Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Αλλάζει ο καιρός με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες

Η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την ερχόμενη εβδομάδα και ο ήλιος φαίνεται ότι θα δώσει τη θέση του στη συννεφιά, στις τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Κυριακή αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από 3 έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Τη Δευτέρα, ο υδράργυρος θα πέσει κι άλλο και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα ..........

κυμανθούν από 3 έως 7 μποφόρ.

Την Τρίτη στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες και οι άνεμοι θα πνέουν από 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια και θα κυμανθεί από 8 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ υπάρχει και πιθανότητα χιονοπτώσεων στα βόρεια ορεινά. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από 5 έως 7 μποφόρ.

Η Παπατζίδικη Τραπεζική Στροφή.

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Έγραψα: «Λέξη δεν άκουσα για τους δανειολήπτες που οι τραπεζίτες τους πλειστηριάζουν καθημερινά τις ζωές μαζί με τις περιουσίες.

Συλλαβή δεν άκουσα για την παραπλανητική κυκλοφορία του πλαστικού χρήματος σε αντικατάσταση των εισοδηματικών αυξήσεων, που δεκατρία χρόνια τώρα τη συνενοχή της ΓΣΣΕ μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν έλαβαν ποτέ.
Για να υποχρεώνονται στον εκβιαστικό δανεισμό προκειμένου να επιβιώσουν. Κουβέντα δεν είπε πως εξ αυτού η οριστική παραγραφή των χρεών τους δεν μετράει ως χάρη αλλά ως χρέος.

Τους χρωστάνε δεν χρωστούν! Αντιθέτως μάλιστα. Φράση δεν ξεστόμισε για τα .........

αχρεωστήτως καταβληθέντα στους τραπεζίτες από τον απελθόντα τρικλίζοντας ομόλογό του, ο οποίος τους παρείχε πεδίο δόξης λαμπρό για τα κέρδη τους..»


Αμφισβητήθηκα από ένα σμήνος κακόβουλου σχολιασμού που θα τον βάφτιζα “του ανωνύμου «μπλογκοέλληνος» αν δεν κινδύνευαν να μολυνθούν με Νεοελληνικά αφροδίσια νοσήματα οι επαναστατημένοι πατριώτες και ιστορικοί σχολιαστές της «Ελληνικής Νομαρχίας».

Τα αποδέχομαι ωστόσο ως «εποικοδομητική κριτική» με την διαφορά πως αποφασίζω εκδικητικά να σας εκθέσω όλους ενώπιον όλων μαζί με το νεογέννητο θείο βρέφος. Τον αρχηγό σας. Έτσι και εν γνώσει των συνεπειών του φιλολογικού νόμου που θέλει όλες οι αλήθειες να μην είναι για όλα τ’ αυτιά σας σερβίρω ως κρύο πιάτο τα εξής:

Το ξεφάντωμα των χρηματιστηριακών για τις τράπεζες!!!

Πάρτι έχουν στήσει τα ξένα χρηματιστηριακά γεράκια γράφει το blooomberg για την στροφή των 180 μοιρών της «τραπεζικής πολιτικής» του ΠΑΣΟΚ που ολοκλήρωσε «αθόρυβα» μέσα σε λίγα 24ωρα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δια μέσου του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, διαστρέφοντας βίαια το προεκλογικά περιγραφέν πρόγραμμα από την κ. Λούκα Κατσέλη. Τρανή απόδειξη γράφω εγώ η φρενήρης κούρσα ανόδου των μετοχών των ιδιωτικών τραπεζών. Πως συνέβη; Με την ανατροπή του δημόσιου τραπεζικού πυλώνα στην βάση του οποίου όπως φρούδα πίστευε η ως τις εκλογές τσαρίνα της οικονομίας θα ασκούσε φιλολαϊκή πολιτική! Στον πυλώνα αυτόν περιλαμβανόταν και η Εθνική οι μετοχές της οποίας όμως κατά 50% ελέγχονται από τα καρχαριοειδή της αλλοδαπής. Γιατί η δεικτική αναφορά της ειλικρινούς κ. Κατσέλη δεν είχε περάσει απαρατήρητη από τα λαμόγια της Ευρώπης με συνέπεια να σπεύσουν την επομένη των εκλογών να τραβήξουν ανήσυχοι το αυτί του…ακηδεμόνευτου (λέμε τώρα) νέου πρωθυπουργού..

Έτσι από την Τρίτη και με την ανακοίνωση της σύνθεσης του οικονομικού επιτελείου άλλαξε η κατάσταση θεαματικά. Αίφνης, ο πρώην εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπάλληλος τού κατά τους ξένους επενδυτές εξαιρετικά επιτυχημένου διοικητή της Εθνικής ανεκδιήγητου Αράπογλου, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ανέλαβε κατ’ εντολή του αρχηγού του αυτός τον ρόλο του «τσάρου» της οικονομίας, με την ταυτόχρονη υποβάθμιση της κ. Κατσέλη. Ο πρώτος με την ενθρόνισή του στο αναβαθμισμένο υπουργείο Οικονομικών, ενώ η κ. Κατσέλη με την απόρριψή της στο υποτιμημένο πλέον υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης δίχως καμιά αρμοδιότητα παρέμβασης στο τραπεζικό σύστημα.

Έντεχνες διαρροές προς το Ψυχάρειο Ιδρυμα από το υπουργείο οικονομικών και μάλιστα αμέσως μετά την ανάληψή του από την νέα συμμορία του London School of economiks, έθεσαν σε εντελώς διαφορετική βάση από εκείνη της κ. Κατσέλη την τραπεζική πολιτική. Ναι μεν θα δημιουργηθεί άμεσα ο τραπεζικός δημόσιος πυλώνας αλλά με τις άνευρες τράπεζες Αττικής, Αγροτικής, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και την Παρακαταθηκών και δανείων τα ΔΣ των οποίων θα απομακρυνθούν άμεσα αντιθέτως με την ΕΘΝΙΚΗ στην οποία θα τηρηθούν οι διαδικασίες της εταιρικής διακυβέρνησης. Δηλαδή κατά τις μετοχικές συνελεύσεις την ερχόμενη Άνοιξη. Κάτι που εξηγείται ως: Η κορυφαία τράπεζα παραμένει ιδιωτική παρά τις περί του αντιθέτου προεκλογικές δηλώσεις της καθ’ ύλην αρμοδίας σκιώδους υπουργού..

Πως εκλαμβάνονται τα σήματα αυτά; Ότι έχει ήδη και καθ’ υπόδειξη των αρπακτικών του καζινοκαπιταλισμού επιλεγεί μια και μόνη λύση στο πρόβλημα της πιστωτικής ασφυξίας δίχως την παραμικρή επιβάρυνση των ιδιωτικών τραπεζών. Όλα τα προβληματικά δάνεια θα παγώσουν μεταφερόμενα στον κρατικό προϋπολογισμό μέσω της μιας και μόνης δημόσιας τράπεζας η οποία κατ’ αντιπαροχή θα χρηματοδοτήσει τις ένοχες ιδιωτικές με 15 δις ευρώ Ο «σοσιαλισμός» τώρα δικαιώνεται με την καταβολή του λογαριασμού από τους συνήθεις υπόπτους. Εμάς και όχι τις ιδιωτικές τράπεζες που στην αρπακτική τους λογική τα προκάλεσαν και τις εκσυγχρονιστικές κυβερνήσεις ατομικά και συλλογικά που τα υποδαύλισαν… Με τσ’ υγιές μας…

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
eandrik@otenet.gr


Δημοσκόπηση focus για όλους μαζί.

freefotos.gr

Πηγή: ΚΑΦΕΝΕΙΟ



Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ!!!

Όσοι κατεβαίνουμε στο χωριό από την Αθήνα, ακόμη και συχνότατα όπως εγώ που είμαι συνταξιούχος, κάθε φορά παθαίνουμε ένα σοκ από τις τιμές που βλέπουμε στα καταστήματα της περιοχής. Και μιλάω κυρίως για τα προϊόντα που φαίνονται στις φωτογραφίες: Οπωρολαχανικά, Ψάρια και Κρέατα. Από Κυπαρισσία μέχρι Πύλο (των Λαϊκών συμπεριλαμβανομένων) οι τιμές που διαμορφώνονται στα είδη αυτά μόνο με ένα κατάστημα του Κολωνακίου που πουλάει τέτοια, ένα που βρίσκεται στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ εκεί κοντά στην Πλατεία, μπορούν να συγκριθούν. Και μιλάμε τώρα για τη Μεσσηνία μια αμιγώς αγροτική περιοχή με το γνωστό κατρακύλισμα της τιμής του λαδιού και του σταφυλιού(τα περσότερα αμπέλια φέτος μείναν ατρύγηγα). Εκείνο...

όμως που μου κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι οι συντοπίτες μας δεν έχουν καμία διάθεση να αμυνθούν απέναντι σε αυτή την κατάσταση. Φτάνει 2 ευρώ η ντομάτα (ίσα με το λάδι) και συνεχίζουν να αγοράζουν! Περνάνε τα τσιγγανόπουλα από τα καφενεία με τις σακκούλες τα μήλα π.χ. που είναι όλα μικρά και "χαμάδες" και λένε 5 ευρούλια η τσάντα με τα 4 κιλά και παίρνει ο κόσμος! Επίσης μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι δεν βλέπω στα τοπικά κανάλια και τις εφημερίδες να θίγεται αυτό το θέμα!
Δεν ξέρω τι να πω! Εγώ το θίγω πιο πολύ για να γίνει κάποια συζήτηση ρε παιδί μου. Να ακουστούνε κάποιες γνώμες και απόψεις!
Αναρτήθηκε από navarino-s
Πηγή:pyrgostrifylias





Μήνυμα αναγνώστη: Έχασα την ειδοποίηση κλήσης από το κινητό μου.

Καλησπέρα αγαπητό Φιλιατρά News.

Εχω ένα πρόβλημα και θέλω να με βοηθήσεις αν ξέρεις. Εχω ένα κινητό με κάρτα από την Cosmote.
Πριν μια εβδομάδα κάτι έκανα στο menu του κινητού μου και από τότε δεν λαμβάνω μηνύματα για τις κλήσεις που έχασα όταν ήμουν εκτός δικτύου ή είχα το κινητό μου κλειστό.
Μπορείς να με βοηθήσεις???

Απάντηση από το ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS.......

Και βέβαια μπορώ να σε βοηθήσω να λύσεις το πρόβλημα σου.

Αυτό αφορά θέμα "προωθήσεων".
Θα πρέπει να κάνεις κάποια διαδικασία για να επανενεργοποιήσεις την υπηρεσία.
Μιας και θα γίνει η ανάρτηση καλό θα είναι να βάλω όλες τις δυνατές περιπτώσεις τηλεφωνητή και ειδοποίησης κλήσεων ωστε να ενημερωθούν και άλλοι αναγνώστες.

Πριν απ΄όλα. Όπου βλέπεις: Κ.Υ. θα βάζεις ανάλογα τον κωδικό υπηρεσίας από τους τρείς παρακάτω.

61 = Όταν δεν απαντά.
62 = Όταν είναι κλειστό ή εκτός δικτύου
67 = Όταν είναι κατειλημμένο (δηλαδή όταν μιλάς στο κινητό σου)

Επίσης:
Οπου βλέπεις: ΧΧΧΧΧΧΧ εκεί θα βάζεις το νούμερο του κινητού σου ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΟΘΕΜΑ 697 ή 698 (ανάλογα τι έχεις).


ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 1

1) Χωρίς ειδοποίηση κλήσεων. Μόνο τηλεφωνητής.
Το δίκτυο λέει: «Η κλήση σας προωθείται.»

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ: **Κ.Υ.*697 527 ΧΧΧΧΧΧΧ# ΟΚ (Δηλαδή Πλήκτρο Κλήσης)

ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ: # # Κ.Υ # ΟΚ ή # # 002 # ΟΚ (Δηλαδή Πλήκτρο Κλήσης)



ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2

2) Ενεργοποίηση τηλεφωνητή, και ειδοποίηση κλήσεων
Το δίκτυο λέει: «Ο συνδρομητής που καλέσατε, έχει πιθανόν το τηλέφωνο του απενεργοποιημένο και θα ειδοποιηθεί για την κλήση σας με γραπτό μήνυμα. Αν επιθυμείτε να αφήσετε μήνυμα στον τηλεφωνητή, παρακαλώ περιμένετε. Η κλήση σας προωθείται.»

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ: **62*697 517 ΧΧΧΧΧΧΧ# ΟΚ (Δηλαδή Πλήκτρο Κλήσης)

ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ: # # 62 # ΟΚ ή # # 002 # ΟΚ (Δηλαδή Πλήκτρο Κλήσης)



ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 3

3) Τηλεφωνητής και ειδοποίηση κλήσεων, χωρίς ο καλών να ξέρει ότι θα ειδοποιηθείς με γραπτό μήνυμα.
Το δίκτυο λέει: « Η κλήση σας προωθείται.»

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ: **62*697 507 ΧΧΧΧΧΧΧ# ΟΚ (Δηλαδή Πλήκτρο Κλήσης)

ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ: # # 62 # ΟΚ ή # # 002 # ΟΚ (Δηλαδή Πλήκτρο Κλήσης)



ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 4

4) Χωρίς τηλεφωνητή. Μόνο ειδοποίηση κλήσεων και ο καλών θα ξέρει ότι θα ειδοποιηθείς για την κλήση με γραπτό μήνυμα.
Το δίκτυο λέει: «Ο συνδρομητής που καλέσατε, έχει πιθανόν το τηλέφωνο απενεργοποιημένο και θα ειδοποιηθεί για την κλήση σας με γραπτό μήνυμα»

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ: **62*697 537 ΧΧΧΧΧΧΧ# ΟΚ (Δηλαδή Πλήκτρο Κλήσης)

ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ: # # 62 # ΟΚ ή # # 002 # ΟΚ (Δηλαδή Πλήκτρο Κλήσης)



ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 5

5) Χωρίς τηλεφωνητή. Θα έχεις ειδοποίηση κλήσεων χωρίς ο καλών να ξέρει ότι θα ειδοποιηθείς για την κλήση με γραπτό μήνυμα.

Το δίκτυο λέει: «Ο συνδρομητής που καλέσατε έχει πιθανόν το τηλέφωνο του απενεργοποιημένο.»

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ: **62*697 547 ΧΧΧΧΧΧΧ# ΟΚ (Δηλαδή Πλήκτρο Κλήσης)

ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ: # # 62 # ΟΚ ή # # 002 # ΟΚ (Δηλαδή Πλήκτρο Κλήσης)



ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Αυτό το 697 μέσα στην διαδικασία μπορεί να αντικατασταθεί από το 698 αν το κινητό σου ξεκινά από 698. Αν ξεκινά από 697 δεν θα κάνεις καμία αλλαγή. Θα το αφήσεις όπως είναι το 697.


Οι παραπάνω διαδικασίες ισχύουν και για κινητά με άλλο πρόθεμα που με φορητότητα έχουν πάει στο δίκτυο της Cosmoste.

Για νούμερα Vodafone που δουλεύουν στο δίκτυο της Vodafone και για νούμερα Wind που λειτουργούν στο δίκτυο της Wind οι παραπάνω διαδικασίες ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ.

15 Οκτωβρίου ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Στις 15 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διάθεσή του και σύμφωνα με τους υπολογισμούς, αν πωλούνταν σήμερα, οι τιμές θα ήταν ανάμεσα στα 630 με 650 ευρώ τα χίλια λίτρα (0,63 με 0,65 ευρώ το λίτρο).

Βέβαια, οι τιμές αυτές αν και είναι χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι -είχε ξεκινήσει την πρώτη μέρα με εύρος τιμών 679 με 696 ευρώ τα χίλια λίτρα- εντούτοις τα νοικοκυριά θα δυσκολευτούν να αντιμετωπίσουν τη δαπάνη με δεδομένη την κρίση και την οικονομική στενότητα.
Επίσης σε σχέση με την περίοδο που έκλεισε τον Απρίλιο, οι τιμές είναι υψηλότερες κατά περίπου 25%, αφού τότε είχε τιμή γύρω στα 500 ευρώ τα χίλια λίτρα.

Το κόστος για τη θέρμανση και με το σκεπτικό ότι πάντα κατά την πρώτη παραλαβή τα ........

Δημοσκόπηση Focus για την αυριανή Real News

ImageHost.org




Βουλευτικές εκλογές 2009: Οι 300 της Νέας Βουλής

Κλίκ για πλήρες μέγεθος

sr0cvzqcadouv3roaubc.jpg vp8t82us2r448vozmzn.jpg zvo5d3qxs17f0fqxmx.jpg s1dma9ocrxc5016pqh4.jpg aytie6sn7k6niftwj8k9.jpg f9ll29ilk50vqskxior.jpg wonb8ny8a8151rbjbly6.jpg t0urtl7qr6iq13lvzl7.jpg



Ένα πρόβλημα της πόλης των Φιλιατρών που χρίζει λύση απο την πολιτεία

Πολύ μεγάλο πρόβλημα για τα Φιλιατρά είναι η παραμονή των έγχρωμων οικονομικών μεταναστών, ζήτημα που δεν έχει να κάνει με την ποιότητα των ανθρώπων αυτών, ούτε με προβατική συμπεριφορά.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν οι άνθρωποι αυτοί χώρους εστίασης.
Συγκεντρώνονται σε δυο τρία σημεία της πόλης, δυστυχώς αυτά είναι οι πλατείες της πόλης μας, και όσοι δεν βρουν δουλειά, κάθονται εκεί και κάνουν την ανάγκη τους, δημόσια.
Ζουν στις ελιές σε σκηνές, δεν έχουν χώρους υγιεινής.

Γνωρίζουμε ότι αρχικά βρεθήκαν εδώ ύστερα .........

από διακρατική συμφωνία με τον ΟΗΕ, κατόπιν ήρθαν κι άλλοι διωγμένοι από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Ζητάμε να γίνει καταγραφή των ατόμων αυτών, να φροντίσει η πολιτεία να μείνουν σε τροχόσπιτα και να παραμείνουν εδώ όσοι δύναται να στεγαστούν.

Να σταματήσει το αίσχος της βρωμιάς στις πλατείες της πόλης μας, στο σιντριβάνι και στην παιδική χαρά της κεντρικής μας πλατείας, που δεν μπορεί να πάει κάνεις τα παιδιά του να παίξουν με τις κούνιες, όπως παίζαμε εμείς, προ 30 χρόνια και έχουμε ζωντανές αναμνήσεις απ' τον όμορφο αυτό τόπο συνάντησης και ψυχαγωγίας.

Γιάννης Σάκκουλας
Καθηγητής


Ατύχημα σε νηπιαγωγείο των Φιλιατρών

Τα παρκιν των παιδιών ,όπως τα είχε χαρακτηρίσει ο πρώην πρωθυπουργός, λειτουργούν ακόμα και σήμερα με αυτή την νοοτροπία.
Δυστυχώς το οργανόγραμμα της λειτουργίας τους δεν είχε στο πλάνο τους, την πρόσληψη βοηθών τραπεζοκόμων στα ολοήμερα νηπιαγωγεία, να βοηθούν τους νηπιαγωγούς στην σίτιση των νηπίων, όπως μου δήλωσε ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας του 1ου γραφείου στην Κυπαρισσία.

Αυτό το έλλειμμα της πολιτείας πλήρωσε το τετράχρονο κοριτσάκι μου στο 2ο νηπιαγωγείο φιλιατρών, βοηθούσε το παιδί την δασκάλα του να σερβίρει τα ζεσταμένα μπολάκια στα αλλά παιδάκια, ώσπου μια μέρα (την τετάρτη 7 οκτωβρη ) κάποιο παιδάκι κούνησε την Έφη την ώρα που μετέφερε ένα καυτό μπολ με φαγητό και ακούμπησε το μπολ στο .......

σαγόνι της προξενώντας πρώτου βαθμού έγκαυμα στο προσωπάκι του παιδιού.

Η νηπιαγωγός δεν το κατάλαβε γιατί το παΐδι είναι πολύ ντροπαλό και δεν είπε τίποτα, και θα κουβαλάει μια ζωή πάνω το σημάδι της ανόητης χώρας που δυστυχώς έτυχε να ζούμε.
Δεν ξέρω πως γίνεται το άλλο νηπιαγωγείο Φιλιατρών να έχει βοηθό για την σίτιση των παιδιών, αν έχουν οι γονείς εκεί φροντίσει η ο δήμος, στο 2ο νηπιαγωγείο όμως είναι τραγικό να συμβαίνει αυτό το πράγμα, διατίθεμαι εγώ συμμετέχω αν χρειαζόταν για την αποζημίωση του βοηθού, δεν μου παν τίποτα όμως, δεν μου παν.

Γράφοντας τούτες τις γραμμές τα μάτια μου είναι βουρκωμένα, έψαξα να βρω πρακτικά φάρμακα για να θεραπευτεί όσο γίνεται καλύτερα το πρόσωπο του παιδιού μου αχ μαύρη Ελλάδα του τρίτου κόσμου χώρα.

Γιάννης Σάκουλας

Ριζική αναδιάρθρωση δρομολογείται στα Σώματα Ασφαλείας

Σε ριζικές αλλαγές στα σώματα ασφαλείας προχωρά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προχωρώντας, μεταξύ άλλων, στην αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομίας, της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

«Λυπήθηκα και στεναχωρήθηκα πάρα πολύ με αυτή την κατάσταση, που βρήκα στην επιστροφή μου στο ίδιο υπουργείο» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, προσθέτοντας ότι δρομολογούνται άμεσα διαδικασίες αναδιάρθρωσης, με στόχο την επιβολή κανόνων νομιμότητας και στο εσωτερικό των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και στις σχέσεις τους με τους πολίτες.

Σε ό,τι αφορά στην αστυνομία, ο υπουργός είπε ότι ξεκινάει άμεσα την προσπάθεια .........

δημιουργίας μίας «δημοκρατικής και φιλικής Αστυνομίας προς τον πολίτη».

«Όποιος αστυνομικός τολμήσει και ακουμπήσει παράνομα πολίτη και λαθρομετανάστη θα αποβληθεί από το Αστυνομικό Σώμα με συνοπτικές διαδικασίες και με δική μου πρωτοβουλία», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Έχω φίλους αντιεξουσιαστές και αναρχικούς. Δεν ενοχοποιούμε ούτε χώρους, ούτε ιδέες. Είμαστε απέναντι σε φαινόμενα βανδαλισμών και χουλιγκανισμού. Σας λέω, λοιπόν, ότι θα παταχθεί άμεσα και η αστυνομική βία και ο χουλιγκανισμός» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Είναι αδιανόητο αστυνομικός να συνεργάζεται με χρυσαυγίτες τους οποίους ο Αρειος Πάγος θα έπρεπε να είχε θέσει εκτός νομικού πλαισίου» πρόσθεσε.

Παράλληλα θα υπάρξει στενή συνεργασία με το Συνήγορο του Πολίτη. Τις αρμοδιότητες για το Συνήγορο του Πολίτη αναλαμβάνει ο υφυπουργός Σπύρος Βούγιας.

Ο ίδιος προανήγγειλε επιστροφή του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς από το επόμενο έτος, καθώς και του θεσμού της πεζής περιπολίας.

Παράλληλα, επανασυστήνεται η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου, της γνωστής υπηρεσίας των Αδιάφθορων, με στόχο τον εντοπισμό και την πάταξη φαινόμενων εσωτερικής διαφθοράς στην Αστυνομία.

Δημιουργείται τεράστια σε μέγεθος Υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στην οποία θα συμπεριληφθεί και η Υπηρεσία Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με στόχος «να χτυπήσει παντού και με κάθε τρόπο το οικονομικό έγκλημα και το βρόμικο χρήμα».

Αναδιαρθρώνεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με πλήρη και εκ βάθρων επανασχεδιασμό. Ο υπουργός τόνισε με έμφαση ότι δεν παρέλαβε κανένα φάκελο και δεν είχε καμία ενημέρωση σχετικά με τα θέματα τρομοκρατίας.

Ο Μ.Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε επίσης αντικατάσταση της ηγεσίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος «με ριζικό τρόπο».

Παράλληλα, η Αγροφυλακή θα καταργηθεί.

Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός στο Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο, όπως είπε, παρουσιάζει εικόνα κομματικής διάλυσης.

«Έχει γίνει μεγάλο κακό στο Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο παρουσιάζει εικόνα κομματικής διάλυσης. Είναι κρίμα γιατί έχει αναδείξει ηγετικές φυσιογνωμίες, όπως ο κ. Φούρλας, και έχει δώσει δείγματα ηρωισμού και αυταπάρνησης στην υπηρεσία του πολίτη» είπε.

«Είναι τρομερό το γεγονός ότι για τις μεγάλες φωτιές του 2007, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο γυναίκες και παιδιά, δεν έχει υπάρξει πόρισμα. Προφανώς εδώ υπάρχει συγκάλυψη ευθυνών. Συγκρούστηκε μέχρι και πυροσβεστικό όχημα με πολίτες και βρήκαν το θάνατο» πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Θα γίνει μεγάλη τομή χωρίς κανένα κομματικό κριτήριο. Με είχαν κατηγορήσει και παλαιότερα προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ ότι δεν τους βοήθησα. Όποιος θέλει κομματισμό να πάει στα κόμματα» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ειδική ενημέρωση έκανε ο κ. Χρυσοχοΐδης για τα θέματα της λαθρομετανάστευσης, λέγοντας ότι «η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, καθώς εισέρχονται, κυρίως από τη θάλασσα, 300 έως 500 λαθρομετανάστες την ημέρα».

«Το θέμα αυτό θα πάει τον Δεκέμβριο στο Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αντιμετωπισθεί. Θα έρθει στην Ελλάδα ως τότε και ο κ. Γκουτιέρεζ από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΗΕ και ο επικεφαλής της Frontex. Στόχος μας είναι να πεισθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η Ελλάδα δεν μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό πρόσθεσε.

Πηγή: In.gr

Καταιγισμός παρεμβάσεων με 40 μέτρα στις προγραμματικές

Pιπές μέτρων ανά τομέα κυβερνητικής ευθύνης θα είναι οι προγραμματικές δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Για τον λόγο αυτό πέρασαν χθες από το Mέγαρο Mαξίμου όλοι οι υπουργοί, οι οποίοι, με την ευκαιρία, κατέθεσαν στον πρόεδρο της κυβέρνησης και τις εντυπώσεις τους από τη διαδικασία παράδοσης - παραλαβής.

Eνδεικτικό των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, πάντως, είναι ότι ο Γ. Παπανδρέου επέλεξε για το πρώτο επίσημο ραντεβού με τη νέα του ιδιότητα τον διοικητή της Tραπέζης της Eλλάδος, Γ. Προβόπουλο.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες και οι υπουργοί Oικονομικών και Oικονομίας, Γ. Παπακωνσταντίνου και Λ. Kατσέλη αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν και ξεχωριστή ..........

σύσκεψη με τον πρωθυπουργό. Σε κάθε περίπτωση την ερχόμενη Παρασκευή ο Γ. Παπανδρέου θα ανακοινώσει:

Tην χορήγηση έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης

Eισοδηματική πολιτική πάνω από τον πληθωρισμό για το 2010

Tην κατάθεση του νομοσχεδίου για την ανακούφιση των δανειοληπτών

Tο πάγωμα των τιμολογίων των ΔEKO για έναν χρόνο

Tην αύξηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων στο 4% από το 2010

Tην κατάθεση του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Tην έναρξη διαλόγου για την αλλαγή του εκλογικού νόμου (το ΠAΣOK είναι έτοιμο, αλλά κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί χρόνος στη N.Δ. να εκλέξει τη νέα ηγεσία της)

Tην πρόθεσή του να ξεκινήσει τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος

Tην αύξηση των δαπανών για την Παιδεία κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ το 2010

Tην άμεση πρόσληψη νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού για τα δημόσια νοσοκομεία

Tην αλλαγή των διαδικασιών με τις οποίες τα νοσοκομεία κάνουν τις προμήθειες των υλικών και των μηχανημάτων που χρειάζονται

Tη διενέργεια συνάντησης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη διαφάνεια

Tην αναβάθμιση των KEΠ σε αποκλειστικό σημείο επαφής του πολίτη με τη διοίκηση

Tον ορισμό του AΣEΠ ως τον μοναδικό δρόμο για την πρόσληψη υπαλλήλων στο δημόσιο

Tην κατάργηση των stage στον δημόσιο τομέα (όσοι απασχολούνται θα ολοκληρώσουν κανονικά τα προγράμματά τους)

Tην κατάργηση συγκεκριμένων υπηρεσιών του δημόσιου τομέα

Tην εισαγωγή των θεσμών της επιμόρφωσης και της αξιολόγησης στο δημόσιο και την εκπαίδευση

Nέο φορολογικό νομοσχέδιο

Tην κατάργηση του ETAK και την επαναφορά του ΦMAΠ και του φόρου κληρονομιάς

Tη δημιουργία επιτροπής παρακολούθησης των μονοπωλίων και των καρτέλ στις αγορές

Tην απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης νέας επιχείρησης

Tην κωδικοποίηση της νομοθεσίας

Tην αύξηση του επιδόματος ανεργίας

Tην σύνδεση του φορολογικού συστήματος και του επενδυτικού νόμου με τη δημιουργία θέσεων εργασίας

Σαφάρι για την είσπραξη των χρεών προς το δημόσιο

Tην κατάθεση του νέου προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης σε συνδυασμό με τριετές σχέδιο προϋπολογισμού

Tην εισαγωγή του διπλογραφικού συστήματος στους δημόσιους οργανισμούς και τους οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης

Tην κατάργηση του 42% για την εκλογή δημάρχων και νομαρχών

Tην βούληση της νέας κυβέρνησης να προχωρήσει στον θεσμό του αιρετού περιφερειάρχη

Eπενδύσεις για την πράσινη ανάπτυξη με έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Tην άμεση εφαρμογή των προγραμμάτων ανασυγκρότησης της καμένων περιοχών στην Πελοπόννησο και την Aττική

( Mέτρα στήριξης του τουρισμού

Πολιτικές ανασυγκρότησης της αγροτικής παραγωγής

Tην αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος

Tην αναθεώρηση του καθεστώτος βαρέων και ανθυγιεινών

Tο σταδιακό άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και

Nέα εξωτερική πολιτική που θα βάλει ξανά την Eλλάδα στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων

O νέος «καφές»...

Xθες εμφανίστηκε για πρώτη φορά το νέο συντονιστικό όργανο της κυβέρνησης. O Γ. Παπανδρέου έφθασε στο Mέγαρο Mαξίμου στις 09.15 και σε 15 λεπτά τον είχαν ακολουθήσει οι κύριοι Θ. Πάγκαλος, X. Παμπούκης, N. Aθανασάκης, Γ. Πεταλωτής, Γ. Pαγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Δ. Pέππας και Xρ. Παπουτσής.

Στο www.opengov.gr η προκήρυξη για τις θέσεις ευθύνης...
Για όσους ενδιαφέρονται για θέσεις γενικών γραμματέων υπουργείων και περιφερειών

Mέχρι την ερχόμενη Δευτέρα έχουν διορία όσοι ενδιαφέρονται για θέσεις γενικών γραμματέων υπουργείων και περιφερειών να υποβάλλουν την αίτησή τους.

Θα πρέπει να ανοίξουν την «σελίδα» www.opengov.gr (σ.σ. σηματοδοτεί τον στόχο της ανοιχτής διακυβέρνησης), να επιλέξουν μέχρι πέντε από τις προτεινόμενες θέσεις και να συμπληρώσουν την αίτηση με τα στοιχεία και τα προσόντα τους. H αξιολόγηση θα γίνει από τους πολιτικούς προϊσταμένους του κάθε τομέα κυβερνητικής δραστηριότητας σε συνεργασία με το γραφείο του πρωθυπουργού.

Yπάρχει, μάλιστα, σκέψη και για εμπλοκή ανεξάρτητου φορέα, παρ’ ότι πρόκειται για θέσεις εμπιστοσύνης. Oπως επισημαίνεται στο μήνυμα που θα βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην προαναφερθείσα ιστοσελίδα «στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στον κάθε πολίτη που έχει τα απαιτούμενα προσόντα, το ήθος και τη διάθεση να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τη συμβολή του στην επίτευξη των στόχων και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση του ΠAΣOK από μια τέτοια θέση ευθύνης».

H αρχή γίνεται από τις θέσεις των Γενικών και των Eιδικών Γραμματέων των υπουργείων και των Γενικών Γραμματέων των Περιφερειών και θα ακολουθήσουν σταδιακά ανάλογες διαδικασίες και για τις υπόλοιπες θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπου αυτό είναι δυνατό. Yπάρχει ακόμη η δυνατότητα υποβολής ετεροπρότασης και διασφαλίζεται η εμπιστευτικότητα της συμμετοχής.

Oσοι επιλεγούν θα κληθούν να υποβάλουν αναλυτική κατάσταση της περιουσίας τους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια.

Πηγή: Ημερησία

Ξεκαθαρίζουν απόψε οι υποψηφιότητες

Απόψε, ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τους υποψήφιους για την ηγεσία της Ν.Δ., καθώς η Οργανωτική Επιτροπή του εκτάκτου συνεδρίου, ζήτησε να προσέλθουν στη σημερινή συνεδρίαση στις έξι το απόγευμα όσοι ενδιαφέρονται για τη θέση του προέδρου του κόμματος.

Μέχρι στιγμής την υποψηφιότητά του έχει ανακοινώσει μόνον ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, αλλά σήμερα αναμένεται να πράξουν το ίδιο και η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Αντώνης Σαμαράς.

Με ενδιαφέρον αναμένεται, όμως, και η στάση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ο οποίος έχει ............

αρχίσει κύκλο επαφών με τους προαλειφόμενους υποψήφιους. Χθες συναντήθηκε με την κα. Μπακογιάννη και τον κ.Αβραμόπουλο, ενώ σήμερα θα συναντηθεί και με τον κ. Σαμαρά. Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε επίσης με τους κ.κ. Μητσοτάκη και Έβερτ.

Στη ΝΔ προέκυψαν χθες νέες εστίες αντιπαράθεσης, καθώς ξέσπασε διαφωνία και για το χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου. Ειδικότερα ο κ. Μεϊμαράκης τάχθηκε ανοικτά κατά της διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου σε μια μόνον ημέρα και πρότεινε την ανάδειξη μεταβατικής ηγεσίας (από την Κ.Ο) για τη διοργάνωση συνεδρίου αργότερα με τη συμμετοχή της βάσης.

Με την άποψη αυτή διαφώνησε ο κ. Σιούφας που προήδρευσε χθες της πρώτης συνεδρίασης της Οργανωτικής Επιτροπής για το έκτακτο συνέδριο. Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι αν υπάρξει ομοφωνία μπορεί να παρακαμφθεί το καταστατικό. Ανάλογη θέση διατύπωσε και ο κ. Σαμαράς, ενώ ο κα. Μπακογιάννη δηλώνει πρόθυμη να σεβαστεί κάθε συμφωνία.





Πηγή: Ναυτεμπορική

Συνεχίζει τις περιοδείες η Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει τις επαφές της με τους πολίτες του Νομού Μεσσηνίας, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου.
Η κ. Γιαννακοπούλου επισκέφθηκε ήδη τους Γαργαλιάνους και γειτονιές της Καλαμάτας, ενώ το Σαββατοκύριακο θα περιοδεύσει στη Μεσσήνη, στο Πεταλίδι, στο Κοπανάκι και στη Χώρα.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να ενημερώνεται και να καταγράφει τα θέματα που απασχολούν την κάθε περιοχή, ενώ με την ευκαιρία εκφράζει τις ευχαριστίες της στους Μεσσήνιους που την τίμησαν με την ψήφο τους.

Σε δηλώσεις της πιο συγκεκριμένα ανέφερε: ..........

«Η μάχη που δώσαμε δεν τελείωσε την Κυριακή. Ουσιαστικά μόλις ξεκίνησε και είναι μάχη για το Νομό μας και για όλους τους πολίτες.
Με αισιοδοξία, με άλλη νοοτροπία, με πάθος για αλλαγή, ξεκινάω αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.
Οι ευθύνες είναι μεγάλες, αλλά θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να τα καταφέρουμε και να πάμε μπροστά τον τόπο μας.
Θέλω για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου για την εμπιστοσύνη τους. Προχωράμε μαζί, για ένα καλύτερο αύριο. Ήδη η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έχει δώσει πολύ θετικά δείγματα γραφής.
Για να τα καταφέρουμε χρειαζόμαστε τη συμμετοχή και των πολιτών. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε τους πολίτες αρωγούς και συμμέτοχους».


Πηγή: Δελτίο Τύπου

Απίστευτο περιστατικό σε χωριό της ορεινής Ηλείας

Συνέβη πρόσφατα σε χωριό της ορεινής Ηλείας και δύσκολα θα ξεχαστεί από τις μνήμες των κατοίκων.
Ο σύζυγος γύρισε νωρίτερα από την δουλειά του στο χωράφι και κατευθύνθηκε προς την αποθήκη για να αφήσει κάποια εργαλεία.
Μπαίνοντας στο εσωτερικό της αποθήκες έκπληκτος αντίκρισε την σύζυγο του σε περιπτύξεις με νεαρό ο οποίος σημειωτέον ήταν από το ίδιο χωριό.

Ο νεαρός πρόλαβε και το έσκασε από ένα παράθυρο της αποθήκης, εντός της οποίας παρέμεινε η σύζυγος του, όπως την γέννησε η μάνα της, συνεπεία ερωτικής πράξης γάρ......

Ξεπερνώντας το αρχικό σοκ ο σύζυγος της και συνειδητοποιώντας τι είχε συμβεί, έσυρε την σύζυγο του όπως ήταν έξω απο την αποθήκη και στην συνέχεια άρχισε να την περιφέρει όπως ήταν γυμνή εντός του χωριού συνοδεία κλωτσιών και μπουνιών.

Άναυδοι - οι λιγοστοί - κάτοικοι του χωριού, είδαν τον άντρα μαινόμενο να περιφέρει γυμνή .......

ξυλοκοπώντας την γυναίκα στους δρόμους και δεν άργησαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί.

Το κωμικοτραγικό περιστατικό ολοκληρώθηκε όταν ξεθύμανε ο απατηθείς σύζυγος ο οποίος απο την σιωπή, προτίμησε να βγάλει σε δημόσια θέα το προσωπικό του Δράμα.
Πάντως το γεγονός της απιστίας δεν εξέπληξε κανέναν από τους κατοίκους του χωριού, αφού όλοι γνώριζαν τον "βίο και την πολιτεία" της συζύγου, εκτός φυσικά από τον ίδιο τον άντρα της.

Από την εφημερίδα ΠΑΛΜΟΣ
Δημοσιευμένο στο blog Πύργος News.

ΣΧΟΛΙΟ
Είναι αυτό που λέει ο σοφός λαός μας: Ο ΚΕΡΑΤΑΣ ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ.....

Η κυβέρνηση αυτή είναι «καταδικασμένη» να επιτύχει

Για μια ακόμη φορά οι δημοσκόποι και οι κάθε λογής Νοστράδαμοι, αφού, όχι μόνο δεν κατόρθωσαν να προβλέψουν αλλά ούτε και να προσεγγίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα, προσπαθούν κατόπιν εορτής να ερμηνεύσουν τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή τη μαζική μετατόπιση του εκλογικού σώματος στο ΠΑΣΟΚ. Tα πράγματα είναι απλά, όπως απλή είναι και η εξήγησή τους. Πρόκειται αποκλειστικά για προσωπική νίκη του Γιώργου Παπανδρέου και του δικού του ΠΑΣΟΚ.

Το εκλογικό σώμα είχε μέτρο σύγκρισης. Είχε να συγκρίνει το χθες της .........

απραξίας, της αναποφασιστικότητας, της αναποτελεσματικότητας, της διαφθοράς και της συγκάλυψης, με την συγκρατημένη ελπίδα για τον αντίποδα του χθες.
H νίκη είναι προσωπική νίκη του Γιώργου Παπανδρέου και του δικού του ΠΑΣΟΚ.
Αυτή τη συγκρατημένη ελπίδα ενέπνευσε, με την επιμονή, τον ειλικρινή, πειστικό και δεσμευτικό του λόγο, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Έτσι δημιουργήθηκε ένα σιωπηλό ρεύμα σκεφτόμενων πολιτών, που δεν καταγραφόταν στις δημοσκοπήσεις και που εκτίναξε τη διαφορά πάνω από τις 10 μονάδες.
Η αλήθεια είναι, ότι για το αποτέλεσμα ελάχιστα μέτρησε η οικονομική κρίση. Παραμένει όμως το πιο μεγάλο και δισεπίλυτο πρόβλημα, που χωρίς την τιθάσευσή του, δύσκολα μπορούν να υλοποιηθούν οι άλλες δεσμεύσεις. Πρωτίστως όμως αυτό που κυρίως επηρέασε θετικά τους ψηφοφόρους, ήταν οι δεσμεύσεις του Γιώργου Παπανδρέου για θεμελιακές αρχές και αξίες, που ρυθμίζουν τις σχέσεις κράτους πολίτη. Και οι δεσμεύσεις αυτές δεν ήταν γενικές και αφηρημένες, αλλά εξειδικευμένες.

Αλλά και οι εξαγγελίες του για την ανάταξη της οικονομίας, με την αναθέρμανση της αγοράς διά της ενίσχυσης των χαμηλών εισοδημάτων και κυρίως με την αύξηση των εσόδων με τη φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, δημιούργησαν μια αμυδρή προσδοκία.
Οι πολίτες γνωρίζουν ότι για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την καταπολέμηση της διαφθοράς πρέπει πρώτα απ΄ όλα να υπάρχει θέληση.
Το ζητούμενο είναι, αν όλα αυτά θα εφαρμοστούν και αυτό θα φανεί από τα μέτρα που θα λάβει η νέα διακυβέρνηση τις πρώτες κιόλας ημέρες.
Πάντως το νέο υπουργικό Συμβούλιο, με νέα πρόσωπα και ισχυρό άρωμα γυναίκας, αφήνει περιθώρια συγκρατημένης αισιοδοξίας και ελπίδας.

Αν και όπως λένε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, έχει και αυτή τα όριά της. Μετά από τόσες ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις των κομμάτων εξουσίας και ειδικά της απελθούσας διακυβέρνησης, απόκαμε και η ελπίδα και περιήλθε σε κώμα. Αν δεν υπάρξουν άμεσα αποτελεσματικά μέτρα, θα έχει την τύχη του πολλές φορές καμένου δάσους, το οποίο δεν αναγεννιέται πλέον. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι εκλογές αυτές ήταν βουβές. Δεν υπήρχε ο ενθουσιασμός προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Οι πολίτες ήταν συγκρατημένοι και αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό και δυσπιστία τις εξαγγελίες των κομμάτων.

Κάθε πολιτική αλλαγή και μάλιστα με χαρακτηριστικά ανατροπής, όπως αυτή, αποτελεί μία νέα ευκαιρία, για μια νέα αρχή. Για μία νέα πορεία.
Ο νέος πρωθυπουργός τα πρώτα δείγματα, των προθέσεών του, ότι τα πράγματα θα είναι διαφορετικά από χθες, τα έδωσε με την ομιλία του στην πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Η διακυβέρνηση της χώρας, βέβαια είναι συλλογική υπόθεση. Η συνολική ευθύνη όμως ανήκει στον πρωθυπουργό.
Τόσο η σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου, όσο και το αυστηρό και σαφές πλαίσιο, όπως το προσδιόρισε με τις κατευθυντήριες γραμμές που έδωσε στους υπουργούς του ο πρωθυπουργός, δημιουργούν προσδοκίες για ένα πολύ διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης.
Μένει να δούμε αν και πως πόσα από όλα αυτά και σε ποιο βάθος χρόνου θα επιβεβαιωθούν στην πράξη.

Πάντως αν και η κυβέρνηση δεν ζήτησε πίστωση χρόνου, την έχει εκ των πραγμάτων, αφού η αξιωματική αντιπολίτευση, για απροσδιόριστο χρόνο, θα είναι απασχολημένη με τα εσωκομματικά της.
Τώρα, αν η συγκρατημένη ελπίδα των πολιτών θα γίνει βάσιμη ή θα χαθεί, θα εξαρτηθεί από τα πρώτα απτά μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της.
Αυτή η κυβέρνηση είναι «καταδικασμένη» να επιτύχει. Διαφορετικά η κατάσταση που θα δημιουργηθεί θα είναι εκρηκτική και μη διαχειρίσιμη.

Πηγή: Κεντρί

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 10ης Οκτωβρίου 2009

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για πλήρες μέγεθος

Ele10.jpg (735 KB) 8arr10.jpg (255 KB)