Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Νέο σκάνδαλο στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Αποκάλυψη απο το Φιλιατρά News και Τριφυλία News

Ένα, ακόμη, νέο «σκάνδαλο» (ή για να είμαστε και κάπως επιεικείς, «σκανδαλώδες θέμα») στο, πολύπαθο, όπως φαίνεται, Νοσοκομείο Κυπαρισσίας αποκαλύπτουμε σήμερα τα δυο μεγαλύτερα blog της Μεσσηνίας (Φιλιατρά News και Τριφυλία News).

Πρωταγωνιστής, δυστυχώς και πάλι ο απερχόμενος, πλέον, Διοικητής του Νοσοκομείου κος Φώτης Δρούμπαλης, ευνοούμενος, ως γνωστόν, του τέως Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και «συμμάχου – υπαρχηγού» του κ. Αντώνη Σαμαρά στη διεκδίκηση της ηγεσίας της ΝΔ, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου

Μετά τις καταγγελίες για «διώξεις» των εργαζομένων στα χειρουργεία της Κυπαρισσίας, την .........

πρόσφατη καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας για ανάρμοστη συμπεριφορά προς του ιατρούς του νοσοκομείου και τις πολύ πρόσφατες καταγγελίες των εργαζομένων για τοποθέτηση κρυφής κάμερας έξω από το γραφείο του κυρίου Διοικητή, το θέμα που βγάζουμε στον «αέρα» είναι, η κλοπή (ναι, καλά διαβάσατε, κλοπή) Δημόσιου Υλικού από το Νοσοκομείο και η «συγκάλυψη» αυτού του θέματος από τον κύριο Διοικητή…

Διαβάστε…

Στις 10 Δεκεμβρίου 2008 (πριν ένα χρόνο περίπου, δηλαδή) Υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου (τα στοιχεία του οποίου είναι στην διάθεση μας) σε έγγραφη αναφορά του προς τον Διοικητή, κ. Δρούμπαλη, τόνιζε ότι από την λυόμενη αποθήκη του νοσοκομείου εκλάπη ηλεκτρολογικό Ξυλουργικό μηχάνημα καθώς και κάποιος αριθμός κλιμαστιστικών μηχανημάτων τα οποία βρίσκονταν σε άριστη κατάσταση και έτοιμα να λειτουργήσουν.

Παρά την έγγραφη αναφορά του υπαλλήλου, ο κ. Διοικητής, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν έκανε κάτι...

Και όχι μόνο δεν έκανε κάτι, αλλά δεν διέταξε ούτε την, από το Νόμο προβλεπόμενη ΕΔΕ, για να φανεί τί ακριβώς είχε συμβεί και είχε κάνει «φτερά» το Δημόσιο Υλικό καθώς και να ερευνήσει για τους υπαίτιους και υπεύθυνους της «εξαφάνισης» Υλικού…

Στις 21 Ιανουαρίου 2009 ο υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας που είχε αναφέρει την «κλοπή», με νέα γραπτή αναφορά του προς τον κ. Δρούμπαλη τον ενημέρωσε για την όλη «κατάσταση» με τις κλοπές στο Νοσοκομείο.

Και πάλι ο κ. Διοικητής, δεν έκανε κάτι και, για μια ακόμη φορά, δεν διέταξε ούτε την, από το Νόμο προβλεπόμενη ΕΔΕ, για να φανεί τί ακριβώς συμβαίνει στο Νοσοκομείο με τις «κλοπές» Δημόσιου Υλικού και να ερευνήσει για τους υπαίτιους και υπεύθυνους αυτής της τραγικής κατάστασης που θυμίζει απίστευτο μπάχαλο και κάνει να μοιάζει το Νοσοκομείο με ξέφραγο αμπέλι…

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μόλις πριν λίγες μέρες, μετά την αλλαγή Κυβέρνησης, ο κ. Δρούμπαλης διέταξε ΕΔΕ για τα θέματα των «κλοπών»…

Γιατί τέτοια καθυστέρηση???

Γιατί τέτοια αργοπορία???

Γιατί έπρεπε να περάσουν 11 και 9 μήνες αντίστοιχα, από τις αναφορές υπαλλήλου για το θέμα των κλοπών, για να διατάξει ο κ. Δρούμπαλης ΕΔΕ???

Και, γιατί έπρεπε να αλλάξει Κυβέρνηση και μετά να διαταχθεί ΕΔΕ???

Αυτά είναι ελάχιστα από τα ερωτήματα στα οποία ο κ. Δρούμπαλης καλείται να δώσει πειστικές απαντήσεις – εξηγήσεις, για να μην υπάρχει καμία υποψία, έστω και ενδόμυχα, για «κάλυψη και συγκάλυψη» του θέματος και βεβαίως, είμαστε πρόθυμοι να δημοσιεύσουμε τις απαντήσεις του…

Ακολουθούν οι αναφορές - Ντοκουμέντα που έχουν κατατεθεί στον Κο Δρούμπαλη.

Κλικ για πλήρες μέγεθος

img002F.jpg (196 KB) img003F.jpg (136 KB)

Σκανδαλώδης υπόθεση στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Με ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ.

Σκανδαλώδης υπόθεση για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας....

ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ.

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS KAI TRIFYLIANEWS




Greek statistics!

Για δημοσιονομικό εκτροχιασμό έχει μιλήσει ο πρωθυπουργός και επισείει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Θα περιμέναμε αυτές οι διαπιστώσεις να καταστήσουν την κυβέρνηση περισσότερο προσεκτική και να την οδηγήσουν σε άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες, ώστε να μην επιδεινωθεί το διεθνές κλίμα εις βάρος της χώρας. Εξέλιξη που οδηγεί στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της οικονομίας και στο φέσωμα των πολιτών με δισ. τόκους για την εξυπηρέτηση του δημόσιου δανεισμού.
Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τις Βρυξέλλες. Μάθαμε όμως χθες από τα πιο επίσημα χείλη ότι η κυβέρνηση...

εξετάζει το ενδεχόμενο να συστήσει εξεταστική επιτροπή προκειμένου να καταλογιστούν πολιτικές ευθύνες για τα "πειραγμένα" στατιστικά στοιχεία, με τα οποία η προηγούμενη κυβέρνηση τροφοδοτούσε τις Βρυξέλλες.

Αν επιβεβαιωθούν οι κυβερνητικές απειλές, θα πρόκειται για πολιτικάντικο αντιπερισπασμό, που εκτρέπει την ήδη αμήχανη κυβέρνηση από το επείγον έργο της να αντιμετωπίσει την κρίση. Με προτάσεις εσωτερικής κατανάλωσης δεν αντιμετωπίζονται μείζονα εθνικά θέματα και δεν εξασφαλίζεται η διατυμπανιζόμενη ως αναγκαία συναίνεση.

Από ποιους θα ζητηθούν ευθύνες για τα περίφημα greek statistics, που όψιμα έχουν εξοργίσει τον Χ. Αλμούνια; Δεν είναι η πρώτη φορά που η δημιουργική λογιστική υποκαθιστά τα αξιόπιστα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε είμαστε η μοναδική χώρα όπου αναζητούνται λογιστικά τρικ για να περιοριστούν οι συνέπειες του στενού δημοσιονομικού κορσέ του Συμφώνου Σταθερότητας.

Στην ελληνική περίπτωση, μπορεί το κακό να παράγινε και να ξέφυγε κάθε έλεγχος στα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος. Αλλά ποιοι ευθύνονται γι' αυτή τη μεθόδευση; Ποιοι θα "πληρώσουν"; Μόνον η διοίκηση της Στατιστικής Υπηρεσίας; Μόνον οι αρμόδιοι υπουργοί; Η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία είχε τη δυνατότητα να ελέγξει τα πλασματικά στοιχεία, γιατί συνέπραττε, χρόνια τώρα, με πάγιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις; Και ανεβοκατέβαζε τους δείκτες, αναλόγως των κυβερνητικών επιθυμιών;

Πίσω από τις απειλές για ιδιότυπη ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων και υπηρεσιών διακρίνουμε την προσπάθεια να δικαιολογηθούν σκληρές δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί και οδηγούν σε νέες κοινωνικές αδικίες και οικονομικά αδιέξοδα.
avgi.gr




Απόψε στο Φιλιατρά News ένα σκάνδαλο για το νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ....



ΑΠΟΨΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Φιλιατρά News.....

Έρχεται.......... μεγάλη αποκάλυψη για το νοσοκομείο κυπαρισσίας.



Eπίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Mεγαλώνει η λίστα των δικαιούχων

Την αύξηση του αριθμού των δικαιούχων που πρόκειται να λάβουν το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης λίγο πριν από τα Χριστούγεννα θα προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, σχέδιο νόμου που θα καταθέσει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Κατόπιν των αιτημάτων που υποβλήθηκαν στο υπουργείο, κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης και προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις ώστε να συμπεριλάβει και άλλες αδύναμες κοινωνικά ομάδες στους δικαιούχους, εξετάζεται να επεκταθεί και στους χαμηλοσυνταξιούχους των 500-600 ευρώ τον μήνα που δεν λαμβάνουν το ΕΚΑΣ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτό θα γίνει εφικτό με την αύξηση του εισοδηματικού κριτηρίου .......

χορήγησης που ισχύει σήμερα για το ΕΚΑΣ, από τα 7.500 ευρώ τον χρόνο, σε περίπου 10.000 ευρώ τον χρόνο. Έτσι, το εισοδηματικό κριτήριο θα καλύψει και όσους παίρνουν σύνταξη 500-700 ευρώ τον μήνα, αλλά υπό τις σημερινές συνθήκες θα έχαναν το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, αν και διαβιούν με λιγότερα από όσους παίρνουν το ΕΚΑΣ. Εξετάζεται επίσης να μπορούν να λάβουν τα 500-1.300 ευρώ του έκτακτου επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης και όσοι ανήκουν σε οικονομικά ευπαθείς ομάδες, εφόσον η εισοδηματική κατάστασή τους- ανεξάρτητα από την οικογενειακή- δικαιολογεί την ένταξή τους στα αντίστοιχα κλιμάκια. Το ύψος της ενίσχυσης
Σήμερα, το ύψος της ενίσχυσης κλιμακώνεται ως εξής: Για φορολογουμένους με ένα παιδί το ύψος της ενίσχυσης θα είναι 700 ευρώ, εφόσον το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τα 14.000 ευρώ. Με δύο παιδιά 800 ευρώ, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα ανέρχεται το πολύ σε 15.500 ευρώ. Με τρία παιδιά 1.000 ευρώ, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 17.000

ευρώ. Με τέσσερα παιδιά το ύψος της ενίσχυσης θα είναι 1.100 ευρώ, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τα 18.500 ευρώ. Με πέντε παιδιά θα ανέλθει στα 1.200 ευρώ, εφόσον το συνολικό οικογενειακό επίδομα δεν ξεπερνά τα 20.000 ευρώ. Και τέλος, με έξι παιδιά και άνω, το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται σε 1.300 ευρώ εφόσον το εισόδημα δεν ξεπερνά τα 21.500 ευρώ. Το επίδομα θα καταβληθεί σε δύο φάσεις. Το πρώτο μέρος θα καταβληθεί πριν από τα Χριστούγεννα και το δεύτερο το 2010.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Ημερίδα ενημέρωσης για τις ναρκωτικές ουσίες απο τον Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών

Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών Μεσσηνίας, σε συνεργασία με το Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής & Επαγγελματικής Ένταξης του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών διοργανώνει:

"ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ"

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009 (Αυριο δηλαδή) - Ώρα: 19.00
Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών

Προβολή Ντοκιμαντέρ με μαρτυρίες πρώην χρηστών ναρκωτικών ουσιών.

ΟΜΙΛΗΤΡΙΕΣ ..........


Μαρούκη Ζωή - Ψυχολόγος:
Ενημερωτική παρουσίαση των εξαρτησιογόνων ουσιών και των στατιστικών στοιχείων για τον Ελληνικό πληθυσμό.

Κερασιώτη - Ελένη Ψυχολόγος - (Στέλεχος ΕΚΚΕΕ Ο.ΚΑ.ΝΑ.):
Ενημερωτική παρουσίαση των προγραμμάτων κοινωνικής και επαγγελματικής ένταξης του ΕΚΚΕΕ Ο.ΚΑ.ΝΑ.

Την ημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν και εκπαιδευτικοί που εκπονούν προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα τις «ναρκωτικές ουσίες» μαζί με τους μαθητές τους.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αντισυνταγματική η μονιμοποίηση

Με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών «απάντησαν» χθες οι stagiers στο σχέδιο νόμου για τις προσλήψεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εσωτερικών δέχτηκε αντιπροσωπεία των συγκεντρωθέντων, με τους οποίους συζήτησε το αίτημά τους για μονιμοποίηση. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, ο κ. Γ. Ραγκούσης εξήγησε στην αντιπροσωπεία των stagiers πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα μονιμοποίησής τους, αφού κρίνεται ως αντισυνταγματική, όπως δήλωσε.

Ο υπουργός Εσωτερικών έθεσε υπόψη των stagiers το υφιστάμενο συνταγματικό και νομικό .........

πλαίσιο, όπως αυτό προσδιορίζεται τόσο από το άρθρο 103 παρ. 8 εδάφ. 3 του Συντάγματος, που ψηφίστηκε με την αναθεώρηση του 2001, σύμφωνα με το οποίο ρητώς απαγορεύεται η μονιμοποίηση προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η αντιπροσωπεία των συμβασιούχων επικαλέστηκε κοινοτική οδηγία βάσει της οποίας έχουν δικαίωμα μονιμοποίησης οι συμβασιούχοι με 24 μήνες υπηρεσίας, αφού αποδειχτεί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Για το συγκεκριμένο θέμα ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στο ΠΔ 164/2004, το οποίο υπεγράφη επί υπουργίας Πρ. Παυλόπουλου, το οποίο ρητώς εξαιρεί -στο άρθρο 2 παρ. 2- τις συμβάσεις μαθητείας Stage από τη δυνατότητα μετατροπής τους σε αορίστου χρόνου.

Ο κ. Γ. Ραγκούσης επανέλαβε την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την προσαύξηση του 50% στη μοριοδότηση της εμπειρίας των συμβασιούχων του Δημοσίου, όπως επίσης και την υλοποίηση όλων των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα μέσω του ΑΣΕΠ.

Οι μαθητευόμενοι των Stage εμφανίζονται όμως αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Την ερχόμενη Πέμπτη έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία όσων απασχολούνται στο Δημόσιο με ευέλικτες μορφές απασχόλησης (δηλαδή με συμβάσεις, με προγράμματα Stage κ.ά.).

Αμεσα αντέδρασε στην ανακοίνωση της νομοθετικής ρύθμισης για τις προσλήψεις ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, κ. Ν. Κακλαμάνης. Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφερόμενος στην κατάργηση των συμβάσεων έργου κάνει λόγο για αναπόφευκτη μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση αφού, όπως υποστηρίζει, «τα μέτρα που προτείνει όχι μόνο δεν επιλύουν τα προβλήματα, αλλά οδηγούν σε επιδείνωσή τους».

Να σταματήσουν να αποτελούν οι δήμοι «θερμοκήπιο» ελαστικών εργασιακών σχέσεων, ζητεί από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ κ. Θ. Μπαλασόπουλος. Ο επικεφαλής της ομοσπονδίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ εξέφρασε τη στήριξή του στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για κατάργηση των ψευδεπίγραφων συμβάσεων έργου στους ΟΤΑ, καθώς και την ένταξη στο ΑΣΕΠ όλων των προσλήψεων στους δήμους και στα νομικά πρόσωπα που τους ανήκουν.

«Τα ρουσφέτια με τις ανεξέλεγκτες συμβάσεις έργου στους ΟΤΑ είναι διακομματικά», δήλωσε ο Θ. Μπαλασόπουλος στο «Εθνος». «Αφορούν όχι μόνο δημάρχους που υποστηρίζονται από τη ΝΔ αλλά και από το ΠΑΣΟΚ. Εμείς θα υποστηρίξουμε κάθε μέτρο, το οποίο υποστηρίζει την αξιοκρατία και την προοπτική να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις εργασίας στους ΟΤΑ από μόνιμο προσωπικό», υπογραμμίζει.

ΙΧ: Ερχονται προσφορές στο ύψος της απόσυρσης

Η αγορά αυτοκινήτου αποτελεί έναν δυναμικό κλάδο ο οποίος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μένει στην αδράνεια καθώς απασχολεί περισσότερους από 100.000 εργαζομένους. Ετσι λοιπόν για ακόμη μία φορά οι εισαγωγείς και οι έμποροι αντιδρούν με απίστευτες προσφορές τουλάχιστον για όσο διάστημα έχουν οχήματα εκτελωνισμένα με μειωμένο Τέλος Ταξινόμησης.

Μάλιστα η Chevrolet αλλά και η SsangYong ήδη έχουν ετοιμάσει το νέο πρόγραμμα απόσυρσης βάσει του οποίου οι κάτοχοι παλαιών οχημάτων έχουν το ίδιο οικονομικό όφελος με το ποσό που τους αναλογούσε βάσει των οικονομικών κινήτρων της απόσυρσης!

Επίσης και άλλες εταιρείες όπως η Daihatsu εξακολουθεί να «τρέχει» το πρόγραμμα της απόσυρσης με όφελος για τους ιδιοκτήτες παλαιών οχημάτων έως 1.500 ευρώ.

Παράλληλα και άλλες εισαγωγικές εταιρείες .......

όπως οι Ford, Peugeot, Nissan, Renault, Mazda, Volvo, Citroen, Jeep, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Seat, Saab, BMW, Mercedes, Toyota, Suzuki, κ.ά. ετοιμάζουν δικά τους πακέτα «απόσυρσης» παλαιών οχημάτων άκρως ανταγωνιστικά καθώς το 2009 πλησιάζει προς το τέλος του και όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου επιθυμούν να ταξινομήσουν όσον το δυνατόν περισσότερα καινούρια αυτοκίνητα...

Πηγή: Ημερησία

Απεβίωσε η Αλίκη Καραμανλή

Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών η Αλίκη Καραμανλή, μητέρα του τέως πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, η οποία νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση από τις 5 Οκτωβρίου.

Η Αλίκη Καραμανλή κατέληξε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, μετά από σταδιακή επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της.

Νοσηλευόταν στο «Ερρίκος Ντυνάν» μετά από ........

σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.

Το Φιλιατρά News εκφράζει τα συλληπητήρια στην οικογένεια του Κου Καραμανλή για τον χαμό της μητέρας του.

Ομιλία - ενημέρωση για την Νέα Γρίπη Η1Ν1 στα Φιλιατρά

Ημερίδα - ενημερωση για τον νεο ιό της γρίπης των χοίρων Η1Ν1 θα πραγματοποιεί στις 18 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στο Βορρέειον Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών.

Την ημερίδα διοργανώνει απο κοινού ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών και ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας σε μια προσπαθεια ενημέρωσης εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων και κοινού.

«Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ που οφείλεται στον ιό της νέας γρίπης Η1Ν1 είναι πλέον γεγονός και δικαιολογημένα προκαλεί ανησυχία στους πολίτες και πληθώρα ερωτημάτων που ζητούν απαντήσεις….
Η νέα γρίπη, μέχρι στιγμής, εμφανίζεται .....

ήπια στη χώρα μας…. Το κλείσιμο τμημάτων και τάξεων σχολείων σε διάφορες περιοχές της χώρας λόγω συρροής κρουσμάτων γρίπης είναι μια πραγματικότητα…..
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας κάνει έκκληση για συμμετοχή στον εμβολιασμό, ενώ οι επιστήμονες σημειώνουν ότι το πανδημικό εμβόλιο είναι ασφαλές….»

Ομιλητές της ημερίδας θα είναι οι:

Φωτόπουλος Δημήτρης Πνευμονολόγος
ΘΕΜΑ: Εποχιακή – Πανδημική Γρίπη


Βλάσσης Ευθύμιος Παθολόγος
ΘΕΜΑ: Φάρμακα για τη γρίπη


Μητρόπουλος Λάμπρος Παιδίατρος
ΘΕΜΑ: Γρίπη στα παιδιά


Αβαρλής Παντελής Πνευμονολόγος
ΘΕΜΑ: Εμβόλια

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 13ης Νοεμβρίου 2009

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για πλήρες μέγεθος

Ele13.jpg (781 KB) 8arr13.jpg (221 KB) logos.jpg (651 KB)