Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Με υπαιτιότητα του Δήμου Τριφυλίας ματαιώθηκε η παράσταση του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου που ήταν να γίνει στις 10 Αυγούστου.

Μπορεί τα πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου Τριφυλίας να τελείωσε ουσιαστικά (έχουν απομείνει κάτι ψιλά... κάτι βραδιές ποίησης δηλαδή, όχι τίποτα το ιδιαίτερο...) αλλά το πολιτιστικό καλοκαίρι το σημάδεψαν δυο γεγονότα ακύρωσης παραστάσεων.
Το ένα ήταν ακύρωση παράστασης στους Γαργαλιάνους (Άραγε γιατί; Τι παρασκήνιο παίχτηκε εκεί;) και το άλλο που ακυρώθηκε ήταν η παράσταση στο πάρκο της Βλαχέρνας με την παράσταση "Κοσμάς Αιτωλός: Ανοίξτε τα σχολεία ανοίξτε τα σχολεία." που έγραψε ένα δικό μας παιδί ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος.

Και πάμε λοιπόν στην επίμαχη ματαίωση παράστασης.
Όσοι είχατε δει το πρόγραμμα πολιτιστικών του Δήμου, στις 10 Αυγούστου θα παιζόταν μια παράσταση στο Πάρκο της Βλαχέρνας. Ενα έργο του Φιλιατρινού Γρηγόρη Χαλιακόπουλου με τίτλο "Κοσμάς Αιτωλός: Ανοίξτε τα σχολεία ανοίξτε τα σχολεία."

Μια παράσταση που δεν έγινε ποτέ, δεν εξηγήθηκαν .........

ποτέ από πλευράς δήμου οι λόγοι ακύρωσης της, και κάποιοι το προσπέρασαν σαν να μην έγινε τίποτα.
Σύμφωνα με την επιστολή που έχουμε στα χέρια μας γι αυτήν την παράσταση παίχτηκε προηγούμενα ένα παρασκήνιο από πλευράς Δήμου. Και λέμε παρασκήνιο διότι με βάση αυτά που γράφονται στην επιστολή του κ. Χαλιακόπουλου προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας ο Δήμος έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι στην πλάτη του.
Σύμφωνα με την επιστολή την οποία έχουμε στα χέρια μας, (και μην πει κανείς ότι γράφουμε παραμύθια γιατί θα την βγάλουμε και αυτήν) η παράσταση για οπουδήποτε παιζόταν θα κόστιζε 3.000 ευρώ. Λόγω της πατρίδας του ο κ. Χαλιακόπουλος κατάφερε και μείωσε την τιμή στο μισό. Αν και εξαιρετική τιμή –όπως είπε η υπεύθυνη πολιτιστικών- εν τούτοις αργότερα προφασίστηκαν ότι δεν μπορούν να πληρώσουν σχήματα εκτός Φιλιατρών. Ο κ. Χαλιακόπουλος προς τιμή του είπε να πληρώσει εκείνος τα 1.500 ευρώ για να μην εκτεθεί ο ίδιος στην εταιρία αλλά και να μην εκθέσει την πόλη του.

Ζήτησε από τον Δήμο αν έχει φωτιστικά για να μειώσει το κόστος. Αν και τον παρέπεμψαν σε κάποιον, εκείνος δεν απαντούσε και τελικά ειπώθηκε στον κ. Χαλιακόπουλο ότι τα φωτιστικά που έχει ο Δήμος δεν κάνουν για το Θέατρο.
Εκεί υπαναχώρησε εκ νέου ο κ. Χαλιακόπουλος και προσφέρθηκε να τα πληρώσει και εκείνα ο ίδιος.
Ο δήμος όμως θα πλήρωνε τις καρέκλες…. Αμ δε όμως....!!!!!!
Όπως φαίνεται μέσα στην επιστολή, ο δήμος δεν είχε την «όρεξη» ούτε τις καρέκλες να πληρώσει.
Με μια φτηνιάρικη δικαιολογία για το που θα ήταν οι καρέκλες την προηγούμενη της παράστασης και την επόμενη της παράστασης (9 και 11 Αυγούστου δηλαδή) έριξαν την πρόταση ή να πληρώσει ο ίδιος ο κ. Χαλιακόπουλος και τις καρέκλες αλλιώς να τις πλήρωσε ο Σύλλογος Γυναικών αλλά θα γραφόταν στο πρόγραμμα..

Μια πρόταση η οποία εξόργισε τον συγγραφέα του έργου ο οποίος όπως δηλώνει στην επιστολή του ο οποίος δεν δέχτηκε να τεμαχίζουν έτσι την αξιοπρέπεια του και ζήτησε την ακύρωση των πάντων. Ο απόλυτος εξευτελισμός της αξιοπρέπειας του κ. Χαλιακόπουλου από τον υπεύθυνο άνθρωπο των πολιτιστικών του Δήμου Τριφυλίας όπως αποκαλεί ο ίδιος ο κ. Χαλιακόπουλος.

Πραγματικά δεν ξέρουμε γιατί ο κ. Χαλιακόπουλος δεν κατονομάζει τον υπεύθυνο άνθρωπο των πολιτιστικών του Δήμου Τριφυλίας. Όλοι τον ξέρουμε αυτόν τον άνθρωπο. Δεν υπάρχει άλλο άτομο στα πολιτιστικά. Είναι μια συγκεκριμένη κυρία.
Αυτό όμως που μας κάνει εντύπωση είναι γιατί δεν βγήκε μια ανακοίνωση η οποία να εξηγεί τους λόγους της ματαίωσης της παράστασης παρά μόνο μια ανακοίνωση δυο γραμμών που έλεγε «Η θεατρική παράσταση «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ: ΑΝΟΙΞΤΕ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΑΝΟΙΞΤΕ ΣΧΟΛΕΙΑ» που θα παιζόταν στα Φιλιατρά στο Πάρκο της Βλαχέρνας στις 10/8/2011 ματαιώνεται.» Δείτε εδώ.
Νομίζουμε ότι πολλά σας είπαμε. Διαβάστε μόνοι σας την επιστολή του κ. Χαλιακόπουλου που απευθύνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας, και τα συμπεράσματα δικά σας.

Ελπίζουμε, να μην αμφισβητήσει κανείς από τον Δήμο το παρακάτω κείμενο γιατί θα βγάλουμε ολόκληρη την επιστολή την οποία έχουμε στα χέρια μας και την έχουμε περάσει από Scanner.

Διαβάστε την.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΘΕΜΑ: ΑΚΥΡΩΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


Κύριε Δήμαρχε,

Κύριοι δημοτικοί Σύμβουλοι. Από τον μήνα Μάϊο συμφώνησα προφορικά με τον υπεύθυνο άνθρωπο του Δήμου περί των πολιτιστικών, να παιχτεί στο πάρκο της Βλαχένρας, ο θεατρικός μονόλογος που έχω γράψει: "Κοσμάς Αιτωλός: Ανοίξτε τα σχολεία ανοίξτε τα σχολεία." Το έργο διαχειρίζεται η εταιρία "Θίασος επί σκηνής" και ανήκει στον ηθοποιό κύριο Δημήτρη Κωνσταντίνου που παίζει το έργο.

Επειδή η παράσταση είναι αφιερωμένη στην μνήμη του αειμνήστου Χρίστου Τσάγκα [συμμετέχει ως αφηγητής στο τελευταίο έργο της ζωής του], αποφασίσαμε όλοι οι συνεργάτες να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή. Το πρότεινα λοιπόν στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου και συμφώνησε. Το κόστος της παράστασης ήταν για όλους τους δήμους της περιφέρειας 3.000 ευρώ αλλά επειδή η κρίση είναι δυσβάστακτη, παρακάλεσα την εταιρία να γίνει μια καλύτερη τιμή για την πατρίδα μου, ζητώντας να κατέβει το κόστος στα 1.500 ευρώ, μέσα στα οποία θα συμπεριλαμβάνονταν τα εξής:
Διαμονή για δύο ημέρες, 4 ανθρώπων ήτοι: ηθοποιού , σκηνοθέτη, ηλεκτρολόγου και χειριστή κονσολών. Επιπλέον η ενοικίαση των φωτιστικών και ήχου που ανέρχονταν σε 300 ευρώ, τα μεταφορικά από και προς την Αθήνα μαζί με την ενοικίαση μικρού βαν για τα σκηνικά.
Αφαιρώντας την εφορία, αντιλαμβάνεσθε ότι η εταιρία θα πλήρωνε από την τσέπη της. Ο "Θίασος επί σκηνής", το δέχτηκε, για να τιμήσει τους συμπατριώτες μου κι εμένα.
Κλείσαμε λοιπόν την συμφωνία αυτή, καθώς ο άνθρωπος του Δήμου μου είπε "Είναι εξαιρετική τιμή 1.500 ευρώ και καθόλου απαγορευτική, δεν το συζητάμε".

Καθώς περνούσαν οι μέρες και ήθελα να ετοιμάσω τα διαδικαστικά της παράστασης, πήρα τηλέφωνο και μου απάντησαν: "Θα σε ενημερώσουμε για την ημερομηνία". Ξαναπήρα τηλέφωνο λίγο καιρό μετά και μου είπαν: "θα σε ενημερώσουμε γιατί πρέπει αν εγκριθεί από το Δημοτικό συμβούλιο".

Μετά από αρκετές ημέρες δίχως να έχω πάρει απάντηση, τους διεμήνυσα με τηλεφωνικό SMS: "Δεν παρακαλάω κανέναν απλά θέλω απάντηση" και αυτό για να μην εκτεθώ στους συνεργάτες μου.
Από πλευρά τους τότε μου πρότειναν ημερομηνίες για να διαλέξω μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αφού πήρα το ΟΚ από τον "Θίασο επί σκηνής" έδωσα ως κατάλληλη την 10η Αυγούστου ημέρα Τετάρτη.
Έκλεισε λοιπόν και η ημερομηνία για το πάρκο της Βλαχέρνας.

Μετά όμως από μέρες, με πληροφόρησαν ότι ο Δήμος δεν μπορεί αν πραγματοποιήσει εκδηλώσεις εκτός Φιλιατρινών σχημάτων και έτσι δεν μπορεί να πληρωθεί το κόστος της παράστασης των 1.500 ευρώ.
Για αν μην εκτεθώ στους συνεργάτες μου είπα στον υπεύθυνο άνθρωπο του Δήμου που μου το ανέφερε τα εξής: "Λυπάμαι, θα πληρώσω όλα τα έξοδα εγώ και αυτό δεν θα το αναφέρω ούτε καν στους ανθρώπους της παράστασης, γιατί ούτε τα Φιλιατρά θέλω να εκθέσω ούτε και τον εαυτό μου". Ζήτησα μόνο φωτιστικά αν έχουν ως δήμος, μήπως και μειώσω το κόστος. Μου είπαν ότι έχουν αλλά όχι τέλεια, αλλά έχουν.
Επιπλέον μου απάντησαν ότι "και οι καρέκλες που βάζουμε είναι και αυτές κάτι".
Δεν είπα τίποτε και φρόντισα να ετοιμάσω τα της παράστασης για την 10η Αυγούστου.

Τέλη Ιουλίου ζητώ να μου δώσουν τον υπεύθυνο φωτιστικών για να μιλήσει ο τεχνικός της εταιρίας. Μου δίνουν ένα τηλέφωνο στο οποίοι τηλεφωνώ μαζί με τον τεχνικό επί μία ημέρα συνεχώς, αλλά δεν βγαίνει κανείς να μιλήσει.
Την επομένη με ρωτούν: "Μίλησες;" Απαντώ "Όχι δεν τον βρίσκω". Τότε από την πλευρά του δήμου δίνεται η εξής απάντηση: "Α... δεν ήξερε ότι είσαι εσύ γι αυτό δεν το σηκώνει".
Αμέσως σκέφτομαι ότι με τέτοια συνεννόηση θα εκτεθώ σε σημείο που δεν παίρνει άλλο και ρωτώ για τελευταία φορά: "Ο Άνθρωπος αυτός μπορεί να καλύψει τα φώτα γιατί ο μονόλογος στηρίζεται πολύ στον φωτισμό". Μου απαντούν τα παρακάτω: "Για θέατρο όπως το θες δεν κάνουν".
Αναλαμβάνω τότε να πληρώσω εγώ τον φωτισμό και τον ήχο και ο δήμος επιτέλους να μην κάνει τίποτε, να μείνω κι εγώ ήσυχος. Παράλληλα με ρωτούν: "Θα έχετε εισιτήριο;" "Και βέβαια όχι είναι μια προσφορά στην πατρίδα μου καθώς και ένα βιβλίο με το πρόγραμμα, φωτογραφίες και κείμενο που θα δίνεται δωρεάν. Προαιρετικά μόνο, αν επιθυμεί κάποιος να το αγοράσει θα κοστίζει 1 ευρώ για τον εκδότη που μας το έβγαλε" ήταν η απάντηση μου.
ώσπου μου έρχεται και το τελευταίο χτύπημα: "Ξέρεις Γρηγόρη επειδή οι καρέκλες την προηγούμενη μέρα θα είναι σε άλλη πόλη και την επομένη της παράστασης σε άλλη, καθότι είμαστε καλλικράτης πρέπει να πληρώσεις τα μεταφορικά για τις καρέκλες και τους εργάτες". Είμαι έτοιμος να απαντήσω και εδώ ναι. Το παρακάτω όμως με εξοργίζει σε ανυπέρβλητο βαθμό. "Εκτός και αν θέλεις να τα πληρώσει ο σύλλογος Γυναικών οπότε θα πρέπει αν μπει και το όνομα του στην εκδήλωση εκείνης της ημέρας".
Απάντησα όσο πιο ευγενικά μπορούσα και με μεγάλο κόπο: "Ακυρώστε τα όλα, τώρα αμέσως".
Τότε η πρόταση άλλαξε και η προτροπή ήταν: "Να το ξεχάσω, και έχω απόλυτο δίκιο γιατί ταλαιπωρήθηκα. Επιπλέον θα αναλάμβαναν τα έξοδα των καρεκλών αυτοί και μάλιστα θα πλήρωναν τα φωτιστικά και τον ήχο αλλά δεν μπορώ να το ακυρώσω γιατί κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και έχει βγει στο πρόγραμμα". Απάντησα ότι: "Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων που κόστισε χιλιάδες ευρώ, είναι κρητικός και όχι Φιλιατρινός όπως εγώ, που με κατατάσσεστε στα εκτός Τριφυλίας άτομα, παρόλο που δεν σας ζητώ να πληρώσετε το παραμικρό. Λυπάμαι και δεν θα ήθελα καμία άλλη επικοινωνία για οτιδήποτε".

Μετά απ' όλα αυτά και επειδή δεν δύναμαι να τεμαχίζω την αξιοπρέπεια μου στα κομμάτια που επιθυμεί ο καθένας, ακυρώνω με την επιστολή μου αυτή και επίσημα την παράσταση. Να τονίζω μόνο το εξής: Πως ουδέποτε στο παρελθόν αντιμετώπισα προβλήματα με Δήμο ή Δήμους, όπου και αν αποτάνθηκα. Υπενθυμίζω ότι παλαιότερα ο Δήμαρχος κύριος Γιάννης Γκότσης χορήγησε το 2001 παρουσίαση του βιβλίου μου στο ίδρυμα Γουλανδρή Χόρν και ανέβηκε προς τούτο και στην Αθήνα για να μιλήσει τιμώντας και εμένα αλλά και όσα είχαμε συμφωνήσει στο ακέραιο. Το 2007 ο μετέπειτα Δήμαρχος Κύριος Άλκης Ξύγκας με φιλοξένησε στο προαύλιο του Δήμου για άλλο βιβλίο μου και αγόρασε και τεύχη χωρίς να το απαιτήσω. και οι δύο Δήμαρχοι με σεβάστηκαν δίχως να ευτελίσουν τον λόγο τους και την δική μου υπόληψη.

Δεν ξέρω αν ο σημερινός Δήμαρχος κύριος Κώστας Κόλλιας γνωρίζει τα όσα διημείφθησαν μεταξύ εμού και ανθρώπου του Δήμου. Πολύ πιθανόν να μην τα γνωρίζει. ήμουν όμως υποχρεωμένος όπως δημόσια καταγράφηκε η ημερομηνία της παράστασης στον κόσμο, δημόσια να καταγραφεί και η ακύρωση της εξηγώντας τους λόγους και τις αιτίες.
Τέλος επιθυμώ να αναφέρω τα κάτωθι: Ο Πρώην Δήμαρχος Κυπαρισσίας κύριος Γιώργος Σαμαπζιώτης όταν τον Ιούλιο του 2008 του πρότεινα να παρουσιάσω ένα παραμύθι μου "Το δάκρυ του Μουτζούρη" στην Κυπαρισσία, πάνω στις ράγες του Σταθμού για τα 100 χρόνια της ίδρυσης της σιδηροδρομικής Γραμμής μέσα σε τριάντα δευτερόλεπτα μου απάντησε "ναι", μάλιστα αγόρασε σαν Δήμος και βιβλία για όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης του και επειδή είχαν έρθει και πολλοί Φιλιατρινοί στην εκδήλωση, έδωσε εντολή την τελευταία στιγμή, συνεργείο του Δήμου να φέρει επί πλέον καρέκλες για να καθίσουν οι όρθιοι συμπατριώτες μας. Ούτε σκέφτηκε να πει, "οι καρέκλες που φέρνω είναι χορηγία του τάδε Συλλόγου ή του Δήμου".

Στα Φιλιατρά παρ΄ ότι θα πλήρωνα προσωπικά όλες τις υποχρεώσεις της παράστασης, μου ζήτησαν σε περίπτωση που πλήρωναν τις καρέκλες, να αναφέρεται ο Σύλλογος Γυναικών, που εγώ μαζί του ουδεμία συζήτηση έκανα.
Ποιος ο λόγος να αναφέρομαι σε ένα πρόγραμμα του Δήμου, όταν ο Δήμος δεν συμμετέχει;
Εκτός και αν έπρεπε να γράφει η αφίσα τα εξής ευτράπελα: "Κοσμάς ο Αιτωλός υπό την Αιγία του Δήμου Τριφυλίας, στο πάρκο που μας προσφέρει ο Σύλλογος Φιλοπροόδων, με καρέκλες πληρωμένες από τον Σύλλογο Γυναικών, σε οικονομική φιλοξενία του ξενοδοχείου "Η Τριφυλία" με δωρεάν "βιβλίο" προσφορά του θιάσου Επι Σκηνής ... και τα μυαλά στα Κάγγελα.

Ο Συγγραφέας του Έργου
Γρηγόρης Χαλιακόπουλος


Πάτρα: Άγριο ξύλο σε καφετέρια για τα μάτια μιας γυναίκας...

Ένα σχόλιο που έκανε διερχόμενος οδηγός άναψε τα αίματα και για λίγα λεπτά η καφετέρια μετατράπηκε σε ρινγκ...

Για τα μάτια μίας γυναίκας δύο «γεροδεμένοι» έφθασαν στο σημείο να... χτυπιούνται έξω από γνωστή καφετέρια της οδού Μαιζώνος στην Πάτρα!

Σύμφωνα με το dete.gr, όλα συνέβησαν πριν από .........

μερικές ημέρες όταν οι δύο άνδρες (οι οποίοι γυμνάζονται στον ίδιο χώρο) βρέθηκαν στο συγκεκριμένο καφέ! Ο ένας ως θαμώνας μαζί με μία γυναίκα και ο άλλος... περαστικός και μάλιστα επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα!

Φαίνεται πως «μήλον της έριδος» ήταν... η γυναίκα που συνόδευε τον επιχειρηματία που έπινε καφέ μαζί της. Ο οδηγός της μηχανής, έκανε κάποιο σχόλιο που άναψε τα αίματα, με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας να τρέξει και να του επιτεθεί. Για κακή του τύχη όμως, το περιστατικό είδε φίλος του οδηγού που αποφάσισε να βοηθήσει το φίλο του.

Στο συμβάν ενεπλάκη και η γυναίκα, η οποία κατάφερε μερικές γρατσουνιές στο πρόσωπο των «αντιπάλων» του νυν συντρόφου της. Σύμφωνα με τα όσα λέγονται ο επιχειρηματίας έφυγε από τον καυγά με περισσότερα χτυπήματα από αυτά που δέχθηκε. Ο τσακωμός (με γροθιές, κλωτσιές και άλλα πολλά) συνέβη μπροστά στα έκπληκτα μάτια θαμώνων αλλά και περαστικών από το καφέ!

Facebook: Πως να απαλλαγείτε από τις νέες αλλαγές

Αυτές τις μέρες το Facebook έχει αρχίσει να παρουσιάζει σιγά σιγά τα νέα χαρακτηριστικά του, με πρώτο πριν από μερικές μέρες τις «έξυπνες» λίστες και τώρα το νέο σχεδιασμό του με πολλές νέα χαρακτηριστικά, όπως το «Top Story» και το ticker. Το τελευταίο είναι πρακτικά ένα νέο παραθυράκι πάνω από την μπάρα συνομιλίας που επιτρέπει στους χρήστες να ενημερώνονται για τα νέα των φίλων τους συνεχώς.

Πολλοί από τους χρήστες όμως ενδέχεται να .........

μην απολαμβάνουν αυτές τις αλλαγές και περισσότερο ίσως το Facebook Ticker. Μάλιστα αρκετοί έχουν ήδη εκφράσει τα παράπονα τους μιας και αποσπάται η προσοχή τους από το ticker, καθώς αυτοί χρησιμοποιούν το Facebook. Υπάρχει ένας τρόπος όμως να απαλλαγείτε από αυτό οριστικά ή απλώς να το κρύψετε.

Για αυτό όμως θα χρειαστεί να τρέχετε Firefox ή Chrome, μιας και αυτοί διαθέτουν ένα πρόσθετο το οποίο αφαιρεί. O μεν Firefox, το Stylish και ο δε Chrome τo Facebook – Ticker Remover. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε το πρόσθετο και να ανανεώσετε τη σελίδα και είστε έτοιμοι.

newsbeast

Το πρωινό ξύπνημα είναι ευεργετικό!

Όσοι επιλέγουν να ξυπνήσουν νωρίς το πρωί είναι πιο αδύνατοι, πιο υγιείς και πιο ευτυχισμένοι απ’ ό,τι οι… υπναράδες!

Μελέτη επιστημόνων του Roehampton κατέγραψε τις συνήθειες ύπνου, την υγεία και τον τρόπο ζωής σε δείγμα 1.100 ανδρών και γυναικών .

Το 13% από αυτούς συνήθιζαν να ξυπνούν και να σηκώνονται καθημερινά από το κρεβάτι τους πριν από τις 7 το πρωί – και τη συνήθεια αυτή τη διατηρούσαν και τα Σαββατοκύριακα.

Ένα 6% ξυπνούσε γύρω στις 9 το πρωί από ........

Δευτέρα έως Παρασκευή, ενώ τα Σαββατοκύριακα συνήθως παρέμεναν στο κρεβάτι μέχρι το μεσημέρι.

Οι υπόλοιποι εθελοντές βρίσκονταν κάπου στο ενδιάμεσο των δύο άκρων.

Όπως έδειξε η ανάλυση όλων των στοιχείων, οι εθελοντές που ξυπνούσαν καθημερινά χαράματα είχαν λιγότερες ενδείξεις κατάθλιψης και άγχους και είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να τρώνε πρωινό, το οποίο σε πολλές προγενέστερες μελέτες έχει συσχετιστεί με το φυσιολογικό σωματικό βάρος.

Σύμφωνα με τον δρ Γιόργκε, όποιος κοιμάται όπως ο ανθρώπινος οργανισμός είναι προγραμματισμένος (δηλαδή όλο το βράδυ και με πρωινή έγερση) κοιμάται καλύτερα.

Ο καλός ύπνος το βράδυ, όμως, έχει σχετιστεί δεκάδες φορές με την καλύτερη ψυχοσωματική υγεία, το υγιές σωματικό βάρος και το αίσθημα ικανοποίησης από τη ζωή.

newsbomb

Έρχεται σε λίγο ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS μια μεγάλη αποκάλυψη.

Έρχεται σε λίγο ένα μεγάλο θέμα που θα συζητηθεί.

Ο «εξευτελισμός» του Πολιτισμού και η κατάντια του Δήμου Τριφυλίας!!!

Με φτηνιάρικες δικαιολογίες κατάφεραν και ακύρωσαν

θεατρική παράσταση του καταξιωμένου συμπολίτη μας

Φιλιατρινού Γρηγόρη Χαλιακόπουλου.

Το χάλι του δήμου με στοιχεία,

προσωπική μαρτυρία, αποδείξεις και ονοματεπώνυμο!!!!!

Σε λίγο............ ΜΟΝΟ ΣΤΟ






Με μια φρατζόλα κι ενα μπουκάλι γάλα στο βήμα της Βουλής. [BINTEO]

Με μια φρατζόλα ψωμί και ένα μπουκάλι γάλα η Λιάνα Κανέλλη εμφανίστηκε στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής για να δείξει στην κυβέρνηση , όπως είπε,ότι δεν μπορει να επιβάλει νέα σκληρά μέτρα . Κι αυτό, γιατί όπως επιχείρησε να αποδείξει με αριθμούς, μονο για να προμηθευτεί αυτά τα δύο ήδη μια τετραμελής οικογένεια πρέπει να πληρώνει 950 ευρώ κάθε χρόνο.

Δείχνοντας το καρβέλι και το γάλα η ........

Λιάνα Κανέλλη είπε: "0,60 και το γάλα 2 ευρώ. Σύνολο 2,60 ευρώ ημερησίως μόνο γι' αυτά. Τετραμελής οικογένεια χρειάζεται 950 ευρώ το χρόνο μόνο γι' αυτά. Θυμάμαι Στ. Μάνο με τουβλάκια προεκλογικά και μη πείτε πως σας χάλασα το ντεκόρ Βουλής." Μόλις ακούστηκαν φωνές βουλευτών η Λιάνα Κανέλλη συνέχισε ακόμα πιό αιχμηρά: "Στα δύσκολα το γάλα ζεσταίνεται και γίνεται παπάρα..."

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Αργύρης λέγοντας : "Δεν είναι εικόνα αυτή..."

Η κα Κανέλη όχι μόνο συνέχισε αλλα έσπευσε να καταθέσει το καρβέλι στα πρακτικά της Βουλής και είπε:

"Σας έφερα αυτά να τα δείτε γιατί με την εικόνα παίζετε. Άκουσα χθες και υπουργό σας (Μόσιαλο) που ήρθε από το εξωτερικό και λέει όχι στα προνόμια (βουλευτών), έτσι θα μας σώσει. Δε σώζεται η πατρίδα με πεθαμένους πολίτες. Θα κρεμαστείτε σε πολιτικό - ιστορικό πάσαλο! Σαν την εποχή Βουλγαροκτόνου, αφήνετε έναν αόματο ανά 6.000....Σας ευχαριστώ και μπορώ να σας διανέμω και το ψωμί και το γάλα που κάνει καλό στην οστεοπόρωση, και βιταμίνες έχει. Η μόνη λύση οι εκλογές."

VIDEO



ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ 0-0

ΔΥΟ ΔΟΚΑΡΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 20ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΤΡΙΦΥΛΙΟΙ ΜΕ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟ, ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟ

Το …τρένο της Εράνης σταμάτησε στο Ασπρόχωμα, ή για την ακρίβεια στο Ενωσιακό γήπεδο του Κορδία, όπου διεξήχθη χθες μετά τις 6 μ.μ. ο πρώτος από τους δύο μεταξύ τους αγώνες για τα προημιτελικά του κυπέλλου.

Η Εράνη -χωρίς τον Βαγγέλη Κουτσουρέ στη ........

σύνθεσή τους, που προφυλάχθηκε αν και ήταν στην 18άδα- προσπάθησαν ν’ αποδώσουν ποιοτικό ποδόσφαιρο, χωρίς όμως να δείχνουν πάθος και ενθουσιασμό και τα βρήκαν …σκούρα απέναντι στο μαχητικό συγκρότημα του Γιώργου Μηλίτση. Ακόμα κι έτσι πάντως το συγκρότημα του Νίκου Κακαλέτρη ήταν συχνός επισκέπτης στα καρέ του Κονταξή (με πιο σημαντική ευκαιρία το «κρέμασμα» του Μικελάτου στο 14’ που κάποια βιάστηκαν να πανηγυρίσουν), αλλά οι μεγάλες ευκαιρίες ήρθαν στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα, ένα διάστημα που ο έμπειρος τεχνικός είχε ολοκληρώσει τις διορθωτικές του κινήσεις και οι παίκτες του άρχισαν να «ξυπνάνε» και να διεκδικούν επιτέλους με πάθος το νικητήριο γκολ που θα έκανε πιο εύκολο του επαναληπτικού της 5ης Οκτωβρίου. Το σκορ όμως δεν άνοιξε ποτέ σε αυτό το παιχνίδι, αφού ακόμη και το φοβερό σουτ του Ανδρεόπουλου στο 72’ «σταμάτησε» στο δοκάρι, ενώ ανάλογη τύχη είχε στο 86’ η προσπάθεια του Λυμπερόπουλου.
Καλή ήταν η διαιτησία του Χρήστου Κυριακόπουλου και των βοηθών του Τουρλομούση και Γεωργαντά.

Το φιλμ του αγώνα

14’ ο Γρηγορακάκης κέρδισε τη μπάλα κοντά στη γραμμή του πλάγιου και έβγαλε μόνο του Μικελάτο, ο οποίος έκανε ωραία το ψηλοκρεμαστό πλασέ, αλλά η μπάλα κύλησε ελάχιστα άουτ
20’ ο Ζαφειρόπουλος έκανε τη δυνατή σέντρα από αριστερά, αλλά ο Φίλιος δεν πρόλαβε να κάνει όπως θα ήθελε την προβολή στέλνοντας τη μπάλα προς τα πίσω
30’ ο Μικελάτος τροφοδότησε τον Γεωργιόπουλο που βρέθηκε στη γωνία της μικρής περιοχής, έκανε και το σουτ, που έγινε επικίνδυνο μετά από την προσπάθεια του Άρ. Ηλιόπουλου να διώξει, καθώς η μπάλα χτύπησε στη ρίζα του κάθετου δοκαριού και έφυγε κόρνερ
36’ κοντινό σουτ του Γεωργιόπουλου, ο Κονταξής απέκρουσε
56’ ο Κώτσος «γέμισε» κάθετα την μπάλα και ο Άρ. Ηλιόπουλος που παρεμβλήθηκε με το κεφάλι δυσκόλεψε τον τερματοφύλακά του που όμως κατάφερε να συγκρατήσει τη μπάλα
72’ ωραία ατομική προσπάθεια του Γρηγορακάκη, πάσαρε πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής, όπου ο Ανδρεόπουλος ελίχθηκε κι έπιασε ένα φοβερό σουτ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κονταξή
77’ ο Χρονόπουλος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, λίγα μέτρα από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, περνώντας τη μπάλα μέσα από το τείχος που άνοιξε, αλλά ο Κονταξής πετάχθηκε σωτήρια και απέκρουσε δίπλα στο αριστερό του δοκάρι
84’ καλοχτυπημένο φάουλ του Μπαστακού, νέα εντυπωσιακή απόκρουση του γκολκήπερ του Ασπροχώματος
86’ παρ’ ολίγον λύτρωση για την Εράνη, αλλά το διαγώνιο σουτ του Λυμπερόπουλου, η μπάλα χτύπησε στο απέναντι κάθετο δοκάρι και πέρασε άουτ…

ΑΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ: Κονταξής, Γεωργακόπουλος, Εκμετζίδης, Χ. Φουρναράκος, Άρ. Ηλιόπουλος (67’ Ψυρρής), Καραχάλιος (74’ Κατσιβαρδέας), Ζαφειρόπουλος, Π. Ηλιόπουλος, Τσίρμπας, Φίλιος, Μουράτι.

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Αλεξανδρόπουλος, Καραχάλιος, Γιάννης, Ανδρεόπουλος, Ντινιώτης, Μπαστακός, Γεωργιόπουλος (53’ Κόλλιας), Κώτσος, Μικελάτος (65’ Χρονόπουλος), Γρηγορακάκης, Νινιός (76’ Λυμπερόπουλος).

Κατατέθηκε στο ΣτΕ η πρώτη προσφυγή κατά της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης

Η πρώτη προσφυγή κατά της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και η δεύτερη κατά του ετήσιου τέλους επιτηδεύματος κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες, ίσως και την Παρασκευή, θα καταθέσει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σύλλογος θα καταθέσει και αίτημα προκειμένου να συζητηθεί άμεσα η υπόθεση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με τη διαδικασία της «πρότυπης δίκης» όπως προβλέπει ο Ν. 3900/2010.

Ακόμη, ο Σύλλογος θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του .........

το κείμενο της προσφυγής του για να αποτελέσει υπόδειγμα για τους δικηγόρους.

«Τσουνάμι» ανάλογων προσφυγών αναμένεται να κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Για το λόγο αυτό, ήδη μεγάλος αριθμός δικηγορικών γραφείων εργάζονται πυρετωδώς για τη σύνταξη ανάλογων προσφυγών.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο δικηγόρος Αθηνών Άγγελος Τσιγκρής ο οποίος στρέφεται κατά της από 2.8.2011 απόφασης του υπουργού Οικονομικών (ΠΟΛ.1167) που καθορίζει τη «διαδικασία για την βεβαίωση και είσπραξη της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα, της έκτακτης εισφοράς σε αντικειμενικές δαπάνες και του τέλους επιτηδεύματος».

Ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Ειδικότερα, υπογραμμίζει ότι παραβιάζονται οι διατάξεις του άρθρου 78 του Συντάγματος που καθιερώνουν τις αρχές της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών της φορολογικής ισότητας και της νομιμότητας του φόρου.

Αλλά πέρα από το χαρακτηρισμό της επίμαχης οικονομικής επιβάρυνσης ως τέλους αυτό συνιστά φόρο, συμπληρώνει ο δικηγόρος.

Ειδικότερα, τονίζει:

«Το τέλος επιτηδεύματος έχει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του φόρου και συγκεκριμένα πρόκειται για χρηματική, υποχρεωτική και οριστική οικονομική επιβάρυνση των φορολογουμένων, επιτηδευματιών και ελεύθερων επαγγελματιών, προς το κράτος προς εκπλήρωση δημοσίου σκοπού που πραγματοποιείται με βάση προνόμια δημόσιας εξουσίας και η οποία δίνεται χωρίς ειδικό αντάλλαγμα.

» Σε κάθε περίπτωση η έλλειψη ειδικού ανταλλάγματος, η οποία συνιστά την ειδοποιό διαφορά μεταξύ φόρου και ανταποδοτικού τέλους, φανερώνει την πραγματική φύση του επιβαλλόμενου τέλους επιτηδεύματος ως φόρου.»

Μάλιστα, επικαλείται νομολογία (παλαιές αποφάσεις) τόσο του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου όσο και του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία «μια οικονομική επιβάρυνση έχει το χαρακτήρα φόρου και όχι τέλους, ακόμη και αν ονομάζεται έτσι, σε περίπτωση που δεν προβλέπεται ειδικό αντάλλαγμα από το κράτος ή άλλο δημόσιο φορέα».

Συνεπώς, συνεχίζει ο δικηγόρος, «το επιβαλλόμενο με τις διατάξεις του άρθρου 31 του Ν. 3986/2011 τέλους επιτηδεύματος συνιστά φόρο και όχι τέλος, παρά τον εκ νόμου διδόμενο σε αυτό χαρακτηρισμό, ελλείψει παροχής ειδικού ανταλλάγματος στους υπόχρεους».

Στην πραγματικότητα, με το προβλεπόμενο τέλος επιτηδεύματος, επιβάλλεται κεφαλικός φόρος, δεδομένου ότι οι φορολογούμενοι, επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, αποτελούν αυτοί καθαυτοί τη βάση επιβολής του εν λόγω φόρου, προσθέτει ο Τσιγκρής.

Ακόμη, αναφέρει ότι η επιβολή «κεφαλικού φόρου», όπως το τέλος (φόρος) επιτηδεύματος, παραβιάζει και την αρχή της φοροδοτικής ικανότητας που κατοχυρώνεται στην παράγραφο 5 του άρθρου 4 του Συντάγματος.

Οι φορολογούμενοι, συνεχίζει ο δικηγόρος, θα πρέπει να φορολογούνται ανάλογα με τις δυνάμεις τους, δηλαδή τη φοροδοτική τους ικανότητα και όχι με κριτήρια, όπως για παράδειγμα ο τόπος εγκατάστασής τους, τα οποία δεν είναι κατάλληλα και αντικειμενικά για την ανεύρεση της φοροδοτικής τους ικανότητας.

Έτσι, δύο φορολογούμενοι, οι οποίοι έχουν διαφορετική φοροδοτική ικανότητα (για παράδειγμα ο ένας έχει 20.000 ευρώ έσοδα και ο άλλος 200.000 ευρώ έσοδα), θα επιβαρυνθούν με το ίδιο ακριβώς ποσό, 400 ευρώ εάν είναι εγκατεστημένοι στην Αθήνα.

Με τον τρόπο αυτό παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή της ισότητας την οποία επιβάλλει η Πολιτεία και μεταχειρίζεται με ομοιόμορφο τρόπο τους φορολογούμενους που τελούν υπό όμοιες συνθήκες από την πλευρά της φοροδοτικής ικανότητας.

Επίσης, η επιβολή «κεφαλικού φόρου» μόνο στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους επιτηδευματίες και όχι στους λοιπούς φορολογούμενους παραβιάζει την αρχή της φορολογικής ισότητας.

Πολύ περισσότερο παραβιάζεται η εν λόγω αρχή, καθώς προβλέπονται και εξαιρέσεις από την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος.

Παράνομη χαρακτηρίζει ο δικηγόρος την πρόβλεψη της επίμαχης απόφασης που αναφέρει ότι η κατάθεση προσφυγής στα Διοικητικά Δικαστήρια δεν αναστέλλει την είσπραξη του τέλους επιτηδεύματος.

Και αυτό γιατί ο πρόσφατος νόμος 3943/2011 με την κατάθεση προσφυγής αναστέλλεται η πληρωμή του 50% του τέλους, φόρου κ.λπ.

Ως προς την ειδική εισφορά αλληλεγγύης ο Τσιγκρής υπογραμμίζει ότι παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της φοροδοτικής ικανότητας και της μη αναδρομικότητας των φορολογικών νόμων.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ο δικηγόρος, με το «άρθρο 29 του Ν. 3986/2011 θεσπίζεται αναδρομικά εφαρμογή φορολογικού τεκμηρίου και διαδικασίας και μεθόδου εξεύρεσης της φορολογητέας ύλης, καθώς και η αναδρομική κατάργηση υφιστάμενου φορολογικού καθεστώτος που προβλέπει φορολογικές αλλαγές».

Ο φόρος αλληλεγγύης παραβιάζει και τις συνταγματικές αρχές της φορολογικής ισότητας και της προοδευτικότητας του φόρου και αυτό γιατί οι «φορολογικοί συντελεστές επιβάλλονται στο σύνολο των εισοδημάτων των φορολογουμένων και όχι σε μέρος των εισοδημάτων αυτών με βάση την προοδευτική κλίμακα υπολογισμού του φόρου, όπως προβλέπεται στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων».

Η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος παραβιάζουν την ΕΣΔΑ, καθώς και τα δύο επιβάλλονται για το ίδιο οικονομικό αντικείμενο προσβάλλοντας έτσι το κατοχυρωμένο περιουσιακό δικαίωμα των φορολογουμένων.

Τέλος, σημειώνει ότι το ύψος των νέων έκτακτων φόρων είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με τη φοροδοτική ικανότητα των φορολογούμενων και ενδέχεται οι φορολογούμενοι να στερηθούν την ιδιοκτησία τους, αφού για να καταβάλουν το ποσό των αμφισβητούμενων φόρων, θα πρέπει να προβούν στη λήψη μέτρων (π.χ. λήψη δανείων), ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους με την υποχρέωση αυτή υπάρχει ο κίνδυνος να ληφθούν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της περιουσίας τους, όπως για παράδειγμα επιβολή κατάσχεσης στην ακίνητη περιουσία.

Συνάντηση Νάντιας με ομάδα σεισμολόγων και τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και περιοδεία σε χωριά του Δήμου Οιχαλίας

Την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011, η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Πρόγνωσης Σεισμών κ. Ευθύμιο Λέκκα, τον σεισμολόγο κ. Αθανάσιο Γκάνα και τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά. Η συνάντηση έλαβε χώρα στις 9 το πρωί στο Διοικητήριο στην Καλαμάτα.

Η βουλευτής Μεσσηνίας έθεσε υπ’ όψιν των επιστημόνων την ανησυχία των κατοίκων για την έντονη σεισμική δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα τον τελευταίο καιρό στη Μεσσηνία και ιδιαίτερα στις περιοχές του Δήμου Οιχαλίας. Οι σεισμολόγοι εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί και ενημέρωσαν την κα. Γιαννακοπούλου ότι «η σεισμική δραστηριότητα κλίμακας 4 – 4,5 ρίχτερ που παρουσιάζεται εδώ και 3 μήνες είναι σύνηθες φαινόμενο για την περιοχή, το οποίο δεν πρέπει να γεννά ιδιαίτερη ανησυχία.
Μάλιστα, το γεγονός ότι η περιοχή είναι ιδιαίτερα .........

σεισμογενής έχει ως αποτέλεσμα, την πλούσια γεωμορφολογία της Μεσσηνίας».

Στη συνέχεια, η βουλευτής Μεσσηνίας περιόδευσε στη Μερόπη με την ομάδα των σεισμολόγων, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αλευρά και εκπροσώπους της δημοτικής αρχής όπου διενεργήθηκε αυτοψία σε αρκετά σπίτια, διαπιστώθηκε η έκταση των ζημιών. Η κα. Γιαννακοπούλου ενημέρωσε τους φορείς και τους κατοίκους ότι συναντήθηκε με τον κ. Μαγκριώτη και του ζήτησε «να κηρυχθεί σεισμόπληκτη η πληγείσα περιοχή, να εκδοθεί τάχιστα η απόφαση για την αποκατάσταση των ζημιών και να σταλούν λυόμενες κατασκευές, ώστε να διατεθούν σε κατοίκους που χρειάζεται να αφήσουν προσωρινά την κατοικία τους». Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ενημέρωσε τη Μεσσήνια βουλευτή ότι «κλιμάκιο μηχανικών του Ταμείου Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων έχει διενεργήσει αυτοψία στην περιοχή, και αναμένονται τα πορίσματα της αυτοψίας προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες».

Η Νάντια με Παπαϊωάννου, βουλευτές και Δημάρχους Μεσσηνίας για τη λειτουργία σωφρονιστικού καταστήματος στη Μεσσηνία

Σε προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την Πέμπτη 22/09/11 και ώρα 14.00, η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου έθεσε αναλυτικά το ζήτημα της δυνατότητας δημιουργίας σύγχρονου και ασφαλούς σωφρονιστικού καταστήματος στη Μεσσηνία στον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Μεσσήνια βουλευτής επιχειρηματολόγησε ενώπιον της ηγεσίας του Υπουργείου, σχετικά με την ορθότητα που παρουσιάζει το αίτημα ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος κράτησης στη Μεσσηνία. Συγκεκριμένα, η κα. Γιαννακοπούλου τόνισε ότι το αίτημα αυτό είναι δίκαιο και εύλογο, αφού: ........


α) τα δύο από τα τρία Πρωτοδικεία που απαρτίζουν το Εφετείο Καλαμάτας βρίσκονται στη Μεσσηνία κι έτσι θα επιτευχθεί η βέλτιστη εξυπηρέτηση και ενίσχυσή του,

β) με δεδομένο ότι το κατάστημα κράτησης θα εξυπηρετεί το Εφετείο Καλαμάτας, θα πρέπει να υπάρχει ικανοποιητική οδική σύνδεση με αυτήν

γ) υπάρχει πληθώρα σημείων που μπορούν να παραχωρηθούν δωρεάν για την ανέγερση του σωφρονιστικού καταστήματος, πολλά άλλωστε από τα οποία έχουν προταθεί και από τις αρμόδιες αυτοδιοικητικές αρχές.

Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η κα. Γιαννακοπούλου αναφέρθηκε και στο επίμαχο θέμα της συγχώνευσης των Ειρηνοδικείων του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, παίρνοντας θέση υπέρ της παραμονής σε λειτουργία τουλάχιστον του Ειρηνοδικείου Γαργαλιάνων καθώς:

α) απέχει 32 χιλιόμετρα από το Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας

β) προβλέπεται η ένταξη της περιφέρειας του Ειρηνοδικείου Χώρας στο Ειρηνοδικείο Γαργαλιάνων, μάλιστα, η πόλη της Χώρας απέχει από το Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας 45 χιλιόμετρα

γ) ο συνολικός πληθυσμός που θα εξυπηρετείται από το Ειρηνοδικείο Γαργαλιάνων θα ανέρχεται σε 15.000 κατοίκους, ενώ σύμφωνα με τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων που έχουν αποφανθεί για το ζήτημα, εάν ενταχθεί σε αυτό και το Ειρηνοδικείο Εράνης, θα εξυπηρετεί πληθυσμό 25.000 κατοίκων περίπου.

δ) το Ειρηνοδικείο Γαργαλιάνων είναι το Ειρηνοδικείο με το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό αστικών και ποινικών υποθέσεων στη Μεσσηνία

ε) το Ειρηνοδικείο Γαργαλιάνων στεγάζεται δωρεάν, χωρίς παροχή αντιτίμου στον ιδιοκτήτη του κτιρίου.

Πλήρης απαλλαγή των μακροχρόνια ανέργων και των ανέργων που επιδοτούνται για πάνω από 6 μήνες από το τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων.

Παρέμβαση Κουσελά σε Βενιζέλο

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, στην παρέμβασή του κατά τη συζήτηση της τροπολογίας του Υπουργείου Οικονομικών στο σ.ν. «Ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των Πιστωτικών Ιδρυμάτων – Ρύθμιση θεμάτων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα – Κύρωση της Σύμβασης – Πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και των τροποποιήσεών της και άλλες διατάξεις», με την οποία επιβάλλεται ειδικό τέλος στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο τα ακόλουθα: .........

- Να ενταχθούν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες όλοι οι άνεργοι που επιδοτούνται τουλάχιστον 6 μήνες το χρόνο.
- Οι κατά τα παραπάνω επιδοτούμενοι άνεργοι, καθώς και οι μακροχρόνια άνεργοι, να εξαιρεθούν πλήρως από την καταβολή του τέλους.
- Ο συντελεστής του ειδικού τέλους (ευρώ/τετραγωνικό μέτρο) για τιμή ζώνης μέχρι 500 ευρώ να μειωθεί από τα 3 ευρώ στο 1 και ο συντελεστής ειδικού τέλους για τιμή ζώνης από 500 μέχρι 1000 ευρώ να μειωθεί από τα 4 ευρώ στα 2 ευρώ ανα τετραγωνικό. Προκειμένου να διασφαλιστεί το ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, να αυξηθούν αντίστοιχα οι συντελεστές για τα ακίνητα με υψηλή τιμή ζώνης.

Στις βελτιώσεις που αποδέχθηκε για τη συγκεκριμένη τροπολογία, ο κ. Βενιζέλος έκανε αποδεκτό το αίτημα του κ. Κουσελά για τους επιδοτούμενους και τους μακροχρόνια ανέργους, να εξαιρούνται πλήρως από την καταβολή του ειδικού τέλους.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος δέχθηκε ότι «σε περίπτωση που έχουμε ιδιοκατοίκηση από άνεργο, ο οποίος έχει κυριότητα ή επικαρπία και είναι μακροχρόνια άνεργος εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ, ή στους καταλόγους προσφερόμενης εργασίας του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και των παραρτημάτων του, ή του λογαριασμού ανεργίας του προσωπικού ημερησίων εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ή του λογαριασμού ανεργίας τεχνικών τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ή αν είναι άνεργος που επιδοτήθηκε λόγω τακτικής επιδότησης από τους ως άνω φορείς και λογαριασμούς κατά του έξι τουλάχιστον από τους δώδεκα μήνες που προηγούνται κάθε φορά της ημερολογιακής βάσης υπολογισμού του τέλους, απαλλάσσεται πλήρως ο άνεργος –δεν πληρώνει πλέον ούτε το μισό ευρώ- εφόσον το οικογενειακό εισόδημά του δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ συν 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο και εφόσον η αξία της ακίνητης περιουσίας του δεν υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ, η οποία προσαυξάνεται κατά 10.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Δεν υπάγονται στην εξαίρεση αυτή άνεργοι που έχουν ακίνητο με τιμή ζώνης άνω των 3.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Άρα για τη μεγαλύτερη κατηγορία ανέργων έχουμε πλήρη απαλλαγή εφόσον δεν υπάρχουν εισοδηματικά στοιχεία ή στοιχεία ιδιοκτησίας που να επιβάλουν την εξαίρεση από την εξαίρεση.»

Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος δεν αποδέχθηκε την προταθείσα από τον κ. Κουσελά σημαντική μείωση του συντελεστή στις χαμηλότερες τιμές ζώνης, με αντίστοιχη αύξηση των συντελεστών στις υψηλότερες διότι, όπως δήλωσε, «Δυστυχώς, έτσι όπως είναι τα δεδομένα των ιδιοκτησιών στην Ελλάδα, στη φάση αυτή, δεν μπορούμε να μειώσουμε τη χαμηλή επιβάρυνση των 3 ή και 4 ευρώ, γιατί στην περίπτωση αυτή έχουμε ένα τεράστιο πλήθος ιδιοκτησιών και άρα η λογική του συστήματος θα ανατρεπόταν πλήρως. Δηλαδή, έχουμε 2,5 εκατομμύρια ιδιοκτησίες που επιβαρύνονται με 3 ευρώ και μόλις 7.000 ιδιοκτησίες που επιβαρύνονται με 16 ευρώ, οπότε θα ανατρεπόταν πλήρως η αναλογία του συστήματος αν μειώναμε τον χαμηλότερο συντελεστή και αυξάναμε τους ανώτερους συντελεστές».

Όταν οι Έλληνες στερούνται ακόμα και τα βασικά, οι 300 έχουν τα πάντα και πλουσιοπάροχα.

1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ!
2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.
3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα.
4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.
5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά...!!!
6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ..........

ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.
8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.
9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.
10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. (Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο).
11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.
12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.
13. Τηλεφωνική ατέλεια.
14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.
15. Δωρεάν διόδια.
16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ.....

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ...ΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!..

Οδηγίες προς τους χρήστες των smart phones, για να αποφεύγουν ανεπιθύμητες χρεώσεις

Πρακτικές οδηγίες προς τους χρήστες των smart phones προκειμένου να αποφεύγουν ανεπιθύμητες χρεώσεις, παρέχει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ, με αφορμή σχετικές καταγγελίες που υποβλήθηκαν προς τον τομέα εξυπηρέτησηςκαταναλωτών της Αρχής.

Σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, τα smart phones έχουν αναδειχθεί σε πολλαπλώς χρήσιμα εργαλεία, καθώς συνδυάζουν τις λειτουργίες ενός κινητού τηλεφώνου, ενός προσωπικού υπολογιστή με σύνδεση στο Διαδίκτυο και, συχνά, μιας συσκευής εύρεσης θέσης και πλοήγησης (GPS).

Ωστόσο, οι χρήστες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:.......

- Τα smart phones είναι εκ των προτέρων ρυθμισμένα από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, με αποτέλεσμα μόλις τοποθετήσετε την κάρτα SIM να έχετε και πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

- Επίσης, είναι δυνατό η συσκευή να έχει ρυθμιστεί, ώστε να επιτρέπονται οι αυτόματες ενημερώσεις εφαρμογών και με δεδομένο ότι η χρέωση γίνεται ανάλογα με τον όγκο των δεδομένων, αυξάνεται το κόστος παραμονής στο διαδίκτυο.

- (π.χ., πρόβλεψη καιρού, αναβάθμιση λειτουργικού συστήματος κλπ).

- Ο χρήστης του smart phone έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει τη συσκευή του, ώστε να εμποδίσει την αυτόματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, τόσο για αναβαθμίσεις του λογισμικού της συσκευής όσο και γενικότερα κατά τη χρήση εφαρμογών που απαιτούν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρόβλιας: Υποχρεωμένοι οι ΟΤΑ να καλύψουν ελλείψεις σε ΚΕΠ

Υποχρεωμένοι να μετακινήσουν μόνιμους υπαλλήλους ή υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου θα είναι οι οικείοι ΟΤΑ για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα δυσλειτουργίας των ΚΕΠ, μετά τη λήξη των συμβάσεων μίσθωσης έργου.

Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνου Ρόβλια, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιου Δαβάκη, σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας στα ΚΕΠ, λόγω της λήξης συμβάσεων των εργαζομένων σε αυτά.

Όπως ενημερώνει ο υφυπουργός, προκειμένου να .........

αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ιδίως για τα ΚΕΠ τα οποία λειτουργούν αποκλειστικά με την απασχόληση συμβασιούχων μίσθωσης έργου, πρόσφατα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέδωσε εγκύκλιο, δίνοντας οδηγίες στους οικείους ΟΤΑ να μετακινήσουν μονίμους υπαλλήλους ή υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου από άλλες οργανικές μονάδες τους, και σε περίπτωση έλλειψης των ανωτέρω υπαλλήλων να μετακινήσουν προσωρινά υπαλλήλους του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών από άλλα ΚΕΠ του ίδιου δήμου.

Ο Αθανάσιος Δαβάκης έχει προειδοποιήσει ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να βάλουν λουκέτο περισσότερα από 460 ΚΕΠ στη χώρα, μεταξύ αυτών και ΚΕΠ του νομού Λακωνίας, διότι μεγάλο μέρος των εργαζομένων σε αυτά λειτουργούν με εργαζομένους ορισμένου χρόνου που λήγουν οι συμβάσεις τους.

Ο βουλευτής, στην ερώτησή του, επικαλούνταν προφορική δέσμευση που ανέλαβε ο κ. Ρόβλιας προς τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με εκπροσώπους τους, ότι θα επιδιώξει σύντομα να δώσει λύση στα προβλήματα λειτουργίας των ΚΕΠ.

Για το λόγο αυτό, είχε καλέσει τον υφυπουργό να απαντήσει, αν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου σκοπεύει να προχωρήσει σε ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στα ΚΕΠ, οι οποίες είτε έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στην απάντησή του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή με ημερομηνία 19 Σεπτεμβρίου 2011, ο υφυπουργός θυμίζει ότι με βάση το άρθρο 37 του Ν. 3986/2011, οι εγκρίσεις συμβάσεων έργου για το 2011 περιορίζονται κατά 50% σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2010 και κατά 10% κατ' έτος για τα έτη έως και το 2015.

ΣτΕ: Η ΔΕΗ δεν δικαιούται να εισπράξει φόρους και να διακόψει το ρεύμα

Οι εταιρείες ιδιωτικού δικαίου δεν μπορούν να ασκούν αστυνομική εξουσία σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με αριθμό 1934 του 1998. Αυτή ασκείται αποκλειστικά από το κράτος και νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Κατά συνέπεια η ΔΕΗ Α.Ε. που είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου δεν δικαιούται να εισπράττει πρόστιμα και να κόβει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν την συγκεκριμένη επιβάρυνση.

Η συγκεκριμένη απόφαση αφορούσε τις ιδιωτικές .......

εταιρείες που ήλεγχαν τη στάθμευση στο Δήμο Αθηναίων και επέβαλαν τα σχετικά πρόστιμα στους ιδιώτες αυτοκινητιστές.

Το σκεπτικό της παραπάνω απόφασης είναι ότι αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, η οποιαδήποτε ανάθεση άσκησης δημόσιας εξουσίας σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, όπως είναι η Δ.Ε.Η. Α.Ε. και οι άλλες ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος. Τόσο η είσπραξη φόρων, όσο και η επιβολή διοικητικών κυρώσεων λόγω της άρνησης πληρωμής φόρων, αποτελούν στοιχεία άσκησης δημόσιας εξουσίας.

Το επίμαχο άρθρο 11 της απόφασης 1934/1998 του Στε αναφέρει τα εξής:

Επειδή οι μνημονευμένες διατάξεις του άρθ. 36 του δημοτικού και κοινοτικού κώδικα και του άρθρου 45 του νόμου 2218/1994, κατά το μέρος που προβλέπουν ευθέως ή επιτρέπουν την ανάθεση αστυνομικής φύσεως αρμοδιοτήτων (βεβαίωση της παράβασης, ακινητοποίηση οχημάτων, επιβολή προστίμων) σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου,αντίκεινται στις θεμελιώδεις διατάξεις του άρθ. 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, κατά την έννοια των οποίων, αστυνομική εξουσία, ως η κατεξοχήν δημόσια εξουσία και έκφραση κυριαρχίας, ασκείται, διά της αστυνομικής αρχής,μόνο από το κράτος (και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που και αυτά είναι αποκεντρωμένες καθ’ύλην κρατικές υπηρεσίες) και όχι από ιδιώτες. Μειοψήφησαν οι Σύμβουλοι Φ. Κατζούρος, Αθ. Τσαμπάση, Σ. Ρίζος και Ν. Σακελλαρίου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν προσκρούει στο Σύνταγμα η ανάθεση ασκήσεως τέτοιου είδους δραστηριοτήτων, όπως αυτές που αναφέρονται από τη διάταξη του άρθρου 45 του νόμου 2218/1994

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση του ΣτΕ πατώντας εδώ.

Επεισόδιο μεταξύ βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του κ. Μόσιαλου

- “Δεν είσαι εκλεγμένος βουλευτής και δεν έχεις καμία θέση εδώ μέσα. Φύγε από εδώ". Παρέμβαση Πετσάλνικου για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Όλη η φασαρία έγινε για τα προνόμια των βουλευτών.

Με αυτά τα λόγια βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκαν στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο όταν αυτός μπήκε στο καφενείο της Βουλής.

Την ώρα που ο απλό πολίτης καλείται να ...........

πληρώσει χαράτσια, φόρους να δεχθεί μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις του, οι βουλευτές τσακώνονται μεταξύ τους για να μην χάσουν αν είναι δυνατόν τα βουλευτικά τους προνόμια και τους παχυλούς μισθούς τους.

Αιτία για το απίστευτο αυτό περιστατικό στάθηκαν οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας σε δελτίο ειδήσεων ότι «εγώ είμαι νέος βουλευτής και έχω αποποιηθεί τα βουλευτικά μου προνόμια».
Η φράση αυτή εξόργισε από χθες αρκετούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα σήμερα με το που εμφανίστηκε ο κ. Μόσιαλος στο εντευκτήριο, να συναντήσει τις έντονες επικρίσεις του κ. Γιάννη Διαμαντίδη. Ο κ. Διαμαντίδης του είπε ότι είναι απαράδεκτο αυτό που είπε και πως «προσβάλλει τόσο εμάς όσο και τους υπουργούς. Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη συγκυρία και απολογούμαστε και δεν μπορείς εσύ να έρχεσαι και να μας επικρίνεις».

Ακόμα πιο έντονη ήταν η αντίδραση της κυρίας Μερεντίτη: «Φύγε από εδώ. Εδώ είναι χώρος για εκλεγμένους βουλευτές. Δεν έχεις καμία θέση εδώ μέσα”, φώναξε στον κ. Μόσιαλο. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μόσιαλος είναι βουλευτής επικρατείας δηλαδή δεν παίρνει σταυρούς προτίμησης για να εκλεχθεί.

Το επεισόδιο πήγε να πάρει «εκρηκτικές» διαστάσεις καθώς και άλλοι βουλευτές πήγαν να επιτεθούν φραστικά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.


Οι φωνές έφτασαν μέχρι το γραφείο του Προέδρου, Φίλιππου Πετσάλνικου, ο οποίος έσπευσε για βοηθήσει να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Στο χώρο βρισκόταν περίπου 15 βουλευτές και σίγουρα ο κ. Μόσιαλος δεν περίμενε πως η ημέρα του θα ξεκινούσε με αυτό τον τρόπο!

Ξεκινούν οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ στα σχολικά κυλικεία

Οι έλεγχοι στα σχολικά κυλικεία και ο συντονισμός σχετικών δράσεων για την προαγωγή της υγιεινής και ασφαλούς διατροφής των μαθητών, τέθηκαν επί τάπητος στη σημερινή συνάντηση φορέων στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Στη σύσκεψη, που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του ΕΦΕΤ, ..........

συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας του ΕΦΕΤ, Πέτρος Σωτηρίου, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης του δήμου Πατρέων, Ανδρέας Φίλιας, η προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Σαμαντά Διονυσία, ο προϊστάμενος της ίδιας Διεύθυνσης της ΠΕ Αχαϊας, Λάμπος Θεόδωρος, ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας, Βασίλειος Χονδρογιάννης και η προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας, Πιερρή Ευγενία.

Ειδικότερα, οι αποφάσεις, που ελήφθησαν, αφορούν:

Στη διενέργεια συστηματικών και αυστηρών ελέγχων στα κυλικεία των σχολικών μονάδων της ΠΕ Αχαΐας, από κλιμάκια του ΕΦΕΤ και της Διεύθυνσης Υγείας, τόσο ως προς τα προσφερόμενα προς πώληση είδη τροφίμων, με βάση τη σχετική νομοθεσία, όσο και ως προς τις συνθήκες υγιεινής.

Στην ενεργοποίηση των επιτροπών ελέγχου των κυλικείων εντός τον σχολικών μονάδων για την αποτελεσματικότερη επίβλεψη των ανωτέρω.

Στη διοργάνωση ημερίδας, με πρωτοβουλία του δήμου Πατρέων, για ενημέρωση των υπευθύνων των κυλικείων και των διευθυντών των σχολικών μονάδων επί του θέματος.

Στην αξιολόγηση και τον επαναπροσδιορισμό των δράσεων, σε επόμενη συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων.

Μόνιμο χαρακτήρα αποκτά το... ειδικό χαράτσι ακινήτων

Την ουσιαστική μονιμοποίηση του ειδικού τέλους για τα ακίνητα το οποίο θα εισπραχθεί για φέτος και το 2012 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ Ανοιχτό, προανήγγειλε η κυβέρνηση μέσω της τροπολογίας που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή.

Ειδικότερα. μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας ......

ο υπουργός εξήγησε ότι το μέτρο θα ισχύσει για το 2011, το 2012 και στην συνέχεια να ενταχθεί στο ενιαίο φορολογικό σύστημα όπου και θα επαναπροσδιοριστούν τα κριτήρια. Το γεγονός ότι στην τροπολογία δεν υπάρχει σαφής χρονικός περιορισμός για τη διάρκεια του τέλους συνεπάγεται ότι η διάρκειά του θα είναι μόνιμη.

Επιπροσθέτως, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι εξαιρούνται οι μακροχρόνια άνεργοι από το νέο «χαράτσι». Αναλυτικά, ο υπουργός είπε ότι απαλλάσσονται «οι μακροχρόνια άνεργοι, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τα 12.000 ευρώ και τα 4.000 ευρώ για κάθε τέκνο, η περιουσία τους δεν ξεπερνά τα 150.000 ευρώ και η τιμή ζώνης δεν ξεπερνά τα 3.000 ευρώ».

Επιπροσθέτως, οι πολύτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ καθώς και οι ανάπηροι απαλλάσσονται μόνο από τους περιορισμούς της τιμής ζώνης και της παλαιότητας του ακινήτου. Με τον τρόπο αυτό το ειδικό τέλος για αυτές τις κατηγορίες παραμένει στα 0,5 ευρώ /τ.μ. ανεξάρτητα όμως από την αξία και την παλαιότητα του ακινήτου.

Αναβλήθηκε η ψηφοφορία για το χαράτσι

Η απουσία τεσσάρων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ανέβαλλε για την ερχόμενη Τρίτη την ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας που περιλαμβάνει το νέο ειδικό τέλος ακινήτων, μεταθέτοντας με αυτό τον τρόπο και μια ακόμα δοκιμασία των αντοχών της συνοχής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Οι τέσσερις βουλευτές που απουσιάζουν είναι η κυρία Μάγια Τσόκλη και οι κύριοι Σάββας Εμινίδης, Δημήτρης Παπουτσής και Θωμάς Ρομπόπουλος.

Οδυσσέας Βουδούρης: Χρωστάνε και οι Γερμανοί στους Έλληνες!

Τις τελευταίες ημέρες ο γερμανικός τύπος, εκτός από την πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας, ασχολείται και με τις γερμανικές αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκάλεσαν τα ναζιστικά στρατεύματα και το κατοχικό δάνειο, που ποτέ δεν αποπληρώθηκε από το Γερμανικό κράτος.

Άλυτα ζητήματα, 70 σχεδόν χρόνια μετά την απελευθέρωση της χώρας, με τεράστιες ηθικές, οικονομικές και πολιτικές προεκτάσεις. Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, που αναμένεται το Νοέμβριο, θα είναι καθοριστική. Αν το Διεθνές Δικαστήριο αναγνωρίσει την αρχή της ετεροδικίας, σύμφωνα με την οποία η Γερμανία θα μπορεί να δικάζεται ως κράτος από δικαστήρια άλλων χωρών και θα αναγκάζεται να αναγνωρίζει τις αποφάσεις τους, τότε η Γερμανία θα πρέπει να πληρώσει για τις θηριωδίες των ναζιστικών στρατευμάτων στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης θα σημάνει επιτέλους την .........

αποζημίωση των θυμάτων της ναζιστικής κατοχής σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των θυμάτων του Διστόμου για τα οποία τα ελληνικά δικαστήρια έχουν ήδη επιδικάσει αποζημίωση 60 εκ. €.

Επίσης, το ανεξόφλητο κατοχικό δάνειο, που χρησιμοποιήθηκε για να τροφοδοτήσει τις μηχανές καταστροφής του ναζιστικού στρατού, δεν μπορεί να θεωρηθεί «δανεικό και αγύριστο». Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης, οι συνολικές οφειλές της Γερμανίας ανέρχονται σε σημερινές αξίες και χωρίς τόκους σε 162 δισ. €. Σημαντικό ποσό, ειδικά στη σημερινή συγκυρία!

ΣΧΟΛΙΟ
Και γιατί όταν η Μέρκελ Οδυσσέα ξεκίνησε τις κόνξες για την βοήθεια στην Ελλάδα δεν την στριμώγνατε (ως κυβέρνηση) στην γωνία να της σφυρίξετε στο αφτί δυο φωνήεντα και να κάτσει κοτούλα;
Γιατί δεν τα ζητάτε τώρα τα χρήματα αυτά; Πότε περιμένετε να τα ζητήσετε; Όταν μας διαλύσει τελείως ως χώρα το ΔΝΤ του Jefry Papandreos και εκεί που μας έμπλεξε ο "λεφτά υπάρχουν";

Δεν ευθύνεται ο Δήμος Τριφυλίας για την μη μεταφορά των μαθτών με το ΚΤΕΛ

Επιστολή του Αντιδημάρχου Τριφυλίας κ. Ιωάννη Μερκούρη.

ΠΡΟΣ
Τους γονείς και κηδεμόνες των σχολικών μονάδων του Δ. Τριφυλίας
(Με την φροντίδα των κκ Προϊσταμένων και Διευθυντών)

Αγαπητοί γονείς,
Καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο στα παιδιά σας. Όπως γνωρίζετε όγδοη ημέρα σήμερα λειτουργίας των σχολείων, η μεταφορά των μαθητών δεν έχει ξεκινήσει.

Συμμεριζόμενοι των αγωνία σας, .........

επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε.
Η μεταφορά των μαθητών μέχρι 31/12/2011 γίνεται με ευθύνη της αιρετής περιφέρειας η οποία έχει υπογράψει σύμβαση με το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας. Το ΚΤΕΛ στη συνέχεια ως ανάδοχος έχει επωμισθεί την ευθύνη υλοποίησης αυτής της σύμβασης – υποχρέωσης.
Δυστυχώς, μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει και τα παιδιά βρίσκονται εκτός σχολικών αιθουσών.

Αγαπητοί γονείς,
Αντί το ΚΤΕΛ να αναλάβει την ευθύνη της αδικαιολόγητης αυτής καθυστέρησης μεταθέτει την ευθύνη στους Δήμους. Η μετατόπιση των ευθυνών προς τους Δήμους είναι αυθαίρετη και άδικη.

Ο Δήμος Τριφυλίας έχει έγκαιρα υποβάλει αρμοδίως τα απαραίτητα στοιχεία (αριθμός μεταφερόμενων μαθητών, ονοματεπώνυμα αυτών, απαιτούμενα δρομολόγια, ώρα άφιξης και αναχώρησης κλπ) και έχει αναρτήσει τη διακήρυξη για το διαγωνισμό του έργου «Μεταφορά μαθητών από 01/01/2012», οπότε θα είναι και υπεύθυνος.

Με εκτίμηση,
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας,
Ιωάννης Μερκούρης

Η φωτο είναι από το Φιλικό μας kopanaki News

Στο "μάτι" του κυκλώνα τα πολυτεκνικά επιδόματα

Έβαλε στο "μάτι" τα πολυτεκνικά επιδόματα ο κ. υπ. Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Προφανώς από κοινωνική αλληλεγγύη και για την υγεία μας. Έτσι σκοπεύει να μας σώσει. Σαν το Χότζα, τον ξέρετε το μύθο: Ο Χότζας είχε ένα γάϊδαρο και θέλοντας να κάνει οικονομία άρχισε μέρα παρα μέρα να λιγοστεύει το φαΐ τού ζώου.

Έτσι όπως ήταν αναμενόμενο μετά από λίγο καιρό ο γάϊδαρος ψόφησε.
Ο Χότζας στενοχωρημένος από την κακή του..........

τύχη έλεγε: "ΑΧ! απάνω που έμαθα το γάϊδαρο να μη τρώει μου ψόφησε".

Αν λοιπόν κ. Υπουργέ...

έτσι θα σώσετε τη χώρα είστε γελασμένος. Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν εργαζόμενοι να πληρώσουν εισφορές για να πληρώσει η έρμη η χώρα συντάξεις στους εργαζόμενους (όσοι θα ζούν μέχρι τότε).

Αν πάλι, τόσα "λείπουν" από τα ταμεία αλλοίμονο γιατί θα μπορούσατε να μας τα είχατε ζητήσει νωρίτερα να μη τρέχαμε σε ΔΝΤ και τους άλλους τοκογλύφους.

ΜΠΡΑΒΟ ανακαλύψατε πού τα "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ", αλλά "δεν υπάρχει σάλιο".

Σύλλογος Πολυτέκνων Τριφυλίας

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΑΝΤΟΥ! ΜΕΣΣΗΝΙΑ – ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ

Αργά το βράδυ του Σαββάτου ξεκίνησε κλιμάκιο της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να είναι παρόν στην συγκέντρωση στις δώδεκα το πρωί της Κυριακής στην πλατεία Αριστομένους, η οποία αποτελεί την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, όπου και πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση, την οποία ήδη έχουμε παρουσιάσει από την ιστοσελίδα μας.

Μετά την συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ......

συνέντευξη τύπου, στην οποία παρεβρέθη ο δημοσιογράφος κ.Ν. Τριάντος της εφημερίδος “ΦΩΝΗ”, ο οποίος στην στήλη του “ΕΞΟΥΣΙΑ Μ’ΑΚΟΥΣ;” αναφέρθηκε στην συγκέντρωσή μας και στις δηλώσεις του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής γράφοντας χαρακτηριστικά: “Αργότερα, στα γραφεία ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Καλαμάτας, ο Ν.Γ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε στα σημερινά προβλήματα που οφείλονται στην κακοδιαχείριση όλων αυτών που ανέλαβαν μετά το 1974 την διαχείριση της χώρας”. Μάλιστα, ο τίτλος της στήλης του ήταν αυτός ακριβώς: “Όλα στο φως για τους εκάστοτε κυβερνώντες από το 1974″. Υπήρχε επίσης συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού BEST, το οποίο παρουσίασε 5λεπτο θέμα με τις δηλώσεις του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου και την συγκέντρωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και στα τρία κεντρικά δελτία ειδήσεων του σταθμού την Κυριακή.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας υπήρξαν συνεχείς επαφές με πυρήνες νέων εθνικιστών της ευρύτερης περιοχής καθώς και με διακεκριμένους πολίτες της κοινωνίας της Καλαμάτας.

Την επόμενη ημέρα Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011 ακολούθησε περιοδεία η οποία ξεκίνησε από την Μεσσήνη, ακολούθησε ο Μελιγαλάς, ενώ στην συνέχεια πορευθήκαμε στα Φιλιατρά όπου ο Συναγωνιστής Μιχαλολιάκος έδωσε συνέντευξη στο Ράδιο Νίκη, του δημοσιογράφου κ. Παναγιώτη Χριστοδούλου. Το βράδυ της Δευτέρας στο τέλος της περιοδείας του κλιμακίου της Κεντρικής Επιτροπής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, στο οποίο συμπεριελαμβάνοντο και στελέχη της τοπικής οργανώσεως Καλαμάτας, φθάσαμε στους Γαργαλιάνους, τον ηρωικό τόπο καταγωγής του Μακεδονομάχου Τέλλου Άγρα όπου οι εκεί εθνικιστές συναγωνιστές μας είχαν οργανώσει στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η οποία έχει χωρητικότητα σχεδόν 200 ατόμων μία μεγάλη συγκέντρωση. Τελικά η αίθουσα απεδείχθη μικρή κι έτσι όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε πολλοί από τους παριστάμενους παρακολούθησαν τις ομιλίες και την συζήτηση που ακολούθησε όρθιοι! Στην συνέχεια οι τοπικοί παράγοντες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ παρέθεσαν δείπνο στην κεντρική πλατεία της πόλεως.

Για μια ακόμη φορά σπάσαμε την συνωμοσία της σιωπής των νταβατζήδων. Ας το πάρουν απόφαση ότι δεν θα πνίξουν την φωνή μας! Θα φτάσουμε και στην τελευταία γειτονιά και στο τελευταίο χωριό της Ελλάδος.

Μην πιστεύετε ποτέ τις γυναίκες σε ότι σας λένε. [ VIDEO ]

Μην πιστεύετε ποτέ μια γυναίκα όταν τα έχετε μαζί της και για κάποιο λόγο δεν είστε κοντά της.
Μην πιστεύετε ποτέ τις δικαιολογίες που σας λέει και ειδικά ότι είναι κουρασμένη...
Οι γυναίκες έχουν την υποκρισία στο αίμα τους.

Μια κοπέλα συνομιλεί με το αγόρι της στο MSN. Το αγόρι της λέει ότι του λείπει και εκείνη απαντά ότι και εκείνος της λείπει. Την ίδια στιγμή ξαφνικά εμφανίζεται ημίγυμνος ο αράπης εραστής της.
Κάγκελο το αγόρι της. Εκείνη κάνει ότι δεν ξέρει τίποτα για το έγκλημα!!!!!

Δείτε το Video και θα καταλάβετε.






Φτύνω στα μούτρα σας!!!!

-Είμαι κάτω από 55 ετών Ανώτερος Αξιωματικός ε.α και φτύνω στα μούτρα σας .
Εχω τιμηθεί με όλα τα μετάλια και τα παράσημα......
και με εύφημο μνεία για τις υπηρεσίες μου , δεν 'έχω τιμωρηθεί ποτέ μου και...
έχω υπηρετήσει σε όλο τον κόσμο .

Έχω υπηρετήσει 22 χρόνια στην ειδική μονάδα ΧΩΚ και ήμουνα παντού και πάντα και στην κρίση των Ιμίων ενεργοποίησα τους Πυραύλους ΧΩΚ .

Στα 39 μου έπαθα έμφραγμα και υπεβλήθηκα σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς..........

Από τότε υπηρέτησα σε υπηρεσία γραφείου αποφάσισα να παραιτηθώ στα 50 μου με σκοπό να φροντίσω την υγεία μου ...

Επειδή σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τα μοσχεύματα έχουν ορισμένο χρόνο ζωής δεν πρόκειται να φτάσω στην ηλικία των 55 ετών , άρα φτύνω τώρα στα μούτρα σας γιατί δεν προλαβαίνω να φτύσω στους τάφους σας .

Λυπάμαι μόνο που από τους Αξιωματικούς του Κέντρου Επιχειρήσεων είμαι ο μόνος στην Ζωή από τους( 3 )τρεις συμμαθητές μου στην ίδια υπηρεσία έχουν πεθάνει οι δύο σε ηλικία 40 χρονών και φέτος πέθανε και ο αντικαταστάτης μου σε ηλικία 35 ετών όλοι από ο έμφραγμα και όλοι από το υψηλό στρες

Λυπάμαι μόνο που δημιούργησα οικογένεια με τρία παιδιά και τα τρία επιστήμονες και άνεργα !!

Λυπάμαι που τόσα χρόνια ήμουν δίκαιος και τίμιος ,λυπάμαι που για τα χάλια της Πατρίδος μου εσείς οι πολιτικοί είστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι και την πληρώνουμε μόνο εμείς .

Λυπάμαι που με υποχρέωσαν να πληρώνω τα ταμεία σας και δεν μπορώ να εισπράξω τα χρήματα ούτε καν τις εισφορές μου (λόγω αδυναμίας πληρωμής ΜΤΣ ΒΕΑ ) και δεν μπορώ να βοηθήσω τα παιδιά μου .

Επειδή αυτοί που διορίσατε τα φάγανε και δεν τιμωρήθηκαν ΠΟΤΕ

Λυπάμαι που τόσα χρόνια δεν σας πήγα στα δικαστήρια γιατί επί 30 χρόνια με υπολογισμένα 10 χρόνια υπηρεσίες και πέραν του ωραρίου ,νυχτερινά και αργίες δεν πήρα ούτε μια δραχμή .. υπερωρία ενώ οι πλασματικές υπερωρίες πάνε σύννεφο παντού

Υ.Γ
Επειδή δεν ήμουνα ποτέ ζήτουλας θα ψάξω για μαύρη εργασία να βοηθήσω την οικογένεια μου για να μην φτάσω στο σημείο να σκοτώσω κάποιον πολιτικό ανεύθυνο .

Παραθέτω τα προσόντα μου αν κάποιος ,μπορεί να με χρειαστεί

Γνωρίζω Αγγλικά ,γνωρίζω υπολογιστές γνωρίζω από ασυρμάτους ,γνωρίζω όλα των ειδών τα όπλα ατομικά και ομαδικά ,μπορώ να σκοτώσω από 300μ απόσταση με μια σφαίρα , μπορώ να αναχαιτίσω ολόκληρο σμήνος αεροσκαφών και ελικοπτέρων ,μπορώ να ανατινάξω οποιοδήποτε κτίριο, μπορώ να κάνω υποκλοπές τηλεπικοινωνιών ,μπορώ να κάνω παρεμβολές, μπορώ να κάνω ότι δολιοφθορά μπορείτε να φανταστείτε .
Έχω ειδική εκπαίδευση στους υπολογιστές με ότι αυτό συνεπάγεται ..

Το μόνο μειονέκτημα μου ειναι οτι αγαπώ την Πατρίδα μου

Μακρυγιάννης Χρήστος
Ανώτερος Αξιωματικός ε.α

ΣΧΟΛΙΟ...
ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΤΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΕΤΣΙ ΦΑΝΤΑΣΤΗΤE ΠΟΣΗ ΠΙΚΡΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ.
tromaktiko

Οι αλήθειες του Γιώργου Τράγκα στο αποκαλυπτικό δελτίο του Extra Channel 3





Μεσσηνιακές εφημερίδες της 22ας Σεπτεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώ