Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Αινίγματα, χιούμορ, χρυσόψαρα και I. Q… ραδικιού

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ανήμερα Χριστουγέννων καθώς γεννήθηκε ξανά συμβολικά ο Χριστός μας και μαζί του η ΕΛΠΙΔΑ που τόσο μας λείπει και τόσο πολύ χρειαζόμαστε εμείς οι Έλληνες αποφάσισα να σας τα πω «στα γρήγορα και…πιπεράτα» επειδή ΔΕΝ αντέχω και άλλο δούλεμα σε στυλ…«ψιλό γαζί»!

Παρακολουθήσαμε οι Έλληνες το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής τις διαδοχικές επισκέψεις των κκ Σαμαρά και Καρατζαφέρη «συν-εταίρων» (μικρομετόχων από μια άλλη άποψη) στην παντοδύναμη ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ στο γραφείο του διορισμένου Πρωθυπουργού Δρ Λουκά Παπαδήμου.

Στη συνέχεια αργά το ίδιο βράδυ κυκλοφόρησε στα .........

ΜΜΕ και διαβάσαμε την γραπτή δήλωση του προέδρου της «Νέας» Ν.Δ. κ Σαμαρά που ακόμη και για τους πλέον έμπειρους πολιτικούς αναλυτές (στην πατρίδα μας τέτοιους έχουμε πάμπολλους, αλλά οι αντικειμενικοί μας λείπουν…παντελώς) και τους πλέον «δυνατούς λύτες αινιγμάτων» ήταν σαφέστατα και ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΗ και ΑΣΑΦΗΣ στην κρίσιμη διατύπωση ότι θα τηρηθούν τα…συμφωνηθέντα!

Κύριε Σαμαρά και κ Μιχελάκη, αυτό συμπεριλαμβάνει και την συμφωνηθείσα ημερομηνία εκλογών την γνωστή και δημοσιευμένη 19η Φεβρουαρίου 2012;
Αργότερα το ίδιο βράδυ ακούσαμε την προφορική δήλωση του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ Καρατζαφέρη με τις ευρηματικές, επίσης αινιγματικές αλλά πλήρεις υπονοουμένων αναφορές του, μεταξύ των οποίων περιλαμβανόταν και ο χαρακτηρισμός του ερχόμενου Φλεβάρη ως μήνα των «…μασκαράδων» και φυσικά ΟΧΙ των…εκλογών!
Δεν ακούσαμε ΤΙΠΟΤΕ, όμως, όχι από τα χείλη του διορισμένου στη θέση του Πρωθυπουργού Δρ Λουκά Παπαδήμου αλλά του «εργοδότη» του και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ πρώην Πρωθυπουργού μας κ Παπανδρέου…

Μας τα είπαν Παρασκευή οι Κομματικοί προϊστάμενοι των 10 Υπουργών της εγκεκριμένης από 258 βουλευτικά ΝΑΙ Κυβέρνησής μας, αλλά ΔΕΝ μας είπε τίποτε ο, επίσημα ακόμη, Κομματικός προϊστάμενος των υπολοίπων 39 Υπουργών που θα δει τον διορισμένο Πρωθυπουργό και επίλεκτο στέλεχος-τεχνοκράτη του ΠΑΣΟΚ το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης.
Είχαμε δηλαδή χρονιάρες ώρες και μέρες Ηγετικά αινίγματα, χιούμορ και…βροντερή σιωπή, εις επίρρωση της περιρρέουσας εκτίμησης ότι αυτοί που χειρίζονται τη μοίρα μας ή εσφαλμένα και άδικα μας θεωρούν ή τελικά γνωρίζουν ότι είμαστε ως Λαός «χρυσόψαρα» και «λωτοφάγοι» σε ότι αφορά την μνήμη μας και σκοράρουμε σε επίπεδα «I.Q…ραδικιού» σε ότι αφορά την ορθή εκτίμηση των δραματικών οικονομικών και κοινωνικών γεγονότων που βιώνουμε…

Και όλα αυτά διαδραματίστηκαν αφού είχαμε ακούσει για φοβερά έντονο διάλογο αντιδικίας μεταξύ των κκ Βενιζέλου και Βορίδη, αφού παρατάθηκε για το ερχόμενο έτος το «κούρεμα» των επικουρικών συντάξεων, ενώ είναι μπροστά μας το περιβόητο «κούρεμα» των ιδιωτών Κατόχων Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου με τον τίτλο PSI (Private Section Involvement) που εάν – ό μη γένοιτο – αποτύχει, θα μας…πτωχεύσουν!!!
Ακούσαμε ότι ακούσαμε το βράδυ της Περασμένης Παρασκευής από τους κκ Σαμαρά, Καρατζαφέρη και δεν ακούσαμε τίποτε από τον κ Παπανδρέου…

Ακούμε «κορώνες» και βιώνουμε «αντιδικίες» μεταξύ κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, και του ΛΑΟΣ στην Αίθουσα της Ελληνικής Βουλής την στιγμή που κορυφαία στελέχη, επιλεγμένα και διορισμένα από τους κκ Σαμαρά και Καρατζαφέρη, κατέχουν Υπουργικούς θώκους στην Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (τι άλλο είναι αυτό όπου 39 Υπουργοί και μαζί τους ο διορισμένος Πρωθυπουργός είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ) και λαμβάνουν από κοινού αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον μας…
Συνεχίζουμε να έχουμε Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με 285 ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
Θα τολμήσει ο κ Σαμαράς για ΔΕΥΤΕΡΗ φορά να «ΡΙΞΕΙ» μια Κυβέρνηση ή τώρα συνειδητοποιεί ότι η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ πέφτει εφόσον την ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ 151 του ΠΑΣΟΚ, 16 του ΛΑΟΣ και άλλοι;

«Αιδώς Αργείοι» θα έλεγα εάν ζούσαμε στη Δημοκρατία του Περικλή…

«’Ήμαρτον Κύριε, χρονιάρα μέρα» θα αναφωνήσω μια και ζούμε στην Ελλάδα, πληθυσμιακά ακόμη, χώρα Ορθοδόξων Χριστιανών…
Ο κ Παπανδρέου δεν μίλησε ενώ οι κκ Σαμαράς και Καρατζαφέρης επέλεξαν ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ και ΧΙΟΥΜΟΡ.
Μήπως, τελικά, είναι καιρός ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ που διαθέτουν μνήμη και I.Q. να αναφωνήσουν:
Μπράβο σας μας…κάψατε!
Ζήτω που…καήκαμε!..

Επισκέψεις Αλευρά την ημέρα των Χριστουγέννων

Σειρά επισκέψεων σε δημόσιες υπηρεσίες αλλά και το νοσοκομείο της Καλαμάτας είχε χθες ανήμερα των Χριστουγέννων ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς.
Ο Αντιπεριφερειάρχης βρέθηκε κοντά στους εργαζόμενους της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Καλαμάτας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.

Συνομιλώντας μαζί με τους εργαζόμενους, τόνισε .........

ότι το έργο που επιτελούν καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου είναι υψηλό και συνεχές, ακόμα και τις εορτάσιμες ημέρες, όπως αυτή των Χριστουγέννων. Μέσα από τις επιτυχίες του έργου τους και την προσφορά εργασίας τους, κάνουν τους πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας. Τους ευχήθηκε Χρονιά Πολλά και την Πρωτοχρονιά να την περάσουν σπίτι τους με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Στην συνέχεια επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και αντάλλαξε ευχές τόσο με τους ασθενής και συνοδούς τους όσο και με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Τόνισε πως τέτοιες ημέρες ο καθένας έχει το λόγο του να τις περνάει με δικούς του ανθρώπους, υπάρχουν όμως εργαζόμενοι, όπως οι ιατροί και νοσηλευτές, που αυτές τις μέρες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και προσπαθούν να δώσουν στους νοσηλευόμενους κουράγιο και δύναμη, δημιουργώντας ένα γιορτινό περιβάλλον.

Ευχήθηκε σε όλους να έχουν δύναμη και το νέο έτος να είναι υγιές για όλους.



Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 26 Δεκεμβρίου 2011 έως 01 Ιανουαρίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Πηνελόπη Σεραφείμ

Tηλ: 2761 - 0 - 32102
Κιν. 698 - 17 54 204


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.