Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Χωρίς ψηφοφορία έληξε στη Βουλή η συζήτηση για τη δεύτερη υπόθεση Παυλίδη

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ.

Ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει ψηφοφορία η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της νέας πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σχετικά με τη δεύτερη δικογραφία που αφορά στον κ. Αριστοτέλη Παυλίδη και την υπόθεση της άγονης γραμμής Τήλου.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στηλίτευσαν την απουσία της ΝΔ από τη Βουλή, κάνοντας λόγο για συμπεριφορά που προσβάλει τον κοινοβουλευτισμό. Ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν διαδοχικά από το Κοινοβούλιο, καταγγέλλοντας την τακτική της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα η διαδικασία να ολοκληρωθεί και τυπικά χωρίς ψηφοφορία.

«Δεν θα υποκύψουμε στο τεχνητό οφ σάιντ του κ. Καραμανλή. Δεν θα επιτρέψουμε ........

απόρριψη για να πανηγυρίζει ο κ. Παυλίδης, ούτε θα δώσουμε τεχνητό χρόνο στον κ. Καραμανλή μέχρι την 7η Ιουνίου. Κηρύξτε κ. Πρόεδρε περαιωμένη την συζήτηση» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ.Βενιζέλος απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής κ. Δ.Σιούφα.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «θεσμική εκτροπή» και τόνισε ότι η εγκαταλείπει για τρίτη φορά τη Βουλή στα χέρια της αντιπολίτευσης. «Η χώρα δεν διαθέτει κυβέρνηση που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής, και μόνη λύση είναι να προσφύγουμε στη λαϊκή ετυμηγορία» είπε.

Ο ΛΑΟΣ αποχώρησε σημειώνοντας ότι «μετά την τροπή σε φυγή της ΝΔ, για δεύτερη φορά [σ.σ. μετά το Βατοπαίδι], αρνείται να συμμετάσχει στη γελοιοποίηση του Κοινοβουλίου», όπως είπε ο κ. Μ.Βορίδης. Πρόσθεσε δε «θα απόσχουμε από φαρσοκωμωδίες» αλλά κάλεσε εκ νέου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να κρατήσουν ανοιχτή τη Βουλή για να κριθούν όλες οι υποθέσεις.

Την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή ανακοίνωσε ο κ. Φ.Κουβέλης θεωρώντας ότι, δεδομένης της απουσία της ΝΔ, υπάρχει θεσμικό αδιέξοδο. «Η κυβέρνηση προσέβαλε βαρύτατα τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και με τη συμπεριφορά της δείχνει ότι εξαφανίζεται από τις διαδικασίες που θεωρεί ότι βλάπτουν τα μικροκομματικά συμφέροντά της» είπε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Σπ.Χαλβατζής ανέφερε ότι η κυβερνώσα παράταξη με την αποχή της εμποδίζει οποιαδήποτε προσπάθεια της Βουλής για εξέταση της υπόθεσης και το ΠΑΣΟΚ συγκαλύπτει τις δικές του ευθύνες. Το ΚΚΕ, είπε ο κ. Χαλβατζής, καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τα δυο μεγάλα κόμματα εν όψει των ευρωεκλογών.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δ.Σιούφας ανακοίνωσε ότι με επιστολή του ο πρωθυπουργός γνωστοποιεί πως η κυβέρνηση και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δε θα συμμετάσχουν στη διαδικασία, όπως άλλωστε είχε προαναγγελθεί.

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός Αιγαίου δεν παρέστη στη Βουλή, αλλά πραγματοποίησε επιστροφή-μήνυμα στην εκλογική του περιφέρεια, με αφορμή επετειακή γιορτή για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων. Συνεργάτες του έλεγαν, δε, ότι κ. Παυλίδης δηλώνει πως «θα παραιτηθεί σε μια άλλη ζωή...»

4,3R Βορειοδυτικά των Φιλιατρών ο σεισμός.

4,3R Βορειοδυτικά των Φιλιατρών ειναι το επίκεντρο του σεισμού που σημειώθηκε στις 18:32.






-

Αισθητός σε Καλαμάτα και πύργο Ηλείας ο Σεισμός.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και μετα απο επικοινωνία που είχαμε μέσω slkype με φίλους, ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Τριφυλία, στην Καλαμάτα, αλλά ακόμα και τον Πύργο Ηλείας.
Προκάλεσε ανησυχία στον κόσμο που πετάχτηκε έξω από τα σπίτια του.
Θα επανέλθουμε με νεότερα.

UPDATE

Πρώτες πληροφορίες μιλάνε για 3,8 κάπου στην Πύλο



ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΗ σεισμική δόνηση έγινε πρίν ένα λεπτό.
Η δόνηση συνοδεύτηκε με έντονο υπόκωφο βόμβο. Δεν είχε διάρκεια αλλά η ένταση ηταν αρκετά μεγάλη.

Θα επανέλθουμε με νεότερα.



Με τρείς ακόμα πόντους σώζεται και μαθηματικά η Εράνη.

Τους τρεις πόντους που θα της εξασφαλίσουν και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία θέλουν οι κυπελλούχοι Μεσσηνίας στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ατρόμητο Λάππα στο Γήπεδο των Φιλιατρών.
Το παιχνίδι είναι δύσκολο και αυτό λέει και ξαναλέει στους παίκτες του ο προπονητής της ομάδας Σταύρος Αντωνόπουλος.
Ο έμπειρος τεχνικός ξέρει ότι ο Ατρόμητος Λάππα καίγεται για βαθμούς καθώς βρίσκεται στην ζώνη του υποβιβασμού. Οι παίκτες της Εράνης αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και θα προσπαθήσουν να κάνουν πράξη αυτό που τους έχει πει ο προπονητής της ομάδας ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένας βαθμός τουλάχιστον στην έδρα της Εράνης.

Ο Σταύρος Αντωνόπουλος εκφράζει την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά και η Εράνη θα πάρει τους τρεις πόντους που χρειάζεται για να παραμείνει στην κατηγορία. και αυτό θα επιδιώξει με το στήσιμο της ομάδας.
Βέβαια ένα γρήγορο γκολ από την Εράνη θα διώξει το άγχος από την ομάδα και θα .......

της λύσει τα πόδια στην επίτευξη τερμάτων προκειμένου το σφύριγμα της λήξης να βρει την Εράνη με +3 πόντους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα Ο Σταύρος Αντωνόπουλος έχει στην διάθεση του όλους τους παίκτες μιας και ο Στέφανος Βαρούχας εξέτισε την ποινή του και θα συμπεριληφθεί στα πλάνα του κου Αντωνόπουλου.
Από την άλλη μοναδική απώλεια είναι ο Σπύρος Πιχιγιόνι ο οποίος είχε τραυματιστεί στον προηγούμενο αγώνα με την Δάφνη Ανδραβίδας και φοράει κολάρο.

Ο διαγωνισμός για τη δακοκτονία στην Τριφυλία

Ολοκληρώθηκε από την επιτροπή δακοκτονίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας ο διαγωνισμός για την ανάδειξη εργολάβων που θα αναλάβουν τους δολωματικούς ψεκασμούς.
Προχθές ανοίχθηκαν οι προσφορές και αναδείχθηκαν αυτοί που θα αναλάβουν το έργο.
Για τέσσερις όμως από τις συνολικά 24 περιοχές όπου θα γίνουν ψεκασμοί θα γίνει επαναληπτικός διαγωνισμός καθώς δεν παρουσιάστηκαν ενδιαφερόμενοι.

Πρόκειται για τις περιοχές Αετού, Κοπανακίου, Κεφαλόβρυσου - Σιτοχωρίου και Εξοχικού.
Οσον αφορά τους ψεκασμούς, όπως κάθε χρόνο και ανάλογα με τους πληθυσμούς, αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Ιούλιου περίπου.
Για τα Δημοτικά Διαμερίσματα της περιοχής της Τριφυλίας που έχουν επιλέξει να .....

μην γίνεται δολωματικός ψεκασμός θα ισχύσει ό,τι και τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή, με την συνεργασία της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα ανακοινώνεται πότε θα πρέπει να γίνονται οι ψεκασμοί.
Στις περιοχές που εφαρμόζονται προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης εκεί οι επεμβάσεις θα γίνονται σύμφωνα με τις εντολές των γεωπόνων - συμβούλων.


-

Ενεργοποίηση δικαιωμάτων: Χωρίς προβλήματα και με λίγο κόσμο στην Τριφυλία

Χωρίς προβλήματα και με λίγο κόσμο ξεκίνησε χθες η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων από τους αγρότες τής Τριφυλίας για τις επιδοτήσεις τους.
Οπως ήταν φυσικό, πρώτη μέρα λίγοι ήταν αυτοί που πέρασαν από κάποιο υποκατάστημα της Ενωσης για την ενεργοποίηση ενώ, στις περισσότερες των περιπτώσεων, από τις Διευθύνσεις έχει καταρτιστεί πρόγραμμα έτσι ώστε να μην υπάρχει ταλαιπωρία και να εξυπηρετούνται όλοι με την σειρά τους.

Στην Κυπαρισσία χθες πέρασαν περίπου 130 άτομα τα οποία εξυπηρετήθηκαν χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα, ενώ ήδη έχει αναρτηθεί από το υποκατάστημα πίνακας με τις ημερομηνίες που μπορεί να περνά ο κάθε παραγωγός ανάλογα με το δημοτικό διαμέρισμα ώστε να μην δημιουργείται συνωστισμός.

Στα Φιλιατρά επίσης ανάλογα με το πότε προσέρχεται ο καθένας γράφεται σε μια ........

λίστα και παίρνει αριθμό προτεραιότητας. Ετσι, ανάλογα με τον αριθμό του ξέρει ποια ημέρα και περίπου ποια ώρα θα περάσει και δεν χρειάζεται να περιμένει στην ουρά.
Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε και εκεί η ενεργοποίηση, με περίπου 50 παραγωγούς να προσέρχονται στο υποκατάστημα της Ενωσης.

Ιδια εικόνα και στους Γαργαλιάνους.
Η πρώτη μέρα κύλησε ομαλά για τους 50 πρώτους που πέρασαν, ενώ και εκεί εξετάζεται η περίπτωση τήρησης προτεραιότητας, αυτό όμως θα εξαρτηθεί από την κίνηση που θα υπάρχει.

Εντείνονται οι αντιδράσεις για ενεργοποίηση δικαιωμάτων

Εντείνονται οι αντιδράσεις για την υπόθεση της ενεργοποίησης δικαιωμάτων, ακόμη και στον κυβερνητικό χώρο. Μετά την ερώτηση που κατέθεσαν προχθές 43 βουλευτές της ΝΔ μεταξύ των οποίων και ο Δ. Σαμπαζιώτης, τις αντιδράσεις από τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Βασ. Εξαρχο και την ΓΕΣΑΣΕ, νέες αντιδράσεις σημειώθηκαν χθες.

ΓΙΑΝ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

“Βρισκόμαστε μια ανάσα από την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων από τους ελαιοπαραγωγούς για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί καμία εκ του γεγονότος της μη υλοποίησης του νόμου από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης”.
Αυτό αναφέρει σε ερώτηση ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος ο οποίος επισημαίνει ότι .........

“οι ελαιοπαραγωγοί κινδυνεύουν αφενός να απολέσουν τις επιδοτήσεις και αφετέρου να καταβάλουν αδικαιολόγητα υψηλά ποσά για έξοδα ενεργοποίησης”.

Χαρακτηρίζοντας υψηλό το τιμολόγιο της ΠΑΣΕΓΕΣ ο κ. Λαμπρόπουλος ερωτά:
Αν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για το διαχωρισμό των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών που θα έχει ως αποτέλεσμα τα έξοδα ενεργοποίησης αυτών να καταβληθούν από το κράτος. Αν προτίθεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να προβεί σε ενέργειες αλλαγής του τιμοκαταλόγου της ΠΑΣΕΓΕΣ κάνοντας νέα ορθή κοστολόγηση της ενεργοποίησης.
Αν προτίθενται στα αρμόδια υπουργεία να καταβάλουν στην ΠΑΣΕΓΕΣ τα ποσά που αναλογούν στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και τους συνταξιούχους του ΟΓΑ.
Αν θα υπάρξει παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων αφού ο χρόνος δεν είναι επαρκής.

Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Και νέα ερώτηση για το θέμα της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων κατέθεσε ο βουλευτής Δ. Κουσελάς.
Αναφερόμενος στο ιστορικό και τις παραλείψεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο κ. Κουσελάς ερωτά: Γιατί δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση των 25 εκ. ευρώ ώστε να μην πληρώνουν οι αγρότες το κόστος της ενεργοποίησης.
Πότε θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση και η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για ποιο λόγο αυτές έχουν καθυστερήσει.
Αν είναι στις προθέσεις του υπουργείου όλοι οι παραγωγοί των πυρόπληκτων περιοχών να απαλλαγούν από την καταβολή του κόστους ενεργοποίησης.

ΠΑΝ. ΑΛΕΥΡΑΣ
“Κανένας δεν πιστεύει ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Οκτωβρίου ένα αξιόπιστο Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών.
Η κυβέρνηση απλώς προσπαθεί να παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι ξεκίνησε ένα νέο σύστημα αναγνώρισης αγροτεμαχίων, για να αποφύγει περικοπή κατά 10% της επιδότησης μεταφέροντας το πρόβλημα στο μέλλον”.
Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων σε επιστολή του ο νομαρχιακός σύμβουλος Παν. Αλευράς ο οποίος καταλογίζει “τεράστιες πολιτικές ευθύνες” στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Α. Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
Εκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιεί ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων σήμερα στις 9 το βράδυ.
Στη συνέλευση η οποία θα γίνει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, θα συζητηθεί το θέμα της ενεργοποίησης δικαιωμάτων για τις επιδοτήσεις και η στάση του συλλόγου.

Πηγή: Ελευθερία

Δημήτρης Δράκος: Έθεσε τα προβλήματα και ζήτησε από το υπουργείο να προχωρήσουν τα έργα.

Συνάντηση εργασίας είχε χθες το μεσημέρι στη 1:30 ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Θεσσαλό στην ειδική Γραμματεία, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος, ο Αντινομάρχης κ. Στάθης Αναστασόπουλος, ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας ΑΕ. κ.κ. Χρίστος Ριζάς και Βασίλης Χαντζής και ο ειδικός σύμβουλος της ΕΝΑΕ κ.Δημήτρης Παπαγιαννίδης.
Συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» 2007-2013, αρμοδιότητας του ειδικού γραμματέα κ.Θεσσαλού.

Συγκεκριμένα, συζήτησαν για την πορεία υλοποίησης του Φιλιατρινού φράγματος .........

(επίκειται η υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο). Πολύ σύντομα εξάλλου θα γίνει η προκήρυξη της μελέτης για τα δίκτυα άρδευσης της ευρύτερης περιοχής των Φιλιατρών, που πρόκειται να αρδευτεί από το εν λόγω φράγμα.
Συζήτησαν επίσης για την πορεία εκπόνησης των μελετών του Μιναγιώτικου φράγματος και του φράγματος Λαγκούβαρδου που γίνεται από το Υπουργείο.

Επιπλέον για ζητήματα που σχετίζονται με εγγειοβελτιωτικά και αποστραγγιστικά έργα που καλύπτουν την άνω και κάτω ζώνη Παμίσου, αλλά και μεγάλο μέρος διαφόρων περιοχών του Νομού.
Ακόμη, μίλησαν και για τη δυνατότητα προώθησης έργων αναδασμών, διάνοιξης μεγάλων αγροτικών δρόμων, αλλά και εξηλεκτρισμού σε απομακρυσμέ-νους οικισμούς & περιοχές με αγροτικές ή κτηνοτροφικές μονάδες.

Παράλληλα τέθηκαν και τα θέματα που σχετίζονται με τα δημόσια έργα των Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου, με το
το πρόγραμμα LEADER προσέγγισης που έχει καταθέσει ο Νομός μέσω της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ, έργα λιμνοδεξαμενών, υδατοδεξαμενών και μικρών φραγμάτων,
αλλά και αντιπυρικών δρόμων γύρω από δημοτικά διαμερίσματα του Νομού, που παρουσιάζουν μεγάλη επικινδυνότητα και προβλήματα σε σχέση με την πυρασφάλεια.

Έκρυβε τα ναρκωτικά σε σπηλιές της Μεσσηνίας

Έναν 44χρονο Αλβανό υπήκοο συνέλαβαν χθες αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ναρκωτικών της Καλαμάτας, για κατοχή ποσότητας αποξηραμένης κάνναβης, συνολικού βάρους 4.533 γραμμαρίων. Εκτός από τις ναρκωτικές ουσίες, κατασχέθηκε και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Η Αστυνομία προχώρησε σε αυτή την σύλληψη, αξιοποιώντας πληροφορίες και έπειτα από πολύωρη παρακολούθηση.

Ο συλληφθείς ανακοινώθηκε ότι στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων και επίσης έγινε γνωστό ότι είχε κρύψει τα ναρκωτικά σε δύο απόκρημνες σπηλιές της περιοχής.

Ο δράστης θα παραπεμφθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών .......

Καλαμάτας.

Η Ε.Ε. μας εγκαλεί για την πώληση του ΟΤΕ

TH Συνθήκη των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων παραβιάζει η συμφωνία Ελληνικού Δημοσίου και Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ, σύμφωνα με τον επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς Τσαρλς Μακρίβι, σε προειδοποιητική επιστολή που απέστειλε στην ελληνική κυβέρνηση στις 14/4/2009, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης «Καθημερινής».

Σύμφωνα με το κείμενο της επιστολής, η σχετική συμφωνία που κυρώθηκε τον Ιούνιο του 2008 (ν. 3676/2008) από το ελληνικό κοινοβούλιο, συνιστά «κρατικό μέτρο» και –κατά τη γνώμη της Επιτροπής– παραβιάζει, σε τέσσερα σημεία της, τις διατάξεις για την ελευθερία στην κίνηση των κεφαλαίων (άρθρο 56 ΕΚ) και την ελευθερία εγκατάστασης (άρθρο 43 ΕΚ) της Συνθήκης Ε.Κ.Ο κ. Μακρίβι ουσιαστικά εγκαλεί την ελληνική κυβέρνηση για τους όρους της συμφωνίας που επιτρέπουν: .......


1. Στους δύο μετόχους να ορίζουν το 100% των μελών του δ.σ. στον ΟΤΕ, αφήνοντας τη μειοψηφία του 50% (μείον δύο μετοχές) χωρίς εκπροσώπηση στο δ.σ.
2. Τα δικαιώματα αρνησικυρίας (veto) στο Ελληνικό Δημόσιο σε αποφάσεις μείζονος σημασίας για τον ΟΤΕ.
3. Τους περιορισμούς στην πώληση μετοχών από την D.T., καθώς η σχετική συμφωνία επιβάλλει ο αγοραστής να είναι της «αρεσκείας» του Ελληνικού Δημοσίου.
Η ελληνική πλευρά πρέπει ν' απαντήσει μέχρι 14/6/2009.
Εφόσον η απάντηση δεν ικανοποιήσει, ακολουθεί η αποστολή Αιτιολογημένης Γνώμης και εφόσον και η νέα απάντηση δεν ικανοποιήσει, η Κομισιόν μπορεί να παραπέμψει το θέμα στο ΔΕΚ.

Η δεύτερη λύση, για να ξεπεραστεί το εμπόδιο του ΔΕΚ, είναι η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου να κατέλθει του 5%, οπότε και δεν ισχύει η συμφωνία των δύο μετόχων.

Πηγή: ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Κύπρος: Και επί του σώματός της έθεσαν κλήρο!!

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Οι αγοραίοι... Πωλούν τώρα και δια μέσου των New York Times σπίτια στα κατεχόμενα. Η αδρά πληρωμένη διαφήμιση είναι σαφής: «ΜΕΓΑΛΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ!!! ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!!!!»
Η πελατεία δεδηλωμένη. Πρωτίστως Βρετανοί που το εκλαμβάνουν ως προνομιακό τους δικαίωμα.
Κάτι σαν ανταποδοτικό όφελος τού δυσώδους ιδρώτα τους για την διχοτόμηση της Μεγαλονήσου.
Δευτερευόντως Αμερικανοί που ως γνήσια αρπακτικά στην μυρωδιά τής λείας τρέχουν καταπάνω της μαζί με τα σάλια τους.
Εσχάτως και Ρώσοι αφού ως νεόκοποι καπιταλιστές επενδύουν για να επενδύσουν. Ανεξάρτητα από το πού το πώς και το γιατί.

Επειδή ότι μοιάζει νόμιμο είναι και ηθικό. Δεν εγκαταλείπονται στην τύχη τους ωστόσο .......

αφού από την αγνώστου πατρότητας διαφήμιση εισπράττουν εκτός των αγοραίων και πληροφορίες ιστορικού περιεχομένου.
«ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΗΝ ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΟ» αναφέρεται για ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας!! Κουρελόχαρτο η Ευρωπαϊκή συνθήκη..
Χαρτί τουαλέτας το διεθνές δίκαιο. Εκείνο που υπερέχει είναι το δίκαιο του κατακτητή.. Και για να μην νιώσουν απροστάτευτοι οι αγοραστές, παραπέμπονται συστημένοι σε κάποιο κ. Μουσταφά Σενέρ δικηγόρο της Κυρήνειας ο οποίος έχει εκδώσει κάτι σαν έντυπο με βασικές οδηγίες προς πελαγοδρομούντες επενδυτές..
«Οι αγοραστές έχουν ορισμένους περιορισμούς αναφέρει με γράμματα δυσδιάκριτα.

Πρώτον εκδίδεται από το ψευδοκράτος ειδική άδεια αγοράς που αφορά ένα και μόνον ένα ακίνητο. Η άδεια αυτή είναι χρονοβόρα, η απόκτησή της υπερβαίνει τα δύο χρόνια, το κόστος της φτάνει τα 1500 ευρώ και κατά την τελική διαδικασία έχει να κάνει με την Ιντερπόλ.».. Η ανάμιξή της τελευταίας καταδεικνύει το προφανές. Πως γνωρίζουν άριστα τα τυχοδιωκτικά χαρακτηριστικά των έκνομων επενδυτών..
Άλλωστε δεν είναι πολλοί εκείνοι που θα αποφασίζουν μια τόσο υψηλού ρίσκου τοποθέτηση των χρημάτων τους, έστω και αν είναι μουσκεμένα στον βούρκο. Και επιδιώκουν μαζί τους να συστηθούν.. Αν όχι δια χειραψίας έστω δια φωτογραφίας. Ρίσκο που ωστόσο δεν αποκρύβεται από τον κ. Σενέρ. Αναφέρεται αλλά υποβαθμισμένο και μάλιστα κατά τρόπο εξοργιστικό!

«Με δεδομένη την ντελικάτη (sic) κατάσταση, γράφει, σε περίπτωση που η ....... νήσος επανενωθεί, ίσως οι Ελληνοκύπριοι που ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ τις εστίες τους για το νότιο τμήμα του νησιού επιστρέψουν και διεκδικήσουν τις περιουσίες τους!» Κι εγώ αναρωτιόμουν πάντοτε από πού είχε αντλήσει διδάγματα η κ. Ρεπούση για το εκφυλιστικό πόνημά της σύμφωνα με το οποίο η μητέρα μου «συνωστιζόταν» χάριν γούστου στην προκυμαία της Σμύρνης! Μέντοράς της ο κ. Σενέρ κατά τον οποίο οι Ελληνοκύπριοι εγκατέλειψαν αυτοβούλως και σε μια στιγμή ομαδικής παράκρουσης την Κυρήνεια για να εισαχθούν στο φρενοκομείο της Πάφου!!

«Αλλά δεν είναι πρόβλημα αυτό μας συμβουλεύει δια μέσου των New York Times ο κ. Σενέρ. Στην περίπτωση αυτή θα κληθείτε να πληρώσετε επιπρόσθετα το ακίνητο αλλά στην προ του 1974 αξία του η οποία θα είναι ελάχιστη καταλήγει.» Κάτι ψίχουλα δηλαδή. Τόσα, όση και η αντικειμενική αξία των ψυχών που τα κατοικούσαν για να αποδειχτεί πως οι αγορές δεν έχουν μόνο εκμηδενίσει τα δίκαια, (διεθνές και εθνικά), αλλά και την αξία της ανθρώπινης ζωής..…

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
enadrik@otenet.gr


Υποχρεωτικός Αριθμός Ασφάλισης για εργαζομένους

«Από τον Ιούλιο του 2009 οι πολίτες της χώρας θα έχουν το δικό τους μοναδικό και υποχρεωτικό αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης –Α.Μ.Κ.Α.».

Αυτό δήλωσε η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, με αφορμή την εκστρατεία ενημέρωσης του Υπουργείου για τον Αριθμό που θα διευκολύνει τις συναλλαγές του εργαζόμενου, του ασφαλισμένου, του συνταξιούχου.

Ο Α.Μ.Κ.Α. αποτελεί την ταυτότητα εργασίας και ασφάλισης κάθε πολίτη σε όλες τις ........

συναλλαγές του, που αφορούν στην εργασία και στην ασφάλιση: Στη διαδικασία έναρξης απασχόλησης και ασφάλισης, στην καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, στην έκδοση ή ανανέωση βιβλιαρίου ασθενείας, στην παραλαβή της σύνταξης ή άλλων ασφαλιστικών παροχών και επιδομάτων.

Ο ΑΜΚΑ – απαραίτητος από τον Ιούλιο του 2009 - θα αποδίδεται στους πολίτες από τα ΚΕΠ όλης της χώρας καθώς και από τα 125 γραφεία ΑΜΚΑ που έχει δημιουργήσει το Υπουργείο Απασχόλησης στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Παράλληλα, οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται από την τηλεφωνική γραμμή 11131 (χωρίς χρέωση), αλλά και από τη διαδικτυακή πύλη, στη διεύθυνση www.amka.gr

Μετά την απόδοση του Α.Μ.Κ.Α., κάθε πολίτης θα παραλάβει και την Κάρτα Κοινωνικής Ασφάλισης. Έως σήμερα η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικών Ασφαλίσεων Α.Ε. (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.), ως ο αρμόδιος φορέας, έχει αποδώσει μηχανογραφικά Α.Μ.Κ.Α. σε περίπου 7.000.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους και μέχρι σήμερα έχει αποστείλει 2.000.000 Κάρτες Κοινωνικής Ασφάλισης σε δικαιούχους. Η αποστολή συνεχίζεται.

Όπως τόνισε η κα. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, «η ολοκλήρωση της απόδοσης του ΑΜΚΑ προωθεί και ισχυροποιεί την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, βάζοντας τα θεμέλια για σύγχρονες απλοποιημένες παροχές σε βασικούς τομείς της καθημερινότητας του πολίτη.

Υποστηρίζοντας τη λειτουργία 13 σύγχρονων φορέων κοινωνικής ασφάλισης, ο ΑΜΚΑ θέτει τις βάσεις για τον εξορθολογισμό των δαπανών, τη βελτίωση των παροχών των Ταμείων, τη μείωση του χρόνου έκδοσης και απονομής συντάξεων, την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής».

Κατά της Εξεταστικής για Siemens τάχθηκε η ΝΔ. ¨Εχουν να κρύψουν πολλά ακόμα στην Κυβέρνηση

Ο φαύλος κύκλος του πολιτικού παιχνιδιού εις βάρος των πολιτών συνεχίζεται.

Την ώρα που χιλιάδες -αν όχι εκατομμύρια- Έλληνες μαστίζονται από την ανεργία και την οικονομική ανασφάλεια, κλήθηκαν να παρακολουθήσουν ως απλοί θεατές μια ακόμη ψηφοφορία στη Βουλή για την πιθανότητα σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens.

Έτσι οι πολίτες παρακολούθησαν μια ακόμη συγκάλυψη σκανδάλου, καθώς η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens, απορρίφθηκε τα μεσάνυχτα, από την ολομέλεια της Βουλής. Το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήρθε να «γείρει τη ζυγαριά» κατά της πρότασης με 151 βουλευτές της κυβέρνησης να ψηφίζουν κατά της σύστασης και υπέρ 148 της αντιπολίτευσης.

Από την διαδικασία της ψηφοφορίας απουσίαζε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ .......

Μ. Παπαγιαννάκης ο οποίος με επιστολή του δήλωσε ότι εάν παρίστατο θα ψήφιζε «ναι».

Σήμερα, στη συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής για τη δεύτερη υπόθεση Παυλίδη, που αφορά στις άγονες γραμμές, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της συγκυβέρνησης αναμένεται να απέχει.

Η κυβερνώσα παράταξη αναμένεται να καταψηφίσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens, με το αιτιολογικό ότι η Επιτροπή θα συγκροτηθεί αφού ολοκληρωθεί η έρευνα της Δικαιοσύνης.

Από την άλλη, στο νέο σήριαλ Παυλίδη (που για το Μαξίμου πρέπει να θεωρείται «μαύρο πρόβατο», καθώς αρνείται να παραιτηθεί εκθέτοντας, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, την κυβέρνηση) η Νέα Δημοκρατία -κατά τις έως τώρα εκτιμήσεις- θα απέχει της διαδικασίας, διασφαλίζοντας, όπως και στο Βατοπέδι, την απόρριψή της, αλλά και αποφεύγοντας νέους κινδύνους διαρροών.

Στόχος της κυβέρνησης πλέον είναι να αλλάξει η πολιτική ατζέντα, εν όψει βεβαίως των ευρωεκλογών, όπου τα αποτελέσματα θα κρίνουν πολλά στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και στον χρονικό ορίζοντα των επερχόμενων εθνικών εκλογών.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν συμμετείχε στην χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής ενώ δεν θα συμμετάσχει ούτε στη σημερινή.

Ωστόσο, τόσο την Παρασκευή -κατά τη διάρκεια της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών- όσο και το Σάββατο -στην ομιλία του στην ΚΕ του κόμματος στη Θεσσαλονίκη- θα καταγγείλει την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να συντηρήσει τη σκανδαλολογία.

Πηγή: Zougla.gr

Εγκύκλιος στα σχολεία όλης της χώρας για τη νέα γρίπη των χοίρων

Ενημέρωση στα σχολεία όλης της χώρας ξεκινούν τις επόμενες ώρες τα δύο συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Παιδείας σχετικά με το μείζον θέμα της γρίπης των χοίρων.
Η ενέργεια αυτή είναι συνέχεια της απόφασης που είχε παρθεί το Σάββατο σε σύσκεψη η οποία είχε πραγματοποιηθεί για τη νέα γρίπη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή.
Σε αυτήν την εγκύκλιο υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση του ιού όταν αυτός εμφανισθεί.
Η εγκύκλιος που θα απευθύνεται στα σχολεία όλης της χώρας αναφέρει τα εξής:

Το κείμενο της εγκυκλίου έχει ως εξής: .........


«Ο νέος ιός γρίπης Α/Η1Ν1, που απομονώθηκε για πρώτη φορά πρόσφατα, είναι ένας νέος υπότυπος του ιού της γρίπης που προσβάλλει και τους ανθρώπους. Περιέχει γονίδια από τον ιό της γρίπης των χοίρων, των πτηνών και των ανθρώπων σε έναν συνδυασμό που δεν είχε εμφανισθεί ποτέ έως τώρα. Επίσης, είναι πλέον βέβαιο ότι ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Τα συμπτώματα της νόσου είναι παρόμοια με αυτά της εποχικής γρίπης και μπορεί να περιλαμβάνουν αιφνίδια έναρξη πυρετού και άλλα συμπτώματα όπως βήχας, καταρροή, πονόλαιμος, πονοκέφαλος, ενώ σπανιότερα ρίγη, αίσθημα κόπωσης, πόνος στους μύες, διάρροια και έμετοι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, παρατηρείται σοβαρή νόσηση σε κατά τα άλλα υγιείς ανθρώπους που μολύνονται με τον ιό.

Οι άνθρωποι μολύνονται από τον νέο ιό με τον ίδιο τρόπο όπως και στην εποχική γρίπη. Μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων από ασθενή που βήχει ή φτερνίζεται. Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί και έμμεσα, όταν τα μολυσμένα σταγονίδια που προέρχονται από ασθενή εγκαθίστανται στα χέρια του ή σε άλλες επιφάνειες που μπορεί στη συνέχεια να μεταδώσουν τον ιό σε ανθρώπους που τις ακουμπούν και, στη συνέχεια, ακουμπούν τη μύτη ή το στόμα τους.

Ο νέος ιός της γρίπης δεν μεταδίδεται με την κατανάλωση καλά μαγειρεμένου χοιρινού κρέατος ή παραγόντων του. Αυτός ο νέος ιός δεν έχει απομονωθεί μέχρι σήμερα σε ζώα και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ιός βρίσκεται στην αλυσίδα παραγωγής χοιρινού κρέατος. Αυτές είναι και οι τρέχουσες οδηγίες από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC). Επιπλέον το μαγείρεμα στους 70ο C σκοτώνει τον ιό, πράγμα που συμβαίνει και για τους άλλους ιούς και βακτήρια.

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή εμβόλιο που να προστατεύει τους ανθρώπους από το νέο ιό γρίπης Α/Η1Ν1. Έχουν όμως ξεκινήσει προσπάθειες για την Παρασκευή ενός τέτοιου εμβολίου.

Το υπάρχον εμβόλιο για την εποχική γρίπη, δεν φαίνεται να προστατεύει από νέο ιό γρίπης Α/Η1Ν1. Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί, στην παρούσα φάση, η παράλληλη προστασία από το υπάρχον εμβόλιο για την εποχική γρίπη. Πρέπει να διεξαχθούν οι σχετικές επιστημονικές μελέτες για να αποδειχθεί ή να αποκλειστεί κάτι τέτοιο. Αυτές οι μελέτες έχουν ξεκινήσει ήδη, αλλά θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. Επιπλέον, για άτομα που ταξιδεύουν σε περιοχές που υπάρχει συνεχής μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο, συνιστάται το εποχικό εμβόλιο για προστασία κυρίως από το εποχικό στέλεχος.

Σύμφωνα και με τις οδηγίες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και των διεθνών οργανισμών, συνιστάται τα άτομα που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν σε περιοχές με τεκμηριωμένη συνεχή μετάδοση του νέου ιού γρίπης Α/Η1Ν1 να αποφύγουν να ταξιδέψουν εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο. Όσοι παρ’ όλα αυτά αποφασίσουν να ταξιδέψουν εκεί, μπορούν να απευθύνονται στο δικτυακό τόπο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (http://www.keelpno.gr/), του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (http://www.who.int/) ή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (www.ecdc.europa.eu) για τις τελευταίες πληροφορίες. Σε περίπτωση που ασθενήσουν, θα πρέπει να αναζητούν ιατρική βοήθεια.

Επιπρόσθετα, εφιστούμε την προσοχή σε όλους και σας γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να τηρούνται με σχολαστικότητα τα ίδια μέτρα προσωπικής υγιεινής που προστατεύουν τον πληθυσμό και από την εποχική γρίπη, δηλαδή:

• Αποφεύγετε στενές επαφές με άτομα που έχουν ασθενήσει. Εάν αρρωστήσετε, κρατείστε απόσταση από τους άλλους για να μην τους μεταδώσετε τη νόσο. Αποφύγετε τις χειραψίες και το στενό συγχρωτισμό με άλλα άτομα.

• Μην πηγαίνετε στη δουλειά ή στο σχολείο εάν αρρωστήσετε, αλλά μείνετε στο σπίτι σας για να μην μεταδώσετε την ασθένεια και στους άλλους.

• Καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας με μαντήλι όταν βήχετε ή φτερνίζεστε. Πετάξτε το μαντήλι στα σκουπίδια μετά τη χρήση του. Με αυτό τον τρόπο, προστατεύετε τους άλλους.

• Το συχνό πλύσιμο χεριών θα σας προστατέψει από τη μετάδοση μικροβίων. Πλένετε τα χέρια σας συχνά, ειδικά μετά το βήχα ή το φτέρνισμα. Σε περίπτωση που δεν βρίσκεστε κοντά σε βρύση, τα υγρά απολυμαντικά μαντηλάκια που περιέχουν αλκοόλ, είναι επίσης αποτελεσματικά.

• Αποφεύγετε την επαφή των χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα γιατί είναι πύλες εισόδου του ιού στον οργανισμό.

Δελτίο Τύπου

Μικροί, άβουλοι, μοιραίοι..

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Αναθεματισμένη Δευτέρα που η ψήφος της πλειοψηφίας έπεσε σαν κατάρα πάνω στο έθνος αυτό. Ακατανόητη πράξη.
Δυσνόητες οι δικαιολογίες. Ερμαφρόδιτοι οι κομιστές τους ψελλίζουν. Και τούτο εν αμφιβόλω και το άλλο υπό αμφισβήτηση.. Επομένως μονόδρομος το «όχι» στην παραπομπή.
Διέξοδο στο «περιούσιο ναι» που θα τους έδινε την μοναδική ευκαιρία της εξιλέωσής τους απέναντι στον Λαό δεν βρήκαν.

Προτίμησαν να συρθούν στην λάσπη αντί να πετάξουν. Σαν τα καταδικασμένα στην φύση τους σκουλήκια που ποτέ στο γλοιώδες δέρμα τους δεν θα φυτρώσουν φτερά.
Μπορεί γιατί βαρύνονται από τα σιχαμερά τους σάλια. Ανθρωπάκια. Δέσμια των ......

πολιτικών και οικονομικών αναγκών τους.
Ευνούχοι στα χαρέμια των τραπεζιτών χαλίφηδων που θα εξακολουθήσουν ατιμωρητί να «μεγαλοστομούν» στο όνομα μιας απαστράπτουσας απουσίας. Της στιβαρής δημοκρατίας που θα τους εξέλεγε αφού προηγουμένως θα είχε ακριβώς οριοθετήσει τον χώρο ευθύνης τους.
Για να μην κραδαίνουν σήμερα την ασυλία της ανευθυνότητάς τους και ταυτόχρονα να υποσημειώνουν καταθλιπτικά τον δικό μας ένοχο ωχαδελφισμό κατά την εκλογή τους.

Μικροί, άβουλοι, μοιραίοι, κατά πως θα τόνιζε αν ζούσε ο Βάρναλης. Ιδού ο φυσικός τους δικαστής.
Ιδού το κατηγορητήριό τους. Τρεις λέξεις κι ένας ποιητής. Καταλυτικός ο λόγος του επανέρχεται με πηχυαίους τίτλους από τα βάθη της ιστορίας για να τους καταγγείλλει καταδεικνύοντάς τους.
Ονομαστικά. Για την πολιτική ιδιοτέλειά τους. Την απαξία τους στην λαϊκή ηθική.. Την προκλητική τους περιφρόνηση στο κοινωνικό αίσθημα..
Τελικά αυτό το σύμφυρμα από το μίξερ της πολιτικής απάτης μοιάζει ανίκητο. Όπως η βλακεία μας.

Που χρόνια πολλά τώρα αποτελούμε το εφαλτήριό τους για να αναρριχηθούν στο ανώφλι της πολιτικής αλητείας. Και εξακολουθούμε. Επειδή κανείς από εμάς δεν αμφιβάλλει πως τα μιαρά πρόσωπά τους θα φιγουράρουν στην πρώτη θέση και των επόμενων εκλογών. Από τις ζωντανές αφίσες της «αμφιφυλόφιλης» Συγγρού ως τα τηλεοπτικά παράθυρα των τρομολάγνων βαμπίρ.
Και τα φλας της υποτέλειας θα τα αποθανατίζουν δουλικά. Μ’ εμάς πάντα στην σκιά τους ευγνώμονες που μερικές φορές μας ευεργετούν δια της χειραψίας τους. Γιατί ποτέ κατά τον αποχωρισμό δεν μετρήσαμε τα δάχτυλά μας..
Αν το είχαμε κάνει θα διαπιστώναμε πως κάποια μας έλλειπαν. Και θα τους κυνηγούσαμε ως του σημείου της πλήρους εξάντλησής τους. Ή της δικής μας..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr