Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Σε… εμπόλεμη κατάσταση Τατούλης και ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ήταν φυσικό, το κυριακάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» εναντίον του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη και των πρακτικών που υποστηρίζεται ότι χρησιμοποιεί στην πολιτική για τα δημόσια έργα, άναψε πολιτικές φωτιές και προκάλεσε «πόλεμο δηλώσεων» μεταξύ του ιδίου και των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ στην Πελοπόννησο.

Η αρχή έγινε από τον κ. Τατούλη. Μόλις έγινε γνωστό το .......

δημοσίευμα έδωσε στη δημοσιότητα άμεση απάντηση, υποδεικνύοντας ότι πίσω απ’ όλη αυτή την ιστορία κρύβεται ενορχηστρωμένη προσπάθεια συκοφάντησής του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τατούλης: «Δε με πτοεί ο συμμοριτοπόλεμος του κ. Τσίπρα»

Μέσα από το προσωπικό του μπλογκ, http://tatoulis.blogspot.gr, απάντησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», στο οποίο αναφέρεται ότι εταιρείες που έχουν τα παιδιά και αδέλφια του παίρνουν δημόσια έργα, τα οποία υπογράφει ο ίδιος.

Η απάντηση Τατούλη αναφέρεται στις αιωρούμενες καταγγελίες, αλλά, επιπλέον, στοχεύει κατευθείαν στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο αποκαλεί ιδεολογικό καθοδηγητή… του συμμοριτοπόλεμου που έχει ξεκινήσει στην Πελοπόννησο. Η απάντηση Τατούλη ανάβει κυριολεκτικά φωτιές και ήταν αναμενόμενη μετά την προσωπική επίθεση την οποία δέχθηκε. Ολόκληρη το κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:

«Είναι ο Τσίπρας “αρχηγός” της νέας τρομοκρατίας;

Όσοι συντόνισαν τη σημερινή (σ.σ. προχθεσινή) ανοίκεια, γεμάτη ψέματα επίθεση ενάντια σε εμένα και τα τέσσερα παιδιά μου, θα με βρουν σκληρά απέναντι τους.

Είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δε γίνονται “αναθέσεις έργων”. Αντίθετα, επιλέγονται πάντοτε μακρές διαδικασίες, προκειμένου να τηρείται η αυστηρότερη νομιμότητα και η μέγιστη διαφάνεια. Οι “απόλυτα διαφανείς διαδικασίες” που ακολουθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναγνωρίζονται και στο κατάπτυστο δημοσίευμα, γεγονός το οποίο στοιχειοθετεί και το δόλο εκείνων που βρίσκονται πίσω από το προσωπικό αυτό χτύπημα εναντίον μου.

Είναι γνωστά τα στημένα παιχνίδια σε αυτήν τη χώρα. Το δημοσίευμα προαναγγέλθηκε, πολλές ώρες πριν από την κυκλοφορία της εφημερίδας, από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τον ίδιο τρόπο, πριν από μερικούς μήνες, είχαν προαναγγελθεί τα βίαια επεισόδια που έζησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατά τη συζήτηση για δημιουργία μονάδας βιοαερίου στην Τρίπολη, τα οποία είχαν και θύματα.

Και στις δυο περιπτώσεις η προαναγγελία συνοδεύτηκε με την ίδια αυτο-ικανοποίηση του συμμορίτη πριν από το πλιάτσικο. Έγινε δε, από τα ίδια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας δομεί σε θεμέλια λάσπης το πολιτικό του μέλλον.

Με την ιδιότητα του ιδεολογικού καθοδηγητή, οδηγεί τους οπαδούς του στις επικίνδυνες ατραπούς μιας δήθεν δίκαιης οργής, που μπορεί να μετουσιωθεί σε δίκαιη βία και βάζει μπαρούτι στα θεμέλια του κράτους δικαίου.

Η “τρομοκρατία” του κ. Τσίπρα είναι πιο επικίνδυνη από ποτέ. Στην Πελοπόννησο έχουμε συγκροτήσει ένα δυναμικό και πλειοψηφικό μέτωπο απέναντι στο συμμοριτοπόλεμο που έχει εκκινήσει. H όποια εκδοτική του συμμαχία με γνωστούς βαλιτσοφόρους και κομιστές, τον καθιστά κομμάτι ενός σάπιου συστήματος που δήθεν θέλει να αφανίσει».

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ

«Πανικόβλητη και βρώμικη επίθεση Τατούλη»


Στα παραπάνω απάντησαν με κοινό τους κείμενο οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Όπως υποστηρίζουν: «Ο κ. Τατούλης, αντί να απαντήσει επί της ουσίας στο μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης που δημοσιεύει η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” και να δώσει εξηγήσεις αν οι εταιρείες που ανήκουν στον αδελφό του και στα παιδιά του έχουν πάρει έργα αξίας εκατομμυρίων και αν η εταιρεία “ΑΣΦΑΛΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ”, συμφερόντων και αυτή της οικογένειας Τατούλη, έχει αναλάβει έργα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με αναθέσεις που έχει υπογράψει ο ίδιος, επιτίθεται αναίτια και με χυδαιολογίες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στους βουλευτές του και στον πρόεδρό του.

Είναι φανερό ότι ο κ. Τατούλης προσπαθεί με γελοίες και ανυπόστατες συκοφαντίες να αλλάξει την ατζέντα των προσωπικών του ευθυνών και των σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους πολίτες, μέσα από τη στρατηγική του αποπροσανατολισμού και της έντασης, συκοφαντώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, και αυτό βέβαια όχι τυχαία, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αποτελεί την εναλλακτική λύση για την ανατροπή της κλεπτοκρατίας, η οποία έχει συμβάλει πάρα πολύ στη χρεοκοπία της χώρας και του λαού μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι αυτού του είδους η βρώμικη προπαγάνδα σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δε θα βρει ανταπόκριση στην κοινωνία, γιατί οι πολίτες γνωρίζουν ότι ο κ. Τατούλης ανήκει στους πολιτικούς εκείνους που στήριξαν και διαμόρφωσαν το σάπιο δικομματικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα μας, το σύστημα δηλαδή της διαπλοκής, της μίζας και των ημετέρων.

Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και οι βουλευτές του εκείνοι που έδωσαν στο “Πρώτο Θέμα” αυτά τα στοιχεία. Εμείς ό,τι έχουμε να πούμε το λέμε καθαρά, το τεκμηριώνουμε και, κυρίως, το υπογράφουμε!

Ο πανικός του κ. Τατούλη θα πρέπει να απασχολήσει, κυρίως, τους συμβούλους του και όλους αυτούς που τον στήριξαν και τον στηρίζουν. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ζητούν απάντηση.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι αντιπεριφερειάρχες, οι περιφερειακοί σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί με τον κ. Τατούλη, συμφωνούν με το υβρεολόγιό του; Συμφωνούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει ξεκινήσει συμμοριτοπόλεμο στην Πελοπόννησο; Συμφωνούν με τη δημιουργία κλίματος που παραπέμπει στη δεκαετία του 1950; Καταδικάζουν αυτές τις πρακτικές και αυτή τη συκοφαντική συμπεριφορά καθαρά και δημόσια;

Ο κ. Τατούλης, εάν του έχει απομείνει στοιχειώδης πολιτική ευαισθησία και στοιχειώδης σεβασμός στο κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας, θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί και να έχει ζητήσει συγγνώμη, όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, αλλά από τους πολίτες της Πελοποννήσου».

ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.