Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών οργανώνει ομιλία με τίτλο

«ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;»

με ομιλήτρια τη Ψυχολόγο – Ψυχοπαιδαγωγό κ. Πόπη Κόλλια. Η κ. Κόλλια είναι πτυχιούχος του Γαλλικού Πανεπιστημίου PICARDE AMIEN με ειδικότητα στην παιδαγωγική και την κλινική ψυχολογία.
Κατά τη διάρκεια της εικοσάχρονης καριέρας της ..........

συνεργάστηκε σαν παιδοψυχολόγος με νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια και υπήρξε ομιλήτρια σε πάρα πολλές ημερίδες.

Θα γίνουν δύο ομιλίες. Η μία στα Φιλιατρά την Παρασκευή 16/9/2011 στις 7.30 μμ στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο. Η δεύτερη στους Γαργαλιάνους την Κυριακή 18/9/2011 την ίδια ώρα στη Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη. Όσοι γονείς το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν ιδιαιτέρως με την κ. Κόλλια την επόμενη μέρα στους ίδιους χώρους, μετά από συνεννόηση.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ, ΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας στο ξεκίνημα της καινούργιας σχολικής χρονιάς εύχονται σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μια δημιουργική και εκπαιδευτικά παραγωγική χρονιά αλλά και δύναμη προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα υπάρξουν.
Μαζί με τα μαθήματα στα σχολεία ξεκινούν και οι εγγραφές στο Ωδείο, το Εικαστικό Εργαστήρι και τη Σχολή Τέχνης του Δήμου Τριφυλίας. Τα τμήματα αυτά λειτουργούσαν εδώ και αρκετά χρόνια στους πρώην Δήμους Γαργαλιάνων και Κυπαρισσίας.

Η καινούργια Κοινωφελής Επιχείρηση συνεχίζει τη λειτουργία τους γιατί προσφέρουν .........

ουσιαστικό έργο στον τομέα της μουσικής, των εικαστικών, του κλασσικού και του σύγχρονου χορού και μάλιστα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες των πολιτών. Καλύπτουν ακόμα ανάγκες που το κλασσικό σχολείο, η ιδιωτική πρωτοβουλία και οι συλλογικές προσπάθειες (με εξαίρεση το ΜΕΣΚ στον τομέα του χορού) δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να καλύψουν. Πιστεύουμε ότι πολλοί συμπολίτες μας θα μπορέσουν να καλύψουν δημιουργικά το χρόνο τους αποκαλύπτοντας μάλιστα το ταλέντο τους σε κάποιο από τα τμήματα αυτά. Αυτούς τους δύσκολους καιρούς η τέχνη μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά στο άγχος και την κατάθλιψη της εποχής που βιώνουμε.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Στο Ωδείο διδάσκονται αρμόνιο, πιάνο, κιθάρα και ηλεκτρική κιθάρα. Το Ωδείο έχει έδρα την Κυπαρισσία και στεγάζεται στο κτίριο του Δημαρχείου (είσοδος από τη Δημοτική Φιλαρμονική). Οι εγγραφές θα γίνονται από την Τρίτη 13/9/2011 από τις 2.00 μμ ως τις 10.00 μμ. . Τα δίδακτρα είναι 40 € για το πρώτο παιδί, 20 € για το δεύτερο και η φοίτηση θα είναι δωρεάν για το τρίτο. Επίσης θα γίνεται έκπτωση 25% στα παιδιά που εγγράφονται στις Φιλαρμονικές και έκπτωση 50% στα παιδιά που προσφέρουν υπηρεσίες σε αυτές. Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα πιάνου και αρμονίου στον κ. Νίκο Παπαδήμο, τηλέφωνο 6957813257 και για τα μαθήματα κιθάρας στον κ. Σπύρο Πετρωνίου τηλέφωνο 6974721668.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Το Εικαστικό Εργαστήρι έχει έδρα την Κυπαρισσία και στεγάζεται και αυτό στο κτίριο του Δημαρχείου. Φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα σχεδίου και ζωγραφικής για ενήλικες. Για τα τμήματα της ζωγραφικής παιδιών, της κεραμικής και αγιογραφίας θα ζητηθούν αιτήσεις ενδιαφέροντος και ανάλογα με τον αριθμό τους θα κριθεί από το Δ.Σ. αν θα λειτουργήσουν εφ` όσον βέβαια ξεπεραστούν έγκαιρα τα διαδικαστικά προβλήματα. Τα δίδακτρα για τους ενήλικες θα είναι 30 € και για τα παιδιά 15 €. Οι εγγραφές θα γίνονται κάθε Παρασκευή από τις 5.00 μμ ως τις 9.00 μμ και το Σάββατο από τις 10.00 πμ ως τις 1.00 μμ. Για περισσότερες πληροφορίες στον κ. Νίκο Ζαχαρίου στα τηλέφωνα 27610-22980, 6977017876.

ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΗΣ

Στη Σχολή Τέχνης που έχει έδρα τους Γαργαλιάνους διδάσκονται κλασσικό μπαλέτο και σύγχρονος χορός σε νήπια, παιδιά και εφήβους. Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά από τις 9.00 πμ. ως τις 12.30 μμ στο κτίριο της Σχολής Τέχνης. Τα δίδακτρα θα είναι 10 € για κάθε παιδί. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην κ. Άννα Πέππα στο τηλέφωνο 27630 - 23170

Αρση μονιμότητας με υπογραφή Γ. Παπανδρέου

Φουλ τις μηχανές για αλλαγές-ανατροπές στον δημόσιο τομέα βάζει η κυβέρνηση. Το Ενιαίο Μισθολόγιο δεν "πειράζει" σε πρώτη φάση τα ειδικά μισθολόγια - δηλαδή τους δικαστικούς, τους γιατρούς του ΕΣΥ, τους στρατιωτικούς και άλλους.

Βέβαια, σε μια δεύτερη φάση δεν αποκλείεται τα συνταγματικά κωλύματα να αποδειχθούν "ασθενή" στην πράξη - όμως είναι κάτι που δεν έχει αποφασιστεί.

Η προσωπική διαφορά, από την άλλη ...........

πλευρά, έπαψε να ισχύει ως ιδέα και τα επιδόματα που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι φαίνεται ότι ακολουθούν στην πλειονότητά τους ανάλογη πορεία.

Συγκεκριμένα, η "γραμμή" που εξετάζει σοβαρά προς εφαρμογή η κυβέρνηση είναι αφενός το σοβαρό "κούρεμα" των μισθών διά του Ενιαίου Μισθολογίου και αφετέρου η πράξη εφαρμογής του νεοεισερχόμενου θεσμού της εργασιακής εφεδρείας, που κατά πληροφορίες αφορά οριζόντια το 10%. Στο πλεονάζον προσωπικό μπορεί να προστεθεί και... άλλο, ενώ με την κατάθεση του πλάνου για το επιτελικό κράτος καταργούνται υπηρεσίες και τμήματα του στενού πυρήνα του Δημοσίου κατά το 1/3 τουλάχιστον.

Οι καταργήσεις Οργανισμών - υπηρεσιών -τμημάτων- Διευθύνσεων του Δημοσίου φέρνουν εν τω μεταξύ καταργήσεις οργανικών θέσεων - δηλαδή φέρνουν τη βάσανο της αξιολόγησης για δεκάδες υπαλλήλους.

Στο διήμερο κρας-τεστ της Θεσσαλονίκης καλείται να απαντήσει με πειστικό τρόπο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, τη στιγμή που οι δανειστές παρακολουθούν με "άγρυπνο μάτι" και αναμένουν τα πρώτα "δείγματα γραφής" των διαρθρωτικών αλλαγών εν όψει της εκταμίευσης της έκτης δόσης.

"Η κόψη του ξυραφιού" είναι μια έκφραση που η κυβέρνηση επαναλαμβάνει θέλοντας να επισημάνει στον... εαυτό της την οριακή κατάσταση στην οποία πρέπει να επέμβει "χειρουργικά", αναπτύσσοντας προσδοκίες για την αντιμετώπιση του δυσθεώρητου δημόσιου χρέους και του δημοσιονομικού προβλήματος. Οι φήμες περί χρεοκοπίας διαψεύδονται κατηγορηματικά και μάλιστα με αιχμές για τις "πηγές" εντός Ευρώπης, ενώ ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται σήμερα να στείλει μέσω της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ καθαρά μηνύματα αποφασιστικότητας, προς όλες τις πλευρές.

Αν και στη χθεσινή ομιλία του ο στόχος του δεν ήταν να βγάλει ειδήσεις, αλλά να εκφράσει την επιμονή του για τις "μεγάλες αλλαγές", το γεγονός ότι προγραμμάτιζε να αναδείξει ως αφετηρία διαλόγου την άρση της μονιμότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο των "ανατροπών" που επεξεργάζεται και θα ανακοινώσει τμηματικά η κυβέρνηση - ξεκινώντας τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Οι κ. Βενιζέλος και Ρέππας έχουν μπροστά τους όλο το παζλ. Οι μισθοί στο Δημόσιο, όπως αναμένεται, θα υποστούν σημαντικό "κούρεμα", ενώ η εργασιακή εφεδρεία θα γίνει σταδιακά και μέχρι το "φινάλε" οριζόντια, αρχίζοντας με στόχο 10% μείωση του προσωπικού.

Μικροσκόπιο

Ενδιαμέσως θα καταργηθούν οργανισμοί, διευθύνσεις και τμήματα ακόμη και στον στενό πυρήνα του Δημοσίου, που σημαίνει ότι θα "διαγραφούν" αυτομάτως πολλές οργανικές θέσεις. Το ενιαίο μισθολόγιο (συμπεριλαμβάνεται μαζί με την εφεδρεία σε νέο νόμο) δεν αφορά σε πρώτη φάση τα Ειδικά Μισθολόγια, αλλά σε δεύτερη φάση θα επανεξεταστούν τα δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση το "πρόδηλο" (για εφεδρεία...) πλεονάζον προσωπικό τίθεται στο μικροσκόπιο και όλες οι πληροφορίες λένε ότι εντός του Σεπτέμβρη (αμέσως) οι σχετικές αποφάσεις θα "μεταφραστούν" σε συγκεκριμένες πράξεις (ειδοποιητήρια κ.ά.).

Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ενημερώσει χωρίς να προκαλεί ανησυχία, αλλά η αθέτηση των συμφωνηθέντων με την τρόικα είναι ένα σενάριο που έχει ήδη αποκλείσει η κυβέρνηση.

Στην πραγματικότητα οι αρμόδιοι υπουργοί επεξεργάζονται σενάρια χωρίς να έχουν λάβει "φωτοτυπίες" προς υλοποίηση από την τρόικα, αλλά το περιεχόμενο της "ταμπακέρας" για τις αναγκαίες αλλαγές, προκειμένου να μην "αμφισβητηθεί" η εκταμίευση της έκτης δόσης και δη η εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής του Ιούλη.

Χθες, εν τω μεταξύ, στην ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου επρόκειτο να ξεκινήσει με τη διαπίστωση-περιγραφή των μεγάλων προβλημάτων, της κρίσης δανεισμού, του ελλείμματος, του χρέους, της "θεραπείας" που προτείνεται για την έξοδο από την κρίση. Εν συνεχεία επρόκειτο να κάνει "στάση" στη ΝΔ και στις ευθύνες της σχετικά με την Οικονομία από τη διακυβέρνηση Καραμανλή, και να υπογραμμίσει σε όλους τους τόνους ότι "θα μείνουμε στο ευρώ και θα τα καταφέρουμε".

Αυτά θα τα περιγράψει προαναγγέλλοντας αποφάσεις για το πώς θα μπει τέρμα στην "παλιά Ελλάδα" και δίνοντας παραδείγματα για τα βήματα στην Οικονομία (π.χ. επιχειρηματικότητα, τουρισμός, πράσινη ανάπτυξη, αγροτική ανάπτυξη, κράτος ποιότητας κ.ά.).

Αναθεώρηση

Αλλη ενότητα της ομιλίας του πρωθυπουργού αφορά στον "φάκελο" περί ευνομίας, όπου θέλει να καταδείξει την ανάγκη να μπει τέλος στο ρουσφέτι, να παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος και την αναθεώρηση του Συντάγματος, "προκαλώντας" από τώρα (αν και συνεργάτες του πρότειναν το αντίθετο) τη συζήτηση ακόμη και για την άρση της μονιμότητας, που κατά πολλούς θεωρείτο "απαγορευμένη πράξη".

Ο κ. Παπανδρέου επιδιώκει και με τις απαντήσεις του στη συνέντευξη να κλείσει τα σενάρια περί εκλογών, να ζητήσει συνεννόηση με τις "υγιείς και ''ζωντανές'' κοινωνικές ομάδες", να επιτεθεί στα διάφορα συμφέροντα που δεν θέλουν αλλαγές, που ενώ "καταγγέλλουν βγάζουν τα λεφτά τους εκτός Ελλάδας", που αδρανούν αντί να συμμετάσχουν στην εθνική προσπάθεια.

"Θα συγκρουστώ και θα επιμείνω" είναι ο τίτλος που όπως λέει συνεργάτης του πρωθυπουργού εκφράζει την ομιλία που έγραφε μέχρι αργά χθες το απόγευμα, με στόχο πάντως να διευκρινίσει ότι δεν επιδιώκει την "τιμωρία" κοινωνικών ομάδων...

Εγκαταλείπει την Eurovision η ΕΡΤ;;;

Μία είδηση που αν είναι πραγματική τότε αποτελεί μια μεγάλη βόμβα για την Eurovision.
Σύμφωνα με δημοσίευμα, φέτος ενδέχεται η ΕΡΤ να μην διοργανώσει την Eurovision και να την αναθέσουν σε ιδιωτικό κανάλι.
αυτό εντάσσεται όπως αναφέρει γενικές πληροφορίες σχετικά με την αναδιάρθρωση και τις αλλαγές που ετοιμάζει η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Επικρατείας ............

κ. Μόσιαλο και όσον αφορά την πτυχή του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2012 θα υπάρξουν συζητήσεις για το αν γίνεται η φετινή διοργάνωση μεταφερθεί σε άλλο ιδιωτικό κανάλι της Ελλάδος, να αγοράσει δηλαδή τα δικαιώματα από την ΕΡΤ... Για το όλο θέμα σύμφωνα πάντα με την Ισοτιμία ακόμα τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο όμως η EBU είναι ήδη ενήμερη για την συγκεκριμένη εξέλιξη..
Πάντως σαν ShowTime-cy που ασχολείται χρόνια με τον μουσικό αυτό θεσμό... δεν ξανάγινε ποτέ στα χρονικά κρατικό κανάλι... να εγκαταλείπει την EUROVISION και να την δίνει.. σε ιδιωτικό !

Κύπελλο Μεσσηνίας: ΠΑΟ Καλαμάτας - Εράνη 1-1

Ισόπαλο 1-1 έληξε το μοναδικό παιχνίδι κυπέλλου της χθεσινής ημέρας και η Εράνη έγινε η πρώτη ομάδα που πέρασε στους «16», έχοντας βέβαια ήδη καταλυτικό προβάδισμα 3-0 από το πρώτο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Η συνάντηση στο γήπεδο «Γ. Λουκαρέας» ήταν αρκετά δυνατή, με λίγα ποιοτικά διαστήματα και τους γηπεδούχους να στέκονται καλά στον αγωνιστικό χώρο, απέναντι σε μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας που δεν χρειάστηκε να φορτσάρει (οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων είχαν βέβαια «ελαφρυντικό» την έντονη ζέστη που επικρατούσε).

Οι παίκτες της Εράνης ευτύχησαν ν’ ανοίξουν .......

το σκορ σε μια ανύποπτη φάση, που ήταν δημιούργημα ουσιαστικά της εμπειρίας του Βαγγέλη Κουτσουρέ, ο οποίος εκτέλεσε αστραπιαία ένα φάουλ στο μεσοδιάστημα κέντρου και μεγάλης περιοχής, προς τον Κόλλια, που πλάσαρε εύστοχα τον Βασιλόπουλο γράφοντας το 0-1.

Την ίδια στιγμή οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν μείνει να αναρωτιούνται αν ο διαιτητής Ηλίας Σκόρδος (Βρυώνης, Κατσάς οι βοηθοί του) είχε υποδείξει φάουλ και υπέρ ποιού…
Στο 76’ ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στα ίσα, με απ’ ευθείας φάουλ του παίκτη-προπονητή του Δημήτρη Σώκαλη. Ήταν ένα γκολ που ήρθε σαν «μάθημα» για τις κλασικές χαμένες ευκαιρίες που «κλώτσησαν» σε ένα ακόμη παιχνίδι οι Φιλιατρινοί και που όμως δεν το …έμαθαν αφού και στη συνέχεια δεν αξιοποίησαν άλλες δυό καλές φάσεις για γκολ, η μια από αυτές που δεν χάνονται.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Βασιλόπουλος, Κουρέας (69’ Σακκάς), Κριτσωτάκης (72’ Άρ. Γιακουμής), Λάζαρης, Π. Καναλουπίτης, Δ. Σώκαλης, Γρηγορόπουλος, Νοανσί, Στ. Σώκαλης, Δ. Γιακουμής, Εμμανουήλ (77’ Χασάπης).

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Αθανασόπουλος, Καραχάλιος (69’ λ. τρ. Ι. Γρηγορακάκης), Γιάννης (63’ Φουρναράκος), Ανδρεόπουλος, Μπαστακός, Κώτσος, Άγγ. Γεωργιόπουλος, Κουτσουρές, Κόλλιας, Μιχ. Γρηγορακάκης, Λυμπερόπουλος (46’ Νινιός).

Το φιλμ του αγώνα
17’ ο Κουτσουρές εκτέλεσε πολύ γρήγορα ένα φάουλ που κέρδισε ο Γρηγορακάκης λίγα μέτρα μπροστά από το κέντρο και ο Κόλλιας με πλασέ άνοιξε το σκορ. Ήταν μια φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς γηπεδούχων που σάστισαν θεώρησαν αρχικά ότι το φάουλ ήταν υπέρ τους
32’ ο Γρηγορακάκης πέρασε πολύ έξυπνα τη μπάλα στον Κόλλια που κι εκείνος κινήθηκε γρήγορα, αλλά το πλασέ στην κίνηση έφυγε δίπλα από το «Γ» του Βασιλόπουλου
60’ φάουλ του Γρηγορακάκη κοντά στο κόρνερ η μπάλα πέρασε στο 2ο δοκάρι, όπου ο Κόλλιας πάσαρε στον Κώτσο, που ελίχθηκε έκανε και το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού μπλόκαρε
64’ ο Κουτσουρές έβγαλε μόνο του τον Κόλλια απέναντι στον Βασιλόπουλο, ο νεαρός επιθετικός έκανε λίγο άτσαλα το ψηλοκρεμαστό πλασέ, αλλά η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα, όπου σαν από μηχανής θεός βρέθηκε ο Κριτσωτάκης διώχνοντας σωτήρια με το κεφάλι σε κόρνερ
74’ από κόρνερ του Κουτσουρέ ο Κώτσος έκανε το πρώτο σουτ, ο Βασιλόπουλος απέκρουσε και στην επαναφορά ο Κόλλιας …κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ
76’ φάουλ του Σώκαλη έξω από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε στο τείχος, άλλαξε πορεία, ξεγελώντας τον Αθανασόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα αποφέροντας την ισοφάριση στους «πράσινους» της Καλαμάτας (1-1)
84’ διαγώνιο σουτ του Δ. Γιακουμή, υπό την πίεση του Φουρναράκου, ο Αθανασόπουλος έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ
86’ μετά από κόρνερ του Κουτσουρέ, διαδοχικά κοντινά σουτ Φουρναράκου, Κόλλια, Νινιού εξουδετερώθηκαν με κόντρες και τελικά η μπάλα κατέληξε κόρνερ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Σεπτεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώ