Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

«Κόκκινη» κάρτα για το Βιολογικό των Φιλιατρών

Εκτός λειτουργίας της Κυπαρισσίας (;)

«Κόκκινη» κάρτα έδειξε το ΥΠ.Ε.Κ.Α. στο Δήμο Τριφυλίας για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Φιλιατρών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός λειτουργίας έχει τεθεί εδώ και μέρες ο Βιολογικός Σταθμός Κυπαρισσίας, άγνωστο γιατί…

Τις προηγούμενες μέρες, κλιμάκιο επιστημόνων – ελεγκτών του ......

ΥΠ.Ε.Κ.Α. επισκέφθηκε το Βιολογικό Καθαρισμό Φιλιατρών, διεξάγοντας έλεγχο για τη λειτουργία του και για το αν η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) ικανοποιεί ή όχι τα κριτήρια των απαιτήσεων της συμμόρφωσης (σύμφωνα με την Οδηγία 91/271/ΕΟΚ και την ΚΥΑ 5673/400/1997).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχονται στη Βάση Δεδομένων Παρακολούθησης Λειτουργίας των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων - στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://ypeka.plexscape.com/Services/Pages/View.aspx?xuwcode=GR2550280119 -, ο Βιολογικός Καθαρισμός Φιλιατρών για το έτος 2012 αποτυγχάνει στην ικανοποίηση των απαιτήσεων της συμμόρφωσης και δε λειτουργεί σωστά!

Σημειώνουμε, δε, πως για το έτος 2011 αναφέρεται πως ικανοποιούνταν τα απαιτούμενα όρια εκροής από την εγκατάσταση και λειτουργούσε σωστά ο Βιολογικός Καθαρισμός!

Θυμίζουμε πως στο φύλλο του «Θ», στις 16 Δεκεμβρίου, αναδεικνύοντας το μείζον πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διάθεσης της λυματολάσπης των Β.Κ. του Δήμου Τριφυλίας, είχαμε γράψει, μεταξύ άλλων, σχετικά με το Β.Κ. Φιλιατρών: «Τα προβλήματα του Β.Κ. είναι πολλά και έχουν επισημανθεί πολλάκις και στη Δημοτική Αρχή, ενώ υπάρχει κίνδυνος οι δεξαμενές να τεθούν ακόμη και εκτός λειτουργίας!».

Για το Βιολογικό Καθαρισμό Κυπαρισσίας, στην εν λόγω Βάση δεν παρέχεται κανένα απολύτως στοιχείο, παρά μόνο χάρτης της Google που δείχνει το σημείο της θέσης του! Όπως πληροφορηθήκαμε, εδώ και μέρες, η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Κυπαρισσίας έχει τεθεί, άγνωστο γιατί, εκτός λειτουργίας και τα λύματα ανεπεξέργαστα πέφτουν στη θάλασσα.

Μέχρι και χθες αργά το μεσημέρι δεν είχε καταστεί δυνατή η επικοινωνία μας με κάποιον αρμόδιο από το Δήμο Τριφυλίας για να ρωτήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει.

Πάντως, αν και από τις 16 Δεκεμβρίου, σε ρεπορτάζ του «Θ», αναδείξαμε το πρόβλημα διάθεσης της λυματολάσπης και την περιβαλλοντική αυτή «βόμβα», ουδείς από το Δήμο Τριφυλίας έχει απαντήσει. Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, πως «τεράστια ερωτηματικά, έντονη ανησυχία και πολλαπλούς φόβους σε πολίτες προκαλεί στην Τριφυλία η ανεξέλεγκτη διάθεση της λυματολάσπης των Βιολογικών Καθαρισμών Κυπαρισσίας και Φιλιατρών. Για τη λυματολάσπη του Βιολογικού Καθαρισμού Κυπαρισσίας έφτασαν στο “Θ” καταγγελίες πολιτών για ανεξέλεγκτη διάθεσή της στον – παράνομο – σκουπιδότοπο (Χ.Α.Δ.Α.) της Κυπαρισσίας στο Αλιμάκι, στη θέση “Λυκοχορός” και, μάλιστα, με αποδεικτικό φωτογραφικό υλικό.

Για τη λυματολάσπη του Β.Κ. Φιλιατρών, ερευνώντας να μάθουμε τι συμβαίνει, πληροφορηθήκαμε πως αυτή εδώ και καιρό παραμένει στις κλίνες ιλύος του Βιολογικού Καθαρισμού, καθώς είναι μικρή η ποσότητά της, επειδή δεν έχει συνδεθεί με το νέο δίκτυο αποχέτευσης μεγάλος αριθμός παροχών οικιών και καταστημάτων.

Ωστόσο, κάτοικοι των Φιλιατρών εκφράζουν ερωτηματικά σχετικά με το εάν όλο το προηγούμενο διάστημα λειτουργίας του Β.Κ. έχει μεταφερθεί λυματολάσπη στην – παράνομη – χωματερή των Φιλιατρών».

Τι συμβαίνει με τους Βιολογικούς Καθαρισμούς Φιλιατρών και Κυπαρισσίας, τη λειτουργία τους και τη διάθεση της λυματολάσπης;

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Μεσσηνία: Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο Νοσηλευτών

Μετά τις εκλογές στον Σύλλογο Νοσηλευτών Μεσσηνίας που πραγματοποιήθηκαν στις 30 Ιανουσρίου προέκυψε το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου για την επόμενη τριετία.
Μετά από νέα συνάντηση τα νεοεκλεγέντα μέλη συγκεντρώθηκαν και συγκροτήθηκαν σε σώμα.
Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τους:


Πρόεδρος: Ευσταθία Καμπουγέρη
Αντιπρόεδρος: Βασιλική Γκόνη
Γ. Γραμματέας: Ελισάβετ Μπαστούνη
Ταμίας: Αγγελική Δούλου
Μέλη: Γεωργία Μαθιοπούλου, Δήμητρα Συκά, Ελένη Αγγελογιαννοπούλου.

Οι αναγνώστες μας ρωτάνε...



Αρκετοί αναγνώστες μας, σε επικοινωνία τους 

με το Φιλιατρά News, ρωτάνε αν φέτος 

θα μεταδοθεί η θεία Λειτουργία 

για του Αγίου Χαραλάμπους.

Δέσποτα τι λέτε εσείς;;;  Θα μεταδοθεί;;;


Έρχεται μπαράζ διώξεων κατά πολιτικών;

Μπαράζ διώξεων σε βάρος πολιτικών προσώπων βρίσκεται στα σκαριά, από την πλευρά του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, σύμφωνα με σχετική αποκάλυψη του Γιώργου Παπαχρήστου στην εφημερίδα “Τα Νέα”.

Όπως αναφέρει.....

το ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου, “τις επόμενες εβδομάδες και για κανένα δίμηνο από τώρα, θα σκάσουν τόσες διώξεις κατά πολιτικών και άλλων, με υπογραφή του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη κυρίως, που θα τρίβουμε τα μάτια μας”.

Ο Γιώργος Παπαχρήστος επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες όσες υποθέσεις εκκρεμούν στα συρτάρια του κ. Πεπόνη θα μετατραπούν σε διώξεις, “και μάλιστα τέτοιες που θα δημιουργήσουν και αίσθηση, και θόρυβο και κρότο”, και οι σχετικές δικογραφίες θα διαβιβαστούν στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαχρήστο, το επικείμενο μπαράζ συνδέεται και με τη λήξη της θητείας των Οικονομικών Εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη τον Απρίλιο, χωρίς η κυβέρνηση να έχει αποφασίσει ακόμη αν θα ανανεώσει τη θητεία τους ή θα τους αντικαταστήσει, μετακινώντας τους σε άλλες θέσεις.

Υστερόγραφα

Ιός “κλειδώνει” τα κομπιούτερ και… ζητά λύτρα!

Ένας νέος ιός κρατάει όμηρο τα αρχεία του υπολογιστή σου και για να τα απελευθερώσει… ζητάει λύτρα!

Ο νέος ιός που έχει κάνει την εμφάνιση του το τελευταίο διάστημα, αναφέρει ότι ο υπολογιστής σου έχει χρησιμοποιηθεί για εγκληματική πράξη και ότι βρίσκεται σε κίνδυνό, ενώ ταυτόχρονα κλειδώνει το σύστημα και ζητάει την καταβολή κάποιου χρηματικού πόσου για να διορθωθεί το πρόβλημα, ενώ από τους πιο χαρακτηριστικούς ιούς είναι αυτός που αναφέρει ότι ο υπολογιστής κλειδώθηκε από την αστυνομία.

Αυτός ο νέος ιός, λειτουργεί εντελώς διαφορετικά και πιο .......

ακόμη πιο ύπουλα και εκβιαστικά επεμβαίνοντας σε αρχεία του χρήστη. Δημιουργεί δύο κρυπτογραφημένα κλειδιά με βάση την ψηφιακή ταυτότητα του υπολογιστή, ώστε ο ιός να «τρέχει» στο παρασκήνιο.

Σύμφωνα με το e-pcmag.gr, ο χρήστης δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να επανέλθουν τα αρχεία του στην κανονική τους κατάσταση χωρίς το κλειδί που τα κρυπτογράφησε.

Ωστόσο τα αρχεία δεν αλλοιώνονται ούτε χάνονται αλλά αν δεν καταβληθεί το ποσό που ζητούν οι «απαγωγείς» από τον χρήστη δεν μπορούν να ξεκλειδωθούν.

Υστεςρόγραφα

Στον Κυπαρισσιακό χθες το ερευνητικό σκάφος Nordic Explorer για κοιτάσματα πετρελαίου

Στον Κυπαρισσιακό κόλπο βρέθηκε χθες το μεσημέρι το ερευνητικό σκάφος Nordic Explorer και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της νήσου Πρώτης και της Αγίας Κυριακής, απ’ όπου μας εστάλη και η φωτογραφία.

Όπως, ήδη, έχουμε γράψει:..........

«Νέα δεδομένα προκύπτουν από τις μέχρι στιγμής σεισμικές έρευνες της νορβηγικής εταιρείας PGS στο Ιόνιο και στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, με αποτέλεσμα το ερευνητικό σκάφος Nordic Explorer να επεκτείνει τη θαλάσσια περιοχή των ερευνών του από τα αρχικά προγραμματισθέντα 8.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα στα 12.000 τ.χλμ. Έτσι, η έρευνα θα ολοκληρωθεί στα μέσα Φεβρουαρίου.

Μία εξέλιξη που τροποποίησε το πρόγραμμα του ερευνητικού πλοίου ήταν η αίτηση της γαλλικής εταιρείας Total Group προς την ελληνική πλευρά να επεκταθούν οι έρευνες και να γίνουν ηχοβολισμοί σε μία πολύ συγκεκριμένη περιοχή νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου. Στην περιοχή αυτή, ενημερώσεις και κάποια στοιχεία, που έχουν περιέλθει στα χέρια της εταιρείας από αμερικανικής πλευράς και δορυφόρους, μιλούν για πιθανή ύπαρξη ενός πολύ μεγάλου κοιτάσματος πετρελαίου, το οποίο θα μπορούσε να διπλασιάσει την ποσότητα των υπολογισμένων κοιτασμάτων του Ιονίου, που κατά τις πλέον “ταπεινές” εκτιμήσεις δίνουν 250 εκατ. βαρέλια απολήψιμα, με μέγιστη υπολογιζόμενη ποσότητα το 1 δισ. βαρέλια. Δηλαδή, μπορεί να φτάσει το συνολικό αποτέλεσμα και τα 2 δισ. βαρέλια, που σημαίνει μια σειρά μεσαίας χωρητικότητας ενεργειακών πεδίων, αξίας 200 δισ. δολαρίων, με μέση υπολογιζόμενη τιμή ανά βαρέλι τα 100 δολ.».

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Εισαγγελική έρευνα σε Αργυρόπουλο για το σχόλιο για Στουρνάρα

Τα όσα έγραψε ο υποψήφιος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ντίμης Αργυρόπουλος, στο facebook για το περιστατικό με την αποστολή σφαίρας στο γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα προκάλεσαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα ο κ. Αργυρόπουλος έγραψε:........

«Μα την άλλη φορά θα του τις φυτέψουν. Ο κόσμος εξαγριώθηκε και δεν το έχουν καταλάβει τα ζώα». Την έρευνα τη διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτα Φάκου.

προκειμένου να διερευνηθεί εάν διεπράχθησαν τα αδικήματα της «πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος και διατάραξη της ειρήνης των πολιτών».

Υστερόγραφα

Από Υπουργός και Βουλευτής…υπόδικος;

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Έκπληκτη η Βρετανική κοινή γνώμη και Βρετανικά ΜΜΕ και μαζί άλλοι λαοί και ΜΜΕ της Ευρώπης εδώ και μερικές ημέρες παρακολουθούν μια δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη θέτοντας πολλά και ενδιαφέροντα όχι μόνο νομικά αλλά ταυτόχρονα και κοινωνιολογικά και πολιτικά και άλλα ηθικά ζητήματα.

Μπορεί μία υπέρβαση ...........

του ορίου ταχύτητος να σου κοστίσει ένα Υπουργικό θώκο, στη συνέχεια τη Βουλευτική σου θέση στο Κοινοβούλιο, ένα διαλυμένο γάμο, ένα μονάκριβο γιό να δηλώνει ότι σε ‘μισεί’, ένα μεγάλο ποσό εξόδων για το Δικαστικό αγώνα και, είναι πιθανό, από 6 έως 12 μήνες φυλακή;
Δηλαδή ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΣΥΡΜΟ;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ εάν ακούς στο ονοματεπώνυμο Chris Huhne!...
Όλα ξεκίνησαν κάποια μέρα του Μάρτη 2003 όταν η κάμερα της τροχαίας συνέλαβε ένα αυτοκίνητο να τρέχει πάνω από τα όρια της επιτρεπόμενης ταχύτητας στον δρόμο που ενώνει το αεροδρόμιο Stansted με την πόλη του Λονδίνου…
Το αυτοκίνητο ανήκε στον Βουλευτή του Βρετανικού Κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών κ Huhne ο οποίος δήλωσε ότι το οδηγούσε η σύζυγός του από το δίπλωμα της οποίας έπρεπε να αφαιρεθούν τα γνωστά ‘points’ και να της καταλογισθεί το σχετικό χρηματικό πρόστιμο…
Πριν 2 περίπου χρόνια καθώς οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με Αρχηγό τους τον κ Claig αποφάσισαν να συνεργαστούν σε μια Συγκυβέρνηση με τους Συντηρητικούς του κ Cameron ο κ Huhne ανέλαβε και το Υπουργείο Ενέργειας και Πρασίνου…

Δυστυχώς κάπου υπήρξε μια ‘άλλη γυναίκα’ ο 26χρονος γάμος με την σύζυγο του κ Vick Price διαλύθηκε και η πρώην σύζυγος ανέτρεψε την προγενέστερη παραδοχή της ότι οδηγούσε το αυτοκίνητο του πρώην συζύγου της γράφοντας την αφετηρία της διαδρομής του τέως συζύγου της προς τον πλήρη διασυρμό.
Η κ Price κατηγορήθηκε όπως και ο σύζυγός της για ‘παρακώλυση και παραπλάνηση της Δικαιοσύνης’, ο κ Huhne ο οποίος εθεωρείτο ως ο πιθανότερος διάδοχος του κ Claig στην προεδρία του Κόμματός τους εγκατέλειψε τον Υπουργικό θώκο, και από χτες εγκατέλειψε και την Βουλευτική του έδρα και τώρα αντιμετωπίζει και μια πιθανή ποινή φυλάκισης από 6 έως 12 μήνες…

Η δίκη της κ Price που μετά τη διάλυση του γάμου τους προσέφυγε στις Δικαστικές Αρχές δηλώνοντας ότι είχε ‘δηλώσει ψευδώς ότι οδηγούσε το όχημα του συζύγου της καθώς υφίστατο πιέσεις από τον τότε σύζυγό της’ αναμένεται να έχει ενδιαφέρον.
Τι μπορεί να κοστίσει μια τροχαία, παράβαση και στη συνέχεια μια παραποίηση ενόχου προσώπου σε μια χώρα όπου μάλλον ΔΕΝ ισχύει ο γνωστός ελληνικό Νόμος «περί ευθύνης Υπουργών…»

Νίκος Φάμπας: Απορίες για το πανηγύρι του Αγίου Χαραλάμπους

Σε λίγες μέρες γιορτάζουμε τον πολιούχο μας και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γύρω από την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους αλλά και αρκετούς δρόμους της Πόλης μας, στήνεται το πανηγύρι προς τιμή του Αγίου και φυσικά ας μην ξεχνάμε ότι είναι ένα άκρως θρησκευτικό γεγονός!!!

Υπάρχουν όμως κάποια ερωτήματα που θέλουν απαντήσεις:.....

⊳ Αν σε περίπτωση κάποιο σπίτι πιάσει φωτιά τι θα γίνει σε αυτήν την περίπτωση, πως θα επέμβει η πυροσβεστική και ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν καούν άνθρωποι;
⊳ Τι θα γίνει στην περίπτωση που κάποιος άνθρωπος χρειασθεί ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει σε Νοσοκομείο;
⊳ Ποιος πάλι θα αναλάβει την ευθύνη αν πεθάνει;
Γιατί δεν κάνουν το πανηγύρι σε ανοιχτό χώρο κάπου άξω απο την Πόλη;
Επίσης:
⊳ Οι άνθρωποι αυτοί έχουν γκαζάκια για να φτιάξουν τον καφέ τους. Αν γίνει ένα ατύχημα και σκάσει το γκαζάκι γιατί μπορεί η μπουκάλα να είναι Ελλατωματική. Τι θα γίνει;
⊳ Οι παροχές ρεύματος που έχοπυν είναι εγκεκριμένες από την ΔΕΗ για το φορτίο που τραβάνε τόσες παράγκες;

Νίκος Φάμπας
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών

Συνάντηση Αλευρά με Αρχηγό πυροσβεστικής

Τo Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 επισκέφτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά στο γραφείο του, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος κ. Γεωργακόπουλος Σωτήριος ,επ΄ ευκαιρία της παρουσίας του στην Καλαμάτα ,για τον εορτασμό της Υπαπαντής.

Στην εν λόγω συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ανταλλάχτηκαν απόψεις για θέματα αντιπυρικής προστασίας .

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης και........

αναβάθμισης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Νομό Μεσσηνίας, τόσο με μηχανολογικό εξοπλισμό, όσο και με ανθρώπινο δυναμικό ,επειδή ο Νομός μας πλήττεται ιδιαιτέρως από πυρκαγιές.

Επιπλέον, ο κ. Αλευράς τόνισε την άριστη συνεργασία μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και εθελοντές , στοχεύοντας πάντα στην αντιπυρική προστασία του Νομού, στην άμεση επέμβαση όπου χρειασθεί και στην ασφάλεια των πολιτών.

Στις 5 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την 10η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου!

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης, INSAFE, με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Εορτάζεται πάντα τη 2η ημέρα της 2ης εβδομάδας του 2ου μήνα του χρόνου!

Στην Ελλάδα, ο εορτασμός διοργανώνεται από τη Δράση .........

Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημο εκπρόσωπο του Δικτύου INSAFE στη χώρα μας.
H θεματική του φετινού εορτασμού είναι «Τα Δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μας online», με το σύνθημα: «ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ! (Connect with respect!)».
Στην συνέχεια σας παρουσαζουμε όλες τις περιπτώσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος τις οποίες και σας αναφέρουμε συνοπτικά.
Ασφαλής χρήση του διαδικτύου (internet)

Το διαδίκτυο είναι τελείως απαραίτητο στην εποχή μας και στη ζωή μας και θα πρέπει όλοι να το χρησιμοποιούν.
Αποτελεί ένα από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου, δίνει σε πραγματικό χρόνο πρόσβαση σε πληροφορία, γνώση, αλλά και ψυχαγωγία.
Θέλει προσοχή όμως γιατί οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο Διαδίκτυο δεν είναι πάντα έγκυρες.
Το ηλεκτρονικό έγκλημα έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.
Στην συνέχεια θα σας αναφέρουμε συνοπτικά όλες τις περιπτώσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Μορφές εγκληματικότητας
Παιδική πορνογραφία
Απάτες μέσω διαδικτύου
Πειρατεία λογισμικού
Προσωπικά Δεδομένα/ Κοινωνική Δικτύωση

Cyber Bulling

Αποστολή κειμένων e-mail, με προσβλητικό περιεχόμενο, κακόβουλη δημοσίευση φωτογραφιών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης-ιστολόγια, διάδοση ψευδών γεγονότων. Ανώνυμες κλήσεις και μηνύματα με σκοπό τον φόβο και την ταραχή.
Παιδική πορνογραφία
«Αρπακτικά» άτομα υπεράνω πάσης υποψίας, μορφωμένοι, οικονομικά ευκατάστατοι ακόμα και με δική τους οικογένεια, φιλήσυχοι, ευυπόληπτοι πχ επιστήμονες, δάσκαλοι επιχειρηματίες εκμεταλλεύονται τη θεση και τη σχέση τους για να ικανοποιήσουν το αρρωστημένο πάθος τους.
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στην υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος προσέρχονται καθημερινά θύματα των οποίων τα προσωπικά δεδομένα έχουν δημοσιοποιηθεί παρανόμως σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (face book-hi5) με μοναδικό σκοπό τον εξευτελισμό, την απειλή η τον εξαναγκασμό παρανόμως σε πράξη-παράλειψη
Αυτοκτονίες
2006-2011 248 νέοι συνάνθρωποι μας προσπάθησαν με διάφορους τρόπους να αυτοκτονήσουν εκφράζοντας την επιθυμία τους αυτή μέσω του ιντερνετ.
Απάτες μέσω διαδικτύου
Social Engineering
Phishing
Νιγηριανές απάτες
Ισπανικό λόττο
Social engineering
Αυτές οι επιθέσεις χρησιμοποιούν email και διάφορα websites ώστε να αποκτήσουν πληροφορίες των θυμάτων. Ο επιτιθέμενος στέλνει email υποστηρίζοντας ότι είναι μια τράπεζα η ένας οικονομικός οργανισμός και ζητεί τραπεζικούς κωδικούς λογω ύπαρξης κάποιου προβλήματος. Το θύμα πολλές φορές στέλνει τα προσωπικά του στοιχεία.

Phishing

Διαδεδομένη είναι η μορφή του «ψαρέματος» τραπεζικών δεδομένων μέσα από ιστοσελίδες με εμφάνιση όμοια με την επίσημη τραπεζική ιστοσελίδα.
Ο γενικός κανόνας είναι ότι ποτέ, καμιά τράπεζα, κανένας οργανισμός και καμιά υπηρεσία online αγορών δεν ζητούν ενέργειες από τους πελάτες τους και μάλιστα μέσω e-mail. Έτσι όσο απειλητικό και αν φαίνεται το μήνυμα (κλείσιμο λογαριασμού, ακύρωση κάρτας, ακύρωση συναλλαγών κλπ) το αγνοούμε και το διαγράφουμε. Για περαιτέρω επιβεβαίωση καλούμε τηλεφωνικά την τράπεζα, τη διεύθυνση πιστωτικών καρτών, η οποία άλλη online υπηρεσία χρησιμοποιούμε, μέσω του αριθμού που μας έχει παρασχεθεί. Για τους έλληνες χρήστες τα πράγματα είναι λιγότερο απλά στον εντοπισμό του phishing, καθώς πολλές φορές τα συγκεκριμένα απατηλά μηνύματα έχουν ορθογραφικά και συντακτικά λάθη πολλές φορές είναι και ασυνάρτητα λόγω της αυτόματης μετάφρασης.
.
Νιγηριανές απάτες
Με τον όρο «νιγηριανή απάτη» περιγράφουμε την περίπτωση στην οποία αποστέλλονται mail τα οποία ενημερώνουν τον χρήστη είτε ότι είναι αποδέκτης κάποιας μεγάλης κληρονομιάς είτε ότι μπορεί να γίνει συνεργάτης κάποιας ξένης εταιρείας για την μεταφορά κεφαλαίων.
Από τον χρήστη ζητούνται τα προσωπικά τραπεζικά στοιχεία τα οποία και στην συνέχεια χρησιμοποιούνται από τους επιτήδειους.
Ισπανικό Λόττο
Ο χρήστης λαμβάνει email ότι κέρδισε ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό σε μια διεθνή λοταρία και ότι για να πάρει τα κέρδη πρέπει να δώσει κάποια χρήματα για να καλύψει τα έξοδα μεταφοράς των χρημάτων.
Μεγάλη προσοχή στις παραγγελίες από το Διαδίκτυο πρέπει να δίνουν οι κάτοχοι τους λογω του κινδύνου οι αριθμοί των πιστωτικών καρτών να πέσουν σε χέρια απατεώνων. Προτείνουμε οι αγορές να γίνονται μόνο μέσω προπληρωμένων πιστωτικών καρτών.
Στο ιντερνετ πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει ανωνυμία όπως και δεν υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα αυτών που δημοσιεύουν κάτι.
Επίσης στο διαδίκτυο δεν διαγράφεται ποτέ τίποτε και πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή στους νέους για αυτά που δημοσιεύουν μήπως και χρησιμοποιηθούν στο μέλλον σε βάρος τους.

Τρόποι Προστασίας από Απάτες μέσω Διαδικτύου

Ο χρήστης πρέπει να:
. Είναι υποψιασμένος σε ανώνυμες κλήσεις ή email που παρέχουν θέσεις εργασίας έναντι αδράς αμοιβής
. Μη δίνει προσωπικά στοιχεία σχετικά με την εταιρεία στην οποία εργάζεται, συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής δομής του δικτύου της εταιρείας, εκτός αν είναι σίγουρος ότι πρόκειται για εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο
. Μην αποκαλύπτει προσωπική ή οικονομική πληροφορία σε email και να μην ανταποκρίνεται σε ανώνυμα email σχετικά με τέτοιες πληροφορίες και να μην συνδέεται στα links που περιέχονται στα email αυτά
. Ταυτοποιεί τα στοιχεία οποιουδήποτε αγνώστου που υποστηρίζει ότι εκπροσωπεί νόμιμο οργανισμό, κατευθείαν με τον οργανισμό Ο χρήστης πρέπει να:
. Μην στέλνει ευαίσθητα δεδομένα στο διαδίκτυο πριν ελέγξει την ασφάλεια ενός website
. Δίνει έμφαση στο URL του website. Κακόβουλα websites μπορεί να φαίνονται ίδια με νόμιμα site, αλλά το URL μπορεί να διαφοροποιείται από το επίσημο είτε λεκτικά είτε ως προς το domain (.com, .net)
. Εγκαθιστά και συντηρεί αντι-ιικά προγράμματα, firewalls, και email φίλτρα ώστε να μειωθεί η διακίνηση κακόβουλων μηνυμάτων
. Εκμεταλλευτεί anti-phishing λειτουργίες που παρέχονται σε email και web browser
Αντίδραση σε Περίπτωση Απάτης
. Εάν πιστεύετε ότι οι οικονομικοί σας λογαριασμοί διακυβεύονται, επικοινωνήστε με τους τραπεζικούς οργανισμούς άμεσα και κλείστε κάθε λογαριασμό που είναι σε κίνδυνο. Παρακολουθείστε για ανεξήγητες χρεώσεις του λογαριασμού σας.
. Αλλάξτε άμεσα κάθε password που μπορεί να έχει αποκαλυφθεί. Εάνχρησιμοποιείτε το ίδιο password για διαφορετικές περιπτώσεις αλλάξτε το για κάθε λογαριασμό και μην το χρησιμοποιήσετε στο μέλλον.
. Παρακολουθείτε για σημάδια κλοπής στοιχείων ταυτότητας.
. Αναφέρετε την επίθεση στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Cyber Bullying (Διαδικτυακή Παρενόχληση)

Η παρενόχληση στον κυβερνοχώρο προκύπτει όταν παιδιά ή έφηβοι παρενοχλούνται μεταξύ τους μέσω του Διαδικτύου
Πρόκειται για μια εξελισσόμενη μόδα και περιλαμβάνει:
. Αποστολή e-mail, ή άμεσων μηνυμάτων με κακό περιεχόμενο.
. Δημοσίευση δυσάρεστων φωτογραφιών ή μηνυμάτων για άλλους σε ιστολόγια (blogs) ή άλλες ιστοσελίδες.
. Χρήση του ονόματος ξένου χρήστη με σκοπό τη διάδοση φημών και ψεμάτων για κάποιον τρίτο (κλοπή ταυτότητας).
. Προσβλητικά μηνύματα. Μερικές φορές προσβλητικά γραπτά μηνύματα προς κινητά τηλέφωνα στέλνονται μέσω ιστοσελίδων χρησιμοποιώντας ονόματα και τηλέφωνα ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με το μήνυμα αυτό, αλλά καταλήγουν να κατηγορούνται ότι το έστειλαν οι ίδιοι.
. Η δημιουργία ιστοσελίδων που στοχοποιούν συγκεκριμένα άτομα καλώντας άλλους να δημοσιεύσουν μηνύματα μίσους
. Η σχετική ανωνυμία στο Διαδίκτυο προσφέρει το έδαφος καθώς ενισχύει τον φόβο και κάνει τον εντοπισμό δυσκολότερο
. Η έλλειψη προσωπικής επαφής με το θύμα κάνει το δράστη σκληρότερο
. Η ευρύτητα της πληροφορίας και η ευρύτητα του «κοινού» καθιστά το Cyber Bullying πιο αποτελεσματικό για τον δράστη και σκληρότερο για το θύμα σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους

Προστασία από το Cyber Bullying

. Προστασία προσωπικών δεδομένων από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
. Περιορίζοντας τις διαθέσιμες πληροφορίες για τον εαυτό μας η την οικογένειά μας μειώνουμε τις πιθανότητες να πέσουμε θύματα αγνώστων δραστών και διευκολυνόμαστε στο να αναγνωρίσουμε τον πιθανό δράστη.
. Αποφεύγουμε να απαντήσουμε στις απειλές του δράστη. Απαντώντας επιθετικά φέρνουμε νέες απειλές και την ικανοποίηση στον δράστη ότι η παρενόχληση λειτουργεί.
Αλλάζουμε email ή «κατεβάζουμε» την σελίδα δικτύωσης και δημιουργούμε νέους λογαριασμούς αν αυτό είναι εφικτό.
. Κρατάμε αποδεικτικά της δράσης συμπεριλαμβάνοντας όσα περισσότερα στοιχεία μπορούμε όπως ημερομηνίες και ώρες, λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και λοιπά. Καλό θα είναι τα στοιχεία αυτά να υπάρχουν και σε μορφή εκτύπωσης.
. Επικοινωνούμε με τις αρμόδιες αρχές όσο το δυνατόν συντομότερα για να αποφευχθεί κλιμάκωση της παρενόχλησης.
Προστασία Ανηλίκων από Διαδικτυακές Απειλές
. Τα παιδιά διατρέχουν κάποιους κινδύνους όταν χρησιμοποιούν έναν υπολογιστή, επομένως πρέπει να προσέξουμε τη ασφάλειά τους και να διαφυλάξουμε τα χρήσιμα δεδομένα που τυχόν έχουμε αποθηκευμένα στον υπολογιστή.
. Τα παιδιά παρουσιάζουν επιπλέον δυσκολία στην διασφάλιση της πλοήγησής τους εξ αιτίας των φυσικών τους χαρακτηριστικών όπως η αθωότητα, η περιέργεια, η διάθεση για ανεξαρτησία και ο φόβος της τιμωρίας.
Τα παραπάνω πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν σχεδιάζουμε την προστασία του παιδιού και των δεδομένων μας.Τα παιδιά μπορεί παράλληλα με την αθώα εργασία τους στον υπολογιστή να επισκεφθούν άθελά τους κάποια επικίνδυνη
ιστοσελίδα, να εμπλακούν σε συζήτηση με αγνώστους ή να αποκαλύψουν προσωπικά
στοιχεία χωρίς να αναλογιστούν το λάθος που κάνουν ή να μη το αποκαλύψουν στους γονείς διότι φοβούνται την τιμωρία.

Πλούσιος ο απολογισμός δράσης του 2012 για το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Εξηγήσεις από το διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας για την πρόσφατη διακομιδή ασθενών σε Καλαμάτα και Πύργο, καθώς και για το αν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ενημέρωσης, έχει ήδη ζητήσει ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γ. Μπέζος, σύμφωνα με όσα απάντησε χθες σε ερώτηση, στο πλαίσιο του απολογισμού δράσης του νοσηλευτικού ιδρύματος για το 2012. Επισήμανε δε, πως δε θα πρέπει να επαναληφθεί τέτοιο περιστατικό.

Ο κ. Μπέζος ανέφερε, ως προς τον απολογισμό, ότι δικαιώθηκε ......

μια συλλογική και δημιουργική προσπάθεια, με δυνάμεις που μέσα και έξω από το νοσοκομείο έχουν «στρατευθεί» εθελοντικά και μεθοδικά υπηρετώντας έναν και μοναδικό σκοπό, τη συνεχή αναβάθμιση του νοσοκομείου και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους της Μεσσηνίας και της Νότιας Πελοποννήσου.

Ευχαρίστησε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ, την ηγεσία της αιρετής Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Μεσσηνίας, τους βουλευτές, την Εκκλησία και το μητροπολίτη Χρυσόστομο, τον Ιατρικό Σύλλογο, κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς, αλλά και στους απλούς πολίτες.

Διασφαλίστηκαν 11 εκατ. ευρώ

Όπως ανέφερε, έγιναν πολλές και σημαντικές παρεμβάσεις το 2012 και έκανε λόγο για τις μεγάλες προκλήσεις του 2013. Τα δυο τελευταία χρόνια, είπε, μέσα από μια υπεράνθρωπη προσπάθεια διασφαλίστηκαν για το νοσοκομείο και τις υπόλοιπες δομές υγείας 11 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκά κοινοτικά προγράμματα.

«Αρκετά από αυτά έχουν υλοποιηθεί, ενώ για τα υπόλοιπα καλούμαστε να “τρέξουμε” τους υπόλοιπους μήνες λόγω των πιεστικών χρονοδιαγραμμάτων», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Το αίσθημα ευθύνης μάς επιβάλλει να κινούμαστε καθημερινά με ταχείς ρυθμούς. Οι ευκαιρίες χρηματοδότησης είναι μοναδικές και δεν έχουμε δικαίωμα να τις αφήσουμε αναξιοποίητες.

Δε δικαιολογείται αδράνεια, παθητικότητα και ολιγωρία. Χρειάζεται δουλειά, ταχύτητα, επαγρύπνηση κι ευελιξία».

Παρουσιάζοντας τον απολογισμό, είπε πως το νοσοκομείο προμηθεύτηκε αξονικό τομογράφο, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, που θα παραληφθεί τον Ιούνιο, μαγνητικό τομογράφο, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, ψηφιακό μαστογράφο, με προϋπολογισμό 350.000 ευρώ, τομογράφο οπτικής συνοχής και σύστημα ψηφιακής δερματοσκόπησης με προϋπολογισμό 115.000 ευρώ, λοιπό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό με προϋπολογισμό 1,17 εκατ. ευρώ, ενώ εντάχθηκε στο ΠΕΠ πρόταση προμήθειας νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 1,004 εκατ. ευρώ, με στόχο να έχει παραληφθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Επίσης, εντάχθηκε πρόταση αντικατάστασης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού με προϋπολογισμό 1,089 εκατ. ευρώ, που θα μειώσει σημαντικά τις δαπάνες για την αγορά πετρελαίου. Στόχος είναι μέχρι τα τέλη Αυγούστου να έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση του συγκεκριμένου εξοπλισμού.

Υλοποιείται το έργο - ενταγμένο στο ΕΠΠΕΡΑΑ – εξοικονόμησης ενέργειας, με προϋπολογισμό 760.000 ευρώ, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου.

Κατασκευάστηκε και λειτουργεί η νέα θεραπευτική μονάδα του ΟΚΑΝΑ, με 20 άτομα να έχουν μπει σε προγράμματα βουπρενορφίνης.

Επίσης, ολοκληρώθηκε η κτηριακή, ενεργειακή και ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση του Κ.Υ. Πύλου με προϋπολογισμό 234.000 ευρώ και του Αγίου Νικολάου με προϋπολογισμό 121.000 ευρώ, εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου η κτηριακή, ενεργειακή και ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση του Κ.Υ. Μεσσήνης με προϋπολογισμό 230.000 ευρώ, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η αναβάθμιση του Κ.Υ. Μεσσήνης, ύστερα από προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι εργασίες θα έχουν ξεκινήσει έως τις 15 Φεβρουαρίου και στόχος είναι να ολοκληρωθούν μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Δόθηκε πλήρης δυνατότητα εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε όλες τις δομές υγείας του νομού, δημιουργήθηκαν 40 θέσεις απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, διασφαλίστηκε η δωρεάν μετακίνηση του προσωπικού από και προς το νοσοκομείο με τη δωρεά οχήματος 50 θέσεων και στόχο να έχουν ολοκληρωθεί έως το Μάρτιο όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και το λεωφορείο να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του

Περιφερειακά ιατρεία

Όσον αφορά στα περιφερειακά ιατρεία, ολοκληρώθηκαν οι φάκελοι για ένταξη των προτάσεων κατασκευής νέων σε Πεταλίδι, Μεθώνη, Βλαχόπουλο και Άρι, με στόχο να έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και στα τέλη του 2013 να πλησιάζει η ολοκλήρωσή τους.

Επίσης, συντάχθηκαν οι μελέτες και εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Πελοποννήσου η ανακατασκευή του Περιφερειακού Ιατρείου Κορώνης και η κατασκευή νέου στη Βαλύρα.

Επισήμανε δε, πως η διοίκηση έχει ένα διπλό χρέος, να παλεύει καθημερινά και να προσπαθεί να ανοίγει νέους δρόμους, αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία που παρουσιάζεται και συμβάλλει στην πρόοδο του νοσοκομείου.

Καταλήγοντας, ευχαρίστησε και συνεχάρη όλο το ανθρώπινο δυναμικό του νοσοκομείου, τους «πρωταγωνιστές αυτής της καθημερινής προσπάθειας που γίνεται».

«Δεν είναι “καθαρό” το οικόπεδο στο Ανατολικό Κέντρο»

Ερωτηθείς για το Κέντρο Υγείας Αγίου Ανδρέα ανέφερε ότι υπάρχουν εκκρεμότητες και πως εξαρτάται από τον ανθρώπινο παράγοντα να επιλυθούν.

Όσον αφορά στο Κέντρο Υγείας αστικού τύπου στην Καλαμάτα, παρατήρησε πως μπορεί μεν να δώσει λύσεις και ανάσα στο νοσοκομείο, αφού δε θα χρειαστεί να πηγαινοέρχονται σε αυτό οι πολίτες, αλλά υπάρχει ζήτημα χωροταξικό. «Το νοσοκομείο δεν έχει στα χέρια του ένα χώρο “καθαρό”, ώστε να μπορεί άμεσα να δρομολογήσει τη διαδικασία ένταξης στο ΕΣΠΑ. Όσο το θέλουμε εμείς, τόσο το θέλει και η τοπική κοινωνία και η Δημοτική Αρχή», είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την ελπίδα ότι το χωροταξικό θα λυθεί σύντομα.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στην κάλυψη των κενών του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας μέσω της μετακίνησης γιατρών από την Καλαμάτα, ενώ είπε πως ξεκίνησαν πρόσφατα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας πρωινά ιατρεία με ΩΡΛ και ψυχίατρο και θα ακολουθήσουν κι άλλες ειδικότητες.

Όσον αφορά στο προσωπικό, είπε πως προσλήφθηκαν 22 γιατροί μέσα στο 2010, οι οποίοι σε συνδυασμό με το προσωπικό που υπήρχε έδωσαν τη δυνατότητα να λειτουργήσει όλος αυτός ο εξοπλισμός. Επίσης, παρατήρησε πως λόγω του άγονου υπάρχει δυνατότητα μετάθεσης γιατρών από άλλα νοσοκομεία και κατέληξε λέγοντας πως το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα έχει το μερίδιο που του αναλογεί στην επικείμενη πρόσληψη συνολικά 600 γιατρών σε όλη την Ελλάδα.

ΘΑΡΡΟΣ

Πύργος Ηλείας: Αυτοκτόνησε 29χρονος..

29χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του στον Πύργο, στη συνοικία Τραγανό, καθώς κρεμάστηκε με σκοινί. Tον 29χρονο βρήκε η θεία του κρεμασμένο από σκοινί σε εγκαταλελειμμένη οικία.

Σύμφωνα με........

τα όσα αναφέρει η σελίδα Patris News Στις 8 το πρωί, καθώς η θεία του άτυχου άντρα πήγαινε προς τη δουλειά της, παρατήρησε μία περίεργη μορφή σε εγκατελλειμένο κτήριο της περιοχής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews, η γυναίκα ξέσπασε σε φωνές όταν κατάλαβε ότι αυτό που έβλεπε ήταν ένας άντρας κρεμασμένος. Γείτονας ακούγοντας τις φωνές έτρεξε στο χώρο, ελευθέρωσε τον άτυχο αλλά ήταν ήδη πολύ αργά για τον βοηθήσει.

Τραγικό ήταν ακόμη το γεγονός ότι η γυναίκα δεν είχε καταλάβει ότι επρόκειτο για τον ανηψιό της. Ο ιατροδικαστής προσδιόρισε το θάνατο του 29χρονου έξι ώρες πριν (γύρω στις 4πμ) και απέκλησε την εγκληματική ενέργεια. Η νεκροτομή η οποία γίνεται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο του Πύργου, θα δείξει τα αίτια θανάτου.

Κοπή Πίτας για το παράρτημα Μεσσηνίας της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση μελών πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας από το παράρτημα Μεσσηνίας της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων (ΠΕΠΤΕΓ) την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο REX.

Με την ευκαιρία ........

της συνάντησης παλιά και νέα μέλη αντάλλαξαν ευχές ενώ ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για προβλήματα, με σημαντικότερο όλων την ανεργία που μαστίζει τον κλάδο.

Τέλος έγινε εισήγηση από το προεδρείο για δράσεις μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, οι οποίες έγιναν αποδεκτές από το σύνολο των παρευρισκομένων.

Το ΔΣ
Λυμπεροπούλου Δήμητρα-πρόεδρος
Παράσχος Φώτης-αντιπρόεδρος
Χρυσανθακόπουλος Κώστας –γραμματέας
Σαράντης Νίκος –ταμίας
Τσάκωνας Παναγιώτης-μέλος

Σε… εμπόλεμη κατάσταση Τατούλης και ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ήταν φυσικό, το κυριακάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» εναντίον του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη και των πρακτικών που υποστηρίζεται ότι χρησιμοποιεί στην πολιτική για τα δημόσια έργα, άναψε πολιτικές φωτιές και προκάλεσε «πόλεμο δηλώσεων» μεταξύ του ιδίου και των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ στην Πελοπόννησο.

Η αρχή έγινε από τον κ. Τατούλη. Μόλις έγινε γνωστό το .......

δημοσίευμα έδωσε στη δημοσιότητα άμεση απάντηση, υποδεικνύοντας ότι πίσω απ’ όλη αυτή την ιστορία κρύβεται ενορχηστρωμένη προσπάθεια συκοφάντησής του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τατούλης: «Δε με πτοεί ο συμμοριτοπόλεμος του κ. Τσίπρα»

Μέσα από το προσωπικό του μπλογκ, http://tatoulis.blogspot.gr, απάντησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», στο οποίο αναφέρεται ότι εταιρείες που έχουν τα παιδιά και αδέλφια του παίρνουν δημόσια έργα, τα οποία υπογράφει ο ίδιος.

Η απάντηση Τατούλη αναφέρεται στις αιωρούμενες καταγγελίες, αλλά, επιπλέον, στοχεύει κατευθείαν στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο αποκαλεί ιδεολογικό καθοδηγητή… του συμμοριτοπόλεμου που έχει ξεκινήσει στην Πελοπόννησο. Η απάντηση Τατούλη ανάβει κυριολεκτικά φωτιές και ήταν αναμενόμενη μετά την προσωπική επίθεση την οποία δέχθηκε. Ολόκληρη το κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:

«Είναι ο Τσίπρας “αρχηγός” της νέας τρομοκρατίας;

Όσοι συντόνισαν τη σημερινή (σ.σ. προχθεσινή) ανοίκεια, γεμάτη ψέματα επίθεση ενάντια σε εμένα και τα τέσσερα παιδιά μου, θα με βρουν σκληρά απέναντι τους.

Είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δε γίνονται “αναθέσεις έργων”. Αντίθετα, επιλέγονται πάντοτε μακρές διαδικασίες, προκειμένου να τηρείται η αυστηρότερη νομιμότητα και η μέγιστη διαφάνεια. Οι “απόλυτα διαφανείς διαδικασίες” που ακολουθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναγνωρίζονται και στο κατάπτυστο δημοσίευμα, γεγονός το οποίο στοιχειοθετεί και το δόλο εκείνων που βρίσκονται πίσω από το προσωπικό αυτό χτύπημα εναντίον μου.

Είναι γνωστά τα στημένα παιχνίδια σε αυτήν τη χώρα. Το δημοσίευμα προαναγγέλθηκε, πολλές ώρες πριν από την κυκλοφορία της εφημερίδας, από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τον ίδιο τρόπο, πριν από μερικούς μήνες, είχαν προαναγγελθεί τα βίαια επεισόδια που έζησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατά τη συζήτηση για δημιουργία μονάδας βιοαερίου στην Τρίπολη, τα οποία είχαν και θύματα.

Και στις δυο περιπτώσεις η προαναγγελία συνοδεύτηκε με την ίδια αυτο-ικανοποίηση του συμμορίτη πριν από το πλιάτσικο. Έγινε δε, από τα ίδια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας δομεί σε θεμέλια λάσπης το πολιτικό του μέλλον.

Με την ιδιότητα του ιδεολογικού καθοδηγητή, οδηγεί τους οπαδούς του στις επικίνδυνες ατραπούς μιας δήθεν δίκαιης οργής, που μπορεί να μετουσιωθεί σε δίκαιη βία και βάζει μπαρούτι στα θεμέλια του κράτους δικαίου.

Η “τρομοκρατία” του κ. Τσίπρα είναι πιο επικίνδυνη από ποτέ. Στην Πελοπόννησο έχουμε συγκροτήσει ένα δυναμικό και πλειοψηφικό μέτωπο απέναντι στο συμμοριτοπόλεμο που έχει εκκινήσει. H όποια εκδοτική του συμμαχία με γνωστούς βαλιτσοφόρους και κομιστές, τον καθιστά κομμάτι ενός σάπιου συστήματος που δήθεν θέλει να αφανίσει».

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ

«Πανικόβλητη και βρώμικη επίθεση Τατούλη»


Στα παραπάνω απάντησαν με κοινό τους κείμενο οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Όπως υποστηρίζουν: «Ο κ. Τατούλης, αντί να απαντήσει επί της ουσίας στο μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης που δημοσιεύει η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” και να δώσει εξηγήσεις αν οι εταιρείες που ανήκουν στον αδελφό του και στα παιδιά του έχουν πάρει έργα αξίας εκατομμυρίων και αν η εταιρεία “ΑΣΦΑΛΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ”, συμφερόντων και αυτή της οικογένειας Τατούλη, έχει αναλάβει έργα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με αναθέσεις που έχει υπογράψει ο ίδιος, επιτίθεται αναίτια και με χυδαιολογίες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στους βουλευτές του και στον πρόεδρό του.

Είναι φανερό ότι ο κ. Τατούλης προσπαθεί με γελοίες και ανυπόστατες συκοφαντίες να αλλάξει την ατζέντα των προσωπικών του ευθυνών και των σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους πολίτες, μέσα από τη στρατηγική του αποπροσανατολισμού και της έντασης, συκοφαντώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, και αυτό βέβαια όχι τυχαία, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αποτελεί την εναλλακτική λύση για την ανατροπή της κλεπτοκρατίας, η οποία έχει συμβάλει πάρα πολύ στη χρεοκοπία της χώρας και του λαού μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι αυτού του είδους η βρώμικη προπαγάνδα σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δε θα βρει ανταπόκριση στην κοινωνία, γιατί οι πολίτες γνωρίζουν ότι ο κ. Τατούλης ανήκει στους πολιτικούς εκείνους που στήριξαν και διαμόρφωσαν το σάπιο δικομματικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα μας, το σύστημα δηλαδή της διαπλοκής, της μίζας και των ημετέρων.

Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και οι βουλευτές του εκείνοι που έδωσαν στο “Πρώτο Θέμα” αυτά τα στοιχεία. Εμείς ό,τι έχουμε να πούμε το λέμε καθαρά, το τεκμηριώνουμε και, κυρίως, το υπογράφουμε!

Ο πανικός του κ. Τατούλη θα πρέπει να απασχολήσει, κυρίως, τους συμβούλους του και όλους αυτούς που τον στήριξαν και τον στηρίζουν. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ζητούν απάντηση.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι αντιπεριφερειάρχες, οι περιφερειακοί σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί με τον κ. Τατούλη, συμφωνούν με το υβρεολόγιό του; Συμφωνούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει ξεκινήσει συμμοριτοπόλεμο στην Πελοπόννησο; Συμφωνούν με τη δημιουργία κλίματος που παραπέμπει στη δεκαετία του 1950; Καταδικάζουν αυτές τις πρακτικές και αυτή τη συκοφαντική συμπεριφορά καθαρά και δημόσια;

Ο κ. Τατούλης, εάν του έχει απομείνει στοιχειώδης πολιτική ευαισθησία και στοιχειώδης σεβασμός στο κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας, θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί και να έχει ζητήσει συγγνώμη, όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, αλλά από τους πολίτες της Πελοποννήσου».

ΘΑΡΡΟΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ [ ΚΑΣΤΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ, ΑΣΦΑΛΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕ και ΚΑΣΤΑΤ ΤΕΧΝΙΚΗ ] ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Είμαστε υποχρεωμένοι προς ενημέρωση και αποκατάσταση της αλήθειας ν’ αναφερθούμε στα δημοσιεύματα μερίδας του τύπου, που αφορούν στις τρεις εταιρείες του ομίλου και περιέχουν πληθώρα ανακριβών και ψευδών στοιχείων.
Αν και τα δημοσιεύματα επιβεβαιώνουν ότι οι εταιρείες του ομίλου αναλαμβάνουν τα έργα με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες, έντεχνα περιέχουν ψευδή στοιχεία προκειμένου να υπηρετήσουν τους δικούς τους στόχους και να βλάψουν τις εταιρείες.

Σχετικά με τα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα και........

προς αποκατάσταση της αλήθειας σας γνωρίζουμε ότι:
Η εταιρεία ΚΑΣΤΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ, μια από τις ισχυρότερες τεχνικές εταιρείες με έδρα την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με συσσωρευμένη εμπειρία 30ετίας και πλέον, κατασκευάζει τεχνικά έργα στην Ελλάδα (Πελοπόννησο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Παξοί, Λευκάδα, Άρτα) και στο εξωτερικό, τα οποία έχει ολοκληρώσει επιτυχώς.

Η ΚΑΣΤΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ και η ΚΑΣΤΑΤ ΤΕΧΝΙΚΗ ουδέποτε ανέλαβαν την εκτέλεση έργων με απ’ ευθείας ανάθεση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όλα τα έργα τα ανέλαβαν κατόπιν διαγωνιστικών διαδικασιών, στις οποίες συμμετείχε κάθε εταιρεία που είχε δικαίωμα και ενδιαφέρον.
Είναι ψευδές ότι η ΑΣΦΑΛΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕ ιδρύθηκε την τελευταία 2ετία και είναι κατασκευαστική εταιρεία, η οποία αναλαμβάνει δημόσια έργα. Το αληθές είναι ότι η εταιρεία ιδρύθηκε το 2008, το επενδυτικό της πρόγραμμα εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο στις 23.12.2008 και υλοποιήθηκε άμεσα και η εταιρεία λειτούργησε το 2009 ως εμπορική εταιρεία παραγωγής, διάθεσης και διάστρωσης ασφαλτομιγμάτων.

Είναι ψευδές ότι το έτος 2011 και το έτος 2012 η εταιρεία ανέλαβε έργα ασφαλτόστρωσης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με αναθέσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Το αληθές είναι ότι παρήγαγε εκατοντάδες χιλιάδες τόνους ασφαλτομιγμάτων για λογαριασμό ιδιωτών και σύνηψε δύο συμβάσεις προμήθειας συνολικά 830 τόνων ασφαλτομίγματος με την Περιφέρεια Πελοποννήσου προσφέροντας την οικονομικότερη προσφορά.

Είναι ψευδές ότι τα παιδιά του κ. Περιφερειάρχη είναι ιδιοκτήτες και μέτοχοι των τριών εταιρειών μου. Το αληθές είναι ότι εργάζονται στις εταιρείες του ομίλου, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, και συμμετέχουν στη διοίκησή τους από το 2008.
Οι εταιρείες θα συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται και να επενδύουν στον τόπο τους προσφέροντας εργασία και υπηρεσίες.

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήνου Τριφυλίας: Ξεκινούν μαθήματα Πιάνου και Κιθάρας.

Μετά την έγκριση για την υπογραφή συμβάσεων ξεκινούν τα μαθήματα πιάνου και κιθάρας στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας.

Το Δημοτικό Ωδείο και το Εικαστικό Εργαστήρι λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια από το Δήμο Κυπαρισσίας στην Κυπαρισσία. Με τη διοικητική μεταρρύθμιση αυτούς τους δύο φορείς τους ανέλαβε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου.

Τα μαθήματα πιάνου και κιθάρας δεν στάθηκε δυνατόν να .......

ξεκινήσουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς γιατί δεν υπήρχε έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών για την πρόσληψη προσωπικού. Η έγκριση δόθηκε το Δεκέμβριο και μετά τις απαραίτητες διαδικασίες τα μαθήματα ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου. Μέχρι τον προηγούμενο Ιούνιο οι μαθητές που παρακολούθησαν τα μαθήματα ήταν αρκετοί και η ανάγκη προσφοράς από την πολιτεία μαθημάτων μουσικής με χαμηλά δίδακτρα θεωρείτο επιβεβλημένη. Έτσι το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης προχώρησε στη σύναψη συμβάσεων με δύο μουσικούς προκειμένου να υπάρξει συνέχεια αυτής της δραστηριότητας. Στο Ωδείο μπορούν να εγγραφούν μαθητές από όλο το Δήμο. Όσοι από τους παλιούς μαθητές ενδιαφέρονται να συνεχίσουν τα μαθήματά τους ή επιθυμούν να εγγραφούν νέοι μαθητές, μπορούν να πάρουν πληροφορίες για τα μαθήματα πιάνου και αρμονίου από τον κ. Νίκο Παπαδήμο στο τηλέφωνο 6957813257 και για τα μαθήματα κιθάρας από τον κ. Σπύρο Πετρωνίου στο τηλέφωνο 6974721668.

Τα μαθήματα στο Εικαστικό Εργαστήριο δεν έχουν διακοπεί χάρη στην ευγενική προσφορά του ζωγράφου κ. Νίκου Ζαχαρίου ο οποίος μετά το τέλος της προηγούμενης σύμβασής του συνέχισε να εργάζεται εθελοντικά και χωρίς διακοπή στο Εργαστήρι προκειμένου να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του. Έτσι σήμερα στο Εικαστικό Εργαστήρι γίνονται μαθήματα κεραμικής, κάθε Τετάρτη απόγευμα 3.00 – 4.30 και 4.30 – 6.00 για τα παιδιά και για τους ενήλικες 6.00 – 9.00. Ζωγραφικής, σχεδίου (μολύβι, κάρβουνο, χρώμα) κάθε Παρασκευή απόγευμα 5.00 – 9.00. Ζωγραφικής για παιδιά κάθε Σάββατο 10.00 – 11.30 και 11.45 – 13.45. Επίσης γίνονται και μαθήματα αγιογραφίας κάθε Παρασκευή απόγευμα 5.00 – 9.00 και Σάββατο απόγευμα 5.00 – 8.00. Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μπορούν να πάρουν πληροφορίες από τον κ. Νίκο Ζαχαρίου στα τηλέφωνα 27610-22980, 6977017876.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΕΙΧΗΡΗΣΗΣ

ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Φιλιατρά: Ξεκινάνε συνδέσεις με το Δίκτυο αποχέτευσης

Σας κάνουμε γνωστό ότι από τις 20 Φεβρουαρίου εργολάβος θα πραγματοποιεί συνδέσεις με το δίκτυο της αποχέτευσης.

Παρακαλούνται οι .....

Δημότες που δεν έχουν ακόμη συνδεθεί με το δίκτυο της αποχέτευσης να προσέλθουν από σήμερα 5 Φεβρουαρίου και το ταχύτερο δυνατό στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση συνδέσεως.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Διακοπή νερού Τώρα στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου

Εκτακτη Διακοπή νερού λόγω βλάβης του Υδραγωγελίου θα σημειωθεί από τώρα στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου.
Η διακοπή θα διαρκέσει μέχρι τις 11.


Κώστας Κόλλιας: Δεν έχει άδεια λειτουργίας ο βιολογικός καθαρισμός Φιλιατρών [ VIDEO ]

Αίσθηση έκανε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο η αποκάλυψη του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλια ότι ο βιολογικός καθαρισμός Φιλιατρών δεν έχει άδεια λειτουργίας!!!

Όπως είπε......

ο Δήμαρχος στο σώμα ο βιολογικός των Φιλιατρών ξεκίνησε το 1993 και ήταν έργο της Περιφέρειας.
Από το 1993 έως και σήμερα οι επιθεωρητές περιβάλλοντος που έκαναν έλεγχο διαπίστωσαν ότι άδεια λειτουργίας Δεν υπάρχει. Αδεια οικοδομής δεν υπάρχει. Έγκριση περιβαλλοντικών όρων που να είναι σε ισχύ, δεν υπάρχει. Όλα αυτά τα συσσωρευμένα προβλήματα πρέπει να τα αντιμετωπίσει η παρούσα Δημοτική αρχή.

Ο βιολογικός καθαρισμός ξεκίνησε το 1993 και παραλήφθηκε τον Οκρτώβρη του 2012. Επι 20 χρόνια κανείς δεν παραλάμβανε τίποτα είπε ο κ. Κόλλιας.
Στα Φιλιατρά υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν παράνομες συνδέσεις με το δίκτυο των ομβρίων. Οι αναλύσεις των νερών που βγαίνουν από τον βιολογικό είναι στα όρια τους.
Τωρα που εκτελείται το έργο αντικατάστασης της ύδρευσης αποκαλύπτονται παράνομες συνδέσεις.
Ανάλογες παράνομες συνδέσεις υπάρχουν και στην Κυπαρισσία και τους Γαργαλιάνους είπε ο κ. Κόλλιας.
Δεν ξέρουμε τι έκαναν οι προηγούμενοι δήμαρχοι αλλά εμείς δεν είμαστε διατεθημένοι να συνεχίσουμε αυτή την κατάσταση είπε ολοκληρώνοντας ο κ. Κόλλιας.

Δείτε το σχετικό Video



Τριφυλία: Θέμα με τους παιδικούς σταθμούς έθεσε ο Σαράντος Κουκούμης [ VIDEO ]

Θέμα για τους παιδικούς σταθμούς των Γαργαλιάνων και των Φιλιατρών έθεσε στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο ο Επικεφαλής της Ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σαράντος Κουκούμης.
Στην εισήγηση του είπε.......

ότι υπάρχει πρόβλημα με τους παιδικούς σταθμούς καθώς δεν παρέχουν σίτιση στα παιδιά αφού δεν υπάρχουν μάγειροι για τα παιδιά.

Στον παιδικό σταθμό Κυπαρισσίας όπως είπε τα πράγματα δεν είναι καλύτερα υποστήριξε ο κ. Κουκούμης καθώς και αυτός είναι στα τελευταία του.

Απαντώντας στον κ. Κουκούμη ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλοβοήθειας κ. Γιάννης Κατσόύλας ανέφερε ότι στα Φιλιατρά και Γαργαλιάνους οι μάγειρες έχουν συνταξιοδοτηθεί πρόσφατα.
Για το θέμα της σίτισης των παιδιών ανέφερε ότι ο Δήμος δεν είναι υποχρεωμένος να σιτίζει στους παιδικούς σταθμούς. Υποχρέωση έχουμε να τα περιποιούμαστε και να τους παρέχουμε μια υποτυπώδη εκπαίδευση.

Για το θέμα της θέρμανσης ο κ. Κατσούλας είπε ότι είναι καλυμμένοι όλοι οι παιδικοί σταθμοί με καύσιμα για όλη την χρονιά και δεν αληθεύει οτι δεν υπάρχουν καύσιμα.

Απαντώντας ο Δήμαρχος είπε ότι τις κοινωνικές δομ΄λες τις κρατάει ο Δήμος με ν΄λυχια και με δόντια. παλαιότερα το κράτος επιχορηγούσε τους παιδικούς σταθμούς μέσα από κονδύλι. Αυτό καταργήθηκε και η επιχορήγηση ερχόταν μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων. Οι ΚΑΠ πλέον έχουν μειωθεί τόσο πολύ που δεν φτάνουν που τα χρήματα αυτά δεν φτάνουν ούτε για την πληρωμή των υπαλλήλων του Δήμου. θα στηρίξουμε την σίτιση των παιδιών με νήχια και με δόντια κατέληξε ο κ. Κόλλιας.

Δείτε το σχετικό video



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Φεβρουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Οι βροχές έβγαλαν τόνους από σκουπίδια στον Αλφειό
Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας


Νέα επεισόδια στην ανεξέλεγκτη εναπόθεση των απορριμμάτων του ........

Δήμου Καλαμάτας αναμένονται να «παιχτούν» τις επόμενες ημέρες, μετά τις αρχικές κλητεύσεις που μοίρασε ο πταισματοδίκης Καλαμάτας τόσο στο δήμαρχο Παν. Νίκα όσο και σε μέλη της Δημοτικής Αρχής, για το θέμα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, αποκαλύφθηκε ότι η πρόσφατη πλημμύρα στον ποταμό Αλφειό από την κακοκαιρία παρέσυρε τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων που είχαν αποθηκευτεί σε παράνομη χωματερή. Αυτή τη χρησιμοποιεί χωρίς άδεια ιδιώτης - εργολάβος με καταδίκες και σοβαρές εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη. Η καταστροφή είναι μεγάλη, καθώς ο όγκος των απορριμμάτων κατέληξε στις εκβολές του Αλφειού και από εκεί στις ακτές της Ηλείας.

Η συγκεκριμένη παράνομη χωματερή στην περιοχή Φλόκα, δίπλα από τον ποταμό Αλφειό και σε απόσταση μόλις 6 χιλιομέτρων από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, κρύβει απίστευτες ιστορίες προκλητικής παρανομίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας». (…)

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας
ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΣΥΡΙΖΑ και συμφερόντων εναντίον του Τατούλη.
Πελοποννησιακός πόλεμος ξέσπασε για το δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος" με το ΣΥΡΙΖΑ να το υιοθετεί, τους 8 αντιπεριφερειάρχες και τον πρόεδρο του Πε.Συ. να καταγγέλλουν τους συκοφάντες και να μιλάνε για πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΧΑΟΥΣ! Η αντιπολίτευση κατώτερη των περιστάσεων και παιχνίδια με τη νομιμότητα. Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση του πολιτικού σκηνικού απο τον Θανάση Κουκοβίστα.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ υψηλών προδιαγραφών της Καλαμάτας με τα έργα υποδομής και σύγχρονου εξοπλισμού. Ένας απολογισμός απο τον διοικητή Γ. Μπέζο και οι προοπτικές για τη νέα χρονιά.
ΠΥΛΩΝΑΣ της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο Πολιτισμός. Σύσκεψη στην Τρίπολη της ηγεσίας της Περιφέρειας με τη Γ.Γ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ σήμερα στο υπουργείο Πολιτισμού για το κάστρο της Κορώνης.
ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ οι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων της Τριφυλίας. Τα χωριά ερημώνουν και δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για... λάμπες!
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τους αγρότες της Αχαΐας, βουλευτές και στελέχη της ΔΗΜΑΡ απο τη Δυτική Ελλάδα.
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!