Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

«Η Ελλάδα θα μείνει στην ευρωζώνη αν τηρήσει τις δεσμεύσεις της»

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης της χώρας μας από την ευρωζώνη, σε περίπτωση που δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

«Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της τότε είναι αδιανόητο. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να το εξετάσουμε. Θα ήταν ωστόσο ένα κακό μήνυμα προς τις αγορές αν η ευρωζώνη χάσει ένα από τα μέλη της», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν ερωτηθείς αν είναι πιθανή μια ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, .........

ο κ. Μπαρόζο σημείωσε πως περιμένει πολλά από τους ευρωπαίους ηγέτες. «Η Σύνοδος Κορυφής έχει ξεχωριστή σημασία. Μπορεί να είναι σημείο καμπής και να συμβάλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια δημοσιονομική συμφωνία, που θα εγγυάται περισσότερη σταθερότητα, ανάπτυξη, πειθαρχία, ευθύνη, σύγκλιση, αλληλεγγύη και έλεγχο.»

«Έχουμε ένα κοινό νόμισμα και θα πρέπει να είμαστε περισσότερο πειθαρχημένοι για να παραμείνει το ευρώ επιτυχές», ανέφερε απαντώντας στο ερώτημα της γερμανικής εφημερίδας πώς εξηγεί στα παιδιά του την ευρωκρίση. «Τους λέω επίσης ότι τα προβλήματα που έχουμε σήμερα δεν προέρχονται από το ευρώ, αλλά από την ανεύθυνη στάση ορισμένων κυβερνήσεων και των αγορών», είπε.

now24

1 σχόλιο:

  1. απο την μια μας δινουν την εκτη δοση απο την αλλη θα μας πεταξουν εξω ,,,,,Α!! ΡΕ ΑΝΤΩΝΗ ΕΧΑΣΕΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΗΡΩΑΣ,,λυγησες Αντωνη ,λυγησες,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.