Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Πάνω από 500.000 επισκέψεις στο Φιλιατρά News σε λιγότερο από ενάμισι χρόνο ζωής.

Αγαπητοί Αναγνώστες.

Σήμερα το βράδυ είδαμε με έκπληξη ότι το Φιλιατρά News σε λιγότερο απο 1,5 χρόνο ξεπέρασε τις 500.000 επισκέψεις.
Συγκεκριμένα χθες το βράδυ και ώρα 11:20 είχαμε 503.264 συνολικές επισκέψεις ή κλίκς αν προτιμάτε προς το Φιλιατρά News.

Στις 17 Iουνίου σε ανάρτηση μας λέγαμε ότι έχουμε σταθερά από 1.300 - 1.500 .........

μοναδικές επισκέψεις προς το Φιλιατρά News.
Σήμερα, 4 μήνες μετά σας δείχνουμε νέα εικόνα από το Google Analytics στην οποία παρουσιάζονται σταθερά 2.000 καθημερινές ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ επισκέψεις από μοναδικές ΙP.
Δια του λόγου του αληθούς σας παραθέτουμε τις αποδείξεις από την κίνηση του Φιλιατρά News για ένα ολόκληρο μήνα.
Από 29 Σεπτεμβρίου μέχρι 29 Οκτωβρίου.

Aυτή είναι η ημερήσια πορεία του Φιλιατρά News.
Σας ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη που δείχνετε. Δεν θα βαρεθούμε ΠΟΤΕ να το λέμε γιατί βγαίνει από μέσα μας και είναι αληθινό.
Η ευθύνη για εμάς είναι μεγάλη ωστε να συνεχίσουμε στο ίδιο ή και καλύτερο μοτίβο το οποίο έχετε αποδεχτεί και καθημερινά μας το αποδεικνύετε.
Σας Ευχαριστούμε πολύ που επισκέπτεστε το Φιλιατρά News και το έχετε σηκώσει πολύ ψηλά.
Σας ευχαριστούμε που έχετε δώσει από το καλοκαίρι στο Φιλιατρά News την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλα τα Μεσσηνιακά Blogs.


ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΠΟΛΥ.



Κλίκ στην εικόνα για πλήρες μέγεθος

ImageHost.org

Τεχνοκράτες για εκλογικό νόμο και διοικητική μεταρρύθμιση

Συγκρότηση ομάδων από επιστήμονες συγκρότησε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης με σκοπό να συνδράμουν στην διαδικασία σύνταξης ενός νέου εκλογικού νόμου(γερμανικό μοντέλο) και μίας νέας διοικητικής μεταρρύθμισης. Οι επιστημονικές επιτροπές αποτελούνται από διακεκριμένους καθηγητές ορισμένοι από αυτούς είναι και φίλοι του Κινήματος.

Συγκεκριμένα η ομάδα που θα ασχοληθεί με τον εκλογικό νόμο αποτελείται από τους:Νίκο Αλιβιζάτο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Αθανάσιο Διαμαντόπουλο, καθηγητή Πολιτικής επιστήμης, Σωκράτη...

Δώδο, επίκουρο καθηγητή Πολιτικών Επιστημών, Ηλία Νικολακόπουλο, καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης, Λίνα Παπαδοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου, Φίλιππο Σπυρόπουλο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου.

Η επιτροπή για την νέα διοικητική μεταρρύθμιση σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελείται από τους:Χαράλαμπο Ανθόπουλο, Επίκουρος καθηγητή Δικαίου και Διοίκησης, Ράλλη Γκέκα, Οικονομολόγος, Αθανάσιος Καταρτζής, γενικός διευθυντής Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Χαράλαμπος Κουταλάκης, Λέκτορας Διοικητικής Επιστήμης, Γιώργος Σωτηρέλης,Καθαηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Θόδωρος Χατζηπαντελής, καθηγητής Εφαρμοσμένης Στατιστικής, Νικόλαος Χλέπας, αναπληρωτής καθηγητής Περιφερειακής Διοίκησης.
Axiaplus




Διόριζαν μέχρι προχθές στην ΔΕΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ BLOG FIMOTRO

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΕΗ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Την στιγμή που υπάρχει το φλέγον θέμα με τις προσλήψεις στα Stage των 400 ευρώ μηνιαίως, με την ανεργία των νέων να καλπάζει, με το πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο και γενικά στις ΔΕΚΟ (για συμβάσεις έργου κλπ) προκειμένου να αξιοποιούνται αξιοκρατικά μέσω ΑΣΕΠ, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η ΔΕΗ... συνεχίζει τις αδιαφανείς προσλήψεις τις οποίες επικύρωσε πριν από τρεις ημέρες. (Κλίκ στο διπλανό έγγραφο)

Όπως αποκαλύπτει το fimotro, δυο από αυτές τις περίεργες και παράτυπες προσλήψεις είναι των δυο υπαλλήλων που για τρίτο συνεχόμενο χρόνο υπογράφουν ετήσια σύμβαση έργου με μηνιαίο μισθό το ποσό των 1.900 ευρώ.
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες ........

πληροφορίες του fimotro, η μητέρα του δεύτερου που υπέγραψε τη σύμβαση (Ευάγγελος Τσιούμας) είναι η ιδιαιτέρα του Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε. Τ. Αθανασόπουλου!

Η πρώτη της οποίας ανανεώθηκε η σύμβαση (Σωτηρία Γιανακοπούλου) έχει θείο τον Γενικό Διευθυντή Διανομής της ΔΕΗ Δ. Λαθούρη.
Το θέμα είναι τεράστιο. Εάν επικυρωθούν οι προσλήψεις τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα έχουν το δικαίωμα της νομιμότητας. Αυτά προς το παρόν. Θα επανέλθουμε...

Πηγή: Fimotro

ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ, ΕΤΣΙ ΕΠΙΛΕΓΑΤΕ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΤΕ;

Μήπως ο κ. Σταϊκούρας έχει κάποια απάντηση για το έγγραφο που δημοσιεύει μεγάλο blog;

Κλικ στο έγγραφο για πλήρες μέγεθος.



ImageHost.org

Από το πάντοτε έγκυρο Fimotro

Εγκαίνια έχει αύριο Σάββατο ο γυναικείος συνεταιρισμός η Φιλιατρινούλα

Εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν αύριο το απόγευμα στις 19:30 στην Φιλιατρινούλα.
Ενας καινούριος χώρος πραγματικά φιλόξενος και ζεστός ο οποίος βρίσκεται στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου απέναντι από την είσοδο του Δημαρχείου Φιλιατρών.

Επισκεφθήκαμε τον χώρο της "Φιλιατρινούλας" και βρεθήκαμε σε έναν χώρο πραγματικά φιλόξενο και ζεστό τον οποίο χαρακτηρίζουν οι γωνίες του ενώ στην "Σάλα" απολαύσαμε τον καφέ μας φτιαγμένο στην χόβολη -χάνετε όσοι δεν τον έχετε δοκιμάσει- που μας προσέφερε η Κα Μακρή και μιλήσαμε για τους λόγους που ιδρύθηκε αυτή η εταιρία.

Η κα Μακρή μας είπε ότι σκοπός .......

της νεοσυσταθείας εταιρίας είναι η λειτουργία εντευκτηρίου και η παραγωγή και τυποποίηση με οικοτεχνικό τρόπο και διάθεση των προϊόντων που παρασκευάζονται αποκλειστικά και μόνο από τις γυναίκες του Συνεταιρισμού.
Η Φιλιατρινούλα είναι ένας καινούριος συνεταιρισμός γυναικών και για την ακρίβεια Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που εντάσσεται στα πλαίσια της γυναικείας επιχειρηματικότητας.
Στον συνεταιρισμό αυτό μετέχουν 7 άτομα τα οποία όπως μας είπε η κα Μακρή πρόκειται για τις:
Γαβρίλη Παναγιώτα, Μακρή Χρυσάνθη, Κίτσου Μαριλένα, Μακρή Παναγιώτα, Μακρή Ελένη, Ξιάρχου Ιωάννα και Ξιάρχου Ευπραξία.
Μας τόνισε ότι στις δραστηριότητες της αστικής αυτής μη κερδοσκοπικής εταιρίας είναι
η διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Μας είπε ότι υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν παραγγελίες για εκδηλώσεις ποσότητες κλπ ενώ δεν παρέλειψε να προσκαλέσει όλους τους αναγνώστες του Φιλιατρά News στα εγκαίνια του νέου αυτού χώρου.

Η Κα Μακρή μας ξενάγησε στον χώρο αυτό και τραβήξαμε και ένα Video για να δείτε και εσείς που τυχαίνει να μην είστε εδώ να τον επισκεφθείτε.

Ακουλουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλά και Video παρουσίαση

DSC01495.jpg (291 KB) DSC01497.jpg (281 KB) DSC01499.jpg (362 KB) DSC01500.jpg (327 KB) DSC01501.jpg (292 KB) DSC01502.jpg (207 KB) DSC01503.jpg (361 KB) DSC01504.jpg (375 KB) DSC01505.jpg (396 KB) DSC01506.jpg (344 KB) DSC01507.jpg (371 KB) DSC01508.jpg (346 KB) DSC01509.jpg (330 KB) DSC01510.jpg (305 KB) DSC01511.jpg (237 KB) DSC01513.jpg (326 KB) DSC01514.jpg (341 KB) DSC01512.jpg (303 KB)


Και τώρα τα δύο Video της παρουσίασης

Video 1 από 2




Video 2 από 2



Από το Φιλιατρά News

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για τον Καποδίστριας 2. Αναγκαία η δημιουργία Ενιαίας Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με τον επικεφαλής του Νομαρχιακού Συνδυασμού «Ανατροπή» Χρήστο Μαλαπάνη συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου. Στη συζήτηση που διήρκησε μια ώρα, συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα για το μέλλον της Μεσσηνίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο νέο διοικητικό σχεδιασμό της χώρας με τον Καποδίστρια 2 και την αναγκαιότητα για την περιοχή να γίνει επιτέλους πραγματικότητα η ενιαία περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στις υποδομές και ειδικότερα στο τοπικό δίκτυο και στους δρόμους Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, Ριζόμυλος- Κορώνη, στο δρόμο για τη Μάνη και το δρόμο Μεσσήνη-Αρχαία Μεσσήνη και στην ανάγκη να επισπευσθεί η υλοποίησή τους.
Τονίσθηκε επίσης η βούληση για δημιουργία σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την ........

Πελοπόννησο αλλά και η αναβάθμιση και διεύρυνση του εσωτερικού σιδηροδρομικού δικτύου στο Νομό Μεσσηνίας.

Στη συνέχεια της συνάντησης επισημάνθηκε η ανάγκη διάχυσης του τουρισμού σε όλο το Νομό με την ταυτόχρονη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά αυτού του κλάδου της οικονομίας, ενώ επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα του ελαιολάδου και η ανάγκη στρατηγικού σχεδιασμού για την ιδανικότερη προώθηση του προϊόντος. Τέλος συζητήθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών στο νομό και στην περιφέρεια.

Νωρίτερα το ίδιο πρωί, η κ. Γιαννακοπούλου επισκέφθηκε το παράρτημα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, όπου και είχε διαδοχικές συναντήσεις με την Πρόεδρο του τμήματος κ.Ξανθάκη, με εκπροσώπους του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, με συμβασιούχους και φοιτητές.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους για όλα τα ζέοντα ζητήματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο ενώ είχε ιδιαίτερη ενημέρωση για το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων του τμήματος και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι του Πανεπιστημίου.

Στα σκαριά ν/σχ για πάγωμα αγροτικών χρεών

Κατατίθεται σύντομα νομοσχέδιο με πρόβλεψη για 2ετές ή 3ετές πάγωμα των αγροτικών χρεών και ρύθμιση δεκαετούς διάρκειας αποπληρωμής τους, όπως ανέφερε χθες το απόγευμα ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σταύρος Αρναουτάκης, κατά την διάρκεια συνάντησης εκπροσώπων των Ομοσπονδιών των Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης και της ΓΕΣΑΣΕ, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο κ. Αρναουτάκης, ο οποίος παραβρέθηκε στην συνάντηση λόγω και τις ιδιότητάς του ως βουλευτής Ηρακλείου, ανέφερε επίσης πως στο ίδιο νομοσχέδιο θα συμπεριληφθεί και η ένταξη των γεωργικών...

επιχειρήσεων στο ΤΕΜΠΜΕ ώστε να λαμβάνουν δάνεια εγγυημένα από το ελληνικό δημόσιο.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα που έθεσαν οι αγρότες ανέφερε πως θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να λάβουν την ενιαία ενίσχυση τους πριν τα Χριστούγεννα.

Μάλιστα, στις 14 Νοεμβρίου η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ Μπατζελή, θα έχει συνάντηση στις Βρυξέλλες με την κοινοτική επίτροπο κ Μπόελ γι' αυτό το ζήτημα και από την επαφή αυτή θα κριθεί εάν τα χρήματα των ενισχύσεων θα καταβληθούν πριν τις γιορτές, με προκαταβολή του 70%, ή με άλλο τρόπο.

Πριν τα Χριστούγεννα, επίσης, θα προωθηθεί και η πληρωμή των αποζημιώσεων μέσω ΕΛΓΑ για τις καταστροφές στην αμπελουργία από τις βροχές του φθινοπώρου.

Σε ότι αφορά στην επιστροφή του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θα υποβληθεί γραπτή πρόταση από τον πρόεδρο της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργο Γωνιωτάκη ώστε από κοινού τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας να δουν πως θα ρυθμίσουν το θέμα παρέχοντας ένα σημαντικό ποσό στους αγρότες. Κυρίως στους παραγωγούς κηπευτικών που έχουν ζητήσει με αυτό τον τρόπο να πάρουν στα χέρια τους χρήματα για να μπορέσουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν.

Επίσης, η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύθηκε πως θα ενεργοποιήσει τον ελεγκτικό μηχανισμό που έχει στη διάθεση της για να προστατεύσει τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων και να πατάξει τις ελληνοποιήσεις.

Τα αιτήματα των αγροτών

Σημειώνεται πως οι επικεφαλής των Ομοσπονδιών έθεσαν σειρά θέματα που αφορούν στα άμεσα και επείγοντα προβλήματα των αγροτών της Κρήτης αλλά και σε ζητήματα αγροτικής πολιτικής. Τα κυριότερα των οποίων είναι:

Μετατροπή της Κρήτης σε βιολογικό νησί. Να υποστηρίξει δηλαδή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τη μετατροπή όλων των αγροτικών και των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων του νησιού σε βιολογικές. Μόνο έτσι, σύμφωνα με τις Ομοσπονδίες, θα δοθεί εμπορική διέξοδος για τα προϊόντα του νησιού και θα αναδειχθεί ο τόπος σε διεθνές επίπεδο.

Πραγματοποίηση ουσιαστικών ελέγχων στην αγορά για την πάταξη της κερδοσκοπίας και των ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων

-Έργα υποδομής στην ύπαιθρο
-Άμεση καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων
-Άμεση και δίκαιη καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για τα σταφύλια που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου
-Καταβολή αποζημιώσεων και στους ελαιοπαραγωγούς της Κρήτης που έχασαν τη σοδειά τους από καιρικές συνθήκες και δάκο.
-Καταβολή ενίσχυσης 1500 ευρώ ανά στρέμμα στους ιδιοκτήτες θερμοκηπίων
-Παράταση της προθεσμίας νομιμοποίησης των στάβλων
-Αποσύνδεση των εκτάσεων από την ενιαία ενίσχυση στους αιγοπροβατοτρόφους, όπως γίνεται ήδη με τους αγελαδοτρόφους.
-Εκσυγχρονισμό των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων, εκλογή προέδρων από τους ίδιους τους αγρότες
-Δημιουργία μητρώου εμπορικών επιχειρήσεων αγροτικών προϊόντων
-Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο μέχρι το τέλος του 2009.

EΕ: Εθνικές ενισχύσεις 15.000 € σε όλους τους αγρότες

Εν τω μεταξύ την κατ΄εξαίρεση χορήγηση της δυνατότητας στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταβάλουν μέχρι τέλους του 2010 εθνικές ήσσονος σημασίας (de minimis) ενισχύσεις στους αγρότες τους, μέχρι του ποσού των 15.000 ευρώ, για την αντιστάθμιση της απώλειας εισοδήματος, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η απόφαση κατ΄ αρχάς απευθύνεται στους γαλακτοπαραγωγούς, όμως τα κράτη μέλη έχουν τη δυνατότητα να χορηγήσουν από τον κρατικό τους προϋπολογισμό εθνικές ενισχύσεις σε όλους τους γεωργούς και κτηνοτρόφους τους.

Από το εν λόγω εφάπαξ ποσό των 15.000 ευρώ, θα αφαιρείται κάθε τυχόν ήσσονος σημασίας (de minimis) εθνική ενίσχυση, που χορηγήθηκε πέρυσι και φέτος.

Με την παροχή αυτής της κατ΄ εξαίρεση δυνατότητας στα κράτη μέλη, μπορούν να βοηθηθούν οικονομικά κλάδοι που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο οξυμένα προβλήματα ρευστότητας, όπως οι αγελαδοτρόφοι, δήλωσε η Επίτροπος Γεωργίας κ. Μάριαν Φίσερ Μπόελ.

Το μέτρο αυτό, πρόσθεσε, σε συνδυασμό με τη χορήγηση της δυνατότητας για φέτος πληρωμής προκαταβολής 70% της ενιαίας ενίσχυσης από τις 16 Οκτωβρίου, μαζί με την παράταση έως το τέλος Αυγούστου 2010 της ιδιωτικής αποθεματοποίησης στο βούτυρο και το γάλα σε σκόνη, αλλά και την προσθήκη επιπλέον 5 δις ευρώ ετησίως στις άμεσες ενισχύσεις των αγελαδοτρόφων, για την αντιστάθμιση των μειώσεων στις τιμές παρέμβασης του γάλακτος, θα βελτιώσει ουσιαστικά το εισόδημά τους.

Όπως επίσης, είπε η κ. Μπόελ, προς την κατεύθυνση αυτή θα συμβάλει και η υιοθέτηση του επιπλέον «πακέτου» κοινοτικών ενισχύσεων 280 εκατ. ευρώ, μαζί με την περαιτέρω ενίσχυση του προγράμματος δωρεάν διανομής γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων στα ευρωπαϊκά σχολεία και των πόρων που διατίθενται μέσω των προγραμμάτων ανάπτυξης της υπαίθρου.
Axiaplus




Αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης

Την επιτάχυνση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας προωθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης, καταθέτοντας στους αρμόδιους φορείς τις προτάσεις του.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται μηχανισμός αποζημίωσης για τους πολίτες που βλέπουν τις υποθέσεις τους να καθυστερούν. Οι αποζημιώσεις θα χορηγούνται από τα ελληνικά δικαστήρια.

Παράλληλα, θα αλλάξει το καθεστώς .........

χορήγησης των αναβολών και η εξέταση των μαρτύρων θα γίνεται πλέον εκτός ακροαματικής διαδικασίας.

Ο κ. Καστανίδης ανακοίνωσε ότι θα τροποποιηθούν ακόμα οι κώδικες ποινικής και διοικητικής δικονομίας, ενώ θα γίνουν προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων, αφού γίνει εκ νέου αξιολόγηση και προσδιορισμός των οργανικών θέσεων.

Παράλληλα, θα γίνει έλεγχος των μετατάξεων των δικαστικών υπαλλήλων που έγιναν το τελευταίο διάστημα.

Εξάλλου, ο κ. Καστανίδης, εξέφρασε την ευχή να καταλήξει πειθαρχικά και ποινικά, η πειθαρχική έρευνα που διεξάγεται σε βάρος του τέταρτου ειδικού ανακριτή Ν.Ζαγοριανού που χειρίστηκε την υπόθεση της Siemens, αλλά και των συμμετόχων του.

Αναφορικά με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε και πάλι την ευχή οι ανακριτικές αρχές να ανακαλύψουν ποινικά αδικήματα της τελευταίας διετίας σε βάρος του Χριστοφοράκου, προκειμένου να μπορεί να εκδοθεί νέο ένταλμα δικαστικής συνδρομής.

Επιβεβλημένη η κατάργηση διοδίων στην Ε.Ο. Κορίνθου – Καλαμάτας

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους υπουργούς Υποδομών, Περιβάλλοντος και Οικονομικών με θέμα την κατάργηση των διοδίων στον εθνικό δρόμο Κορίνθου- Τρίπολης- Καλαμάτας επισημαίνει με ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο «επικίνδυνο και απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, ειδικά στη διαδρομή Τρίπολη–Καλαμάτα».

«Επιπλέον, όμως, στο κομμάτι Κορίνθου–Τρίπολης, ........

λόγω των έργων δημιουργίας βοηθητικής λωρίδας επιβράδυνσης περιορίζεται ξαφνικά η διέλευση από 2 σε 1 λωρίδα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα οι οδηγοί, παρά το γεγονός ότι κινούνται σε αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας, να πέφτουν ξαφνικά σε συνθήκες εγκλωβισμού της κυκλοφορίας», αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης.

«Συνέπεια αυτού», προσθέτει ο κ. Λαφαζάνης, «είναι ότι η κίνηση γίνεται δύσκολη και επικίνδυνη, ιδιαίτερα σε κακές καιρικές συνθήκες».

«Ήδη στις λίστες της Τροχαίας καταγράφονται περιστατικά με συγκρούσεις και τραυματισμούς, ενώ οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι εγκυμονούνται σοβαρά πολύνεκρα τροχαία», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, οι οδηγοί καλούνται να πληρώνουν τα αυξημένα διόδια τη στιγμή, μάλιστα, που ήδη εδώ και μήνες υφίστανται δύσκολες και επικίνδυνες κυκλοφοριακές συνθήκες καθώς και μεγάλες βραδυπορίες», καταλήγει και ερωτά τους υπουργούς:

1. Προτίθενται να προχωρήσουν άμεσα στην κατάργηση των διοδίων στους σταθμούς Νεστάνης και Σπαθοβουνίου, στον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο, πολύ περισσότερο που οι συνθήκες σε αυτόν τον οδικό άξονα είναι επιεικώς απαράδεκτες;

2. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν για την επιτάχυνση των σχετικών έργων προκειμένου να καταστεί πιο ασφαλής και χωρίς μεγάλες βραδυπορίες η διέλευση των αυτοκινήτων στον οδικό άξονα Κορίνθου –Τρίπολης –Καλαμάτας;

3. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών της βοηθητικής λωρίδας επιβράδυνσης στο τμήμα Κορίνθου-Τρίπολης, και αν ναι, ποιο είναι αυτό;

http://seatbelt-gr.blogspot.com/2009/10/blog-post_8336.html

Ημιυπαίθριοι χώροι: Και επίσημα το εξάμηνο πάγωμα της ρύθμισης Σουφλιά.

Με έγγραφό της στη Διεύθυνση Οικοδομικού και Κτιριοδομικού Κανονισμού η υπουργός Περιβάλλοντος ανέστειλε την ισχύ της ρύθμισης Σουφλιά για τους ημιυπαίθριους και τις αυθαίρετες αλλαγές χρήσης κλειστών χώρων στάθμευσης.

Ωστόσο διατηρεί σε ισχύ τη διάταξη σύμφωνα με την οποία όλοι οι υπόγειοι χώροι στάθμευσης -με εξαίρεση εκείνους του πρώτου επιπέδου-, να προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης.

Πρόκειται για διάταξη που έχει προκαλέσει ..........

έντονες αντιδράσεις των μηχανικών.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Σε θεσεις μάχης οι υποψήφιοι πρόεδροι της Ν.Δ.

Τα «όπλα» τους εν όψει της πρώτης - ουσιαστικά κρίσιμης εσωκομματικής μάχης που θα λάβει χώρα στην αυριανή συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής της ΝΔ ετοιμάζουν οι υποψήφιοι για το αξίωμα του προέδρου του κόμματος. Το θέμα που διχάζει μέχρι στιγμής τους διεκδικητές της ηγεσίας είναι (ακόμη) η διαδικασία εκλογής και κυρίως το εύρος του εκλεκτορικού σώματος.

Ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος επιμένει ότι θα πρέπει να δοθεί το δικαίωμα ψήφου και στους φίλους της ΝΔ, έκανε πάντως χθες, «μισό βήμα» πίσω από την αρχική του θέση, λέγοντας ότι όσοι θα προσέλθουν στις κάλπες θα κληθούν να υπογράψουν, πριν ψηφίσουν, κείμενο το οποίο θα αναφέρει ότι «ο υπογράφων συμφωνεί και αποδέχεται τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ».

Η κίνηση αυτή του πρώην υπουργού Υγείας δεν αποκλείεται να εκτονώσει την ένταση, αν ........

και είναι βέβαιον πλέον ότι στην αυριανή συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής θα υπάρξει ψηφοφορία επί όλων των προτάσεων προκείμενου να «κλείσει» οριστικά το ζήτημα.

Ο πρώην πρωθυπουργός

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η τοποθέτηση και σε ό,τι αφορά τη διαδικασία εκλογής, του απερχόμενου προέδρου της ΝΔ Κ. Καραμανλή. Στενοί του συνεργάτες ανέφεραν χθες στο «Εθνος» ότι ο κ. Καραμανλής, ο οποίος έχει εγκρίνει το κείμενο Σιούφα που προβλέπει ότι δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον τα μέλη του κόμματος, θα στείλει το μήνυμά του προς τα μέλη της ΚΕ με την εισαγωγική του τοποθέτηση.

Χθες πάντως συνεχίστηκαν από όλους τους υποψηφίους οι παρεμβάσεις για το θέμα της διαδικασίας. Η κυρία Ντ. Μπακογιάννη σε συνέντευξη της (Mega) υπογράμμισε ότι υπάρχει ένα κείμενο που έχουν υπογράψει και οι τέσσερις υποψήφιοι, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι η ίδια θα σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση λάβει η κεντρική επιτροπή το Σάββατο.

Ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος σε δηλώσεις του (ΝΕΤ) αφού μίλησε για την ύπαρξη κείμενου που θα καλούνται να υπογράφουν όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν, εκτόξευσε νέες βολές κατά του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής κ. Δημ. Σιούφα, λέγοντας ότι «είναι αναρμόδιος να απορρίψει την πρότασή του».

«Θέλω να πιστεύω ότι η άρνηση του κ. Σιούφα είναι εκδήλωση τυπολατρίας», επεσήμανε και απέρριψε για μια ακόμη φορά τα σενάρια περί αποχώρησης του από την κούρσα διαδοχής, λέγοντας ότι θα παίξει ακόμη κι αν έχει αντίπαλο με σημαδεμένα χαρτιά. Ο κ. Αντ. Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι συμφωνεί με την πρόταση Αβραμόπουλου, εάν την αποδεχθούν όλοι.

Πρόβλημα διοργάνωσης

Εν τω μεταξύ, ο γενικός διευθυντής της ΝΔ κ. Δασκαλάκης καλείται να λύσει ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που έχει ανακύψει μετά την άρνηση της εταιρείας «singular logic» να αναλάβει τη διοργάνωση στο τεχνικό επίπεδο της εκλογής.

Ο κ. Δασκαλάκης θα μιλήσει ξανά με τους υπεύθυνους της εταιρείας, ενώ ήδη αναζητά και νέες πρόσφορες. Το θέμα, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να έχει διευθετηθεί μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, διότι σε αντίθετη περίπτωση τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί θα τιναχθούν στον αέρα. Αργά χθες το απόγευμα η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση - απάντηση στην «singular» επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη εταιρεία εξέφρασε από την πρώτη στιγμή τις επιφυλάξεις της χωρίς να περιμένει να τεθούν υπ όψιν της οι παράμετροι της διαδικασίας.

Ψηφοφρία για τους «φίλους»

Αργά χθες το απόγευμα ο κ. Λ. Ζαγορίτης απέστειλε στα μέλη της κεντρικής επιτροπής τόσο την πρόταση της οργανωτικής επιτροπής για τις αλλαγές στις καταστατικές διατάξεις που αφορούν την εκλογή προέδρου, όσο και την πρόταση των κ.κ. Αβραμόπουλου και Ψωμιάδη για συμμετοχή στη διαδικασία και των «φίλων» του κόμματος.

Ουσιαστικά, η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι αύριο στην κεντρική επιτροπή θα τεθούν σε ψηφοφορία και οι δύο προτάσεις, γεγονός που αποτελεί και το πρώτο «crash test» μεταξύ των υποψηφίων.

Ο κ. Ζαγορίτης, στην επιστολή που απέστειλε χθες το βράδυ στα μέλη της κεντρικής επιτροπής, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σας αποστέλλουμε την πρόταση της Οργανωτικής Επιτροπής του Εκτάκτου Συνεδρίου για την τροποποίηση του καταστατικού, τον Κανονισμό Εργασιών και τις προτάσεις των κ.κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και Παναγιώτη Ψωμιάδη σε σχέση με την τροποποίηση του άρθρου 4 του καταστατικού, που μας κατατέθηκαν με το από 29.10.2009 έγγραφο του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Δημήτρη Σιούφα, για την ενημέρωσή σας και προκειμένου να ληφθούν υπ όψιν στην τυχόν τοποθέτησή σας για την τροποποίηση του καταστατικού, εν όψει της συνεδριάσεως της Κεντρικής Επιτροπής».

Αποφάσεις: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ομιλιών

Το ενδεχόμενο να επιτραπεί τελικώς στα μέλη της κεντρικής επιτροπής, που το επιθυμούν, να μιλήσουν στην αυριανή συνεδρίαση εξετάζουν στη Ρηγίλλης μετά από τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί. Ωστόσο, το βέβαιον είναι ότι η ημερησία διάταξη δεν θα αλλάξει και ως εκ τούτου όλες οι τοποθετήσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν στα θέματα της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου.

Το γεγονός αυτό καλύπτει και την απαίτηση του κ. Καραμανλή να μην γίνει τώρα συζήτηση για τα αίτια της εκλογικής συντριβής της ΝΔ, προκειμένου να μην βρεθεί ο ίδιος στη θέση του απολογούμενου για τις επιλογές που έκανε σε επίπεδο προσώπων κατά τη διάρκεια της εξαετούς διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ.

Εάν τελικά ληφθεί οριστική απόφαση για τη διεύρυνση του «κύκλου» των ομιλητών, κάτι που θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό, τότε μπορεί ο κ. Β. Μεϊμαράκης να επανεξετάσει την αρχική του τοποθέτηση και να μεταβεί αύριο στη συνεδρίαση. Χθες, πάντως, ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας δεν απέρριψε την πρόταση του κ. Αβραμόπουλου για τη συμμετοχή και των «φίλων» της ΝΔ στη διαδικασία εκλογής.

«Πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό», είπε χαρακτηριστικά (ρ/ς Real FM). Ακόμη πρότεινε το συνέδριο της 7ης Νοέμβριου να διαρκέσει τρεις ημέρες και την τελευταία εξ αυτών να πραγματοποιηθεί debate μεταξύ των τεσσάρων διεκδικητών, οι οποίοι -πρόσθεσε- θα κληθούν να απαντήσουν και σε ερωτήσεις των συνέδρων.

Β. Ελλάδα: Μαζικές συγκεντρώσεις από Σαμαρά

Με δύο μαζικές συγκεντρώσεις στελεχών και μελών της ΝΔ χθες το βράδυ στις Σέρρες και προηγουμένως το μεσημέρι στην Καβάλα, που ακολούθησαν την προχθεσινή εντυπωσιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, ο Αντώνης Σαμαράς έκλεισε την επίσκεψή του στη Μακεδονία.

Ιδιαίτερα η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης έκανε ξεχωριστή αίσθηση, αφού μίλησε σε μια μεγάλη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου, όπου είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, με τον κόσμο να παραμένει όρθιος σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, ενώ καταγράφηκε μαζική συμμετοχή στελεχών. Ιδια ήταν η εικόνα και χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο όπου μίλησε στις Σέρρες.

Ο Αντ. Σαμαράς με αυτοκριτική διάθεση δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τα σκάνδαλα που έπληξαν τη ΝΔ, λέγοντας ότι το ζήτημα για το οποίο δεν χωράει κουβέντα είναι αυτό της ηθικής τάξης. Εκανε λόγο για μια δεοντολογία που πρέπει να αγκαλιάζει τους πάντες και ανέφερε ότι η ιδεολογία ενός κόμματος δεν δέχεται οτιδήποτε σχετίζεται με σκάνδαλα και με ζητήματα τα οποία έχουν δημιουργήσει πολλές φορές πληγές στην παράταξη.

Δ. Αβραμόπουλος: Η χειρότερη κρίση της ΝΔ

Για πρώτη φορά από την ίδρυση της ΝΔ, απειλείται η συνοχή της και η ιδεολογική της ύπαρξη. Αυτό επεσήμανε ο Δ. Αβραμόπουλος μιλώντας χθες το βράδυ σε κλειστή σύσκεψη με κομματικά στελέχη στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας πως η παράταξη περνάει τη χειρότερη κρίση στην ιστορία της.

Το πρώτο βήμα για να αλλάξει αυτή η πορεία, σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, είναι να ανοίξει τις πόρτες της στη βάση, γιατί αλλιώς, όπως είπε, θα τη βρουν κι άλλα δεινά. «Ποιοι φοβούνται τη βάση; Ποιοι θέλουν να κρατήσουν το κόμμα κλειστό;» διερωτήθηκε, και σχολίασε σκωπτικά πως αν ασχολούμασταν με το Κυπριακό με την ίδια προσήλωση που ασχολούμαστε επί ένα μήνα με ένα διαδικαστικό θέμα, θα το είχαμε λύσει. Προειδοποίησε μάλιστα πως η παράταξη «θα το πληρώσει» αν δεν ανοίξει τη βάση.

Πηγή: Έθνος

Η απόσυρση αυτοκινήτων θα γίνει με το ισχύον καθεστώς. Πότε θα εφαρμοστούν οι αλλαγές.

Με το καθεστώς που ισχύει σήμερα θα συνεχίσει να γίνεται η απόσυρση μέχρι να επικυρωθεί από την Βουλή η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που είχε εκδώσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Από την ημερομηνία αυτή και μετά (η επικύρωση θα πρέπει να γίνει το αργότερο 40 ημέρες από την επαναλειτουργία της Βουλής μετά τις εκλογές) η απόσυρση θα γίνεται με νέο καθεστώς το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει από την ερχόμενη Δευτέρα και μετά η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος.

Μάλιστα η κ. Μπιρμπίλη θα αναφερθεί και στις αλλαγές που θα επέλθουν στα τέλη ........

κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

Επειδή η διαδικασία για την αποστολή των τελών έχει καθυστερήσει οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αρμόδιο για την είσπραξη τους υπουργείο Οικονομικών θα δώσει ολιγοήμερη παράταση.

Να υπενθυμιστεί ότι καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή των τελών η 31η Δεκεμβρίου εκάστου έτους.

Πηγή: Ημερησία

Β' Τοπική 1ος Όμιλος. Οι διατητές των αγώνων

Ορίστηκαν απο την ΕΠΣ Μεσσηνίας οι διαιτητες που θα σφυρίξουν τα παιχνίδια στην Β' Τοπική κατηγορά 1ο Όμιλο που συμμετέχει η δεύτερη ομάδα της πόλης μας η Νίκη Πλάτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΣ Μεσσηνίας οι διαιτητές είναι: ......


ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ - ΑΣ ΑΜΦΙΘΕΑΣ
ΣΚΟΡΔΟΣ Η., ΛΑΜΠΙΡΗΣ Γ., ΓΚΟΥΜΑΣ Ν.
Σάββατο 31/10/09 ΩΡΑ 15:30


Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ
ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ Α., ΛΟΥΚΑΣ Ι.
Κυριακή 01/11/09 ΩΡΑ 11:00


ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΑΡΙΟΣ - Α.Σ. ΜΑΝΕΣΙ
ΠΛΕΜΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ Σ., ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Κ., ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ.
Κυριακή 01/11/09 ΩΡΑ 11:00


Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ
ΛΑΜΙΑΣ Σ., ΚΑΣΚΑΝΗΣ Φ., ΣΙΨΑΣ Κ.
Κυριακή 01/11/09 ΩΡΑ 15:30


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ
ΠΛΕΜΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ Σ., ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Χ., ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΣ Β.
Κυριακή 01/11/09 ΩΡΑ 15:30


ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ
ΑΛΕΞΕΑΣ Η., ΓΚΙΡΙΝΗΣ Α., ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ Ι.
Κυριακή 01/11/09 ΩΡΑ 15:30


ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ
ΓΕΩΡΓΑΚΙΛΑΣ Θ., ΜΠΑΡΔΗΣ Γ., ΔΑΛΑΜΑΡΑΣ Ν.
Κυριακή 01/11/09 ΩΡΑ 17:30

Σχολή διαιτησίας Ποδοσφαίρου από την ΕΠΣ Μεσσηνίας

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας και η Επιτροπή Διαιτησίας , ανακοινώνει την λειτουργία της Νέας Σχολής Διαιτησίας Ποδοσφαίρου που θα λειτουργήσει στην Καλαμάτα με τη συνδρομή και του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας.

Στη Σχολή μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή νέες και νέοι ηλικίας από 16 ετών και πάνω.

Η έναρξη των μαθημάτων έχει ορισθεί για την 16η Νοεμβρίου 2009 και θα διαρκέσουν ......

πέντε εβδομάδες (δύο ημέρες / εβδομάδα).

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την 16η Νοεμβρίου 2009. Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα : 2721025954 από ώρα 09:00΄ έως 15:00΄ , κινητό 6942552040 και e-mail : epsm@otenet.gr

Τα μαθήματα θα γίνονται στην αίθουσα του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας και η πρακτική στο γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας.

Στο εκλογοδικείο πάει ο Κανελλόπουλος τον Βουδούρη.

Στο εκλογοδικείο αποφάσισε να πάει τον Οδυσσέα Βουδούρη ο Υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας Γιώργος Κανελλόπουλος ζητώντας με ένσταση που κατέθεσε να ακυρωθούν 1.300 σταυροί που έλαβε ο κος Βουδούρης λόγω λάθους στην καταμέτρηση όπως υποστηρίζει ο Κος Κανελλόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κος Κανελλόπουλος στην ένσταση που ......

έχει ήδη καταθέσει, ζητά να καταμετρηθούν όλα τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ σε περισσότερα από 100 εκλογικά τμήματα.

Συγκαλείται αύριο 31/10 η ΚΕ της ΝΔ εν όψει του συνεδρίου

Αύριο Σάββατο 31 Οκτωβρίου συγκαλείται η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ εν όψει του Συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου. Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι η έγκριση εισήγησης προς το Συνέδριο για την αναθεώρηση των διατάξεων του Καταστατικού, σχετικά με την εκλογή Προέδρου του Κόμματος.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει:...........

• Ομιλία του Προέδρου

• Εισήγηση του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Εκτάκτου Συνεδρίου, με την οποία παρουσιάζεται η κοινή και ομόφωνη πρόταση των τεσσάρων υποψηφίων Προέδρων ως προς την τροποποίηση των διατάξεων του Καταστατικού για την εκλογή Προέδρου του Κόμματος.

• Τοποθέτηση των τεσσάρων υποψηφίων πάνω στην πρόταση στην οποία ομόφωνα κατέληξαν.

• Απόφαση επί της πρότασης τροποποίησης των διατάξεων του Καταστατικού.

Δ' Εθνική. Οι διαιτητές στον 6ο Όμιλο.

Ορίστηκαν από την ΕΠΟ οι διαιτητές των αγώνων της 5ης Αγωνιστικής στον 6ο όμιλο της Δ' Εθνικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ τα παιχνίδια θα σφυρίξουν οι:.....


ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ανούσος Ν [ Λακωνίας ]
ΒΟΗΘΟΣ Ταβουλάρης Β [ Λακωνιας ]
ΒΟΗΘΟΣ Μαρινόπουλος Π [ Λακωνίας ]
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ:Γεωργοπουλος Σ [ Αρκαδίας ]


ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Μολφέτας Π [ Κεφ/νιας ]
ΒΟΗΘΟΣ Λυμπερόπουλος Θ [ Κεφ/νιας ]
ΒΟΗΘΟΣ Βασιλόπουλος Δ [ Κεφ/νιας ]
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Χρυσικόπουλος Δ [ Κορίνθου ]


Στα υπόλοιπα παιχνίδια...........

ΟΛΥΜΠ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΟ ΚΡΟΚΕΩΝ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Μανούχος Ε [ Αργολιδας ]
ΒΟΗΘΟΣ Καραγιαννης Γ [ Αργολίδας ]
ΒΟΗΘΟΣ Χριστοπουλος Ε [ Αργολιδας ]
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Τσούκας Γ [ Αρκαδιας ]


ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΑΧΙΛ. ΚΑΜΑΡΩΝ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Αστερής Β [ Κορινθου ]
ΒΟΗΘΟΣ Σεφέρης Δ [ Κορινθου ]
ΒΟΗΘΟΣ Χρυσανθου Β [ Κορινθου ]
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Δογαντζης Γ [ Λακωνιας ]


ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Λυτρας Κ [ Αιτ/νιας ]
ΒΟΗΘΟΣ Μπουκουβάλας Ι [ Αιτ/νιας ]
ΒΟΗΘΟΣ Κακατσιδης Γ [ Αιτ/νιας ]
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Γεροντής Γερ. [ Αθηνων ]


ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Καλογερακος Ι [ Ηλειας ]
ΒΟΗΘΟΣ Μπαρκουλας Α [ Ηλειας ]
ΒΟΗΘΟΣ Καραλης Ι [ Ηλειας ]
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Τομαρας Σ [ Αιτ/νιας ]


ΤΣΙΛΙΒΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΑΠΣ ΖΑΒΛΑΝΙΟΥ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Παναγιωτόπουλος Β [ Αιτ/νιας ]
ΒΟΗΘΟΣ Φωτόπουλος Π [ Αιτ/νιας ]
ΒΟΗΘΟΣ Τσικνας Ε [ Αιτ/νιας ]
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Κορτσαρης Χ [ Μεσσηνιας ]


ΑΧΑΙΚΗ ΑΕ - ΛΕΙΒΑΘΩ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Πατροπουλος Α [ Αιτ/νιας ]
ΒΟΗΘΟΣ Καραμπλιάνης Σ [ Αιτ/νιας ]
ΒΟΗΘΟΣ Μοσχανδρέου Ελ. [ Αιτ/νιας ]
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Νίτερος Ι [ Κορίνθου ]

Συναντήσεις με Δημάρχους της Μεσσηνίας ξεκίνησε η Νάντια Γιαννακοπούλου

Πρόγραμμα συναντήσεων με Δημάρχους της Μεσσηνίας ξεκίνησε η βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσσηνίας Κα Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η Κα Γιαννακοπούλου πραγματοποίησε - μετά την επίσκεψη της στο ΤΕΙ Καλαμάτας - την πρώτη της συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και ακολούθως τον Δήμαρχο Μεσσήνης Κο Σπυρόπουλο.

Και στις δυο πρώτες συναντήσεις της η Κα Γιαννακοπούλου ζήτησε να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι.





Επίσκεψη στο ΤΕΙ Καλαμάτας πραγματοποίησε χθές η Νάντια Γιαννακοπούλου

Το ΤΕΙ Καλαμάτας επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου.

Στις συναντήσεις που είχε με τον Πρόεδρο κ. Α. Κανάκη, τους εκπροσώπους των φοιτητικών παρατάξεων, τους εκπροσώπους του Διοικητικού Προσωπικού και τους συμβασιούχους, είχε την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά θέματα που απασχολούν το συγκεκριμένο κομμάτι της ακαδημαϊκής κοινότητας της Καλαμάτας, όπως τα επαγγελματικά δικαιώματα του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής, τις ελλείψεις επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού αλλά και την ανάγκη για άμεση λειτουργία της φοιτητικής εστίας.

Η κ. Γιαννακοπούλου σε δηλώσεις ......

της αμέσως μετά το πέρας της επίσκεψης σημείωσε: «Είχα την ευκαιρία σήμερα να συζητήσω με τους φοιτητές, τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του ΤΕΙ τα κρίσιμα ζητήματα που τους απασχολούν.
Τα ζητήματα Παιδείας για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα. Όσον αφορά ειδικότερα το ΤΕΙ της πόλης μας, είναι απαραίτητο να αποτελέσει επιτέλους πυλώνα ανάπτυξης, τόσο οικονομικής όσο και πολιτιστικής.
Να γίνει δηλαδή μέρος ενός ευρύτερου αναπτυξιακού προγραμματισμού της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας και να συμμετέχει ενεργά στις εξελίξεις.
Προσωπικά θα είμαι δίπλα σε αυτή την προσπάθεια με όλες μου τις δυνάμεις».

Συνέντευξη - Ενημέρωση για την Νέα Γρίπη στην Νομαρχία Μεσσηνίας

Συνέντευξη - Ενημέρωση για την πορεία του σχεδίου δράσης για την νέα γρίπη των χοίρων (Η1Ν1) θα δοθεί σήμερα και συγκεκριμένα στις 11 το πρωϊ στο γραφείο του αντινομάρχη κοινωνικών θεμάτων κ. Δημήτρη Καφαντάρη παρουσία της Διευθύντριας Υγείας κας Κατερίνας Σπέντζουρα.

Στην ενημέρωση ο Κος Καφαντάρης αναμένεται να ενημερώσει για τις ενέργειες που έχουν γίνει αλλά και που θα γίνουν για να αντιμετωπίσουν τον νέο ιό.



Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 30ης Οκτωβρίου 2009

Κλίκ στα πρωτοσέλιδα για πλήρες μέγεθος

Ele30.jpg (801 KB) 8arr30.jpg (259 KB) Foni30.jpg (304 KB) logos.jpg (403 KB)