίστης και των χρηστών συναλλακτικών ηθών, αποτελεί συνειδητή σιωπηρή εκ μέρους του καταγγελία της συμβάσεως εργασίας, όντος μάλιστα αδιάφορου του γεγονότος ότι το Δημόσιο, ως εργοδότης δεν κοινοποίησε σε. αυτόν έγγραφο καταγγελίας της σύμβασης, αφού αυτή είχε ήδη λυθεί από τον ίδιο. (σχετ. ΑΠ 2057/2006, 690/2006 και 1491/1995).

Υπό τα ανωτέρω δεδομένα, ο Νικ. Φλαούνας οικειοθελώς αποχώρησε, από το έτος 1996, από την Υπηρεσία του Υπουργείου και εκδήλωσε έτσι σιωπηρά τη θέληση του να λύσει την εργασιακή του σχέση. Συνεπώς η υποβληθείσα στις 12-1-2010 «παραίτησή» του, ουδεμία έννομη συνέπεια παρήγαγε, αφού η σύμβαση εργασίας του είχε λυθεί ήδη από τον Αύγουστο του έτους 1996, με σιωπηρά καταγγελία, συναγόμενη εκ της αδικαιολόγητης αποχής του πάνω από δεκαπέντε (15) μέρες, από τα καθήκοντα της θέσης στην οποία είχε τοποθετηθεί.

Β. Περαιτέρω, τα ποσά που το Δημόσιο κατέβαλε στον ανωτέρω, (ο οποίος εξ υπαιτιότητας του δεν παρείχε υπηρεσίες), επειδή πεπλανημένα τον θεωρούσε ως υπάλληλο του Υπουργείου, εφόσον κατεβλήθησαν, αχρεωστήτως, θα πρέπει άμεσα να καταλογιστούν σε βάρος του, σύμφωνα με το αρθ. 33 του Ν 2362/1995 καθώς και κάθε ποσό που κατέβαλε το Δημόσιο από την ίδια αιτία (ασφαλιστικές εισφορές κλπ).

Πριν όμως εκδοθεί η πράξη καταλογισμού από τον διατάκτη ,θα πρέπει να κοινοποιηθεί στο Νικ. Φλαούνα πρόσκληση, με την οποία θα κληθεί, μέσα σε εύλογο χρόνο να δώσει εξηγήσεις και εν τέλει να επιστρέψει τους μισθούς που αχρεωστήτως έλαβε από το Δημόσιο, αλλά και τις ασφαλιστικές εισφορές που το Δημόσιο κατέβαλε υπερ αυτού. Στη πρόσκληση θα πρέπει να αναφέρονται όλα τα πραγματικά περιστατικά από τα οποία προκύπτει η αδικαιολόγητη απουσία του από την Υπηρεσία και η συνεπεία αυτής σιωπηρά εκ μέρους του καταγγελία της σύμβασης του. Επίσης θα πρέπει να αναφέρονται αναλυτικά τα ποσά ( αποδοχές, εισφορές κλπ) που οφείλει να επιστρέψει.

Στη περίπτωση που δεν χωρήσει οικειοθελής επιστροφή των οφειλομένων ποσών, τότε θα ακολουθήσει η έκδοση πράξης καταλογισμού σε βάρος του, η οποία θα πρέπει να είναι πλήρως αιτιολογημένη.
Τα εν λόγω ποσά θα πρέπει να καταλογιστούν και σε βάρος εκείνων των υπαλλήλων του Υπουργείου, για τους οποίους ήθελε προκύψει, από την ΕΔΕ που θα διενεργηθεί, ότι συνετέλεσαν με δόλο ή βαρειά αμέλεια στις παράνομες πληρωμές.
Η ανωτέρω χρηματική απαίτηση του Δημοσίου κατά του Νικ. Φλαούνα αλλά και των υπαιτίων υπαλλήλων, από αχρεώστητες πληρωμές, δεν έχει παραγραφεί, σύμφωνα με τις οικείες περί παραγραφής διατάξεις.

Γ. Η καταβολή μισθών σε υπάλληλο, ο οποίος επί δεκατέσσερα (14) έτη, δεν παρείχε υπηρεσίες στη θέση που είχε τοποθετηθεί, καθιστά αναγκαία την διεξαγωγή έρευνας (ΕΔΕ) προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν παραπτώματα και να προσδιοριστούν ονομαστικά οι υπάλληλοι που τυχόν είναι υπεύθυνοι, για αυτά ώστε να κινηθεί, στη συνέχεια αν χρειαστεί και η πειθαρχική διαδικασία.
Δ. Τέλος, για όλα τα παραπάνω πραγματικά περιστατικά ( ζημία του Δημοσίου λόγω καταβολής μισθών σε πρόσωπο που δεν παρείχε εργασία, το οποίο μάλιστα ευθύνεται για τις παράνομες πληρωμές, , αφού εισέπραττε μισθούς χωρίς καν να εργάζεται) που συνιστούν αξιόποινες πράξεις, θα πρέπει να υποβληθεί από την Υπηρεσία γραπτή αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, κατ' άρθρ. 37 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, στην οποία θα παρατίθενται όλα τα στοιχεία που υπάρχουν και αφορούν τις αξιόποινες πράξεις, τα πρόσωπα και τις αποδείξεις, για άσκηση ποινικής δίωξης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Κατ’ ακολουθία των προεκτεθέντων, η απάντηση που προσήκει στα τεθέντα ως άνω ερωτήματα σας, κατά την ομόφωνη γνώμη των μελών του Ε΄ Τμήματος του Ν.Σ.Κ είναι:

1) Ότι η σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, που συνέδεε τον Νικ. Φλαούνα με το Ελληνικό Δημόσιο λύθηκε μετά την παρέλευση 15 ημερών από την ημερομηνία τοποθέτησης του στη Δ/νση Οικον. Ελέγχου και Επιθεώρησης που έλαβε χώρα στις 17-7-1996, ήτοι λύθηκε από 2-8-1996 , λόγω της μη εμφάνισης του και της έκτοτε συνειδητής αδικαιολόγητης συνεχούς απουσίας από την εργασία του, η οποία (απουσία), κρινόμενη αντικειμενικά, σύμφωνα με τις αρχές της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών, συνιστά αναμφισβήτητα σιωπηρή εκ μέρους του καταγγελία της συμβάσεως εργασίας.
Συνεπώς η υποβληθείσα την 12-1-2010 «παραίτηση», ουδεμία έννομη συνέπεια παρήγαγε, αφού η σύμβασή του είχε ήδη προ πολλού καταγγελθεί σιωπηρά από τον ίδιο.

2) Η Διοίκηση προς διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, πρέπει να προβεί άμεσα, χωρίς καθυστέρηση στις ακόλουθες ενέργειες:

α) Να καταλογίσει σε βάρος του Νικ. Φλαούνα, κάθε ποσό που το Δημόσιο κατέβαλε για μισθούς και εν γένει απολαβές, για ασφαλιστικές εισφορές υπέρ αυτού και για κάθε άλλη αιτία, αφού προηγουμένως του κοινοποιήσει έγγραφη πρόσκληση, για παροχή εξηγήσεων και επιστροφή από αυτόν, μέσα σε εύλογο χρόνο,(που δεν θα υπερβαίνει το μήνα), των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών,

β) Να συντάξει και να υποβάλει άμεσα στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή μηνυτήρια αναφορά, με όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, προς άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου.

γ) Να διενεργήσει ΕΔΕ για τη διαπίστωση τυχόν πειθαρχικών . παραπτωμάτων και υπευθύνων υπαλλήλων του Υπουργείου, και εφόσον προκύψουν ευθύνες για την ζημία του Δημοσίου, να ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις και να καταλογιστούν οι υπεύθυνοι υπάλληλοι εις ολόκληρο με τον λαβόντα, έκαστος όμως υπάλληλος για το μέρος της οφειλής για το οποίο ευθύνεται».

ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Το λόγο τώρα έχει η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Μπατζελή, η οποία καλείται να αποφασίσει τάχιστα για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος αλλά και η Δικαιοσύνη, στην οποία από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης προσέφυγε ο διευθυντής της «Φ» Θαν. Τσαμούλης.

Το σκάνδαλο είναι καραμπινάτο και το αίτημα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, που παράγει και παράπλευρες νομικές συνέπειες για την περίοδο από το 1986 και μετά, καθώς και στο ΕΣΡ, αφού υπάρχουν ασυμβίβαστα και άλλες καταστάσεις, που προφανώς έχουν βάναυσα παραβιαστεί (τις οίδε τίνι τρόπω) και οπωσδήποτε χρήζουν διερεύνησης.

Πηγή: Εφημερίδα Φωνή της Μεσσηνίας

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ευχαριστούμε πολύ την εφημερίδα "Φωνή της Μεσσηνίας" για την αποκλειστική παραχώρηση του άρθρου.


Τέλος εποχής για τον ΟΣΕ. Είναι μεγάλη πληγή έτσι όπως λειτουργεί είπε ο Ρέπας.

Για την προσπάθεια αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημέρωσε ο Δημ. Ρέππας τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης,του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που τον επισκέφθηκαν χθες στο υπουργείο Υποδομών.

Ο υπουργός χαρακτήρισε μεγάλη πληγή τον ΟΣΕ ,ανέφερε ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα συνταξιοδοτηθούν με κανονική σύνταξη και όχι εθελουσία πάνω από 2.000 άτομα.

Όσο για το πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει ........

μετά τη συγχώνευση των πέντε εταιρειών του ΟΣΕ σε τρεις, θα μεταταγεί σε άλλους οργανισμούς του ελληνικού δημοσίου, μετά από ταχύρυθμη εκπαίδευση.

Για τις ζημιογόνες σιδηροδρομικές γραμμές, ο υπουργός Υποδομών είπε ότι θα καταργηθούν, με εξαίρεση όσες καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες, οι οποίες και θα προκηρυχθούν ως άγονες επιδοτούμενες μετά από διαγωνισμό, σύμφωνα με τις διαδικασίες που διέπουν τα αεροπορικά και ναυτιλιακά δρομολόγια.
Παράλληλα, δρομολογούνται συγχωνεύσεις εταιρειών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

ΣΧΟΛΙΟ
Προβλέπω με αυτήν την εξέλιξη να κόβεται και το ένα και μοναδικό δρομολόγιο που υπάρχει στις 3 το μεσημέρι από την Κυπαρισσία για Καλαμάτα.
Να θυμίσουμε ότι ο ΟΣΕ Κυπαρισσίας έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλειτα από την 1η Αυγούστου 2009.
Αλήθεια. Πως να μην είναι ζημιογόνος ο οργανισμός που αν δούμε την Μεσσηνία και μάλιστα την Καλαμάτα το δρομολόγιο Μεσσήνη - Καλαμάτα και αντίστροφα γίνεται σχεδόν κάθε ώρα. Έχει 14 δρομολόγια για Μεσσήνη. Και αν πεις ότι είναι μακρυά.....
Αυτό είναι σπατάλη γιατί και μόνο οι επιβάτες δεν καλύπτουν με το εισιτήριό τους τα έξοδα μετακίνησης του τραίνου.
Στις 16 Οκτωβρίου του 2008 είχαμε κάνει μια ανάρτηση για τον ΟΣΕ [ Δείτε την ] και λέγαμε σε σχόλιο ότι:
Παρακολουθήσαμε μια μέρα τον μηχανοδηγό.
Ήρθε με το καλό από Καλό Νερό, κατέβηκε από το τρένο, άφησε αναμένη την μηχανή και πήγε στο απέναντι ξενοδοχείο να απολαύσει τον Καπουτσίνο του και να δει τηλεόραση ή να σαχλαμαρίσει.
Η ΜΗΧΑΝΗ ΕΠΙ ΜΙΑΜΙΣΗ ΩΡΑ ΔΟΥΛΕΥΕ.
Για να μην είμαι άδικος το ίδιο γίνεται και παντού. Όχι μόνο στην Κυπαρισσία.

Μια επίσκεψη στον ΟΣΕ να κάνει ο οποιοσδήποτε θα διαπιστώσει την ορθότητα των γραφομένων μου.
Ποιά έσοδα λοιπόν έχει το κράτος από τον ΟΣΕ Κυπαρισσίας???
Τα 10 - 15 εισιτήρια από Κυπαρισσία για Καλό Νερό???
Ή τα μεγάλα έσοδα από εισιτήρια από Κυπαρισσία προς Καλαμάτα Αθήνα κλπ κλπ???
Πληρώνουν φόρους οι Έλληνες και κατά συνέπεια το κράτος μισθούς για να κάθονται ορισμένοι τεμπελχανάδες να σαχλαμαρίζουν στα ξενοδοχεία ή στο καφέ "Σταθμός".


Κατά της προσφυγής σε μηχανισμό και ΔΝΤ η πλειοψηφία των πολιτών

Κατά της προσφυγής στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης τάσσεται η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης της εταιρείας GPO, που διενεργήθη για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΜEGA. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά, το διάστημα 22 έως 26 Απριλίου, σε δείγμα 1.400 ατόμων.

Συγκεκριμένα, το 60,9% των ερωτηθέντων έκρινε αρνητικά την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό, έναντι 31% που την έκρινε θετικά ή άλλον θετικά (δεν ξέρω / δεν απαντών 8,1%).

Ακόμα μεγαλύτερο (70,2%) είναι το ποσοστό ........

των πολιτών που θεωρεί αρνητική εξέλιξη την ανάμειξη του ΔΝΤ (Θετικά και Μάλλον θετικά 23,2% και Δ.Ξ./Δ.Α. 6,6%).

Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 9,6% της ΝΔ. Συγκεκριμένα, στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 30,6%, έναντι 21% της ΝΔ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,9%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 6,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,2%, και οι Οικολόγοι με 1,9%. Αλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 2% των ερωτηθέντων, το άκυρο-λευκό φθάνει στο 6,4%, ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 19,1%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 45,5% και ακολουθεί με 26% ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ το 24,6% δηλώνει "κανέναν".

Όσο για το αν υπάρχει σήμερα κοινωνικός, πολιτικός χώρος για τη δημιουργία νέου κόμματος, το 60,1% δηλώνει "όχι & μάλλον όχι" και το 37,3% "ναι & μάλλον ναι".

Στο ερώτημα "ποιος είναι καλύτερα για τη χώρα μας να αντιμετωπίσει αυτήν την κρίση", το 31,9% απαντά "η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ", το 31% "μια κυβέρνηση που θα υποστηρίζεται από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ", ενώ το 27% απαντά (αυθόρμητα) "καμία από αυτές".

Συντριπτικά αρνητικά τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών που πιστεύουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν είναι συνεπή με τις προεκλογικές της εξαγγελίες καθώς το 87,4% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά στη σχετική ερώτηση.

Τέλος, στο ερώτημα "ποιος κυρίως ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας" το 54,3% απαντά (αυθόρμητα) "όλοι μαζί", το 20% "η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ", το 11,8% "οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ" και το 4,1% "η σημερινή κυβέρνηση".

Πηγή: Ναυτεμπρική

Τα 75 λουκέτα στο Δημόσιο

Tον... «αποκεφαλισμό» του υδροκέφαλου κράτους αποφάσισε χθες η κυβέρνηση. Στη σύσκεψη υπό τον Γ. Παπανδρέου, για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών και υπηρεσιών, συμμετείχαν ο Θ. Πάγκαλος, ο X. Παμπούκης, ο Φ. Σαχινίδης, ο H. Πλασκοβίτης και ο Σ. Λύτρας. Σε πρώτη φάση, εντός του Mαΐου θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν 102 οργανισμοί και υπηρεσίες (σ.σ. πίνακες 1 και 2).

Tο σχετικό σχέδιο νόμου -τη λίστα των οργανισμών αποκαλύπτει σήμερα η «H»- είναι έτοιμο και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις ερχόμενες ημέρες.

Aυτό θα είναι το πρώτο βήμα. Άλλοι 250 ........

οργανισμοί θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν κατά κύματα μέχρι το τέλος του 2010. Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν περίπου 10.000 οργανισμοί και υπηρεσίες από τους οποίους οι μισοί είναι ανενεργοί. Για τον εντοπισμό τους ανατέθηκε το έργο της κατάρτισης ενός μητρώου στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης ενώ κάθε 15 ημέρες θα γίνονται διυπουργικές συσκέψεις ώστε στο τέλος της τετραετίας να έχει ξεκαθαρίσει πλήρως η κατάσταση.

Αποκρατικοποιήσεις

Σύμφωνα με τους επιτελείς του Mεγάρου Mαξίμου αυτό είναι ένα πρώτο και αναγκαίο μέτρο για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών. Παράλληλα, θα προωθηθεί το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και των μετοχοποιήσεων δημόσιων οργανισμών και φορέων που ελέγχονται από το κράτος.

Aρμόδιες πηγές διευκρίνιζαν πως σε ό,τι αφορά στο θέμα των υπαλλήλων δεν θα γίνουν συμβιβασμοί. Kαμία σύμβαση δεν θα ανανεωθεί ενώ στους μόνιμους υπαλλήλους θα δοθεί η δυνατότητα μετατάξεων σε δύο χρόνους. H πρώτη φάση θα είναι εθελοντική και η δεύτερη υποχρεωτική.

Στο κυβερνητικό σχέδιο υπάρχει η πρόβλεψη για μετατάξεις στους δήμους και τις περιφέρειες που θα δημιουργηθούν με τον «Kαλλικράτη». «Θα απαλλαγούμε έτσι από το σχολάζον προσωπικό των υπουργείων που θα μετατραπούν σε όργανα επιτελικής χάραξης της πολιτικής» σημειώνουν οι άνθρωποι του Γ. Παπανδρέου. O πρωθυπουργός σχεδιάζει να συνδυάσει το νέο κράτος με την παρουσίαση της νέας δομής της κυβέρνησης και του πρωθυπουργικού γραφείου, που ετοιμάζει επιτροπή ειδικών από διεθνείς προσωπικότητες υπό τον X. Παμπούκη. Σε ό,τι αφορά στη λίστα των οργανισμών που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν σε δεύτερη και τρίτη φάση, πρέπει να διευκρινιστεί πως πρόκειται για ένα τιτάνιο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αποφάσεις

O «πίνακας 3» περιλαμβάνει μια πρώτη προσέγγιση που έχει γίνει από τα συναρμόδια υπουργεία και δεν συνιστά κυβερνητική απόφαση, καθότι ακόμη δεν έχουν τεθεί επί τάπητος σε συνεδρίαση της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής που συντονίζει ο Θ. Πάγκαλος. Tο μικρότερο κράτος είναι ένα «χαρτί» που χρειάζεται ο Γ. Παπανδρέου στις διαπραγματεύσεις με την E.E. και το ΔNT. Γι’ αυτό ζήτησε από τον Σ. Λύτρα, ο οποίος έχει αναλάβει τον νομικό έλεγχο των σχετικών διαδικασιών, να επιταχύνει τους ρυθμούς του. Γιατί, όπως κατέστη σαφές στη χθεσινή σύσκεψη, δεν κωλυσιεργούν μονάχα οι υπουργοί που είναι απρόθυμοι να απολέσουν τμήματα των «επικρατειών» τους, αλλά καθυστερεί και η γενική γραμματεία της κυβέρνησης. < κυβέρνησης. της γραμματεία γενική η και καθυστερεί αλλά τους, «επικρατειών» των τμήματα απολέσουν να απρόθυμοι είναι που υπουργοί οι μονάχα κωλυσιεργούν δεν σύσκεψη, χθεσινή στη σαφές κατέστη όπως Γιατί, του. ρυθμούς τους επιταχύνει διαδικασιών, σχετικών έλεγχο νομικό τον αναλάβει έχει οποίος ο Λύτρα, Σ. από ζήτησε αυτό Γι’ ΔNT. το E.E. την με διαπραγματεύσεις στις Παπανδρέου Γ. χρειάζεται «χαρτί» ένα κράτος μικρότερο Tο Πάγκαλος. Θ. συντονίζει επιτροπής διυπουργικής αρμόδιας συνεδρίαση σε τάπητος επί τεθεί έχουν ακόμη καθότι απόφαση, κυβερνητική συνιστά υπουργεία συναρμόδια τα γίνει προσέγγιση πρώτη μια περιλαμβάνει 3» «πίνακας>

Σε κάθε περίπτωση, η συμμετοχή του κάθε υπουργού στην όλη προσπάθεια,. θα αποτελέσει ένα από τα βασικά στοιχεία για την αξιολόγησή του, όταν θα έρθει αυτή η ώρα. Σήμερα δημοσιεύονται οι σχεδιασμοί των υπουργείων Aγροτικής Aνάπτυξης, Δικαιοσύνης, Eθνικής Άμυνας, Eξωτερικών, Eργασίας, Eσωτερικών, Oικονομίας και Oικονομικών. Σε ό,τι αφορά στο υπουργείο της K. Mπατζελή θα πρέπει να επισημανθεί επιπλέον πως θα συγχωνευθούν όλα τα Kέντρα Eλέγχου και Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Yλικού και Eλέγχου Λιπασμάτων και ότι θα υπάρξει νέο πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Στο υπουργείο του A. Λοβέρδου επιπλέον θα ενοποιηθούν δεκάδες ασφαλιστικά ταμεία και οι κλάδοι υγείας. Στο αυριανό φύλλο ακολουθούν τα υπουργεία Παιδείας, Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Yγείας και Yποδομών.

Ακολουθούν οι πίνακες κατάργησης - συγχώνευσης.
Κλίκ στις εικόνες για φυσικό μέγεθος.








Πηγή: Ημερησία

"Κρίση χρέους" κατακλύζει την Ε.Ε.

H Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη, 22 Απριλίου, τα δημοσιονομικά στατιστικά στοιχεία για το 2009.
Σύμφωνα με αυτά, το κρατικό έλλειμμα και το κρατικό χρέος τόσο στην ευρωζώνη των 16 χωρών (ΕΖ16) όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 (EE27) αυξήθηκαν σημαντικά σε σύγκριση με το 2008, ενώ το ΑΕΠ παρουσίασε κάμψη.
Συγκεκριμένα, στην ευρωζώνη το κρατικό έλλειμμα ως ποσοστό επί του ΑΕΠ αυξήθηκε από 2,0% το 2008 σε 6,3% το 2009 και στην ΕΕ27 από 2,3% σε 6,8%. Στην ευρωζώνη το κρατικό χρέος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ αυξήθηκε σημαντικά από 69,4% στο τέλος του 2008 σε 78,7% στο τέλος του 2009 και στην ΕΕ27 από...

61,6% σε 73,6%, και είναι κατά πολύ υψηλότερο έναντι του ποσοστού 60% που ορίζει η Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Το 2009 τα μεγαλύτερα κρατικά ελλείμματα ως ποσοστό επί του ΑΕΠ καταγράφηκαν στις χώρες Ιρλανδία (-14,3%), Ελλάδα (-13,6%), Ηνωμένο Βασίλειο (-11,5%), Ισπανία (-11,2%), Πορτογαλία (-9,4%), Λετονία (-9,0%), Λιθουανία (-8,9%), Ρουμανία (-8,3%), Γαλλία (-7,5%) και Πολωνία (-7,1%). Σε κανένα από τα κράτη-μέλη δεν καταγράφηκε κρατικό πλεόνασμα το 2009.

Τα χαμηλότερα ελλείμματα καταγράφηκαν στη Σουηδία (-0,5%), στο Λουξεμβούργο (-0,7%) και στην Εσθονία (-1,7%). Συνολικά, 25 κράτη-μέλη εμφάνισαν επιδείνωση στους κρατικούς ισολογισμούς τους ως ποσοστό επί του ΑΕΠ το 2009 συγκριτικά με το 2008 και μόνο δύο (Εσθονία και Μάλτα) παρουσίασαν βελτίωση.
Στο τέλος του 2009, το χαμηλότερο κρατικό χρέος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ καταγράφηκε στις χώρες Εσθονία (7,2%), Λουξεμβούργο (14,5%), Βουλγαρία (14,8%), Ρουμανία (23,7%), Λιθουανία (29,3%) και Τσεχία (35,4%).

Δώδεκα κράτη-μέλη είχαν κρατικό χρέος υψηλότερο από το 60% του ΑΕΠ το 2009: Ιταλία (115,8%), Ελλάδα (115,1%), Βέλγιο (96,7%), Ουγγαρία (78,3%), Γαλλία (77,6%), Πορτογαλία (76,8%), Γερμανία (73,2%), Μάλτα (69,1%), Ηνωμένο Βασίλειο (68,1%), Αυστρία (66,5%), Ιρλανδία (64,0%) και Ολλανδία (60,9%).

Από τα στοιχεία που παρατίθενται στον Πίνακα 1 είναι αξιοσημείωτες, ενδεικτικά, οι ετήσιες μεταβολές κατά το 2009 έναντι του 2008 στο κρατικό χρέος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ ορισμένων χωρών της ευρωζώνης: Ιρλανδία (20,1%), Ηνωμένο Βασίλειο (16,1%), Ελλάδα (15,9%), Ισπανία (13,5%), Γαλλία (10,1%), Ιταλία (9,7%), Γερμανία (7,2%).

Τα στοιχεία αυτά αποτελούν έκπληξη, δεδομένου ότι για πρώτη φορά εμφανίζεται η Ιταλία με υψηλότερο δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αξιολόγηση και η σύγκριση των δημοσιονομικών μέχρι πρότινος στην περίπτωση της Ελλάδας στηρίζονταν στα στοιχεία του 2009, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους εταίρους όπου η σύγκριση γινόταν με τα αντίστοιχα διαθέσιμα στοιχεία του 2008!

Επομένως, η επιδείνωση την οποία παρουσιάζουν τα στοιχεία του δημοσίου χρέους κάθε άλλο παρά είναι περιορισμένη σε ορισμένες χώρες. Ακόμα και στην περίπτωση χωρών με μεγάλη βαρύτητα στο συνολικό ΑΕΠ της ΕΕ27, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στη Γερμανία, η ετήσια μεταβολή και αύξηση του κρατικού χρέους ως ποσοστού επί του ΑΕΠ το 2009 στο 73,2% είναι υψηλότερη από την αντίστοιχη που σημειώθηκε στη χώρα αυτή συνολικά κατά τη δεκαετία 1998 - 2008, όπου το κρατικό χρέος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ αυξήθηκε από το 60,3% (το 1998) στο 66,0% (το 2008).

Αντίστοιχα, στην περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου το κρατικό χρέος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ ανήλθε το 2009 σε 68,1%, έναντι 52% το 2008 και 46,7% το 1998, δηλαδή η ετήσια μεταβολή του δείκτη μόνο κατά το 2009 είναι 16,1% έναντι 5,3% για τη δεκαετία 1998 - 2008 συνολικά!

Το 2009 θα μπορούσε να ανακηρυχθεί έτος έλλειψης δημοσιονομικής πειθαρχίας συνολικά της Ε.Ε. Το 2010 μπορεί να θεωρηθεί έτος ευθύνης και συνοχής, μόνο όταν αναγνωριστεί ως τέτοιο συλλογικά από όλους τους εταίρους του ευρωπαϊκού οράματος και οικοδομήματος.
Τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος των χωρών της Ε.Ε
του Παναγιώτη Κοντάκου, Οικονομικού Αναλυτή

Υπο διωγμό ο σύλλογος γυναικών μεταμόρφωσης από την Δημοτική αρχή Παπαφλέσσα.

Σε καταγγελία κατά της δημοτικής αρχής Παπαφλέσσα προχώρησε ο σύλλογος γυναικών Ματαμόρφωσης αποστέλλοντας σε βουλευτές του νομού μας αλλά και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη ανοικτή επιστολή καταγγέλλοντας τον δήμο Παπαφλέσσα ότι παρα του γεγονότος ότι ο σύλλογος εντάχτηκε στο πρόγραμμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών της ΝΕΛΕ Μεσσηνίας και χρησιμοποιούσαν τον κοινόχρηστο χώρο του Γραφείου του Τ/Σ και του Δημοτικού σχολείου Μεταμόρφωσης για 1 ώρα κάθε εβδομάδα σε ημέρα που δεν λειτουργεί το δημοτικό σχολείο, εν τούτοις ο δήμαρχος τους απαγορεύει την χρήση του χώρου ενώ επιτρέπει σε ιδιώτες (φίλα προσκείμενους) να χρησιμοποιούν τον χώρο για την διοργάνωση κερδοσκοπικών εκδηλώσεων.

Η επιστολή που απέστειλε ο σύλλογος έχει ως εξής: .....

Ανοικτή δια του Τύπου Επιστολή Από την Πρόεδρο του Τ/Σ και Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Μεταμόρφωσης του Δήμου Παπαφλέσσα Προς τους Βουλευτές Μεσσηνίας κους Κουσελά - Γιαννακοπούλου - Βουδούρη - Λαμπρόπουλο και Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο Χατζημιχάλη

Κοι- Βουλευταί -Κύριε Περιφερειάρχη

Εκπροσωπώντας τον νεοσύστατο σύλλογο Μεταμόρφωσης του Δήμου Παπαφλέσσα ζητώ την συμβολή σας προκειμένου να μας προστατεύσετε από τον πρωτοφανή διωγμό που υφιστάμεθα από την Δημοτική αρχή του Δήμου Παπαφλέσσα.

Η σταγόνα που υπερχείλισε το ποτήρι είναι ότι ενταχτήκαμε στο πρόγραμμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών της ΝΕΛΕ Μεσσηνίας και χρησιμοποιούμε τον κοινόχρηστο χώρο του Γραφείου του Τ/Σ και του Δημοτικού σχολείου Μεταμόρφωσης για 1 ώρα κάθε εβδομάδα σε ημέρα που δεν λειτουργεί το δημοτικό σχολείο όπως ανελλιπώς συμβαίνει με τα προγράμματα της ΝΕΛΕ που υλοποιεί ο σύλλογος μας ανελλιπώς τα 3 χρόνια λειτουργίας του. Η δημοτική αρχή ενώ επιτρέπει σε ιδιώτες ( φίλα προσκείμενους ) να χρησιμοποιούν τον χώρο για την διοργάνωση κερδοσκοπικών εκδηλώσεων απαγορεύει στον Συλλογό μας την χρησιμοποίηση του χώρου φθάνοντας στο σημείο να κάνει προσωπική παρέμβαση στον Νομάρχη Μεσσηνίας κο Δημήτρη Δράκο να ….ακυρώσει το πρόγραμμα της ΝΕΛΕ.
Η ειρωνεία είναι ότι αυτός ο χώρος έχει δωριθεί στην τέως Κοινότητα Μεταμόρφωσης από τους Γονείς μας για τις ανάγκες του χωριού μας και φθάσαμε στο σημείο οι Καποδιστριακοί δυνάστες να μας απαγορεύουν την χρήση του.

Αξιότιμοι κύριοι-ες ουδέποτε ζητήσαμε χρήματα από την δημοτική αρχή για την πληθώρα των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύλλογος μας ( Γιορτή ντομάτας – Εορτασμός Καθαράς Δευτέρας κλπ ) σε αντίθεση με την αθρόα χρηματοδότηση άλλων συλλόγων του Δήμου Παπαφλέσσα για τον πολιτισμό της ... Γουρνοπούλας. Βρισκόμαστε στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής μόνο για την ανεξάρτητη δράση μας και γιατί αρνούμεθα να δηλώσουμε υποταγή και πίστη στην δημοτική αρχή.

Ζητάμε από εσάς να προβείτε στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες προκειμένου να σταματήσει από την δημοτική αρχή ο απηνής διωγμός μας και να συνεχιστή η απρόσκοπτη λειτουργία των προγραμμάτων της ΝΕΛΕ που έχουν την στήριξη όλων των μελών του συλλόγου μας.

Με τιμή

Μανιάτη Γαρυφαλιά
Πρόεδρος Τ/Σ Μεταμόρφωσης και Συλλόγου Γυναικών

Πηγή: Μεταμόρφωση Μεσσηνίας

Επιστολή Αναγνώστη: «Νέοι και κρίση: ευκαιρίες μέσα στην καταιγίδα»

Η προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ αποτελεί την κατάληξη λανθασμένων πολιτικών δεκαετιών: ή μήπως την αρχή νέων δεινών για τη χώρα με υπονόμευση της εθνικής της κυριαρχίας;
Θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την επιστροφή της χώρας στο δρόμο της ανάπτυξης ή θα αποτελέσει την ταφόπλακα της ελπίδας για τη χώρα;

Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμο σταυροδρόμι.
Η ανεργία στη χώρα, σύμφωνα με τα τελευταία ........

στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας , βρίσκεται στα τραγικά επίπεδα του 30,4% για την ηλικία μεταξύ 15-24 ετών. Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη. Βία και παραβατικότητα, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, μαστίζει τη χώρα. Το αίσθημα της αβεβαιότητας για το μέλλον οδηγεί τον Έλληνα πολίτη, ειδικά το νέο, στα όρια της κατάθλιψης. Ταυτόχρονα παρατηρείται εκμαυλισμός των ηθικών αξιών και έλλειψη της αξιοκρατίας. Παράλληλα η απαξίωση της πολιτικής οδηγεί στην άρνηση συμμετοχής της νεολαίας στα κοινά , καθώς και στην καταφυγή σε αντικοινωνικές δράσεις- επεισόδια κι εξάρσεις βίας- που αν και δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο της νεολαίας , είναι θλιβερά δείγματα μεταστροφής της πολιτικής τάσης των νέων σήμερα.

Οι επιλογές είναι δικές μας. Ίσως περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να αισθανθεί ο νέος την ανάγκη λήψης πραγματικών πρωτοβουλιών με άμεση εφαρμογή .
Στην κατεύθυνση αυτή , η εκλογή της νέας ηγεσίας της ΟΝΝΕΔ από τη βάση των νέων του κόμματος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Ο νέος πρόεδρος, Ανδρέας Παπαμιμίκος , έχει καθήκον –και πιστεύουμε ότι μπορεί- να ενσωματώσει στα πλάνα της δράσης του προτάσεις που θα περιλαμβάνουν αυτά ακριβώς τα πρότυπα καθολικής συμμετοχής των νέων. Παράλληλα, η παραγωγή πολιτικών ιδεών , με προεκτάσεις στην καθημερινότητα του νέου πολίτη, είναι υποχρέωση της νέας ηγεσίας.
Στην προσπάθεια αυτή , θα είμαστε όλοι μαζί. Το έργο όμως είναι δύσκολο.
Όπως όμως έχει πει ιστορικός του παρελθόντος, στην κρίση αναδεικνύονται δυνάμεις που μπορεί ο καθένας να μη γνωρίζει καν ότι τις διαθέτει. Επομένως είναι στο χέρι των νέων να διορθώσουν τα "κακώς κείμενα " της εποχής τους. Και αυτό δεν θα πρέπει να γίνει απλά ένα «ξύλινο» σύνθημα , αλλά πράξη γιατί πέρα από πότε αποτελεί αδήριτη ανάγκη!

Όλοι μαζί, με πλάνο και όραμα μπορούμε.

Μανόλης Καλαμπόκας, Ιατρός

Πρόδρος ΤΟ.ΣΥ.Ν Δήμου Αθηναίων
Μέλος Ο.Ν.ΝΕ.Δ

Διοικητής νοσοκομείου μεταμφιέστηκε σε ασθενή!

Η κα Ολγα Οικονόμου, νέα διοικητής στο Σιμανόγλειο έπαιξε για λίγες ώρες τον ρόλο του ασθενή για να διαπιστώσει η ίδια τι ακριβώς συμβαίνει στο νοσοκομείο που έχει κληθεί να διοικήσει.

Όπως αποκαλύπτει στην εφηεμρίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, η κα Οικονόμου μόλις έμαθε οτι ανέλαβε την διοίκηση του Σισμανογλείου επισκέφθηκε το νοσοκομείο ως ασθενής χωρίς να γνωριζει κανείς την πραγματική ιδιότητά της.
"Τα μάτια μου είδαν πολλά", δηλώνει και μεταφέρει ........

οτι μόλις διέρρευσε στο νοσοκομείο οτι κυκλοφορεί μεταμφιεσμένη αρκετοί υπάλληλοι ταράχτηκαν!

Αυτά που διαπίστωσε είναι όλα αυτά που ξέρουμε και συζητάμε όλοι μεταξύ μας.

α) Καθυστερήσεις στα επείγοντα: Οι ασθενείς περίμεναν με τις εξετάσεις στα χέρια και γιατρός πουθενά.

β) Ηλιακιωμένοι περιφέρονταν στους διαδρόμους και κανείς δεν τους έδινε σημασία.

γ) Πολλές κενές θέσεις και σημαντικές ελλείψεις σε εξοπλισμό.

δ) Τεράστις λίστες αναμονής για τη ΜΕΘ και έμμεσες αναφορές σε φακελάκια...

Πηγή: News21

ΣΧΟΛΙΟ

Μήπως το ίδιο θα έπρεπε να κάνουν και οι Υπουργοί??? Να μεταμφιεστούν ωστε να αλλοιωθούν χαρακτηριστικά τους και να πάνε σαν απλοί πολίτες στο νοσοκομείο και να διαπιστώσουν τι συμβαίνει και στους υπαίτιους να κόψουν.... Νικολάκηδες.

Παναθηναϊκός: Το πρόγραμμα της φιέστας

Το πρόγραμμα της φιέστας για την απονομή του πρωταθλήματος στην ομάδα ανακοίνωση η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Την Κυριακή, 2 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ η φιέστα για την απονομή του Κυπέλλου του Πρωταθλητή Ελλάδος της περιόδου 2009 – 10 στον Παναθηναϊκό.
Για την είσοδο των φιλάθλων θα .......

ισχύσουν τα ακόλουθα:

• Οι κάρτες διαρκείας και οι θέσεις στις οποίες αντιστοιχούν ισχύουν κανονικά και κάτοχοί τους θα εισέρχονται στις θύρες με την επίδειξη της κάρτας τους.

• Για όλες τις υπόλοιπες θέσεις του Σταδίου θα τυπωθούν αντίστοιχες προσκλήσεις, οι οποίες θα διατίθενται από τις boutique του Παναθηναϊκού, αλλά και από τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ. Για το πρόγραμμα της δωρεάν διάθεσης των προσκλήσεων (κάθε φίλαθλος θα μπορεί να προμηθευτεί το ανώτατο μέχρι 5 προσκλήσεις) θα εκδοθεί αύριο σχετική αναλυτική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα της φιέστας

• Οι πύλες του ΟΑΚΑ θα ανοίξουν στις 17:30. Στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου, οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δραστηριότητες, αλλά και να προμηθευτούν τη φανέλα με τον πρωτοποριακό σχεδιασμό που έχει πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την adidas ειδικά για το double.

• Οι δραστηριότητες εντός αγωνιστικού χώρου θα ξεκινήσουν στις 19:30 με τη βράβευση του Τζιμπρίλ Σισέ, ως πρώτου σκόρερ του Πρωταθλήματος από την adidas.

• Θα ακολουθήσει φιλικός αγώνας μεταξύ δύο μικτών ομάδων που θα αποτελούνται από τους ποδοσφαιριστές της νταμπλούχου ομάδας 2009-10 και από Παναθηναϊκούς All Stars.

• Εκλέκτορας των All Stars θα είναι ο Ά Αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, κ. Αντώνης Αντωνιάδης.

• Την Τετάρτη, 28 Απριλίου θα ανακοινωθούν οι All Stars και οι συνθέσεις των δύο ομάδων.

• Μετά τη λήξη του αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί σε δύο ημίχρονα των 20΄, θα γίνει η απονομή του Κυπέλλου του Πρωταθλητή στην ομάδα.

• Την εντυπωσιακά σχεδιασμένη είσοδο και παρουσίαση ποδοσφαιριστών και τεχνικού επιτελείου θα συνοδεύσουν ειδικά videos με αναφορές στην πορεία της ομάδας.

• Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ο καθιερωμένος γύρος του θριάμβου, ενώ στο τέλος θα μοιραστούν στις κερκίδες δώρα όπως μπάλες και φανέλες υπογεγραμμένες από όλα τα αστέρια της ομάδας.

Ψαράς από την Κυλλήνη έπιασε καρχαρία 450 κιλών

Ένας καρχαρίας βάρους 450 κιλών πιάστηκε στα δίχτυα του κ. Μιχάλη Τσαμπά από την Κυλλήνη στα ανοιχτά της Κεφαλονιάς. Πρόκειται για τον περίφημο καρχαρία "σαπουνά" που τρέφεται κατά αποκλειστικότητα με πλαγκτόν, έχει πέντε μέτρα μήκος και ζυγίζει 450 κιλά.

Η μηχανότρατα του κ. Τσαμπά ονόματι "Φανερωμένη" έπιασε λιμάνι χθες το βράδυ και δεκάδες άνθρωποι έσπευσαν για να δουν από κοντά τον σαπουνά. Από σήμερα το πρωί μάλιστα ο καρχαρίας θα βρίσκεται στο στο ιχθυοπωλείο του κ. Μιχάλη Τσαμπά στην Κυλλήνη.
Ο "σαπουνάς" είναι ένα είδος καρχαρία, ο .........

Hexanchus griseus (όπως ονομάζεται επιστημονικά), είναι σπάνιο εξαβράγχιο, είναι αποκλειστικά βαθύβιο είδος καθώς συναντάται σε πολύ βαθιά νερά και σπάνια βγαίνει στην επιφάνεια, δεν έχει δόντια, τρέφεται κυρίως με πλαγκτόν και μικρά ψάρια, ενώ είναι συχνός επισκέπτης του Αιγαίου πελάγους.

Πηγή: The best

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Απριλίου 2010

Κλίκ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος



Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.