Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Κύπρος: Και επί του σώματός της έθεσαν κλήρο!!

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Οι αγοραίοι... Πωλούν τώρα και δια μέσου των New York Times σπίτια στα κατεχόμενα. Η αδρά πληρωμένη διαφήμιση είναι σαφής: «ΜΕΓΑΛΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ!!! ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!!!!»
Η πελατεία δεδηλωμένη. Πρωτίστως Βρετανοί που το εκλαμβάνουν ως προνομιακό τους δικαίωμα.
Κάτι σαν ανταποδοτικό όφελος τού δυσώδους ιδρώτα τους για την διχοτόμηση της Μεγαλονήσου.
Δευτερευόντως Αμερικανοί που ως γνήσια αρπακτικά στην μυρωδιά τής λείας τρέχουν καταπάνω της μαζί με τα σάλια τους.
Εσχάτως και Ρώσοι αφού ως νεόκοποι καπιταλιστές επενδύουν για να επενδύσουν. Ανεξάρτητα από το πού το πώς και το γιατί.

Επειδή ότι μοιάζει νόμιμο είναι και ηθικό. Δεν εγκαταλείπονται στην τύχη τους ωστόσο .......

αφού από την αγνώστου πατρότητας διαφήμιση εισπράττουν εκτός των αγοραίων και πληροφορίες ιστορικού περιεχομένου.
«ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΗΝ ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΟ» αναφέρεται για ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας!! Κουρελόχαρτο η Ευρωπαϊκή συνθήκη..
Χαρτί τουαλέτας το διεθνές δίκαιο. Εκείνο που υπερέχει είναι το δίκαιο του κατακτητή.. Και για να μην νιώσουν απροστάτευτοι οι αγοραστές, παραπέμπονται συστημένοι σε κάποιο κ. Μουσταφά Σενέρ δικηγόρο της Κυρήνειας ο οποίος έχει εκδώσει κάτι σαν έντυπο με βασικές οδηγίες προς πελαγοδρομούντες επενδυτές..
«Οι αγοραστές έχουν ορισμένους περιορισμούς αναφέρει με γράμματα δυσδιάκριτα.

Πρώτον εκδίδεται από το ψευδοκράτος ειδική άδεια αγοράς που αφορά ένα και μόνον ένα ακίνητο. Η άδεια αυτή είναι χρονοβόρα, η απόκτησή της υπερβαίνει τα δύο χρόνια, το κόστος της φτάνει τα 1500 ευρώ και κατά την τελική διαδικασία έχει να κάνει με την Ιντερπόλ.».. Η ανάμιξή της τελευταίας καταδεικνύει το προφανές. Πως γνωρίζουν άριστα τα τυχοδιωκτικά χαρακτηριστικά των έκνομων επενδυτών..
Άλλωστε δεν είναι πολλοί εκείνοι που θα αποφασίζουν μια τόσο υψηλού ρίσκου τοποθέτηση των χρημάτων τους, έστω και αν είναι μουσκεμένα στον βούρκο. Και επιδιώκουν μαζί τους να συστηθούν.. Αν όχι δια χειραψίας έστω δια φωτογραφίας. Ρίσκο που ωστόσο δεν αποκρύβεται από τον κ. Σενέρ. Αναφέρεται αλλά υποβαθμισμένο και μάλιστα κατά τρόπο εξοργιστικό!

«Με δεδομένη την ντελικάτη (sic) κατάσταση, γράφει, σε περίπτωση που η ....... νήσος επανενωθεί, ίσως οι Ελληνοκύπριοι που ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ τις εστίες τους για το νότιο τμήμα του νησιού επιστρέψουν και διεκδικήσουν τις περιουσίες τους!» Κι εγώ αναρωτιόμουν πάντοτε από πού είχε αντλήσει διδάγματα η κ. Ρεπούση για το εκφυλιστικό πόνημά της σύμφωνα με το οποίο η μητέρα μου «συνωστιζόταν» χάριν γούστου στην προκυμαία της Σμύρνης! Μέντοράς της ο κ. Σενέρ κατά τον οποίο οι Ελληνοκύπριοι εγκατέλειψαν αυτοβούλως και σε μια στιγμή ομαδικής παράκρουσης την Κυρήνεια για να εισαχθούν στο φρενοκομείο της Πάφου!!

«Αλλά δεν είναι πρόβλημα αυτό μας συμβουλεύει δια μέσου των New York Times ο κ. Σενέρ. Στην περίπτωση αυτή θα κληθείτε να πληρώσετε επιπρόσθετα το ακίνητο αλλά στην προ του 1974 αξία του η οποία θα είναι ελάχιστη καταλήγει.» Κάτι ψίχουλα δηλαδή. Τόσα, όση και η αντικειμενική αξία των ψυχών που τα κατοικούσαν για να αποδειχτεί πως οι αγορές δεν έχουν μόνο εκμηδενίσει τα δίκαια, (διεθνές και εθνικά), αλλά και την αξία της ανθρώπινης ζωής..…

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
enadrik@otenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.