Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Δημοπρατήθηκε το έργο για ευρυζωνικό δίκτυο

Δημοπρατήθηκε χθες στο Δήμο Φιλιατρών το έργο για την ανάπτυξη ευρυζωνικού δικτύου τοπικής πρόσβασης στην πόλη.

Συνολικά κατατέθηκαν τρεις προσφορές για την υλοποίηση του έργου ενώ ο συνολικός του προϋπολογισμός ανέρχεται στις 55,4 χιλ. ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας».
Με την υλοποίησή του θα υπάρξει προηγμένη δικτυακή υποδομή με υψηλές ταχύτητες και χαμηλό κόστος, όπου θα συνδεθούν όλες οι υπηρεσίες του δήμου μεταξύ τους αλλά και δυνητικά με όλους τους φορείς της δημόσιας διοίκησης.

Επίσης για μέσα στον Ιανουάριο έχει προγραμματιστεί η δημοπράτηση ενός σημαντικού έργου για τον δήμο που είναι η μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Φιλιατρών.
Οπως δε τόνισε ο αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παγάνης, το συγκεκριμένο έργο θα δημοπρατηθεί στις 20 Ιανουαρίου και ήδη είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα “Θησέας“.

Το χαρακτήρισε ως ένα από τα σημαντικότερα έργα γα την πόλη η οποία έχει σήμερα σε ισχύ το σχέδιο πόλης που είναι του 1870, το οποίο στις νέες απαιτήσεις που υπάρχουν έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα.
Ετσι, υπογράμμισε, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο θα λύσει αρκετά προβλήματα και θα εκσυγχρονίσει το υπάρχον σχέδιο πόλης.
Το συγκεκριμένο έργο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα “Θησέας“ με το ποσό των 300 χιλ. ευρώ.

Πηγή: Ελευθερία

2 σχόλια:

  1. Θα μπορούσε ο Δήμος να κάνει την πλατεία Hot spot τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τουρίστες.
    Σημάδι πολιτισμού δήμαρχε.
    Και κανένας άλλος δεν θα το έχει κάνει.

    Τόλμα το Δήμαρχε. Κάντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον φίλο Ανώνυμο. Και βέβαια πρέπει στην πλατεία να παρέχεται υπηρεσία(WiFi Hot spot)έτσι και αλλιώς κάποια στιγμή θα γίνει γιατί θα το έχουν κάνει και όλοι οι άλλοι. Το καλλίτερο είναι να το κάνεις πρώτος στην περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.