Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας Κοινωνικά άδικος και ανάλγητος ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας

Λόγο για τις δυσλειτουργίες που εμφανίζει η νομοθετική ρύθμιση για την εργασιακή εφεδρεία και τα σαθρά θεμέλια πάνω στα οποία έχει στηριχθεί, κάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας.
Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Οι ενστάσεις και οι νομικοί προβληματισμοί που διατύπωσε τελευταία έντονα - και με ισχυρή επιχειρηματολογία - ο νομικός κόσμος της χώρας αναφορικά με το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας αποδεικνύεται πως δεν ήταν μια απλή αντιπολιτευτική ρητορεία.

Έπειτα από την απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΣτΕ, .........

με την οποία εκρίθη - κατόπιν ερμηνείας του νόμου 4024/2011 - πως στις καταργούμενες κενές οργανικές θέσεις των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα δεν περιλαμβάνονται οι δικαστικοί υπάλληλοι, καταδεικνύονται οι δυσλειτουργίες που εμφανίζει η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση και τα σαθρά θεμέλια πάνω στα οποία έχει στηριχθεί.
Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, δικαιώνοντας δικαστική υπάλληλο που θα έβγαινε σε προσυνταξιοδοτική εφεδρεία. Στην υιοθετούμενη από τα Δικαστήρια επιχειρηματολογία δεν μπορούμε να μην εντάξουμε και τη διαπίστωση του παραλογισμού του κρατικού μηχανισμού να επιδιώκει την εφαρμογή του θεσμού της εφεδρείας και στην περίπτωση των δικαστικών υπαλλήλων, την ίδια στιγμή που εξαγγέλλονται διαρκώς προσπάθειες για την επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης.

[…] Ο εξωθεσμικά επιβληθείς, κοινωνικά άδικος και ανάλγητος θεσμός της εργασιακής εφεδρείας είναι πλέον εμφανές ότι δεν είναι σε θέση να προσφέρει λύση στα σοβαρά δημοσιονομικά αδιέξοδα της χώρας, αλλά αντίθετα θα επιτείνει τις κοινωνικές εντάσεις και την ύφεση που διανύει η οικονομία μας, ως συνέπεια της απομείωσης των εισοδημάτων σημαντικού τμήματος του πληθυσμού».

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.