Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

O κλέψας του κλέψαντος....

Πρώτα και κύρια να σας πούμε ότι η είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας από την παρασκευή μέχρι και σήμερα Τρίτη μέσα από σελίδες και blogs για την προκήρυξη του ΑΣΕΠ που δήθεν λήγει στις 8 Φεβρουαρίου ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗΣ.
Θα σας τα πούμε ολα παρακάτω για το πως και τι.

Εδω και δυόμιση χρόνια που το Φιλιατρά News βρίσκεται στον αέρα, ΠΑΝΤΟΤΕ σας έδινε ακριβείς και 100% έγκυρες πληροφορίες.
Δεν είναι τυχαίο πιστεύουμε ότι σε δικό μας ρεπορτάζ Δεν πέσαμε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ έξω από αυτά που σας μεταφέραμε πάντα.
Αυτό σας έχει κάνει να λέτε για το Φιλιατρά Νews "Αυτό ξέρουμε αυτό εμπιστευόμαστε".

Το κωμικοτραγικό που συνέβη απο την Παρασκευή μέχρι και σήμερα Τρίτη δεν έχει προηγούμενο. Παρακάτω θα διαβάσετε γιατί το λέμε.

Είναι γνωστό ότι οι εφημερίδες τα κανάλια και τα ραδιόφωνα κλέβουν ειδήσεις από οπουδήποτε, -ακόμα και απο blog-, και τις αναφέρουν ως δικές τους χωρίς να αναφέρουν την πηγή απ' όπου την πήραν. Το ίδιο μπορεί να γίνει και αντίστροφα.
Φυσικά από τον -ας τον πούμε κανόνα- υπάρχουν και εξαιρέσεις. Λίγες μεν αλλά υπάρχουν.

Αφορμή γι αυτήν την ανάρτηση είναι η μεγαλύτερη γκάφα (ή πατάτα αν το προτιμάτε) που θα μπορούσε να γίνει ποτέ και που την έκανε την Παρασκευή η ΕΡΤ on line όπου σε δημοσίευση της έκανε ο κ. Βαγγέλης Ποτέας.

Στην σελίδα της ΕΡΤ online γράφτηκε το παρακάτω κείμενο (το οποίο αναδημοσιεύθηκε σε πολλούς ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ).
Σας το μεταφέρουμε ΑΥΤΟΥΣΙΟ

ΠΡΟΣΟΣΧΗ Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗΣ

Προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού

Στις μονάδες υγείας της Μεσσηνίας θα γίνουν 61 προσλήψεις νοσηλευτικού, παραϊατρικού και άλλου προσωπικού, στο πλαίσιο της προκήρυξης συνολικά 2.987 θέσεων από το ΑΣΕΠ σε πανελλαδικό επίπεδο, για τις ανάγκες των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Οι θέσεις που προκηρύσσονται για τη Μεσσηνία, αφορούν στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, στα Κέντρα Υγείας Πύλου και Γαργαλιάνων και στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών και το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Χώρας. Αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι και τις 8 Φεβρουαρίου, ενώ τα σχετικά έντυπα διατίθενται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, www.asep.gr.

Σύνταξη είδησης Βαγγέλης Ποτέας

Μια είδηση που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον μιας και είναι προκήρυξη για κάλυψη κενών θέσεων εργασίας.
Εφαρμόζοντας το "Κλέψε την είδηση και κάντη δική σου" πολλοί ήταν αυτοί που την πάτησαν. Την αναδημοσίευσαν όπως ήταν, άλλοι την ψιλοάλλαξαν για να μην το καταλάβουμε οι υπόλοιποι, ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑΝ ΠΗΓΗ απο όπου την πήραν και την παρουσίασαν σαν δική τους.
Δική τους μια ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΨΕΥΔΗΣ ΕΙΔΗΣΗ την οποία ΟΥΔΕΙΣ διασταύρωσε.

Την είδηση την είδαμε κι εμείς στο Site της ΕΡΤ και μας δημιουργήθηκε η απορία για το ποια είναι η προκήρυξη προκειμενου να διευκολύνουμε τους αναγνώστες μας κι να ζητήσουν απευθείας το ΦΕΚ του ΑΣΕΠ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ κανένα στοιχείο της προκήρυξης δεν υπήρχε. Δεν αναγραφόταν ΠΟΥΘΕΝΑ ποια προκήρυξη ήταν, και σε ποιό ΦΕΚ.
Αυτό και μόνο μας προκάλεσε απορία και το αναζητήσαμε. Όσο και αν ψάξαμε δεν βρήκαμε κάτι. Ούτε στην σελίδα του Εθνικού τυπογραφείου, ούτε και στην σελίδα του ΑΣΕΠ.

Περίεργο ε? Βγήκε προκήρυξη, ΛΗΓΕΙ 8 Φεβρουαρίου αλλα δεν αναφέρουν κανένα στοιχείο της για να την βρούμε.

Επικοινωνήσαμε με φορείς που αναφέρονταν στην ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΗ ΕΙΔΗΣΗ (ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΔΗΛΑΔΗ) όπως το Νοσοκομείο Καλαμάτας οι οποίοι δεν ήξεραν τίποτα. Δεν υπάρχει κάποια ανοικτή προκήρυξη για νοσηλευτικό και παραϊατρκό προσωπικό μας είπαν.
Την ίδια απάντηση πήραμε και από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Επικοινωνήσαμε με τον ΑΣΕΠ και οι άνθρωποι εκεί δεν είχαν ιδέα για την φερόμενη προκήρυξη που έληγε κι όλας στις 8 Φεβρουαρίου.
Αυτό και αν ήταν περίεργο ε;;; Να μην ξέρει ο ΑΣΕΠ ποια είναι η ανοικτή προκήρυξη που κατα τις ιστοσελίδες και τα blogs έληγε στις 8 Φεβρουαρίου....

Τελικά η άκρη βρέθηκε από τον ΑΣΕΠ. Μας είπαν ότι η προκήρυξη που αναφέραμε ήταν η 7Κ/2009 της οποίας η υποβολή των αιτήσεων ΕΛΗΓΕ ΣΤΙΣ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010!!!!!!!
ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΔΗΛΑΔΗ.

Μπήκαμε στην σελίδα του ΑΣΕΠ και την βρήκαμε την 7Κ/2009 και πράγματι ανέφερε τα στοιχεία που έγραφαν οι ιστοσελίδες και τα Blogs.

Παρακάτω θα σας παραθέσουμε όλα αυτά τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικτικά στοιχεία.














-

Παράσταση διαμαρτυρίας του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων για το EXTRA παρθένο Ελαιόλαδο του Carrefour

Στο SUPER MARKET CARREFOUR στην Καλαμάτα, πωλείται λάδι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ελληνικής προέλευσης που τυποποιήθηκε για λογαριασμό του SUPER MARKET, στη τιμή των 11,90 ευρώ τα 5 λίτρα..

Στη τιμή αυτή αντιστοιχεί στον παραγωγό 1,30 ευρώ, ενώ την ώρα που ακόμα τρέχουν οι διαχωριστήρες συμπιέζει τις ήδη εξευτελιστικές τιμές προς τα κάτω.
Για το λόγο αυτό, ζητάμε από τη Γενική ..........

Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου την Πέμπτη 20/ 1 και ώρα 8.00 μ.μ. στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων, την επικύρωση της απόφασης του Δ. Σ.,για παράσταση διαμαρτυρίας στο συγκεκριμένο SUPER MARKET.

Το Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων

Σε τριήμερη απεργία 19, 20 και 21 Ιανουαρίου και οι Φαρμακοποιοί.

Διαδοχικές 24ωρες απεργίες την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή (19-21 Ιανουαρίου 2011) θα πραγματοποιήσουν οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα, μετά την απόφαση που πήρε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν επίσης 24ωρες απεργίες τις ίδιες ημέρες.
Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου θα συνεδριάσουν οι ..........

φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Μιλώντας ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θόδωρος Αμπατζόγλου τόνισε:

"Ο διάλογος με το υπουργείο έληξε άδοξα γιατί ήταν προσχηματικός, κατά την άποψή μας. Διαφωνούμε σε τέσσερα σημεία: στο προτεινόμενο ωράριο που είναι εξουθενωτικό, στο ιδιοκτησιακό που είναι το πιο σοβαρό θέμα για εμάς, στις εκπτώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία που είναι υπερβολικές, και στα πληθυσμιακά κριτήρια, με τα οποία θα ανοίξουν χιλιάδες νέα φαρμακεία, γεγονός που θα καταστρέψει όλο το φαρμακευτικό σύστημα".

Θα λειτουργούν φαρμακεία ασφαλείας

Θα λειτουργούν φαρμακεία ασφαλείας τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θ. Αμπατζόγλου στο ραδιοσταθμό «9,84».

«Οι μέρες από την Τετάρτη και μετά, θα είναι μέρες απεργιών και κινητοποιήσεων.Συνεπώς, αν κάποιοι έχουν ανάγκη να πάρουν τα φάρμακά τους, καλά θα κάνουν να σπεύσουν στα φαρμακεία σήμερα και αύριο….Θα υπάρχουν φαρμακεία ασφαλείας, είναι τα εφημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα. Θα ενημερωθούν τα Μέσα Ενημέρωσης και οι εφημερίδες, ο κόσμος θα ξέρει πού να πάει σε περίπτωση ανάγκης», δήλωσε ο κ.Αμπατζόγλου.

Πάντως,επέκρινε το Υπουργείο Υγείας για προσχηματικό διάλογο και υποστήριξε:

«Το κατασκεύασμα που παρουσιάζει το Υπουργείο Υγείας ως νομοσχέδιο, μας καταστρέφει κυριολεκτικά. Οδηγεί τα μικρά φαρμακεία σε κλείσιμο και μας οδηγεί όλους σε μια οικονομική, αλλά και βιολογική εξουθένωση».

Τριήμερη αποχή των δικηγόρων 19, 20, και 21 Ιανουαρίου 2011

Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους, την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή αποφάσισαν οι δικηγόροι της περιφέρειας, ενώ αναμένεται και η απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας συνεδρίασε την Δευτέρα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, παρουσία του υπουργού Χάρη Καστανίδη, με μοναδικό θέμα το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του δικηγορικού επαγγέλματος.

Κατά τις εργασίες της Ολομέλειας, αφού ............

αναπτύχθηκαν διεξοδικά οι διατάξεις του νομοσχεδίου, οι δικηγόροι εξέφρασαν την αντίθεσή του για ορισμένες εξ' αυτών.

Το δικηγορικό σώμα αντέδρασε στις "ελάχιστες αμοιβές" των δικηγόρων οι οποίες μετονομάζονται με το νομοσχέδιο σε "νόμιμες αμοιβές".

Εμφαση δόθηκε ειδικότερα στις αμοιβές των συνεργατών των τραπεζών, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου κ.λπ. (όχι των εμμίσθων), καθώς οι αποδοχές τους από τα συμφωνητικά που θα υπογράφουν για το ύψος των αποδοχών τους μπορεί να είναι χαμηλότερες ακόμα και από αυτές τις "νόμιμες αμοιβές".

Η Ολομέλεια αντέδρασε και στην απελευθέρωση των γεωγραφικών περιορισμών των δικηγόρων που προβλέπει το νομοσχέδιο.

Να σημειωθεί ότι με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο (Κώδικας Δικηγόρων), ο δικηγόρος των Αθηνών δεν μπορεί να παραστεί μόνος του σε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης, αλλά πρέπει να συμπαρίσταται και δικηγόρος της συμπρωτεύουσας.

Επίσης, τόνισαν οι δικηγόροι ότι με τη συγκρότηση δικηγορικών εταιρειών, που θα έχει μετόχους - μέλη από διάφορους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, αυτομάτως καταργούνται οι γεωγραφικοί περιορισμοί, καθώς η εταιρεία θα έχει πολλές έδρες. Δηλαδή, η δικηγορική εταιρεία θα έχει έδρα κάθε Δικηγορικό Σύλλογο που είναι εγγεγραμμένος ο μέτοχος - μέλος δικηγόρος της.

Ακόμη, ορισμένοι δικηγόροι εξέφρασαν φόβους ότι το επόμενο βήμα, μετά την κατάργηση αμοιβών στα συμβόλαια, θα είναι η κατάργηση της υποχρεωτικής παράστασης δικηγόρων από την πλευρά του πωλητή ακινήτου. Και προσέθεσαν ότι θα παραμείνει υποχρεωτική η παράσταση του δικηγόρου στα συμβόλαια μόνο από την πλευρά του αγοραστή.

Κατόπιν αυτών, η Ολομέλεια αποφάσισε πανελλαδική τριήμερη αποχή των δικηγόρων, εκτός των Αθηνών, την ερχόμενη Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 19, 20, 21 Ιανουαρίου 2011.

Πριν την ψηφοφορία για την αποχή ή μη των δικηγόρων ο πρόεδρος της Ολομέλειας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός αποχώρησε και δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών θα αποφασίσει την ερχόμενη Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011 επί των διατάξεων του επίμαχου νομοσχεδίου και θα λάβει τις αποφάσεις του για το αν θα κατέλθουν οι δικηγόροι της Αθήνας σε απεργία ή όχι.

Ωστόσο, η Ολομέλεια ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με το υπουργείο Δικαιοσύνης και Οικονομικών για το θέμα του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος.

Η Ολομέλεια σε ανακοίνωσή της εκφράζει την "αντίθεσή της στην πρόθεση διατάξεων που αφορούν την δήθεν απελευθέρωση του επαγγέλματος και την αλλοίωση του λειτουργικού χαρακτήρα της δικηγορίας".

Νάντια Γιαννακοπούλου: Να τηρηθεί απαρέγκλιτα το τελεσίγραφο του Υπουργείου Εργασίας

Τη Δευτέρα, 17/01/11, η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απέστειλε τελεσίγραφο, καλώντας τις τράπεζες να απαλείψουν από τις συναλλαγές τους με τους καταναλωτές, τους οκτώ όρους που έχουν κριθεί αμετάκλητα ως καταχρηστικοί από τη Δικαιοσύνη. Η απόφαση της Δικαιοσύνης δεν είναι τωρινή, ωστόσο επιτέλους διαφαίνεται πολιτική βούληση για να εφαρμοστεί.

Η εφαρμογή του νόμου και από τις τράπεζες είναι μια απόφαση ειλημμένη, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και αφορά το σύνολο των καταναλωτών που συναλλάσσονται με τις τράπεζες.
Συναλλαγές, στις οποίες, μέχρι τώρα, ορισμένες .........

τράπεζες λειτουργούσαν παράνομα με κερδοσκοπικούς όρους εις βάρος του συναλλασσόμενου πολίτη, κατά κόρον και εις γνώσιν της Πολιτείας. Η πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εργασίας, κ. Κεγκέρογλου κινείται αδιαμφισβήτητα προς τη σωστή κατεύθυνση και αποτελεί το επιστέγασμα προσπαθειών χρόνων, τόσο μελών του Κοινοβουλίου, όσο και ενώσεων καταναλωτών και άλλων φορέων, οι οποίες στο παρελθόν έπεφταν «στο κενό» μπροστά σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας και προνομιακής - παραβατικής μεταχείρισης που είχαν εξασφαλίσει οι τράπεζες.

Η διασφάλιση της αρχής της ελεύθερης κυκλοφορίας του κεφαλαίου, της νομιμότητας στη λειτουργία της τραπεζικής αγοράς και των συναλλαγών καταδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πρόθεση της κυβέρνησης να μπει ένα τέλος σε λογικές, ότι οι τράπεζες λειτουργούν ως «κράτος εν κράτει». Αν μη τι άλλο, αποκαθιστούν εν μέρει τη δικαιοσύνη στις συναλλαγές των τραπεζών με τους πολίτες, οι οποίοι από τη δική τους πλευρά έχουν στηρίξει πολλές φορές και με διάφορους τρόπους το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, παρά τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και του ελληνικού νοικοκυριού.

Οι όροι που έχουν κριθεί ως καταχρηστικοί από την ελληνική Δικαιοσύνη και απαιτείται η απάλειψή τους από τις συναλλαγές είναι οι εξής:

1. Ο όρος που προβλέπει ότι σε περίπτωση ανάληψης μετρητών από κατάστημα ή ΑΤΜ του ίδιου πιστωτικού ιδρύματος, καταβάλλονται από τον καταναλωτή προμήθεια ή λειτουργικά έξοδα στο πιστωτικό ίδρυμα.

2. Ο όρος που προβλέπει ότι στην περίπτωση στεγαστικού δανείου που χρησιμοποιείται για κατασκευή ή ανέγερση κατοικίας, το δάνειο κατατίθεται σε δεσμευμένο λογαριασμό του οφειλέτη και ενώ η αποδέσμευση γίνεται σταδιακά, ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών, ο δανειολήπτης επιβαρύνεται με τους τόκους του δανείου, από την ημέρα που κατατίθεται το ποσόν στον δεσμευμένο λογαριασμό. Ο όρος αυτός απαγορεύεται, ανεξάρτητα αν το ποσόν που κατατίθεται στον λογαριασμό του δανειολήπτη εκτοκίζεται με τόκο κατάθεσης.

3. Ο όρος που προβλέπει ότι επιβάλλονται προμήθεια ή έξοδα για την κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου, που είναι πελάτης του πιστωτικού ιδρύματος.

4. Ο όρος με τον οποίο επιβάλλονται προμήθεια ή έξοδα σε κάθε κίνηση λογαριασμού ταμιευτηρίου ή τρεχούμενου αναφορικά με την ανάληψη ή κατάθεση μετρητών ή επιταγής στα ταμεία των τραπεζών, όταν οι κινήσεις υπερβαίνουν το καθορισμένο από την τράπεζα όριο.

5. Ο όρος που προβλέπει την επιβολή εξόδων αδράνειας σε καταθετικούς λογαριασμούς, που παραμένουν ακίνητοι για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από αυτό που καθορίζει η τράπεζα.

6. Ο όρος που προβλέπει ότι οι λογαριασμοί με μέσο μηνιαίο υπόλοιπο μικρότερο από εκείνο που ορίζει η τράπεζα βαρύνονται με έξοδα τήρησης και παρακολούθησης των κινήσεων.

7. Ο όρος που υποχρεώνει τον καταθέτη να ειδοποιήσει αμέσως την τράπεζα, σε περίπτωση απώλειας του βιβλιαρίου καταθέσεων, και ορίζει ότι η τράπεζα δεν ευθύνεται σε περίπτωση που πραγματοποιήσει πληρωμή σε άλλο πρόσωπο, πριν λάβει την προαναφερόμενη ειδοποίηση.

8. Ο όρος που περιορίζει την ευθύνη των τραπεζών μόνο για δόλο ή για βαριά αμέλεια υπαλλήλου της, σε περίπτωση μη γνήσιας υπογραφής σε δελτία ή εντολές πληρωμής, αποκλείοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ευθύνη της για ελαφρά αμέλεια.

Αντίδραση Καραμπάτου για την Αποστέρηση της Ελληνικής Περιφέρειας από δημόσιες, τραπεζικές κ.λπ. υπηρεσίες

Η καθιέρωση των καλλικρατικών Δήμων, δικαιολογήθηκε από την κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, με το επιχείρημα, ότι, λόγω μεγέθους, θα ήσαν πλέον σε θέση να επιδιώξουν συστηματικά την ανάπτυξη των περιοχών τους και να στηρίξουν έτσι την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών.

Η πραγματικότητα, όμως, που βιώνουν Δήμοι της περιοχής μας, πολύ απέχει από τις παραπάνω εξαγγελίες, καθώς, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι, το Δημόσιο, φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και τράπεζες κλείνουν τα καταστήματά τους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Κλείνουν (ή απειλούνται με κλείσιμο) καταστήματα ..........

εφοριών, ταχυδρομεία, υποκαταστήματα τραπεζών κ.λπ. απλά και μόνο με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και παραβλέποντας το κόστος, κόστος οικονομικό, κοινωνικό, αλλά και περιβαλλοντικό από την ανάγκη αθρόων μετακινήσεων που προκύπτει για τους κατοίκους……
Έτσι, σιγά-σιγά η ελληνική περιφέρεια αποψιλώνεται από δραστηριότητες αλλά και κατοίκους, αφού μια τέτοια εξέλιξη αναπόφευκτα οδηγεί σε σταδιακή εσωτερική μετανάστευση στις πρωτεύουσες των νομών, όπου κατά τεκμήριο ο κάτοικος θα συνεχίσει να επωφελείται από τις αναγκαίες για την καθημερινότητά του υπηρεσίες.

Η Πολιτεία και οι επιχειρήσεις του δημοσίου δεν δικαιούνται να σκέφτονται –ούτε καν σε μια περίοδο κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε- όπως ο οποιοσδήποτε ιδιώτης, αλλά οφείλουν να σταθμίζουν, όχι μόνο το στενό οικονομικό κόστος, αλλά και το αναπτυξιακό και κοινωνικό συμφέρον της κάθε περιοχής. Οι τράπεζες, που τα τελευταία χρόνια εξασφάλισαν υπέρογκα κέρδη, δεν έχουν μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις, και μεταξύ αυτών είναι και η παρουσία τους με υποκαταστήματα τουλάχιστον στις έδρες των καλλικρατικών Δήμων και στους μεγάλους οικισμούς.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την «τάση» αυτή, που είναι ήδη αισθητή στη Μεσσηνία, και σας καλούμε να παρέμβετε, ώστε να σταματήσει το κλείσιμο των δημοσίων υπηρεσιών και των τραπεζικών υποκαταστημάτων, που η λειτουργία τους αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας της ελληνικής περιφέρειας.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Ρολά διαρκείας στα φαρμακεία

Σε πανελλαδικές επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες προχωρούν έως και τις 28 Ιανουαρίου οι φαρμακοποιοί, τασσόμενοι κατά των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει το ν/σχ για το άνοιγμα του επαγγέλματός, ξεκινώντας από μεθαύριο Τετάρτη.

Όπως αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή , 19, 20 και 21 Ιανουαρίου και τις ίδιες ημέρες την ερχόμενη εβδομάδα (26, 27 και 28 Ιανουαρίου).

Για το διάστημα αυτό οι ασθενείς με ιατρική ......

συνταγή θα εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία υπηρεσίας.

Μετά το πέρας των ανακοινωθέντων κινητοποιήσεων θα συγκληθούν έκτακτες γενικές συνελεύσεις για να καθοριστεί η περαιτέρω στάση που θα τηρήσει ο κλάδος. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα και αύριο κλειστά είναι τα φαρμακεία του Πειραιά.

«Απορρίπτουμε στο σύνολό του το απαράδεκτο κυβερνητικό σχέδιο», τονίζει ο ΠΦΣ και συμπληρώνει: «Καταγγέλλουμε την προσπάθεια αφανισμού του ελληνικού φαρμακείου και την πλήρη εμπορευματοποίηση της φαρμακευτικής περίθαλψης, προς εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων».

«Το Φαρμακείο βρίσκεται υπό διωγμό. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την εξόντωση μας και την κατάρρευση του Ασφαλιστικού Συστήματος», καταλήγει σχετική ανακοίνωση.

Την Τετάρτη στη Βουλή το ν/σχ

Ο κοινωνικός διάλογος τελείωσε και το ν/σ θα κατατεθεί την Τετάρτη στη Βουλή, διεμήνυσε από την πλευρά του ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνοντας πως «τα μέτωπα διαρκείας δεν βοηθούν κανέναν, ούτε τη χώρα ούτε τους ίδιους τους φαρμακοποιούς».

«Αιτία πολέμου» για τους φαρμακοποιούς είναι τα πληθυσμιακά κριτήρια που τίθενται για να ανοίξει ένα φαρμακείο, καθώς και η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας.

Οι ρυθμίσεις αυτές περιλαμβάνονται τελικά στο νομοσχέδιο, καθώς οι αντιρρήσεις των φαρμακοποιών δεν έγιναν δεκτές από την Τρόικα, που απέρριψε τελικά τα αιτήματά τους.

Μιλώντας εξάλλου στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, o υπουργός Υγείας επέμεινε στη γραμμή να ανοίγουν τα φαρμακεία προαιρετικά τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης και το Σάββατο.

«Το Δευτέρα απόγευμα, Τετάρτη απόγευμα τα περισσότερα φαρμακεία μένουν ανοιχτά για να κάνουν την εσωτερική τους οργάνωση. Τι πειράζει να δίνουν και ένα φάρμακο; Το Σάββατο δε που όλη η αγορά είναι ανοιχτή αυτοί είναι κλειστοί. Γιατί; Λένε ότι οι τζίροι είναι μικροί το Σάββατο. Και λοιπόν; Οι ασφαλισμένοι, όμως, εξυπηρετούνται. Και πάλι εμείς δεν υποχρεώνουμε κάποιον να ανοίγει, εμείς λέμε ότι είναι ελεύθερο το φαρμακείο να ανοίξει ή να μην ανοίξει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ. Αμπατζόγλου γνωστοποίησε την πρόθεσή του να προσβάλλει το σχετικό νομοσχέδιο στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Όπως ανέφερε, με τις προωθούμενες ρυθμίσεις, θα επέλθει μεγάλη αύξηση του αριθμού των φαρμακείων. Σημείωσε επίσης πως είναι θολό το τοπίο σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και ζήτησε διασαφήνιση της ρύθμισης για κατάργηση όλων των ιδιοκτησιακών περιορισμών.

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος δεσμεύτηκε πως φαρμακεία θα μπορούν να ανοίγουν μόνο οι φαρμακοποιοί, τονίζοντας πως αυτό θα διευκρινιστεί στο σχέδιο νόμου.

Γ. Πεταλωτής: Εκκληση για λογική και ψυχραιμία

«Φάνηκε ότι δεν υπήρχε σύγκλιση ότι οι φαρμακοποιοί έμειναν πίσω σε κάποιες θέσεις και δεν προχώρησαν στη συναίνεση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας πως «είναι σαφέταστη η ρητή απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων που θα έχουν να κάνουν με την προστασία και την παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη σε προσιτές τιμές».

Κάλεσε επίσης όλους να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, να κατανοήσουν το ρόλο τους «και μάλιστα όταν ασκούν ένα επάγγελμα για το οποίο τους παρέχεται άδεια κατά παραχώρηση από την ελληνική πολιτεία». Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η λογική και η ψυχραιμία θα υπερισχύσουν και δεν θα υπάρχουν προβλήματα στην αγορά του φαρμάκου.

Διακοπή κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου για κατεδάφιση παλαιάς γέφυρας

Όλικός αποκλεισμός της κυκλοφορίας στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου (περιοχή Α/Κ Αρχαίας Κορίνθου) και εκτροπή της κυκλοφορίας για τις ανάγκες κατεδάφισης της παλαιάς γέφυρας της άνω διάβασης «Λ103» έχει προγραμματιστεί από το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου (15:00) μέχρι νωρίς το πρωί (07:00) της Πέμπτης 20 Ιανουαρίου 2011.

Ειδικότερα, η κυκλοφορία προς Κόρινθο .........

θα εκτρέπεται από τον ανισόπεδο κόμβο Αρχαίας Κορίνθου προς την Παλαιά Εθνική Οδό, μέχρι τον κόμβο Κιάτου. Αντίστοιχα, στο ρεύμα προς Αθήνα, η κυκλοφορία θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό από προσωρινή έξοδο στο ύψος των Ταρσινών, μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Αρχαίας Κορίνθου.

«Έκοψε» τα φτερά του Λοβέρδου για το κάπνισμα

Τελευταίες τζούρες για τους θεριακλήδες με εντολή μάλιστα …πρωθυπουργού. Στη σύσκεψη που είχε ο Γιώργος Παπανδρέου με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, ο Πρωθυπουργός έκοψε το… τσιγάρο σε όλους τους καπνιστές, αφού ζήτησε από τον υπουργό του να γίνει αυστηρή τήρηση του νομοθετικού πλαισίου χωρίς εξαιρέσεις στον κανόνα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος φαίνεται να συμφώνησε με την «Πρωθυπουργική εντολή», συμπληρώνοντας ότι για να πετύχει η καθολική απαγόρευση θα χρειαστεί η συνδρομή όλων των υπουργείων.

Έτσι οι σκέψεις που υπήρχαν για ελαστική ........

εφαρμογή του νόμου ή το λεγόμενο «τσιγαρόσημο» έσβησαν μετά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού.

Από αύριο οι καπνιστές και πάλι στους δρόμους για γρήγορες ρουφηξιές. Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε. Καφεδάκι και τζούρες με πάθος θα αποτελούν παρελθόν καθώς τα πράγματα οδεύουν προς έναν άλλο δρόμο. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ μια ζωή φωνάζει ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος. Μόνο που δεν μπορούν να τον βρουν πάντα.

Περί απαλλαγής από το «πόθεν έσχες» για την πρώτη κατοικία

Μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2012 θα ισχύει η απαλλαγή από το «πόθεν έσχες» για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, μέτρο που τέθηκε σε εφαρμογή από τις 17 Δεκεμβρίου 2010. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η απαλλαγή αφορά στην πρώτη κατοικία εμβαδού έως 120 τ.μ. και αξίας έως 200.000 ευρώ και αναμένεται να βοηθήσει τη «χειμάζουσα» αγορά ακινήτων.

Σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου, επεξηγείται ότι ποιοι και πώς δικαιούνται απαλλαγή από το «πόθεν έσχες» για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, όπως και το τι υπολογίζεται στο συνολικό εμβαδόν.
Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, η .........

απαλλαγή αφορά «στην δαπάνη για την αγορά από ενήλικο, με δικαίωμα πλήρους κυριότητας, καθώς και στην ανέγερση από αυτόν οικοδομής, ως πρώτης κατοικίας, συνολικής αξίας διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ και όριο εμβαδού τα εκατόν είκοσι (120) τ.μ. Αν επομένως αγορασθεί ή ανεγερθεί πρώτη κατοικία μέχρι 120 τ.μ. της οποίας η συνολική αξία δεν υπερβαίνει το ποσό των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ δεν απαιτείται δικαιολόγηση του ποσού αγοράς ή του κόστους ανέγερσης. Αν η επιφάνεια της οικοδομής είναι εμβαδού πάνω από 120 τ.μ. ή η αξία της υπερβαίνει το ποσό των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ, τότε λαμβάνεται υπόψη ως δαπάνη απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, η επιπλέον του ποσού αυτού δαπάνη ή το ποσό αγοράς ή το κόστος ανέγερσης που αναλογεί στην επιφάνεια πάνω από τα εκατόν είκοσι (120) τ.μ.».

Επιπλέον, σύμφωνα με το υπουργείο, σε περίπτωση που συντρέχουν και οι δύο ανωτέρω περιπτώσεις τότε «λαμβάνεται υπόψη το μεγαλύτερο ποσό μεταξύ της δαπάνης των πάνω των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ και της δαπάνης που αντιστοιχεί στην επιφάνεια πάνω από τα εκατόν είκοσι (120) τ.μ.».
Για τον υπολογισμό της επιφάνειας της πρώτης κατοικίας δεν θα ληφθεί υπόψη το εμβαδόν εξωστών ή μπαλκονιών ή το ποσοστό που ανήκει στην ιδιοκτησία αυτή σε κοινόχρηστους χώρους. Αντίθετα για τον υπολογισμό της επιφάνειας των εκατόν είκοσι (120) τ.μ. στην συνολική επιφάνεια της πρώτης κατοικίας περιλαμβάνεται ακέραιη και η επιφάνεια των βοηθητικών χώρων που βρίσκονται σε λειτουργική ενότητα με αυτή (αποθήκη, χώρος στάθμευσης, λεβητοστάσιο, αποθήκη καυσίμων, κλιμακοστάσιο κ.λπ.), εφόσον οι χώροι αυτοί δεν είναι κοινόχρηστοι.
Τέλος διευκρινίζεται ότι «στην επιφάνεια της πρώτης κατοικίας δεν περιλαμβάνεται ο χώρος στάθμευσης στην πυλωτή ή στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου που είναι παρακολούθημα της κατοικίας αυτής και δεν έχει ξεχωριστό ποσοστό ιδιοκτησίας στο οικόπεδο».

Zougla.gr

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ψήφισαν «ναι» στον νόμο για τις κάμερες

Επί της αρχής και με την ψήφο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας εγκρίθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τις κάμερες.

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Τσούκαλης, υποστηρίζοντας ότι με τη ψήφιση του θα περισταλούν δραστικά ατομικά δικαιώματα κάνοντας λόγο για δημιουργία «Μεγάλου αδελφού».

Από την πλευρά του ο υπουργός ...........

Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, υπεραμύνθηκε των διατάξεων διαβεβαιώνοντας ότι η χρήση καμερών ασφαλείας σε δημόσιους χώρους θα γίνεται με όσο γίνεται μεγαλύτερη διαφάνεια και με την μέγιστη προστασία των ατομικών δικαιωμάτων.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι δεν μπορεί να υπηρετηθεί η φύλαξη και προστασία των δημόσιων κτιρίων, όπως δικαστικά μέγαρα και δημόσιες υπηρεσίες, με μια «στρατοκρατική» αντίληψη και «κατεβάζοντας διμοιρίες σε στρατοκρατούμενες πόλεις, γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν κάμερες».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, συμφώνησε επίσης με σχετικές επισημάνσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, ότι τα προσωπικά δεδομένα δεν μπορεί από μόνα τους να είναι αποδεικτικό υλικό, πρόσθεσε ωστόσο ότι, υπάρχει το ενδεχόμενο να βοηθήσουν στην άσκηση ποινικών ευθυνών.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Προκόπης Παυλόπουλος, χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις επιβεβλημένες ενώ σημείωσε ότι, όλοι θέλουμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς κάμερες ωστόσο, όπως είπε, η πραγματικότητα άλλα ορίζει.

Zougla.gr

Μεγάλη η συμμετοχή στην κοπή της Βασιλόπιτας των πολυτέκνων Τριφυλίας

Η μεγάλη συμμετοχή των μελών ήταν χαρακτηριστικό γνώρισμα της Γ.Σ. του συλλόγου πολυτέκνων Τριφυλίας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ στην Κυπαρισσία. Η Εκδήλωση ξεκίνησε με την κοπή της Βασιλόπιτας. Παραβρέθηκαν προσκεκλημένοι και τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος και ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κ. Κόλλιας.
Παρόντες επίσης.........

- μέλη του συλλόγου μας πολύτεκνοι - ο αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας Γ. Σαμπαζιώτης και από την ελάσσονα αντιπολίτευση του Δήμου και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Σαρ. Κουκούμης.

Κατα τη διάρκεια της κοπής ευχές και παραινέσεις απήφθηναν ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ο οποίος ευχήθηκε καλή δύναμη στους Πολύτεκνους με την προτροπή εκτός απο πολυτεκνοι να είναι και καλλίτεχνοι παρά την δύσκολη συγκυρία που βιώνει ο τόπος μας εδώ και καιρό. Ενώ σε δευτερολογία του με αφορμή αναφορά για την προστασία των πολύτεκνων και εχόντων ανάγκη , τόνισε το ρόλο της εκκλησίας - αναφερόμενος στην μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας - καθώς πρόσφατα έγινε ο απολογισμός του Φιλόπτωχού Ταμείου της μητρόπολης.

Με την παρουσία του ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Κ. Κόλλιας θέλησε να στηρίξει τους πολύτεκνους όπως άλλωστε δήλωσε πέρνοντας το λόγο δίνοντας τις από μέρους του ευχές. Επικαλούμενος την συγκυρία που διέρχεται η πατρίδα μας έδωσε κουράγιο στους πολύτεκνους που στηρίζουν το θεσμό της Ελληνικής οικογένειας αλλά και στιγμάτισε την πολιτική που παρά την οξύνση του δημογραφικού προβλήματος η θέσπιση μέτρων απο την Πολιτεία ειναι αρνητική... Πρόσθεσε ότι ο Δήμος θα προσεγγίσει με τα πενιχρά του μέσα την κοινωνική αλληλεγγύη στους ευπαθείς δημότες διεκδικώντας ότι απαιτείται για το μέλλον τους.

Ο Αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας και Θεματικός Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Σαμπαζιώτης όντας ο ίδιος Πολύτεκνος εστίασε στην δράση του Συλλόγου και του Δήμου για την διαρκή παρουσία της αυτοδιοίκησης στους ανθρώπους που δείχνουν ότι υπάρχιε ζωντανή Ελλάδα, αναφερόμενος στην παρουσία των ηρωικών οικογενειών.
Απο την πλευρά ο επικεφαλής της ελλάσονος μειοψηφίας κ. Σαράντος Κουκούμης μίλησε για την πλουτοκρατία του κεφαλαίου που οδηγεί σε εξαθλίωση και σε διεύρυνση των φτωχών πολυτκενων οικογενειών καθώς ενδιαφέρονται μόνο για τα κέδρη, δηλώνοντας ότι η μεσαία τάξη εξαφανίζεται πλέον απο την Ελλάδα δημιουργώντας αρνητικό αντίκτυπο...

Αμέσως μετά έγινε η κοπή της πίτας απο τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κώστα Κωνσταντόπουλο οποίος ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου για την νέα διαδικασία απονομής του βοηθήματος που θα διανέμεται μέσω τραπεζών αλλά και στις επαφές που είχε στην Αθήνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία για τα προβλήματα των πολυτέκνων δείχνοντας ότι τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα. IMG_0654aΠαράλληλα ο Σύλλογος βράβευσε πρωτεύσαντες μαθητές απο τις 3 μεγάλες πόλεις της Τριφυλίας δίνοντας το καλο παράδειγμα για να γίνουν όπως είπε σωστοί Ακαδημαϊκοί πολίτες ενώ δόθηκαν μικρά δώρα στα παιδιά καθώς και στις πολύτεκνες μητέρες προσφορά από γνωστή βιοτεχνία.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Ιανουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.