Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Κοπή Πίτας της Φωτογραφικής Λέσχης Καλαμάτας

Η Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας, σας Καλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, στις 25-01-2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00, στο χώρο των μαθημάτων της Λέσχης, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Καλαμάτας (Αριστομένους 35).

Περιμένουμε όλους τους Φίλους, Μέλη και γνωστούς της ...........

Φωτογραφικής Λέσχης Καλαμάτας να Ευχηθούμε για το Νέο Έτος.

Για το Δ.Σ. της Φ.Λ.Κ.

Ο Πρόεδρος
Αλκης Δ. Λαντζούνης

Ο Γεν. Γραμματέας
Παναγιώτης Καννάς

Κόβουν την πίτα τους οι Τρίτεκνοι Τριφυλίας

Την πίτα του συλλόγου τους θα κόψουν το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και ώρα 5:30 το απόγευμα οι Τρίτεκνοι της Τριφυλίας σε εκδήλωση που θα γίνει στο "Εν Πλώ" στην Κυπαρισσία.

Όπως μας ενημερώνουν στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και κλόουν που θα διασκεδάσει τους μικρούς μας φίλους.

Την κοπή της πίτας θα ευλογήσει ο Σεβασμιότατος ...............

Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος.

Την άποψη του Αντώνη Σαμαρά λόγω εντοπιότητας και των αρχηγών των κομμάτων ζητά ο Περιφερειάρχης για την έγκριση επένδυσης 250 εκ Ευρώ στην Μεσσηνία

Υπερψηφίστηκε η πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη σχετικά με την επένδυση για το Λιγνιτορυχείο στην περιοχή της Πύλου σύμφωνα με την οποία: Πρώτον, η συζήτηση για το θέμα θα γίνει εντός των προβλεπομένων διαδικασιών μετά από εισήγηση της υπηρεσίας σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, τις προτάσεις των Δήμων και των φορέων προκειμένου να γίνει αποδεκτή ή να απορριφθεί.

Δεύτερον, θα ζητηθεί η άποψη της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, η οποία αποτελεί ανεξάρτητη αρχή με την οποία υπάρχει συνεργασία για τα θέματα περιβάλλοντος και υδροοικονομίας, αλλά και του Τμήματος Μεταλλείων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τη δική τους άποψη.

Τρίτον, επειδή το θέμα αυτό άπτεται ζητημάτων εθνικής .........

στρατηγικής για την ενέργεια ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να αποστείλει επιστολή σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων για τη δική τους άποψη. "Ιδίως για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή και είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός", ο κ. Τατούλης τόνισε ότι λόγω της γνώσης του για το ζήτημα, σε περίπτωση που αποφανθεί αρνητικά θα προσυπογράψει την απόφασή του. Αν αντίθετα αποφανθεί θετικά το θέμα θα ξανασυζητηθεί.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι στο επόμενο ΠΕΣΥ, που το θέμα θα ξανασυζητηθεί, θα είναι παρόντες όλοι οι εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών της περιοχής, οι οποίοι από κοινού με την εξαμελή επιτροπή που συστήθηκε με μέλη περιφερειακούς συμβούλους θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την εξέλιξη του ζητήματος αυτού.

Αναφερόμενος στη συζήτηση που αναπτύχθηκε ο κ. Τατούλης εξήρε το επίπεδο των ομιλητών, οι οποίοι για πρώτη φορά τήρησαν με αυστηρότητα την ατζέντα της συζήτησης. Τόνισε ότι η συζήτηση αυτή αποτελεί ευρεία διαβούλευση Περιφέρειας, Δήμων και πολιτών, με σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες. Χαρακτήρισε μάλιστα ο Περιφερειάρχης το επίπεδο της συζήτησης «υψηλότερο και από αυτό του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

«Στη δύσκολη αυτή περίοδο για τη χώρα επιδιώκουμε, αν η χώρα αντιμετωπίσει πρόβλημα επιβίωσης, η Πελοπόννησος να διατηρηθεί εκτός του κάδρου αυτού και αυτό που χρειάζεται είναι τίμιες κουβέντες και καθαρή σχέση με τους πολίτες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι είναι αδιανόητο να σκεφτεί ο οποιοσδήποτε ότι μπορεί να υπάρξει διαδικασία εκτός νομιμότητας και δημοκρατικών διαδικασιών.
Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που αφήνουν υπονοούμενα για τη δική του ηθική ακεραιότητα τόνισε ότι ο πολίτης δεν θέλει ούτε σωτήρες, ούτε μεσσίες, αλλά τη δημιουργία συνθηκών εμπιστοσύνης προς τον εαυτό του και απελευθέρωση από τις φοβίες του. «Σε έντυπα που λασπολογούν δεν προτιθέμεθα να απαντήσουμε».
Στην πρόταση που ακούστηκε για να παρθεί πολιτική απόφαση σε αυτή τη συνεδρίαση ο κ. Τατούλης απάντησε ότι αυτή η συμπεριφορά είναι ποινικά και αστικά κολάσιμη και αποτελεί ξεκάθαρη παράβαση καθήκοντος, καθώς είναι σαφώς εκτός νομίμων διαδικασιών.
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, είναι αυστηρά προσανατολισμένη στο στόχο της αειφορίας και του σεβασμού της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας. Μία και μόνη πρέπει να είναι η κατεύθυνσή της, η πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων ως μόνου δρόμου εξόδου από την κρίση, με αυστηρό σεβασμό στους κανόνες και στους νόμους για όλους. Βρισκόμαστε σε περίοδο πολέμου και θα χρησιμοποιήσουμε ότι απαιτείται, με σεβασμό πάντοτε στη δημόσια υγεία και στο περιβάλλον».

Ο κ. Τατούλης εξέφρασε τη χαρά του και για τις τοποθετήσεις των Δημάρχων της περιοχής, οι οποίοι έθεσαν σημαντικά ζητήματα υπόψιν του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης και στον υδροφόρο ορίζοντα στην περιοχή της Μεγαλόπολης και έψεξε τη ΔΕΗ, η οποία ενώ έχει συμπεριφερθεί αλόγιστα δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια αποκατάστασης της περιοχής. «Το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει την ευθύνη να προστατέψει όλες τις περιοχές της Περιφέρειας με σεβασμό σε κανόνες και σε αρχές για την ανάπτυξή της».
Ευλογημένο τόπο και σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για την Περιφέρεια χαρακτήρισε ο κ. Τατούλης τη Μεσσηνία, η οποία έχει τεράστιες δυνατότητες και όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει βοηθηθεί όπως θα έπρεπε. Το οδικό της δίκτυο το χαρακτήρισε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκη και ενημέρωσε το σώμα ότι κάθε δεύτερη μέρα βρίσκεται στο Υπουργείο προκειμένου να ωριμάσει το έργο Ριζόμυλος – Πύλος, το οποίο αν δεν ολοκληρωθεί σύντομα θα καταδικάσει σε ύφεση σημαντικές επενδύσεις της περιοχής. Προχωρά επίσης το ενδομεσσηνιακό οδικό δίκτυο, τα μεγάλα έργα του οποίου μετά από παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη εντάχθηκαν στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου ξεμπλοκάροντας την παράκαμψη της Πύλου, στην οποία δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα.

Στο περιθώριο της τοποθέτησής του ο κ. Τατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διάψευση εκ μέρους του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος ότι υπήρξε επικοινωνία του με τον Περιφερειάρχη από τη δημοσίευση του θέματος και ύστερα, όπως ψευδώς δημοσίευσε εφημερίδα της Περιφερειακής Ενότητας της Μεσσηνίας. Τόνισε επίσης ο κ. Τατούλης ότι η αντίσταση σε αυτού του είδους την παραπληροφόρηση καταδεικνύει το επίπεδο δημοκρατίας στον τόπο.

Ανακοίνωση από τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών

Ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών καλεί τα μέλη του την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου και ώρα 19:30 στο Φουρναράκειο για ενημέρωση επάνω στο θέμα των αδειών χρήσης νερού.

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών



Β' Τοπική 1ος Όμιλος. Αποτελέσματα 16ης Αγωνιστικής



Η βαθμολογία της 16ης Αγωνιστικής




ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ

Δ' Εθνική 6ος Όμιλος Αποτελέσματα 10ης Αγωνιστικής



Η βαθμολογία της 10ης Αγωνιστικής




ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

«Μπαμπούλας» το άγχος στα ομαδικά σπορ!

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Με τις ντρίμπλες του Πάνου Καμένου, τις κίτρινες κάρτες από την Τρόικα και την αιφνίδια αποχώρηση από το ελληνικό γήπεδο του κ Νταλάρα ξαφνικά απέκτησε ενδιαφέρον «το ποδόσφαιρο της πολιτικής!» Αλλά επειδή ο αγώνας έχει και… Β’ ημίχρονο εγώ σήμερα επέλεξα να επιστρέψω με ένα ακόμη θέμα από «την πολιτική του ποδοσφαίρου…»

Ο «μπαμπούλας» του εκτός έδρας αγώνα, έγραψα σε προηγούμενο άρθρο μου, αποτελούσε, και φοβάμαι ότι θα συνεχίσει να αποτελεί, μόνιμο στοιχείο προβληματισμού για όσους ζούνε από ή για το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και κάθε άλλο ομαδικό σπορ.
Στο άρθρο μου είχα διευκρινίσει ότι ίσως δεν είναι στοιχείο ...........

εφησυχασμού αλλά σίγουρα αφαιρεί από την συναφή ψυχική επιβάρυνση ένταση το γεγονός ότι ΔΕΝ αποτελεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ελληνική ιδιομορφία ο «μπαμπούλας» των εκτός έδρας.

Αλλά και η αντίθετη όψη του συγκεκριμένου «μπαμπούλα» στην Ελλάδα συνιστά παράδειγμα για ενδελεχή κοινωνιολογική και ψυχολογική μελέτη καθώς διαπιστώνεται πολύ συχνά στα γήπεδα το ανεξήγητο και δυσνόητο φαινόμενο πολλών ΕΝΤΟΣ έδρας χαμένων παιχνιδιών!..

Αν μπορούσαμε να στηθούμε μπροστά σε μια γιγάντια οθόνη και χωρίς περιορισμούς χρόνου να παρακολουθήσουμε μερικούς αγώνες ελληνικών και ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ή κυπέλλων τότε θα γινόταν αντιληπτή μια πολύ ενδιαφέρουσα πραγματικότητα. Θα διαπιστώναμε ότι, πέρα από τις κάθε λογής διαφοροποιήσεις πρωτοπόρων και ουραγών ή μεγάλων και μικρών, οι ψυχολογικοί άξονες της δράσης των ομάδων μας ταυτίζονται με τις έννοιες και τη δυναμική του άγχους σε δύο αντίθετες, αντικρουόμενες μορφές, δηλαδή «το άγχος ης αποτυχίας» και «το άγχος της…επιτυχίας».

Σίγουρα παρεμβάλλονται επιμέρους θετικοί και αρνητικοί παράγοντες στη διαμόρφωση κάθε τελικού αποτελέσματος όπως:
- η φυσική κατάσταση και ψυχοσυναισθηματική διάθεση καθενός παίκτη χωριστά και της ολάκερης της ομάδας συλλογικά,
- οι κυκλοθυμικές διαθέσεις της κερκίδας η οποία, κάποια στιγμή, σταματά να αποδοκιμάζει τους αντιπάλους και αρχίζει την ψυχοφθόρα διαδικασία «γιουχαΐσματος» της δικιάς της ομάδας που, καθώς δεν τραβάει διαψεύδει προσδοκίες και δημιουργεί συναισθήματα οργής.
- Τα σφάλματα τακτικής, στρατηγικής και ενημέρωσης που περνούν από την τεχνική ηγεσία στα μέλη της ομάδας,
- Οι απλές αλλά συγκαλυμμένες αλήθειες όπως οι κάθε λογής «φαγωμάρες» στις διοικήσεις,
- Η τα πριμ που παρέμειναν ως απλές…υποσχέσεις,
- Οι ανίερες και «βρώμικες» συναλλαγές μεταξύ παραγόντων και παικτών,
- Οι παρασκηνιακές «συμφωνίες» παραγόντων με «σφυρίχτρες, σημαίες και «πράκτορες…στοιχημάτων» που κρύβουν κέρδη εκατομμυρίων!

Είναι, όμως, αλήθεια ότι πέρα από όλους τους παραπάνω παράγοντες όταν συνοψίσουμε τις ατομικές επιδόσεις παικτών και μαζί τις συλλογικές δραστηριότητες κάθε ομάδας θα δούμε ανάγλυφη την πραγματικότητα, εφόσον βέβαια παραμερίσουμε τις προκαταλήψεις και σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε με…ρομαντική αφέλεια!
Το άγχος της αποτυχίας και το άγχος της επιτυχίας συμβάλλουν συχνότερα από ότι πιστεύουμε στην είσπραξη της ...αποτυχίας!
Αναμφίβολα η αντιπαράθεση μεγάλων και λιγότερο μεγάλων είναι μέσα στον ορισμό του παιχνιδιού κάθε κατηγορίας κατάταξης αντίπαλων ομάδων Όπως αποδείχθηκε, όμως, στο ιστορικό για την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Υφήλιο Πορτογαλικό «EURO-2004» είναι πλέον δείγμα άγνοιας της ψυχολογίας του ποδοσφαίρου και ανώριμης αφέλειας ή μοιρολατρική αποδοχή της απόληξης κάθε αναμέτρησης, κάθε αγώνα, με γνώμονα την αποκλειστική διαφοροποίηση μεγάλου-μικρού, ελληνικού-ευρωπαϊκού.

Ποδόσφαιρο, μπάσκετ και κάθε άλλο ομαδικό σπορ παίζονται σε κάθε συνάντηση μέχρι το τελικό σφύριγμα...Χαμένος, τελικά, αποδεικνύεται εκείνος που δεν έχει κατανοήσει, που δεν θέλει να πιστέψει αυτήν την τρομερά απλή αλήθεια.
Σίγουρα σε κάποια στιγμή εξέλιξης του αγώνα τα πράγματα γίνονται δύσκολα για την μια ομάδα και εύκολα για την άλλη. Με την ίδια όμως σιγουριά οι όροι μπορούν να αναστραφούν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και ο θεωρούμενος νικημένος να ισοφαρίσει ή, συμβαίνει κι αυτό συχνά, να βρεθεί νικητής με το τελικό σφύριγμα.
Η δημιουργία της θετικής ψυχολογίας στον κάθε παίκτη και συλλογικά σε ολάκερη την αποστολή είναι απαραίτητη σε κάθε αντιπαράθεση, σε κάθε αγώνα άσχετα με την εθνική υπόσταση ή την αγωνιστική οντότητα του αντιπάλου. Για τον δυνατό η θετική ψυχολογία, ο αέρας της υπεροχής, είναι σημαντικά απαραίτητο στοιχείο εάν δεν μετουσιωθεί σε αυτό που το χαρακτηρίζουμε ως «άγχος της επιτυχίας».

Για τον αδύνατο η σωστή ψυχική διάθεση ταυτίζεται με την μετουσίωση του «άγχους της αποτυχίας» σε ψυχοσυναισθηματική κατάσταση ρεαλιστικής αντιμετώπισης της πραγματικότητας και ετοιμότητα για έγκαιρη εκμετάλλευση ευκαιριών. Και οι πιο «μεγάλοι» από τους πραγματικά μεγάλους κάνουν θανάσιμα σφάλματα εφόσον τους παρασύρει ο αέρας της υπεροχής, η υποτίμηση του αντιπάλου που πηγάζει από την υπεροψία και από το «άγχος της επιτυχίας»...
Εάν δεν συνέβαινε αυτό τότε το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και κάθε άλλο ομαδικό σπορ, δεν θα είχαν τις αληθινές τους εκπλήξεις, την ασύγκριτη γοητεία, την ανεπανάληπτη συναρπαστικότητά τους .
Όπως όμως «το άγχος της επιτυχίας» οδηγεί τους μεμονωμένους παίκτες και συνολικά την ομάδα σε σπασμωδικές και ανόητες πρωτοβουλίες, δημιουργώντας κενά και αποδυναμώνοντας τη συνολική προσπάθεια που σίγουρα απολήγουν στην αποτυχία και την ήττα, έτσι ακριβώς από την αντίθετη πλευρά η ηττοπάθεια μιας ομάδας πέρα από κάθε άλλο παράγοντα μπορεί να εστιασθεί και «στο άγχος της αποτυχίας» που απολήγει σε κατακερματισμό των ατομικών ικανοτήτων των παικτών και σε αξιολύπητη παρουσία του συνόλου...

Με δεδομένη τη σωστή φυσική κατάσταση, την ορθή στρατηγική και τις επιμέρους τεχνικές και εφόσον δεν παρεμβάλλεται το γνωστό «παρασκήνιο» η ειδοποιός διαφορά επιτυχίας-αποτυχίας ταυτίζεται απόλυτα με τον ψυχολογικό παράγοντα. Ο κίνδυνος που πάντοτε ελλοχεύει σε κάθε αντιπαράθεση υλοποιείται σε ανεπιθύμητο αποτέλεσμα όχι μόνο όταν το άγχος της αποτυχίας μετουσιώνεται σε ηττοπάθεια αλλά και όταν το άγχος της επιτυχίας οδηγεί τα άτομα και την ομάδα σε αφελή υποτίμηση του αντιπάλου.

Νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας ο Νικόλαος Τζάνος

Εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου Ν.Ε. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκαν Χθες Κυριακή 22/1/2012στα γραφεία της ΝΟ.ΔΕ. Μεσσηνίας.
Νέος Πρόεδρος εξελέγη ο Νικόλαος Τζάνος του Γεωργίου.

Τα μέλη της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. ευχαριστούν τις ΟΝΝΕΔίτισες και .............

τους ΟΝΝΕΔίτες που προσήλθαν στις κάλπες και συμμετείχαν στην διαδικασία εκλογής Προέδρου.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΛΙΓΝΙΤΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΙΑ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γράφει η Αντωνία Μπούζα

Η οικονομική ύφεση που επικρατεί στη Χώρα μας και έχει οδηγήσει στην εκρηκτική αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας την Ελληνική περιφέρεια ,επ΄ουδενί πρέπει να είναι το όχημα που θα οδηγήσει σε οριστική περιβαλλοντική υποβάθμιση έναν τόπο.

Εξ ΄ αφορμής της επανάκαμψης του αιτήματος για την εξόρυξη λιγνίτη στη Δημοτική Ενότητα Κορώνης του Δήμου Πύλου –Νέστορος και της διάστασης που έχει λάβει το θέμα, θεωρώ πως ουδείς μπορεί να σκεφτεί να κινηθεί αντίθετα με τη βούληση των τοπικών κοινωνιών.

Βέβαια η μέχρι σήμερα στάση των αυτοδιοικητικών παραγόντων ............

και της τοπικής κοινωνίας έχει δείξει σημάδια ανωριμότητας και επιδερμικής προσέγγισης του φλέγοντος θέματος «ανάπτυξη και ευκαιρίες»

Πάντοτε όλοι έβλεπαν με επιφύλαξη κάθε προσπάθεια επιχειρηματικότητας και επενδύσεων.

Είναι αυτονόητο πως πρέπει να κινηθούμε εκτός της κύριας κατεύθυνσης της τουριστικής ανάπτυξης και της γεωργίας και σε άλλες επενδύσεις.

Μπορούμε να στραφούμε σε πιο ήπιες ενεργειακές επενδύσεις που δεν υποβαθμίζουν το περιβάλλον και δίνουν την αναπτυξιακή ώθηση που επιζητούμε. Αναφέρομαι στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και της εκμετάλλευσης των φυσικών μας πλεονεκτημάτων που ίσως είναι η απάντηση στην πρόταση για εξόρυξη του λιγνίτη.

Βέβαια η μέχρι σήμερα στάση της στείρας άρνησης στα πάντα πρέπει ν΄αλλάξει , διότι ένας τόπος για να έχει την επιθυμητή ανάπτυξη , πρέπει να μη στοχεύει μόνο σε μία αναπτυξιακή δραστηριότητα, αλλά να έχει και άλλες εναλλακτικές. Άλλωστε είναι γνωστό πως η τουριστική κατεύθυνση είναι μεν η προτεραιότητα , αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την ευπάθεια του τουρισμού και το πώς επηρεάζεται αυτός, από διάφορα τυχαία γεγονότα και συμβάντα.

Οι αυτοδιοικητικές αρχές με προεξάρχουσα την Περιφερειακή αυτοδιοίκηση , πρέπει ξεκάθαρα, ύστερα από διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και την κυρίαρχη θέση της δημοτικής αρχής να οριοθετήσουν τα πλαίσια που θα κινηθεί αναπτυξιακά ένας τόπος και όχι να κινούνται βλέποντας και …κάνοντας κάθε φορά , ανάλογα με τα αιτήματα που κατατίθενται.

Η ύφεση είναι υπαρκτή, η ανεργία τρομακτική, αλλά και η διαφαινόμενη υποβάθμιση της περιοχής της Κορώνης στην περίπτωση που προχωρήσει η εν λόγω επένδυση ορατή.

Η Κορώνη είναι ένας μοναδικής ομορφιάς και φυσικού κάλλους τόπος, με πληθώρα τουριστικών καταλυμάτων κύριων και μη, με βυζαντινά μνημεία, κάστρα και πρωταγωνίστρια του Μεσογειακού διατροφικού προτύπου σύμφωνα με απόφαση της UNESCO.
Είναι λοιπόν φανερό, πως πρέπει να συνεχίσει στην υποστήριξη της κατεύθυνσης της τουριστικής ανάπτυξης και της απόρριψης της επένδυσης για την εξόρυξη λιγνίτη.

Συνάντηση Κόλλια με προεδρεία Συλλόγων Δήμου Τριφυλίας στην Αθήνα.

Συγκέντρωση των προεδρείων των Συλλόγων του ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ που δραστηροποιούνται στην ΑΤΤΙΚΗ με τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλια θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 24 Ιαναουαρίου στο Ξενοδοχείο STANLEY στην Πλατεία Καραϊσκάκη (METRO: Στάση Μεταξουργείο) όπου θα γίνει συζήτηση, ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.



Έκοψαν Βασιλόπιτα και στον Σύλλογο Αγίας Κυριακής. [ VIDEO ]

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν χθες το απόγευμα στο εξοχικό κέντρο "Ο Γρηγόρης" ο Εξωραϊστικός Σύλλογος της Αγίας Κυριακής παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου αλλά και πολιτών.
Στον σύντομο χαιρετισμό της η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αθανασοπούλου αφού καλοσώρισε τους παρευρισκόμενους, είπε ότι ο Σύλλογος κάνει ένα μεγάλο αγώνα να διατηρηθεί η κατάσταση στην Αγία Κυριακή σε όσο το δυνατόν καλύτερη όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα. Σε όλη την διάρκεια του χρόνου.

Την πίτα έκοψε ο πατήρ Ευάγγελος Σίμος ................

εφημέριος του Ιερού ναού Παναγίας Φιλιατρών.

Ακολούθησε λαχειοφόρος αγορά με δώρα ένα ρομπότ πολυμάγειρα που κέρδισε η κ. Αμαλία Γούγουλα και μία εικόνα της Αγίας Κυριακής.
Η πίτα του Συλλόγου ήταν μια ευγενική προσφορά της Ρένας Γεωργοπούλου.

Δείτε το Video από την εκδήλωση.



Τη Βασιλόπιτα για το 2012 έκοψαν οι πολύτεκνοι Τριφυλίας

Με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου οι πολύτεκνοι Τριφυλιας έκοψαν την Βασιλόπιτα του Συλλόγου στην αιθουσα εκδηλώσεων "Αλέκος Παπαδόπουλος" του Δήμου Τριφυλίας. Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κ.Κόλλιας και οι αντιδήμαρχοι κ. Γ.Σαμπαζιώτης και Ιω. Μερκούρης.


Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Best Καλαμάτας 22/1/2011





Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα.

Την εβδομάδα από 23 Ιανουαρίου έως 29 Ιανουαρίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Βασίλη Παπαθεοδοσίου

Tηλ: 2761 - 0 - 32229
Κιν. 693 - 2337104


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Ιανουαρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.