Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Όργια σε νοσοκομείο της Αθήνας. Video Διαθέσιμο

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ VIDEO....

Η αθέτηση της υπόσχεσης για γάμο ήταν που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στη συγκλονιστική αυτή υπόθεση. Την είχε δώσει ο ουρολόγος -που φέρεται ως ο οργανωτής των μυστικών ομαδικών συναντήσεων- σε μία από τις ερωτικές του παρτενέρ κατά τη διάρκεια των θερινών τους διακοπών, όταν απολάμβαναν τις σκηνές των ομαδικών οργίων τις οποίες είχαν γυρίσει στο νοσοκομείο μαζί με τους συναδέλφους τους! Ωστόσο, ο ουρολόγος φαίνεται πως... άλλαξε γνώμη και έβαλε τέλος στο δεσμό τους.

Η κοπέλα αποφάσισε τότε να εκδικηθεί και αυτό την έκανε να καταθέσει μήνυση εις βάρος του για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Η μήνυσή της στηρίχτηκε στο γεγονός ότι τα σεξουαλικά «πάρτι» στο νοσοκομείο βρίσκονταν σε κοινή θέα από το 2007, κάτι που ήταν κοινό μυστικό στο στενό κύκλο των πρωταγωνιστών αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης!

Οι σκηνές σκληρού σεξ, συνολικής διάρκειας τριών ..........

ωρών (!), είχαν δημοσιοποιηθεί σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα με ροζ βίντεο, η οποία υποστηρίζεται από server με έδρα τη Ρωσία! Κανείς ωστόσο δεν γνώριζε ποιος από αυτούς τις είχε «ανεβάσει» αφού όλοι το αρνούνταν! Επί δύο ολόκληρα χρόνια, ένας γιατρός και τρεις γυναίκες αναζητούσαν τρόπο να «κατεβάσουν» το υλικό που απειλούσε τις δουλειές, τις συγγενικές τους σχέσεις και την ίδια την προσωπικότητά τους, αλλά μάταια. Για να γίνει αυτό έπρεπε να έχουν στη διάθεσή τους ειδικούς κωδικούς που χρησιμοποιήθηκαν για να «κρεμαστεί» το υλικό στο Διαδίκτυο. Πώς να τους έβρισκαν όμως αφού κανείς δεν παραδεχόταν ότι είχε δώσει τα περιβόητα DVD; Χρειάστηκε να υποβάλουν μηνύσεις κατ’ αγνώστου για να μπορέσουν να καταφύγουν στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και να ζητήσουν τη βοήθειά τους, ώστε να αναζητήσουν μέσω εξωτερικού τους υπευθύνους της ιστοσελίδας και να ζητήσουν να αποσυρθούν τα συγκεκριμένα βίντεο, κάτι που πέτυχαν μόλις πριν από λίγες μέρες!

Ολα αυτά αναπόφευκτα δημιούργησαν σούσουρο στο νοσοκομείο και οδήγησαν σε τεντωμένο σχοινί τις άλλοτε άριστες σχέσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών του ροζ σκανδάλου, ο κύκλος των οποίων φαίνεται πως είναι ακόμη μεγαλύτερος. Ηδη προστέθηκαν άλλες τρεις γυναίκες στις έξι που ήταν αρχικά γνωστό ότι συμμετείχαν στα ομαδικά όργια και ο συνολικός αριθμός ανεβαίνει στα δώδεκα άτομα, με μόνο δύο γιατρούς και έναν γιο γιατρού, που επαγγέλλεται τον ιατρικό επισκέπτη, να... εκπροσωπούν το ανδρικό φύλο! Οι ψίθυροι ήταν επόμενο να φτάσουν και στα αφτιά της διοίκησης του νοσοκομείου, που διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση πριν από λίγο καιρό. Ωστόσο, όσοι κατέθεσαν, αρνήθηκαν κάθε σχέση με τις «φήμες», όπως τις αποκάλεσαν, με αποτέλεσμα η ΕΔΕ να κλείσει άρον-άρον, χωρίς να αποδείξει κάτι και η υπόθεση να μπει στο αρχείο!

Ωστόσο, οι αλλεπάλληλες μηνύσεις και το γεγονός ότι οι ροζ εικόνες βρίσκονταν για μεγάλο διάστημα σε κοινή θέα ήταν οι αιτίες που αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της μία από τις γυναίκες που συμμετείχαν στις ερωτικές συναντήσεις. Η νεαρή κοπέλα επιχείρησε να πηδήξει στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού της, αλλά παραπάτησε πάνω σε μια γλάστρα και -για καλή της τύχη- έπεσε από την εσωτερική πλευρά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά και να μεταφερθεί σε ιδιωτική κλινική όπου και νοσηλεύεται.

Πηγή: Espresso

VIDEO ME ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΒΡΗΚΑΜΕ >> ΕΔΩ <<.

Απορία Αξιον

Με λύπη μου πληροφορήθηκα χθες, ότι ο κ. Σαμαράς απέρριψε το αίτημα της κ. Μπακογιάννη για debate των υποψηφίων λέγοντας : «ακούω και κάποιους να θέλουν debate. Καλά, τι θέλουν; Δεν ακούν τη φωνή της βάσης; Δεν θα επιτρέψω να γίνουν τα εσωτερικά μας τηλεοπτικό θέαμα, όπου εμείς θα τσακωνόμαστε και θα χαίρονται μόνο οι αντίπαλοί μας».

Απορία 1η:
Ποια θεωρεί «βάση» ο κ. Σαμαράς; Τις κάποιες χιλιάδες κόσμου που παρακολουθούν εκείνον και την κα Μπακογιάννη στις προεκλογικές τους ομιλίες ανά την επικράτεια;
Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου περίπου ...........

2.000.000 Έλληνες ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία. Γιατί λοιπόν όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι να μην πληροφορηθούν τις θέσεις των υποψηφίων αρχηγών τους από την τηλεόραση;

Απορία 2η:
Αυτοί δεν είναι η... ευρύτερη «βάση» της Νέας Δημοκρατίας;

Απορία 3η:
Η κα Μπακογιάννη που δέχεται όλο αυτό τον καιρό επιθέσεις για την παύση της οικογενειοκρατίας και τα «τζάκια», προτείνει την δημόσια έκθεση των απόψεών και θέσεών της σε ένα debate. Τι μπορεί να είναι αυτό που εμποδίζει «πραγματικά» τον κ. Σαμαρά από το να συμφωνήσει με την κα Μπακογιάννη αφού ούτως ή άλλως όσο θα εκτεθεί εκείνη άλλο τόσο θα εκτεθεί κι αυτός.

Απορία 4η:
Γιατί θεωρεί ότι θα «τσακωθούν»…. Σε ένα debate ο καθένας απλά εκφράζει τις θέσεις του πάνω σε καίρια ερωτήματα που αφορούν την παράταξη και την κοινωνία, και ο κάθε υποψήφιος θέτει τα πολιτικά του επιχειρήματα.

Απορία 5η:
Ο κ. Αβραμόπουλος και ο κ. Σαμαράς δεν πρότειναν ένα κόμμα ανοικτό στην κοινωνία και διήμερο συνέδριο του κόμματος στις 7 & 8 Νοέμβρη; Ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας, και συγκεκριμένα ως μέλος της βάσης της παράταξης παραβρέθηκα στο συνέδριο του κόμματος και τις δύο ημέρες…
Ο κ. Σαμαράς όμως ΟΧΙ , και προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια το γεγονός ότι ομιλητές από όλη την Ελλάδα έθεταν θέματα και προβληματισμούς εν τη απουσία του….
Τώρα που η κα Μπακογιάννη πρότεινε το debate ενστερνιζόμενη την άποψη για ανοικτό κόμμα στη βάση, ο κ. Σαμαράς αρνείται για μια ακόμη φορά να φανεί συνεπής στις ίδιες του τις δεσμεύσεις.

Κλείνοντας… θεωρώ ότι ο Έλληνας έχει πάψει προ πολλού να είναι έρμαιο πληρωμένων διαφημιστικών εκπομπών και προβολών…. και έχει την δυνατότητα της επιλογής και της σκέψη.

Πηγή: Fimotro

Κατατέθηκε σε USB Stick στη Βουλή ο προϋπολογισμός

Παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατέθεσε το μεσημέρι στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, σε «ψηφιακό μέσο αποθήκευσης» (το γνωστό «στικ» ή «φλας μέμορι»), τον νέο κρατικό προϋπολογισμό του 2010.

«Κι όμως σ' αυτό περιέχεται ο προϋπολογισμός» χαριτολόγησε, δείχνοντας το «στικάκι» ο πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας ότι πρόκειται για την πρώτη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην κατάθεση του ογκώδους προϋπολογισμού ενώ εξέφρασε την ευχή και το έλλειμμα να μικρύνει σύντομα εξίσου τόσο πολύ.

Ο νέος προϋπολογισμός θα εισαχθεί προς ...........

συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, ενώ στην Ολομέλεια στις 19 Δεκεμβρίου. Η σχετική συζήτηση του θα ολοκληρωθεί με την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 23ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την Εισηγητική Έκθεση, ο προϋπολογισμός συντάχθηκε με γνώμονα τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος σε μονοψήφιο λόγο ως προς το ΑΕΠ και συγκράτηση της αύξησης του δημοσίου χρέους.

Μέσω του κρατικού προϋπολογισμού 2010 επιδιώκεται η περιστολή της κρατικής σπατάλης και ο περιορισμός των δημοσίων δαπανών, η προώθηση μόνιμων μέτρων ενίσχυσης των εσόδων με το δραστικό περιορισμό της φοροδιαφυγής, η αύξηση των δαπανών για επενδύσεις, η αύξηση των θέσεων παραγωγικής απασχόλησης και η στήριξη των εισοδημάτων με αυξήσεις που καλύπτουν τον πληθωρισμό.

Παράλληλα με την υλοποίηση του κρατικού προϋπολογισμού 2010, η οικονομική πολιτική θα επικεντρωθεί στην υλοποίηση των προγραμματικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης, όπως αναφέρεται στην Εισηγητική Έκθεση, και συγκεκριμένα:

-Προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της διαφάνειας και της καλύτερης καταγραφής και του ανεξάρτητου ελέγχου των στατιστικών δεδομένων, δημοσιονομικών, οικονομικών και κοινωνικών.

Στο πλαίσιο αυτό θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή σχέδιο νόμου για την ανεξαρτητοποίηση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

-Προς την κατεύθυνση της μεταρρύθμισης του συστήματος σύνταξης και εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού. Παράλληλα, θα ξεκινήσουν οι αναγκαίες αλλαγές στα συστήματα καταγραφής και ελέγχου των δαπανών, των προσώπων, του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ΟΤΑ.

-Προς την κατεύθυνση του συσχετισμού δαπανών με τα συγκεκριμένα αποτελέσματα και τις πολιτικές, ώστε να υπηρετούνται οι στόχοι της περιστολής της δαπάνης και της διαφάνειας, και προς την κατεύθυνση της δικαιότερης αναδιανομής του φορολογικού βάρους με την αναμόρφωση του φορολογικού πλαισίου.

Στο πλαίσιο αυτό θα κατατεθεί σχέδιο νόμου τους πρώτους μήνες του 2010 για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική και δημοσιονομική πολιτική, ως πρώτη προτεραιότητα τίθεται η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και η επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε ανοδική τροχιά και η εφαρμογή ενός τολμηρού και αξιόπιστου πλαισίου δημοσιονομικής διαχείρισης τόσο στο σκέλος των εσόδων όσο και στο σκέλος των δαπανών.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, η αποκατάσταση της αξιοπιστίας των δημοσίων οικονομικών αποτελεί προαπαιτούμενο της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας, καθώς με αυτό τον τρόπο απελευθερώνονται πόροι που θα χρηματοδοτήσουν τους αναπτυξιακούς και κοινωνικούς στόχους.

Από τις αρχές του 2010 θα ξεκινήσει η διαδικασία εξορθολογισμού ανακατανομής και ελέγχου των δημοσίων δαπανών, ώστε να μπει τέλος στη σπατάλη και την αδιαφάνεια των δημοσίων οικονομικών.

Εξάλλου, στρατηγικός στόχος της φορολογικής πολιτικής είναι ένα "απλό και σταθερό φορολογικό πλαίσιο που θα εγγυάται τη φορολογική δικαιοσύνη.

Βασικά μεγέθη

Στον προϋπολογισμό του έτους 2010 τα καθαρά έσοδα προβλέπεται να διαμορφωθούν στο ύψος των 57.560 εκατ. ευρώ (53.700 τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού και 3.860 εκατ. ευρώ του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων ).

Σύμφωνα με την πρόβλεψη αυτή, τα έσοδα διαμορφώνονται στο 23,6% του ΑΕΠ από το 21,5% του έτους 2009.

Εξάλλου, οι συνολικές δαπάνες (πριν χρεολυσίων) του κρατικού προϋπολογισμού περιορίζονται στο 32,8% του ΑΕΠ από το 33,7% του έτους 2009.

Με βάση τα ανωτέρω στοιχεία, το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης μειώνεται στο 9,2% του ΑΕΠ από το 12,2% του 2009, ενώ σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης περιορίζεται στο 9,1% του ΑΕΠ από το 12,7% του 2009.

Για τις αποδοχές και τις συντάξεις η εισηγητική έκθεση αναφέρει ότι οι δαπάνες τους αποτελούν το 46,1% των πρωτογενών δαπανών και ότι κατά τη διάρκεια του 2010 οι δαπάνες αυτές προβλέπεται να αυξηθούν κατά 2,8% σε σχέση με το 2009.

Αντίθετα, μειωμένες κατά 75 εκατομμύρια ευρώ (ή 7,8 % του ΑΕΠ) θα είναι οι δαπάνες για πρόσθετες παροχές (υπερωρίες συμμετοχής σε επιτροπές και συμβούλια) του προσωπικού της κεντρικής διοίκησης και των νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε σχέση με το έτος 2009.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Εισηγητικής Έκθεσης του προϋπολογισμού, ο αριθμός των συνταξιούχων του δημοσίου ανήλθε το 2009 στα 403.033 άτομα, έναντι των 389.735 ατόμων που ήταν το 2008, των 376.340 που ήταν το 2007 και των 370.211 που ήταν το 2006.

Σε ό,τι αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού κατά υπουργείο ο κρατικός Προϋπολογισμός προβλέπει αύξηση των δαπανών κατά 6,9% για το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και του υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά 4,2%.

Επίσης, αύξηση κατά 3,1% προβλέπεται στις δαπάνες του υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Αντίθετα, μειώνονται οι δαπάνες κατά 6,3% του υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, κατά 3,6% του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κατά 3% του υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ μικρότερες μειώσεις καταγράφονται και σε άλλα υπουργεία.

Δημόσιες Επενδύσεις

Ο κρατικός προϋπολογισμός 2010 προβλέπει αύξηση των δαπανών του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων κατά 8,4% σε σχέση με το 2009. Έτσι, οι συνολικές δαπάνες θα φτάσουν τα 10.300 εκατ. ευρώ το 2010 σε σχέση με τα 9.500 εκατ. ευρώ του 2009.

Οι δαπάνες αυτές αντιπροσωπεύουν το 4,2% του ΑΕΠ έναντι του 3,9% του ΑΕΠ που ήταν πέρυσι.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τις χρηματικές ροές από την ΕΕ προβλέπεται ότι οι εισπράξεις κατά το 2010 αναμένεται να ανέλθουν σε 6.856 εκατ. ευρώ έναντι των 4.843 εκατ. ευρώ του 2009.

Σε ό,τι αφορά το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης αναμένεται να διαμορφωθεί το 2010 στα 326.305 εκατ. ευρώ (133,6%) έναντι των 300.800 εκατ. ευρώ του 2009 (ως ποσοστό του ΑΕΠ 125,3%).

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης αναμένεται να διαμορφωθεί στα 294.950 εκατ. ευρώ (120,8% του ΑΕΠ) έναντι των 272.300 εκατ. ευρώ ή ποσοστό επί του ΑΕΠ 113,4%.

CERN: Επαναλειτουργεί από αύριο ο επιταχυντής σωματιδίων

Έπειτα από δεκατέσσερις μήνες διακοπής εξαιτίας μιας σοβαρής βλάβης, ο μεγαλύτερος επιταχυντής σωματιδίων στον κόσμο θα τεθεί και πάλι αύριο σε λειτουργία, έγινε γνωστό από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Έρευνας (CERN) στη Γενεύη.

Σωματίδια θα αρχίσουν και πάλι να κινούνται «νωρίς το πρωί του Σαββάτου» στο μεγάλο επιταχυντή αδρονίων που δεν λειτούργησε μέχρι στιγμής παρά για λίγες ώρες έπειτα από την έναρξη του μεγάλου πειράματος τον Σεπτέμβριο 2008.

«Αυτή τη στιγμή, δεν ανακοινώνουμε ακριβή ημερομηνία (για την επαναλειτουργία), αλλά ........

ορίζουμε στόχους», δήλωσε ο Τζέιμς Γκίλις, εκπρόσωπος του CERN.

Ο μεγάλος επιταχυντής αδρονίων, που κατασκευάσθηκε στο πλαίσιο προγράμματος που κόστισε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, έχει ως στόχο να επιτρέψει την εξέλιξη της γνώσης ως προς τη σύσταση της ύλης και του σύμπαντος.

Ο επιταχυντής υπέστη δύο διαδοχικές βλάβες λίγες ώρες μετά την πανηγυρική έναρξη της λειτουργίας του στις 10 Σεπτεμβρίου 2008.

Η πρώτη βλάβη παρουσιάσθηκε λιγότερο από 48 ώρες μετά την έναρξη του μεγάλου πειράματος και η δεύτερη, που κρίθηκε σοβαρή, στις 19 Σεπτεμβρίου, προκάλεσε τη διακοπή της λειτουργίας του μεγάλου επιταχυντή.

Έκτοτε το CERN ασχολείται με την αποκατάσταση των ζημιών, εγκαθιστώντας νέα συστήματα ασφαλείας κατά μήκος του τούνελ, η κατασκευή του οποίου διήρκεσε δώδεκα χρόνια και απασχόλησε 7.000 φυσικούς.

Επιστολή - Διαμαρτυρία του Δημάρχου Φιλιατρών στον Διοικητή του ΙΚΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε χθές ο Δήμαρχος Φιλιατρών Κος Αλκης Ξύγκας στον Διοικητή του ΙΚΑ με την οποία ο κος Ξύγκας θίγει την παντελή στελέχωση με μονίμο προσωπικό στο ΙΚΑ της πόλη μας.
Αφορμή στάθηκε η πολυ πρόσφατη επίσκεψη του Κου Σαπέρα στο παρακείμενο φαρμακείο του κου Ξύγκα όπου μετα απο έντονο stress που δεχτηκε ο Κος Σαπέρας η αρτηριακή του πίεση χτύπησε κόκκινα.

Στην επιστολή του ο κος Ξύγκας αναφέρει τα εξής: ......


ΘΕΜΑ : Λειτουργία Υποκ/τος Ι.Κ.Α. Φιλιατρών

Κύριε Διοικητά,

Επισκέφθηκα σήμερα 18/11/2009 το Γραφείο του Υποκαταστήματος Ι.Κ.Α. της πόλης μας, το οποίο νωρίτερα είχε επισκεφθεί και ο συντονιστής Διοίκησης Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αναστάσιος Καλαμαράς.
Αιτία της επίσκεψής μου ήταν το γεγονός ότι έφεραν στο παρακείμενο Φαρμακείο μου, τον Προϊσταμενο του Ι.Κ.Α. κ. Θεόδωρο Σαπέρα, προκειμένου να του μετρήσω την πίεση και να παράσχω τις πρώτες βοήθειες. Πράγματι είχε έντονη ταχυκαρδία και η πίεση είχε αγγίξει τα επικίνδυνα όρια 20 -11!!!!!
Πληροφορήθηκα λοιπόν ότι είχε δημιουργηθεί λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας, πολύ μεγάλη ένταση ανάμεσα στον συντονιστή σας και τους ασφαλισμένους, οι οποίοι έντονα διαμαρτυρόντουσαν για την αδιαφορία της Διοίκησή σας να στελεχώσει το γραφείο του Ι.Κ.Α. της πόλης μας με το ανάλογο αριθμό προσωπικού.
Λειτουργεί με έναν και μόνο Υπάλληλο, τον Προϊστάμενο, όταν είναι κοινή διαπίστωση, πως ένα τέτοιο γραφείο δεν μπορεί να λειτουργήσει με λιγότερο από 5 ή 6 Υπαλλήλους (λαμβάνοντας υπόψη τη στελέχωση όλων των αντίστοιχων γραφείων Ι.Κ.Α. του νομού μας) και πάντως σε καμία περίπτωση μόνο με έναν.

Ο κ. Καλαμαράς με διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει την αγωνία τη δική μου, ως Δημάρχου της πόλης των Φιλιατρών, αλλά και των ασφαλισμένων σας, το πλήθος των οποίων είναι πολύ μεγάλο, για να εξυπηρετηθεί από έναν και μόνο υπάλληλο.
Σημειώνεται πως και έξω από το γραφείο μου συγκεντρώνεται καθημερινά μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων, κυρίως οικοδόμοι, οι οποίοι δυσαρεστημένοι από την εξυπηρέτησή τους διαμαρτύρονται έντονα.
Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και θεωρούμε πως οι ασφαλισμένοι σας, καθώς και εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος αξίζουμε το σεβασμό της Διοίκησης του Ι.Κ.Α., σε μια κοινωνία που δε θα προσβάλει εμάς.. εσάς...και τον πολιτισμό μας.
Η εικόνα της υφιστάμενης λειτουργίας του Υποκαταστήματος Ι.Κ.Α. Φιλιατρών μειώνει το Ελληνικό Κράτος, την Ελληνική Πολιτεία και αγνοεί παντελώς τον Έλληνα Πολίτη.
Για το ίδιο θέμα σας είχαμε κοινοποιήσει ομόφωνη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη διαχείριση της οποίας δε λάβαμε καμία ενημέρωση.
Παρακαλούμε για την έγγραφη ενημέρωσή μας, όπως άλλωστε οφείλετε, για τις ενέργειες σας μετά την εν λόγω απόφαση αλλά και την παρούσα επιστολή μας.

Με τιμή

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΑΛΚΗΣ ΞΥΓΚΑΣ

Η Google καταργεί το σκληρό δίσκο

Οι καταναλωτές θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την επόμενη εορταστική περίοδο του 2010 για να εξακριβώσουν κατά πόσο το νέο λειτουργικό σύστημα Chrome OS που ετοιμάζει η Google, θα φέρει όντως την επανάσταση που υπόσχεται, μεταξύ άλλων να ανοίγει ένας φορητός υπολογιστής τόσο γρήγορα όσο μια τηλεόραση και, επιπλέον, να καταστεί περιττός ο σκληρός δίσκος του!

Η εταιρία για πρώτη φορά έκανε μια αρχική παρουσίαση των χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων του νέου δωρεάν και ανοικτού λειτουργικού συστήματος, που προορίζεται κατ’ .......

αρχήν για τα ελαφρά χαμηλού κόστους netbooks και υπόσχεται να τα κάνει να ξεκινούν σε λιγότερα από επτά δευτερόλεπτα, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία και το BBC.

Το Chrome OS, που μοιάζει περισσότερο με πρόγραμμα πλοήγησης στο διαδίκτυο (browser), παρά με παραδοσιακό λειτουργικό, ίσως τελικά αποτελέσει σοβαρό ανταγωνιστή των Microsoft Windows (που έχουν κατακτήσει το 90% της παγκόσμιας αγοράς), αλλά και του νέου λειτουργικού Snow Leopard της Apple, καθώς σε επόμενο στάδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πιο «βαρείς» υπολογιστές.

Αποτελεί έτσι την «απάντηση» της Google στην πρόκληση της Microsoft με τη νέα μηχανή αναζήτησης Bing.

Η Google έχει καθυστερήσει μερικούς μήνες στο αρχικό χρονοδιάγραμμα του νέου λειτουργικού, ώστε οι εξωτερικοί προγραμματιστές να συνεισφέρουν σε αυτό, καθώς το σύστημα αναπτύσσεται με τη λογική του λογισμικού ανοικτού κώδικα (open source).

Η Google επίσης δεν πρόκειται να παίρνει χρήματα από τις εταιρίες κατασκευής κομπιούτερ, οι οποίες θα χρησιμοποιούν το νέο λειτουργικό της (ήδη οι Acer και HP έχουν εκφράσει σχετικό ενδιαφέρον), όπως δωρεάν δίνει ήδη και το νέο λειτουργικό της σύστημα Android για τα «έξυπνα» κινητά.

Το Chrome OS είναι ένα ουσιαστικό βήμα στην προσπάθεια της Google να εξοικειωθούν οι χρήστες με το «υπολογιστικό νέφος» (cloud computing) και να διατηρούν πλέον τις εφαρμογές και τα δεδομένα τους όχι στους υπολογιστές τους, αλλά σε απομακρυσμένους υπολογιστές τρίτων παρόχων υπηρεσιών, όπως η Google.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μελλοντικά PCs που θα «τρέχουν» το Chrome OS, δεν θα διαθέτουν καν σκληρό δίσκο!

Το netbook με Chrome OS θα είναι φτιαγμένο για ένα κόσμο συνεχούς ευρυζωνικής σύνδεσης, όπου πολλές λειτουργίες του PC δεν θα γίνονται πια από το ίδιο, αλλά από μεγάλα μηχανήματα «κάπου» στο web.

Ο χρήστης αυτόματα θα συνδέεται με το «νέφος» του διαδικτύου για να «τρέξει» τις εφαρμογές του.

Δεν θα χρειάζεται καθόλου να εγκαθιστά και να ενημερώνει (updates) σε αυτές, κάτι που θα γίνεται αυτόματα. Τα Chrome OS PCs θα μπορούν να εκτελούν ορισμένες λειτουργίες όταν είναι offline, όμως πρωταρχικά θα είναι σχεδιασμένα για να συνδέονται συνεχώς στο Ίντερνετ.

Έτσι, αν κανείς χάσει το netbook του, δεν θα χάνει και τα δεδομένα του που θα βρίσκονται αποθηκευμένα σε τεράστιους εξωτερικούς servers της Google και θα μπορεί να έχει πάντα πρόσβαση σε αυτά, απλώς αγοράζοντας ένα νέο PC.

Κάπως έτσι, τα νέα Chrome OS PCs θα μοιάζουν περισσότερο με τηλεόραση παρά με κομπιούτερ και θα μπορούν να ανοίγουν σε χρόνο ρεκόρ (το πολύ σε επτά δευτερόλεπτα) μετά το πάτημα του πλήκτρου “power”.

Ακόμα και τα πιο γρήγορα μηχανήματα που «τρέχουν» Windows, σήμερα χρειάζονται τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα (έως και ένα λεπτό, αν όχι περισσότερο) για να ανοίξουν.

Ντ. Μπακογιάννη: «Η μεγάλη δημοσκόπηση είναι στις 29/11»

«Η μεγάλη δημοσκόπηση είναι η 29 του μηνός, είναι η ώρα που μιλάνε οι Νεοδημοκράτες και όχι τα συστήματα», υπογράμμισε σε δηλώσεις της από την Τρίπολη, η υποψήφια για την προεδρία της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Κληθείσα να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας, η κ. Μπακογιάννη σχολίασε: «Πολλές δημοσκοπήσεις θα δείτε, άλλες πάνω, άλλες κάτω… αλλά η μεγάλη δημοσκόπηση είναι η 29η/11».

«Η Λακωνία και η Αρκαδία, μου έδωσαν πολύ μεγάλη δύναμη και τους ........


ευχαριστώ. Είναι σημαντικό ότι όλοι μαζί πιστεύουμε στη Νέα Δημοκρατία του αύριο, στη Νέα Δημοκρατία του μέλλοντός μας. Μια Νέα Δημοκρατία που θ' αφήσει πίσω της τα "βαρίδια" και τον κακό της εαυτό και θα προχωρήσει δυναμικά, για να μπορέσει να είναι χρήσιμη στην πατρίδα μας. Αυτό είναι απαραίτητο, στο δύσκολο χειμώνα που μας περιμένει», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη, ενώ ερωτηθείσα σε τι διαφέρει από τους συνυποψήφιούς της, τόνισε:

«Πιστεύω στη μεγάλη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά. Πιστεύω στη μεγάλη Νέα Δημοκρατία. Η δυνατή Νέα Δημοκρατία, η Νέα Δημοκρατία που καλύπτει όλο το ιδεολογικό της εύρος του 42%, 44%, 46%. Γι' αυτήν έχω μάθει να δίνω αγώνες, αυτήν υπηρέτησα διαχρονικά, αυτήν θα εξακολουθήσω να ονειρεύομαι και θα το πετύχουμε».

Παρέμβαση της Μπατζελή ζητά η ΠΑΣΕΓΕΣ για την στήριξη των ελαιοπαραγωγών

«Ο τομέας της ελαιοκαλλιέργειας, για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο, αντιμετωπίζει κρίση εξαιτίας των χαμηλών τιμών παραγωγού που διαμορφώνονται στην εγχώρια αγορά» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζανέτος Καραμίχας σε επιστολή του προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα. Κατερίνα Μπατζελή, στην οποία τονίζεται η αναγκαιότητα της παρέμβασής της για την ευνοϊκή χρηματοδότηση του ελαιοκομικού τομέα, ώστε να στηριχτεί το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επιστολή του κ. Καραμίχα, κατά τη διάρκεια συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στις 18 Νοεμβρίου, της ΠΑΣΕΓΕΣ με τις σημαντικότερες ελαιοπαραγωγικές Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της χώρας, ..........

υπογραμμίστηκε ότι η στήριξη των παραγωγών θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από την προκαταβολή της ενίσχυσης που δικαιούνται κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. Ένα ζήτημα το οποίο, όπως φαίνεται, είναι και στις προθέσεις του υπουργείου.

Ωστόσο, η στήριξη του εισοδήματος των ελαιοκαλλιεργητών θα κριθεί κυρίως από την δυνατότητα χρηματοδότησης του τομέα με ευνοϊκούς όρους, έτσι ώστε με τη συμβολή των ελαιοπαραγωγικών Ενώσεων να δημιουργηθεί θετική ψυχολογία στην αγορά, ικανή να αναστείλει ενδεχόμενη περαιτέρω πτώση της τιμής παραγωγού.

Καταλήγοντας, η επιστολή του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ τονίζει πως «Θεωρούμε απόλυτα αναγκαία τη θετική σας παρέμβαση στο αναφερόμενο ζήτημα».

Πηγή: ΠΑΣΕΓΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Οι αστάθμητοι παράγοντες της δορυφορικής λήψης.

Τα κανάλια που μπορεί να συλλάβει σήμερα ένα σύστημα λήψης με κινητό πιάτο, είναι πάρα πολλά. Ο αριθμός των καναλιών που μπορεί να κατεβάσει το κάθε σύστημα είναι σχετικός, αφού παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες.

Καταρχήν, για να κατέβει ένας δορυφόρος πρέπει να βρίσκεται μέσα στον ορίζοντα του οπτικού πεδίου του πιάτου.
Θεωρητικά, ένας δορυφόρος μπορεί .......

να κατέβει μόνο όταν βρίσκεται σε γωνία μικρότερη των 90 μοιρών δυτικά η ανατολικά του κάτοπτρου. Βέβαια άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη. Γι αυτό στην πραγματικότητα το νούμερο αυτό είναι μικρότερο. Φυσικά, η οπτική επαφή δεν έχει μόνο να κάνει με τον ορίζοντα του κάτοπτρου, αφού αν παρεμβάλλονται εμπόδια ανάμεσα στο πιάτο και στον δορυφόρο, η λήψη είναι αδύνατη.

Επίσης, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το πόσο ισχυρός είναι ένας δορυφόρος. Για παράδειγμα, ένας μακρινός, ισχυρός δορυφόρος μπορεί να είναι πιο εύκολος στη λήψη, από ένα γειτονικό ασθενή δορυφόρο.

Άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο κατά τη λήψη είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη τοποθέτηση του κατόπτρου, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του χρησιμοποιούμενου LNB και ειδικότερα, ο δέκτης θορύβου (noise figure) η ευαισθησία του δέκτη, δηλαδή το πόσο ισχυρό είναι το tuner του, καθώς και οι απώλειες που προκαλούν οι συνδέσεις και το ομοαξονικό καλώδιο που μεταφέρει το σήμα από το LNB στον δέκτη.

Τέλος υπάρχουν και οι αστάθμητοι παράγοντες, όπως οι καιρικές συνθήκες, που ενδεχομένως μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του λαμβανομένου σήματος.

Κυκλοφορούν πολλά περιοδικά στον χώρο της δορυφορικής τηλεόρασης που περιλαμβάνουν διάφορους πίνακες με πληροφορίες σχετικά με τους δορυφόρους και με τα κανάλια τους και πόσο εφικτή η όχι είναι η λήψη τους. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι επειδή τα κανάλια αλλάζουν δυναμικά οι πίνακες μπορεί να έχουν διαφορετικά στοιχεία λήψης.

Από τους πίνακες που αναφέρουν τις γωνίες λήψης, μπορείτε πολύ εύκολα να ρυθμίσετε το κάτοπτρο σας σε κάποιο συγκεκριμένο δορυφόρο, ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή που βρίσκεστε, χρησιμοποιώντας μόνο μια πυξίδα. Με την τιμή της πραγματικής ένδειξης πυξίδας και την ανύψωση, μπορείτε άμεσα να ευθυγραμμίσετε το κάτοπτρο με τον υπό λήψη δορυφόρο. Παράλληλα, με τη γωνία στροφής του LNB μπορείτε να ρυθμίσετε το LNB, θεωρώντας ότι θετικές τιμές σημαίνουν στροφή προς τα δυτικά και αρνητικές προς τα ανατολικά. οι μαγνητικές αποκλίσεις έχουν υπολογιστεί με βάση τις τιμές που δημοσιεύει το National Geophysical Data Center (www.ngdc.gov)

Ο βασικός εξοπλισμός για μια δορυφορική λήψη είναι ο πιο κάτω

Μια δορυφορική κεραία λήψης η αλλιώς πιάτο το οποίο ποικίλει ανάλογα με την θέση και τη ισχύ του δορυφόρου που θέλουμε να κατεβάσουμε και το οποίο θα έχει διάμετρο από 60 εκατοστά μέχρι μερικά μέτρα, ένα σύστημα λήψης και ενίσχυσης χαμηλού θορύβου (Low Noise Block LNB) καλώδιο καθόδου καλής ποιότητας χαμηλής απώλειας και ένα δέκτη δορυφορικών καναλιών.

Προειδοποίηση προς γιατρούς να μην αποτρέπουν τον εμβολιασμό

Αυστηρή προειδοποίηση στους γιατρούς να μην αποτρέπουν τους πολίτες από τον εμβολιασμό για τη νέα γρίπη, απηύθυνε χθες από το βήμα της Βουλής η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ενημερώνοντας τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής για το θέμα.

Η κα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι είναι μεν θεμιτή κάθε τεκμηριωμένη άποψη σχετικά με το εμβόλιο αλλά ταυτόχρονα οι γιατροί θα πρέπει να αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες τους και να μην αποτρέπουν τους πολίτες από τον εμβολιασμό.

«Η ευθύνη της διακυβέρνησης και των ..........

επιστημονικών φορέων είναι να λαμβάνουν μέτρα και για το χειρότερο σενάριο» ξεκαθάρισε η κα Ξενογιαννακοπούλου υπενθυμίζοντας ότι ο εμβολιασμός είναι ένα σημαντικό «όπλο» που αξιοποιούν όλες οι χώρες της Ευρώπης.

«Δεν χρειάζεται, ούτε πανικός αλλά ούτε και εφησυχασμός. Απαιτείται στάση ευθύνης και γι΄αυτό πρέπει να είμαστε όλοι σε ετοιμότητα» πρόσθεσε η κα Ξενογιαννακοπούλου.

Αναφερόμενη, παράλληλα, στο ζήτημα του εμβολιασμού των ίδιων των γιατρών η υπουργός σημείωσε ότι η προσέλευση μπορεί να μην είναι αθρόα αλλά δεν είναι και τόσο χαμηλή όσο παρουσιάζεται. Τόνισε, μάλιστα, ότι σημειώνεται αυξητική τάση σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Η συζήτηση στην επιτροπή διεξήχθη σε ήπιους τόνους με τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υφυπουργό Υγείας Θ. Γιαννόπουλο να προτείνει στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε συμφωνία με ιδιωτικά νοσοκομεία προκειμένου να εξασφαλιστούν κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε περίπτωση έξαρσης της νόσου.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Σκουλάκης πρότεινε να εμβολιαστούν όλοι οι βουλευτές προκειμένου να δοθεί το μήνυμα ότι ο εμβολιασμός δεν είναι επικίνδυνος.

«...το εμβόλιο είναι ασφαλές...»

Μιλώντας στην ίδια επιτροπή η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας κ. Ελένη Γιαμαρέλλου τόνισε πως «το εμβόλιο είναι ασφαλές ενώ για τα παιδιά κάτω των 10 ετών και όσους λαμβάνουν ανοσοκαταστολή απαιτούνται δύο ισόποσες δόσεις».

Δριμεία επίθεση εναντίον των γιατρών οι οποίοι τηρούν δημοσίως αρνητική στάση για τον εμβολιασμό κατά της νέας γρίπης εξαπέλυσαν και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, σε συνέντευξη Τύπου.

Τα βέλη τους στράφηκαν εναντίον και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, χαρακτηρίζοντας υπερβολική την προβολή των αρνητικών αυτών απόψεων.

Οι λοιμωξιολόγοι έκαναν έκκληση στους γιατρούς και τους νοσηλευτές να εμβολιαστούν και επεσήμαναν ότι βρισκόμαστε σε ανοδική πορεία του κύματος πανδημίας, με τα κρούσματα να έχουν αυξηθεί κατά 50% την τελευταία εβδομάδα.

Υπέρ του εμβολιασμού τάχθηκε και ο πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, Αναστάσιος Μάνθος, ο οποίος εμβολιάστηκε σήμερα το πρωί στο ΑΧΕΠΑ.

Ο κ. Μάνθος ανέφερε ότι οι επιπλοκές της γρίπης είναι πολύ περισσότερες και πολύ δραματικότερες από αυτές του εμβολίου και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά δεν υπάρχει φάρμακο χωρίς παρενέργειες.

Έως τις αρχές Δεκεμβρίου θα έχουν παραληφθεί 2,5 εκατομμύρια δόσεις πανδημικών εμβολίων.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης νοσημάτων, τις δύο πρώτες ημέρες του μαζικού εμβολιασμού, εμβολιάστηκαν συνολικά 4.000 γιατροί και νοσηλευτές.

Νέα κρούσματα

Την ίδια ώρα αυξάνονται με ανεξέλεγκτους ρυθμούς τα κρούσματα της νέας γρίπης στα μαθητικό πληθυσμό. Από χθες και για 7 ημέρες άλλες 235 τάξεις σε 89 σχολεία από όλη τη χώρα έκλεισαν. Για άλλη μία εβδομάδα κλείνουν και 29 νηπιαγωγεία, κυρίως στη Δράμα, και 2 ειδικά σχολεία.

Βέλγιο: Μείωση περιστατικών λόγω διακοπών

Βρυξέλλες


Οι σχολικές διακοπές στο Βέλγιο είχαν ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση των κρουσμάτων της γρίπης Η1Ν1 την πρώτη βδομάδα του Νοεμβρίου. Εξέλιξη που επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι το σχολείο είναι η σοβαρότερη εστία μετάδοσης της ασθένειας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ο αριθμός των κρουσμάτων την περίοδο μεταξύ 2 και 8 Νοεμβρίου ανήλθε σε 29.744 έναντι 47.448 που ήταν την ακριβώς προηγούμενη βδομάδα.

Πρόκειται για μια μείωση της τάξης του 40%, η οποία χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα ενθαρρυντική και αποδίδεται στο γεγονός ότι την εν λόγω περίοδο όλα τα σχολεία στο Βέλγιο ήταν κλειστά, λόγω των θρησκευτικών διακοπών της «εβδομάδας των ψυχών».

Η υποχώρηση της γρίπης είχε σαν αποτέλεσμα και τη σημαντική μείωση των απουσιών από την εργασία λόγω ασθένειας από το 5% τις τελευταίες εβδομάδες του Οκτωβρίου στο 3,7% μια εβδομάδα αργότερα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι 11 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στο Βέλγιο εξαιτίας της γρίπης Η1Ν1, αλλά όπως επισημαίνει το Ινστιτούτο δεν καταγράφεται συνολική αύξηση του αριθμού των θανάτων σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό και στο Βέλγιο η ιατρική κοινότητα εμφανίζεται διχασμένη, κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την περιορισμένη προσέλευση του κοινού. Μάλιστα, η απροθυμία για εμβολιασμό καταγράφεται και στους κόλπους του νοσηλευτικού προσωπικού.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ψάχνουν εθελοντές για τις εκλογές στην Νέα Δημοκρατία.

Κάνοντας μια βόλτα στο site της Νέας Δημοκρατίας, είδαμε και γελάσαμε με την ψυχή μας ένα Banner να το πούμε(??) που ζητά ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ (κορόϊδα δηλαδή) χειριστές Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και συντονιστών της διαδικασίας.

Το κόμμα που ρήμαξε την Ελλάδα, ξεπούλησε λίμνες ποτάμια, εκτάσεις και ότι άλλο μπόρεσαν να ξεπουλήσουν στην μονή βατοπεδίου, το φτωχό αυτό κόμμα, ζητά ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΟΡΟΪΔΑ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΜΗΔΕΝ ΕΥΡΩ να δουλέψουν μια μέρα ΤΣΑΜΠΑ.
Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι την ..........

ίδια ώρα για όλο αυτό το κακοπαιγμένο και στημένο show του μαντριού, θα δαπανηθούν περίπου ενάμισι με δύο εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο κόσμος που θα ασχοληθεί πάνω από 12 ώρες θα πάρει ως αμοιβή από τα τρία το μακρύτερο.

Δείτε για να θαυμάσετε.
Κλίκ στην φωτό για πλήρες μέγεθος

ImageHost.org

Εκλογές στην Νέα Δημοκρατία Επιστολή στους ψηφοφόρους ΝεοΔημοκράτες.

Σε 370.000 μέλη της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ, η Οργανωτική Επιτροπή του Έκτακτου Συνεδρίου-Εκλογών και Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, απέστειλε δια του Προέδρου της Δημήτρη Σιούφα, επιστολές με τις οποίες τα ενημερώνει για την εκλογή του νέου Προέδρου του Κόμματος στις 29 Νοεμβρίου και που μπορούν να ψηφίσουν, ενώ περιέχουν και την αίτηση επαναβεβαίωσης εγγραφής ή νέας εγγραφής μέλους.

Η επιστολή έχει ως ακολούθως: .........


« Αγαπητό μέλος της Νέας Δημοκρατίας,

όπως γνωρίζετε, την Κυριακή, 29 Νοεμβρίου εκλέγουμε νέο Πρόεδρο του Κόμματός μας. Μετέχουμε στην εκλογική διαδικασία όλοι όσοι είμαστε εγγεγραμμένοι ως μέλη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη, κατά την ημέρα των εκλογών.

Πρόκειται, όπως έχει υπογραμμίσει ο Πρόεδρος του Κόμματος Κώστας Καραμανλής, για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη. Είναι ένα σημαντικό βήμα άμεσης Δημοκρατίας, που ενισχύει το άνοιγμά μας στην Κοινωνία και υπηρετεί κοινούς μας στόχους, όπως η συνοχή, η αλληλεγγύη, η προοπτική.

Μετά την απόφαση του Συνεδρίου της 7ης και 8ης Νοεμβρίου, η εκλογή Προέδρου του Κόμματός μας από τη λαϊκή βάση γίνεται πραγματικότητα.

Όλοι όσοι είμαστε μέλη του Κόμματος, προσερχόμενοι στις κάλπες, θα ανανεώσουμε την εγγραφή μας καταθέτοντας συμπληρωμένη την αίτηση επαναβεβαίωσης που σας επισυνάπτουμε και την οποία μπορείτε να αναπαραγάγετε.

Την αίτηση αυτή μπορεί, επίσης, να την προμηθευτεί κάποιος, είτε από τις οργανώσεις του Κόμματος, είτε στα εκλογικά κέντρα, είτε να την εκτυπώσει από την ιστοσελίδα της Ν.Δ. www.nd.gr Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι, την ημέρα των εκλογών, στις 29 Νοεμβρίου, μπορούν να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα, να εγγραφούν ως μέλη και να μετάσχουν στις εκλογές όλοι όσοι αποδέχονται τις αρχές του Κόμματός μας.

Τόσο για τα μέλη που ανανεώνουν την εγγραφή τους, όσο και για τους πολίτες που θα εγγραφούν για πρώτη φορά αρκεί η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου ή Άδειας Οδήγησης, καθώς και η καταβολή δύο (2) Ευρώ.

Με την πεποίθηση ότι, όχι μόνο θα προσέλθετε στις εκλογές, αλλά θα εργαστείτε και για την προσέλευση νέων μελών, η Οργανωτική Επιτροπή θέλει να σας πληροφορήσει για τους τόπους στους οποίους θα τοποθετηθούν κάλπες.

Συγκεκριμένα:

Εκλογικά Τμήματα θα υπάρχουν σε κάθε Καποδιστριακό Δήμο.

Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη κάλπες θα τοποθετηθούν στα σημεία που αναφέρονται στον επισυναπτόμενο πίνακα.

Σε περίπτωση κατά την οποία ουδείς από τους υποψηφίους συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, μεταξύ των δύο επικρατεστέρων υποψηφίων.

Στην επαναληπτική ψηφοφορία δικαίωμα εκλέγειν έχουν μόνον όσοι ψήφισαν στην πρώτη ψηφοφορία και μάλιστα μόνον στο ίδιο εκλογικό τμήμα που είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να καλέσετε τον αριθμό 210-3255255 (από 9 π.μ. έως 9 μ.μ), ή να απευθυνθείτε στις τοπικές μας οργανώσεις ή διαβάσετε στην ιστοσελίδα www.nd.gr αναλυτικά όλες τις πληροφορίες για τη διαδικασία της εκλογής.

Με τη συμμετοχή μας στην εκλογή Προέδρου κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία περισσότερο δυνατή.

Στις 29 Νοεμβρίου αποφασίζουμε, επιλέγουμε, δυναμώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ».


Α/Α

ΝΟΜΟΣ

ΕΚΛΟΓΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΑ

ΕΚΛΟΓΙΚΑ
ΤΜΗΜΑΤΑ

Η/Υ

51

ΑΘΗΝΩΝ

74

177

484

29

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

30

41

100

53

ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

29

43

94

37

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

16

23

48

38

ΑΡΚΑΔΙΑΣ

22

28

46

21

ΑΡΤΑΣ

14

16

34

30

ΑΧΑΪΑΣ

26

48

117

32

ΒΟΙΩΤΙΑΣ

20

23

38

13

ΓΡΕΒΕΝΩΝ

8

9

16

1

ΔΡΑΜΑΣ

9

17

46

54

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

11

17

34

45

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ

30

36

65

2

ΕΒΡΟΥ

13

27

65

33

ΕΥΒΟΙΑΣ

28

36

75

34

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

11

12

15

25

ΖΑΚΥΝΘΟΥ

7

7

19

31

ΗΛΕΙΑΣ

22

30

60

6

ΗΜΑΘΙΑΣ

12

22

57

47

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

29

36

70

22

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

10

13

22

12

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

54

115

305

23

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

28

35

59

3

ΚΑΒΑΛΑΣ

13

24

55

17

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

20

26

60

14

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

17

18

30

26

ΚΕΡΚΥΡΑΣ

13

16

35

27

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

8

9

14

7

ΚΙΛΚΙΣ

11

19

44

15

ΚΟΖΑΝΗΣ

18

27

69

39

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

15

23

50

46

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

24

27

44

40

ΛΑΚΩΝΙΑΣ

20

26

49

18

ΛΑΡΙΣΑΣ

32

46

92

48

ΛΑΣΙΘΙΟΥ

9

12

23

42

ΛΕΣΒΟΥ

19

20

33

28

ΛΕΥΚΑΔΑΣ

6

7

11

19

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

26

34

73

41

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

31

44

87

4

ΞΑΝΘΗΣ

8

12

29

52

ΠΕΙΡΑΙΩΣ

38

45

102

8

ΠΕΛΛΑΣ

13

29

59

9

ΠΙΕΡΙΑΣ

13

24

59

24

ΠΡΕΒΕΖΗΣ

9

12

28

49

ΡΕΘΥΜΝΗΣ

12

13

22

5

ΡΟΔΟΠΗΣ

14

18

41

43

ΣΑΜΟΥ

8

9

15

10

ΣΕΡΡΩΝ

23

43

105

20

ΤΡΙΚΑΛΩΝ

21

26

57

35

ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

25

37

77

16

ΦΛΩΡΙΝΑΣ

9

10

25

36

ΦΩΚΙΔΑΣ

12

12

19

11

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

14

21

48

50

ΧΑΝΙΩΝ

26

29

52

44

ΧΙΟΥ

10

11

19



1040

1540

3395




Εκλογές στην ΝΔ. Οι 31 κάλπες στην Μεσσηνία

Η μέρα των εσωκομματικών εκλογών στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας πλησιάζει και το Φιλιατρά News σας ενημερώνει για τα 31 σημεία (όπως ανακοινώθηκαν) στα οποία θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.

Θυμίζουμε ότι δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν όσοι είναι μέλη της Νέας Δημοκρατίας καθώς και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας υπογράφοντας πρώτα μία δήλωση ότι ασπάζονται τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας.
Την αίτηση επαναβεβαίωσης μέλους μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ, [ aρχείο pdf ] να την εκτυπώσετε, να την συμπληρώσετε και να την προσκομίσετε στο εκλογικό τμήμα που θα ψηφίσετε.

Όπως γράψαμε παραπάνω οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 29 Νοεμβρίου και οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.
Αναλυτικά τα εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν σε κάθε δήμο είναι τα εξής: .........

Δήμος Αβίας: Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στον Κάμπο.

Δήμος Αετού: Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στο Κοπανάκι.

Δήμος Αίπειας: Στην αίθουσα του δημοτικού Κ.Ε.Π. στον Αγιο Ανδρέα.

Δήμος Ανδανίας: Στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο στο Διαβολίτσι απέναντι από το Γυμνάσιο.

Δήμος Ανδρούσας: Στο Δημαρχείο στην Ανδρούσα.

Δήμος Aριος: Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στον Αρι.

Δήμος Aριστομένη: Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στον Αριστομένη.

Δήμος Aρφαρών: Στην αίθουσα του δημοτικού Κ.Ε.Π. στα Αρφαρά.

Δήμος Αυλώνος: Στην αίθουσα του Κ.Ε.Π. στο Καλό Νερό.

Δήμος Bουφράδος: Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στο Χατζή.

Δήμος Γαργαλιάνων: (2 τμήματα) Στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου (Δημοτική Βιβλιοθήκη) στους Γαργαλιάνους.

Δήμος Δωρίου: Στην αίθουσα του δημοτικού Κ.Ε.Π. το οποίο στεγάζεται στο Δημαρχείο Δωρίου.

Δήμος Είρας: Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στη Νέδα.

Δήμος Θουρίας: Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στη Θουρία.

Δήμος Ιθώμης: Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στη Βαλύρα.

Δήμος Καλαμάτας: (6 τμήματα) Στην αίθουσα “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” της Νομαρχίας.

Δήμος Κορώνης: Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του παλιού Δημαρχείου “Πανόραμα” στην Κορώνη.

Δήμος Kυπαρισσίας: (2 τμήματα) Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στην Kυπαρισσία.

Δήμος Λεύκτρου: Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στην Καρδαμύλη.

Δήμος Mεθώνης: Στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου “Σχολείο Συγγρού” στη Μεθώνη.

Δήμος Mελιγαλά: Στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο του δήμου στο Μελιγαλά.

Δήμος Mεσσήνης: (2 τμήματα) Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στη Μεσσήνη.

Δήμος Nέστορος: Στην αίθουσα του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) στη Χώρα.

Δήμος Οιχαλίας: Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στη Μερόπη.

Δήμος Παπαφλέσσα: Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στο Βλαχόπουλο.

Δήμος Πεταλιδίου: Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στο Πεταλίδι.

Δήμος Πύλου: Στο Δημαρχείο της Πύλου. Θα λειτουργήσουν 2 εκλογικά τμήματα.

Δήμος Φιλιατρών: (2 τμήματα) Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στα Φιλιατρά.

Δήμος Xιλιοχωρίων: Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στο Χανδρινού.

Κοινότητα Τρικόρφου: Στην αίθουσα του Κοινοτικού Συμβουλίου στο Τρίκορφο.

Κοινότητα Τριπύλας: Στην αίθουσα του Κοινοτικού Συμβουλίου στο Ραπτόπουλο.

Ελληνίδα επίτροπος η Μαρία Δαμανάκη

Τη Μαρία Δαμανάκη πρότεινε για επίτροπο της χώρας μας στην Ε.Ε., ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην κα Δαμανάκη είπε ότι πρόκειται για μια γυναίκα με σημαντικούς πολιτικούς αγώνες για τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της Κομισιόν για την κα Δαμανάκη ένα από τα χαρτοφυλάκια της ναυτιλίας, της υγείας, της παιδείας ή του κοινωνικού τομέα.

Αναφορικά με την εισήγηση των Σοσιαλιστών ηγετών για τη Βρεταννίδα Κάθριν Αστον, ο ......

κ. Παπανδρέου την απέδωσε σε τρεις παράγοντες: 1) ότι έχει εμπειρία από τη θέση της στην Κομισιόν όπου ήταν αρμόδια για το εξωτερικό εμπόριο της Κοινότητας, 2) διότι είναι, όπως είπε, φιλοευρωπαία και το απέδειξε ως πρόεδρος της Βουλής των Λόρδων όταν πέρασε την επικύρωση της Συνθήκης της Λισαβόνας και 3) διότι είναι γυναίκα.

Σχετικά με την επιλογή του Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ για τη θέση του προέδρου, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι μπορεί να μην είναι ένα πρόσωπο παγκοσμίως γνωστό, αλλά έχει πολύ καλές συστάσεις και επιπλέον προέρχεται από μια χώρα που απαιτούνται ιδιαίτερες πολιτικές ικανότητες για έναν πολιτικό προκειμένου να πετύχει τις απαραίτητες συναινέσεις.

Πηγή: Ναυτεμπορική



Δοκιμαστικός συναγερμός σήμερα σε όλη τη χώρα

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ

Δοκιμαστική ήχηση του Συστήματος Αυτόματου Τηλεχειρισμού των Ηλεκτρονικών Σειρήνων Συναγερμού διάρκειας ενός λεπτού (11.00΄ - 11.01΄), θα πραγματοποιηθεί σήμερα σε όλη την ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Ενημέρωσης.

Όπως σημειώνεται η δοκιμαστική ήχηση εντάσσεται στο πλαίσιο της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης ΤΑΑΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - 2009» και ως εκ τούτου, δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης, ή ανησυχίας, στον πληθυσμό της χώρας.




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Νοεμβρίου 2009

Ele20.jpg (822 KB) 8arr20.jpg (216 KB) 1_47.jpg (293 KB)